Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Παπούλιας: να πατάξουμε τους απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος

Στις φωνές εκατομμυρίων πολιτών που ζητούν "να πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια", προστέθηκε και η φωνή του πρώτου πολίτη της χώρας, του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. «Ο ελληνικός λαός πρέπει να πειστεί ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη», είπε ο Πρόεδρος στον Πρωθυπουργό καθώς τον υποδεχόταν στο Προεδρικό μέγαρο, σήμερα το μεσημέρι. Και λίγο αργότερα, ακτά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, ο κ. Παπούλιας δήλωσε: «Η Ελλάδα έδωσε μια κρίσιμη μάχη και με αυτή τη συμφωνία που επετεύχθη, νομίζω ότι ανοίγονται δρόμοι για την υπέρβαση της κρίσης. Θα είναι όμως οδυνηρές και μεγάλες οι θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά πρέπει να κερδίσουμε το μέλλον μας, ένα μέλλον καλύτερο, με κοινωνική δικαιοσύνη, με κοινωνική αλληλεγγύη και να πατάξουμε τους φοροφυγάδες και όλους αυτούς τους απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος».

«Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε αυτήν την κρίση ευκαιρία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ενημέρωση που παρείχε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΛΑΟΣ: Δίνει 1 εκατ. ευρώ στο Ταμείο για τη Φτώχεια. Πάλι "εφετζιλίκια"...

Πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς να μην αρνηθούν τη συμμετοχή τους στο συμβούλιο αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας απηύθυνε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί πώς είναι δυνατόν να προσκαλεί ο ανώτατος άρχων τους πολιτικούς αρχηγούς και να εφευρίσκονται προφάσεις για άρνηση της προσκλήσεως.

Ωστόσο, το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι «μετά τη διαπιστωθείσα άρνηση των πολιτικών αρχηγών να μετάσχουν στο συμβούλιο υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ζήτησε να επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο».

Στο μεταξύ, ο Γ. Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, λέγοντας πως από τη στιγμή που φτάσαμε στη δίνη του ΔΝΤ, πρέπει να ψάξουμε τις ευθύνες και κάποιοι πρέπει να πάνε στη φυλακή.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι το κόμμα του έδωσε 1 εκατ. ευρώ στο Ταμείο για τη Φτώχεια και τόνισε ότι «δεν ξέρουμε ακόμα πού είναι η επιταγή. Την ψάχνουμε. Τόσο σοβαρό κράτος έχουμε. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό είναι μια συλλογική ευθύνη».

Υποβαθμίσαμε την Ελλάδα για να δείξουμε ότι δεν κινδυνεύει!

Απάντηση στις μομφές της ΕΚΤ και της Γαλλίας σχετικά με την υποβάθμιση της Ελλάδας και την πρόκληση έντονων ρευστοποιήσεων την περασμένη εβδομάδα στις αγορές ομολόγων και μετοχών έδωσε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s δια στόματος του επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης του οίκου, Jean-Michel Six.

Σύμφωνα με την S&P , η υποβάθμιση της Ελλάδας είχε ως σκοπό να δείξει ότι η χώρα είχε μικρότερες πιθανότητες χρεοκοπίας απ’ ότι οι θεωρήσει οι αγορές και όχι να τροφοδοτήσει δημοσιονομικές ανησυχίες.

«Οι αγορές είχαν λάβει υπόψη τους την επιδείνωση των δημοσιονομικών της Ελλάδας….Έγινε γρήγορα κατανοητό ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες στο να χρηματοδοτήσει το δημόσιο χρέος της» τόνισε ο κ. Six. Και πρόσθεσε:

«Παρά τις ολοένα και μεγαλύτερες ανησυχίες της αγοράς, πήρε χρόνο στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ να συγκεντρωθούν και να συμφωνήσουν στο σχέδιο διάσωσης» υπογράμμισε. Υπενθυμίζεται ότι η S&P υποβάθμισε τα ελληνικά ομόλογα σε junk (ΒΒ+) στις 27 Απριλίου, λόγω των ανησυχιών για την ικανότητα της χώρας να θέσει σε εφαρμογή τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μειώσει το χρέος της.

Ο οίκος ορίζει την αξιολόγηση ΒΒ+ ως ενδεικτική καταστάσεων «όπου υπάρχει η πιθανότητα να εξελιχθεί επενδυτικό ρίσκο ανάλογα με τις μεταβολές στις επιχειρηματικές ή οικονομικές συνθήκες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση της S&P προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και κριτική με δύο μέλη της ΕΚΤ να κατηγορούν τον οίκο ότι βιάζεται πολύ να προχωρήσει σε υποβάθμιση, προτού ακόμη οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ βάλουν τις τελικές πινελιές στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

10 δις για στήριξη των τραπεζών

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απόλυτα θωρακισμένο δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΕΚΤ να αναστείλει την εφαρμογή του ελάχιστου ορίου πιστοληπτικής αξιολόγησης των ελληνικών ομολόγων, καθώς και για το ταμείο στήριξης της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών ύψους 10 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε χθες.

Γ. Παπαντωνίου: Μας έθεσαν δίλημμα «σύστημα ασφαλείας ή μποϊκοτάζ των Αγώνων»

Η ΗΠΑ και η Βρετανία απειλούσαν με μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αν η Ελλάδα δεν προμηθευόταν σύστημα ασφαλείας, όπως το C4I, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν υπουργός Άμυνας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε πετύχει να κατεβάσει το κόστος του συστήματος, από τα 400 στα 255 εκατ. ευρώ, ύστερα από πέντε γύρους διαπραγματεύσεων. Ερωτηθείς για όσα αναγράφονται στο ημερολόγιο του Μιχ. Χριστοφοράκου, ο πρώην υπουργός ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ότι έλαβε non-paper για το C4I από τη Siemens, πέντε ημέρες πριν υπό την υπογραφή της σύμβασης. Απάντησε ότι δεν θυμαται να το έχει λάβει, αλλά πρόσθεσε ότι εκείνο τον καιρό λάμβανε πολλά ανυπόγραφα χαρτιά.

Υποστήριξε ότι όσα αναφέρθηκαν για μίζα 10 εκατ. ευρώ στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας είναι προϊόν λάσπης και οφείλεται στον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων.

Στο στόχαστρο ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ για ρουσφέτια

Ακριβά αναμένεται να πληρώσει ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ τους διορισμούς κομματικών στελεχών από το παράθυρο. Η αστυνομία συνέστησε στο υπουργείο Δικαιοσύνης να ασκήσει δίωξη εις βάρος του, με την κατηγορία της διαφθοράς.

Ο Εχ. Ολμέρτ και ο σύμβουλός του, Οβεντ Γεχεζκίελ, κατηγορούνται ότι διόρισαν δεκάδες μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματος Λικούντ, καθώς και συγγενείς τους, σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις. Οι δύο άνδρες θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση.

Εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για τρεις σκανδαλώδεις υποθέσεις. Ο Εχ. Ολμέρτ υπέβαλλε την παραίτησή του, το Σεπτέμβριο του 2008, εξαιτίας των σκανδάλων.

Μίλησε με Πούτιν - Σαρκοζί ο Γ. Παπανδρέου

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα. Σήμερα, ο Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Χθες το βράδυ, συνομίλησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.



Βενζίνη Ολλανδίας και νέο ηλεκτροσόκ ΔΕΗ

Η τρίτη αύξηση στον φόρο καυσίμων από την αρχή του χρόνου αλλά και στον ΦΠΑ φέρνει την Ελλάδα αν όχι στην πρώτη, τουλάχιστον στη δεύτερη θέση από άποψη ακρίβειας στη βενζίνη. Αυξήσεις αναμένονται και στα τιμολόγια ηλεκτρικού, καθώς οι εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών μιλούν για πλήρη απευλευθέρωση της αγοράς.

Μαζί με όλα τα άλλα, από αύριο ο καταναλωτής θα επιβαρυνθεί με τουλάχιστον 7,5 λεπτά το λίτρο μόνο απ' την αύξηση του φόρου. Αν δε συνυπολογιστεί και η αύξηση της διεθνούς τιμής στη βενζίνη, η λιανική θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα επίπεδα του 1,6 ευρώ το λίτρο, (από 1,446 ― πριν από μία εβδομάδα) ενώ στα πρατήρια των εθνικών οδών, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα είναι ακόμη πιο ψηλά.

Ωστόσο, η εξαγγελία της αύξησης του ειδικού φόρου χθες Κυριακή και η εφαρμογή του μέτρου από σήμερα ή αύριο, με την κατάθεση δηλαδή του νομοσχεδίου, άφησε και πάλι περιθώρια, έστω και πιο μικρά από την προηγούμενη φορά, για προμήθειες καυσίμων σε χαμηλότερη τιμή, τα οποία όμως θα πουληθούν με τη νέα αυξημένη.

Η εξέλιξη αυτή, εκτός από την τσέπη των καταναλωτών, θα έχει επιπτώσεις σε εταιρείες και πρατήρια λόγω μειωμένων πωλήσεων και υψηλού κόστους κεφαλαίων.

Aπό 3 Μαϊου η αύξηση του ΦΠΑ στα τσιγάρα

Ο νέος συντελεστής ΦΠΑ, 23%, θα εφαρμοστεί από 1η Ιουλίου, όμως το νομοσχέδιο του υπουργείου προβλέπει ότι για τα προϊόντα καπνού οι διατάξεις εφαρμόζονται από την ημερομηνία κατάθεσης του σχεδίου νόμου στη Βουλή, δηλαδή την 3η Μαϊου.

Η εξαίρεση αυτή, αφορά μόνο στα τσιγάρα και στον καπνό. Το σχέδιο νόμου αναφέρει χαρακτηριστικά:

1. Η ισχύς των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου πρώτου ισχύουν από την 1η Ιουλίου 2010 με εξαίρεση τα αγαθά της παραγράφου 2 για τα οποία οι διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου πρώτου ισχύουν από την 3η Μαΐου 2010 (ημερομηνία καταθέσεως του σχεδίου νόμου στη Βουλή).

ΔΝΤ: Δίνουμε ανάσα 18 μηνών στην Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προσφύγει στις αγορές τους επόμενους 18 μήνες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος - Καν, μιλώντας στην εφημερίδα «Le Monde» για τον μηχανισμό στήριξης.

"Το ΔΝΤ θα δανείσει στην Ελλάδα 32 φορές το ποσό με το οποίο η χώρα συμμετέχει στο ΔΝΤ, ένα πρωτοφανές μέχρι στιγμής ποσοστό", τόνισε. Χαιρέτισε την "απίστευτη προσπάθεια αλληλεγγύης", λέγοντας για παράδειγμα, ότι η Πορτογαλία θα δανείσει την Ελλάδα με επιτόκιο μικρότερο από εκείνο που δανείζεται η ίδια.

Όσον αφορά στην ενεργοποίηση του μηχανισμού, εκτίμησε ότι αν δεν γινόταν, η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούσε να πληρώσει τον επόμενο μήνα τους μισθούς και τις συντάξεις.

Τέλος, εκτίμησε ότι η επίσκεψή του στο Βερολίνο, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν καθοριστικής σημασίας. "Η κατάσταση ξεκαθάρισε όταν, στις 28 Απριλίου, έπεισα τις διάφορες κοινοβουλευτικές ομάδες της Γερμανίας ότι δεν απειλείται μόνο η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ, αλλά και η ίδια η ύπαρξή του καθώς και η οικονομία της Γερμανίας", τόνισε.

Επόμενη στάση..; Στάση Πληρωμών...!

Η κυβέρνηση επιτέλους έκανε αυτό που περίμενε η αγορά να κάνει, να ζητήσει να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης για να μπορεί να αντλήσει ρευστότητα μέσω της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Τα νούμερα δεν έβγαιναν και η ελπίδα εκ μέρους της κυβέρνησης ότι θα μπορούσε να αποφύγει τον μηχανισμό, για να μην παρθούν επώδυνα -και πολιτικά επιζήμια μέτρα-, ήταν μια αυταπάτη.

Το ερώτημα τώρα είναι τι κάνουμε από δω και μπρος;

Θα γίνουν άραγε καλύτερα τα πράγματα; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ!!.Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Όχι όμως διότι θα φταίει το κακό το ΔΝΤ, αλλά διότι συνηγορεί προς αυτό η πραγματικότητα των αριθμών. Την τωρινή κατάσταση την παρομοιάζω με ένα κάποιον που μόλις έπαθε ένα ατύχημα....


Ελβετοί τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα παρά την κρίση

Πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο “Διακοπές στην Ελλάδα; Το καλό σχέδιο του καλοκαιριού” και υπότιτλο “Οι Ελβετοί τουριστικοί πράκτορες δηλώνουν ομόφωνα ότι η Ελλάδα θα είναι φθηνή φέτος”, όπως δημοσιεύει η «Tribune de Geneve» (1/5), που συνοδεύεται από ολοσέλιδη ανάλυση της οικονομικής αρχισυντάκτριας Elisabeth Eckert. Το ίδιο άρθρο αναδημοσιεύεται και στην εφημερίδα της Λωζάνης «24 heures».

Το άρθρο ξεκινά με το νέο σλόγκαν του Υπουργείου Τουρισμού “καλημέρα”, που αποσκοπεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης και των δυσμενών προοπτικών για τον τουριστικό κλάδο, που αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της χώρας και απασχολεί ένα εκατ. εργαζομένους. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο αριθμός των τουριστών, που αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος, θα είναι κατά 8% χαμηλότερος από το 2009, που ήταν μία ολέθρια χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Η εικόνα, όμως, για τους Ελβετούς επισκέπτες είναι διαφορετική, όπως επιβεβαιώνουν στην εφημερίδα εκπρόσωποι μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων στην Ελβετία. Ο εκπρόσωπος του γραφείου Kuoni δηλώνει ότι η ζήτηση για την Ελλάδα δεν έχει πέσει καθόλου. Ο εκπρόσωπος του Hotelplan δηλώνει ότι οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 15%, με τη βοήθεια και ενός υπερτιμημένου ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ.

Στο άρθρο περιλαμβάνονται δηλώσεις της Ελληνίδας υφυπουργού Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου ότι η Ελλάδα πρέπει να ξαναγοητεύσει τους τουρίστες και η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου της κατάργησης των τελών προσγείωσης αεροσκαφών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, πλην του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.

Πάντως, τα ελβετικά ταξιδιωτικά γραφεία ετοιμάζουν εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση απεργιών στην Ελλάδα, με την οργάνωση ειδικών πτήσεων για τον επαναπατρισμό των Ελβετών και την αλλαγή δρομολογίων και προορισμών.

Τουλάχιστον 11 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τενεσί

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην Πολιτεία Τενεσί και εκατοντάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Nashville Tennessean.

Περισσότεροι από δύο άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, προσθέτει το δημοσίευμα διευκρινίζοντας ότι πλημμύρισε όλη η οικιστική ζώνη που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Κάμπερλαντ, μετά την υπερχείλισή του.

«Η διαδικασία ανοικοδόμησης θα είναι μακρά», δήλωσε ο δήμαρχος του Νάσβιλ Καρλ Ντιν. «Το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στην κοινότητά μας είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό που εκτιμούσαμε», τόνισε.

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν τις τελευταίες δύο ημέρες τη νότια αυτή Πολιτεία προκαλώντας υπερχείλιση των ποταμών και πλημμύρες.

Βοήθεια για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στις ΗΠΑ προσφέρει το Ιράν

Η Τεχεράνη προσφέρεται να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πετρελαιοκηλίδας στο Κόλπο του Μεξικού.

Μία ιρανική κρατική εταιρεία προσφέρθηκε σήμερα να βοηθήσει να αποτραπεί μία «οικολογική καταστροφή» από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα που κινείται προς τις ακτές των ΗΠΑ.

Ο Χαϊντάρ Μπαχμανί, διευθυντής της κρατικής Εταιρείας Γεωτρήσεων του Ιράν, δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι έτοιμη να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, αναφέρεται στον ιστότοπο SHANA του υπουργείου Πετρελαίου στο διαδίκτυο.

Μετά την έκρηξη και την βύθιση της εξέδρας Deepwater Horizon τον περασμένο μήνα που είχε αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 11 άνθρωποι, εκατοντάδες χιλιάδες γαλόνια αργού πετρελαίου διέρρευσαν στη θάλασσα απειλώντας τις ακτές και την άγρια ζωή.

«Η βιομηχανία πετρελαίου του Ιράν μπορεί να περιορίσει τη διαρροή πετρελαίου στο Κόλπο του Μεξικού και να αποτρέψει μία οικολογική καταστροφή στο τμήμα αυτό του κόσμου», είπε ο Μπαχμανί χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Σε βάρος του Ιράν, της πέμπτης μεγαλύτερης στο κόσμο πετρελαιοεξαγωγικής χώρας, οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επιβάλει κυρώσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα που η Δύση υποψιάζεται ότι αποσκοπεί στην κατασκευή βομβών, αλλά η Τεχεράνη διατείνεται ότι είναι για ειρηνικούς σκοπούς.

Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά έξω από το γήπεδο της Τούμπας

Επτά ελαφρά τραυματίες αστυνομικοί και ζημίες σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, πριν από την έναρξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ - Άρη.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία οι άνδρες των ΜΑΤ δέχθηκαν επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, μπουκάλια, πέτρες, κ.α. αντικείμενα, ενώ δύο από τους τραυματίες παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν ζημίες σε λεωφορείο της Αστυνομίας και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Κοινωνικό πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα

Ξεπερνά τον μέσο κοινοτικό όρο σύμφωνα με έρευνα της ΕΕ.

Η κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα ξεπερνά τον κοινοτικό μέσο όρο και αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, σύμφωνα με στοιχεία που θα παρουσιαστούν σε ημερίδα με θέμα «Αλκοόλ: Όλη η ιατρική πραγματικότητα» την οποία διοργανώνει αύριο (18:00) η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας-Παράρτημα Θεσσαλονίκης στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

«Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ πριν από 20 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην 20η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε κατανάλωση αλκοόλ και σήμερα έχει φτάσει στην 8η θέση» ανέφερε η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Μαρία Μυρωνίδου Τζουβελέκη υπό την επίβλεψη της οποία πραγματοποιείται το επιστημονικό πρόγραμμα της ημερίδας

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, το ποσοστό του πληθυσμού που σε κάποιο χρονικό διάστημα της ζωής καταναλώνει αλκοόλ, φτάνει το 90%. Οι Έλληνες σε ποσοστό 34%, δηλώνουν ότι «μία ή και αρκετές φορές την εβδομάδα» καταναλώνουν πέντε ή και περισσότερα αλκοολούχα ποτά. Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 29%. Κατά την κοινοτική δημοσκόπηση, τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στην Ιρλανδία (44%), τη Ρουμανία (39%), τη Γερμανία και την Αυστρία (36%), ενώ τα χαμηλότερα καταγράφονται στη Λετονία (11%), τη Σουηδία (13%) και το Λουξεμβούργο (14%). «Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς, πως η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα για την Ελλάδα και απαιτεί άμεση αντιμετώπιση» τόνισε η κ. Μυρωνίδου Τζουβελέκη ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να πίνουμε όταν οδηγούμε ούτε και όταν παίρνουμε φάρμακα διότι η αλληλεπίδραση φαρμάκων-αλκοόλ μειώνει την ορατότητα.

Δούκας: "Ο Αγγέλου με πήρε τηλέφωνο και ζήτησε την εξυπηρέτηση της υπόθεσης Βατοπεδίου κατά προτεραιότητα" ! ! ! Δραματικές εξελίξεις

Αυτό κατέθεσε ο Πέτρος Δούκας σήμερα με υπόμνημά του στην Εξεταστική για το Βατοπέδι.. Η προοπτική αυτή ανατρέπει την άρνηση του Μοναχού Αρσενίου ότι δεν γνώριζε τον Αγγέλου καθώς και, το γεγονός ότι ο Καραμανλής γνώριζε από την αρχή την υπόθεση και απλά έλεγε ψέματα, τόσο καιρό, στον κόσμο.

Το "κάρφωμα" του κ. Δούκα ήταν τόσο βαρύ, που θα λέγαμε ότι, πρώτη φορά πολιτικός "μπήγει το μαχαίρι στο κόκκαλο" τόσο βαθιά. Το κλίμα στον πολιτικό κόσμο είναι ήδη βαρύ και λόγω της απαίτησης του κόσμου να μπούνε φυλακή οι κλέφτες πολιτικοί και μη.. Έπεται συνέχεια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πάντως και η σημερινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να πληρώσουν οι απατεώνες δίνει την δραματική διάσταση στο θέμα του Δικαίου...

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας με εγκαύματα ένας 16χρονος

Με εγκαύματα στο πρόσωπο και στο χέρι διακομίστηκε 16χρονος στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, γύρω στα μεσάνυχτα.

Οπως δήλωσε ο ανήλικος στους αστυνομικούς, καθώς περπατούσε στο δρόμο στη διασταύρωση Σπάρτης και 25ης Μαρτίου στη Δραπετσώνα, τον προσέγγισαν δυο άγνωστοι με μοτοποδήλατο και του πέταξαν πάνω του εύφλεκτο υγρό, το οποίο ανεφλέγη με άγνωστο τρόπο και του προκάλεσε ελαφρά εγκαύματα.

Η καταγγελία ερευνάται από την αστυνομία που διενεργεί προανάκριση.

Παγώνουν τώρα και τους λογαριασμούς του Ελληνα «Μέιντοφ»

Νεότερες εξελίξεις είχαμε στην υπόθεση του Ελληνα «Μέιντοφ» που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ, καθώς διετάχθη το πάγωμα των προσωπικών του λογαριασμών, ενώ θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη για ανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των επενδυτών που του εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους συνεχώς αυξάνεται και ήδη το ποσό που κατηγορείται ότι έχει υπεξαιρέσει με βάση την έρευνα ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη δεν του έχει επιβληθεί η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα.

Υπεγράφη η άδεια παραγωγής για υδροηλεκτρικό στη Δράμα

Υπεγράφη από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη η άδεια Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου Τεμένους, του Νομού Δράμας.

Το έργο, συνολικής ισχύος 15 MW, θα κατασκευαστεί στον ποταμό Νέστο και εκτιμάται ότι θα παράγει ετησίως σχεδόν 60 γιγαβατώρες καθαρής ενέργειας.

Στο Νέστο λειτουργούν ήδη οι Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί Θησαυρού, ισχύος 384 MW, από το 1997 και Πλατανόβρυσης, ισχύος 116 MW, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία το 1999.

Κατά της αύξησης των φόρων στα καύσιμα οι βενζινοπώλες

Έντονες διαμαρτυρίες από τους βενζινοπώλες προκαλεί η αύξηση των φόρων στα καύσιμα η οποία και σύμφωνα με τις Ομοσπονδίες του κλάδου ισχύει από σήμερα το πρωί για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ενώ ο ΦΠΑ θα αυξηθεί από 1ης Ιουλίου.

Σε σχετική εγκύκλιο προς τα μέλη της, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος αναφέρει ότι «η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο, τα μέτρα που λαμβάνονται πλήττουν εμάς και όλες τις επαγγελματικές τάξεις, μαζί και τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους» και καλεί τους βενζινοπώλες σε ετοιμότητα για να υπερασπιστούν την επιβίωση του πρατηρίου.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων «καταγγέλλει τη μεγάλη ευκολία με την οποία η κυβέρνηση προχώρησε για τρίτη φορά σε διάστημα τεσσάρων μηνών σε αύξηση των φόρων που επιβαρύνουν τα καύσιμα, χωρίς την ίδια στιγμή να γίνεται τίποτα για την πάταξη της παράνομης διακίνησης από την οποία το Δημόσιο, με συντηρητικούς υπολογισμούς, χάνει περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ το χρόνο». Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι σωρευτικά, μαζί με τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν χθες, η μέση τιμή της αμόλυβδης επιβαρύνθηκε λόγω φορολογίας κατά 55 λεπτά το λίτρο και χαρακτηρίζει υποκριτικό το ενδιαφέρον των κυβερνήσεων για την επιβάρυνση των καταναλωτών από τις αυξήσεις στα καύσιμα.

Η Ομοσπονδία τονίζει ακόμη ότι ο όγκος πωλήσεων στα πρατήρια έχει μειωθεί πάνω από 15 %, και θα μειωθεί περαιτέρω με τις αναμενόμενες αυξήσεις, καθώς πολλοί καταναλωτές έχουν κλειδώσει τα αυτοκίνητά τους γιατί αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα κίνησης.

Μεγάλη άνοδος των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ισπανία

Άλμα 39,3% παρουσίασαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ισπανία τον Απρίλιο, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κυρίως λόγω του μέτρου της επιδοτούμενης απόσυρσης.

Συνολικά, τον εν λόγω μήνα, ταξινομήθηκαν 96.637 νέα αυτοκίνητα, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης κατασκευαστών ANFAC.

Πρόκειται για τον όγδοο διαδοχικό μήνα ανόδου της αγοράς αυτοκινήτου.

Η απόσυρση, που επιδοτεί με 2.000 την αγορά νέου αυτοκινήτου, ισχύει στην Ισπανία από τον Μάιο του 2009.

Η ένωση ANFAC καλεί την κυβέρνηση να επεκτείνει το πρόγραμμα και μετά την εξάντληση των 100 δισ. ευρώ του σχετικού ταμείου, μάλλον σε λίγες εβδομάδες.

Το 2009, οι νέες ταξινομήσεις είχαν μειωθεί κατά 17,9%, μετά από την πτώση ρεκόρ κατά 28% του 2008, εξαιτίας της βαθειάς ύφεσης.

Ανοδική η κατανάλωση και τα εισοδήματα στις ΗΠΑ

Τη μεγαλύτερη αύξηση σε 5 μήνες παρουσίασαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, υποδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη θα κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς όταν ξεκινήσει η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η αύξηση κατά 0,6% στις αγορές των Αμερικανών ενισχύει και τις πιθανότητες να αρχίσουν και πάλι να γίνονται προσλήψεις. Η κατανάλωση στις ΗΠΑ αφορά το 70% της συνολικής οικονομίας και σε συνδυασμό με την αύξηση των εισοδημάτων, ενδέχεται η συμβολή της στην ανάπτυξη του ΑΕΠ να είναι μεγαλύτερη τους επόμενους μήνες.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι καταναλωτές είναι τώρα σε καλύτερη θέση για να προβαίνουν σε δαπάνες, τονίζοντας ότι αυτές μπορούν να στηρίξουν διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Παράλληλα, ενίσχυση κατά 0,3% παρουσίασαν και τα εισοδήματα, μετά από άνοδο 0,2% τον Μάρτιο και 0,1% τον Φεβρουάριο.

Παπούλιας: «Ανοίγονται δρόμοι για υπέρβαση της κρίσης»

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό του Κατάρ

«Πρέπει να πατάξουμε τους φοροφυγάδες και όλους αυτούς τους απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος», δήλωσε νωρίτερα σήμερα, σε δραματικό τόνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Σεΐχη του Κατάρ Χαμάντ Γιασίν Μπιν Τζαμπρ Αλ-Θανί.

Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ακόμη ότι «η Ελλάδα έδωσε μια μάχη και με την συμφωνία που επετεύχθη ανοίγονται δρόμοι για υπέρβαση της κρίσης» και πρόσθεσε: «Η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη για την Ελλάδα. Θα είναι όμως οδυνηρές οι θυσίες του ελληνικού λαού».

Για σημαντικές προοπτικές συνεργασίας με το Κατάρ, στον εμπορικό, πολιτιστικό και τουριστικό τομέα, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Σεΐχη Χαμάντ Γιασίν Μπιν Τζαμπρ Αλ-Θανί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησής του.

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διμερή συμφωνία που αφορά το λιμάνι του Αστακού και χαιρέτισε το ενδιαφέρον του Κατάρ για πολυεπίπεδη συνεργασία.

ΚΚΕ: «Όχι» σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Πρόταση νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης.

Την αντίθεση του ΚΚΕ στην πρόταση για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρουσίασε και την πρόταση νόμου την οποία κατέθεση στη Βουλή η ΚΟ του κόμματός της για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του ΚΚΕ σε ενδεχόμενη πρόσκληση για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, η κα Παπαρήγα εξήγησε την αρνητική της στάση, λέγοντας ότι «αν η πρόσκληση - γιατί στην ουσία είναι πρόταση του πρωθυπουργού, δεν είναι πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας - γινόταν πριν την ανακοίνωση των μέτρων, θα πηγαίναμε».

Και αυτό γιατί «παρ' ότι ξέραμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει δεκτή καμία πρότασή μας, ωστόσο ως Κόμμα μέσα στο σύστημα που ζούμε είμαστε υποχρεωμένοι, ιδιαίτερα απέναντι στον ελληνικό λαό να τον εκπροσωπούμε παντού. Και αν θέλετε θα είχαμε και πρόσθετες αποδείξεις για τον ελληνικό λαό να καταλάβει τι σημαίνουν όλα αυτά τα συμβούλια και διαβούλια».

Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «σήμερα αρνούμαστε να γίνουμε κορνίζα και κάδρο στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ενδιαφέρεται να γίνει μία τέτοια σύσκεψη, ίσως όχι για λαϊκή κατανάλωση, αλλά κυρίως για να δώσει ένα μήνυμα στους συμμάχους του και εκβιαστές ταυτόχρονα, ότι παρά τις διαφωνίες στην Ελλάδα γίνεται διάλογος και ότι όλοι είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη στα μέτρα. Εμείς δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε σε έναν ευτελισμό μιας μορφής διαβούλευσης, η οποία μέχρι τώρα βεβαίως δεν έχει δώσει τίποτα, αλλά που, εν πάση περιπτώσει, αν κρατιόνταν και τα τυπικά προσχήματα θα μπορούσαμε να πάμε».

Ένοχος κρίθηκε ο Πακιστανός κατηγορούμενος για τις αιματηρές επιθέσεις στο Μουμπάι

Ινδικό δικαστήριο έκρινε σήμερα ένοχο έναν Πακιστανό για συμμετοχή στις αιματηρές επιθέσεις του 2008 στο Μουμπάι.

Σε βάρος του Μοχάμαντ Ατζμάλ Κάσαμπ, μοναδικού επιζώντα από τους ενόπλους που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις, είχαν απαγγελθεί 86 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων οι κατηγορίες του φόνου και των πολεμικών ενεργειών εναντίον της Ινδίας.

«Κριθήκατε ένοχος για πράξεις πολέμου εναντίον της Ινδίας, για το φόνο ανθρώπων στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, για το φόνο δημοσίων υπαλλήλων και επειδή βοηθήσατε τους εννέα άλλους τρομοκράτες», δήλωσε ο δικαστής Μ. Λ. Ταχαλιγιάνι ανακοινώνοντας την ετυμηγορία.

Τουλάχιστον 166 άνθρωποι σκοτώθηκαν από 10 πακιστανούς ενόπλους στις τρεις ημέρες που διήρκεσε η επίθεση στο Μουμπάι. Ο 22χρονος Κάσαμπ κρίθηκε ένοχος και για τις 86 κατηγορίες. Δύο Ινδοί κατηγορούμενοι, ο Φαχίμ Ανσάρι και ο Σαμπαουντίν Άχμεντ, που κατηγορούνταν για συνωμοσία, αθωώθηκαν λόγω ανεπαρκών αποδείξεων. Το ειδικό δικαστήριο εξέτασε καταθέσεις 658 μαρτύρων και στοιχεία που περιλαμβάνονταν σε 3.200 σελίδες.

Ινδία: Μήνυμα προς το Πακιστάν η ετυμηγορία

Τα μέτρα για τους μισθωτούς στην Ελλάδα είναι άδικα, λένε τα ευρωπαϊκά συνδικάτα

Οι έλληνες μισθωτοί «δεν θα πρέπει να πληρώσουν ένα άδικο τίμημα για τη διάσωση της Ελλάδας», υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (CES) σήμερα, την επομένη της ανακοίνωσης του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ με αντίτιμο μια «θεραπεία» λιτότητας.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση «θα πλήξουν βαρειά τους έλληνες εργαζόμενους και πολίτες», σημειώνει η CES, η οποία συσπειρώνει 82 συνδικαλιστικές οργανώσεις σε 36 ευρωπαϊκές χώρες.

«Οι περικοπές μισθών και συντάξεων αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος των βαριών περικοπών των δημοσίων δαπανών και θα επιδεινώσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία έχει ήδη καταστεί πολύ εύθραυστη», υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας της CES Τζον Μονκς, σύμφωνα με τον οποίο «δεν θα πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρώσουν ένα άδικο τίμημα για τη διάσωση της Ελλάδας».

Αντιπροσωπεία της CES και έλληνες, βέλγοι και ισπανοί συνδικαλιστές θα συναντήσουν αύριο στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ για να του γνωστοποιήσουν τις «ανησυχίες τους σε σχέση με την ελληνική κατάσταση και (με την κατάσταση) ευρύτερα στην Ευρώπη». Η συνάντηση αυτή θα γίνει την παραμονή της γενικής απεργίας στην Ελλάδα.

Γιατί αρνηθήκαμε βοήθεια από Κινέζους, Ρώσους και Άραβες; Για την επιβολή των Μέτρων ; ;

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΣΩΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ - ΤΙ ΞΕΡΕΙ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΤΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ;

Αληθεύουν οι πληροφορίες πως μέσα στο μαύρο της οικονομικό χάλι, η Ελλάδα δέχτηκε προ καιρού πρόταση από την Κίνα, η οποία, εκφράζοντας επιθυμία να βοηθήσει τη χώρα μας, πρότεινε:

Επικοινωνία Παπανδρέου με το Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Πανανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να τον ευχαριστήσει για την προθυμία της Ιταλίας να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, αναφέρουν τα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Όπως δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τζάννι Λέττα, ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι «η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που τάχθηκε υπέρ της παρέμβασης για την αρωγή της Ελλάδας».

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Φράνκο Φραττίνι, κατά την διάρκεια ημερίδας που οργανώθηκε στην Ρώμη με θέμα το οικονομικό μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ότι «οι αμφιβολίες και οι επιφυλακτικότητα της Γερμανίας σε σχέση με την βοήθεια προς την Ελλάδα, αύξησαν την ζημία, διότι παρενέβησαν οι διεθνείς κερδοσκόποι».

Ο κ. Φραττίνι πρόσθεσε ότι «πριν δέκα ημέρες γινόταν λόγος για βοήθεια ύψους πενήντα δισεκατομμυρίων ευρώ. Χθες εγκρίθηκε σχέδιο εκατόν δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας «αυτό αποτελεί ένα μικρό μάθημα για όλους».

ΝΔ: Δεν έχει νόημα η σύσκεψη των αρχηγών

Σύμφωνα με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το συμβούλιο θα έπρεπε να είχε συγκληθεί πριν από την ανακοίνωση των μέτρων, ενώ επεσήμανε ότι αρνούνται και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Δεν έχει νόημα η σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αναφέρει την Δευτέρα σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, επικοινώνησε με τον διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπίτσιο.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος εξήγησε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, πριν ανακοινωθεί το πακέτο των μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά ο πρωθυπουργός αρνήθηκε.

Στη δε συνέχεια, ανέφερε ο κ.Αρβανιτόπουλος δύο από τους πολιτικούς αρχηγούς η κα Αλέκα Παπαρήγα και ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Κατόπιν τούτου η σύγκληση του Συμβουλίου των αρχηγών δεν έχει νόημα, κατέληξε ο κ.Αρβανιτόπουλος.

Νεκρή και ακρωτηριασμένη αρκούδα βρέθηκε στα Τρίκαλα

Θηλυκή αρκούδα βρέθηκε νεκρή και σε προχωρημένη σήψη, από κατοίκους της περιοχής Αγ. Παρασκευής, στον νομό Τρικάλων. Όπως διαπιστώθηκε, πυροβολήθηκε πισώπλατα και ακολούθως, υπέστη ακρωτηριασμό του αριστερού μπροστινού ποδιού.

Το ζώο, βάρους 180 κιλών, βρέθηκε στην κοίτη του ποταμού Ασπροποτάμου, κοντά στη γέφυρα για το ορεινό χωριό Αγ. Παρασκευή, ή Τζούτζια, από κατοίκους, επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, καθώς το χωριό δεν κατοικείται κατά τους χειμερινούς μήνες (πρόκειται για κτηνοτροφικό βλαχοχώρι, που κατοικείται μόνον το καλοκαίρι).

Ενημερώθηκε άμεσα η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Ενημέρωσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που εξέτασε το ζώο και διαπίστωσε ότι φέρει διαμπερές τραύμα από ώμο σε ώμο, ενώ πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό νεκρής αρκούδας από πυροβόλο όπλο, εντός του 2010.

Γερμανία: Εγκρίθηκε το μερίδιο της χώρας στη βοήθεια προς Ελλάδα

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ενέκρινε σήμερα το μερίδιο της Γερμανίας, ύψους 22,4 δισ. ευρώ, στις πιστώσεις προς την Ελλάδα, με προοπτική να περάσει τον νόμο από το κοινοβούλιο πριν από τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Αθίκια Κορινθίας

Στις 12:50 εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πυρκαγιά σε δασική περιοχή στα Αθίκια Κορινθίας.

Η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις και είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Μάχη με τις φλόγες δίνει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, ενώ το έργο της κατάσβεσης υποστηρίζεται και από αέρος με τη συμμετοχή και 4 αεροσκαφών τύπου καναντέρ.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο.

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια προγραμματίζουν για αύριο και μεθαύριο εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι ομοσπονδίες τους (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ), και των αντίστοιχων κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν αύριο συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, στις 10.30, και πορεία μαζί με τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, ενώ την ίδια ώρα την Τετάρτη, θα συμμετέχουν στην πανεργατική κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα στην ΕΔΟΘ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και στα νέα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη χτύπημα στο δημόσιο σχολείο και στους εκπαιδευτικούς, που θα οδηγήσει στην εξαθλίωσή τους.

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέες απεργίες, που θα αποφασιστούν σε ολομέλεια των προέδρων της ΟΛΜΕ στις 7 Μαΐου και της ΔΟΕ στις 10 Μαΐου, ακόμη και εάν αυτές εξαγγελθούν εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.

Κατήγγειλαν τη μείωση φέτος της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, περίπου στο μισό, με αποτέλεσμα ορισμένα σχολεία να μην μπορούν να εξοφλήσουν πάγιους λογαριασμούς, όπως π.χ. για την θέρμανσή τους, ενώ επισήμαναν τον κίνδυνο μείωσης μαθητών σε σχολεία, εξαιτίας της αλλαγής των κοινωνικών δομών.

Στο μεταξύ, σύλλογοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης και ωρομίσθιοι κατέλαβαν τα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ: ΕΠΕΙΓΟΝ: Το Φως στο Τούνελ και η Αγγελική Νικολούλη αγωνίζονται με σθένος για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Κώστα Καραμανλή!

Μυστικές έρευνες έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες η Αγγελική Νικολούλη και το επιτελείο της εκπομπής "Φως στο Τούνελ" για τον εντοπισμό του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μετά την ανακοίνωση του ερχομού του Δ.Ν.Τ παραμένει άφαντος και λέγεται πως ούτε η Νατάσα γνωρίζει το που βρίσκεται!

Μάλιστα, ανεξάρτητα από το τι λέγεται οι φωτογραφίες που διέρρευσαν στον Τύπο και δείχνουν το μπάνιο του άτριχου Κωστάκη, είναι αποτέλεσμα αυτής της μυστικής έρευνας της κυρίας Νικολούλη. Τώρα το πως διέρρευσαν και έφτασαν στα χέρια μας είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο... Μη ξεχνάμε πως την κυρία Αγγελική

Νικολούλη την είχε παντρέψει κάποτε ο συχωρεμένος θειός του Κωστάκη, και έτσι διατηρούσε ανέκαθεν άριστες σχέσεις με το ζεύγος Καραμανλή. Της έλεγε κάποτε ο γερό Καραμανλής με καμάρι: "Αυτός εδώ είναι ο διάδοχος μου!", εκείνη τον κοίταζε περίεργα, αλλά κοίτα να δεις που είχε δίκιο.

Τώρα, για να καταλάβετε πως έγινε... Ο Κωστάκης τρόμαξε μήπως αναγκαστεί να κάνει και αυτός κάποια δήλωση, μήπως ξυπνήσει ο λαός ξαφνικά και στηθεί έξω απτό σπίτι του, ή ακόμη χειρότερα μήπως ξυπνήσει η μαριονέτα ο Γιωργάκης και πάει και τον πλακώσει στα μπουνίδια, ( γιατί είναι που είναι είναι ανίκανος, τώρα πρέπει να καθαρίσει και για τα σκατά του Κώστα, κατάλαβες;) , έτσι λοιπόν ο Κωστάκης τα μάζεψε, πήρε τη τζιπάρα του και έφυγε μονάχος προς άγνωστη κατεύθυνση, και έκλεισε και τα τρία κινητά του!

Η Αγγελική πηγαίνει πάντως και κάνει παρέα στη Νατάσα κάθε βράδυ! Είναι πολύ καλές φίλες, και τη στηρίζει. Πίνουν τσάι μαζί και τα λένε και θα τα λένε μέχρι που ο Κώστας θα αποφασίσει να γυρίσει... Και τότε ίσως να αποφασίσει να της πει να φύγουν να πάνε σ' άλλη χώρα. Στην Ελβετία ίσως! Άλλωστε εκεί το έχει στείλει το κομπόδεμα...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ Η ΜΕ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΩ!ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ!
ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ! ΠΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ!

Πηγή trupokarudos

Ένοπλη ληστεία με λεία 52.000 ευρώ στην Καλαμάτα

Ένοπλη ληστεία σε φωτεινό σηματοδότη, σημειώθηκε το πρωί, στην Καλαμάτα. Ειδικότερα, λίγο πριν τις 9:30, στη διασταύρωση των οδών Φαρών και Βασ. Κων/νου, δύο άγνωστοι φορώντας κράνη, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας, αφαίρεσαν με την απειλή όπλου, που κρατούσε ο συνεπιβάτης της μηχανής, τσάντα με περισσότερα από 52.000 ευρώ, από το κάθισμα του συνοδηγού αυτοκινήτου, που οδηγούσε 49χρονη γυναίκα, εκμεταλλευόμενοι την αναμονή του οχήματος στον κόκκινο σηματοδότη.

Προανάκριση και έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους δήμους

Αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας και στις ρυθμίσεις του «Καλλικράτη» .

Οι εργαζόμενοι στους δήμους απεργούν σήμερα Δευτέρα, ως αντίδραση στα μέτρα λιτότητας και στις αλλαγές του «Καλλικράτη» που συνεπάγονται μειώσεις προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με απορριμματοφόρα προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στους δήμους μπορεί να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη αντί για 24ωρη που είχε προγραμματίσει, ενώ η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη για την Τετάρτη. Χειρόφρενο θα τραβήξουν την ίδια μέρα τα τρένα του ΟΣΕ.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι γιατροί των Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και 3ωρη στάση εργασίας στις 6 Μαΐου.

Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 5 Μαΐου έχουν κηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, 24ωρη πανελλαδική στις 5 Μαΐου κήρυξε η ΟΤΟΕ.

Αντιδρώντας στο νέο σύστημα προσλήψεων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας δάσκαλοι και καθηγητές συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι στις 4 Μαΐου οι πτυχιούχοι παλαιοτέρων ετών των ΤΕΕ και των Ναυτικών Λυκείων εξετάζονται στα μαθηματικά για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ. Η ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο απεργιών κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Συνεργασία με Κατάρ για επενδύσεις στο φυσικό αέριο και τις ΑΠΕ

Μνημόνιο Συνεργασίας που αφορά στη διερεύνηση της δυνατότητας επενδύσεων στο χώρο του φυσικού αερίου και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) υπέγραψαν, σήμερα, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας του Κατάρ δρ. Μοχάμαντ Σαλέχ αλ Σάντα, παρουσία των πρωθυπουργών των χωρών κ. Γ. Παπανδρέου και Σέιχ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προηγήθηκε συνάντηση των δύο υπουργών, όπου συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, διαπιστώνοντας τη σημασία που αποδίδουν οι δύο κυβερνήσεις στον τομέα της ενέργειας. Το Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) αφορά στη διερεύνηση της δυνατότητας επενδύσεων του Κατάρ στην Ελλάδα και θα αποτελέσει τη βάση για την συστηματική ενδυνάμωση του ενεργειακού διαλόγου μεταξύ των δυο χωρών.

Αναφερόμενη στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, η κ. Μπιρμπίλη δήλωσε: «Η εξέλιξη αυτή προσφέρει ένα νέο, θεσμοθετημένο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στη χώρα μας και το Κατάρ, το οποίο θα συμβάλλει στην προσέκλυση ξένων επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αναβάθμιση της έρευνας σε θέματα ενέργειας. Ενισχύεται, έτσι, ο στρατηγικός στόχος της Ελλάδας να αναδειχθεί σε διαμετακομιστικό κόμβο φυσικού αερίου προς τη νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη».

Όπως ανέφερε η υπουργός ΠΕΚΑ, οι όποιες κοινές δράσεις και επενδύσεις προωθηθούν στο διάλογο με το Κατάρ θα συνάδουν με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας και η αξιοποίηση της στρατηγικής θέσης στο ενεργειακό σταυροδρόμι των τριών ηπείρων στο οποίο βρίσκεται. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί ένα πρώτο και σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Πιέσεις σε Μέρκελ από SPD για το γερμανικό πακέτο βοήθειας προς Ελλάδα

Μέτρα από τη καγκελάριο ζητούν οι Σοσιαλδημοκράτες για την αντιμετώπιση των κερδοσκόπων.

Το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) θα υποστηρίξει τη συνεισφορά του Βερολίνου στο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, μόνο εάν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεσμευθεί να εντείνει τα μέτρα για την αντιμετώπιση των κερδοσκόπων της αγοράς, δήλωσε σήμερα στέλεχος του κόμματος.

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει εντός της ημέρας την αποδέσμευση του ποσού των 22 δισεκατομμυρίων ευρώ της συμβολής του Βερολίνου στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Τα δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου αναμένεται να ψηφίσουν επί του θέματος την Παρασκευή.

Ο Γιόακιμ Πος, αντιπρόεδρος του SPD, δήλωσε ότι το κόμμα του θα αποφασίσει εάν θα υποστηρίξει το πακέτο έπειτα από διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση, αλλά επέμεινε ότι η Άγκελα Μέρκελ πρέπει να προωθήσει το θέμα επιβολής ευρωπαϊκού φόρου στις συναλλαγές και να περιορίσει την επιρροή των κερδοσκόπων των αγορών.

«Η κ. Μέρκελ πρέπει να ενισχύσει την αξιοπιστία της αντιμετωπίζοντας την κερδοσκοπία και επιβάλλοντας αποτελεσματική φορολόγηση των συναλλαγών στην Ευρώπη», δήλωσε ο Πος στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. «Η κ. Μέρκελ οφείλει να κάνει σήμερα σαφείς δηλώσεις», πρόσθεσε αναφερόμενος στην ομιλία που θα απευθύνει σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος προς στελέχη του γερμανικού κοινοβουλίου.

Ιταλικές επικρίσεις για αναποτελεσματικότητα της Ευρώπης

Στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.

Ο Ιταλός Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επικρίνει την αναποτελεσματικότητα της Ευρώπης στη διαχείριση της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης, σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Corriere della Sera και εκτιμά ότι αυτό θα τής γίνει μάθημα στο μέλλον.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάστηκε τρεις μήνες για να αποφασίσει να βοηθήσει την Ελλάδα. Πολλοί -μεταξύ των οποίων και ο γράφων- θα προτιμούσαν μια διαδικασία πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική. Μια διαδικασία που θα απέφευγε να αναστατώσει τις αγορές και να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο ευρώ», αναφέρει στο άρθρο του ο Μπίνι Σμάγκι.

«Πίσω από τις καθυστερήσεις αυτές, υπήρξαν, χωρίς αμφιβολία, αβεβαιότητες, η απουσία ηγεσίας, εθνικιστικές εκρήξεις, αναποτελεσματικές διαδικασίες», προσθέτει.

Ο Μπίνι Σμάγκι δε βρίσκει εξάλλου περίεργο ότι «πολλοί πολίτες της ζώνης ευρώ-μια τεράστια πλειοψηφία σε ορισμένες χώρες-έχουν ταχθεί κατά της κάλυψης του χρέους της Ελλάδας», η οποία παραβίασε «τις αρχές της ευρωπαϊκής πολιτικής οικοδόμησης», αποκρύπτοντας το μέγεθος του ελλείμματος.

«Είναι εύκολο εκ πρώτης όψεως να υποδείξει κανείς τους ενόχους», υπογραμμίζει ο Μπίνι Σμάγκι, αλλά κατά την άποψή του, η κρίση αυτή πρέπει κυρίως να γίνει μάθημα στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Η μακρά κρίση των τελευταίων εβδομάδων μπορεί να αποτελέσει μάθημα για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να εξυγιάνουν τα δικά τους δημοσιονομικά και για την Ευρώπη προκειμένου να αποκτήσει πιο αποτελεσματικές διαδικασίες και θεσμούς», τονίζει στο άρθρο της ο Μπίνι Σμάγκι.

«Ελεύθερο» από ΕΚΤ για ελληνικά ομόλογα

Σε αναστολή των ορίων πιστοληπτικής αξιολόγησης για τα ελληνικά χρεόγραφα, μέχρι νεωτέρας, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), με σημερινή της ανακοίνωση. Το μέτρο αυτό, άνευ προηγουμένου στην ιστορία της ΕΚΤ, επιτρέπει στις τράπεζες που διαθέτουν ελληνικά ομόλογα να συνεχίσουν να λαμβάνουν πιστώσεις από την κεντρική τράπεζα, παρά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

Η κεντρική τράπεζα της ζώνης του ευρώ, αναφέρει ότι η αναστολή των κατώτατων ορίων πιστοληπτικής ικανότητας αφορά όλους τους υπάρχοντες και νέους τίτλους «που εκδίδει ή για τους οποίους εγγυάται το ελληνικό Δημόσιο».

Με την κίνηση αυτή, η κεντρική τράπεζα μειώνει τον προβληματισμό στην αγορά και τις πιέσεις στις τράπεζες μετά τις πρόσφατες υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους.

Αλλάζει πρακτικές η Goldman Sachs, μετά τις κατηγορίες για παραπλάνηση

Σε αλλαγή των πρακτικών που ακολουθεί απέναντι στους πελάτες της θα προχωρήσει η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, μετά την κατηγορία που της απήγγειλε η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τον Απρίλιο για παραπλάνηση επενδυτών κατά την πώληση ομολόγων που βασίζονταν σε στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, τα στελέχη της τράπεζας θα ζητούν τώρα από τους πελάτες τους να βεβαιώνουν ότι αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που συνδέονται με τα ομόλογα που αγοράζουν. Επίσης, η τράπεζα εξετάζει τρόπους, ώστε να διαθέτει σύνθετα ομόλογα μόνο σε πελάτες που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις.

