Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Α. Μέρκελ: «Δεν είναι εύκολος ο δρόμος που ακολούθησε η Ελλάδα»

Οι αυστηροί όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με αντάλλαγμα μια οικονομική βοήθεια, θα παρακινήσουν και άλλες χώρες στη ζώνη ευρώ που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, να καταβάλουν τις μέγιστες των προσπαθειών για ν΄αποφύγουν μια παρόμοια κατάσταση», τονίζει η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Ολοι οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα», υποστηρίζει η Μέρκελ.

«Οι χώρες αυτές μπορούν να δουν ότι ο δρόμος που ακολούθησε η Ελλάδα στο πλευρό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν είναι εύκολος. Συνεπώς, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να μη βρεθούν σε μια τέτοια κατάσταση και ήδη έχουν ανακοινώσει οικονομικά προγράμματα», σύμφωνα με την Μέρκελ.

Μπ. Κούσνερ: «Η διάσωση της Ελλάδας δεν εγγυάται τη μη μετάδοση της κρίσης»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε ότι το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας που ανακοινώθηκε σήμερα στην Αθήνα δεν «μπορεί να εγγυηθεί τίποτα» μπροστά στον κίνδυνο της «μετάδοσης» της κρίσης σε άλλες χώρες.

«Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα, ειδικά σε αυτήν την κατάσταση όπου οι αγορές επιτίθενται συνεχώς» σημείωσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ, απαντώντας σε ερώτηση για τον κίνδυνο μετάδοσης της οικονομικής κρίσης και σε άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία.

«Αλλά αναφέρατε χώρες που δεν έχουν τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα. Οι θεμελιώδεις αρχές, όπως λένε, δεν είναι συγκρίσιμες» πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe 1 και στην εφημερίδα Le Parisien Aujourd'hui στην Γαλλία.

«Υπάρχει μία επείγουσα ανάγκη και μία ευρωπαϊκή ηθική υποχρέωση και αυτή είναι η διάσωση της Ελλάδας» κατέληξε ο Μπερνάρ Κουσνέρ, ζητώντας να σταματήσει η «ευρωαπαισιοδοξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου