Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ - ΑΚΟΜΑ - ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ ; ; ; !

Πολύς λόγος γίνεται για τις βαριές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας Κ. Καραμανλή για την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα. Ήδη κυβερνητικά στελέχη (βλ. Παπακωνσταντίνου) άρχισαν να "προσωποποιούν" τις ευθύνες τόσο για τα πλαστά στοιχεία που στέλναμε στην Ευρώπη, όσο και τα "μαύρα" χάλια της Ελληνικής Οικονομίας. Η κατάσταση για τον πρώην Πρωθυπουργό είναι βαριά και στο εξωτερικό, όπου ήδη το Ευρωκοινοβούλιο αναζητά με Εξεταστική τους "υπεύθυνους" !

Ακόμα και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ακούστηκαν φωνές για "ποινικές" ευθύνες υπουργών της ΝΔ που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Οι "φωνές" αυτές πλαγίως και εμμέσως δείχνουν τον πρώην Πρωθυπουργό. Σε αυτό μας παραπέμπει και η σταδιακή, αλλά γρήγορη, απομάκρυνση του Προέδρου του κόμματος Α. Σαμαρά από τον πρώην Πρωθυπουργό. Γιατί, όμως, η ελληνική κυβέρνηση καθυστερεί να "ανοίξει" το φάκελο "Ελληνική Οικονομία" και να καλέσει τον πρώην Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις;

Κάνει ο Παπανδρέου "χάρη" στον, μέχρι πρότινος, αντίπαλό του ή φοβάται την ολοκληρωτική κατάρρευση του πολιτικού μας συστήματος ; Μήπως ήταν ο Παπανδρέου συμφοιτητής και με τον Καραμανλή και του κάνει τη "χάρη" ;;; . Ως πότε αυτός ο λαός θα αντέχει την κοροϊδία κατάμουτρα ; !

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ !

άρθρο
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΟΜΠΑΜΑ…

Αύριο το βράδυ συναντάται ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και την Υπουργό Εξωτερικών. Για το σκοπό αυτό ο κ. Παπανδρέου ταξίδεψε απευθείας από τη Γαλλία στην Αμερική. Τι ελπίζει να πετύχει στην Αμερική για τη χώρα μας ο Έλληνας Πρωθυπουργός;

Πρώτα, πρώτα θα ζητηθεί η αποκήρυξη της κερδοσκοπίας και από τις δύο πλευρές, κάτι που ήδη στην Αμερική ο Ομπάμα ετοιμάζεται να οριοθετήσει. Επικαλούμενος την κρατική βοήθεια προς τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις ο Πρόεδρος έχει κατά νου τη θέσπιση κανόνων που θα απαγορεύουν στα πιστωτικά ιδρύματα να «κερδοσκοπούν» με τα χρήματα αυτά.

Βέβαιο θεωρείται ότι στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν τα ενεργειακά θέματα στην περιοχή που αφορούν τους αγωγούς φυσικού αερίου. Από την άλλη, με δεδομένη τη «νέα εποχή φιλίας» μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, θα δοθούν νέες «οδηγίες» προς τον Πρωθυπουργό για το νέο τοπίο που διανοίγεται στην περιοχή. Μάλιστα, λόγω και των νέων δεδομένων που συντελούνται στη γείτονα, μετά και την «κατανόηση» από τουρκικής πλευρά ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να μπει ισότιμα στην Ε. Ε., η Ισλαμοποίηση της χώρας αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης Ερντογάν.

Η κίνηση «ματ» που ενδεχομένως γίνει από πλευράς Αμερικανών, απροκάλυπτα και απερίφραστα, μετά και την αποδοχή από τον Πρωθυπουργό της «ανησυχίας» της Καγκελαρίου για προσφυγή μας στο ΔΝΤ, ενδεχόμενο που άφησε να πλανάται ανοιχτό σαν απειλή προς τους Ευρωπαίους ο κ. Παπανδρέου, μια «επίθεση» οικονομικής στήριξης του Ελλείμματος της χώρας από τους Αμερικανούς δεν πρέπει να αγνοείται. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, άμεσης, απερίφραστης και πραγματικής οικονομικής στήριξης της Ελλάδας από την Αμερική θα αποτελούσε «γροθιά» στο στομάχι της Ευρώπης. Θα γύριζε μπούμεραγκ την απόρριψη προσφυγής στο ΔΝΤ και θα έδειχνε ποιος κάνει «κουμάντο» !

Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να δυσκολέψει τις ενέργειες της Ε. Ε. για την Ελλάδα, αφού θα έδινε άμεση ανάσα στο δημόσιο χρέος και θα μετέθετε χρονικά για κατά πολύ αργότερα τα «αναγκαία» μέτρα στη χώρα, εις βάρος της Ευρωζώνης που απροκάλυπτα χτυπούν οι Αμερικανοί. Θα πίεζε, όμως, και τις εξελίξεις στην Ευρώπη.. Αύριο το βράδυ, λοιπόν, μην εκπλαγείτε αν δείτε τον Πρόεδρο Ομπάμα να στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα απερίφραστα, απροκάλυπτα και πραγματικά !

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ !

"...Όλα δείχνουν ότι το "γουργουρητό" στην Ελλάδα έχει αρχίσει. Οι ειδικοί φοβούνται ότι το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα μεγαλώνει, με την εισχώρηση όλο και περισσότερων Ελλήνων στη φτώχεια, λόγω των νέων μέτρων. Με τις πιο μέτριες αναλύσεις οι κοινωνιολόγοι αναμένουν κοινωνικές αναταραχές και μάλιστα είναι βέβαιοι ότι "οι μέρες αυτές θα έλθουν στην Ελλάδα" ! Το μόνο που δεν γνωρίζουν είναι το πότε ακριβώς θα αρχίσει η λαϊκή δυσφορία να μορφοποιείται σε "κοινωνική επανάσταση" ! .." .

Λίγα λόγια από τα ρεπορτάζ της "Bild".. με τα οποία συμφωνούμε απολύτως !

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ "ΣΤΗΜΕΝΩΝ" ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !

Νέα δεδομένα έρχονται να δουν το φως της δημοσιότητας για τα "στημένα" παιχνίδια του Στοιχήματος στη Γερμανία. Το παιχνίδι Μόναχο 1860 - Άλεν (0-1) στις 8 Φεβρουαρίου 2010 υπάρχει σοβαρή πιθανότητα (ενδείξεις) ότι ήταν στημένο. Αυτό υποστηρίζει η Εισαγγελία Μπόχουμ που διερευνά την υπόθεση. Για άλλη μια φορά η ομάδα του "Μονάχου 1860" εγκαλείται για "στημένα" παιχνίδια καθώς ήδη το παιχνίδι με το Ομπερχάουζεν στις 6 Δεκεμβρίου 2009 ερευνάται από παλαιότερα.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεσπά ένα νέο σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών στη Bundesliga καθώς το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009 είχε ξεσπάσει, από τη Γερμανία πάλι, ένα πανευρωπαϊκό σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο.

ΣΤΟ ΠΡΕΟΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Ο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ . Ενημέρωση του Προέδρου για τις επαφές του Πρωθυπουργού .

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Στη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Κάρολος Παπούλιας ρώτησε τον Θόδωρο Πάγκαλο πώς βλέπει τα πράγματα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποκρίθηκε ότι "το κλίμα δεν είναι ευχάριστο, είναι λογικό".

"Ευτυχώς, ο πρωθυπουργός απέσπασε κάποιες καλές δεσμεύσεις" πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στα αποτελέσματα των επαφών του Γιώργου Παπανδρέου σε Βερολίνο και Παρίσι.

Λίγο αργότερα, μπαίνοντας στο γραφείο του κ. Παπούλια, ο κ. Πάγκαλος συσχέτισε τον κρύο καιρό με την οικονομική επικαιρότητα και σχολίασε: "Το κρύο θα περάσει, ας ελπίσουμε ότι θα περάσουν και τα μέτρα".
Σε δηλώσεις του την Κυριακή από τη Ρόδο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας των σκληρών μέτρων που ελήφθησαν.
"Τα οικονομικά μέτρα -είπε χαρακτηριστικά- είναι εξαιρετικά δύσκολα και δεν είναι ευχάριστα σε κανέναν, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει ευχέρεια επιλογής".

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ . Το νόμο στα χέρια τους παίρνουν οι πολίτες !

Το νόμο στα χέρια του πήρε 47χρονος ιδιοκτήτης εργαστηρίου χρυσοχοΐας ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα έναν από τους τέσσερις επίδοξους διαρρήκτες, που επιχείρησαν να εισβάλουν στο σπίτι του, στο δημοτικό διαμέρισμα Καψόχωρας του δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Μετά την ανταλλαγή πυρών οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, με κλεμμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, παίρνοντας μαζί τους και έναν τραυματισμένο συνεργό τους. Σε δεύτερο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν 12 κάλυκες από καραμπίνα κι ένας από πιστόλι.
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εισήχθη για νοσηλεία ένα σοβαρά τραυματισμένο άτομο που φέρεται ότι ήταν ο ένας από τους παραπάνω επίδοξους διαρρήκτες. Ο 47χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού συνελήφθη παρά το γεγονός ότι κατείχε νόμιμα την κυνηγητική καραμπίνα.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας .

Περισσότεροι από 500 νεκρούς σε θρησκευτικές ταραχές στη Νιγηρία !

Περισσότερα από 500 άτομα έχουν σκοτωθεί σε θρησκευτικές ταραχές στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Νιγηρίας στο κρατίδιο "zentralnigerianischen Jos". Ο αριθμός των θυμάτων από τις πρόσφατες ταραχές είναι σημαντικά υψηλότερος από το αναμενόμενο . Οι ταραχές ξέσπασαν όταν Μουσουλμανικές ομάδες επιτέθηκαν, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, σε τρία χριστιανικά χωριά.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ !

Σήμερα 8 Μαρτίου έχει καθιερωθεί η ημέρα της γυναίκας παγκοσμίως. Σαν σήμερα το 1857, πριν από 153 χρόνια, εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας,αξιοπρέπεια στη δουλειά, καλύτερο μεροκάματο, το οποίο να πλησιάζει αυτό των αντρών, αφού η εργασία ήταν ίδια με αυτών.

Η ίδια ημερομηνία επιλέχτηκε τα επόμενα χρόνια από τις γυναίκες για να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας και να ζητήσουν την ισότητα των δύο φύλων. Το 1910 στην Κοπεγχάγη καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη, είτε σε περιοχές όπου ζει υπό καταπίεση.
Μετά την 3η Μαρτίου, η οποία σημαδεύτηκε από τα πλέον επώδυνα και επαχθή μέτρα κατά του Ελληνικού Λαού και των εργαζομένων, η σημερινή ημέρα δίνει την ευκαιρία στη γυναίκα - εργάτρια να διαδηλώσει για τα δίκαια αιτήματά της. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου η γυναίκα, μαζί με τους νέους, υφίσταται την ανεργία, την απόλυση, την καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών της δικαιωμάτων. Το άμεσο μέλλον για τη γυναίκα στη χώρα μας διαγράφεται ακόμα πιο ζοφερό.. .

Ελλάς - Γαλλία Συμμαχία ! "Πολιτικό" το παιχνίδι των Γάλλων σε αντίθεση με τη Γερμανική σκέψη.. . Έρχεται η "Ευρωδραχμή" ;

Την ικανοποίηση του για την πολιτική στήριξη της Γαλλίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τη Χίλαρι Κλίντον και τον Μπαράκ Ομπάμα. Αλληλέγγυα προς την Ελλάδα τάσσεται η Γαλλία, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Έλλληνα πρωθυπουργό.Ο κ. Σαρκοζί τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που συγκροτήθηκε η Ευρωζώνη και καθιερώθηκε το ενιαίο νόμισμα. Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η στήριξη προς την Ελλάδα δεν θα είναι μόνο πολιτική και τάχθηκε υπέρ της καταπολέμησης της κερδοσκοπίας, η οποία αυτή την περίοδο πλήττει μόνο την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να πλήξει και οποιαδήποτε άλλη χώρα.Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για έμπρακτη στήριξη της Γαλλίας, η οποία αναγνωρίζει και στηρίζει την προσπάθεια του ελληνικού λαού. Τόνισε επίσης ότι δεν είναι επιλογή της Ελλάδας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν ζητεί οικονομική βοήθεια και ότι αυτό που επιζητεί είναι να μπορεί να δανείζεται με επιτόκιο παρόμοιο με αυτό που δανείζονται οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε με το Γάλλο πρόεδρο και τις δηλώσεις που έγιναν στο προεδρικό μέγαρο, είχε φιλική συζήτηση με τους δημοσιογράφους της αποστολής, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου μεταξύ άλλων θα μεταφέρει στον Μπαράκ Ομπάμα το μήνυμα Ελλάδας-Γαλλίας-Γερμανίας, αλλά και του προέδρου της ευρωζώνης για την απόφασή τους να ξεκινήσουν συντονισμένη μάχη κατά των κερδοσκόπων.

Σχόλιο :Όλα δείχνουν ότι η Ευρώπη βαδίζει ολοταχώς προς ένα ενιαίο σύστημα άσκηση οικονομικής πολιτικής κάτι που οδηγεί στην περαιτέρω "ολοκλήρωσή" της... Σκέψεις, που αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα, για την "προσωρινή" δημιουργία της "Ευρωδραχμής" δεν διαψεύδονται, προς το παρόν, από την κυβέρνηση καθώς, κάτι τέτοιο θα παράσχει τα απαραίτητα δημοσιονομικά εργαλεία στην ελληνική κυβέρνηση για εκτόνωση του χρέους, του ελλείμματος και την ενίσχυση της οικονομίας. Το θέμα είναι καθαρά πλέον πολιτικό.. .

Ληστής τραυματισε 92 χρονο...

Άγνωστος δράστης λήστεψε και τραυμάτισε 92χρονο σε τοπικό διαμέρισμα του δήμου Νέστωρα στην Πελοπόννησο.
Ο 92χρονος, που ζούσε μόνος του, τραυματίστηκε στην είσοδο της οικίας του. Ο άγνωστος δράστης του απέσπασε τη μαγκούρα του και τον χτύπησε στο κεφάλι προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα. Στη συνέχεια, απέσπασε από την τσέπη του παντελονιού του 92χρονου το ποσό των 400 ευρώ.Ο δράστης διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται.Ο 92χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου παραμένει για νοσηλεία.Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

51 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ .

Τουλάχιστον 51 άτομα σκοτώθηκαν και 60 είναι οι τραυματίες σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην ανατολική Τουρκία.Το Παρατηρητήριο Σεισμών Καντιλί της Τουρκίας ανακοίνωσε πως η δόνηση που σημειώθηκε στις 04:32 τοπική ώρα είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίζεται στη γραμμή Μπασγιούτ-Καρακοτζάν.Όλα τα θύματα προέρχονται από το μικρό χωριό Ουκζουλάρ στην επαρχία Ελαζίγκ. Ο αριθμός των θυμάτων ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί, ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.Σύμφωνα με το CNN, ομάδες διάσωσης έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή όπου χτύπησε ο Εγκέλαδος, προκειμένου να σώσουν έξι άτομα που παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια, την ώρα που εργάζονταν.Τουλάχιστον τέσσερις από τους νεκρούς είναι παιδιά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν περίπου 20 μετασεισμικές δονήσεις με την μεγαλύτερη να φτάνει τα 4,1 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στις γειτονικές επαρχίες, Τουντσέλι, Μπινγκόλ και Ντιγιάρμπακιρ, όπου οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους.
Φόβος και πανικός.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:32 τοπική ώρα με επίκεντρο την περιοχή Μπασγιούρτ της επαρχίας Ελαζίγκ, ενώ ακολούθησαν τριάντα μετασεισμοί.
«Επικράτησε φόβος και πανικός. Η δόνηση κράτησε περίπου ένα λεπτό. Ηταν πολύ ισχυρή», τόνισε ο Νουρσέλ Σενγκεζέρ, ανταποκριτής του πρακτορείο Ντογκάν στο Ελαζίγκ, μιλώντας στο CNN Turk.
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, νοσηλευτές και συγγενείς μεταφέρουν τραυματίες με αυτοκίνητα και ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Κοβαντσιλάρ.
Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Ελαζίγκ ανακοίνωσε ότι 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πενήντα τραυματίστηκαν, οι δέκα σοβαρά, σύμφωνα με το NTV.
Από το σεισμό γκρεμίστηκαν οι μιναρέδες τριών τζαμιών σε χωριά της περιοχής, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μουαμέρ Ερόλ.
«Ο αριθμός των τραυματιών δεν είναι ξεκάθαρος. Ασθενοφόρα έρχονται και φεύγουν. Χωροφύλακες και αστυνομικοί μαζί με τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους», πρόσθεσε ο Ερόλ.
Ομάδα της Ερυθράς Ημισελήνου έχει φτάσει επίσης στην περιοχή.
Στην επαρχία Ελαζίγκ αναμένονται τέσσερις υπουργοί, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσισέκ.
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 1999 σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ στην Τουρκία προκάλεσε τον θάνατο 18.000 ανθρώπων.
(πηγή: ΤΑ ΝΕΑ)