Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ρεβεγιόν με την... αντιτρομοκρατική θα κάνουν στην Νέα Υόρκη

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σήμερα στο παραδοσιακό ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Τάιμς, στην καρδιά της Νέας Υόρκης με τη γιορτή να κορυφώνεται τα μεσάνυχτα.

Όπως κάθε χρονιά, μία πολύχρωμη κρυστάλλινη σφαίρα θα αιωρείται στην πλατεία για 60 δευτερόλεπτα και θα σταματήσει ακριβώς τα μεσάνυχτα.

Έντονη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας στην διάσημη πλατεία, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για κάποια επίθεση.

Παρά το γεγονός ότι “δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή για το ρεβεγιόν, επειδή θα έχει συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, θα αναπτύξουμε πρόσθετες αντιτρομοκρατικές ομάδες” δήλωσε ο Ρέιμοντ Κέλι, ο νέος αρχηγός της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη.

Ένστολοι αξιωματικοί αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά, ελικόπτερα και ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται σε πλήρη δράση.

Mega προστασία στον Πάγκαλο

«Η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μια Σοβιετική Ένωση (τη συγχωρεμένη). Ο δε Συνασπισμός του κ. Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια.»

Αυτό και μόνον αυτό το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Θόδωρου Πάγκαλου στο ΒΗΜΑ, μετέδωσε το Mega- προφανώς για να τον… προστατεύσει ή για να προστατεύσει την κυβέρνηση από τη δήλωση με την οποία αποκαλούσε «κοπρίτες» τους δημοσίους υπαλλήλους.
Για την ιστορία και μόνο, αναφέρουμε ότι η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε τον Πάγκαλο επαγγελματία αντικομουνιστή, ο δε κ. Βίτσας του Συνασπισμού, πολιτικό με εμμονές που φτάνουν στα όρια της γραφικότητας.

Ερώτηση: Ο κ. Πάγκαλος, πλην της Βουλευτικής του ασυλίας, απολαμβάνει και κανενός είδους "άλλη" - (π.χ. το "ακαταλόγιστο" που έχουν οι ψυχικά διαταραγμένοι) - ασυλία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού;;; Ενεργεί "αυτοβούλως" ή σε γνώση του εν δυνάμει κ. Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ;;;

Ιερώνυμος: Να κάνουμε υπέρβαση για τις αξίες που έχουν χαθεί

Να κάνουμε την υπέρβαση και να ξαναβρούμε τις αξίες που έχουν χαθεί, κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην αρχιεπισκοπή. Ο κ. Ιερώνυμος, κάλεσε τους πάντες να ζήσουν όπως είπε την ουσιαστική εμπειρία της Εκκλησίας σημειώνοντας ότι “Ο Θεός είναι Πατέρας Αγάπης και κάθε άνθρωπος, όπου και αν πιστεύει και από όπου και αν προέρχεται είναι αδελφός μας".

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα ο αρχιεπίσκοπος απάντησε μεταξύ άλλων ότι :

Η Μαντόνα δείχνει το δρόμο

Δώρα αγάπης στα ορφανά παιδιά του Μαλάουι

Βασίλισσα σε όλα της! Γνωστή για τις ευαισθησίες και το φιλανθρωπικό της έργο, η Μαντόνα απέδειξε γι' άλλη μια φορά ότι άξια θεωρείται σταρ-πρότυπο.

Η βασίλισσα της ποπ, «ντύθηκε» Άγιος Βασίλης για τα Χριστούγεννα και έστειλε παιχνίδια, ρούχα και γλυκά σε έξι ορφανοτροφεία του Μαλάουι, προσφέροντας χαρά σε εκατοντάδες παιδάκια που βιώνουν την άσχημη πλευρά της ζωής.

Η Μαντόνα έχει αποκτήσει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με τους κατοίκους του Μαλάουι, αφού από εκεί είναι η καταγωγή της μικρής Μέρσι, που υιοθέτησε.

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: Επιτέθηκε στον Θεόδωρο Πάγκαλο

Επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο εξαπέλυσε μέσα από συνέντευξή του ο μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος, αναφερόμενος στο δικαίωμα της Εκκλησίας να παίρνει θέση για κοινωνικά θέματα.

«Γιατί, δηλαδή, να λέει ο Πάγκαλος τη γνώμη του και να βρίζει; Γιατί ο Πάγκαλος μπορεί να λέει ότι οι στρατιωτικοί και οι παπάδες είναι αντιπαραγωγικοί; Γιατί αυτός έχει το δικαίωμα; Άρα, γιατί είναι κακό να παρεμβαίνω εγώ; Είναι ιερή αγανάκτηση!», σημειώνει με νόημα και καταλήγει: «Η Ιερά Σύνοδος δεν έχει πει την τελευταία της λέξη! Αν η Σύνοδος πει κάτι που δεν θα το δέχομαι, κάτι δηλαδή που δεν θα με ικανοποιεί τη συνείδησή μου, θα βγω και θα πω πως δεν συμφωνώ. Η Σύνοδος, λοιπόν, είναι η ανωτάτη αρχή και πρέπει να βρει τη λύση, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί η τελική απάντηση της Εκκλησίας».

Εσπασαν ρεκόρ οι διαταγές πληρωμής

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα χρονικά έσπασαν την... κατοστάρα (χιλιάδες) οι διαταγές πληρωμής που εκδόθηκαν στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Οι διαφορές στα δικαστήρια μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών καθώς μεταξύ εμπόρων και προμηθευτών ήταν το 2010 κατά 50% περισσότερες σε σχέση με το 2008. Την ίδια ώρα, οι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί των καταναλωτών με τις τράπεζες δεν απέδωσαν καρπούς και τώρα οι καταναλωτικές ενώσεις ζητούν νέα παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών. Μέσα σε όλα αυτά, οι τράπεζες κλείνουν ολοένα και περισσότερο τις στρόφιγγες του δανεισμού προς τους εμπόρους, οι οποίοι πέρασαν τις γιορτές με 25% πτώση στον τζίρο και πολλοί από αυτούς ετοιμάζονται για... εκποίηση τον Ιανουάριο.

Στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο της Αθήνας............

Τραγωδία στην Πάτρα με 79χρονη και τον σύζυγό της

Τραγωδία τα ξημερώματα στο Ζαβλάνι με θύμα την 79χρονη Ολυμπία Ντάβαρη Τσασερλή η οποία άφησε την τελευταία της πνοή από το σοκ που υπέστη στη θέα τριών κουκουλοφόρων διαρρηκτών που εισέβαλαν στο σπίτι της...
 
Όλα συνέβησαν στο Ζαβλάνι και ενώ η άτυχη ηλικιωμένη κοιμόταν μαζί με τον 80χρονο αδελφό της, Παναγιώτη Τσασερλή, τον οποίο οι δράστες σήκωσαν από το κρεβάτι χτύπησαν ανελέητα και έδεσαν χειροπόδαρα σε μία καρέκλα ώστε ανενόχλητοι να ψάξουν το σπίτι....
 
Όπως αποδείχθηκε αργότερα.........

ΑΓΡΙΝΙΟ: Συνελήφθη 26χρονος με όπλο και κόκα

Συνελήφθη 26χρονος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρακύνθου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου διότι βρέθηκε να έχει στην κατοχή του :

• Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 5,2 gr
• Ένα (1) πιστόλι ΄΄ REPLICA ΄΄
• Ένα (1) μεταλλικό πτυσσόμενο κοντάκι πολεμικού τυφεκίου
• Τρείς (3) γεμιστήρες πιστολίων
• Εκατόν ενενήντα ένα (191) φυσίγγια πιστολίου αβολίδωτα
• Είκοσι ένα (21) φυσίγγια πιστολίου διαφόρων διαμετρημάτων
• Σαράντα τρείς (43) κάλυκες.

Ναρκωτική ουσία - πολεμικό υλικό κατασχέθηκαν. Συλληφθείς με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Μεσολογγίου.

Θαλάσσια ρύπανση από απόβλητα στο Ρέθυμνο

Την ρύπανση από απόβλητα ελαιουργείου εντόπισε ύστερα από καταγγελίες το λιμεναρχείο στην περιοχή Πρεβέλη του Δήμου Φοίνικα.


Για τη ρύπανση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και με εντολή του εντοπίστηκε το ελαιουργείο, τα απόβλητα του οποίου είχαν καταλήξει σε παρακείμενο ρέμα και από εκεί στη θάλασσα του Πρέβελη.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ρύπανση στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή συμβαίνει συχνά από απόβλητα διαφόρων δραστηριοτήτων και ζητούν από τις αρχές να λάβουν μέτρα.

Ο ιδιοκτήτης του ελαιουργείου για τον οποίο βεβαιώθηκε πρόστιμο από το λιμενάρχη, δεν έχει παρουσιασθεί και το λιμεναρχείο αναμένει τις ενέργειες και εντολές από πλευράς της εισαγγελίας.

Αίγυπτος: 15 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

15 άνθρωποι, ανάμεσά τους εννέα μαθητές, πνίγηκαν όταν το λεωφορείο που επέβαιναν έπεσε σε χαντάκι βάθους 3 μέτρων που είχε δημιουργηθεί από τις πλημμύρες,

 

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 77 άνθρωποι.

 
Εννέα μαθητές, που επέστρεφαν στην Ασιούτ, νότια του Καΐρου, έπειτα από μία εκδρομή, πνίγηκαν μαζί με ακόμη 6 ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο συνοδοί των παιδιών και ένας οδηγός ασθενοφόρου.
 
Ο τελευταίος κατάφερε πρώτα να σώσει περίπου 20 κορίτσια, προτού τον παρασύρουν τα νερά και πνιγεί.
 
Δύο μαθητές κατάφεραν να σωθούν, αφού πέρασαν 15 και 20 ώρες, αντίστοιχα, στο νερό.

Κύριε Πρόεδρε, ας πληρώσουν ΠΡΩΤΑ οι δικοί σας...

Με όλο το σεβασμό προς τον Πρώτο Πολίτη της χώρας και τον πιο δραστήριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που είχε αυτό το Κράτος από ιδρύσεώς του..

-Κύριε Πρόεδρε, ας πληρώσουν πρώτα οι κλέφτες πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί.. η Μαφία του Δημοσίου και των Επιχειρηματιών και ύστερα... ας πληρώσει κι ο φτωχός λαουτζίκος που "φοροδιαφεύγει" για να ζήσει...

Στα 70 δις που υπολογίζεται σήμερα η παραοικονομία στη χώρα και σε σημερινές αξίες στα ίδια επίπεδα ήταν και πέντε έτη πριν.. αυτά δεν τα εισπράττει ο λαός αλλά η Διαφθορά, η Ατιμωρησία, το Βατοπέδι, η "Miesens", το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα αγγελούδια του επιχειρηματικού πλούτου, που πρώτα πατούν "επί πτωμάτων" και με το αίμα αυτών κάνουν "Φιλανθρωπικό" και "Κοινωνικό" έργο...

Ήμαρτον..

Κ. Πούτιν, δεν έρχεστε και στην Ελλάδα μια βόλτα να φτιάξετε Κράτος !!!

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, διέταξε τρεις αξιωματούχους της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Ενέργειας, να περάσουν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς με τους κατοίκους της περιοχής της Μόσχας όπου έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση επειδή δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να επιδιορθώσουν εγκαίρως τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.

“Είπατε πως όλα θα είχαν αποκατασταθεί σήμερα μέχρι τις 18:00. Δεν θα έπρεπε να πείτε τίποτα αν δεν ήσασταν σίγουροι”, είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.

“Νομίζω ότι θα πρέπει να πάτε να περάσετε την Πρωτοχρονιά μαζί με τους κατοίκους”, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον υπουργό Ενέργειας, Σεργκέι Τσμάτκο, τον κυβερνήτη της περιοχής της Μόσχας και το διευθυντή της τοπικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κυβερνήτης της Μόσχας, Μπόρις Γκρόμοφ, έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί δύο κοινότητες και θα συναντηθεί με κατοίκους που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 6000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και πολλές ημέρες επειδή έσπασαν οι πυλώνες εξαιτίας του ψύχους και της καταρρακτώδους, παγωμένης βροχής που έπληξε την περιοχή.

Έτσι το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων η Μόσχα και η γύρω περιοχή μετατράπηκαν σε μια απέραντη παγοπίστα, αφού πεζοδρόμια, δέντρα και πυλώνες καλύφθηκαν με ένα στρώμα πάγου μέσα σε λίγες ώρες.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με... ηχηρή παρέμβαση Παπούλια

Να πληρώσουν οι φοροφυγάδες ζητά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του ενόψει της νέας χρονιάς. Τι εύχονται για το 2011 οι πολιτικοί αρχηγοί.


Βαρυσήμαντη η παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια για την κατάσταση που βιώνει η χώρα και ενώ το νέο έτος αναμένεται ακόμη πιο... δύσκολο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να καταθέσουν το κομματικό ταμείο όσα οφείλουν, ενώ δεν αποποιήθηκε τα λάθη του πολιτικού κόσμου, μέρος του οποίου είναι και ο ίδιος.

«Πέρασε μία δύσκολη χρονιά και έρχεται μία ακόμη δυσκολότερη. Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών. Για την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, για τις αδυναμίες της Ευρώπης αλλά και για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, του οποίου μέρος είμαι και εγώ».

Ο Πρόεδρος σημειώνει ότι..........

Σέρρες: Βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας μέσα σε κανάλι

Τραγικό τέλος βρήκε ένας 50χρονος άνδρας από το Πατρίκι όταν έχασε τον έλεχγο του αυτοκινήτου του.


Ο άτυχος άνδρας για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε μέσα σε παρακείμενο αρδευτικό κανάλι επί της επαρχιακής οδού Νιγρίτας Πατρικίου.

Το άψυχο σώμα του εντόπισε ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές. Η τροχαία Σερρών διερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

Το "2011", λέμε "Καλή Χρονιά" αλλά, θα είναι έτσι ;

Έφυγε και το "2010" κι όλοι μας ήμαστε πια κατά ένα έτος μεγαλύτεροι, πιο ώριμοι,  σοφότεροι και... φτωχότεροι. Όλοι μας όμως;

"Μεγαλύτεροι", λοιπόν, σίγουρα ήμαστε όλοι μας αλλά, "σοφότεροι" , πιο "ώριμοι" και "φτωχότεροι" μάλλον όχι.. Η Κυβέρνηση πέρασε των "Παθών της τον Τάραχο" κι απ' ότι φαίνεται το έτος που αποχαιρετούμε ήταν η "Βδομάδα των Παθών" και "Πάσχα" διαρκείας για αυτήν.. Το ίδιο και χειρότερο ισχύει και για τους Έλληνες δίχως εξαιρέσεις... Δίχως εξαιρέσεις; Όχι ! Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων καλείται να πληρώσει τα σπασμένα, που σίγουρα "δεν φάγαμε όλοι μαζί" !

Κι ενώ ο λαός φέρει το βάρος της σωτηρίας της πατρίδας με την αφαίμαξη των εισοδημάτων του, οι δημιουργοί της "Ελληνικής Οικονομικής Κρίσης" -("EOK"; "ΕΟΚ";; Α!, "ΕΕ"!!!)- παραμένουν στο απυρόβλητο.. Η Δικαιοσύνη αδυνατεί και δεν θέλει να στείλει φυλακή τους κλέφτες πολιτικούς, κρατικούς λειτουργούς κτλ. που ευθύνονται για την κατάντια μας ενώ, η κυβέρνηση κάνει τον "Σημίτη" ήτοι: τον "Κινέζο" !

Το νέο έτος που έρχεται φέρνει μεγάλα "δώρα" για την Τρόικα και τους δανειστές μας... Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, μετατάξεις, ασφαλιστικό, πάγωμα προσλήψεων και γενικότερα στράγγισμα του Έλληνα μισθοσυντήρητου..

Φέρνει λιγότερους "κοπρίτες" στο δημόσιο ενώ, η "κοπριτική" πελατεία των πολιτικών μπορεί να κληθεί να ξαναεκλέξει ποιος Μεγαλοκοπρίτης θα τον κοροϊδεύει, θα τον "περί - κόπτει" και θα προστατεύει, πάνω απ' όλα, τους Νταβέληδες που διοικούν την "κοπριτική" Ελληνική Μαφία του Κράτους... 

Όλοι μαζί, εν χορώ, σήμερα οι Μαυρογυαλούροι μας ευχήθηκαν "καλή δύναμη" και καλό πασάλειμμα με "λάδι", Καλαμών κατά προτίμηση, για να μην πονάει.. διότι, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει για την Ατιμωρησία, τη Διαφθορά, τον πλουτισμό και όλα τα καλά που ζει η χώρα μας και θυμίζουν Νότιο Ιταλία εποχής... .

Εμείς, πάντως κρατούμε την πιο "διαφωτιστική" δήλωση πολιτικού αρχηγού... του Αντωνάκη του Διαφωτιστή :

".. το 2011 φέρνει νέες εξελίξεις στην οικονομία για την απαλλαγή της χώρας από το Μνημόνιο.." και "..η χώρα θα κληθεί στο νέο έτος να αλλάξει πορεία στην οικονομική και πολιτική της κατεύθυνση.." !

Αυτά μας είπε, μέσες - άκρες... Ξέρει κάτι ;

Πακιστάν: Απεργία για να μην καταργηθεί η ποινή του θανάτου σε όσους βλασφημούν τον Πρόφήτη

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας ενώ και τα εμπορικά καταστήματα έκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο που θα καταργεί τη θανατική ποινή για βλασφημία.


Θρησκευτικές συντηρητικές οργανώσεις έχουν καλέσει τους πιστούς σε γενική απεργία ελπίζοντας να μην ψηφιστεί ο νέος νόμος ενώ οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του ανθρώπου εκτιμούν αντιθέτως ότι ο νόμος για την βλασφημία όπως είναι τώρα ενθαρρύνει τον εξτρεμισμό........

Ποιος.... πρόδωσε την Άννα Τσάπμαν;

Η σέξι Ρωσίδα κατάσκοπος, που συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στις ΗΠΑ, παραχώρησε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη και αποκάλυψε ποιος την... πρόδωσε και αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της!


Η Ρωσίδα κατάσκοπος, που μαζί με άλλους εννέα συναδέλφους της απελάθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από τις ΗΠΑ, δεν αποκάλυψε το παραμικρό για τις δραστηριότητές της αλλά ξεκαθάρισε πως δεν κρατά κακία στον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Εξωτερικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Κατασκοπείας της Ρωσίας, ο οποίος την... «κάρφωσε» και ο οποίος πλέον κρύβεται στις ΗΠΑ. ..................

Οι Ευχές των πολιτικών στους Έλληνες............


Η Τουρκία διαψεύδει ότι συμφώνησε με την ΕΕ να ανοίξει λιμάνια της για τα κυπριακά πλοία

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε σήμερα σχετική πληροφορία των μέσων ενημέρωσης ώστε να προωθηθεί η διαδικασία της ένταξής της στην ΕΕ.
 


Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV είχε μεταδώσει πως η συμφωνία, η οποία εφέρετο να προβλέπει αρχικά το άνοιγμα ενός λιμανιού στην Κωνσταντινούπολη ή στη Σμύρνη για τα κυπριακά πλοία, θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ μέσα στους επόμενους μήνες, εφόσον την αποδεχόταν η κυπριακή κυβέρνηση.
 
Το NTV δεν διευκρίνιζε την πηγή της πληροφορίας αυτής.
 
"Δεν υπάρχει συμφωνία όπως αναφέρθηκε στις ειδήσεις. Υπήρξαν και στο παρελθόν τέτοιες ειδήσεις", δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερ αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.
 
"Κάθε προεδρία της ΕΕ βρίσκει το θέμα των λιμανιών στο γραφείο της όταν αναλαμβάνει καθήκοντα και μπορεί να συζητήσει πώς να επιλύσει αυτό το πρόβλημα με την Επιτροπή, με χώρες μέλη ή με εμάς... Όμως δεν υπάρχει συμφωνία στο θέμα", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Γαλλία: Συναγερμός για το... έθιμο της πυρπόλησης οχημάτων

Τα τελευταία χρόνια ένα νέο «έθιμο» έχει κάνει την εμφάνισή του στη Γαλλία. Νεαροί κάνουν... διαγωνισμό για το ποιος θα κάψει τα περισσότερα αυτοκίνητα!


Το φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου φέτος να αποτρέψει, όσο είναι δυνατόν, την καταστροφή οχημάτων.

Στο «έθιμο», στο οποίο λαμβάνουν μέρος κυρίως νεαροί από τα πιο φτωχά προάστια των γαλλικών πόλεων, ξεκίνησε στις αρχές του 1990. Η αστυνομία όμως δηλώνει ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των νεαρών, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να ακούσουν την επόμενη ημέρα στις ειδήσεις σε ποια γειτονιά έγιναν οι περισσότερες καταστροφές!...............

Άλλαξε και τυπικά σελίδα ο Ολυμπιακός - "Αντίο" Κόκκαλη και συγκίνηση Μαρινάκη

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πλέον και πρόεδρος του συλλόγου, αντικαθιστώντας τον επί 17 χρόνια ισχυρό άντρα της ομάδας Σωκράτη Κόκκαλη που μένει ως απλός μέλος του διοικητικού συμβουλίου.


Έντονα συγκινησιακό ήταν το κλίμα στην "τελετή" παράδοσηας - παραλαβής. Ο απερχόμενος πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης ολοκήρωσε την απόλυτα πετυχημένη θητεία του στους ερυθρόλευκους έχοντας κατακτήσει 12 πρωταθλήματα και πέντε νταμπλ ενώ ήταν ο άνθρωπος που ανακατασκεύασε το Γ. Καραϊσκάκης αλλά και τις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Ο νέος πρόεδρος, Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης: "Πραγματικά είναι μια πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για μένα. Τόσο από τη φίλαθλή μου πλευρά, όσο και από την επίσημη θέση μου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σωκράτη Κόκκαλη, για όλα όσα προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό."

Στην αντεπίθεση η ΑΔΕΔΥ μετά τη βόμβα του Πάγκαλου για κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους

Στο στόχαστρο του Θ. Πάγκαλου ξαναμπήκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους ''στόλισε'' ως κοπρίτες προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρου.

 
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ανεβάζει τους τόνους σε σχέση με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο και δε διστάζει να μιλήσει για... κοπρίτες.
"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί.

Πειραιάς: Παράδοση-παραλαβή με... αιχμές και θερμές ευχές

Θερμά λόγια αντάλλαξαν Παναγιώτης Φασούλας και Βασίλης Μιχαλολιάκος κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο Δήμο του Πειραιά. Φασούλας: «Δε μου έδωσαν την ευκαιρία να κριθώ».


Παρουσία σύσσωμου του νέου δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου παρέδωσε ο Παναγιώτης Φασούλας τα... κλειδιά του Δήμου Πειραιά στον διάδοχό του στη δημαρχιακό θώκο, Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά κάλεσε την κυβέρνηση να παραμερίσει κάθε κομματικό η μικροκομματικό κριτήριο και να αντιμετωπίσει το δήμο Πειραιά όπως του αρμόζει, ενώ ζήτησε τη διαγραφή του χρέους του, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στη νέα δημοτική αρχή να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τα έργα που χρειάζεται η πόλη χωρίς άγχος.

Παράταση έως την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου για την καταβολή τελών κυκλοφορίας του 2011

Μπορεί μέχρι πριν από λίγες ώρες να διέρρεαν πως δεν θα δοθεί παράταση αλλά οι ουρές ταλαιπωρημένων πολιτών έπαιξαν το ρόλο τους.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

 
"Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να καταβληθούν στις Δ.Ο.Υ., μέχρι και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011, χωρίς την καταβολή προσαυξήσεων και προστίμων.
 
Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης την δυνατότητα να το πράξουν ως την ίδια ημερομηνία".

Λάρισα: 15χρονος "βούτηξε" το αυτοκίνητο του πατέρα του - Προκάλεσε δύο τροχαία και ήθελε να εξαφανιστεί

Ο ανήλικος οδηγός είχε πάρει το αυτοκίνητο του πατέρα του κι έκανε μεταμεσονύκτιες βόλτες στους δρόμους της πόλης.


Ο 15χρονος οδηγούσε στην οδό Σαρίμβεη έναν από τους πιο ασφαλείς δρόμους της Λάρισας καθώς παραδόθηκε σχετικά πρόσφατα στην κυκλοφορία. Ωστόσο κατάφερε να προκαλέσει δύο απανωτά τρακαρίσματα και μάλιστα είχε την πρόθεση να εξαφανιστεί.

Ο νεαρός μαθητής οδηγούσε το αυτοκίνητο του πατέρα του με συνοδηγό έναν 25χρονο όταν προκάλεσε σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο. Από τον φόβο του καθώς είχε πάρει το αυτοκίνητο χωρίς άδεια έσπευσε να εξαφανιστεί αλλά δεν πήγε μακριά. Λίγα μέτρα πιο κάτω έχασε και πάλι τον έλεγχο με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε ένα δέντρο και να τραυματιστεί τόσο ο ίδιος, όσο και ο 25χρονος.

Οι δύο νεαροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ ο 15χρονος θα αντιμετωπίσει τις νομικές του ευθύνες. Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα του που θα πληρώσει τις ζημιές αλλά και θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου!

Θεσσαλονίκη: Στις 17 Ιανουαρίου τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Κ.Καραμανλή

O απερχόμενος δήμαρχος Β.Παπαγεωργόπουλος υπέγραψε το πρωί...


το πρακτικό παραλαβής του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και γνωστοποίησε ότι τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα θα γίνουν στις 17 Ιανουαρίου.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης που επανέλαβε ότι θα επαναφέρει το ζήτημα της χωροθέτησης του ανδριάντα στο δημοτικό συμβούλιο. «Διαφωνώ με την τοποθεσία που επιλέχθηκε, τόσο από αισθητικής πλευράς όσο και γιατί είναι υποτιμητικό για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είπε και διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα παραστεί στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα.

Κατσικίσιο τυρί για ρεκόρ Γκίνες

Στην Ιερισσό παρασκευάστηκε πριν από λίγες μέρες ένα κατσικίσιο τυρί 900 κιλών και θα εκτιμηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από τους υπεύθυνους του γραφείου του Ρεκόρ Γκίνες.

 


Πριν από δύο χρόνια το τυροκομείο του Γιάννη Σταθώρη από την Ιερισσό είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο για την παρουσίαση των προϊόντων του στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Detrop, στη Θεσσαλονίκη.
 
''Χρειαστήκαμε 5.850 κιλά κατσικίσιου γάλακτος, ένα τεράστιο καλούπι που κάναμε μόνοι μας, μια μεγάλη τσαντήλα για να στραγγίξουμε το τυρί και βέβαια ένα δοχείο φύλαξης - ψυγείο που φτιάξαμε με δική μας πατέντα ώστε να ωριμάσει εκεί και να μεταφέρεται εύκολα'', λέει ο κ. Σταθώρης και δηλώνει περήφανος για το αποτέλεσμα.
 
Το τυρί, με την ονομασία, κατσικίσιο πετρωτό, το οποίο, άλλωστε, παράγεται σε μικρές συσκευασίες από το τυροκομείο, φτιάχτηκε την περασμένη Τετάρτη και αναμένεται να φτάσει τα 980 με 990 κιλά................

Ρέθυμνο: Έπαιζαν παράνομα παιχίδια σε καφενείο

Σήμερα το πρωί εννέα άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν έπειτα από αντίσταση κατά της αρχής.


Η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα ελέγχων για την διεξαγωγή τυχερών και απαγορευμένων παιχνιδιών στην πόλη του Ρεθύμνου. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε καφενείο επί της οδού Κονδυλάκη παίζονταν ζάρια.

Παράλληλα κατάσχεσαν 1.290 ευρώ και επίσης συνέλαβαν δύο άνδρες διότι κατά την είσοδο των αστυνομικών στο καφενείο πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση προκειμένου να ματαιώσουν τον έλεγχο.

Τα μάζεψαν οι συνδικαλιστές Μετρό-ΗΣΑΠ – Στάσεις εργασίας αντί απεργίας την Πρωτοχρονιά

- Από τις 05:00 έως τις 09:00 και από τις 22:00 ως το τέλος της βάρδιας ακινητοποιημένοι οι συρμοί Μετρό-ΗΣΑΠ
- Είχε προηγηθεί η προσφυγή των διοικήσεων στη Δικαιοσύνη κατά της 24ωρης απεργίας
- Διαβάστε πως θα κινηθούν αύριο και την επόμενη εβδομάδα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Δε θα απεργήσουν τελικά οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Πρωτοχρονιά. Λίγες ώρες πριν την έλευση του νέου έτους αποφάσισαν να μετατρέψουν την 24ωρη απεργία σε δυο στάσεις εργασίας.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, λοιπόν, η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό από τις 05:00 έως τις 09:00 και από τις 22:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η απόφαση των σωματείων των εργαζομένων έρχεται μετά την προσφυγή των διοικήσεων Μετρό και ΗΣΑΠ στη Δικαιοσύνη.

«Σημασία δεν έχει να γίνεται απεργία για την απεργία.............
Ένας άντρας από το Μίτσιγκαν κατηγορείται για πειρατεία, σύμφωνα με νομοθεσία που αποσκοπεί στην προστασία των εμπορικών μυστικών, μετά τη σύνδεση με το λογαριασμό e-mail της γυναίκας του και την ανακάλυψη ότι τον απατούσε.

Οι δικηγόροι αναφέρουν πως ο Leon Walker, 33, θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις, δεδομένου ότι σχεδόν το ήμισυ των περιπτώσεων διαζυγίου στις ΗΠΑ, περιλαμβάνουν κάποια μορφή κατασκοπείας, όπως η ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα κειμένου ή την κοινωνική δικτύωση.

Ο Walker, ο οποίος ήταν παντρεμένος δύο φορές στο παρελθόν κατηγορήθηκε μετά το άνοιγμα του λογαριασμού Gmail της συζύγου του, Κλάρα. Ο Walker βρήκε ότι είχε σχέση με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος κάποτε είχε συλληφθεί για ξυλοδαρμό.

Όταν η Κλάρα Walker ανακάλυψε ότι...........

Ο χρυσός και το ασήμι μας ήρθαν από το διάστημα...

Νέες αποδείξεις ότι ο χρυσός, το ασήμι, η πλατίνα, το παλλάδιο, και άλλα σιδηρόφιλα μέταλλα που βρέθηκαν στον φλοιό και το μανδύα της Γης, της Σελήνης και του Άρη έφθασε πάνω σε διαστημικούς βράχους – πρωτοπλανήτες – στο μέγεθος μίνι πλανητών, κατά την τελική φάση του σχηματισμού των πλανητών του ηλιακού μας σύστημα.

Μεγάλοι πρωτοπλανήτες – διαμέτρου ακόμα και 3.200 χιλιομέτρων — μπορεί να έχουν χτυπήσει την Γη, τον Άρη και τη Σελήνη, με ένα παρόμοιο τρόπο πριν 4,5 δισ. έτη πριν. Αυτά τα αντικείμενα μετέφεραν και τον χρυσό, άργυρο κλπ στη Γη, τη Σελήνη και τον Άρη.

Αυτές οι τεράστιες συγκρούσεις έγιναν δεκάδες εκατομμύρια χρόνια  μετά από την ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση, που σχημάτισε τη Σελήνη μας, λένε ερευνητές από πολλά Αμερικανικά Πανεπιστήμια και Ιδρύματα....................

Και άλλο πρόσωπο αναζητά το Μαξίμου για την ενημέρωση

Μαζί με τις ελπίδες που γεννά ο νέος χρόνος, ελπίδες διατηρεί και η κυβέρνηση που αναζητά νέο πρόσωπο για την ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.

Τα πολλαπλά κέντρα ενημέρωσης έχουν προκαλέσει αρκετές “τρύπες” με τον κάθε υπουργό ξεχωριστά να λέει τα δικά του, με αποτέλεσμα πολλές φορές αυτά που αναδεικνύονται ως είδηση, να αλληλοσυγκρούονται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής είναι άριστος στη δουλειά του, αναφέρουν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ο οποίος δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα προς αμφισβήτηση, όλο αυτό το διάστημα και είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. “Είναι σεμνός και καθαρός άνθρωπος” δηλώνουν...............

Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες κ. Πάγκαλε, αυτοί που τους διόρισαν τι είναι;

Αποτελεί κοινό μυστικό το γεγονός ότι από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, οι δημόσιοι υπάλληλοι διοριζόταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία με ρουσφέτια- με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ το ποσοστό αναστράφηκε και τα ρουσφέτια, που συνεχίζονται, έγιναν μειοψηφία.

Ο ρουσφετολογικός διορισμός, είχε τις ρίζες του στην ανασφάλεια που ένοιωθαν οι Έλληνες, η οποία τους οδηγούσε στην αναζήτηση μιας «σίγουρης» δουλειάς. Βρήκε εύφορο έδαφος, γιατί το πολιτικό προσωπικό όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων εξουσίας, μηδέ του ΠΑΣΟΚ εξαιρούμενου,  προσφέρθηκε να «βοηθήσει» και να διορίσει με αντάλλαγμα την στήριξη των οικογενειών των ευνοημένων- τους σταυρούς που οδηγούσαν στο κοινοβούλιο.

Δεν λέμε κάτι καινούργιο. Η προαναφερθείσα κατάσταση, είναι γνωστή, έχει καταγραφεί ιστορικά, έγινε επιθεώρηση και σενάριο για κινηματογραφικές ταινίες- θυμόμαστε όλοι την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου “Υπάρχει και Φιλότιμο” (Διασκευή της θεατρικής κωμωδίας "Ανώμαλη Προσγείωση'' των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου) με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στον ρόλο του Μαυρογυαλούρου. ............

Κάμεραμαν που καλύπτει τον Πρωθυπουργό παρακολουθούσε τα τηλέφωνα συναδέλφων του

Κατηγορείται κάμεραμαν του Πρωθυπουργού ότι παρακολουθούσε τα τηλέφωνα και τις κατ ιδίαν συνομιλίες των υπαλλήλων των εξωτερικών συνεργείων μεταδόσεων της κρατικής τηλεόρασης!

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα και γέμισε ανησυχία την διοίκηση της ΕΡΤ. Γνωστός κάμεραμαν, ο οποίος είναι εντεταλμένος στα εξωτερικά συνεργεία της κρατικής τηλεόρασης τα οποία καλύπτουν τις δραστηριότητες του κ. Παπανδρέου, είχε εγκαταστήσει πομπούς και παρακολουθούσε συνομιλίες συναδέλφων του. Συγκεκριμένα είχε τοποθετήσει στα “ποντίκια” των υπολογιστών στα γραφεία των συνεργείων, αλλά και στο γραφείο του προϊσταμένου, Ανδρέα Λιόση, των εξωτερικών μεταδόσεων πομπούς μέσω των οποίων κατέγραφε όλες τις συνομιλίες των συναδέλφων του. Η ίδια πηγή επισημαίνει οτι παράλληλα είχε “μπλοκάρει” και τις τηλεφωνικές συσκευές με ειδικό σύστημα παρακολούθησης. Οι συνάδελφοί του είχαν απο καιρό παρατηρήσει οτι ο εν λόγω κάμεραμαν γνώριζε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις τους αλλά και τα όσα συζητήσουν στο γραφείο τους. Το γεγονός αυτό κίνησε τις υποψίες τους και προχώρησαν σε καταγγελία στην διοίκηση της ΕΡΤ. Αμέσως διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση το πόρισμα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο......

Η όμορφη Γιούλια κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας

Είναι όμορφη και εντυπωσιακή όπως την χαρακτηρίζουν οι αντίπαλοι της. Ήταν πρωθυπουργός όμως τώρα είναι κατηγορούμενη και η ανάκριση της κράτησε 12 ώρες!


Κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας απαγγέλθηκαν στην πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, μετά την εντεκάωρη ανάκριση της από αστυνομικούς και εισαγγελείς στο Κίεβο.
 
Η πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ουκρανία κατηγορείται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Η ανάκριση της ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι, τοπική ώρα και ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα. Η αστυνομία απέρριψε το γραπτό αίτημά της να σταματήσει η ανάκριση μετά από εννέα ώρες.
 
Από τα μέσα Νοεμβρίου η φιλορωσική κυβέρνηση της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι η Τιμοσένκο παραβίασε το νόμο καθώς το 2009 χρησιμοποίησε τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση δικαιωμάτων για τις εκπομπές άνθρακα για να καλύψει το "άνοιγμα" ενός συνταξιοδοτικού ταμείου. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές στόχος της ήταν να αυξήσει τη δημοτικότητά της, αφού την εποχή εκείνη διεκδικούσε την επανεκλογή της στην πρωθυπουργία, κάτι που τελικά δεν κατάφερε.
 
Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς έχει ξεκινήσει βεντέτα εναντίον της με σκοπό να την εμποδίσει να κατέβει και πάλι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Ισοβίτισσες ανταλλάσσουν νεφρό με την... ελευθερία τους

Είναι αδελφές. Κρατούνται εδώ και 16 χρόνια σε φυλακές ενώ οι ίδιες δηλώνουν θύματα δικαστικής πλάνης. Θα αφεθούν ελεύθερος μόνο αν η μία δωρίσει το νεφρό της στην άλλη!


Ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Μισισιπί, Χάλεϊ Μπαρμπούρ, ανέστειλε το βράδυ την καταδίκη της Τζέιμι και της Γκλάντις Σκοτ εξηγώντας σε ανακοίνωσή του ότι η αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους έχει ως όρο να δωρίσει η Γκλάντις ένα νεφρό στην αδελφή της, η οποία πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.
 
Οι δυο γυναίκες έχουν γίνει το σύμβολο των αυστηρών ποινών που επιβάλλονται στους Αφροαμερικανούς και η οργάνωση για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων NAACP είχε οργανώσει εκστρατεία ζητώντας την απελευθέρωσή τους..........
 

Αρχεία Foreign Office: «Το Ισραήλ ήταν έτοιμο για χρήση ατομικής βόμβας»

«Το Ισραήλ το 1980 ήταν έτοιμο να ρίξει στους Άραβες γείτονές του ατομική βόμβα, στο πλαίσιο σύρραξης μαζί τους», αναφέρουν έγγραφα του Φορέιν Όφις.


Στα διπλωματικά τηλεγραφήματα της Βρετανίας, που σήμερα, με την παρέλευση των 30 ετών, "αποχαρακτηρίστηκαν", ο πρεσβευτής Τζον Ρόμπινσον αναφέρει, στις 4 Μαΐου του 1980, πως "εάν πρόκειται να καταστραφούν οι Ισραηλινοί, θα πέσουν μαχόμενοι, θα είναι έτοιμοι να κάνουν χρήση ενός ατομικού τους όπλου".

Το Ισραήλ, επίσημα ποτέ ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε εάν κατέχει ατομικά όπλα, στο πλαίσιο επίσημης πολιτικής του να διατηρούνται αμφιβολίες και συγχύσεις για την κατηγορία αυτήν εξοπλισμών του.

Ο ίδιος πρεσβευτής, σημειώνει πως "τρέφει λίγες ελπίδες, ότι θα ευοδωθούν οι συνομιλίες για ειρηνική διευθέτηση του Μεσανατολικού, υπό την αιγίδα της Ουάσινγκτον".

"Όσο στην Ιερουσαλήμ, αλλά και στη Δυτική όχθη, δεν επικρατεί ειρήνη που να ικανοποιεί την παλαιστινιακή πλευρά, οι Παλαιστίνιοι θα ωθούνται στον εξτρεμισμό. Οι μετριοπαθείς κυβερνήσεις στην περιοχή, όπως και τα δυτικά συμφέροντα, θα απειλούνται. Θα αυξάνονται οι δυνατότητες για μία σοβιετική διείσδυση κι επιρροή στη Μ. Ανατολή. Άρα κι ο κίνδυνος ενός νέου πολέμου", σημειώνει ο Τζον Ρόμπινσον.

Έκρινες τον πρωθυπουργό; Πρόστιμο 90.000 ευρώ!

Ο “Βικτάτωρ” σαρώνει τα πάντα. Απαγορεύεται να κρίνεις τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους δημοσίους υπαλλήλους. Θα κλείνει και μέσα ενημέρωσης που δεν... γουστάρει!


Πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αν κρίνεις τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους δημοσίους υπάλληλους και τους φορείς της εξουσίας; Λουκέτο σε έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα που δεν είναιαρεστά σε μια διορισμένη από την κυβέρνηση επιτροπή;Είκοσι χρόνια μετά την πτώση του «υπαρκτού» σοσιαλισμού η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν θεσπίζει την επιστροφή του Μεγάλου Αδελφού.

Ο... «Βικτάτωρ»,................

Οι ύποπτοι και οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για την βομβιστική επίθεση

Συνεργάστηκαν οι “Πυρήνες” και ο “Επαναστατικός Αγώνας” για επίθεση στο Πρωτοδικείο; Τι δείχνουν οι μέχρι τώρα έρευνες της αστυνομίας.

Σε πέντε μέλη της οργανωσης «Συνωμοσία των Πυρηνων της Φωτιάς» ορισμένα από τα οποία αναζητούνται και παλιότερα είχαν αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας με συλληφθέντα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» αποδίδουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ την ισχυρή έκρηξη βόμβας που ανατίναξε το κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και προκάλεσε ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα. Μάλιστα ορισμένοι αξιωματικοί κάνουν λόγο ακόμη και για συνεργασία των δύο οργανώσεων για το χτύπημα αυτό.
 
Οι αξιωματικοί συνδέουν την βομβιστική επίθεση με την επικείμενη δίκη -τον ερχόμενο Ιανουάριο- ήδη συλληφθέντων μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και την προφυλάκιση αλλων το ίδιο διάστημα...................
 

Δύσκολη χρονιά το 2011 και για την Βρετανία

Ο πρωθυπουργός Κάμερον πρόβλεψε ότι το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά, καθώς υλοποιούνται τα μέτρα για τη μείωση του χρέους


Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον πρόβλεψε ότι η χώρα θα περάσει ένα δύσκολο χρόνο το 2011, λόγω των συνεπειών από την περιστολή των δημοσίων δαπανών, αλλά επέμεινε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος μείωσης του χρέους.
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επικεντρώσει την προσοχή της στην στήριξη της ανάπτυξης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και κάλεσε τις τράπεζες να διευκολύνουν με δανεισμό τις μικρές επιχειρήσεις.
"Το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά,............

Που θα δέσει ο Παπανικολής;

Θα δέσει ή όχι τελικά το υποβρύχιο Παπανικολής; Για να δέσει όμως κάπου πρέπει να υπάρχει και....προβλήτα.

Όπως όλα δείχνουν δεν το έχουμε και πολύ με το υποβρύχιο Παπανικολής. Αφού το...ισιώσαμε τώρα δεν ξέρουμε που να το δέσουμε.
 
Αυτά μόνον στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν...

Καλή Χρονιά παιδί μου άνεργε

Όλος ο Ευρωπαϊκός νότος πλημμυρίζει από 30ρηδες με όλα και ακόμη περισσότερα πτυχία, προσόντα, δεξιότητες που χτυπούν στον τοίχο της αγοράς εργασίας.

Η Μεσόγειος φλέγεται από την αντινομία της πιο μορφωμένης γενιάς στην πιο περιορισμένη αγορά εργασίας στην ιστορία της.

Δεν συμβαίνει λοιπόν μόνο στην Ελλάδα. Όμως τώρα το αντικρίζουμε κι εμείς έντρομοι λόγω της οικονομικής κρίσης

Όσο η ευρεία ελληνική οικογένεια και οικογενειακή επιχείρηση άντεχαν τους ψευτο-υποαπασχολούσαν.

Όσο το ευρύ δημόσιο μπορούσε, παρανόμως τους συμβασιο-εκμεταλλευόταν.

Είναι η γενιά των πρώην 700 Ευρώ.


Έκαναν ότι τους ζητήθηκε..............

Γ.Ραγκούσης : Μεταρρυθμίσιες χωρίς καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, το νέο μισθολόγιο σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελεί "ισοπέδωση, ούτε αγνόηση της ιδιαίτερης ευθύνης που συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων έχουν".


Ο υπουργός Εσωτερικών στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία διαψεύδει τα σενάρια περί πρόσωρων εκλογών, σημειώνει ότι "μόνο ανώμαλες εξελίξεις μπορούν να διακόψουν τον ομαλό δημοκρατικό βίο που χάραξαν οι εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και επιβεβαίωσαν οι εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 και υπογραμμίζει ότι "αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι όσοι φαντάζονται ότι υπάρχουν περιθώρα πολιτικής αποσταθεροποίησης".
 
Επίσης, τονίζει ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου προτιμά να είναι " η πρώτη που θα θυσιάσει το μέλλον της αλλά όχι το μέλλον της χώρας ".
 
Αναφερόμενος στην υπόθεση της Ζήμενς, λέει ότι "έρχεται η ώρα της αλήθειας για όλους και να τιμωρηθούν οι ένοχοι", υπενθυμίζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, "είμαστε αποφασισμένοι να ματώσουμε".

Ο "Βασικός Μέτοχος" της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ: "Περαίωση" ! Από παράταση σε παράταση

Διπλή παράταση δίνει η κυβέρνηση με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελά σε επιτηδευματίες και επιχειρήσεις που μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδεχθεί.

'Οπως αναφέρεται στην απόφαση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, όσοι δεν έχουν παραλάβει ακόμη το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης ή το έχουν λάβει αλλά είχε λάθη ή παραλείψεις έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στην εφορία μέχρι σήμερα 31 Δεκεμβρίου και να ενταχθούν στη ρύθμιση για να κλείσουν οριστικά τις φορολογικές εκκρεμότητες της δεκαετίας 2000-2009.

'Ομως, όσοι επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν παραλάβει το σημείωμα της περαίωσης και μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφασίσει αν θα ενταχθούν στη ρύθμιση ή όχι το υπουργείο Οικονομικών τους δίνει τη δυνατότητα να το σκεφτούν και να αποφασίσουν έως τις 28 Ιανουαρίου 2011 και όχι ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 που είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους υπόλοιπους φορολογούμενους.

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Skype για το iOS!

Το Skype κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση για την iOS εφαρμογή η οποία διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά που θα πρόκειται να ενθουσιάσουν πολλούς χρήστες.


Με την νέα έκδοση 3.0 του Skype ο χρήστης πλέον μπορεί να πραγματοποιήσει βίντεο-κλήσεις από το iPhone 4, 3GS και iPod Touch 4ης gen του.

Oι χρήστες του iPad και iPod touch 3rd gen μπορούν μόνο να λάβουν βίντεο και όχι να στείλουν μιας και απουσιάζει η κάμερα από τη συσκευή.

Εννοείται πως οι βίντεο-κλήσεις είναι εφικτές και με τους χρήστες που  έχουν Skype στον υπολογιστή τους!

Επίσης η νέα έκδοση του Skype επιτρέπει πλέον την πραγματοποίηση κλήσεων και με  WiFi αλλά και με 3G δίκτυο!

Σίγουρα πρόκειται για μία πολύ σημαντική αναβάθμιση της εταιρίας μιας και πλέον η νέα έκδοση του Skype ξεπερνάει σε λειτουργίες την εφαρμογή FaceTime αφού δεν επιτρέπει κλήσεις μόνο μεταξύ των iOS/Mac συσκευών αλλά μεταξύ όλων των συσκευών

Tη νέα έκδοση 3.0 της εφαρμογής κάθε χρήστης μπορεί να τη βρει διαθέσιμη μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple.

Καταγγελίες στην Εισαγγελία για αξιόποινες πράξεις του Κ.Σημίτη και υπουργών της κυβέρνησής του 2000-2001

- Σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η υπόθεση της μετατροπής μέρους του δημοσίου χρέους σε ευρώ
- Κ.Σημίτης : Υποκρισία, παραπληροφόρηση, εξυπηρετούν σκοπιμότητες

Σύμφωνα με την Realnews στον πρωην πρωθυπουργό σταμάτησε η εισαγγελική έρευνα για την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε με την Goldman Sachs για την απόκρυψη του δημοσίου χρέους με την χρήση παραγώγων, επονομαζόμενων swaps, αμέσως μετά τη συμφωνία για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.
 
Κατά την εφημερίδα όλα ξεκίνησαν από καταγγελία που έκανε ο Αυστριακός δικαστής Φαγιάντ Μουλά Καλί στις 30Απριλίου του 2010 και στην οποία μιλούσε για συνδρομή και παρακίνηση σε παραποίηση ισολογισμού, εξαπάτηση της Ευρωπαικής ένωσης και έκθεση σε κίνδυνο της Ευρωζώνης από την τράπεζα Goldman Sachs.Η καταγγελία αυτή ''πυροδότησε'' προκαταρκτική έρευνα και η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ε.Ράικου έκλεισε τη δικογραφία που τη διαβίβασε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε και μετά ανατέθηκε σε αντεισαγγελέα για να διερευνήσει την διαβίβαση της υπόθεσης στη Βουλή για το εαν θα πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.............

Μπήκαν δωρεάν στα λεωφορεία για να διαμαρτυρηθούν για τα εισιτήρια

Οι πολίτες αντιδρούν στις αυξήσεις των τιμών στα εισιτήρια και έτσι μπουκάρουν σε ομάδες μέσα στα λεωφορεία χωρίς να κτυπήσουν.... εισιτήρια!


Με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις, που αναμένεται να κλιμακωθούν και να κορυφωθούν στα μέσα Ιανουαρίου, «απαντούν» στις επικείμενες αυξήσεις των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ενώσεις και πρωτοβουλίες πολιτών της συμπρωτεύουσας.
 
Η αρχή των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας έγινε χθες βράδυ στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου.........

Έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο

Μεγάλες υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδάει ο Γιάννης Πάριος και ο Σταμάτης Γονίδης


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα έξω από το νυχτερινό κέντρο «Fever» στη συμβολή Συγγρού και Λαγουμιτζή 25 στο Νέο Κόσμο.
 
Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο ζημίες. Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
 
Το νυχτερινό κέντρο δεν ήταν ανοιχτό χθες βράδυ. Εκεί τραγουδάνε οι γνωστοί τραγουδιστές Γιάννης Πάριος και Σταμάτης Γονίδης ενώ άγνωστο παραμένει αν το νυχτερινό κέντρο θα λειτουργήσει σήμερα.

Πάτρα: Σκότωσαν ηλικιωμένη και τραυμάτισαν τον αδερφό της για να τους ληστέψουν

Άγριο έγκλημα λίγες ώρες πριν φύγει το 2010 έγινε στην Πάτρα με θύμα δύο ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους...


Μετά το άγριο έγκλημα σε βάρος αλλοδαπού, που δέχτηκε μαχαιριές, ξημερώματα Χριστουγέννων, ένα ακόμα έγκλημα σημειώνεται στην Πάτρα, ξημερώματα Παραμονής Πρωτοχρονιάς.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, που διέμενε στην περιοχή του Ζαβλανίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ληστής ή οι ληστές μπήκαν στο σπίτι, έδεσαν και φίμωσαν την άτυχη γυναίκα, η οποία διέμενε με τον ηλικιωμένο αδερφό της, ο οποίος σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία είναι τραυματισμένος και νοσηλεύεται. Η άτυχη γυναίκα σύμφωνα με τις πληροφορίες πέθανε από ανακοπή καρδιάς