Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Μια γυναίκα σκότωσε έναν λύκο για να σώσει τη ζωή του συζύγου της

Η γυναίκα είδε τον σύζυγό της να "παλεύει" με έναν λύκο που πήγε να επιτεθεί στα πρόβατα της οικογένειας και έτρεξε να τον βοηθήσει.

Μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία σκότωσε με κουζινομάχαιρο έναν λύκο για να σώσει τη ζωή του συζύγου της, γράφει σήμερα η σαουδαραβική εφημερίδα Αλ Ουατάν.

Η γυναίκα είδε τον σύζυγό της να "παλεύει" με έναν λύκο που πήγε να επιτεθεί στα πρόβατα της οικογένειας και έτρεξε να τον βοηθήσει, μαχαιρώνοντας μέχρι θανάτου το άτυχο ζώο που απείλησε τη ζωή του άντρα της.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη δυτική επαρχία Μαχντ αλ Τάχαμπ. Η οικογένεια κρέμασε το κουφάρι του λύκου σε ένα δέντρο κοντά στο σπίτι της στο χωριό σε ένδειξη ισχύος, σύμφωνα με το έθιμο των Βεδουίνων, αλλά και άλλων στις αγροτικές περιοχές της Σαουδικής Αραβίας.

Ραγίζει το γαλλογερμανικό μέτωπο

Υπέρ της δημιουργίας οικονομικής κυβέρνησης της Ευρωζώνης τάχθηκε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ για να την ''ταπώσει'' μεγαλοπρεπέστατα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.

Η υπ. Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung λέει ότι το Λονδίνο "δεν επιτρέπεται να σταματήσει όλους τους υπόλοιπους". Η οικονομική κυβέρνηση πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις 16 χώρες της Ευρωζώνης, αλλά να μπορούν να προστεθούν στη συνέχεια και άλλες χώρες. Η κ. Λαγκάρντ χαρακτηρίζει το μοντέλο αυτό "Φόρμουλα 16 συν".
 
Σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό, η οικονομική κυβέρνηση θα πρέπει να δίνει την έγκρισή της κάθε φορά που μία χώρα παίρνει αποφάσεις οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου οι οποίες έχουν αντίκτυπο και στις άλλες χώρες.
 

Παπούλιας: «Θα τα βγάλουμε πέρα»

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που έψαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο η Ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Προεδρική Φρουρά, "Το Χαμόγελο του Παιδιού", ο Σύλλογος "Το Χοροστάσι", το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης και μέλη των Special Olympics.

"Είναι πράγματι οι μέρες που έρχονται, τα Χριστούγεννα και οι γιορτές, ημέρες χαράς και ελπίδας. Ας κρατήσουμε το δεύτερο: την ελπίδα μας. Γιατί έτσι θα περάσουμε τα δύσκολα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα", είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: "Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα βγάλουμε πέρα. Είμαι αισιόδοξος γιατί γνωρίζω τις ικανότητες και τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού. Εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και όλα θα πάνε καλά".

Στο μεταξύ, ενόψει των εορτών, ο κ. Παπούλιας απηύθυνε και μήνυμα προς τους Έλληνες του εξωτερικού. "Ο ελληνισμός της διασποράς είναι δύναμη για την πατρίδα μας εκτός συνόρων, μας εμπνέει αισιοδοξία, μας διδάσκει δημιουργικότητα", υπογραμμίζει.

Η οικονομική κρίση αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία, που έχει αποδείξει ιστορικά την αντοχή και την επιμονή της, σημειώνει ο κ. Παπούλιας, προσθέτοντας πως η δύσκολη αυτή συγκυρία επιβάλλει σε όλους τους Έλληνες, τόσο του μητροπολιτικού κέντρου, όσο και του εξωτερικού, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τους δεσμούς που μας ενώνουν.

Όπως τονίζει ο κ. Παπούλιας, οι προσωπικές ιστορίες των απόδημων Ελλήνων αποτελούν παραδείγματα επιτυχούς πορείας μέσα από αντιξοότητες και συνεπώς σημείο αναφοράς για τον ελληνικό λαό που υποφέρει σήμερα από ανασφάλεια.

Στον ουρανό πέταξαν και πάλι τα ελληνικά spread από τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους

- Ώρα 17.02 τα spead του ελληνικού δεκαετούς στις 941,4 μονάδες
- Τα ασφάλιστρα κινδύνου-CDS υπερβαίνουν τις 1.000 μονάδες
- Barozo : Είστε οι πρώτοι υποψήφιοι προς αναθεώρηση του χρέους


Κατά 35 ολόκληρες μονάδες ανέβηκαν σήμερα τα spread των δεκαετών ελληνικών ομολόγων από το κλείσιμο της Τετάρτης καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες ότι η χώρα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της μετά το 2013.
Σύμφωνα με τα Νέα Λουκάς Παπαδήµος και Γιώργος Προβόπουλος, αλλά και τραπεζίτες στους οποίους έχει εµπιστοσύνη η κυβέρνηση, συµµετείχαν στις µυστικές συνοµιλίες µε στελέχη των Βρυξελλών προκειµένου να οριστικοποιηθεί το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά το 2013 χωρίς κούρεµα της αξίας των οµολόγων, κάτι που γνωρίζουν ανεπίσημα και κλείνουν καταφατικά το μάτι τόσο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και στο Βερολίνο.
Το σχέδιο απορρίπτει κάθε ιδέα αναδιάρθρωσης οποιασδήποτε µορφής πριν από τη λήξη του προγράµµατος δανειοδότησης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ το 2013 ενώ θεωρείται πολύ πιθανό το σενάριο να πάρουμε και νέο δάνειο.
Σύµφωνα µε το σχέδιο η Ελλάδα θα προβεί µετά τη λήξη του Μνηµονίου σε αναδιάρθρωση του χρέους της µε επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής, όχι µόνο για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ αλλά και γι’ αυτά που έχει λάβει από άλλους πιστωτές ενώ ταυτόχρονα θα ζητήσει τη µείωση του επιτοκίου των δανείων αυτών χωρίς ''κούρεµα'' της αξίας των οµολόγων.

Αποφυλακίστηκε ο επίδοξος δολοφόνος του Οικουμενικού Πατριάρχη

Το αίτημά του για αποφυλάκιση έγινε δεκτό και η δίκη αναβλήθηκε για τον Μάιο.

Αποφυλακίστηκε - μέχρι τη νέα δίκη το Μάιο του 2011 - ο επίδοξος δολοφόνος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Ισμέτ Ρετσμπέρ.

Ο Ρετσμπέρ παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του δικαστή του 9ου Κακουργιοδικείου Κωνσταντινούπολης, όπου δικαζόταν με την κατηγορία του σχεδιασμού δολοφονικής ενέργειας κατά του Πατριάρχη, και απέρριψε τις κατηγορίες, ζητώντας παράλληλα την αποφυλάκισή του. Αίτημα το οποίο έκανε δεκτό το δικαστήριο και η δίκη αναβλήθηκε για τον Μάιο του 2011.

Για τον Ισμέτ Ρετσμπέρ ζητείται ποινή κάθειρξης από επτάμισι έως δεκαπέντε χρόνια.

Η εφημερίδα "Ζαμάν" αναφέρει επίσης ότι ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ζήτησε η υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας κατά του Βαρθολομαίου να συμπεριληφθεί στη δίκη της Εργκενεκόν. Το σχετικό έγγραφο θα αποσταλεί στο 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης, το οποίο δικάζει κατ' αρμοδιότητα την υπόθεση της Εργκενεκόν.

Που καταντήσαμε – Χωρίς ρεύμα παραμένουν 80 χιλιάδες νοικοκυριά που δεν έχουν λεφτά για επανασύνδεση

- Εντολή διακοπής ρεύματος σε 940 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις
- Η ΔΕΗ ήδη έκοψε το ρεύμα σε 213 χιλιάδες καταναλωτές


Επιστροφή στον μεσαίωνα βιώνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες που βλέπουν να χάνονται η μία μετά την άλλη κατακτήσεις των 2 τελευταίων αιώνων σύγχρονου πολιτισμού.

Δεν προλάβαμε να χωνέψουμε τις επαχθέστατες μεταβολές στις συνθήκες εργασίας και τώρα μας χτυπάει ηλεκτροσόκ από την είδηση πως χιλιάδες συμπολίτες μας στερούνται ίσως του βασικότερου αγαθού μετά το νερό δηλαδή το ρεύμα.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο, από τις κομμένες παροχές, οι 80.000 δεν επανασυνδέθηκαν και παραμένουν χωρίς ρεύμα για λόγους οικονομίας.

Τραγικά είναι και τα στοιχεία που έδωσε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, σύμφωνα με τα οποία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, είχαν δοθεί συνολικά 940.000 εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ από αυτές εκτελέστηκαν οι 213.000 καθώς κάποιοι καταναλωτές είτε κατάφεραν να πληρώσουν την τελευταία στιγμή, είτε προχώρησαν σε συμβιβασμό.

Τη ρύθμιση οφειλών για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποφάσισε η ΔΕΗ μετά από έκκληση των εμπορικών συλλόγων όλης της χώρας για τις επιχειρήσεις που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
 
Η απόφαση της ΔΕΗ αφορά περίπου 7.000 επιχειρήσεις που έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω οφειλών έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα:

24 νεκροί στη Βρετανία από την γρίπη Α

Από τους 27 νεκρούς οι 9 είναι παιδιά, όπως προσθέτει η υπηρεσία χωρίς να διευκρινίζει όμως πόσα από τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1.

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι στη Βρετανία, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχουν πεθάνει από τον Οκτώβριο εξαιτίας της νέας γρίπης Α (H1N1), όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική υπηρεσία υγείας.

Συνολικά 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τους τρεις τελευταίους μήνες, 10 από τους οποίους την τελευταία εβδομάδα, όμως 24 θάνατοι αποδίδονται επισήμως στη νέα γρίπη Α (Η1Ν1), που είχε προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία πέρυσι.

"Σημειώνεται μία αύξηση του αριθμού των επισκέψεων σε γενικούς γιατρούς για περιπτώσεις γρίπης αυτού του τύπου, όμως ο αριθμός είναι αντίστοιχος με το μέσο όρο των περιπτώσεων της εποχικής γρίπης", επεσήμανε ο γιατρός Σάλι Ντέιβις, εκπρόσωπος των γιατρών της Αγγλίας στο βρετανικό υπουργείο Υγείας

Η βρετανική υπηρεσία υγείας έχει καλέσει τους ανθρώπους που ανήκουν σε κατηγορία υψηλού κινδύνου, κυρίως τις έγγυες γυναίκες και το προσωπικό υγείας, να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, υπενθυμίζοντας ότι το εμβόλιο της γρίπης που διατίθεται στη Βρετανία προστατεύει και από τον ιό Η1Ν1.

Θεσσαλονίκη: Άνεργος βρήκε 4.000€ και τα παρέδωσε στην αστυνομία!

Τα χρήματα ανήκαν σε ηλικιωμένο ζευγάρι και ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, δεν το σκέφτηκε στιγμή...


Πρόκειται για έναν 49χρονο, που το μόνο που κάνει αυτό το διάστημα, είναι να οδηγεί μόνο τα Σαββατοκύριακα, ένα ταξί. Πριν από λίγες μέρες, σταμάτησε για να πάρει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, που ήθελε να πάει από την Καμάρα στον Εύοσμο. Οι ηλικιωμένοι κάθισαν στο πίσω κάθισμα και όταν έφτασαν στον προορισμό τους, πλήρωσαν τον 49χρονο, κατέβηκαν και χάθηκαν στους δρόμους της περιοχής.

Το βράδυ όταν ο 49χρονος γύριζε στο σπίτι του, βρήκε στο πίσω κάθισμα ένα τσαντάκι. Το άνοιξε και είδε 4.000€ και τις ταυτότητες των ηλικιωμένων. ''Δεν το σκέφτηκα στιγμή. Από τη στιγμή που δεν ήταν δικά μου χρήματα, ξεκίνησα για το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα''.

Έτσι κι έγινε. Ο 49χρονος παρέδωσε το τσαντάκι με τα χρήματα και λίγο αργότερα έφτασαν στο τμήμα οι ηλικιωμένοι, που για ένα ολόκληρο απόγευμα, πίστευαν ότι έχουν καταστραφεί...

Σπάνε τα... ταμεία τα απομνημονεύματα του Τζορτζ Μπους!

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα έχει πουλήσει το βιβλίο του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Decision Points.


Το βιβλίο του Τζορτζ Μπους σπάει κάθε... ρεκόρ και ήδη έχουν διατεθεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα με σκληρό εξώφυλλο και αντίτυπα e-book από το Νοέμβριο που εκδόθηκε, ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Crown Publishing Group.

Αντίθετα, τα απομνημονεύματα του Μπιλ Κλίντον "Η Ζωή μου" (My life) έχουν πουλήσει μόνο 2,2 εκατομμύρια αντίτυπα από το 2004.

Εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου χαρακτήρισε αξιοσημείωτες τις πωλήσεις του "Decision Points", προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να σκεφτεί άλλο μη μυθιστοριογραφικό (non-fiction) βιβλίο που να έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα το 2010.

Στο βιβλίο αυτό ο Μπους επικεντρώνεται στις κρισιμότερες αποφάσεις που αναγκάστηκε να πάρει ως πρόεδρος μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Νέο "όχι" των προμηθευτών υλικών στα νοσοκομεία για εκπτώσεις

Οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού δηλώνουν ότι «αδυνατούν να δώσουν την όποια έκπτωση.

«Ωμό εκβιασμό» χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) το τελεσίγραφο του υπουργού Υγείας για επιπλέον έκπτωση κατά 20% στις προμήθειες του 2010, ενώ προετοιμάζεται για άμεση διακοπή των προμηθειών των νοσοκομείων, καθώς, όπως δηλώνουν μέλη του Συλλόγου, «το κράτος αποδεικνύει για άλλη μια φορά όχι μόνο την αναξιοπιστία του αλλά και την επιπολαιότητά του, καθώς αδυνατεί να αντιληφθεί τους κινδύνους που οι πράξεις του ενέχουν για τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΠΟΥ, κατά τη διάρκεια του 2010 οι τιμές των προϊόντων των προμηθειών ορθοπεδικού υλικού έχουν υποστεί εκπτώσεις, 20%-35% από τις αρχές του 2010 και μετά και 35%-55% ακολούθως μετά την εφαρμογή του Παρατηρητηρίου Tιμών.

«Με τον τωρινό εκβιασμό του υπουργείου Υγείας», επισημαίνει ο ΠΑΣΥΠΟΥ, «είναι σαφές ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις υποχρεώνονται να διακόψουν τη λειτουργία τους, με αυτονόητες συνέπειες για τους Έλληνες ασθενείς, τη δημόσια υγεία και στη συνέχεια την ανεργία, τα έσοδα του Δημοσίου μέσω των φόρων, ΦΠΑ κ.τ.λ.».

Οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού δηλώνουν ότι «αδυνατούν να δώσουν την όποια έκπτωση και καλούν τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει τις πληρωμές των παλιών (2005-2009) και των νέων (2010) χρεών των νοσοκομείων άμεσα μέχρι την 31/12/2010 όπως άλλωστε και ο ίδιος έχει δεσμευθεί».

Για νέα εποχή, με διαφάνεια μίλησε ο Μπουτάρης

Η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των 49 μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και των 78 τοπικών Κοινοτικών Συμβούλων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από το νεοεκλεγμένο Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Μπουτάρης τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και με μεγάλη συναίσθηση ευθύνης ορκίζεται σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την πρώτη Δημοτική Αρχή της πόλης στην καινούρια εποχή που ανοίγει με τον Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την πρώτη Δημοτική Αρχή που ορκίζεται στο νέο Δημαρχείο της πόλης μας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας με την ιστορία των 2500 χρόνων με έξι πλέον Δημοτικές Κοινότητες μπαίνει σε αυτή τη νέα εποχή, με διαφάνεια στη Διοίκηση, με εξορθολογισμό των υπηρεσιών, με εξωστρέφεια στις ενέργειές της, με αξιοποίηση του Πολιτιστικού δυναμικού της πόλης, με αποκατάσταση της ιστορικής της ταυτότητας και αναζήτηση της οικονομικής της ανάπτυξης. ...............

Δύο νεκροί σε επιθέσεις με πυροβόλα στο Ιράκ

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι έχει θέσει την ασφάλεια στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

Ένας στρατηγός του ιρακινού στρατού σκοτώθηκε και η κόρη του τραυματίστηκε από αγνώστους που άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα με σιγαστήρες, δήλωσαν σήμερα τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας.

Ο ανώτατος αξιωματικός Ιμάντ Χασέμ σκοτώθηκε χθες το βράδυ στη Μανσούρ, στη δυτική Βαγδάτη, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο οποίο επέβαινε και η κόρη του, η ηλικία της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί.

Παράλληλα, στα δυτικά της πρωτεύουσας στη συνοικία Αμρίγια τραυματίστηκε χθες το βράδυ υπό παρόμοιες συνθήκες ο αντισυνταγματάρχης της αστυνομίας Ματζίντ Χαμίντ, όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Σήμερα το βράδυ σκοτώθηκε με τον ίδιο τρόπο στη συνοικία Αντέλ, πάλι στη δυτική Βαγδάτη, ένας γιατρός, ο Μοχάμαντ Ισμαΐλ, που επέβαινε στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Γυναίκα απειλούσε μέσω Facebook πως θα αυτοκτονήσει

Η 40χρονη συνομίλησε με μία ειδικό για τα προβλήματά της, εξηγώντας της ότι βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Μία Ιταλίδα η οποία είχε ανακοινώσει μέσω του Facebook την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει, διασώθηκε από την αστυνομία που ειδοποιήθηκε από ένα άλλο μέλος της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

Η 40χρονη Ιταλίδα η οποία μένει στην Ρώμη, απέστειλε στο μέλος του Facebook, που ειδοποίησε την αστυνομία, ένα μήνυμα γνωστοποιώντας του ότι σχεδιάζει να αυτοκτονήσει.

Η αστυνομία μέσω του Facebook εντόπισε την διεύθυνση και τον αριθμό του τηλεφώνου της Ιταλίδας.

Η 40χρονη συνομίλησε με μία ειδικό για τα προβλήματά της, εξηγώντας της ότι βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση επειδή ζει με τους γονείς της, δεν έχει δουλειά και δεν είναι αυτόνομη.

Η συνομιλία αυτή διήρκεσε μέχρι που η αστυνομία έφτασε στο σπίτι της Ιταλίδας.

Οι Ιταλοί «χρεώνουν» στην Ελλάδα τα πακέτα βόμβες στη Ρώμη - Ύποπτο δέμα στην πρεσβεία της ΕΕ στην Ελβετία

- «Ψάχνουν» και την εμπλοκή Ελλήνων αναρχικών οι ιταλικές αρχές
- Ιταλικά ΜΜΕ: Τα πακέτα φέρονται να εστάλησαν από την Ελλάδα
- Δυο τραυματίες από τις εκρήξεις στις πρεσβείες Ελβετίας και Χιλής
- Συναγερμός και στη Βέρνη, ύποπτο δέμα στην πρεσβεία της ΕΕ!

Μνήμες από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου σε πρεσβείες στην Αθήνα ξύπνησαν με το τρομο-μπαράζ στη Ρώμη. Στόχοι και πάλι πρεσβείες, για αυτό και άμεσα οι έρευνες στράφηκαν και σε Έλληνες αναρχικούς και στη διεθνή διασύνδεση τρομοκρατών.

Αίσθηση προκαλεί πληροφορία που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI, επικαλούμενο τις αστυνομικές αρχές: οι εκρηκτικοί φάκελοι στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη, φέρονται να έχουν σταλεί από την Ελλάδα..............

Ορκίστηκε ο Π. Τατούλης περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ορκίστηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, παρουσία οικονομικών, κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και θεσμικών παραγόντων της Πελοποννήσου, καθώς και πλήθους κόσμου, ο νέος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες και το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.
 
Στην ομιλία του ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ανέφερε ότι "με όλους αυτούς τους ελευθερόφρονες πολίτες, τους πολίτες που αψήφησαν τα αναχρονιστικά υποδεκάμετρα με τα οποία κάποιοι εμμένουν να μετρούν τις κομματικές επιρροές, με όλους τους πολίτες που συγκροτούν τη ``Νέα Πελοπόννησο``, από σήμερα κιόλας πορευόμαστε μαζί. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς περιχαρακώσεις. Χωρίς μικρονοητικές, μικροκομματικές αντιλήψεις".

"Εμείς δεν έχουμε δουλείες. Δεν έχουμε ανεξόφλητες επιταγές. Δεν ήλθαμε εδώ απλώς για να ``αλλάξουμε φρουρά`` ή να βαυκαλιστούμε γύρω από τα μικρά τσιφλίκια εξουσίας μας", τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε:

Ψωμιάδη για τις περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα

Κοροϊδία και εμπαιγμό χαρακτήρισε σήμερα ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, τις επικείμενες περικοπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα επιδόματα των πολυτέκνων.
 
«Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των χιλιάδων πολυτέκνων ανά την Ελλάδα δεν έχουν τελειωμό. Ενώ ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι δεν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια στα, έτσι κι αλλιώς πενιχρά, πολυτεκνικά επιδόματα, ακολούθησε η αιφνιδιαστική μείωση κατά 50% των πολυτεκνικών επιδομάτων», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Και πρόσθεσε: «Φθάνει πια η κοροϊδία και οι γκεμπελικές μέθοδοι! Καμία περαιτέρω μείωση στα πολυτεκνικά επιδόματα. Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να αντιληφθεί την ουσιαστική συμβολή των πολυτέκνων στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και να σταματήσει τα αδικαιολόγητα και παρατεταμένα «ψαλιδίσματα» στα εισοδήματα χιλιάδων οικογενειών. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες και, ακόμη περισσότερο οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, να πληρώνουν την κακοδιαχείριση και τα λάθη των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών».

Πτυχιούχοι Έλληνες μεταναστεύουν στην Αυστραλία

Η Γη της Επαγγελίας, η Αυστραλία που τραβούσε πριν μισό αιώνα τους ανειδίκευτους εργάτες από την ελληνική ύπαιθρο για να δουλέψουν στα ορυχεία, στις φυτείες ζαχαροκάλαμου, στις τραινογραμμές και στη γραμμή του General Motors, σήμερα φαντάζει η μόνη ελπίδα που απέμεινε για μια άλλη κατηγορία συμπατριωτών μας, τους πτυχιούχους και εξειδικευμένους νέους που δεν μπορούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα.
 
Η απόγνωση αναγκάζει πολλούς να βλέπουν την Αυστραλία, τον πιο μακρινό γι' αυτούς προορισμό, ως σανίδα σωτηρίας. Δεκάδες φτάνουν τα mails στις Ελληνικές οργανώσεις της Αυστραλίας, στην ομογενειακή εφημερίδα ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, στα Προξενεία της Ελλάδας στο Σίδνευ και στην Μελβούρνη, στην Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και όπου αλλού μπορεί κάποιος να φανταστεί. 

Στην μεταπολεμική Ελλάδα, μεθοδικά και με συγκεκριμένο πρόγραμμα, γέμιζαν τα καράβια με τον ανθό της Ελληνικής γης που δεν είχε τη δυνατότητα να θρέψει την νεολαία της.

Άλλη η ψυχολογία των ανθρώπων τότε, άλλη εκείνων σήμερα, παρανομαστής όμως κοινός παραμένει η ανάγκη. Τον κοινό παρονομαστή τον έφερε το μνημόνιο, που έχει αρχίσει να αποδεκατίζει το ανθρώπινο εξειδικευμένο δυναμικό της χώρας.

Ο Παπανδρέου γιόρτασε τον προϋπολογισμό με χαλαρό ποτάκι!

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου... γιόρτασε χθες το την υπερψήφιση του προϋπολογισμού κερνώντας ποτά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο Παπανδρέου καλεσε όλους τους βουλευτές που είχαν απομείνει στο στο κοινοβούλιο και τους κέρασε ποτάκι στο εντευκτήριο.

Το κλίμα ήταν ευχάριστο αν και τα χαμόγελα ήταν κάπως σφιγμένα. Στη συνάντηση βρέθηκε και ο... αντάρτης Θ. Ρομπόπουλος, τον οποίο ο πρωθυπουργός τον χαιρέτησε λέγοντάς του: «Μπράβο Θωμά. Η διαφωνία είναι οξυγόνο για τη Δημοκρατία».

Τηλεδιάσκεψη συναρμόδιων Υπουργείων με τις ΗΠΑ για την Κρουαζιέρα

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οργάνωσε στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, ο Πρέσβης των ΗΠΑ, κ. Daniel Smith, με τη συμμετοχή τριών Ελλήνων Υπουργών, των κυρίων Χάρη Παμπούκη Υπουργού Επικρατείας, Ιωάννη Διαμαντίδη Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιώργου Νικητιάδη Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, του Δρ. Αθανάσιου Καρλή, εκπροσώπου του ΟΛΠ και εκπροσώπων των τουριστικών επαγγελματιών.

Όπως ανέφερε στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Smith, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, θέλησε να φέρει σε άμεση επαφή εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας των ΗΠΑ με την ελληνική πολιτική ηγεσία, με επαγγελματίες της κρουαζιέρας και εκπροσώπους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων, επ' ευκαιρία της παρουσίασης του σχεδίου της σύμβασης για την εκτέλεση περιηγητικών πλόων, η οποία έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Σταμάτης φτιάχνει τα γαλάζια ψηφοδέλτια

Ο επί χρόνια στενός συνεργάτης και φίλος του Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, έχει αναλάβει την ανεύρεση (νέων) αξιόλογων προσώπων, για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι συγκεκριμένη. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να είναι έτοιμα τα ψηφοδέλτια. Βλέπετε, στην Ρηγίλλης, θέλουν να προλάβουν τον ενδεχόμενο (εκλογικό) αιφνιδισμό του Παπανδρέου.

Ο Πάγκαλος έστειλε το... εσώρουχό του στο Ράδιο Αρβύλα!

Έκπληξη αλλά και πολλά χαμόγελα προκάλεσε η χιουμοριστική απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου σε χιουμοριστικό βίντεο που παρουσίασε η σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα».

Όλα ξεκίνησαν όταν στο στούντιο της εκπομπής που σατιρίζει πρόσωπα και καταστάσεις προβλήθηκε ένα τεράστιο εσώρουχο στο οποίο οι παρουσιαστές έμπαιναν και έβγαιναν λέγοντας ότι αυτό είναι το εσώρουχο του κ. Πάγκαλου.

Γνωστός για το χιούμορ και τα πειράγματά του ο αντιπρόεδρος χθες προκειμένου να διαψεύσει τα περί μεγέθους του εσωρούχου του απέστειλε στην εκπομπή ένα πραγματικό εσώρουχο του συνοδευόμενο από την εξής επιστολή:

Κόψτε τις βιταμίνες και φάτε πορτοκάλια

Αντί να πάρετε βιταμίνη C σε χάπι, φάτε ένα πορτοκάλι. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο φρούτο δρουν πολύ πιο αποτελεσματικά για τον οργανισμό, υποστηρίζουν επιστήμονες


Επιστήμονες του πεδίου της διατροφής ανακάλυψαν για ποιον λόγο το να καταναλώσετε ένα πορτοκάλι αποτελεί καλύτερη τακτική από το να πάρετε βιταμίνη C σε χάπι, ή άλλου είδους πολυβιταμίνες. Οπως αναφέρουν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ στη Γιούτα, το μοναδικό μείγμα αντιοξειδωτικών που περιέχεται στο πορτοκάλι δρα πολύ πιο αποτελεσματικά για τον οργανισμό από το να πάρει κάποιος ξεχωριστά συστατικά του φρούτου υπό μορφή χαπιού.
 
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων, προστατεύουν από τον καρκίνο και βοηθούν στην πρόληψη των καρδιοπαθειών- αν και σε ό,τι αφορά τις καρδιοπάθειες τελευταία στοιχεία θέτουν υπό αμφισβήτηση αυτή την προστατευτική δράση...............

Τα νούμερα δείχνουν σοβαρό κίνδυνο για τη βρετανική οικονομία

Η πρόβλεψη, που σημειωτέον κρίνεται "αισιόδοξη", μιλά για ανάπτυξη σε ποσοστό +2,1% για όλο το '11 στη βρετανική οικονομία.


Πληθωρισμός που σε ετήσια βάση έχει "ξεφύγει" (+3,3%), δημόσιο έλλειμμα υπέρογκο (μόνον τον Νοέμβριο αύξηση 10%) , ανεργία σε σταθερή άνοδο (+7,9% του 'ενεργού' πληθυσμού), όλο και πιο 'αναιμική' η ανάπτυξη (0,7% το γ' τρίμηνο) όλα συνηγορούν, λοιπόν, ότι βασικοί δείκτες της βρετανικής οικονομίας περνούν στο "κόκκινο" στην ανατολή ενός "δύσκολου" κατά την κυβέρνηση του Ντέηβιντ Κάμερον έτους. Πάντως, κατά πολλούς Βρετανούς οικονομολόγους, που βλέπουν ήδη απαισιόδοξα το '11, το "ντούς ήταν κρύο" με τη δημοσίευση όλων αυτών των δεικτών "παράλληλα" με τα Χριστούγεννα. Μόνον σε ένα πράγμα συμφωνούν οι οικονομολόγοι αυτοί, το '11, δεν θα είναι έτος ύφεσης για τη βρετανική οικονομία.........................

Κινδυνεύουν με λουκέτο 7.000 επιχειρήσεις από τις κινητοποιήσεις

Η αγορά παρουσιάζει την τραγικότερη εικόνα των τελευταίων τριάντα ετών.

Την αγωνία του εμπορικού κόσμου για τις επιπτώσεις της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αυτή την περίοδο μεταφέρουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με ανακοινώσεις τους ζητώντας και αυτοί με τη σειρά τους την αναστολή των κινητοποιήσεων ενώ η κατάσταση που διαμορφώνεται εκτιμάται ότι θα ανεβάσει τον αριθμό των επιχειρήσεων που κλείνουν στις 7.000 για το Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γ. Κασιμάτης, χαρακτηρίζει δραματική την κατάσταση στην αγορά πού επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο λόγω της αδυναμίας των καταναλωτών να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα,...................

3.000 άνθρωποι “τραυματίζονται” τα Χριστούγεννα για να πάρουν... αποζημίωση

Τραυματιστήκατε την ώρα που βάζετε τα λαμπιόνια στο δέντρο; Χτυπήσατε την ώρα που μεταφέρετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Αν έχετε ασφάλεια ζωής τότε ίσως περάσετε πλέον από κόσκινο για να πάρετε αποζημίωση!


Προσοχή τα Χριστούγεννα συνέστησε σήμερα η Υπηρεσία Αποζημιώσεων της Νέας Ζηλανδίας.
 
Περίπου 3.000 άνθρωποι τραυματίζονται αρκετά σοβαρά κάθε χρόνο την ημέρα των Χριστουγέννων ώστε να διεκδικούν αποζημίωση, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV3 η Κέλι Μονγκ, εκπρόσωπος της κυβερνητικής αυτής υπηρεσίας εξετάζοντας τις στατιστικές των τελευταίων πέντε ετών.
 
Η πρώτη αιτία ατυχημάτων είναι οι πτώσεις, όπως είπε, αλλά επικίνδυνος αποδεικνύεται και ο στολισμός με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια....................

Οι Αμερικάνοι κάνουν πίσω για την γενοκτονία των Αρμενίων

Δεν θα γίνει φέτος αλλά ίσως και οριστικά, η ψηφοφορία στη Βουλή για σχέδιο απόφασης που χαρακτηρίζει γενοκτονία τη "συστηματική σφαγή" 1-1,5 εκατ. Αρμενίων από τους Οθωμανούς.


Η πρόταση απόφασης της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ η οποία χαρακτήριζε τη μαζική σφαγή τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου Αρμενίων από τους Οθωμανούς στην διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου γενοκτονία μοιάζει να τίθεται στο ράφι καθώς δεν πρόκειται να τεθεί σε ψήφιση σήμερα Πέμπτη.
 
Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι δεν προγραμμάτισε ψηφοφορία για το κείμενο την τελευταία ημέρα συνεδρίασης του σώματος προς τις διακοπές για τις γιορτές, ουσιαστικά θέτοντας στο ράφι την πρόταση έως τουλάχιστον τις αρχές της επόμενης χρονιάς, όταν θα είναι ακόμα πιο αμφίβολη η έγκρισή της......................

Τοποθετήθηκε ο αδριάντας του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Μετά από πολλές αντιπαραθέσεις, του άγαλμα του πολιτικού κοσμεί την παραλία της πόλης.


Ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπέγραψε σχετική σύμβαση στο πλαίσιο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε δήλωσή του επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την υποχρέωση να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, "τιμώντας τον άνθρωπο και πολιτικό που αναμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη".

Κ. Καρατζαφέρης: Υπέρ της μετάθεσης του χρέους για 10 χρόνια

Να ζητήσει η Ελλάδα μετάθεση του χρέους της για μια 10ετία, πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011.

«Δεν περνάμε την μεγαλύτερη κρίση. Περνάμε μια κρίση. Θέλει σωστές και γενναίες αποφάσεις που δεν τις βλέπω όμως. Στη κρίση δεν βάζεις φυτίλι. Πρέπει να βρει τρόπο η Ελλάδα να μεταθέσει το χρέος της για μια 10ετία, να βρούμε σωστές λύσεις και να ορθοποδήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι χρειάζεται αλλαγή ρότας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει ουσιαστική συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών» ενώ συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Μην μου πείτε κ. Παπανδρέου ότι δεν μπορείτε να τα βρείτε. Εδώ τα βρήκε ο Μπουτάρης με τον Άνθιμο».

Ο κ. Καρατζαφέρης υπεραμύνθηκε της στάσης του κόμματος του στην ψήφιση του μνημονίου ενώ επιτέθηκε σε ΝΔ και Αριστερά ότι δεν έχουν πρόταση................

Επεισόδια κατά τη διάρκεια “σκούπας” έξω από την ΑΣΟΕΕ

Στόχος των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι παράνομοι μικροπωλητές που εδώ και μήνες, όπως συμβαίνει σε πολλές πανεπιστημιακές σχολές, έχουν “καταλάβει” το πεζοδρόμιο της Πατησίων μπροστά στην ΑΣΟΕΕ.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να καταδιώκουν τους μετανάστες με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση καθώς αρκετοί από τους φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία τους μπροστά στο χώρο της σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έκαναν και χρήση χημικών ωστόσο τα επεισόδια δεν πήραν εκταση.

Έφοδος σε δύο αποθήκες με χιλιάδες προϊόντα-μαϊμούδες

Ολόκληρα... πολυκαταστήματα ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας. Τόνους ολόκληρους από παράνομα προϊόντα

είχαν αποθηκεύσει τα κυκλώματα που μέσω αλλοδαπών τα εμπορεύονται στα πεζοδρόμια, αλλά και σε καταστήματα της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί μαζί με άνδρες του ΣΔΟΕ έχουν κάνει έφοδο σε δύο κτίρια στην οδό Μενάνδρου και στην οδό Σερβίων.

Όπως και πριν από λίγο καιρό όταν είχε ανακαλυφθεί η αποθήκη με τους .... κινητούς τοίχους-κρυψώνες και τα μυστικά περάσματα, έτσι και τώρα οι βρέθηκαν τεράστιες ποσότητες.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος εντοπίζοντας αρχικά του μετανάστες που πωλούσαν το παράνομο εμπόρευμα. Μετά από παρακολούθηση οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τις δύο αποθήκες.

Έκλεψαν και το super market... και τον υπάλληλο

Είκοσι λεπτά πριν το κλείσιμο μπήκαν στο super market του Κολωνού οι τέσσερις ληστές

Ο ένας στάθηκε στην πόρτα για να μη βγει και να μην μπει κανείς, ενώ οι άλλοι τρεις πήγαν “γραμμή” για τα ταμεία με τα όπλα στα χέρια.

Απείλησαν τους υπάλληλους και τους υποχρέωσαν να τους παραδώσουν τα χρήματα. Ο ένας από τους ληστές είδε όμως πλάι στο ταμείο την τσάντα ενός από τους υπαλλήλους και συμπέρανε ότι εκεί μπορεί να κρύβεται μέρος από τις εισπράξεις και έτσι αποφάσισε να την αρπάξει και αυτή με αποτέλεσμα ο άτυχος υπάλληλος να χάσει 500 ευρώ.

Μέχρι να ειδοποιηθεί η αστυνομία οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Πελοπόννησος: Εγκρίθηκαν 13 νέες επενδύσεις

Αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων έγιναν εντάχθηκαν στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου.


Δεκατρείς αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων, συνολικού ύψους 13.657.915,62 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 8.156.140,06 ευρώ εντάχθηκαν στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, ύστερα από έγκριση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη.

Τον σκότωσαν μπροστά στα μάτια της γυναίκας του

Άγριο έγκλημα στο Ξυλόκαστρο αργά χθες το βράδυ Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δυο ληστές εισέβαλαν με τα όπλα στα χέρια σε πρατήριο στην περιοχή Μελίσσι.

Ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο βενζινάδικο και άδειασαν το ταμείο.

Ο άτυχος βενζινοπώλης θέλησε να τους σταματήσει. Άρχισε να τρέχει πίσω τους την ώρα που οι ληστές πήγαιναν να μπουν στο αυτοκίνητό τους.

Ο ένας από τους δράστες δεν δίστασε να σηκώσει το όπλο του και να εκτελέσει τον άτυχο άνδρα μπροστά στα μάτια της συζύγου του.

Η αστυνομία μελετά το υλικό που έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για να εντοπίσει τους δολοφόνους.

Στα όρια της γραφικότητας ο Μπαγίς

Τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Πίναρ Καρσίγιακα όλοι τα καταδικάζουν. Αλλά η αντίδραση της Άγκυρας αγγίζει τα όρια της γραφικότητας!


Είναι όμως και γραφικό –τουλάχιστον- δύο Τούρκοι υπουργοί να περιμένουν στο αεροδρόμιο της Σμύρνης τους παίκτες της τουρκικής ομάδας λες και γύρναγαν από το Βιετνάμ!!!

Ο ένας ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος πια Ε.Μπαγίς, οποίος μάλιστα έκανε και δηλώσεις στους δημοσιογράφους σύμφωνα με τις οποίες “η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει τα επεισόδια”! Λίγο ακόμη και ο Μπαγίς είναι ικανός να ...εξισώσει τις καρπαζιές που έπεσαν με τον ...Αττίλα!

Ηλεία: Νεκρός σε τροχαίο ένας 28χρονος

Ακόμα ένα νεκρός προστέθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην μεγάλη λίστα με τα θύματα της ασφάλτου.


Ο 28χρονος κάτοικος Νέας Μανωλάδας άφησε την τελευταία του πνοή στην παλιά εθνική οδό, στην περιοχή Βάρδα. Ο άτυχος νεαρός οδηγούσε με προορισμό τα Λεχαινά όταν το αυτοκίνητό του ανετράπει και προσέκρουσε σε μαντρότοιχο.

13 πτυχιούχοι θα προσληφθούν στη Γενική Γραμματεία Ισότητας

Αφορά τους νέους που έχουν πτυχία κυρίως από σχολές Κοινωνικών επιστημών.


Οι θέσεις απευθύνονται σε πτυχιούχους Κοινωνικών Επιστημών, Ψυχολόγους ή Κοινωνικούς Λειτουργούς εάν δεν βρεθεί κάποιος στις άλλες ειδικότητες

Θα απασχοηθούν σε συμβάσεις ενός έτους στη τηλεφωνική γραμμή SOS για συμβουλευτική υποστήριξητων γυναικ΄βν θυμάτων βίας

Απαιτούνται τίτλοι σπουδών, γνώση Η/Υ και καλή γνώση αγγλικών ή γαλλικών ή ρώσικης γλώσσας

Αιτήσεις έως 1/1/2011 στην Κοραή 4, ΤΚ 105 64 Αθήνα
Τηλ: 213 - 1501475 και στο www.isotita.gr

Α. Τσίπρας: "Ο προϋπολογισμός θα διαλύσει την κοινωνία"

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μπορεί να μειώθηκε το έλλειμμα κατά έξι μονάδες, αλλά αυξήθηκε η ύφεση κατά 4,2%, γεγονός που σημαίνει εκτόξευση της ανεργίας

«Βουλιάζετε την Ελλάδα στην ύφεση και στην κρίση χρέους, γιατί το τελευταίο που σας ενδιαφέρει εσάς και την τρόικα και την οικονομική ολιγαρχία που σας στηρίζει, είναι το χρέος", τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", δηλαδή το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και η κατάργηση κάθε προστασίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μπορεί να μειώθηκε το έλλειμμα κατά έξι μονάδες, αλλά αυξήθηκε η ύφεση κατά 4,2%, γεγονός που σημαίνει εκτόξευση της ανεργίας. "Δηλαδή οι άνθρωποι που μένουν άνεργοι θα πρέπει να πειστούν ότι τους κάνατε φτωχούς και εξαθλιωμένους για να τους σώσετε από τη χρεοκοπία; Δεν θα σας πιστέψουν"...............................

5.777 νεκροί κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης!

Ο αριθμός σοκάρει αλλά δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινός. Οι θάνατοι από ιατρικά λάθη αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο προκαλώντας όμως και τις αμφιβολίες των ασθενών προς τους γιατρούς.

Πέντε χιλιάδες επτακόσια εβδομήντα επτά (5.777) άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο χρόνο, εξαιτίας ιατρικών λαθών ή παραλείψεων, μετά ή κατά τη διάρκεια επέμβασης στην Αυστραλία. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων ήταν 78 χρόνια στις γυναίκες και 74 στους άντρες, οι περισσότεροι δε είχαν προβλήματα υγείας.
 
Οι πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου υπήρξαν η αναπνευστική ανεπάρκεια, η πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων και η σηψαιμία................

Ο “Χοντρός” μοίρασε 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ!

Θέλουν και αυτοί λίγα λεφτά. Και πως να μην τα θέλουν σε τέτοιες δύσκολες ώρες που ζούμε. 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν σε αρκετές χιλιάδες πολίτες.

Σύσσωµο το ισπανικό έθνος στήθηκε χθες µπροστά στην τηλεόραση, µε την ελπίδα ότι µέρος από τα 2,3 δισεκατοµµύρια ευρώπου µοίρασε η χριστουγεννιάτικη λοταρία θα γίνει δικό τους.Τα κέρδη αυτής της λοταρίας, της µεγαλύτερης στον κόσµο, δεν µοιράζονται σε έναν αλλά σε χιλιάδες νικητές, οι οποίοι γίνονται πλουσιότεροι κατά 20,όσο τιµάται κάθε λαχνός, έως κατά 300.000 ευρώ.
 
Ο «Χοντρός» – «El Gordo» – είναι θεσµός στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Καθιερώθηκε το 1812 και οι Ισπανοί περιµένουν αυτή τη µέρα πώς και πώς. Πόσο µάλλον αυτές τις δύσκολες ώρες που η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 20% και το ισπανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισµό λιτότητας για το 2011.

“Ζω επειδή έκοψα το χέρι µου”

Εκατόν είκοσι επτά ώρες κράτησε το µαρτύριό του. Εκατόν είκοσι επτά ώρες παγιδευµένος ανάµεσα σε δύο βράχους, έως ότου έκοψε το χέρι του για να ελευθερωθεί. Μια ιστορία που σοκάρει...


Οπως όλες οι τραγικές ιστορίες, έτσι και η περιπέτεια του Αρον Ράλστον είναι γεµάτη από αντιθέσεις, συναισθήµατα που εναλλάσσονται από στιγµή σε στιγµή. Και στο τέλος, η κάθαρση.
 
Τύπος µοναχικός, ο Ράλστον είχε, κι έχει, πάθος µε την ορειβασία. Εναν χρόνο πριν από το ατύχηµα εγκατέλειψε την εταιρεία όπου δούλευε ως µηχανικός, για να εξερευνήσει τα βουνά του Κολοράντο. Τον Μάιο του 2003, σειρά είχε η Γιούτα. Εκείνη τη µοιραία µέρα, µόνος µέσα στο άγριο τοπίο, ο Ράλστον άκουγε την αγαπηµένη του µπάντα.
 
Κάποια στιγµή προσπάθησε να διασχίσει ένα άνοιγµα των βράχων – µήκους ενός µέτρου και βάθους τριών. «Ενιωθα τόσο ευτυχισµένος και τόσο ελεύθερος». Θα ήταν µία ακόµη συναρπαστική εµπειρία αν ένας ογκόλιθος – βάρους τουλάχιστον 350 κιλών – δεν έπεφτε πάνω στο δεξί του χέρι................

Διέδιδαν τη χολέρα μέσω βουντού και τους λίντσαραν

Τουλάχιστον 45"λιντσαρίσματα" ανθρώπων που πολίτες κατηγορούσαν ότι διέδιδαν τη χολέρα "μέσω βουντού" έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Αϊτή


Οργισμένοι Αϊτινοί "λίντσαραν" τουλάχιστον 45 ανθρώπους τις τελευταίες μέρες κατηγορώντας τους ότι εξάπλωναν την επιδημία χολέρας η οποία έχει στοιχίσει πάνω από 2.500 ανθρώπους στη χώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι.
 
Ο αριθμός περιλαμβάνει τουλάχιστον 14 ανθρώπους που φέρονταν να επιδίδονται σε "μαύρη μαγεία" στη νοτιοδυτική περιοχή Γκραντ'Ανς -- όπου κάτοικοι φοβούνταν ότι εξάπλωναν την ασθένεια με κάποια "μαγική ουσία". Η περιοχή είναι από τις λίγες που δεν έχει πληγεί ιδιαίτερα από τη χολέρα.....

Στην κατηγορία junk-σκουπίδι απειλεί να υποβαθμίσει η Fitch την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα πέντε ελληνικών τραπεζών

Το πυροτέχνημα του οίκου αξιολόγησης έρχεται 48 ώρες μετά την απειλή υποβάθμισης στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού δημοσίου από τον ίδιο οίκο.

 


Στην κατηγορία «junk» απειλεί να υποβαθμίσει η Fitch Ratings την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank, της Τράπεζας Πειραιώς και της ATEbank.
 
Η Fitch, ακολουθεί ως ουρά τη Moody's, στα χτυπήματα που και οι δύο διεθνείς οίκοι καταφέρνουν στα πιο ευάλωτα μέλη της ευρωζώνης, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
 
Ο λόγος των λυσσαλέων επιθέσεων τους δεν είναι άλλος από την ίδια την επιβίωση τους η οποία από το καλοκαίρι και μετά θα είναι αμφίβολη, αφού η Ε.Ε ετοίμασε μηχανισμό ελέγχου τους που κοινοτικές πηγές τον παρομοιάζουν πονηρά ως ''στενό κορσέ''.
 
Όμως ως το καλοκαίρι αναλυτές προβλέπουν κλιμάκωση των επιθέσεων από τους διεθνείς οίκους, κάτι που μεταφράζεται σε πιέσεις στο ευρώ και στα επιτόκια δανεισμού των φτωχών συγγενών της ευρωζώνης.

222 δισ. δολάρια το κόστος από φυσικές καταστροφές

Οι οικονομικές ζημιές σε παγκόσμιο επίπεδο από φυσικές καταστροφές και καταστροφές που προκάλεσαν από δυστυχήματα για τα οποία ευθύνονται άνθρωποι ανήλθαν σε 222 δις δολάρια το 2010, ποσό υπερτριπλάσιο από τα 63 δις δολάρια του 2009, σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρία Swiss Re.


Η παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία δαπάνησε 36 δις δολάρια λόγω καταστροφών εφέτος, ποσό αυξημένο κατά 34% από το 2009.
 
Ο απολογισμός των νεκρών ήταν ο υψηλότερος από το 1976: 260.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φυσικές καταστροφές το 2010 έναντι 15.000 το 2009, πάντοτε σύμφωνα με τη Swiss Re.
 
Το μεγαλύτερο μέρος των θυμάτων οφείλεται στον σαρωτικό σεισμό της Αϊτής τον Ιανουάριο, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 220.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την ασφαλιστική. Επιπλέον 15.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κύμα καύσωνα και τις πυρκαγιές στη Ρωσία, ενώ οι θερινές πλημμύρες σε Κίνα και Πακιστάν στοίχισαν 6.225 θανάτους, σύμφωνα με την εταιρία.............

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

"-Μη φοβάσαι Κώστα μου.. εγώ θα σε σώσω ! Κι εσένα και όλους τους υπόλογους.. Κι άμα κάηκε μια φορά η Ηλεία, τώρα ας καεί η χώρα όλη..

..Εδώ δεν είναι ούτε Σλοβενία, ούτε Σουδάν , ούτε Βενεζουέλα, ούτε καν Φιλιππίνες ... Εμείς νά 'μαστε καλά κι άσε το λαό να πεθαίνει ! "

Εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ !

"Το πραγματικό κόστος του Άνθρακα"

H έκθεση φωτογραφίας της Greenpeace που αποκαλύπτει το πραγματικό τίμημα του άνθρακα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ολοκληρώθηκε στην Ελασσόνα.


Μετά τις επιτυχημένες δράσεις κατά του λιγνίτη σε Κορινθιακό Κόλπο και Αλιβέρι, η Greenpeace κατάφερε να αναδείξει με εικόνες τις καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον της εξόρυξης και της καύσης του λιγνίτη στο πλαίσιο της απελευθέρωσης αγοράς ενέργειας στη χώρα.

Η έκθεση κράτησε τρεις μέρες και έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους της Ελασσόνας, αλλά και των γύρω περιοχών, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την απειλή της εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής για την τοπική κοινωνία.

Θεσσαλονίκη: Μειώνεται η ταρίφα στα ταξί σε 4 δήμους

Αλλαγή από διπλή σε μονή ταρίφα στος διαδρομές με ταξί μετά από απόφαση του Σωματείου.


Μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης "Ο Ερμής", μειώνεται το κόμιστρο των ταξί για τις διαδρομές από τους δήμους Θερμαϊκού, Μίκρας, Μηχανιώνας και Επανομής προς τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, το Σωματείο, αποφάσισε να μην υπάρξει για φέτος δώρο Χριστουγέννων στο κόμιστρο των ταξί της Θεσσαλονίκης. "Σε μια περίοδο που δυστυχώς όλα αυξάνονται, εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις, οι ιδιοκτήτες ταξί δείχνουν κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη, όπως αρμόζει στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε", τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη τύπου όπου ανακοινώθηκε η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί.

Οι Τούρκοι έφτιαξαν μουσείο για τους πρόσφυγες στην Πόλη

Ο πόνος, όπως λένε, είναι κοινός και στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Το 1923 αλλά και αργότερα ξεριζώθηκαν

και απ' τις δυο χώρες σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την ανταλλαγή των πληθυσμών.
Οι Τούρκοι συγκέντρωσαν λοιπόν τις μνήμες των δικών τους προσφύγων στο μουσείο που όπως λένε σύντομα θα φιλοξενεί και εκθέματα οικογενειών Ελλήνων.
newsit

Ρώμη : Έκρηξη παγιδευμένου δέματος στην Ελβετική πρεσβεία

Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη στην πρεσβεία που παραπέμπει στο μπαράζ εκρήξεων παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες της Αθήνας.

 


Ο Ιταλός τραυματίας που εργαζόταν στην πρεσβεία νοσηλεύεται με πληγές κυρίως στα χέρια σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
 
Και ενώ κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμα την επίθεση στην Ρώμη, όπου την Τρίτη είχε βρεθεί ένα ύποπτο πακέτο στο μετρό, στην Αθήνα γίνεται ήδη λόγος, από ειδικούς στα θέματα τρομοκρατίας, για διεθνή διασύνδεση των τρομοκρατών.
 
Μάλιστα με νόημα υπενθυμίζουν αφενός ότι η στην ιταλική μεθοδολογία εκρήξεων σε παγιδευμένα δέματα και επιστολές έβαλαν καρμπόν αυτοί που αναστάτωσαν την Αθήνα με αντίστοιχες επιθέσεις και αφετέρου πως αξιολογούνται και οι επισκέψεις στην Ιταλία των προσφάτως συλληφθέντων και κατηγορουμένων για τρομοκρατία στη χώρα μας.

Καταλήψεις σε επτά διόδια – Θα επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων χωρίς αντίτιμο

Οι γνωστές πλέον επιτροπές αγώνα των πολιτών διαφόρων περιοχών ενάντια στα διόδια ανακοίνωσαν μια σειρά κινητοποιήσεων σε επτά σημεία

των εθνικών οδών με αποκλεισμό των ταμείων των διοδίων ώστε να περνούν ελεύθερα τα οχήματα χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο οι οδηγοί.

Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση κατά την κορύφωση της χριστουγεννιάτικης εξόδου (Παρασκευή 24/12) οι επιτροπές αγώνα θα αποκλείσουν τα παρακάτω διόδια:

Ποιοι υπάλληλοι του Δημοσίου παίρνουν 18,5 μισθούς;

Είναι απίστευτο όμως είναι και αληθινό. Μετά το πογκρόμ σε μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο, υπάρχουν υπάλληλοι που... ξεπερνούν και εκείνους της Βουλής!

Οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ κοστίζουν (κατά μέσο όρο) ετησίως στο Κράτος 150.000 ευρώ ο ένας! Αυτό καθώς έκαστος από αυτούς λαμβάνει συνολικά 18μισι μισθούς.
Οι 4,5μισι παραπάνω μισθοί έχουν βαφτιστεί... μπόνους και οι υπάλληλοι τους λαμβάνουν (ως μπόνους) κάθε φορά που έχει τζακ ποτ!

Με λίγα λόγια άλλοι κυνηγούν την τύχη τους και άλλοι κάνουν την τύχη τους! Αν υπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι οι υπάλληλοι αυτοί όταν συνταξιοδοτούνται παίρνουν εφάπαξ ίσο με 39 μισθούς, τότε μάλλον μιλάμε για τους μόνους Έλληνες που δεν έχουν λόγο να ... παίζουν τυχερά παιχνίδια!