Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Η ΔΡΑΜΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ.. ! ! !

Από το 1990, από την αρχή της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τότε, ο Δραμινός λαός ξεσηκώθηκε ενάντια στα σχέδια της ελληνικής κυβερνήσεως να εξορύξει και εκμεταλλευτεί το λιγνίτη της περιοχής. Στο νομό υπάρχουν τεράστια αποθέματα από το πολύτιμο τούτο ορυκτό, που χρησιμεύει στην παραγωγή ενέργειας.

Κάποιοι, τότε, μίλησαν για κρυφή εξόρυξη και άλλων μετάλλων και ορυκτών με την πρόφαση της εξόρυξης του λιγνίτη.


Ο Δραμινός λαός αντιστάθηκε σθεναρά στα σχέδια " Κοζανοποίησης " της περιοχής εφόσον, για την ελληνική πραγματικότητα είναι βέβαιο κατά τεκμήριο ότι, οι απαραίτητες περιβαντολλογικές προϋποθέσεις δεν θα ετηρούντο. Ο αγώνας, τότε λοιπόν, του Δραμινού λαού απέδωσε και τελικώς το έργο ματαιώθηκε.


Είκοσι χρόνια μετά ο νομός υπέστη την οργή όλων διακομματικά των κυβερνήσεων σε βαθμό που θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει σχέδιο επιβολής αποφάσεων. Η Δράμα κατέστη ο πρώτος πανελλαδικά νομός στατιστικά που επλήγη από τη μετανάστευση και μέχρι σήμερα η ανεργία αποτελεί το μεγαλύτερο δείκτη του νομού.


Η τελευταία διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε να τελειώσει το έργο των κυβερνήσεών της της δεκαετίας του 1990 καταθέτοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξόρυξη των λιγνιτών στη Δράμα. Η Ε.Ε. ενέκρινε το πρόγραμμα με την προϋπόθεση ότι σε αυτό θα μετέχουν και ιδιωτικές εταιρίες εκτός της ΔΕΗ για λόγους αντιμονοπωλιακούς


Ο Δραμινός λαός πια, είκοσι χρόνια μετά τον ιστορικό του εκείνο αγώνα, δεν έχει τις ίδιες αντιστάσεις και αντοχές. Η ανεργία θερίζει και ο νομός υποφέρει.. Ήδη πολύς κόσμος έχει μεταστρέψει τις αρχικές του πεποιθήσεις και παρακαλεί πλέον για οποιαδήποτε επένδυση στο νομό ακόμα κι αν αυτό στρέφεται ενάντια στην υγεία τους.


ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ.. ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η Ε.Ε. ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ . ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ... ! ! !