Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ !

( γιατί η Γερμανίδα Καγκελάριος "γύρισε" την πλάτη στον Καραμανλή, τον Παπανδρέου και την Ελλάδα ;)..
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ και της Μέρκελ .

Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι «Ε. Ε.» ίσον Γερμανία – Γαλλία, ήτοι τη δεδομένη χρονική στιγμή, Μέρκελ – Σαρκοζί . Αυτό καταδείχτηκε περίτρανα κι από τις επαφές που είχε ο Πρωθυπουργός με τους δύο ηγέτες προκειμένου να εκπονηθεί «σχέδιο» στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας. Και μπορεί στο «Παζάρι» αυτό ο κος Σαρκοζί να αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά κι αφού πρώτα πήρε τα ανταλλάγματα που ζητούσε (αγορά 5-6 φρεγατών από το Υπουργείο Άμθυνας), ιδιαίτερα φιλέλληνας, η κα Μέρκελ φάνηκε «σκληρό» καρύδι.

Γιατί, όμως, η Γερμανίδα Καγκελάριος ήταν ανένδοτη σε μια πιο ουσιαστική, πέραν της φραστικής σε πρώτη φάση, στήριξη απέναντι στην Ελλάδα;

Η κα Μέρκελ είναι από τη διακυβέρνηση του Καραμανλή ήδη χολωμένη με τη χώρα και τους πολιτικούς της. Μια σειρά από καταστάσεις και δρώμενα της Ελληνικής πραγματικότητας, κυρίως της περιόδου Καραμανλή, έχουν εξαγριώσει την Καγκελάριο η οποία είναι αποφασισμένη να «Εξευρωπαΐσει» τη χώρα. Αυτό έγινε, με τον πιο σκληρό τρόπο, αντιληπτό από την Ελληνική πλευρά τόσο στο θέμα των υποβρυχίων που δεν παραλαμβάνει το Υπουργείο Άμυνας, όσο και στην άρον – άρον αποχώρηση των Γερμανών από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η διαφθορά και η αδιαφάνεια στην Ελλάδα, το γεγονός ότι η χώρα αποδεικνύεται κάθε μέρα «τρύπα δίχως πάτο» για την Ε. Ε. , η ατολμία και η παροιμιώδης «αεργία» του (προ) Ηγούμενου Πρωθυπουργού να πατάξει τη διαφθορά της Ελληνικής κοινωνίας, αρχής γενομένης από το πολυδάπανο δημόσιο -(την τελευταία πενταετία τριπλασιάστηκαν οι δαπάνες του δημοσίου για μισθούς!)-, οργίζουν τη Γερμανίδα πολιτικό που βλέπει τις προσπάθειές της στη χώρα της να δυσκολεύουν εξαιτίας των Ελληνικών δυσχερειών.

Η κα Μέρκελ, είναι αποφασισμένη να οδηγήσει την Ελλάδα στο σημείο εκείνο όπου η Ευρωπαϊκή Επιτήρηση θα σημάνει και Επικυριαρχία στη χώρα, ούτως ώστε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη άσκηση της πολιτικής της στη Γερμανία και κατόπιν στην Ε.Ε. . Γερμανοί αναρωτιούνται πως θα μπορέσει η κα Μέρκελ να περικόψει περαιτέρω το Γερμανικό Κράτος Πρόνοιας, με επαχθείς όρους για το Γερμανό εργαζόμενο, αν φανεί στη Γερμανική κοινωνία ότι, για πολλοστή φορά, στηρίζει έμπρακτα τους «κλέφτες» των Αθηνών. Με βεβαιότητα, λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι η καγκελάριος επιδιώκει το πολιτικοοικονομικό «στρίμωγμα» της Αθήνας και την άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στις «αγκάλες» της Ε. Ε. .

Δεν είναι λίγοι, όμως, και οι απλοί Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν είναι οι «βολεμένοι» του Κράτους και δεν έχουν κανενός είδους «συναλλαγές» με αυτό, που αγανακτισμένοι τόσα χρόνια περιμένουν διακαώς την Έλευση των Ευρωπαίων στην Αθήνα για να τους υποδεχθούν με σημαίες και πανό. Αυτό το γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ότι ισχυρός σύμμαχός τους είναι πρώτα ο απλός αγανακτισμένος Έλληνας πολίτης.

Κι αφού δεν καταφέραμε τόσα χρόνια να διώξουμε μόνοι μας τους «κλέφτες» Έλληνες πολιτικούς, ας το κάνουν οι Γερμανοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου