Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

51 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ .

Τουλάχιστον 51 άτομα σκοτώθηκαν και 60 είναι οι τραυματίες σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην ανατολική Τουρκία.Το Παρατηρητήριο Σεισμών Καντιλί της Τουρκίας ανακοίνωσε πως η δόνηση που σημειώθηκε στις 04:32 τοπική ώρα είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίζεται στη γραμμή Μπασγιούτ-Καρακοτζάν.Όλα τα θύματα προέρχονται από το μικρό χωριό Ουκζουλάρ στην επαρχία Ελαζίγκ. Ο αριθμός των θυμάτων ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί, ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.Σύμφωνα με το CNN, ομάδες διάσωσης έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή όπου χτύπησε ο Εγκέλαδος, προκειμένου να σώσουν έξι άτομα που παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια, την ώρα που εργάζονταν.Τουλάχιστον τέσσερις από τους νεκρούς είναι παιδιά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν περίπου 20 μετασεισμικές δονήσεις με την μεγαλύτερη να φτάνει τα 4,1 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στις γειτονικές επαρχίες, Τουντσέλι, Μπινγκόλ και Ντιγιάρμπακιρ, όπου οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους.
Φόβος και πανικός.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:32 τοπική ώρα με επίκεντρο την περιοχή Μπασγιούρτ της επαρχίας Ελαζίγκ, ενώ ακολούθησαν τριάντα μετασεισμοί.
«Επικράτησε φόβος και πανικός. Η δόνηση κράτησε περίπου ένα λεπτό. Ηταν πολύ ισχυρή», τόνισε ο Νουρσέλ Σενγκεζέρ, ανταποκριτής του πρακτορείο Ντογκάν στο Ελαζίγκ, μιλώντας στο CNN Turk.
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, νοσηλευτές και συγγενείς μεταφέρουν τραυματίες με αυτοκίνητα και ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Κοβαντσιλάρ.
Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Ελαζίγκ ανακοίνωσε ότι 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πενήντα τραυματίστηκαν, οι δέκα σοβαρά, σύμφωνα με το NTV.
Από το σεισμό γκρεμίστηκαν οι μιναρέδες τριών τζαμιών σε χωριά της περιοχής, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μουαμέρ Ερόλ.
«Ο αριθμός των τραυματιών δεν είναι ξεκάθαρος. Ασθενοφόρα έρχονται και φεύγουν. Χωροφύλακες και αστυνομικοί μαζί με τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους», πρόσθεσε ο Ερόλ.
Ομάδα της Ερυθράς Ημισελήνου έχει φτάσει επίσης στην περιοχή.
Στην επαρχία Ελαζίγκ αναμένονται τέσσερις υπουργοί, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσισέκ.
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 1999 σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ στην Τουρκία προκάλεσε τον θάνατο 18.000 ανθρώπων.
(πηγή: ΤΑ ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου