Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ !

Σήμερα 8 Μαρτίου έχει καθιερωθεί η ημέρα της γυναίκας παγκοσμίως. Σαν σήμερα το 1857, πριν από 153 χρόνια, εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας,αξιοπρέπεια στη δουλειά, καλύτερο μεροκάματο, το οποίο να πλησιάζει αυτό των αντρών, αφού η εργασία ήταν ίδια με αυτών.

Η ίδια ημερομηνία επιλέχτηκε τα επόμενα χρόνια από τις γυναίκες για να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας και να ζητήσουν την ισότητα των δύο φύλων. Το 1910 στην Κοπεγχάγη καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη, είτε σε περιοχές όπου ζει υπό καταπίεση.
Μετά την 3η Μαρτίου, η οποία σημαδεύτηκε από τα πλέον επώδυνα και επαχθή μέτρα κατά του Ελληνικού Λαού και των εργαζομένων, η σημερινή ημέρα δίνει την ευκαιρία στη γυναίκα - εργάτρια να διαδηλώσει για τα δίκαια αιτήματά της. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου η γυναίκα, μαζί με τους νέους, υφίσταται την ανεργία, την απόλυση, την καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών της δικαιωμάτων. Το άμεσο μέλλον για τη γυναίκα στη χώρα μας διαγράφεται ακόμα πιο ζοφερό.. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου