Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Επιτέθηκαν στον πρίγκιπα Κάρολο - Καμίλα: “Υπάρχει πάντα η πρώτη φορά”

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως είναι σοκαριστικά και απαράδεκτα τα όσα έγιναν στο Λονδίνο. Η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου μάλλον το “ψιλοδιασκέδασε” λέγοντας ότι για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Φωτογραφίες και βίντεο...

"Σοκαριστικά και απαράδεκτα" χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον τα επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια των φοιτητικών διαδηλώσεων στο Λονδίνο, όπου δέχθηκε επίθεση και το αυτοκίνητο στο οποιο επέβαιναν ο πρίγκηπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα.
Η βασιλική λιμουζίνα δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, καθώς πήγαιναν σε ένα θέατρο. Η μαύρη Rolls Royce χτυπήθηκε με διάφορα αντικείμενα, ενώ οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τα τζάμια και πέταξαν λευκή μπογιά στο αυτοκίνητο. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν τον πρίγκηπα Κάρολο και την Καμίλα να κοιτάζουν με το στόμα ανοιχτό και προφανώς σοκαρισμένοι τους φοιτητές που χτυπούν τη λιμουζίνα.
"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το αυτοκίνητο της Αυτού Μεγαλειότητος δέχθηκε επίθεση καθώς πήγαιναν στο London Palladium. Οι υψηλότατοι δεν τραυματίσθηκαν", δηλωσε εκπρόσωπος του Κλάρενς Χάους.
 
Όταν αργότερα έβγαιναν από το θέατρο, η Καμίλα δήλωσε ότι "υπάρχει πάντα η πρώτη φορά για το κάθε τι".
 
Ο πρωθυπουργός Κάμερον καταδίκασε την επίθεση ως ενέργεια που προκαλεί σοκ και πρόσθεσε ότι δράστες "πρέπει να αντιμετωπίσουν το νόμο".
Ομάδες φοιτητών που διαδήλωσαν στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στα διδακτρα των πανεπιστημίων έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων στην Όξφορντ Στριτ και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Έγιναν επίσης ζημιές σε τηλεφωνικούς θαλάμους, ενώ κυβερνητικά κτήρια δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες και σιδηρολοστούς.
 
Στη διάρκεια των ταραχών τραυματίσθηκαν 12 αστυνομικοί, οι δύο σοβαρά, και 43 διαδηλωτές. Η αστυνομία έκανε τουλάχιστον 20 συλλήψεις.
 
Σύμφωνα με το BBC ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να βάλει φωτιά σε χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Τραφάλγκαρ, ενώ η αστυνομία έδωσε εντολή σε δημοσιογράφους να φορέσουν κράτη, καθώς οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες εναντίον τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου