Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ! ! !

Ποτέ μου μέχρι σήμερα δεν βγήκα δημοσίως , μα και ιδιωτικώς , να στηρίξω , υποστηρίξω ή "βοηθήσω" με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον κομματικό (ανεξαρτήτως κομμάτων) υποψήφιο Δήμαρχο , Βουλευτή ή Νομάρχη.. Αποστρέφομαι τους "πολιτικούς" (όχι την πολιτική...) που μέχρι σήμερα έβλεπα , άκουγα , ζούσα...

Κι ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό , λόγω της αποστροφής μου από τους ανθρώπους - πολιτικάντηδες , με αηδίαζε η πολιτική τους.. μετά την Πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου και το νέο πνεύμα που φέρνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη χώρα , μου αναγέννησε την ελπίδα μέσα μου ότι , με τούτον τον άνθρωπο μπορεί και να δικαιωθεί ο άδικος χαμός του πρώτου μας Κυβερνήτη , του Καποδίστρια κι επιτέλους , "..Να φτιάξομεν Κράτος.." ! Ύστερα από δυο Αιώνες..

Κι επειδή , δυστυχώς για μένα διότι έτσι "άνοιξα" τα μάτια μου και "δυσκολεύομαι" στην καθημερινότητά μου ως Έλληνας πολίτης , έζησα για μεγάλο μέρος της ζωής μου , ως τα τώρα , στο Εξωτερικό.. δεν έβρισκα έναν πολιτικό , ως άλλος Διογένης , που να μιλά τη γλώσσα της Σύγχρονης Ευρώπης..

Με έκπληξη και ευχαρίστηση , προχθές ακόμα , είδα υποψήφιο για το Δήμο της Δράμας να μιλά για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας , το Δήμο του SENSO στη Δανία και το "θαύμα" που εκεί επέτυχαν , την Ανακύκλωση και την ουσιαστική ανάπτυξη .. Είδα τον άνθρωπο-πολιτικό που μιλούσε στην ψυχή μου , τη διάνοιά μου , μα και στα βιώματα που για πολλά χρόνια έζησα στην Ευρώπη.. Είδα έναν απλό άνθρωπο να μιλά και κατάλαβα ότι ο άνθρωπος τα εννοεί αυτά που λέγει.. το καταλαβαίνεις , το βλέπεις στα μάτια του άλλου..

Και σήμερα , που οι περισσότεροι πολιτικοί ντρέπονται να κοιτούν τους πολίτες στα μάτια , όταν οι τελευταίοι τους κοιτούν επίμονα με ερωτήματα - μαχαίρια που τους καρφώνουν ως το μεδούλι.. Τί κι αν κάποιοι , βουλευτές , κομματικά στελέχη , μπορεί να στηρίζουν τους υποψήφιους της αρεσκείας τους για τους δικούς τους λόγους... Έχω κι εγώ Φωνή σαν πολίτης...

ΕΓΩ , ΘΕΛΩ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ...

Έτσι , αποφάσισα να στηρίξω δημόσια έναν ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ για την πόλη μου , τη Δράμα , που ξέρω τελικά ότι έχουμε το ίδιο κοινό Συμφέρον : Το Καλό του Τόπου μας .

Έτσι , αποφάσισα να βγω , για πρώτη φορά δημοσίως και , να φωνάξω : ΕΓΩ ΚΥΡΙΟΙ , Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ , Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ , ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ , ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΝΕΡΗ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ !

Για τις ιδέες του , το ήθος του , για την πόλη μου...

του Παναγιώτη Γεωργιάδη

Πώς το "Απρόβλεπτο" Πασόκ μπορεί να "ξαφνιάσει" ακόμα και τον εαυτό του ! Το "..κάλιο αργά παρά ποτέ.." που στις Δημοτικές μπορεί να γίνει και "..σύντροφε, το χάσαμε το τρένο.." !

Βγήκε , σχετικά νωρίς , το Πασόκ και ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες (στήριξη) 70 Δημάρχων και όλοι αναμένουν με αγωνία , το επόμενο κύμα "στηρίξεων" . Κάποιοι λένε το Σαββατοκύριακο , άλλοι μιλούν για τέλη του μήνα και αρκετοί ακόμα για το Σεπτέμβριο..  Κατά τη γνώμη μου , αυτή είναι και η "μαγεία" του απρόβλεπτου Πασόκ του Γιώργου Παπανδρέου.. Έχει την ικανότητα να "ξαφνιάζει" , πολλές φορές ευχάριστα , ακόμα και στενούς του συνεργάτες ή "γνώστες" των εσωκομματικών διεργασιών.. Ο "ευγενής" (από τη φύση του) μα και συνάμα "αποφαστικός" Πρόεδρος του Κινήματος (.."μέρα με τη νύχτα.." η διαφορά με τον Κουρασμένο - Ακατονόμαστο !) μας ξαφνιάζει πολλές φορές αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στο αίμα του κυλά το αίμα των Παπανδρέου..

Από την άλλη , όμως , η ανακοίνωση κάποιων ονομάτων για τη στήριξη από το κόμμα , υπό το γεγονός ότι όσο κοντεύει η ώρα των εκλογών τα πράγματα "σφίγγουν" για τους υποψηφίους , στην παρούσα φάση λειτουργεί υπέρ τους.. Αντικειμενικά , οι υποψήφιοι που έλαβαν ήδη κομματική στήριξη , είναι στην πλεονεκτική θέση χρονικά (και όχι μόνον) να μπορούν να καταρτίζουν ψηφοδέλτια , να ετοιμάζουν τα προγράμματά τους και να προετοιμάζονται για τον εκλογικό τους αγώνα .

Ωστόσο , τούτο , δεν μπορεί να εκληφθεί ως "παιχνίδι" εντυπωσιασμού σε Εθνικό επίπεδο των κομμάτων αλλά , ως επιβεβαίωση ότι σε ορισμένες περιπτώσεις - εξαιρέσεις - το "πράμα" μιλά από μόνο του.. φωνάζει.. Δεν μπορείς , δηλαδή , ως κόμμα να μην υποστηρίξεις ένα επιτυχημένο σου Δήμαρχο σε μια περιοχή . Έτσι , υπό αυτό το σκεπτικό , θα ήταν μέγα και τραγικό λάθος της Ηγεσίας του κόμματος να στηρίζει εκ νέου , σε περιοχές που αναζητούν ακόμα τον "καλύτερο" υποψήφιο , ανθρώπους - τοπικά κομματικά στελέχη - που έχουν κατ ' επανάληψη δοκιμασθεί στο στίβο της πολιτικής και έχουν αποτύχει παταγωδώς.. Δε μπορείς να στηρίζεις στελέχη , που με την πολιτική τους παρουσία σου δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα , ενδεχομένως , έχουν επιλύσει με την ενασχόλησή τους με τα κοινά .

Κάτι τέτοιο θα ήταν τραγικό λάθος , ειδικά του Πασόκ , σε μια εποχή που το μήνυμα και το έργο είναι πως προσπαθούμε να φτιάξουμε "Κράτος" ...

Το σίγουρο είναι , στην παρούσα πολιτική συγκυρία , πως πρέπει το Πασόκ , αν όχι την Παρασκευή - που θα εκπλήξει έτσι ευχάριστα κάποιους , δυσάρεστα κάποιους άλλους εκ των πραγμάτων - το αργότερο εντός του Σαββατοκύριακου να έχει ανακοινώσει τα ονόματα των στελεχών του που στηρίζει στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας . Πρέπει οι δυνάμεις του Κινήματος να έχουν τη χρονική ευχέρεια να μπορέσουν να οργανωθούν για τον εκλογικό αγώνα .. συν τοις άλλοις , η όποια περαιτέρω καθυστέρηση ενέχει σοβαρούς κινδύνους αποτυχίας αναζητήσεως τοπικών αξιόλογων και κοινωνικά καταξιωμένων ανθρώπων στις τοπικές κοινωνίες.. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους αλλά , χρειάζονται χρόνο για να προετοιμαστούν.. Αν τους πεις στο παρά πέντε "έλα" σε χρειάζομαι να βοηθήσεις τον τόπο , το πιθανότερο είναι να σου πούνε .. "θα τα πούμε και πέντε !"..

Έχω , όμως , εμπιστοσύνη στον Γιώργο Παπανδρέου γιατί , τούτο μου αποδεικνύει καθημερινά με τις  δύσκολες αλλά , αναγκαίες αποφάσεις που καλείται να λάβει για το καλό της χώρας.. Είμαι σίγουρος ότι την Παρασκευή το βραδάκι , λίγο πριν τα δελτία ειδήσεων , το Πασόκ θα ανακοινώσει και άλλες στηρίξεις υποψηφίων του.. Με ονόματα "έκλπηξη" αφήνοντας εμβρόντητους όλους...