Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ελλάς - Γαλλία Συμμαχία ! "Πολιτικό" το παιχνίδι των Γάλλων σε αντίθεση με τη Γερμανική σκέψη.. . Έρχεται η "Ευρωδραχμή" ;

Την ικανοποίηση του για την πολιτική στήριξη της Γαλλίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τη Χίλαρι Κλίντον και τον Μπαράκ Ομπάμα. Αλληλέγγυα προς την Ελλάδα τάσσεται η Γαλλία, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Έλλληνα πρωθυπουργό.Ο κ. Σαρκοζί τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που συγκροτήθηκε η Ευρωζώνη και καθιερώθηκε το ενιαίο νόμισμα. Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η στήριξη προς την Ελλάδα δεν θα είναι μόνο πολιτική και τάχθηκε υπέρ της καταπολέμησης της κερδοσκοπίας, η οποία αυτή την περίοδο πλήττει μόνο την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να πλήξει και οποιαδήποτε άλλη χώρα.Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για έμπρακτη στήριξη της Γαλλίας, η οποία αναγνωρίζει και στηρίζει την προσπάθεια του ελληνικού λαού. Τόνισε επίσης ότι δεν είναι επιλογή της Ελλάδας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν ζητεί οικονομική βοήθεια και ότι αυτό που επιζητεί είναι να μπορεί να δανείζεται με επιτόκιο παρόμοιο με αυτό που δανείζονται οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε με το Γάλλο πρόεδρο και τις δηλώσεις που έγιναν στο προεδρικό μέγαρο, είχε φιλική συζήτηση με τους δημοσιογράφους της αποστολής, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου μεταξύ άλλων θα μεταφέρει στον Μπαράκ Ομπάμα το μήνυμα Ελλάδας-Γαλλίας-Γερμανίας, αλλά και του προέδρου της ευρωζώνης για την απόφασή τους να ξεκινήσουν συντονισμένη μάχη κατά των κερδοσκόπων.

Σχόλιο :Όλα δείχνουν ότι η Ευρώπη βαδίζει ολοταχώς προς ένα ενιαίο σύστημα άσκηση οικονομικής πολιτικής κάτι που οδηγεί στην περαιτέρω "ολοκλήρωσή" της... Σκέψεις, που αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα, για την "προσωρινή" δημιουργία της "Ευρωδραχμής" δεν διαψεύδονται, προς το παρόν, από την κυβέρνηση καθώς, κάτι τέτοιο θα παράσχει τα απαραίτητα δημοσιονομικά εργαλεία στην ελληνική κυβέρνηση για εκτόνωση του χρέους, του ελλείμματος και την ενίσχυση της οικονομίας. Το θέμα είναι καθαρά πλέον πολιτικό.. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου