Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Σε ψυχιατρική κλινική ο πατέρας της Τζούλιας Αλεξανδράτου

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο μπαμπάς της Τζούλιας Αλεξανδράτου μετά την τροπή που έχει πάρει η δικαστική διαμάχη με την κόρη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζήσιμος παρακολουθείται και από ψυχολόγο και από ψυχίατρο, ενώ ο δικηγόρος του κ. Κατωπόδης αποκάλυψε ότι το επόμενο διάστημα θα νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

«Πήρε ήδη ένα μήνα αναρρωτική άδεια από την Εθνική Τράπεζα, στην οποία εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός. Πέρα από την ψυχική του υγεία, έχει πρόβλημα καρδιάς και ζάχαρο. Αν δεν υπάρξει βελτίωση θα νοσηλευτεί στο Ερρίκος Ντυνάν», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Αλεξανδράτου.

Σε άσχημη κατάσταση είναι και η μητέρα της Τζούλιας, Άλισον, που σύμφωνα με τον κ. Κατωπόδη, χρήζει ιατρικής υποστήριξης, «όμως συγκριτικά με την κατάσταση του συζύγου της, πρέπει να φανεί πιο δυνατή προκειμένου να τον στηρίξει και να μπορέσουν να συνεχίσουν τον ψυχοφθόρο δικαστικό αγώνα που έχουν μπροστά τους».

Οι γονείς της πάντως σέβονται την απόφαση της Τζούλιας για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον τους και το προσεχές διάστημα αναμένεται να παρουσιαστούν στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου θα μιλήσουν πρώτη φορά για την υπόθεση.

Οι διαφορές της οικογένειας Αλεξανδράτου θα λυθούν στα δικαστήρια στις 15 Απριλίου. Τότε θα είναι και η πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία του πορνό dvd, που θα συναντηθούν οι γονείς με την κόρη τους.

Παίκτης ελληνικού ριάλιτι κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας

Έντονο διαπληκτισμό είχαν ένας πρώην παίκτης ριάλιτι χορού και ένας ναύτης, με αποτέλεσμα ο παίκτης του ριάλιτι να χτυπήσει το ναύτη και να τον μαχαιρώσει με σπαθί. Αιτία του διαπληκτισμού, όπως όλα δείχνουν, ήταν ο σκύλος του χορευτή!

Ο πασίγνωστος κουβανός χορευτής, που τον γνωρίσαμε μέσα από ριάλιτι χορού, το βράδυ της 25ης Μαρτίου μετά από έντονη λογομαχία, μαχαίρωσε με ένα σπαθί στη Μαρίνα Ζέας, έναν 32χρονο ναύτη.

Ο χορευτής βρισκόταν στην περιοχή για πρόβες, καθώς είχε αναλάβει τη χορογραφία ενός βίντεο κλιπ. Όπως ισχυρίστηκε το πρωί στον ανακριτή, διαπληκτίστηκε έντονα με το ναύτη και ομολόγησε ότι τον χτύπησε με το σπαθί που χρησιμοποίησε για τη χορογραφία. Ο λόγος; Πίστεψε ότι ο ναύτης προηγουμένως είχε τραυματίσει τον αγαπημένο του σκύλο.

Ο 32χρονος ναύτης που εργάζεται σε σκάφος της Μαρίνας Ζέας, βρέθηκε αιμόφυρτος στο χώρο της μαρίνας και νοσηλεύεται στη Β’ Γενική Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Ο κουβανός χορευτής τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη χώρα μας και βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία υποστήριξε στο Star ότι προσπαθεί να απαλλαγεί από εκείνον και περιμένει την έκδοση του διαζυγίου τους.

Σε βάρος του πρώην παίκτη ριαλιτι έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Την Τρίτη θα οδηγηθεί και πάλι στον ανακριτή στις 12.00 το μεσημέρι και εκεί θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις τόσο για το σπαθί που είχε στην κατοχή του όσο και για τους λόγους που τον έκαναν να μαχαιρώσει τον 32χρονο.

star

Υπουργικό για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου συγκαλεί ο πρωθυπουργός. Στα θρανία οι Υπουργοί !

Ατυπο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συγκαλέσει πιθανότατα αύριο, Μ.Τρίτη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ζητήσει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Παράλληλα, σήμερα πολλά από τα μέλη της κυβέρνησης, κορυφαία κομματικά στελέχη και οι περιφερειάρχες ξεκινούν «φροντιστήριο» για τη διαχείριση κρίσεων.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να καθορίσει και πάλι τις προτεραιότητες που θα κληθεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, ώστε να κερδηθεί ο όποιος χαμένος χρόνος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει στους υπουργούς του ότι είναι αποφασισμένος να παρακολουθεί προσωπικά και συνεχώς την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και για τον λόγο αυτό ανά μήνα θα συγκαλεί τα αρμόδια όργανα προκειμένου να ελέγχει την πορεία εφαρμογής των μέτρων που ελήφθησαν στις 3 Μαρτίου, αλλά και προγενέστερα με την ανακοίνωση του Προγράμματος.

«Αλώβητος» από τις περιφερειακές εκλογές ο Μπερλουσκόνι

Με τη χαμηλότερη προσέλευση της τελευταίας 15ετίας και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να... βγαίνει μάλλον «αλώβητος» έκλεισαν, οι κάλπες των περιφερειακών εκλογών στην Ιταλία.

Ο συνασπισμός της δεξιάς επικρατεί σε τέσσερις περιφέρειες και η κεντροαριστερά σε έξι. Αμφίρροπη είναι η μάχη σε τρεις κρίσιμες περιφέρειες...

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Λαού της Ελευθερίας (Pdl) διατηρεί άνετα τις δύο περιφέρειες που ήλεγχε (Βένετο και Λομβαρδία) και αρπάζει άλλες δύο από τα χέρια των δυνάμεων της αριστεράς, την Καλαβρία και την Καμπανία.

Η κεντροαριστερή συμμαχία με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) υπερισχύει σε έξι περιφέρειες σε σύνολο 13 -Ούμπρια, Τοσκάνη, Εμίλια, Μάρκε, Απουλία και Βασιλικάτα.

Μάχη στήθος με στήθος δίνεται σε τρεις περιφέρειες, ανάμεσά τους το Λάτσιο με πρωτεύουσα τη Ρώμη, το Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο, καθώς και τη Λιγουρία, βάσει των εκτιμήσεων που μεταδόθηκαν από το κρατικό δίκτυο της RAI.

Η κεντροαριστερά ελπίζει να κατακτήσει τελικά εννέα περιφέρειες σε σύνολο 13, αλλά οι συνεργάτες του Καβαλιέρε συνεχίζουν να δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τις πιο εύπορες περιοχές της χώρας.

Αίσθηση προκαλεί το ποσοστό της αποχής, το οποίο αυξήθηκε πανιταλικά κατά 8%.

Στις κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα κλήθηκαν 41 εκατομμύρια Ιταλοί -σε συνολικό πληθυσμό 60 εκατομμυρίων- και το ποσοστό της προσέλευσης ανήλθε στο 64,9%.

Του αφαίρεσαν με επιτυχία 11 δάκτυλα

Σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθούν 11 επιπλέον δάκτυλα υποβλήθηκε 6χρονος στην Κίνα. Το παιδί είχε συνολικά 15 δάχτυλα στα χέρια και 16 στα πόδια.

Η γενετική ανωμαλία ονομάζεται κεντρική πολυδακτυλία, μια κατάσταση εξαιρετικά σπάνια.

Η μητέρα του αγοριού δήλωσε ότι ο γιος της δεχόταν σε όλη του τη ζωή κοροϊδίες από τα άλλα παιδιά, λόγω της εμφάνισης των χεριών και των ποδιών του.

Ωστόσο, μετά από μια εξάωρη διορθωτική επέμβαση σε νοσοκομείο της Shenyang στην Κίνα, οι γιατροί μπόρεσαν να αφαιρέσουν με επιτυχία τα πλεονάζοντα δάκτυλα.

Να ανοίξει λιμάνια και αεροδρόμια στην Κύπρο καλεί η Μέρκελ την Τουρκία

Την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Τελωνειακής Ένωσης με το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων στην Κυπριακή Δημοκρατία αξίωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Αγκυρα, εξακολουθώντας ταυτόχρονα να απορρίπτει πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έθεσε το ζήτημα του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εξαιτίας της άρνησης της Τουρκίας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Πρωτόκολλο παραμένει από το 2005 «παγωμένος» αριθμός κεφαλαίων στις ενταξιακές δαπραγματεύσεις της χώρας με την ΕΕ.

Κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία η Μέρκελ επέμεινε στη θέση της περί «προνομιακής σχέσης» της Τουρκίας με την ΕΕ αντί για πλήρη ένταξη. Η τουρκική πλευρά απορρίπτει την «ειδική σχέση», κατηγορώντας τη Γερμανία και τη Γαλλία ότι παραβιάζουν την αρχή της ισότητας των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

Με 5,9% δανείστηκε σήμερα το ελληνικό δημόσιο

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου. Παρά το γεγονός ότι το επιτόκιο για το 7ετές έκλεισε οριακά κάτω από το ψυχολογικό -για το οικονομικό επιτελείο- όριο του 6%, και συγκεκριμένα στοπ 5,9%, το περιθώριο των 310 μονάδων βάσης πάνω από τα mid swaps στο οποίο πραγματοποιήθηκε η άντληση 5 δισ. ευρώ από τη σημερινή έκδοση του ομολόγου δείχνει ότι οι αγορές εξακολουθούν να πωλούν ακριβά τη στήριξη προς την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές προσέγγισαν τα 7 δισ. ευρώ.

Στελέχη του ΟΔΔΗΧ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το ύψος του επιτοκίου και δη σε σχέση με το υψηλό επιτόκιο της προηγουμένης έκδοσης.

Επίσης εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα κεφάλαια, όπως ασφαλιστικές εταιρείες και κεντρικές τράπεζες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έντονο ήταν το ενδιαφέρον από γαλλικές τράπεζες.

Για την έκδοση ορίστηκαν ως κύριοι ανάδοχοι τα εξής τραπεζικά ιδρύματα: Alpha Bank, Bank of America Merrill Lynch, Emporiki Bank, ING Groep NV και Societe Generale SA.

Σημειώνεται ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας είναι "A2" από την Moody΄s Investors Service Inc., "BBB+" από την Standard & Poor΄s Corp. και "BBB+" από την Fitch Ratings.

«Δεν πάει άλλο» με το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας, λέει η Νέα Δημοκρατία

Το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας προσλαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Δεν πάει άλλο» είπε και τόνισε ότι «ο υπουργός δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο». ΄

Για κατάρρευση του συστήματος δημόσιας ασφάλειας έκανε λόγο και ο Νίκος Δένδιας, υπεύθυνος
του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη.

«Τραγική» κατάσταση

Αναφερόμενος στη φονική έκρηξη στα Πατήσια, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του κόμματος για το θάνατο του 15χρονου Αφγανού.

«Οι συμβολισμοί κι οι μοιραίες συμπτώσεις ξεπερνούν τα όρια του τραγικού» δήλωσε και σημείωσε δε ότι σε ελάχιστη απόσταση από το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας δολοφονική επίθεση εναντίον ενός 55χρονου πράκτορα του ΟΠΑΠ, καθώς και ληστεία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος.

Τόνισε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι άμεσα και ότι η ΝΔ έχει σταθεί με σοβαρότητα δίπλα στον αρμόδιο υπουργό. «Οφείλει να γνωρίζει κι ο υπουργός ότι δεν μπορεί να είναι στο πολιτικό απυρόβλητο» τόνισε και είπε πως «δεν πάει άλλο».

Γυναίκες-καμικάζι έσπειραν το θάνατο σε δύο σταθμούς του Μετρό της Μόσχας

Τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 65 ακόμα τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις στους σταθμούς Λουμπιάνκα και Παρκ Κουλτούρι του Μετρό της Μόσχας.


O πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί χωρίς δισταγμό, δίνοντας παράλληλα εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Μέσα Μεταφοράς σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας και να επιστρέψει στη Μόσχα, ορκίστηκε να «εξολοθρεύσει» τους υπεύθυνους των επιθέσεων αυτοκτονίας.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 7:56 το πρωί (ώρα Ελλάδας) στο σταθμό Λουμπιάνκα. Στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας γίνεται λόγος για 22 νεκρούς και 11 τραυματίες. Η έκρηξη σημειώθηκε στο δεύτερο βαγόνι της αμαξοστοιχίας.

Ο σταθμός Λουμπιάνκα είναι στο σημείο όπου βρίσκεται το κτίριο της πρώην KGB (σήμερα FSB).

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Στις 8:38 το πρωί σημειώθηκε η δεύτερη επίθεση στο σταθμό Παρκ Κουλτούρι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 15.

Ο δήμαρχος της Μόσχας από την πλευρά του έκανε λόγο για γυναίκες καμικάζι.

Αργότερα και το Ria Novosti μετέδωσε ότι τις επιθέσεις πραγματοποίησαν οι «μαύρες χήρες», οι γυναίκες καμικάζι που έχουν δράσει και στο παρελθόν σε τρομοκρατικά χτυπήματα με τη σφραγίδα των Τσετσένων αυτονομιστών.

Ήδη η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η δεύτερη επίθεση έγινε από «μελαχρινή γυναίκα» η οποία ήταν ζωσμένη με πλαστικά εκρηκτικά που αντιστοιχεί σε ισχύ 1,5 κιλού δυναμίτιδας. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, δήλωσε ότι οι καμικάζι προέρχοταν από την περιοχή του βόρειου Καύκασου. Σε επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν ενταθεί και τα μέτρα στο αεροδρόμιο της Μόσχας.

25 εκατ. «χωρίζουν» εργολάβους-υπουργείο για τα Τέμπη

Παρασκηνιακές πιέσεις για τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ κρύβονται πίσω από την υπόθεση των Τεμπών.

Με βάση τη σύμβαση του 2007, οι κατασκευαστές όφειλαν να έχουν ολοκληρώσει ώς τον Μάρτιο του 2009 τις παρεμβάσεις βελτίωσης στο υπάρχον εθνικό δίκτυο των 230 χλμ. από τις Ράχες ώς το Κλειδί, όπου περιλαμβάνεται και η διέλευση από την κοιλάδα των Τεμπών. Προβλέπεται, μάλιστα, ρήτρα 80.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Οι ανάδοχοι αμφισβητούν την υποχρέωση και η σοβαρή αυτή διαφορά θα λυθεί με προσφυγή στη διαιτησία, μαζί με το θέμα του κόστους των παρεμβάσεων που έγιναν εσπευσμένα στα Τέμπη, για το οποίο επίσης υπάρχει διαφορετική τοποθέτηση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών. Με βάση ανεπίσημα στοιχεία και πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος των σωστικών παρεμβάσεων στα Τέμπη κυμαίνεται γύρω στα 18 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 15 εκατ. αφορούν έργα που ήταν υποχρεωτικά για τους αναδόχους με βάση τη σύμβαση. Η κοινοπραξία πάντως τα αμφισβητεί και υποστηρίζει ότι για την κατολίσθηση ευθύνεται ο... Θεός και επομένως υπόχρεος να πληρώσει είναι το Δημόσιο.

Πρόκειται για την ίδια κοινοπραξία που με υπουργική απόφαση της 28ης Αυγούστου 2009, την οποία ο Δημ. Ρέππας έχει χαρακτηρίσει «χαριστική», έλαβε συμπληρωματική κρατική ενίσχυση 169 εκατ. ευρώ για πρόσθετα έργα ασφάλειας στις υπό κατασκευή σήραγγες των Τεμπών, πέρα από τα 173 εκατ. που προέβλεπε η σύμβαση

Εντοπίστηκε πτώμα στην Παλαιά Παραλία Θεσσαλονίκης

Την ταυτότητα άγνωστου άνδρα, που ανασύρθηκε νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή της Παλαιάς Παραλίας, αναζητεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για άνδρα ύψους 1,70 με 1,75, ηλικίας 70-80 χρόνων, με άσπρα μαλλιά.

