Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ποινική δίωξη κατά ασφαλιστικής εταιρείας - Αναστέλλεται άμεσα η λειτουργία

Αναστέλλει άμεσα τις ασφαλιστικές εργασίες της Εταιρείας VDV LEBEN International A.A.E.Z. που αφορούν στο σύνολο της δραστηριότητας της στην ημεδαπή ως και στην αλλοδαπή.

Την ποινική δίωξη της ασφαλιστικής εταιρείας VDV LEBEN International A.A.E.Z. με αιτιολογικό ότι παραποιούσε τα οικονομικά της στοιχεία ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Αναλογιστικής της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, παρέπεμψε στον εισαγγελέα Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, διότι εμφάνιζαν ψευδή εικόνα για την πραγματική οικονομική της κατάσταση και χρηματοοικονομική της θέση, κατά παράβαση της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 42α του Κ.Ν. 2190/20.

Ειδικότερα.................

Αυστηρή προειδοποίηση Όλι Ρεν τώρα και στην Ιταλία

Η Ιταλία έχει ένα δημόσιο χρέος περίπου 1.800 δισεκατομμυρίων ευρώ, ένα από τα πιο αυξημένα στον κόσμο.

Η Ιταλία πρέπει να μειώσει το δημόσιο χρέος της και να θέσει σε εφαρμογή δομικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιώσει την απασχόληση και να ενισχύσει την ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα από τη Ρώμη ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

"Η Ιταλία οφείλει να αντιμετωπίσει μια διπλή πρόκληση", πρώτα τη μείωση του δημόσιου χρέους της, σημείωσε ο Ρεν σε ομιλία του ενώπιον ιταλών βουλευτών.

Η Ιταλία έχει ένα δημόσιο χρέος περίπου 1.800 δισεκατομμυρίων ευρώ, ένα από τα πιο αυξημένα στον κόσμο. Φέτος θα αντιπροσωπεύει το 118,5% του ΑΕΠ της, σύμφωνα με προβλέψεις της κυβέρνησης, ενώ το 2011 θα αντιπροσωπεύει 119,2%, προτού μειωθεί σε 117,5% το 2012 και σε 115,2% το 2013.

Παπανδρέου σε Καρατζαφέρη: «Ντροπή να μην υπάρχει τζαμί στην Αττική»

«Προσωρινά, θα υπάρξει χώρος για την λατρεία των μουσουλμάνων» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.


Το ζήτημα της ανέγερσης χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους που ζουν την Αττική αποτέλεσε νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την «κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων στην Αθήνα κλπ». Απαντώντας, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε πως «είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. Γι’ αυτό, πολύ γρήγορα, προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα». Προανήγγειλε δε ότι «προσωρινά, θα υπάρξει χώρος για την λατρεία των μουσουλμάνων».

Αναφορικά με το θέμα της τρομοκρατίας, ο πρωθυπουργός, τόνισε πως αντιμετωπίζεται με μεθοδικότητα και ανέφερε ότι σήμερα η ελληνική αστυνομία έχει στελέχη με σημαντική εμπειρία, τα οποία αξιοποιούνται.

Έρευνα για την επίθεση στον Κάρολο – Βομβαρδισμένο τοπίο το Λονδίνο

Είναι η πρώτη φορά που μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας δέχεται τέτοια επίθεση. Ο Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε για απαράδεκτο επεισόδιο και η αστυνομία δεσμεύτηκε να ξεκινήσει έρευνα.


Η λιμουζίνα που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, έγινε στόχος επίθεσης από εξαγριωμένους φοιτητές, που διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε «σοκαριστικά και απαράδεκτα» τα επεισόδια και εξέφρασε την ανησυχία του για τα πλημμελή μέτρα ασφαλείας για την προστασία της βασιλικής οικογένειας που επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν την λιμουζίνα, η οποία μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα.

Γυμναστήριο στη Μόσχα θα φτιάξει η Μαντόνα

Η NeV σχεδιάζει να ανοίξει γυμναστήρια Hard Candy σε δέκα ακόμη σημεία, στη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ευρώπη και την Ασία.


Η βασίλισσα της ποπ θα ανοίξει γυμναστήριο, στις αρχές του επόμενου έτους, κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, το οποίο θα απευθύνεται στη μοσχοβίτικη ελίτ, που δαπανά τεράστια ποσά για να διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση.

Το γυμναστήριο, το οποίο θα είναι εντυπωσιακό ως χώρος, θα ανοίξει στα μέσα Μαρτίου και θα είναι το δεύτερο της αλυσίδας γυμναστηρίων "Hard Candy Fitness" που ανήκουν στην Μαντόνα.

Η 52χρονη τραγουδίστρια άνοιξε το πρώτο της αλυσίδας τον περασμένο μήνα στην Πόλη του Μεξικού.

Θα έχει έκταση 3.250 τετραγωνικά μέτρα και η Μαντόνα θα είναι συνιδιοκτήτρια μαζί με την αμερικανική εταιρία New Evolution Ventures (NeV) και την Ιρίνα Ραζουμόβα, ιδρύτρια της ρωσικής αλυσίδας πολυτελών γυμναστηρίων Planet Fitness.

Τα δυτικού τύπου γυμναστήρια ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια ανά την Ρωσία τα τελευταία χρόνια και στης Μόσχας τα γυμναστήρια η ετήσια συνδρομή μπορεί να ανέρχεται έως και 25.000 δολάρια.

Μπάφι... ο νέος κολλητός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν

Το μεγάλο, δίχρωμο κουτάβι (λευκό-κανελί) χάρισε στον Πούτιν τον Νοέμβριο ο βούλγαρος ομόλογός του..

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν ονόμασε το νέο του κουτάβι, Μπάφι, διαλέγοντας ένα όνομα, το οποίο πρότεινε ένα πεντάχρονο αγόρι σε εθνικό διαγωνισμό.

Το μεγάλο, δίχρωμο κουτάβι (λευκό-κανελί) χάρισε στον Πούτιν τον Νοέμβριο ο βούλγαρος ομόλογός του μετά από την υπογραφή μίας σειράς συμφωνιών για το φυσικό αέριο μεταξύ Μόσχας και Σόφιας.