Η Goldman Sachs βρίσκεται στο «στόχαστρο» και της αρμόδιας Επιτροπής της Αμερικανικής Γερουσίας, η οποία διερευνά τα αίτια που οδήγησαν στη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση της περιόδου 2007-2008. Ανώτατα στελέχη της τράπεζας, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Lloyd Blankfein, κλήθηκαν σε πολύωρες ακροάσεις στην Επιτροπή, όπου δέχτηκαν σκληρή κριτική από Γερουσιαστές για τις πρακτικές που ακολούθησαν στη διάθεση δομημένων ομολόγων, τα οποία οδήγησαν στη μεγάλη κρίση.

Επιπλέον, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία εξετάζει, αν θα ασκήσει και ποινική δίωξη κατά της τράπεζας. Η βασική κατηγορία της SEC αναφέρει ότι η Godman Sachs πούλησε ένα δομημένο ομόλογο σε πελάτες της, χωρίς να τους γνωστοποιήσει ότι εναντίον του ομολόγου αυτού είχε στοιχηματίσει συγκεκριμένο hedge fund. Η Goldman σχεδιάζει την αλλαγή στις πρακτικές διάθεσης των προϊόντων της ως τμήμα ενός μελλοντικού διακανονισμού με τη SEC.

Λαγκάρντ: Υπέρ της τροποποίησης του Συμφώνου Σταθερότητας

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να σκεφτούν τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας στην οποία να περιλαμβάνεται «η εξέταση της ανταγωνιστικότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας» των χωρών μελών της ΕΕ, δηλώνει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

"Ναι, είναι επιτακτική ανάγκη να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην ανταγωνιστικότητα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», απαντάει η υπουργός στην ερώτηση αν πιστεύει ότι χρειάζεται τροποποίηση του Συμφώνου και σημειώνει ότι η Γερμανία και η Γαλλία «συμφωνούν απολύτως να αντλήσουν από κοινού» τα διδάγματα από την ελληνική κρίση.

"Η ελληνική κρίση ήταν μια δοκιμασία για την Ευρώπη, αυτό είναι αλήθεια», σημειώνει η Λαγκάρντ, την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν ότι καθυστέρησαν υπερβολικά να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα, το οποίο ενεργοποιήθηκε χθες.

«Αυτό θα μας οδηγήσει να σκεφτούμε μαζί με το σύνολο των εταίρων μας και κυρίως με τους Γερμανούς φίλους μας την οικονομική διακυβέρνηση, την οικονομική σύγκλιση και τη μείωση των οικονομικών αποκλίσεων», σημειώνει η Λαγκάρντ.

«Θετική» και για Ισπανία η βοήθεια προς Ελλάδα

Εκτιμά η υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο.

Η βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την υπερχρεωμένη Ελλάδα θα έχει «θετικές» επιπτώσεις για την Ισπανία επειδή θα της επιτρέψει να δανειστεί με μειωμένα επιτόκια λόγω της ηρεμίας στις αγορές, εκτιμά σήμερα η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο.

«Η βοήθεια αυτή θα συμβάλει στη σταθεροποίηση των αγορών» και η σταθεροποίηση αυτή «θα συμβάλει αναμφίβολα στην πτώση» των επιτοκίων που πρέπει να καταβάλει κάθε χώρα, όπως η Ισπανία, όταν δανείζεται από τις αγορές για να χρηματοδοτηθεί, δήλωσε η Σαλγάδο μιλώντας στο δημόσιο ραδιοσταθμό.

«Έχουμε ανάγκη να δανειστούμε χρήματα και τα επιτόκια με τα οποία μας δανείζουν εξαρτώνται από τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ», πρόσθεσε η Σαλγάδο.

Τη μεγαλύτερη αεροπορική δημιουργούν United και Continental

Θα υπερβαίνει σε μέγεθος τη Delta Air Lines.

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι αμερικανικές αεροπορικές United και Continental Airlines, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου παγκοσμίως, μετά την επίτευξη μεταξύ τους συμφωνίας οικονομικού ύψους 3,2 δισ. δολαρίων.

Η νέα εταιρεία θα υπερβαίνει σε μέγεθος τη Delta Air Lines. Ωστόσο, η συμφωνία που έχει αρχικά επιτευχθεί θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από τους μετόχους των δύο, αλλά και από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.

Θα διατηρήσει το όνομα United και θα έχει έδρα το Σικάγο, αλλά τα αεροσκάφη θα φέρουν τα χρώματα και λογότυπο της Continental αλλά με το όνομα United.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα συνολικά τους συνδυασμένα έσοδα θα ανέρχονται σε περίπου 29 δισ. δολάρια ετησίως.

Θέλει να γίνει Michelle Obama

Η Jessica Simpson είναι τραγουδίστρια αλλά τώρα έχει θέσει ένα καινούργιο στόχο στη ζωή της: Θέλει να γίνει Michelle Obama.

«Το εννοώ. Είναι μια τόσο καταπληκτική γυναίκα και έχει δίπλα της ένα τόσο ισχυρό άνδρα» εξήγησε η Simpson.

Όσο για το τι θαυμάζει στην πρώτη κυρία των ΗΠΑ; «Ό,τι κάνει ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση» συνέχισε η τραγουδίστρια, η οποία ήταν μια από τις διασημότητες που επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια γεύματος για χάρη των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της προεδρίας.

zougla

Φονικές καταιγίδες στο Μπαγκλαντές

Τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια χαλαζόπτωσης στο Μπαγκλαντές.

Από την κακοκαιρία, η οποία εκδηλώθηκε σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές, καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια, αφήνοντας άστεγους χιλιάδες ανθρώπους.

Η χαλαζόπτωση ήταν τόσο σφοδρή, ώστε ξερίζωσε δεκάδες δένδρα και κολώνες του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τέτοιου είδους καταιγίδες με παρόμοιες συνέπειες σημειώνονται συχνά στην περιοχή από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, οπότε ξεκινά η περίοδος των μουσώνων.

Σύμφωνα με την τοπική μετεωρολογική υπηρεσία, οι Αρχές πρέπει να παραμείνουν σε ετοιμότητα τουλάχιστον για τις επόμενες 24 ώρες.

"Η εταιρεία ΒΡ ευθύνεται για την καταστροφή"

Η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού είναι ίσως μια άνευ προηγουμένου καταστροφή για την οποία θα πληρώσει η πετρελαϊκή εταιρία BP, δήλωσε από τη Λουιζιάνα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

"Πιστεύω πως οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια ίσως άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή", επισήμανε ο Ομπάμα από την Βένις, μια από τις παραθαλάσσιες κοινότητες που απειλούνται από την πετρελαιοκηλίδα, η οποία προκλήθηκε όταν εξερράγη εξέδρα άντλησης πετρελαίου στις 20 Απριλίου.

"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε τη ζημιά που προκλήθηκε. Από την πρώτη ημέρα είχαμε προετοιμαστεί για το χειρότερο και ελπίζαμε για το καλύτερο", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ομπάμα.

Ο πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη στην βρετανική BP, που εκμεταλλεύεται την πλωτή εξέδρα Deepwater Horizon, περίπου 70 χιλιόμετρα από τις ακτές. Κάθε ημέρα από την πετρελαιοπηγή διαρρέουν περισσότερα από 800.000 λίτρα πετρελαίου.

"Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Η BP είναι υπεύθυνη για την διαρροή. Η BP θα πληρώσει", τόνισε ο Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους. "Αλλά ως πρόεδρος των ΗΠΑ θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσω αυτήν την κρίση", υποσχέθηκε.
 
zougla