Φορούσε πράσινο μπουφάν με εσωτερική επένδυση , γκρι μπλούζα, παντελόνι αθλητικής φόρμας χρώματος μπλε και μαύρα παπούτσια με κορδόνια. Η σορός του φυλάσσεται στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς".

Το λιμεναρχείο κάνει έκκληση σε όσους γνωρίζουν το θύμα να επικοινωνήσουν με το γραφείο Ανάκρισης, στα τηλέφωνα : 2310531504-5-7

«Πασχαλινό τραπέζι Αγάπης» στη Νέα Μηχανιώνα

Για όγδοη συνεχή χρονιά, ο δήμος Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης παραθέτει το πασχαλινό «τραπέζι αγάπης» προς όλους τους εξυπηρετούμενους των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» και «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας». Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Νέας Μηχανιώνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Ο δήμος Μηχανιώνας, μέσα στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής που εφαρμόζει, διοργανώνει οργανωμένες δράσεις, όπως το καθημερινό συσσίτιο απόρων, το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" και τα προγράμματα της "Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας" και "Βοήθειας στο Σπίτι".


Στο "Πασχαλινό τραπέζι Αγάπης" αναμένεται η συμμετοχή 200 ατόμων, στους οποίους θα δοθούν δέματα με τρόφιμα και δώρα προς όλους τους αναξιοπαθούντες.

Εισαγγελείς για τις καταγγελίες

Καταγγελίες πολιτών σε βάρος αστυνομικών οργάνων για κακομεταχείριση και επίδειξη «υπερβάλλοντος ζήλου» πρέπει να διερευνώνται από εισαγγελικούς λειτουργούς και όχι από την Αστυνομία.

Αυτό τονίζει σε εγκύκλιό του προς τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας και τις αστυνομικές διευθύνσεις ο αντεισαγγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρωδης, αποδοκιμάζοντας την πρακτική που ίσχυε μέχρι σήμερα. Οπως επισημαίνει, περιπτώσεις καταγγελιών από πολίτες ότι αστυνομικοί τούς κακομεταχειρίζονται προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να ομολογήσουν διάφορα εγκλήματα για τα οποία έχουν προσαχθεί στα αστυνομικά τμήματα ή στο πλαίσιο υπερβάλλοντος ζήλου κατά τη σύλληψή τους, διερευνώνται από άλλους αστυνομικούς που υπηρετούν στο ίδιο αστυνομικό τμήμα. Η τακτική αυτή, τονίζει ο κ. Κατσιρωδης, παραβιάζει την ελληνική έννομη τάξη αλλά και την αρχή της αμεροληψίας που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζει ότι η διεξαγωγή της προανάκρισης από εισαγγελικούς λειτουργούς δεν αφαιρεί την αρμοδιότητα του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. να διερευνά και αυτό τις σχετικές καταγγελίες.

Έγκλημα με θύμα 28χρονο στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός, με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά και στο θώρακα , βρέθηκε σήμερα το απόγευμα 28χρονος Γεωργιανός , στην περιοχή της Μενεμένης Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία αποδίδει την εγκληματική ενέργεια σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών από προσωπικές διαφορές αφού υπάρχουν μαρτυρίες ότι προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ του θύματος και τριών αγνώστων, κατά τις πρώτες πληροφορίες.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Σε διαθεσιμότητα αστυφύλακας στους Παξούς

Τη διεξαγωγή ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος αστυφύλακα που υπηρετεί στους Παξούς και ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, απειλή, εξύβριση κατ’ εξακολούθηση και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Κακοποίηση σε αστυνομικό τμήμα καταγγέλλει 21χρονος ασθενής

Τρεις άντρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Μοιρών καταγγέλλει 21χρονος ότι τον κακοποίησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου -όπου οδηγήθηκε γιατί οδηγούσε χωρίς άδεια- γιατί αρνήθηκε να μπει στο κρατητήριο για λόγους υγείας.

Οι ειδικοί φρουροί σταμάτησαν τον 21χρονο στο χωρίο Ροτάσι, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και όταν διαπίστωσαν ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο της μητέρας του χωρίς να έχει δίπλωμα, του φόρεσαν χειροπέδες, τον επιβίβασαν σε ένα τζιπ και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ ένας από αυτούς οδήγησε το αυτοκίνητό του ώς τον Πύργο. Σύμφωνα με την καταγγελία και τη μήνυση που κατέθεσε, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ο οποίος διέταξε να αφεθεί ελεύθερος. Μέχρι να έρθει όμως η απόφαση του εισαγγελέα, οι αστυνομικοί τού είπαν να περάσει στο κρατητήριο, κάτι που αρνήθηκε να κάνει επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας και συγκεκριμένα λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία θα επιδεινωνόταν αν έμενε σε υποβαθμισμένο περιβάλλον.

«Ζήτησα να περιμένω στο γραφείο, όμως εκείνοι με έσπρωχναν βάναυσα, βίαια και ακατάπαυστα, με αποτέλεσμα να πέσω και να χτυπήσω με το κεφάλι σε ένα έπιπλο. Δεν επέδειξα αντίσταση διότι δεν είναι του χαρακτήρα μου, πάσχω από σοβαρή λοίμωξη και είμαι καχεκτικός» αναφέρει στη μήνυσή του. Οι άντρες του ΤΑΕ αρνούνται ότι φέρθηκαν βάναυσα στον συλληφθέντα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τις καταγγελίες του 21χρονου.

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από δύο ληστείες στα Πατήσια

Δύο ληστείες με πυροβολισμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 55χρονου και το σοβαρό τραυματισμό ενός δεύτερου ιδιοκτήτη καταστήματος, σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στα Πατήσια. Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενδέχεται να είναι τα ίδια άτομα.

Νεκρός από τα πυρά ληστών έπεσε ο ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στην οδό Παρασκευοπούλου και Γιάνναρη στα Πατήσια. Οι δύο ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο κατάστημα, πυροβόλησαν θανάσιμα τον ιδιοκτήτη του και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Λίγη ώρα πριν οι δύο ένοπλοι είχαν εισβάλει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σερίφου στα Πατήσια. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Στρος Καν: Δεν είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια

Δεν υπάρχουν ενδείξεις στην παρούσα φάση, ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια από το ΔΝΤ, αναφέρει ο επικεφαλής του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. Τόνισε ακόμη, πως όσο η ανεργία δεν μειώνεται, δεν μπορεί κανείς να πει ότι η κρίση είναι πίσω μας.

Όπως τόνισε στη διάρκεια επίσκεψης του στη Πολωνία, μέχρι στιγμής η Ελλάδα, δεν έχει απευθυνθεί στο ΔΝΤ.

“Ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή στρατηγική για την Ελλάδα θα δουλέψει” πρόσθεσε ενώ συνέχισε λέγοντας “Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τη χώρα, όπως και κάθε ένα από τα μέλη μας αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη ότι θα χρειαστεί όντως η βοήθεια.”

Επίσης, σε ομιλία του στη σχολή Οικονομίας της Βαρσοβίας τόνισε πως η Ευρώπη χτυπήθηκε λιγότερο από την κρίση λόγω της αργής αντίδρασης που έχουν οι οικονομίες κάποιων κρατών. Αυτή η έλλειψη ευελιξίας πάντως, θα είναι και η αιτία που η ανάκαμψη δεν θα έχει μεγάλο ρυθμό, στο 1-1,5% προβλέπει ο Στρος Καν.

Καταλήγοντας ανέφερε, πως δεν είναι βέβαιο ότι η κρίση είναι πίσω μας, τουλάχιστον όχι όσο η ανεργία παραμένει σε υψηλα επίπεδα.

Aρνείται κάθε σχέση με τη φονική έκρηξη στα Πατήσια η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Με ανακοίνωσή της στο Διαδίκτυο τη Μ.Δευτέρα, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αρνείται κάθε σχέση με τη φονική έκρηξη στα Πατήσια που κόστισε τη ζωή σε έναν 15χρονο Αφγανό.

Στο κείμενο, που δημοσιεύεται στον διαδικτυακό τόπο Indymedia, οι Πυρήνες εκφράζουν, μαζί με «την απέραντη θλίψη» τους για το γεγονός, την οργή τους για «τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ που επιχειρούν να εμπλέξουν την οργάνωση στο περιστατικό εντελώς αυθαίρετα και επιτηδευμένα».

Η οργάνωση επικαλείται δηλώσεις της σε προηγούμενες προκηρύξεις στις οποίες «δεσμεύεται» για έγκαιρη προειδοποίηση, ενώ ζητά από τους υπεύθυνους για το περιστατικό της Κυριακής να αναλάβουν την ευθύνη.

Ταξίδια στο Διάστημα..


Πρόσφατα η αμερικανική εταιρεία Virgin Galactic δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του διαστημοπλοίου VSS για τουριστικά ταξίδια στο διάστημα. Η πτήση θα διαρκεί 2 ώρες 54 λεπτά. Για την οριστικοποίηση της δοκιμής ανυπομονούνε περισσότεροι από 300 πελάτες που είναι διατεθειμένοι να πληρώσει ο καθένας 200 χιλιάδες δολάρια για λίγα λεπτά βαρύτητας.

Το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σκάφος για επανδρωμένες πτήσεις ήταν διπλάσιο από το SpaceShipOne (VSS). Το 2004, το Ansari X Prize σε διαγωνισμό βραβεύτηκε με 10 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα αυτό είναι πρωτοπόρος στο Μουσείο Εθνικού Αέρα και Διαστήματος του Smithsonian Institution.

Και τον Δεκέμβριο του 2009 σε μια τελετή που ονομάζεται «η παγκόσμια πρεμιέρα μιας νέας εποχής στην ιστορία της αεροδιαστημικής," στην Καλιφόρνια εισήχθη για πρώτη φορά στο κοινό πλοίο VSS Enterprise, το οποίο ανήκει σε μια κατηγορία συσκευών που δημιουργήθηκε με βάση την πρωτοποριακή SpaceShipOne τεχνολογία. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο κυβερνήτης Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, καθώς και πολλοί επισκέπτες και μελλοντικοί επιβάτες.

Δικαστικές αποφάσεις για μείωση ενοικίων!

Αποφάσεις ορόσημο για μείωση ενοικίων σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες που επικαλούνται την οικονομική κρίση, μπορεί να λειτουργήσουν ως "πιλότος" ακόμη και για μείωση ενοικίων ιδιωτών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι αποφάσεις εκδόθηκαν το Φεβρουάριο από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι επιχειρηματίες επικαλέστηκαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ώστε να “σπάσουν” συμβόλαια ενοικίων που είχαν συναφθεί στο παρελθόν, με αυξήσεις που σήμερα αδυνατούν πλέον να πληρώσουν.

Οι αγωγές κατατέθηκαν από δύο καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας. Και οι δύο είχαν συνάψει 12ετή συμβόλαια πριν από 10 και 7 χρόνια αντίστοιχα, στα οποία προβλέπονταν αυξήσεις από 5% ως 8%.

Οι έμποροι επικαλέστηκαν την οικονομική κρίση και προσκόμμισαν στοιχεία για την αδυναμία τους να ανταποκριθούν σήμερα στις αυξήσεις που είχαν τότε συμφωνήσει. Σε αυτά περιλαμβάνονται βεβαιώσεις τραπεζών που δείχνουν ότι αδυνατούν να εκπληρώσουν υποχρεώσεις, στοιχεία από προμηθευτές και φορολογικές δηλώσεις.

Το δικαστήριο και στις δύο περιπτώσεις αποφάσισε να μην ισχύσουν οι προβλεπόμενες στα συμβόλαια αυξήσεις και τα ενοίκια να καθοριστούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Δικαστικές πηγές, που μίλησαν στην Καθημερινή, κρίνουν ότι αυτές οι δύο αποφάσεις έχουν τεράστια σημασία καθώς “με τα ίδια επιχειρήματα και αποδεικτικά στοιχεία τα δικαστήρια μπορούν να οδηγηθούν σε ανάλογες αποφάσεις ακόμη και για τα ενοίκια κατοικιών.

Σημειώνεται ότι πληροφορίες της Καθημερινής αναφέρουν ότι τόσο στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όσο και σε επαρχιακά δικαστήρια εκατοντάδες αγωγές κατατίθενται κάθε μέρα, με αίτημα να οριστούν μέσω της δικαστικής οδού νέες βάσεις στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης.

Ο ΟΑΕΔ θα αναρτά στο Ίντερνετ στατιστικά στοιχεία

Ο ΟΑΕΔ θα αναρτά στην ιστοσελίδα του (www.oaed.gr), την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα, τα στατιστικά στοιχεία των εγγεγραμμένων στα μητρώα του Οργανισμού κατά τον προηγούμενο μήνα, για το σύνολο και τις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρας, με την εξής μορφή:

• Επιδοτούμενοι άνεργοι που πληρώθηκαν από τον ΟΑΕΔ κατά το μήνα αναφοράς (κοινοί και εποχικοί).

• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ με ενεργό δελτίο ανεργίας, για συνεχόμενο διάστημα μέχρι 12 μήνες (μη μακροχρόνιοι), κατανεμημένοι στις κατηγορίες αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία.

• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ με ενεργό δελτίο ανεργίας, για συνεχόμενο διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών (μακροχρόνιοι), κατανεμημένοι στις κατηγορίες αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία.

Τους επόμενους μήνες τα στατιστικά στοιχεία θα εμπλουτιστούν και με άλλες πληροφορίες, όπως φύλο, ηλικία, εκπαιδευτικό επίπεδο, υπηκοότητα κλπ. για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Τα στατιστικά στοιχεία για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, είναι ήδη αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ τη Μ. Τρίτη

Τρίωρες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει για τη Μεγάλη Τρίτη οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ. Οι στάσεις είναι προγραμματισμένες για τις 06:00 - 09:00, 14:00 - 17:00 και 21:00 - 24:00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τροποποιήσεις των δρομολογίων, το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1110.

Στη δικαιοσύνη ο Ολυμπιακός για το θέμα των εισιτηρίων

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη θα απαντήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που έκανε λόγο για εισιτήρια που δεν έχουν σφραγισθεί από την εφορία. Παράλληλα, η πειραιώτικη ΠΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει ελεγχθεί με προσωρινό έλεγχο από το ΔΕΚ (μέχρι 11/09), είναι σε εξέλιξη τακτικός έλεγχος των χρήσεων 2006-2009, έχει ελεγχθεί τον 03/09 από την ΔΟΥ ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ για το θέμα των εισιτηρίων και ελέγχθηκε πρόσφατα τον 03/10 από το ΥΠΕΕ χωρίς να διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράβαση οφειλόμενη σε απόδοση ΦΠΑ εισιτηρίων. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι θέμα που προβάλει ο ΣΚΑΪ είναι αναληθές, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και είναι δυσφημιστικό για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δηλώνει ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όλων εκείνων που συμμετείχαν στην διαμόρφωση και προβολή του θέματος αυτού.

Με την ευκαιρία προκαλεί εντύπωση στην ΠΑΕ και στους φιλάθλους της ο επιλεκτικός, επίμονος και συνεχής έλεγχος (είναι η μοναδική ΠΑΕ που ελέγχεται για το θέμα των εισιτηρίων - συνδέσμων) μιας ΠΑΕ που η οργάνωση, ο έλεγχος, η συνέπεια στην απόδοση φόρων (έχουν αποδοθεί φόροι ύψους 90 εκ. ευρώ από το 1993 μέχρι σήμερα) θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όχι αντικείμενο αυθαίρετων και δυσφημιστικών δημοσιευμάτων και «ερευνών».

Στο επίκεντρο η μονάδα της Creta Farm

Με επείγουσα αναφορά στην Ειδική Υπηρεσία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και υπομνήματα στο υφυπουργό Οικονομίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη, και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αθανάσιο Καρούντζο, από τους οποίους ζητούν να σταματήσουν τις χρηματοδοτήσεις προς την εταιρεία, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φορείς της Κρήτης για την προκλητική ρύπανση στην περιοχή Λατζιμά Ρεθύμνου από την λειτουργία της χειροτροφικής μονάδας της CretaFarm.

Στην αναφορά που κατέθεσε στην υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, το Παγκρήτιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων «ΟικοΚρήτη» πριν από λίγες εβδομάδες, αποκαλύπτονται όλες οι σοβαρές παραβιάσεις της μονάδας στην τήρηση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, με αποτέλεσμα την μεγάλη επιβάρυνση της δημόσιας υγείας αλλά και του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Και να σκεφτεί κανείς ότι η μονάδα της Creta Farm διαθέτει πιστοποίηση ISO 14001:2004 για την περιβαλλοντική της διαχείριση!

“Ψαλίδι” έως 20% στις νέες συντάξεις

"Κλείδωσαν ", όπως όλα δείχνουν, οι συντελεστές για το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που θα εφαρμοστεί από το 2018. Θα κλιμακώνονται από το 1% έως το 2% ενώ ως πλατφόρμα υπολογισμού θα οριστεί αρχικά η δεκαετία, στη συνέχεια η 15ετία και τελικά το 2030, θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον εργασιακό βίο.

Η σύνταξή τους εξαιτίας των μικρών συντελεστών θα ψαλιδιστεί 5% ενώ σε ορισμένες κατηγορίες , οι περικοπές θα αγγίξουν και το 20% .

Κερδισμένοι από το νέο σύστημα θα είναι όσοι έχουν χαμηλότερες αποδοχές τα τελευταία χρόνια του ασφαλιστικού τους βίου και εργασθούν πάνω από 35 χρόνια .

Χαμένοι θα βγουν όσοι αποχωρούν από το σύστημα μετά από 15-25 χρόνια δουλειάς.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα "κλειδώσει "και η αύξηση των ορίων ηλικίας των γυναικών στο δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γυναίκες θα επιβαρυνθούν από το 2013 κλιμακωτά κάθε χρόνο με δύο έτη εργασίας επιπλέον σε βάθος 5ετίας. Έτσι, η υπάλληλος που θα βγει στη σύνταξη το 2018 θα υποχρεωθεί να μείνει στην υπηρεσία μια 10ετία επιπλέον.

Αμνηστία για 700.000 φορολογούμενους

Μεγάλη ευκαιρία να κλείσουν «ανοικτούς λογαρισμούς» και να θεραπεύσουν «αμαρτίες του παρελθόντος» δίνει μετά το Πάσχα το υπουργείο Οικονομικών σε όσους υποβάλουν διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις για παρελθούσες χρήσεις.

Υπολογίζεται πως ξεπερνούν τις 700.000 εκείνοι που παρέλειψαν να υποβάλουν τουλάχιστον μία δήλωση εισοδημάτος, ΦΠΑ κλπ. Η ρύθμιση αφορά και όσους τυχόν θέλουν να κάνουν διορθώσεις σε παλαιότερες δηλώσεις τους. Για όλους αυτούς προβλέπονται δυσβάσταχτα πρόστιμα, εφόσον τους εντοπίσει η εφορία, ακόμα και μετά από 15ετία!

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δίδει δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν φορολογικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, με ευνοϊκούς όρους όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων. Αμέσως μετά το Πάσχα οι Εφορίες θα υποδεχτούν τους ενδιαφερόμενους. Η ρύθμιση προβλέπει ότι όσοι υποβάλουν μέχρι τέλος Μαϊου δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ, ΚΒΣ κλπ, θα γλιτώσουν το 90%-100% των προστίμων και προσαυξήσεων που προβλέπονται από το νόμο. Αυτό πρακτικά σημαίνει έκπτωση μέχρι και 70% στο σύνολο της οφειλής (αρχικό κεφάλαιο και προσαυξήσεις).

Βρετανία: Εξαιρετικά επικίνδυνο για τα παιδιά το κάπνισμα στο αυτοκίνητο

Βρετανική ιατρική οργάνωση προτείνει την απαγόρευση του καπνίσματος στο αυτοκίνητο, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τον κίνδυνο που συνεπάγεται το παθητικό κάπνισμα για τα παιδιά, σε έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Το Βασιλικό Ιατρικό Κολέγιο (Royal College of Physicians-RCP), οργανισμός που εκπροσωπεί περισσότερους από 20.000 γιατρούς και έχει συμβουλευτικό ρόλο προς την κυβέρνηση της Βρετανίας, υπογραμμίζει ότι κάθε χρόνο 300.000 παιδιά χρειάζονται ιατρική φροντίδα, εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος.

Η έκθεση που έχει τίτλο "Το παθητικό κάπνισμα και τα παιδιά" εκτιμά ότι το φαινόμενο προκαλεί κάθε χρόνο στα παιδιά "περισσότερες από 20.000 λοιμώξεις των πνευμόνων", 120.000 ασθένειες του ανώτερου αναπνευστικού και 200 περιπτώσεις μηνιγγίτιδας.

Σαράντα βρέφη πεθαίνουν κάθε χρόνο από το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος, προσθέτει το RCP.

Ως εκ τούτου, το Βασιλικό Ιατρικό Κολέγιο συνιστά την απαγόρευση του καπνίσματος παρουσία παιδιών, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

"Η έκθεση δεν αφορά μόνο την προστασία των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα. Αφορά την πλήρη εξάλειψη του καπνού από τη ζωή των παιδιών", εξηγεί ο Τζον Μπρίτον, υπεύθυνος της μελέτης η οποία δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο της αναθεώρησης της ισχύουσας νομοθεσίας περί καπνίσματος η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός του έτους.

Πιέσεις Ερντογάν στη Μέρκελ

Την Τουρκία επισκέπτεται η Άγγελα Μέρκελ, μια χρονική στιγμή που οι σχέσεις Βερολίνου Άγκυρας δοκιμάζονται. Ο Ερντογάν ζητά επιτακτικά το άνοιγμα τουρκικών γυμνασίων στη Γερμανία.

Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερτογάν και της μαντηλοφορούσας συζύγου του στη Γερμανία είχε
προκαλέσει αίσθηση πριν από δυο χρόνια, ιδιαίτερα η διακήρυξή του ενώπιον 20.000 Τούρκων σε στάδιο στην Κολωνία, ότι κανείς δεν μπορεί να απαιτεί την αφομοίωσή τους.

"Είναι φυσικό δικαίωμα των Τούρκων της Γερμανίας να διδάσκουν στα παιδιά τους τη μητρική γλώσσα" είχε πει τότε ο Ερντογάν. Και επανήλθε τώρα, παραμονές της επίσκεψης Μέρκελ στην Τουρκία, ζητώντας την λειτουργία τουρκικών γυμνασίων στην Γερμανία, για τους Τούρκους μετανάστες που είναι περίπου 3 εκατομμύρια.

Κατηγορηματικά αρνητική ήταν η αντίδραση της Άγκελα Μέρκελ, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται καμία παρέμβαση της Άγκυρας στις εσωτερικές υποθέσεις της Γερμανίας.

"Κατέστησα σαφές ότι εάν υπάρχουν ανησυχίες και ανάγκες για τους Τούρκους που ζουν εδώ, τότε εγώ είμαι Καγκελάριος και για αυτούς..." επισήμανε η Καγκελάριος της Γερμανίας.

Αλλά ο Τούρκος πρωθυπουργός επικαλείται την λειτουργία μερικών γερμανικών σχολείων στην Τουρκία καθώς και σχέδιο για την ίδρυση γερμανικού πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, απαιτώντας ίση μεταχείριση από το Βερολίνο.

"Είναι η Τουρκία του κλότσου και του μπάτσου; -αναρωτιέται ο Τούρκος πρωθυπουργός- Δεν περίμενα τέτοια προσέγγιση από την Μέρκελ. Δεν καταλαβαίνω αυτό το μίσος προς την Τουρκία".

Σοβαρές αναταραχές σε φυλακές στο Σιάτλ

SEATTLE - Μια μεγάλη αναταραχή στη φυλακή King County ήταν το έναυσμα για κλείσιμο του δρόμου περιμετρικά των φυλακών και μαζική αντίδραση της αστυνομίας, το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο του Σιάτλ, πριν τεθεί υπό έλεγχο περίπου 1 1 / 2 ώρες αργότερα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας Renee Witt είπε ότι υπήρξαν αναφορές για μια εξέγερση στο 10ο όροφο της φυλακής στις 2 περίπου μ.μ. τοπική ώρα, και ότι ενδέχεται οι κρατούμενοι να έχουν και όπλα.

Όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές μονάδες κλήθηκαν  στη σκηνή, δρόμοι έκλεισαν γύρω από την περίμετρο της φυλακής και έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας .

Μια ομάδα SWAT, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε να επιβάλλει την τάξη .

Από τις 3:15 μ.μ. τοπική ώρα, ξανάνοιξαν όλοι οι δρόμοι γύρω από τη φυλακή, και στις 3:40 μ.μ. το Αστυνομικό Τμήμα του Σιάτλ ανέφερε ότι το "περιστατικό έχει τελειώσει." Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές.

Sex στο γραφείο ; Το 39% των Γερμανών λέει "Ναί" !

"Σεξ στο γραφείο;".. Έχει πλέον κακή φήμη καθόσον κάνει κακό στη σταδιοδρομία και έρευνες αποδεικνύουν ότι έχει λίγη ζωή.. ! Έτσι, οι έμπειροι προειδοποιούν "μακριά από τον έρωτα στο γραφείο" ! Όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Το 39% των Γερμανών, όπως αποκαλύπτει η Bild, έχει φλερτάρει και κάνει έρωτα με συνάδελφό του από το χώρο εργασίας. Έτσι, ένας στους τρεις γάμους στη χώρα, είναι βέβαιο ότι, έχει εμπλακεί σε ερωτική περιπέτεια στο χώρο εργασίας.

Αρχές Μαρτίου, κατέσχεσαν χαρτονόμισμα 1 εκ. δολαρίων

Τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της Σόφιας κατέσχεσαν χαρτονόμισμα με ονομαστική αξία ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Το χαρτονόμισμα τυπώθηκε το 1923 και βρέθηκε ανάμεσα σε έγγραφα σε πακέτο που επρόκειτο να αποσταλεί με υπηρεσία ταχυμεταφορών από τη Βουλγαρία στην Ισπανία, σύμφωνα με τη διεύθυνση της τελωνειακής υπηρεσίας.

Το χαρτονόμισμα θα εξεταστεί για να διαπιστωθεί αν είναι αυθεντικό και ποια είναι η νομισματική του αξία.

Σε ένα άλλο πακέτο που κατασχέθηκε στο αεροδρόμιο της Σόφιας, οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν μία συσκευή υποκλοπής πιστωτικών καρτών. Το πακέτο επρόκειτο να σταλεί από τη Βουλγαρία στις ΗΠΑ.

Διαχείριση κρίσεων για το ΠΑΣΟΚ

Με θέμα τη διαχείριση κρίσεων, το ινστιτούτο επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί το απόγευμα της Μ. Δευτέρας, σεμινάριο που θα παρακολουθήσουν αρκετά στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, παρόντος και του πρωθυπουργού.

Στο σεμινάριο θα μιλήσει ο καθηγητής του Χάρβαρντ, ειδικός στη διαχείρηση κρίσεων, Ρόμπερτ Χαίφετζ, ο οποίος θα απευθυνθεί στα στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να έχουν καλύτερη συνεργασία και συντονισμό σε καταστάσεις κρίσης.

Νωρίτερα, στις 12.30 θα συνεδριάσουν απο κοινού οι κοινοβουλευτικοί τομείς οικονομίας και οικονομικών. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ενημερωθούν απο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τις ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ποιόν παντρεύεται η Τζούλια Αλεξανδράτου

Ο άντρας που θα παντρευτεί η Τζούλια Αλεξανράτου μετά το Πάσχα είναι από την Καλαμάτα και είναι έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο "φύλακας άγγελος"της Τζούλιας, Μένιος Φουρθιώτης, η Τζούλια είναι πολύ ερωτευμένη μαζί του και είπε το ναι στην πρόταση γάμου που της έκανε.

Το όνομα του μέλλοντα γαμπρού έχει ακουστεί αλλά δεν το δημοσιεύουμε μέχρι να το επιβεβαιώσουμε. Εξάλλου μέχρι το Πάσχα, πολλά μπορούν να συμβούν...,

Για την ώρα η Τζούλια συνεχίζει την περιοδία της στην επαρχία, διασκεδάζει στα μπαρ και απολαμβάνει τη θερμή υποδοχή του κόσμου.

Αυτό που δείχνει να την ενοχλεί είναι όταν στα club την κερνάνε συνέχεια σαμπάνιες...

Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ Λιβύης- ΕΕ

Η Λιβύη εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης, που είχε επιβληθεί ανάμεσα στη χώρα αυτή και στα μέλη της ζώνης Σένγκεν.

Οι περιορισμοί στη θεώρηση διαβατηρίων είχαν απειλήσει τα ευρωπαϊκά και κυρίως τα ιταλικά συμφέροντα στη Λιβύη.

Οι περιορισμοί αυτοί επιβλήθηκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά την κρίση που προκάλεσε η Ελβετία, καταρτίζοντας κατάλογο 180 προσωπικοτήτων της Λιβύης, μεταξύ των οποίων και ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, στις οποίες απαγορευόταν η είσοδος στη ζώνη Σένγκεν.

«Αίρουμε τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στις αρχές του έτους η Λιβύη στους Ευρωπαίους πολίτες της ζώνης Σένγκεν», ανακοίνωσε το λιβυκό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η προεδρία της ΕΕ εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι καταργείται αυτή η μαύρη λίστα και εξέφρασε τη λύπη της για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Λίβυοι ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής.

Η κρίση στις σχέσεις Ελβετίας - Λιβύης ξεκίνησε το 2008, όταν ο γιος του Καντάφι, Χάνιμπαλ, συνελήφθη στη Γενεύη μετά τις καταγγελίες δύο οικιακών βοηθών για κακομεταχείρισή τους.

Ωστόσο, ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα δήλωσε σήμερα ότι η κρίση με την Ελβετία δεν έχει τερματιστεί.

Επίθεση Σπηλιωτόπουλου στον Α. Σαμαρά

Ιδιαίτερα επιθετικός στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το ζήτημα της αυτοκάθαρσης που έχει θέσει, έριξε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του στην «Real News». Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί το προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ έπειτα από αρκετούς μήνες σιωπής, το οποίο ως γνωστόν είχε ταχθεί με το μέρος της Ντόρας Μπακογιάννη στην εσωκομματική διαδικασία του Νοεμβρίου.


Αν και ο κ. Σπηλιωτόπουλος σπεύδει να διευκρινίσει ότι ο κ. Σαμαράς «έχει τις προϋποθέσεις και τις ικανότητες να προσφέρει στην πορεία της παράταξής μας», τονίζει ότι «χρειάζεται χρόνο για να δώσει το δικό του στίγμα και τότε θα τον αξιολογήσουμε».

Ωστόσο σε ερώτηση για τα όσα ακούγονται περί αυτοκάθαρσης ακόμα και από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος απαντά: «Στην δημοκρατία, αυτήν την εξουσία την έχουμε δώσει στον λαό. Στους πολίτες (...) Ουδείς έχει περισσότερο μυαλό, ήθος, ανάστημα να μετατρέπει τον εαυτό του στον απόλυτο κριτή».

Τέλος, ο κ. Σπηλιωτόπουλος στην συνέντευξή του δηλώνει ότι εμμένει στην πρότασή του για αρχηγό με θητεία.

Νέα επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ


Θύμα και νέας επίθεσης, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο, έπεσε ο Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ βρέθηκε το Σάββατο στην πόλη καταγωγής της συζύγου του για τα εγκαίνια καφετέριας συγγενικού του προσώπου. Αφού ήπιε το ποτό του, θαμώνες του απέναντι καφενείου τον προσκάλεσαν να καθίσει μαζί τους, για να τον κεράσουν.

Βγαίνοντας, ωστόσο, από το καφενείο, δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών, ηλικίας 20-22 ετών, μόνιμων κατοίκων της πόλης. Οι νεαροί επιτέθηκαν φραστικά στον Γιάννη Παναγόπουλο και εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό. Όταν η παρέα που συνόδευε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ αντελήφθη τι συμβαίνει, παρενέβη απομακρύνοντάς τον από την περιοχή.

Στις 5 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ, ομάδα ατόμων προπηλάκισε τον Γιάννη Παναγόπουλο, χτυπώντας τον στο πρόσωπο και πετώντας εναντίον του γιαούρτια.

Γερμανοί σοφοί προτείνουν την επιστροφή μας στη δραχμή!

Επιστροφή στη δραχμή για την Ελλάδα. προτείνουν τέσσερις Γερμανοί καθηγητές με άρθρο τους στους Financial Times, ως μόνη λύση για να σωθεί η Ευρώπη και το κοινό νόμισμα.

Οι κκ Wilhelm Hankel, Wilhelm Nölling, Karl Albrecht Schachtschneider και Joachim Starbatty, σημειώνουν ότι για να μπει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, δημιούργησε τεράστια εμπορικά ελλείμματα και για να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος η χώρα μας θα έπρεπε να υποτιμήσει το νόμισμά της κατά 40% κάτι που δεν μπορεί να γίνει στα πλαίσια της ΟΝΕ.

Σύμφωνα με τους καθηγητές η επαναφορά της δραχμής θα βοηθούσε το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας με αύξηση των εξαγωγών και έσοδα από τον τουρισμό.

Όπως αναφέρουν στο άρθρο, το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας θα εξομαλυνόταν, ενώ παράλληλα θα περνούσε το μήνυμα και σε άλλες χώρες "ότι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά μέτρα για να αποφύγουν την τύχη της Ελλάδας".

"Η απώλεια εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη", υποστηρίζουν, προσθέτοντας ότι ενώ η αποβολή αυτής από την ευρωζώνη δίνει έναν τρόπο ώστε να αποτραπεί η μετατροπή ενός δράματος σε τραγωδία, παράλληλα παρέχει και έναν τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση της νομισματικής ένωσης.

Ένας στους τρεις θα έκανε σεξ με οποιονδήποτε για ένα εκατ.λίρες ! Η Τζούλια δικαιώνεται !

Ένας στους τρεις Βρετανούς θα δεχόταν να κάνει σεξ με οποιονδήποτε για ένα εκατομμύριο λίρες, προκύπτει από την έρευνα Durex British Sex.

Ένα 5% δηλωνει δε ότι θα έκανε το ίδιο για εισιτήρια του Παγκοσμίου Κυπέλου...Από την ίδια έρευνα ωστόσο προκύπτει ότι δύο στους τρεις Βρετανούς δηλώνουν ότι ποτέ δεν θα απατούσαν το σύντροφό τους.

Όσο για τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών, από την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 12.000 άτομα, ο μέσος Βρετανός κάνει σεξ τέσσερις φορές την εβδομάδα ενώ έχει κοιμηθέι με πέντε διαφορετικά άτομα στη ζωή του.

Το προφίλ των ζευγαριών στη Βρετανία φαίνεται επίσης αρκετά προχωρημένο καθώς τρία στα τέσσερα ζευγάρια μιλούν για τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις μεταξύ τους, δύο στα τέσσερα παίζουν συχνά παιχνίδια ρόλων, ένα στα πέντε δηλώνουν ότι ανταλλάσσουν τα ρούχα τους, ενώ δύο στα τρία ομολογούν ότι κάνουν σεξ που περιλαμβάνει λίγη βία ή δέσιμο.

Επιπλέον, οι δύο στους τρεις παρακολουθούν μαζί ταινίες πορνό, το 15% κάνει σεξ με περισσότερους από έναν παρτενέρ και το 3% προχωρά σε ανταλλαγή συντρόφου.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δυο αστυνομικοί για την απόδραση κρατουμένου από το Α' αστυνομικό τμήμα Πειραιά

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία Αξιωματικού Υπηρεσίας και Σκοπού κρατητηρίων αντίστοιχα, για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια. Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Να θυμίσουμε ότι τα ξημερώματα, απέδρασε μέσα από το κρατητήριο του Α' αστυνομικού τμήματος Πειραιά,38χρονος Έλληνας, ο οποίος κρατείτο για διακεκριμένες κλοπές.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 38χρονος έκοψε, με άγνωστο αντικείμενο τα κάγκελα του κρατητηρίου, το οποίο βρίσκεται στον 3ο όροφο του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης και απέδρασε .Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Σκότωσαν 321 πολίτες μέσα σε τέσσερεις ημέρες

Σύμφωνα με την οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, τo ένοπλο κίνημα αντίστασης της Ουγκάντα Lord's Resistance Army σκότωσε 321 πολίτες μέσα σε τέσσερεις ημέρες στο βορειοδυτικό Κονγκό στα τέλη του 2009.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα του BBC αναφέρεται ότι οι αρχηγοί του κινήματος ισχυρίζονται ότι αγωνίζονται για την εγκαθίδρυση της θεοκρατίας στην Ουγκάντα βάσει των δέκα εντολών της Βίβλου αλλά όπως φαίνεται κάθε άλλο παρά αυτό πράτουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση της εν λόγω οργάνωσης, οι δολοφονίες των πολιτών έγιναν μεταξύ 14 και 17 Δεκεμβρίου στην περιοχή Μακόμπο αλλά δεν είχαν ανακοινωθεί έως τώρα.

Επικαλούμενη μαρτυρίες πολιτών –ενηλίκων αλλά και μικρών παιδιών- που κατάφεραν να ξεφύγουν από τους αντάρτες η οργάνωση καταγγέλλει βιαιότητες και πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Τα Ηνωμένα Έθνη φαίνεται πως είχαν υποψίες για μια πιθανή επίθεση που θα γινόταν κοντά στα Χριστούγεννα, και για την αποτροπή αυτής είχαν στείλει βοήθεια στις γύρω περιοχές αλλά όχι στις απομονωμένες περιοχές όπου και εν τέλει χτύπησαν.

Στην περιοχή ο φόβος είναι ακόμα έκδηλος και για αυτό γίνονται συχνά περιπολίες.

Μάλιστα, το ίδιο κίνημα προχώρησε στην απαγωγή 250 πολιτών μεταξύ των οποίων ήταν και 80 παιδιά με σκοπό να ενταχθούν μετά από κατάλληλη εκπαίδευση στις τάξεις του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σημειώνεται δε ότι πριν δύο χρόνια, το 2008, το ίδιο ανταρτικό κίνημα καταγγέλθηκε ότι σκότωσε 1200 πολίτες και απήγαγε τουλάχιστον άλλους τόσους στο βορειοδυτικό Κονγκό.

Διαμαρτύρονται τα Σκόπια για τα συνθήματα στη παρέλαση

Διάβημα διαμαρτυρίας θα επιδώσει στην ελληνίδα επικεφαλής του γραφείου συνδέσμου στα Σκόπια, ο υφυπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Tο Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε τη Δευτέρα την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, εξαιτίας των συνθημάτων που ακούστηκαν κατά τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα. Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ»,ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Πέτροφ θα επιδώσει στην κα Παπαδοπούλου διάβημα διαμαρτυρίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Μάρτιν Μαρτίνοφσκι κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου,ερωτηθείς αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης για τα συνθήματα στη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, δήλωσε ότι "εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας δεν συμβάλλουν στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας".

Όλα τα ΜΜΕ των Σκοπίων αναφέρονται εκτενώς στα συνθήματα που ακούστηκαν στην διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα, στις 25 Μαρτίου, καθώς και στην αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και στο γεγονός ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Πρώτο Θέμα :"Η πρόκληση συνεχίζεται", για τη στράτευση του, γιού της Μ. Λάτση, Πάρη Κασιδόκωστα.

Με μια προκλητική ανακοίνωση, το ΓΕΝ... υπερασπίζεται την τιμή του νεοσύλλεκτου Πάρη Κασιδόκωστα χαρακτηρίζοντας νόμιμη και για επαγγελματικούς λόγους την άδεια που πήρε από το Ναυτικό ο γιος της κυρίας Μαριάννας Λάτση σχεδόν έναν μήνα μετά την ορκωμοσία του...

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, και προσπαθώντας να καλύψουν όσα ο φωτογραφικός φακός φέρνει στο φως της δημοσιότητας, το ΓΕΝ επιμένει να υποστηρίζει πως ο νεοσύλλεκτος Πάρις Κασιδόκωστας, πήρε νομίμως άδεια για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα, φακός συνέλαβε τον ναύτη Κασιδόκωστα να επιδίδεται σε... βουτιές και φιγούρες με τη σανίδα του σερφ.

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ (;) του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ο γιος της κυρίας Μαριάννας Λάτση, Πάρις Κασιδόκωστας, ζει τη δική του «Λούφα και απαλλαγή». Την ώρα που ο υπουργός δηλώνει σε όλους τους τόνους «τέλος τα ρουσφέτια» και υπόσχεται «δίκαιη θητεία για όλους», ο «ναύτης των σαράντα ημερών» κ. Πάρις Κασιδόκωστας απολαμβάνει ειδυλλιακές διακοπές στο εξωτικό Saint Barths της Καραϊβικής -οι φωτογραφίες με τις βουτιές του τραβήχτηκαν στις 23 Μαρτίου-, έχοντας πάρει άδεια για ταξίδι στο εξωτερικό.

Στάση εργασίας στους ΟΤΑ

Στάση εργασίας θα κάνουν την Τρίτη 30 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων-ΟΤΑ).

Οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις και ένα νέο μισθολόγιο, δίκαιο φορολογικό σύστημα, καθώς και πλήρη , μόνιμη και ενιαία σταθερή εργασία. Επίσης την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου και για ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δέκα ένοπλοι μασκοφόροι λήστεψαν καζίνο

Περίπου δέκα ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλαν νωρίς σήμερα στο καζίνο της Βασιλείας στη βόρεια Ελβετία, κοντά στα γαλλικά σύνορα και διέφυγαν με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

"Παρά το γεγονός ότι οι ένοπλοι πυροβόλησαν, κανείς δεν τραυματίστηκε, ευτυχώς" δήλωσε ο εισαγγελέας της Βασιλεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες έφτασαν στο καζίνο με δύο γκρι Audi και ηταν οπλισμένοι με πολυβόλα και πιστόλια. Πυροβόλησαν στον αέρα για να εκφοβίσουν τα περίπου 600 άτομα που βρίσκονταν τη στιγμή εκείνη στο Grand Casino.

Οι δράστες στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες . Η πρώτη κατέβηκε στο υπόγειο και προσπαθήσετε να ανοίξει τα χρηματοκιβώτια, και η δεύτερη μπήκε στο καζίνο και έκλεψε τα χρήματα του ταμείου. Σύμφωνα με την αστυνομία η πρώτη ομάδα δεν κατάφερε να ανοίξει τα χρηματοκιβώτια.

Η ληστεία έγινε δύο εβδομάδες μετά από αυτή ενός καζίνο στη Γενεύη στις 19 Μαρτίου. Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 20 χρόνου Γάλλου που κατοικούσε στη Γερμανία.

Οι ληστές, οι οποίοι μιλούσαν γαλλικά διέφυγαν προς τα σύνορα με τη Γαλλία με τα δυο audi.

Το σκιώδες υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ

Στη ΝΔ δεν θέλουν να δείξουν ότι η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά στα της συνόδου κορυφής και στο φορολογικό ήταν αποσπασματική, καθώς τα συγκεκριμένα ζητήματα θα συνεχίζουν να απασχολούν.

Για τον ίδιο λόγο ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να συγκαλέσει τη Μεγάλη Δευτέρα το «σκιώδες υπουργικό συμβούλιο» και να στείλει μέσω της συγκεκριμένης συνεδρίασης τα δικά του μηνύματα στην κοινή γνώμη.

Μηνύματα που θα ζητήσει να μεταφέρουν και οι τομεάρχες του στις περιφέρειές τους, όπως και όλοι οι βουλευτές, λόγω της επικείμενης εορτής του Πάσχα.

Ωστόσο, η Ντόρα κατηγορεί τον Σαμαρά ότι προωθεί ένα "αρχηγο-κεντρικό" κόμμα και "ακονίζει" τα νύχια της .

Παπαδήμος: Δεν θα χρειαστεί στήριξη η Ελλάδα

Ικανοποιητική χαρακτήρισε τη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. για μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λουκάς Παπαδήμος.

"Αναφορικά με τη συμφωνία, νομίζω ότι η απόφαση των ηγετών της Ε.Ε., ήταν πολύ ικανοποιητική", ανέφερε με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, προσέθεσε "Πιστεύω ότι ο μηχανισμός δεν είναι πιθανό να ενεργοποιηθεί, δεδομένου του Προγράμματος Σταθερότητας της Ελληνικής κυβέρνησης", ενώ χαρακτήρισε "πολύ μικρό" τον κίνδυνο επέκτασης της ελληνικής κρίσης και σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε.

Μάλιστα, σχετικά με τις ανησυχίες ορισμένων οικονομολόγων ότι η μείωση των δαπανών των κρατών, πιθανώς να εκτροχιάζει ταυτόχρονα την ανάπτυξη τους, ο κ Παπαδήμος υπογράμμισε ότι "ο λόγος που οι κυβερνήσεις μειώνουν τα ελλείμματα τους είναι σε πρώτη φάση για να ενισχύσουν την μακροχρόνια ανάπτυξη της οικονομίας".

Κλοπή σε τουλάχιστον 20 δωμάτια Βουλευτών

Δεν πίστευαν στα μάτια τους βουλευτές από την επαρχία που μένουν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, όταν μπήκαν στα δωμάτιά τους και είδαν να λείπουν τα πράγματά τους.

Οι δράστες είχαν μπει ανενόχλητοι στο ξενοδοχείο και πληροφορίες αναφέρουν ότι μπήκαν σε τουλάχιστον 20 δωμάτια βουλευτών.

Το θέμα δεν πήρε διαστάσεις και δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς πήραν οι κλέφτες από τους βουλευτές, πολλοί από τους οποίους το αρνούνται.

Όπως όμως μετέδωσε το ΣΤΑΡ τουλάχιστον δύο βουλευτές και μία βουλευτίνα ακόμα ψάχνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία αφαίρεσαν οι ποντικοί.

star

Αγκαλιά με τον τίτλο ο Παναθηναϊκός

Αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή είναι πλέον ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου με 0-3, αλλά και το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, όπου η Ξάνθη κατάφερε μετά από πέντε χρόνια και απέσπασε λευκή ισοπαλία.

Οι Πράσινοι έχουν αυξήσει τη διαφορά στους 6 βαθμούς (64) από τον δεύτερο Ολυμπιακό (58)και βρίσκονται πλέον ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό μέρος στο Περιστέρι το σκορ άνοιξε ο Σαλπιγγίδης στο 18, όταν πήρε το «ριμπάουντ» σε κόντρα μετά από σέντρα του Σισέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 73, ο Ολιβέιρα ανέτρεψε τον Καραγκούνη και ο διαιτητής Κάκος σφύριξε κάρτα και πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Σισέ, γράφοντας το 0-2.

Σκοτώθηκε μπροστά στη γυναίκα και το παιδί του

Σκηνές τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στην περιοχή Λουτρό Τραϊανούπολης στον Έβρο, όταν ο οδηγός ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ καταπλακώθηκε από το όχημά του την ώρα που το επισκεύαζε. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη μπροστά στα μάτια του γιου και της συζύγου του!

Ο 41χρονος οδηγός επισκεύαζε το λεωφορείο στην αυλή του σπιτιού του, όταν ξαφνικά τα υποστυλώματα που είχε τοποθετήσει υποχώρησαν και καταπλακώθηκε από το βαρύ όχημα. Ο άτυχος πατέρας εγκλωβίστηκε μεταξύ των δύο πίσω τροχών και του μεταλλικού τους θόλου, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.

Έντρομοι η σύζυγός του και το παιδί τους άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Στον τόπο του δυστυχήματος έτρεξαν οι συγχωριανοί τους, που όμως στάθηκε αδύνατο να βοηθήσουν. Έτσι, έφτασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και, με τη βοήθεια γερανού που μετακίνησε το βαρύ όχημα, απελευθερώθηκε ο άτυχος άνδρας που όμως ήταν ήδη νεκρός. Προανάκριση δια τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αλεξανδρούπολης.