"Πραγματικά μου αρέσει η πρότασή σου," είπε ο Πούτιν αργά χθες το βράδυ στον μικρό Ντίμα Σοκόλοφ από τη Μόσχα.

Παρότι είναι αρσενικό, ο Μπάφι έχει το όνομα μίας σέξι βαμπιρίνας από μία δημοφιλή τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται στη Ρωσία.

Η ράτσα του είναι Karakachan, έχει ρίζες στη Βουλγαρία και φθάνει τα 55 κιλά. Στο παρελθόν χρησιμοποιείτο ως φύλακας για τα πρόβατα.

Ο Μπάφι θα μοιράζεται πλέον την αγάπη του ρώσου πρωθυπουργού με το 11χρονο μαύρο λαμπραντόρ του, την Κόνι.

Στην απομόνωση ο Τζούλιαν Ασάνζ – Μεταφέρθηκε για λόγους ασφαλείας

Σε κελί απομόνωσης μεταφέρθηκε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, που από την περασμένη Τρίτη κρατείται σε φυλακή του Λονδίνου κατηγορούμενος για βιασμό.


Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Τζένιφερ Ρόμπινσον, η διοικούντες το σωφρονιστικό κατάστημα του Ουάντσουορθ έλαβαν αυτή την απόφαση "για τη δική του ασφάλεια".

"Είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για πιθανά προβλήματα ασφαλείας, όμως δεν είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί στην απομόνωση", πρόσθεσε.

Ένα οπλοστάσιο με περίπου 300 όπλα βρέθηκε σε σπίτι στην Ολλανδία

Βρέθηκαν επίσης μαχαίρια, περίπου 2 κιλά σκληρών ναρκωτικών, αλλά και πλαστά χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ένα οπλοστάσιο περίπου 300 όπλων, κυρίως πυροβόλων, κατασχέθηκε χθες σε προάστιο της πόλης Κερκράντε, στη νοτιοανατολική Ολλανδία, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική αστυνομία.

"Βρήκαμε περίπου 300 όπλα, ένα πραγματικό οπλοστάσιο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Τζακ βαν Κλέεφ, εκπρόσωπος Τύπου της ολλανδικής αστυνομίας.

"Υπήρχαν μοντέρνα όπλα όπως μυδραλιοβόλα, ένας εκτοξευτήρας ρουκετών, αυτόματα όπλα, αλλά και πιο παλιά, όπως πιστόλια των αρχών του 20ου αιώνα. Ήταν όλα λειτουργικά", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Συνελήφθησαν ένας Ολλανδός 39 ετών, η σύζυγός του 38 ετών και η κόρη τους 14 ετών, που ζούσαν στο σπίτι όπου ανακαλύφθηκαν τα όπλα. Η κόρη αφέθηκε ελεύθερη ήδη από χθες.

Οι γονείς της εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον δικαστή και αναμένεται να παραμείνουν υπό κράτηση "τουλάχιστον για 10 ημέρες", επεσήμανε ο βαν Κλέεφ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι προς το παρόν αγνοεί την προέλευση των κατασχεθέντων όπλων, αλλά και το λόγο ύπαρξης τους στο σπίτι.

Καιρός φονιάς στην Ευρώπη – 70 οι νεκροί από το κύμα ψύχους

Τους 70 έφτασαν οι νεκροί από το σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακόμη τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος στην Πολωνία. Οι καιρικές συνθήκες στη χώρα, μάλιστα, αναμένεται να χειροτερέψουν την ερχόμενη εβδομάδα, όταν ο υδράργυρος θα φτάσει τους -10 βαθμούς Κελσίου. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι στο βόρειο τμήμα της χώρας θα σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις.
Στη νότια Γερμανία, οι πυκνές χιονοπτώσεις σήμερα παρέλυσαν χερσαίες κι αεροπορικές συγκοινωνίες. Στη Βαυαρία, 17χρονο κορίτσι σκοτώθηκε, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε, συγκρούστηκε σφοδρά και μετωπικά με φορτηγό όχημα, καθώς ο 21χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου. Άλλα 150 τροχαία σημειώθηκαν στη Γερμανία. Η πλειοψηφία τους οφειλόταν στα γλιστερά οδοστρώματα και τα περισσότερα δεν ήταν σοβαρά.

Στα γερμανικά αεροδρόμια παρατηρείται, πλέον, μεγάλη έλλειψη αντιψυκτικού υγρού και τα εσωτερικά και διεθνή δρομολόγια γίνονται με πολλή μεγάλη καθυστέρηση. Υπάρχουν και ακυρώσεις πτήσεων, μόνο στη Φρανκφούρτη, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, έγιναν σήμερα 37 ακυρώσεις, ενώ χθες έγιναν συνολικά 480. Στο Βερολίνο οι ακυρώσεις πτήσεων έφθασαν τις 200.
Ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις της εταιρείας Easyjet, που διαμαρτυρήθηκε στις αερολιμενικές αρχές του Βερολίνου για την έλλειψη αντιψυκτικού υγρού για τα αεροσκάφη της, που "συνδέουν" το Βερολίνο με 30 προορισμούς, στη Βρετανία κι αλλού στην ΕΕ.

ΝΔ: Ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα εθνική θέματα

Τη Δευτέρα το πρωί θα κατατεθεί το σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τασούλα να καταθέσει επίσημα, στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο τη Δευτέρα το πρωί, το αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα.

Στο μεταξύ, στη Ρηγίλλης έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, το πρωί της Τρίτης, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο, την ίδια μέρα άλλωστε θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει και αναφορά στο μνημόνιο, ιδίως μετά την τελευταία έκθεση της Κομισιόν.

Στη ΝΔ υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη έκθεση της ΕΕ δικαιώνει τις αιτιάσεις τους για το ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε στο μνημόνιο λόγω των λαθών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκπροσώπου της κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος αναφέρει ότι "μεγάλο πολιτικό ζήτημα προκύπτει για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αποκαλύπτει ότι για την εκτίναξη των spreads, που μας οδήγησε στην κρίση δανεισμού και στο Μνημόνιο, υπεύθυνος είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, με τις δηλώσεις που έκανε τον Οκτώβριο του '09, για το έλλειμμα".

Καλεί τον κ. Παπανδρέου "να αναλάβει τις ευθύνες του, τώρα που επιβεβαιώνονται οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ότι από δική του υπαιτιότητα η χώρα μας μπήκε στην τριμερή επιτήρηση".

Απονομή βραβείου Νόμπελ: Η άδεια καρέκλα του Λιου Σιαομπό

Η τελετή της απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης είχε μια ιδιαιτερότητα: απουσίαζε το τιμώμενο πρόσωπο.


Απουσίαζαν, βέβαια και οι πρεσβευτές πολλών κρατών, που «υπάκουσαν» στις απειλές της Κίνας και για να μην προκαλέσουν τριγμούς στις σχέσεις τους με το Πεκίνο, προτίμησαν να απέχουν.

Το βραβείο Νόμπελ που απονεμήθηκε στον φυλακισμένο, Κινέζο αντιφρονούντα Λιού Σιαομπό, τοποθετήθηκε σε μια άδεια καρέκλα. Εκεί όπου επρόκειτο να καθίσει εκείνος αν δεν είχε φυλακιστεί από το καθεστώς της Κίνας. Εκτός από την άδεια καρέκλα, ένα τεράστιο πορτρέτο του Λιου Σιαομπό που τον δείχνει χαμογελαστό και ένα από τα κείμενά του, το οποίο ανέγνωσε η Νορβηγίδα ηθοποιός Λιβ Ούλμαν, εκπροσώπησαν συμβολικά τον Σιαομπό στην τελετή απονομής του φετινού Νόμπελ Ειρήνης.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα! Κολώνα της ΔΕΗ έπεσε μέσα στην Λεωφόρο Κηφισίας - Αποκλειστικό βίντεο

Aπό θαύμα γλίτωσαν οι περαστικοί και τα αυτοκίνητα στη Λεωφόρο Κηφισίας στη συμβολή με την Πανόρμου, καθώς μία νταλίκα σε μία μανούβρα έριξε την κολώνα φωτισμού. Η κολώνα φωτισμού έπεσε μέσα στη μέση της Κηφισίας και παραλίγο να χτυπήσει διερχόμενα αυτοκίνητα.

 
Η κολώνα της ΔΕΗ έπεσε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στη Λεωφόρο Κηφισίας κοντά στη συμβολή με την οδό Πανόρμου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Ωστόσο, μία γυναίκα που εκείνη την ώρα οδηγούσε είδε την κολώνα να πέφτει πάνω της και με έναν ελιγμό κατάφερε να την αποφύγει.

 
Προς στιγμήν επικράτησε πανικός με τους πεζούς να τρέχουν και τα αυτοκίνητα να μποτιλιαρίζονται στο συγκεκριμένο σημείο. Άμεσα έφθασε η Τροχαία, η οποία απέκλεισε το σημείο και από τις τρεις λωρίδες της Κηφισίας με αποτέλεσμα να επικρατήσει κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο.

Στο ρεύμα ανόδου της Κηφισίας η ουρά με μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα έφτανε μέχρι το Καλλιμάρμαρο, ενώ στο ρεύμα καθόδου, τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές μέχρι τη γέφυρα με την Καποδιστρίου.

Θεσσαλονίκη: Η κρίση αυξάνει τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών!

Αυξάνονται οι καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών στο οικογενειακό περιβάλλον, γεγονός που αποδίδεται στην κακή διάθεση των γονέων, λόγω της οικονομικής κρίσης...

Εξάλλου παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών εντός των ιδρυμάτων, το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 14.000 παιδιά που διαμένουν σε ιδρύματα, τα οποία όμως δεν επαρκούν καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι αυτό οι ειδικοί συνιστούν ενίσχυση του θεσμού της ανάδοχης οικογένειας.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Η προστασία του παιδιού κατά την παραμονή του σε ιδρύματα-κέντρα παιδικής προστασίας» που διοργάνωσε η Κοινωνική Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «Άρσις».

Όπως επισήμανε το ιδρυτικό μέλος της «Άρσις», Νίκος Γαβαλάς, τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ τα ιδρύματα φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών έχουν ανάγκες για σύγχρονες δομές ώστε να καλύψουν τις ανάγκες.

"Ελεγκτές" στα νοσοκομεία θα ελέγχουν εάν γίνονται όλα όπως επιθυμεί η τρόικα

Το πιο σημαντικό κονδύλι των 300.000 ευρώ δίνεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Πενταμελής επιτροπή, η οποία ορίστηκε σήμερα από τον υπουργό Υγείας, θα ελέγχει στο εξής αν εφαρμόζονται όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, στο χώρο της Υγείας, προκειμένου να εξοικονομηθούν περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος.

Τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας προς την τρόικα θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας κ.κ. Δημόπουλος, Κατριβάνος και Πολύζος, ο κ. Κ Σουλιώτης διοικητής του ΟΠΑΔ και ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Ιωάννης Τούντας.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας με απόφαση του, προχωρά στην ενίσχυση με περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ πολλών κεντρικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα προκειμένου να ενισχυθούν, ώστε οι άνεργοι και οι άποροι που προσέρχονται να μην πληρώνουν το εισιτήριο των τριών ευρώ.

Το πιο σημαντικό κονδύλι των 300.000 ευρώ δίνεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Με άλλη υπουργική απόφαση διορίζονται άμεσα 468 αγροτικοί γιατροί. Συγκεκριμένα πρόκειται για 401 που θα υπηρετήσουν στην Ήπειρο, δύο σε πλοίο, 24 γενικούς γιατρούς και 41 γιατρούς με θητεία σε θέση αγροτικού γιατρού.

Αϋπνίες για τις αρκούδες της Φλώρινας

«Αϋπνίες» λόγω των υψηλών θερμοκρασιών έχουν οι αρκούδες στο Νυμφαίο της Φλώρινας.
Τα χιόνια άργησαν να πέσουν, με συνέπεια οι καλές φυσικές συνθήκες να τις κρατήσουν «ξάγρυπνες» για λίγο καιρό ακόμη και να αναβάλουν για λίγο τον χειμερινό τους ύπνο.
Το σκηνικό στο περιβαλλοντικό κέντρο του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο της Φλώρινας, όπου φιλοξενούνται αυτού του είδους τα άγρια ζώα, είναι μεν χειμωνιάτικο, αφού έχουν πέσει ήδη τα πρώτα χιόνια, δεν είναι όμως αρκετά ψυχρό για να τα στείλει στο? κρεβάτι.

Οι υπεύθυνοι ευελπιστούν ότι το προσεχές χρονικό διάστημα, με την πτώση της θερμοκρασίας, οι αρκούδες θα πέσουν σε χειμερία νάρκη.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρκούδες αργούν να κοιμηθούν. Η παρατεταμένη καλοκαιρία τις κράτησε και πέρυσι «ξύπνιες» έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Στο "τιμόνι" ο Λεμονής

Ο Τάκης Λεμονής ήρθε σε συμφωνία με τους νέους ιθύνοντες του Πανιωνίου για συμβόλαιο 1,5 χρόνου και θα αναλάβει για δεύτερη φορά την τεχνική ηγεσία των "κυανέρυθρων".

Ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί την πρώτη επιλογή της νέας διοίκησης των "κυανέρυθρων" προκειμένου η ομάδα να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Μετά την οριστικοποίηση της μεταβίβασης του πακέτου των μετοχών στον Ερασιτέχνη, οι νέοι ιθύνοντες των "κυανέρυθρων" έπιασαν άμεσα δουλειά, δίνοντας προτεραιότητα στο θέμα προπονητή.
Η πρώτη επιλογή ήταν ο Τάκης Λεμονής και μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Παρασκευή, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία, η οποία θα είναι για συμβόλαιο 1,5 χρόνου...............

Προσέλαβαν security για να φυλάνε τα χωριά τους


Στην πρόσληψη security προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και να γλιτώσουν τις ζωές τους από τους κακοποιούς που εισβάλλουν στα σπίτια τους αναγκάστηκαν να προχωρήσουν οι κάτοικοι δύο μικρών χωριών της Ξάνθης μετά τα συνεχή περιστατικά κλοπών και λεηλασιών.

Πρόκειται για τα πανέμορφα προσφυγικά χωριά της Ποταμιάς και της Νέας Κεσσάνης που ανήκουν στον δήμο Αβδήρων, ο οποίος εν έτει 2010 δεν διαθέτει αστυνομικό σταθμό. Η Ποταμιά αριθμεί περίπου εκατό μόνιμους κατοίκους και η Νέα Κεσσάνη γύρω στους τριακόσιους. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι και των δύο χωριών έχουν πέσει θύματα κλοπής και διάρρηξης.

«Είμαστε κατατρομαγμένοι. Ερμαια των ληστών και των κακοποιών που αλωνίζουν ανενόχλητοι. Προστασία από την πολιτεία δεν υπάρχει κι έτσι αναγκαστήκαμε να προσλάβουμε προσωπικό από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ώστε να μπορούμε τουλάχιστον τα βράδια να κοιμόμαστε ήσυχοι» ανέφερε στην «Espressο» ο Δημήτρης Αβραμίδης, κάτοικος της περιοχής, και πρόσθεσε: «Από τότε που άνοιξε η είσοδος από τη Βουλγαρία το κακό διπλασιάστηκε. Δεν υπάρχει άνθρωπος εδώ που να μην τον έχουν κατακλέψει. Εχουν σηκώσει από σπίτια μέχρι αυτοκίνητα, τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα, λάστιχα ποτίσματος, ζώα και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Τους κλέφτες δεν μπορεί να τους σταματήσει τίποτα. Αστυνομία δεν υπάρχει. Συνεπώς, έπρεπε μόνοι μας να πάρουμε μέτρα».



Για το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας που αντιμετωπίζουν τα δύο χωριά που αναγκάστηκαν να προσλάβουν  και να απασχολούν προσωπικό security από τη δύση μέχρι την ανατολή του ήλιου, αλλά και όλος ο δήμος Αβδήρων, μίλησε στην «Espresso» και η δήμαρχος Εύα Τσακίρη, η οποία εκλέχθηκε για τρίτη συνεχόμενη θητεία.


«Το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο σε αυτά τα δύο χωριά. Υπάρχει σε όλο τον νομό. Από τότε δε που άνοιξε η βόρεια είσοδος από τη Βουλγαρία τα περιστατικά αυξήθηκαν» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο δήμος Αβδήρων, που αριθμεί 5.000 κατοίκους τον χειμώνα και τους διπλάσιους το καλοκαίρι, δεν έχει αστυνομικό σταθμό. Το λιμάνι του Πόρτο Λάγος, που κατακλύζεται από τουρίστες, δεν έχει αστυνομία. Σταθμός υπάρχει μόνο στον γειτονικό δήμο Βιστονίδας, που όμως και εκεί υπολειτουργεί. Φανταστείτε, λοιπόν, ότι μια τεράστια περιοχή μένει απροστάτευτη, τη στιγμή μάλιστα που οι λαθρομετανάστες αυξάνονται».


Σύμφωνα με την κ. Τσακίρη, «οι δράστες κλέβουν τα πάντα, οι αγρότες χάνουν ακόμη και τα ποτιστικά τους, οι κτηνοτρόφοι τα ζώα τους... Χρειαζόμαστε αστυνόμευση. Ακόμη κι εγώ έχω security για να προστατεύσω το σπίτι μου. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».


Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, όπως μας αποκάλυψαν οι κάτοικοι, είναι οι εγκαταστάσεις των ξακουστών Λουτρών της Ποταμιάς. «Μπήκανε δύο φορές μέσα και τα λεηλατήσανε. Δεν άφησαν τίποτα. Ούτε καν τους σωλήνες» τόνισαν και κατέληξαν με μια ευχή: «Η πολιτεία να δώσει λύση πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».

Έκανε ρεκόρ ληστειών σε μια νύχτα

Δεν είχε αφήσει αυτοκίνητο, σπίτι η κατάστημα στο Περιστέρι ένας 26χρονος

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν καθώς φαίνεται ήταν... άπληστος. Μονάχα χθες κατάφερε κατά τη διάρκεια της νύχτας να ανοίξει πέντε αυτοκίνητα! Ένας από τους ιδιοκτήτες όμως αντιλήφθηκε την κλοπή, ειδοποίησε την αστυνομία και έτσι οι αστυνομικοί τον ... πέτυχαν την ώρα που άνοιγε το έκτο αμάξι.

Όπως λένε οι αστυνομικοί ο 26χρονος είχε καταφέρει τον τελευταίο καιρό να κάνει άλλες 15 κλοπές και διαρρήξεις. Είχε ανοίξει από καταστήματα του ΟΠΑΠ μέχρι καταστήματα τυροκομικών προϊόντων και επιπλάδικα.

Τσακώθηκε με το γείτονα και άρχισε να πυροβολεί

“Πόλεμος” ξέσπασε στη Σαλαμίνα εξαιτίας ενός καυγά

Ολόκληρη η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι απλό τις φωνές δυο γειτόνων που λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια.

Κάποιοι που βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να δουν τι συμβαίνει το μετάνιωσαν αμέσως... Ο ένας από τους δύο έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί-ευτυχώς στον αέρα- μέχρι που του τέλειωσαν οι σφαίρες.

Οι γείτονες ειδοποίησαν όπως ήταν φυσικό την αστυνομία που έφτασε στο σημείο και πέρασε χειροπέδες στον 58χρονο... πιστολέρο.

Ήπιε, μέθυσε και είπε να ληστέψει μια τράπεζα!

Χαράματα οι κάτοικοι της οδού Πολυδεύκοπυς στα Καμίνια άκουσαν έναν άνδρα να... τραγουδάει στη μέση του δρόμου

Ορισμένοι βγήκαν στο μπαλκόνι να του κάνουν παρατήρηση, όμως ο άνδρας όχι απλά δεν έπαιρνε από λόγια, κυριολεκτικά, όπως περιγράφουν, δεν ήξερε τι έκανε.
Τρεκλίζοντας έφτασε μπροστά στο υποκατάστημα μιας τράπεζας και τότε φαίνεται σκέφτηκε να κάνει μια... ανάληψη.

Έσκυψε, πήρε μια πέτρα και την πέταξε στην πόρτα. Κατάφερε να σπάσει το τζάμι, όμως στην κατάσταση που βρισκόταν δεν ... ζύγισε καλά το βάδισμά του και τελικά έπεσε πάνω στα σπασμένα τζάμια και τραυματίστηκε.
Από τον πόνο μάλλον συνήλθε, κατάλαβε τι έκανε και το έβαλε στα πόδια.

Όταν το σπέρμα πατάει... γκάζι

Είναι τα σπερματοζωάρια σας καλοί κολυμβητές; Τι ρόλο παίζει αυτό; Πολύ σημαντικό αν θέλετε να αποκτήσετε παιδιά...


Ο μηχανισμός με τον οποίο ένα σπέρμα ξεκινά να κολυμπάει όταν βρίσκεται κοντά στο ωάριο, θα μπορούσε να είναι βοηθήσει στη μελλοντική ανεύρεση νέων τρόπων αντισύλληψης.
 
Όπως αναφέρουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η έρευνά τους αποκάλυψε ένα χημικό «διακόπτη» (Hv1κανάλια πρωτονίου) που όχι μόνο δίνει την ώθηση στα σπερματοζωάρια να ξεκινήσουν να κολυμπούν προς το ωάριο, αλλά ελέγχει και την ταχύτητά τους.
 
Η διαδικασία αυτή, εξηγούν οι ερευνητές, είναι πολύ σημαντική για τη σύλληψη, καθώς εάν το σπερματοζωάριο ξεκινήσει πολύ νωρίς ή με μεγάλη ταχύτητα θα «πεθάνει» πριν να φθάσει στο στόχο του, ενώ αν ξεκινήσει πολύ αργά και κολυμπά με πολύ μικρή ταχύτητα θα χάσει την ευκαιρία να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Μεσσήνη: Χρυσή ληστεία 700.000€ σε κοσμηματοπωλείο!

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου όταν βρέθηκε στο κατάστημά του προχθές το πρωί.


Πήγε να ανοιίξει το κατάστημα και βρήκε την πόρτα της εισόδου παραβιασμένη ενώ από τα ράφια και τις προθήκες είχαν εξαφανιστεί  δεκάδες πολύτιμα κοσμήματα. Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο κατάστημα το βράδυ και απέσπασαν με την ησυχία τους κοσμήματα συνολικής αξίας 700.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, ελπίζοντας πως ίσως οι δράστες εντοπιστούν και συλληφθούν. Το αστυνομικό τμήμα Μεσσηνίας συνεχίζει τις έρευνες για τους δράστες.

Κρήτη : ''Μπραβιλίκια'' και μίζες στα φωτοβολταικά και στα αιολικά πάρκα

Συμμορίες ελλήνων και αλλοδαπών παίρνουν εκβιαστικά χιλιάδες ευρώ, ακόμα και με δόσεις, από ιδιοκτήτες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την απειλή ότι θα τους καταστρέψουν τις εγκαταστάσεις.

 


Στην κρητική εφημερίδα ''Τόλμη'' διευθύντρια μελετητικού γραφείου εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων καταγγέλει πως : '' Ομάδες αλλοδαπών, από ό,τι μου έχουν μεταφέρει, πλησιάζουν τον ιδιοκτήτη της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης και του ζητάνε χρήματα, για να μην καταστρέψουν το πάρκο που έχει στήσει στο χωράφι του''.

Του πήραν και τα ρούχα!

Μέσα στο σπίτι του έπεσε θύμα ληστείας ένας άνδρας στα Καλύβια

Οι δυο ληστές κατάφεραν να σκαρφαλώσουν ως το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, άνοιξαν μια από τις μπαλκονόπορτες και στη συνέχεια μπήκαν με τα όπλα στα χέρια στο διαμέρισμα.

Ο άτυχος άνδρας για αρκετή ώρα παρακολουθούσε ανήμπορος τους ληστές να κάνουν άνω κάτω το σπίτι και να αρπάζουν ό,τι είχε αξία. Του έκλεψαν κάμερες, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, 500 ευρώ και στο τέλος του πήραν και τα ρούχα από τις ντουλάπες.

Οι δράστες ήταν μάλιστα άπληστοι. Κατάλαβαν ότι έλειπαν οι ένοικοι από το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου και προσπάθησαν να εισβάλουν και σε αυτό. Δεν τα κατάφεραν, μάζεψαν τη λεία από το διαμέρισμα του πρώτου και εξαφανίστηκαν.

Προσοχή: Το ποδήλατο βλάπτει το σπέρμα

Η σωματική άσκηση δεν έχει ιδιαίτερη επίπτωση στην ποσότητα ή την ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα, με μια βασική εξαίρεση από ό,τι φαίνεται: το ποδήλατο.


Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που κάνουν ποδήλατο τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα, έχουν λιγότερο σε ποσότητα και σε δραστικότητα σπέρμα σε σχέση με όσους δεν κάνουν καθόλου ποδήλατο.
 
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι αθλητές ποδηλάτες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα στο ουροποιητικό και το αναπαραγωγικό σύστημά τους, μεταξύ άλλων παρουσιάζοντας χειρότερη ποιότητα σπέρματος.
 

Ηράκλειο: Μπλόκο σε 8 κιλά χασίς

Είχε κρύψει τα ναρκωτικά μέσα στις βαλίτσες του και οι αστυνομικοί τον εντόπισαν έπειτα από πληροφορίες.


Οι αστυνομικοί είχαν από μέρες την πληροφορία ότι μεγάλη ποσότητα χασίς θα φθάσει στο Ηράκλειο από τον Πειραιά, και έθεσαν την ευρύτερη περιοχή του λιμανιού υπό διακριτική επιτήρηση. Έτσι, σήμερα το πρωί εντόπισαν  τον αλλοδαπό που μετέφερε στις αποσκευές του 8 κιλά χασίς.

Ο δράστης μετέφερε μία βαλίτσα και μία τσάντα ώμου κι όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον πλησιάσουν για να τον ελέγξουν εκείνος πέταξε στο πεζοδρόμιο την βαλίτσα και την τσάντα και τράπηκε σε φυγή μπαίνοντας σε ένα διπλανό λούνα παρκ. Παρόλο που οι άνδρες του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών τον καταδίωξαν πεζοί δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην βαλίτσα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Έξι τυποποιημένες νάιλον συσκευασίες, περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία και περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 7.800 γραμμαρίων
 - Μία μαύρη τσάντα ώμου η οποία περιείχε ένα σωληνάριο με ζελέ μαλλιών.
 - Δύο πακέτα τσιγάρα και ένα σημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Ο δράστης αναζητείται από την Αστυνομία ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Την τραυμάτισε στο κεφάλι για ... 8 ευρώ!

Άφωνοι έμειναν ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί όταν έφτασαν στην οδό Κρέμου στην Καλλιθέα χθες τα μεσάνυχτα

ειδοποιημένοι από τους περαστικούς για μια τραυματισμένη γυναίκα. Η 59χρονη τους περιέγραψε πως ο δράστης της επιτέθηκε στη μέση του δρόμου. Την πλησίασε από πίσω και τη χτύπησε δυνατά με ένα αντικείμενο στο κεφάλι.
Η γυναίκα αιμόφυρτη δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο ληστής της άρπαξε την τσάντα και έφυγε... Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι αστυνομικοί όταν την άκουσαν να τους λέει ότι η λεία του ήταν μόλις οκτώ ευρώ.

Το διαζύγιο αδυνατίζει!

Χωρίσατε; Τότε ή θα αδυνατίσετε ή θα... παχύνετε. Τι εννοούν οι επιστήμονες; «Oυδέν κακόν αμιγές καλού» για τους άνδρες που παίρνουν διαζύγιο, διαπιστώνουν κάποιοι επιστήμονες.


Οπως ανακοίνωσαν ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Σουηδία, έπειτα από μελέτη σε 9.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 45 ετών, οι περισσότεροι άνδρες αδυνατίζουν μετά το διαζύγιο, ενώ αντιθέτως οι περισσότερες γυναίκες παχαίνουν.
 
Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, για λόγους ψυχολογικούς και κοινωνικούς....................
 

Υπουργεία υπό τον έλεγχο της Shell

Wikileaks
«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της Νιγηρίας λησµόνησε ότι η Shell έχει τοποθετήσει ανθρώπους της σε όλα τα υπουργεία που έχουν σχέση µε τις επιχειρήσεις της και κατά συνέπεια έχει πρόσβαση σε όλα όσα γίνονται σε αυτά». Αυτό φέρεται να είπε τον Οκτώβριο του 2009 στον αµερικανό πρεσβευτή Ρόµπιν Ρένι Σάντερς η πρώην επικεφαλής της Royal Dutch Shell PLC Αν Πίκαρντ, σύµφωνα µε διπλωµατικό έγγραφο από την αµερικανική πρεσβεία στο Λάγος που διέρρευσε στο Wikileaks και δηµοσιεύτηκε χθες στην «Γκάρντιαν». Αλλο έγγραφο αποκαλύπτει ότι η αγγλο-ολλανδική πετρελαϊκή εταιρεία έδωσε σε αµερικανούς διπλωµάτες τα ονόµατα νιγηριανών πολιτικών για τους οποίους είχε υποψίες ότι υποστήριζαν εξτρεµιστικές δραστηριότητες. Η Shell που ανακάλυψε τα πρώτα πετρελαϊκά κοιτάσµατα στο ∆έλτα του Νίγηρα το 1956 και από τότε παραµένει η κυρίαρχη εταιρεία στη χώρα διέψευσε το περιεχόµενο των τηλεγραφηµάτων αυτών.

«Πνιγμένες» στα σκουπίδια οι γειτονιές της Αθήνας

Οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζουν τη λευκή απεργία τους και τα Χριστούγεννα εν μέσω σκουπιδιών φαντάζει ως το πιο πιθανό ενδεχόμενο.


Μια βόλτα στις γειτονιές της πρωτεύουσας πείθει και τον πλέον δύσπιστο για την κατάσταση που επικρατεί. Κάδοι ξεχειλισμένοι από τα σκουπίδια. Κυψέλη, Ελληνορώσων, κέντρο.
Πέρα από τις εικόνες ντροπής και τη δυσοσμία, ελλοχεύει και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο, οι 720 συμβασιούχοι που αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις αλλά να πάρουν... ρεπό, δε φαίνονται πρόθυμοι να κάνουν πίσω.
Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, ώστε να μην υποδεχτεί τα Χριστούγεννα και το νέο Έτος «πνιγμένη» στα σκουπίδια η πρωτεύουσα.

Παπανδρέου σε Παπαρήγα: "Φωνάζετε εσείς που κάνετε απολύσεις και μειώσεις σε 902 και ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ;"

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων σκληρών μέτρων στα εργασιακά ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή στην ώρα του πρωθυπουργού.


Ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και στόχος των ρυθμίσεων που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι αυτό ακριβώς καταρχήν να εξασφαλιστούν οι δουλειές.

Απαντώντας πάντως στην κριτική της γ.γ. του ΚΚΕ που είπε οτι η κυβέρνηση είναι η πιο επικίνδυνη από την μεταπολίτευση, ο Γ. Παπανδρέου, τόνισε οτι επικίνδυνη δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά επικίνδυνη ήταν η κατάσταση που παρέλαβε.

Σαμαράς: Ζητούν θυσίες χωρίς συναίνεση

Για «αλλαγές στο πόδι και θυσίες χωρίς αντίκρισμα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ. Αντ. Σαμαράς, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην εισήγησή του στην επιτροπή επεξεργασίας προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Σαμαράς είπε:

«Η σημερινή μας συνεδρίαση διεξάγεται κάτω από μια βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα. Και αυτό, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο, που αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως αλλάζει, χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες».

«Οι ώρες είναι κρίσιμες», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι όλοι «κρινόμαστε από το βαθμό της εθνικής μας ευθύνης, μπροστά σε μια προσπάθεια συλλογική, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση, να ισχυροποιήσουμε και πάλι την οικονομία και τη χώρα, να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια νέα, αξιόπιστη, με κύρος και θεσμικά ισχυρή νέα Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η βαθιά κρίση που μαστίζει τη χώρα μας είναι οικονομική, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι βαθιά πολιτική και κοινωνική. Σημείωσε ακόμη ότι μπορεί η δημοκρατία να είναι εμπεδωμένη στην Ελλάδα, αλλά ζητείται η ισχυροποίηση των θεσμών της και η προσαρμογή τους στην εποχή μας.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα ενόψει αναθεώρησης της συνθήκης της Λισαβόνας ο Πρωθυπουργός

Ανοιχτό άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου, το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αναθεώρησης της συνθήκης της Λισαβόνας

απαντώντας έτσι στην σχετική πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου με χαρακτηρισμούς για “τζάμπα μάγκα” ή λέγοντας πως "η κυβέρνηση νομιμοποιεί την πιο βάρβαρη και πιο ταξική πολιτική και θα πρέπει να φύγει όσο πιο γρήγορα να φύγει".

Για ψυχολογία καταστροφολογίας έκανε λόγο απαντώντας ο Πρωθυπουργός και τόνισε πως η Κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες να βγει η χώρα από τη δύσκολη κατάσταση.

Δίνουμε μάχη, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, για να μην είμαστε με δάνειες δυνάμεις και υπό επιτήρηση. Και δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που έβαλε τη χώρα δύο φορές υπό επιτήρηση, αλλά η ΝΔ. Εσείς όμως δεν μιλάτε για τα αίτια, γιατί η σκοπιμότητα σας είναι να χτυπήσετε το ΠΑΣΟΚ. Εμείς όμως έχουμε την αξιοπιστία για να την βγάλουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες της Aquilera. Είναι αυτή όμως;

Άκρως προκλητικές και προσωπικές φωτογραφίες της τραγουδίστριας, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου. Όμως...

Η Christina Aquilera δεν έχει και την καλύτερη διάθεση μιας και πληροφορήθηκε από ένα οικείο της πρόσωπο πως γυμνές και άκρως προκλητικές φωτογραφίες της, έχουν κάνει τον γύρο του  κόσμου μέσω Internet..............................................

«Η σερβική κυβέρνηση γνωρίζει πού κρύβεται ο Μλάντιτς»

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ χρόνο οι Ηνωµένες Πολιτείες Αµερικής και άλλες δυτικές χώρες επαινούσαν σε κάθε ευκαιρία τη Σερβία για τιςπροσπάθειες που κατέβαλλε να συλλάβει τον κατηγορούµενο για εγκλήµατα πολέµου Ράτκο Μλάντιτς.

Οπως αποκαλύπτεται, ωστόσο, από τα διαβαθµισµένα τηλεγραφήµατα των αµερικανών διπλωµατών που έδωσε στη δηµοσιότητα το Wikileaks, το κλίµα για το Βελιγράδι ήταν πολύ διαφορετικό. Στη ∆ύση επικρατούσε απογοήτευση για την αποτυχία των σερβικών αρχών να συλλάβουν τον καταζητούµενο σερβοβόσνιο στρατηγό έπειτα από 15 χρόνια αναζήτησης. ∆ιπλωµάτες υποψιάζονταν κάποιο σκοτεινό παιχνίδι στο οποίο ρώσοι συνάδελφοί τους βοηθούσαν τον Μλάντιτς ενώ σέρβοι αξιωµατούχοι των µυστικών υπηρεσιών παζάρευαν τις πληροφορίες που συγκέντρωναν προκειµένου να αποκτήσουν προσωπικά οφέλη. Ισπανός διπλωµάτης, του οποίου η χώρα στήριζε σθεναρά τη Σερβία, περιέγραφε την κατάσταση µε ξεκάθαρο τρόπο: η σερβική κυβέρνηση «γνωρίζει επακριβώς πού βρίσκεται ο Μλάντιτς».

“Μου έφαγε 600.000 δολάρια μέσω ίντερνετ”

Είναι χήρα και κατηγορεί έναν άνδρα ότι της "έφαγε" 600.000 δολάρια μέσω ίντερνετ πουλώντας της...έρωτα!

Μία χήρα από το Περθ της Αυστραλίας που προσπάθησε να βρει τον έρωτα μέσω του Ίντερνετ, έχασε 600.000 δολάρια και κινδυνεύει να καταλήξει στον δρόμο γιατί ενέδωσε στις προτροπές του "ελληνικής καταγωγής άντρα από το Maine των ΗΠΑ", όπως της συστήθηκε μέσω του διαδικτύου, να επενδύσει σε κάποια εταιρία παραγωγής πετρελαίου στη Νιγηρία.
 
Ο Χριστόφορος........................

H Ζιζέλ και η Πράσινη Ομάδα!

Η Ζιζέλ είναι ένα από τα πιο διάσημα και ακριβοπληρωμένα μοντέλα αλλά όπως φαίνεται έχει και οικολογικές ανησυχίες...

Το σούπερ μόντελ έχει καταφέρει να συνδιάσει την καριέρα με την μητρότητα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Η περιουσία της είναι τεράστια και δικαιλογημένα καθώς συνεχώς ασχολείται με κάποια δραστηριότητα.

Η Ζιζέλ όμως πέρα από όλα τα άλλα έχει και οικολογικές ανησυχίες. Όταν δεν κάνει φωτογραφήσεις και δεν βρίσκεται σπίτι με την οικογένειά της πολεμάει το έγκλημα για το καλό του κόσμου!

Μιλάμε για τη νέα animated σειρά που προβάλλεται μέσα από το διαδίκτυο με τίτλο "Η Ζιζέλ και η Πράσινη Ομάδα", στην οποία θίγονται θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Τετ α τετ Μέρκελ-Σαρκοζί με φόντο τα ευρωομόλογα

Στο Φράιμπουργκ συναντήθηκαν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος για να προετοιμάσουν τις κοινές τους θέσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

Και οι δύο ηγέτες έχουν ήδη απορρίψει την έκδοση ευρωομολόγων, και πιθανολογείται πως η σημερινή τους συνάντηση γίνεται κυρίως για αυτό το λόγο, ασχέτως αν στο Βερολίνο, σπεύδουν να την υποβαθμίσουν.
 
Οι δύο κυβερνήσεις θεωρούν ότι είναι άτοπο στη συγκεκριμένη συγκυρία να εκδοθούν ευρωομόλογα, όπως πρότεινε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μαζί με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι.
 
«Αυτή η πρόταση δεν είναι εντελώς νέα. Εγείρει δυσκολίες αναφορικώς με την κατανομή του κόστους και τα κέρδη», δήλωσε αξιωματούχος από το επιτελείο του Νικολά Σαρκοζί, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει ανάγκη να συζητηθούν νέες προτάσεις».
 
Η Γερμανία έσπευσε αμέσως να απορρίψει κατηγορηματικά την ιδέα των ευρω-ομολόγων, που θα συνέδεαν τα κόστη δανεισμού των μεγάλων οικονομιών με εκείνα των κρατών της περιφέρειας, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, κάτι που θα είχε ως συνέπεια να αυξηθεί το κόστος δανεισμού για τη Γερμανία και τη Γαλλία.
 
Η γαλλική κυβέρνηση έχει αφήσει στην κυβέρνηση Μέρκελ την πρωτοβουλία στις συζητήσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα εμφανίζεται παρασκηνιακά ως παράγοντας που επιχειρεί να μετριάσει τη στάση του Βερολίνου.

Σήμερα η απονομή του Νομπέλ Ειρήνης – Ετοιμάζονται διαδηλώσεις

Μία άδεια καρέκλα και μία φωτογραφία θα συμβολίζουν την απουσία του Λιου Σιαομπό κατά την τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης την Παρασκευή στο Όσλο.


Ο Κινέζος διανοούμενος, κορυφαία φυσιογνωμία του κινήματος της Τιενανμέν, θα βρίσκεται στο κελί του όταν θα αντηχήσουν τα χειροκροτήματα προς τιμήν του σε πείσμα του κινεζικού καθεστώτος που τον θεωρεί εγκληματία.
 
Η κινεζική κυβέρνηση «βρυχάται» για τη βράβευση, χαρακτηρίζει «αισχρότητα» την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης, απειλεί με συνέπειες κυβερνήσεις για να τις εμποδίσει να εκπροσωπηθούν στο Όσλο και μπλοκάρει στο εσωτερικό της χώρας τους δικτυακούς τόπους των ξένων μέσων ενημέρωσης.
 
Μη κυβερνητικές οργανώσεις δυναμώνουν την ίδια στιγμή τη φωνή τους, ζητώντας την απελευθέρωση του 54χρονου Λιου Σιαομπό, ο οποίος καταδικάστηκε τα Χριστούγεννα του 2009 σε 11ετή κάθειρξη. Η σύζυγός του, Λιου Σια, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό και οι τηλεφωνικές της επαφές με τη μητέρα και τους αδελφούς της είναι η μόνη της επαφή με τον έξω κόσμο.
 

Επιτέθηκαν στον πρίγκιπα Κάρολο - Καμίλα: “Υπάρχει πάντα η πρώτη φορά”

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως είναι σοκαριστικά και απαράδεκτα τα όσα έγιναν στο Λονδίνο. Η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου μάλλον το “ψιλοδιασκέδασε” λέγοντας ότι για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Φωτογραφίες και βίντεο...