Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους δήμους

Αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας και στις ρυθμίσεις του «Καλλικράτη» .

Οι εργαζόμενοι στους δήμους απεργούν σήμερα Δευτέρα, ως αντίδραση στα μέτρα λιτότητας και στις αλλαγές του «Καλλικράτη» που συνεπάγονται μειώσεις προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με απορριμματοφόρα προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στους δήμους μπορεί να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη αντί για 24ωρη που είχε προγραμματίσει, ενώ η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη για την Τετάρτη. Χειρόφρενο θα τραβήξουν την ίδια μέρα τα τρένα του ΟΣΕ.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι γιατροί των Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και 3ωρη στάση εργασίας στις 6 Μαΐου.

Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 5 Μαΐου έχουν κηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, 24ωρη πανελλαδική στις 5 Μαΐου κήρυξε η ΟΤΟΕ.

Αντιδρώντας στο νέο σύστημα προσλήψεων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας δάσκαλοι και καθηγητές συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι στις 4 Μαΐου οι πτυχιούχοι παλαιοτέρων ετών των ΤΕΕ και των Ναυτικών Λυκείων εξετάζονται στα μαθηματικά για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ. Η ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο απεργιών κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου