Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Στο "τιμόνι" ο Λεμονής

Ο Τάκης Λεμονής ήρθε σε συμφωνία με τους νέους ιθύνοντες του Πανιωνίου για συμβόλαιο 1,5 χρόνου και θα αναλάβει για δεύτερη φορά την τεχνική ηγεσία των "κυανέρυθρων".

Ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί την πρώτη επιλογή της νέας διοίκησης των "κυανέρυθρων" προκειμένου η ομάδα να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Μετά την οριστικοποίηση της μεταβίβασης του πακέτου των μετοχών στον Ερασιτέχνη, οι νέοι ιθύνοντες των "κυανέρυθρων" έπιασαν άμεσα δουλειά, δίνοντας προτεραιότητα στο θέμα προπονητή.
Η πρώτη επιλογή ήταν ο Τάκης Λεμονής και μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Παρασκευή, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία, η οποία θα είναι για συμβόλαιο 1,5 χρόνου...............



Έτσι ο 49χρονος τεχνικός επιστρέφει για δεύτερη φορά στην τεχνική ηγεσία του "Ιστορικού" μετά το πρώτο και σύντομο πέρασμα του για λιγότερο από ένα μήνα στο τέλος του 2008. Συγκεκριμένα τότε αποτέλεσε τον διάδοχο του Έβαλντ Λίνεν στο "τιμόνι" των Νεοσμυρνιωτών.

Στις 12 Νοεμβρίου ανέλαβε τα ηνία της ομάδας αλλά στις 2 Δεκεμβρίου υπέβαλε την παραίτηση του καθώς δεν έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις του για την ομάδα. Η διοίκηση έκανε αποδεκτή την παραίτηση του.

Ο νέος προπονητής του Πανιωνίου θα βρεθεί το Σάββατο στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κορωπί όπου θα έχει μία πρώτη γνωριμία με τους παίκτες της ομάδας ενώ μένει να φανεί αν θα βρίσκεται στον πάγκο στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανσερραικό στις Σέρρες ή η δεύτερη θητεία του στον "κυανέρυθρο" πάγκο θα ξεκινήσει το επόμενο Σάββατο στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη.

Το βιογραφικό

Ο Τάκης Λεμονής γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1960 στην Αθήνα και ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αττικό.Αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια στον Ολυμπιακό, κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα ενώ πέρασε και ως παίκτης και από τον Πανιώνιο(1991-1993) εκτός από τον Λεβαδειακό(1987-1991). Παράλληλα ήταν δύο φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα.

Τον Απρίλιο του 2000 έγινε βοηθός στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και μετά από οκτώ μήνες ανέλαβε θέση πρώτου προπονητή στην ομάδα.

Με τους "ερυθρόλευκους" κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Το 2002 αποχώρησε από τους Πειραιώτες και ανέλαβε στην Κύπρο τον ΑΠΟΕΛ. Το 2003 πέρασε από τον πάγκο της Καλλιθέας ενώ από το 2005 έως το 2006 ήταν στο "τιμόνι" του Λεβαδειακού.

Από τον Οκτώβριο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία της Ξάνθης και στις 20 του μήνα μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη(0-1) ανακοίνωσε την αποχώρηση του.
Τελικά ανέλαβε εκ νέου την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού στα τέλη του 2006 και κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά και το Σούπερ Καπ. Την επόμενη χρονιά οδήγησε τους "ερυθρόλευκους" στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά στις 11 Μαρτίου του 2008, αντικαταστάθηκε στον πάγκο της ομάδας από τον Χοσέ Σεγκούρα.

Ακολούθησε το σύντομο πέρασμα του από τον Πανιώνιο. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Ομόνοια. Ανέλαβε τον Μάρτιο του 2009, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας της αλλά τον Οκτώβριο του 2010 χώρισαν οι δρόμοι των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου