Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κ. Καρατζαφέρης: Υπέρ της μετάθεσης του χρέους για 10 χρόνια

Να ζητήσει η Ελλάδα μετάθεση του χρέους της για μια 10ετία, πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011.

«Δεν περνάμε την μεγαλύτερη κρίση. Περνάμε μια κρίση. Θέλει σωστές και γενναίες αποφάσεις που δεν τις βλέπω όμως. Στη κρίση δεν βάζεις φυτίλι. Πρέπει να βρει τρόπο η Ελλάδα να μεταθέσει το χρέος της για μια 10ετία, να βρούμε σωστές λύσεις και να ορθοποδήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι χρειάζεται αλλαγή ρότας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει ουσιαστική συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών» ενώ συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Μην μου πείτε κ. Παπανδρέου ότι δεν μπορείτε να τα βρείτε. Εδώ τα βρήκε ο Μπουτάρης με τον Άνθιμο».

Ο κ. Καρατζαφέρης υπεραμύνθηκε της στάσης του κόμματος του στην ψήφιση του μνημονίου ενώ επιτέθηκε σε ΝΔ και Αριστερά ότι δεν έχουν πρόταση................

«Δεν είχαμε άλλη διέξοδο από το να πάμε στο μνημόνιο. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το χρήμα της Τρόικα είναι εξαιρετικά ακριβό. Κάποιοι πληρώνουν ακριβά ιδιαίτερα οι μη προνομιούχοι. Υπάρχει όμως άλλη πρόταση να βρούμε φτηνό χρήμα; Προσπαθώ να ακούσω από την ΝΔ και την Αριστερά αλλά δεν ακούω τίποτα. Εκτός και αν μπορεί η χώρα χωρίς τα δανεικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέρριψε ευθύνες για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ, λέγοντας ότι οι πολιτικές τους εκφράστηκαν μέσα από τις κυβερνήσεις τους και με τους 23 υπουργούς Οικονομικών.

Έδειξε μάλιστα το Κοινοβούλιο μια χρυσή λίρα η αξία της οποίας όπως είπε το 1973 ήταν 300 δρχ. και σήμερα έχει 300 ευρώ. Ακόμα, μίλησε για διαχρονικά σκάνδαλα που δεν οδήγησαν κανένα στη φυλακή και για πολυτελή επιδεικτική διαβίωση των μεγαλοσχημόνων.

Κλείνοντας ο κ. Καρατζαφέρης την ομιλία του, αφού σημείωσε ότι το χειρότερο που έχει γίνει είναι ότι ο Έλληνας έσκυψε το κεφάλι, δεν έχει διάθεση, παραδόθηκε. «Έλληνα ψηλά το κεφάλι, Κουνήσου, Κάνε αυτά που αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου