Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Πωλούν τα νεφρά τους για να ζήσουν

Έναν Ιορδανό συνέλαβαν οι Αρχές της Υεμένης με την κατηγορία ότι έκανε εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων. Ο άνδρας συνελήφθη στην πόλη Σαναά, ενώ ετοιμαζόταν να φύγει για την Αίγυπτο.

Μαζί του βρίσκονταν και επτά Υεμένιοι, οι οποίοι θα ταξίδευαν μαζί του, προκειμένου να πωλήσουν τα νεφρά τους.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Υεμένης, ο Ιορδανός, ο οποίος εκαταζητείτο για εμπόριο οργάνων, έβρισκε στην Υεμένη, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, υποψήφιους δωρητές και μετά τους μετέφερε στην Αίγυπτο, όπου γίνονταν οι επεμβάσεις.

Η Αίγυπτος θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως μια περιοχή-σταθμός για το εμπόριο οργάνων. Στα τέλη Φεβρουαρίου, το Κοινοβούλιο της χώρας υιοθέτησε ένα νόμο για τις μεταμοσχεύσεις, με στόχο να περιοριστεί το παράνομο εμπόριο.

Συνελήφθη επειδή εξέδωσε βιβλίο για τον Μπαραντέι

Η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον εκδότη ενός βιβλίου για τον πρώην πρόεδρο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, πιθανό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 2011.

Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, οι αρχές κατέσχεσαν αντίτυπα του βιβλίου και συνέλαβαν τον Άχμεντ Μαχάνα, υπεύθυνο του εκδοτικού οίκου Dawin, κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του.

Κραυγή απόγνωσης άνεργου οικογενειάρχη Καβαλιώτη...

Συγκίνησε το πανελλήνιο η επιστολή ενός Καβαλιώτη άνεργου οικογενειάρχη με δύο παιδιά, ηλικίας 55 ετών, ο οποίος λέει ότι θα κάνει Πάσχα με μαρούλια και 20 ευρώ στην τσέπη. Ο Πασχάλης Λέξας, με το θάρρος της υπογραφής του, έστειλε επιστολή στο ΒΗΜΑ και διηγείται την ιστορία του. Το θέμα μπαίνει στο πρωτοσέλιδο της αθηναϊκής εφημερίδας και το πρόβλημα του 55χρονου Καβαλιώτη έρχεται να επισημάνει σε όλους αυτούς που το παρατηρούν από έξω, πόσο δύσκολο είναι να είσαι άνεργος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Αντιμετωπίζομαι από όλους σαν απατεώνας»

Γεωτρήσεις στη Θάσο με..επίβλεψη από....

Νέα απάντηση της Τουρκίας προκάλεσε ο συμβιβασμός που επήλθε ανάμεσα στην Ενεργειακή Αιγαίου και τα Ελληνικά Πετρέλαια για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων ανατολικά και δυτικά τής Θάσου. Με το που αποφασίστηκε η συνέχιση των ερευνών και των γεωτρήσεων, μετά το πρόσφατο «πάγωμα» των ΕΛΠΕ, η Τουρκία αντέδρασε έντονα.

Αρχικά, την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια τη Μεγάλη Τρίτη, η Τουρκία εξέδωσε σχέδιο στρατιωτικής άσκησης (ΝΟΤΑΜ) με το οποίο ζητά την εξαίρεση Λήμνου και Θάσου από κάθε σενάριο άσκησης ή στρατιωτικής εκπαίδευσης. Έτσι, επαναφέρει τη θέση περί αποστρατιωτικοποίησης των συγκεκριμένων νησιών. Με άλλη ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε κι αυτή τη Μεγάλη Τρίτη, η Τουρκία δηλώνει ότι δεσμεύει για ασκήσεις, από την 1η Απριλίου μέχρι τις 30 Ιουνίου, εκτεταμένη περιοχή η οποία περιλαμβάνει διεθνή ύδατα, διεθνή εναέριο χώρο εντός του FIR Αθηνών, μεταξύ Σαμοθράκης και Θάσου. Με άλλα λόγια, η Τουρκία κάνει σαφές ότι στρατιωτικά αεροσκάφη της θα πετούν επί τρεις μήνες πάνω από την περιοχή του Μπάμπουρα.
 

Οδηγοί επιβατικών οχημάτων μετατρέπουν τα αυτοκίνητά σε υγραεριοκίνητα...

Για ορισμένους είναι κίνηση που εντάσσεται στα οικολογικά τους "πιστεύω", για τους περισσότερους, όμως, ο λόγος για τον οποίο αναζητούν στη Βουλγαρία τον τρόπο για να μετατρέψουν το αυτοκίνητό τους από βενζινοκίνητο σε υγραεριοκίνητο, είναι καθαρά οικονομικός. Ιδιαίτερα δε, τώρα, που η τιμή της βενζίνης έχει πάρει την ανιούσα, η κίνηση με υγραέριο εξασφαλίζει στους οδηγούς τα διπλάσια χιλιόμετρα- με τα ίδια χρήματα- από ό,τι η βενζίνη.

Το υγραέριο LPG κοστίζει σημαντικά λιγότερο από ό,τι η βενζίνη- σχεδόν το ήμισυ της τιμής- κάνει καθαρότερη καύση και δεν επηρεάζει τις αποδόσεις της μηχανής.

Η χρήση του τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερη διαδεδομένη στα ταξί, στην περιοχή της Μακεδονίας, ενώ στις Σέρρες έχει γίνει, τελευταία, "μόδα" η μετατροπή και των επιβατικών αυτοκινήτων σε υγραεριοκίνητα.

Ήθελε Ιμαρέτ ο δεύτερος τη τάξει Σοσιαλιστής της Ελλάδας

Σύμφωνα με συζητήσεις στα δημοσιογραφικά στέκια στην Καβάλα ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης της Ελλάδας, κατά την πρόσφατη του επίσκεψη στην Καβάλα με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, δεν έμεινε ευχαριστημένος από την σουίτα του ξενοδοχείου "Lucy" στην περιοχή της Καλαμίτσας, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, αναγκάζοντας τους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για την φιλοξενία του να τον πάνε στο υπερχλιδάτο καβαλιώτικο ξενοδοχείο "Ιμαρέτ".

Ο κάθε Έλληνας κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί σαν γροθιά την οικονομική "κρίση" που διέρχεται η Ελλάδα.
 

Επίθεση Τσίπρα κατά Πάγκαλου

Δριμεία επίθεση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News.

Αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τον κατηγορεί ότι επιδίδεται σε «εκστρατεία λάσπης, ασύστολων συκοφαντιών και φραστικού τραμπουκισμού ενάντια στην Αριστερά», προσθέτοντας ότι «όταν στην κυβέρνηση διαπιστώσουν τη ζημιά που τους κάνει και επιχειρήσουν να τον μαζέψουν, θα είναι αργά».

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα μπαίνουν και η κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι συγκυβερνά με τον ΛΑΟΣ, αλλά και η Αριστερά, η οποία «οφείλει να υπερβεί τα δικά της προβλήματα, αν θέλει να είναι αντίστοιχη με τις απαιτήσεις των καιρών».

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρει ότι, όπως αποδείχθηκε τελικά, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διέθεταν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά σχέδια απέναντι στην κρίση, προσθέτοντας ότι, εάν τελικά η χώρα μας καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, «την απόλυτη ευθύνη θα την έχει ο κ. Παπανδρέου».

Στα…όπλα λόγω ανασφάλειας πάνω από 1,5 εκατομμύριο Έλληνες

Όλο και περισσότερο ανασφαλείς νιώθουν οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι σπεύδουν να προμηθευτούν όπλα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια καραμπίνες και κυνηγετικά όπλα έχουν δηλωθεί στα αστυνομικά τμήματα μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Από αυτό τον αριθμό οι εγγεγραμμένοι σε κυνηγετικούς συλλόγους είναι μόλις 233.150, γεγονός που δείχνει ότι οι υπόλοιποι έχουν ένα όπλο κυριολεκτικά “κάτω από το μαξιλάρι τους” για να νιώθουν ασφάλεια.

Σε αυτό τον αριθμό να προστεθούν και οι 3.200 περιπτώσεις πολιτών που διαθέτουν νόμιμες άδειες οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Σε αυτά τα όπλα δεν έχουν προστεθεί τα χιλιάδες παράνομα όπλα που φθάνουν στην Ελλάδα είτε από την Αλβανία είτε από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα στην ερώτηση για το εάν θα αγοράζατε όπλο για να προστατεύεσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας, το 37,1% απαντά θετικά, ενώ το 58,5% απαντά όχι.

"Ο μικρός Άγγελος μας χρειάζεται όλους δίπλα του". Ας βοηθήσουμε...

"Ζητω την βοήθειά σας , για τον γιο μου Άγγελο του οποίου το πρόβλημα σας περιγράφω παρακάτω.

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ - ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ



Πρόκειται για ένα παιδί 13 ετών, το τέταρτο παιδί μου, που γεννήθηκε με σπαστική τετραπληγία, που όμως χάρη στην οικογενειακή αμέριστη αγάπη και φροντίδα συμμετέχει στην καθημερινότητα με ενδιαφέρον, , ασχολείται με υπολογιστή, αστειεύεται, θυμώνει, παίζει, έχει φίλους, είναι κοινωνικός, …μόνο που δεν αυτοεξυπηρετείται…

Το 2003 έκανε επεμβάσεις στην Αμερική, στη Βοστώνη, στο Children’ Hospital, επιμήκυνσης μυών, με απόλυτη επιτυχία, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν φυσιοθεραπείες στην Ελλάδα που δεν απέφεραν αποτέλεσμα. Επειδή, ως γνωστό, το κράτος πρόνοιας, σε τούτη τη χώρα απουσιάζει, κι επειδή εκ των πραγμάτων δεν εργάζομαι, ζούμε όλοι μαζί σε σπίτι που νοικιάζουμε, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά μου μόλις ξεκίνησαν εργασία που ούτε καν αγγίζει το βασικό μισθό, είναι αδύνατο να φροντίσουμε την πορεία του Άγγελου . Αν η οικονομική μας κατάσταση το επέτρεπε, σήμερα θα περπατούσε.

Απευθύνομαι λοιπόν σε σας, με το θάρρος της μάνας, γιατί ο Άγγελος πρέπει να περπατήσει, ώστε να μπορέσει να χαρεί τη ζωή κι όταν εγώ «φύγω» μια μέρα να γνωρίζω πως το παιδί μου θα είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετείται .

Ο χρόνος μας πιέζει πολύ επειδή ο Άγγελος μεγαλώνει και η θεραπείες αυτές έχουν ημερομηνία λήξης. Στις 16 Απριλίου ο Άγγελος θα εισαχθεί σε κέντρο αποκαταστάσεις στη Ζυρίχη αλλά η οικονομική αδυναμία να τον συνοδεύω δεν με αφήνει να αισιοδοξώ. Προκειμένου να ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες προχώρησα στην έναρξη ενός λογαριασμού, ερανικού χαρακτήρα, με αριθ 65657589 στην Εμπορική Τράπεζα ζητώντας τη βοήθεια όλων σας.

Time: «Είναι αδύνατον να κατανοήσει κανείς τη σύγχρονη Ελλάδα χωρίς να κατανοήσει τους Παπανδρέου».

«Είναι αδύνατον να κατανοήσει κανείς την σύγχρονη Ελλάδα χωρίς να κατανοήσει τους Παπανδρέου».
Ένα αβανταδόρικο και πολύ κολακευτικό ρεπορτάζ για τον Έλληνα Πρωθυπουργό


Κάνοντας αναφορά στον παππού και τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, το περιοδικό αναφέρει πως ο 57χρονος Γιώργος Παπανδρέου έχει περάσει το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών προσπαθώντας να αποφύγει την πτώχευση της χώρας και να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Είναι όμως ο Παπανδρέου ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την Ελλάδα –και το ΠΑΣΟΚ- στον 21ο
αιώνα» αναρωτιέται το περιοδικό και συνεχίζει: «Μπορεί να κουβαλά ένα διάσημο πολιτικό όνομα, όμως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι φτιαγμένος από το ίδιο υλικό, όπως οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί. Κομψός και γυμνασμένος, ο γεννημένος στις ΗΠΑ πρωθυπουργός έζησε για μεγάλο διάστημα της νεότητάς του μαζί με τον εξόριστο πατέρα του στο εξωτερικό, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία και τον Καναδά. Μιλά τα αγγλικά με μια διακριτική μεσοδυτική προφορά και με άψογους αμερικανικούς ιδιωματισμούς. Στα ελληνικά είναι περισσότερο εγκεφαλικός παρά ενθουσιώδης, αποφεύγοντας τη διαδεδομένη στην Ελλάδα ιδέα ότι οι πολιτικοί πρέπει να δεσπόζουν με την υπερβολική ρητορική τους. Ο ελληνικός Τύπος μάλιστα πολλές φορές τον ‘κοροϊδεύει’ για τα μικρά γραμματικά λάθη του.Δεν έχει την ικανότητα να εμπνέει το λαό όπως ο πατέρας του, αλλά αυτό μπορεί να είναι και σημάδι ωρίμανσης των Ελλήνων» δήλωσε στο περιοδικό ο Ελληνοαμερικανός ακαδημαϊκός Σταν Ντρένος που ετοιμάζει τη βιογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι Έλληνες, συνεχίζει το περιοδικό, χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό τους με τις λέξεις «ευπρεπής» ή «ανθρώπινο». «Όμως, στον άγριο κόσμο της ελληνικής πολιτικής αυτές οι λέξεις δεν είναι πάντα φιλοφρονήσεις» συμπληρώνει και αναφέρει πως πολλοί πολιτικοί του αντίπαλοι τον αποκαλούσαν «Γιωργάκη».

«Όμως, τον Παπανδρέου δεν πρέπει να υποτιμά κανείς. Διπλωμάτης από τη φύση του, εξέπληξε πολλούς στην Ελλάδα από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα της κρίσης» αναφέρει επίσης το περιοδικό.

Με αυτή τη φράση το περιοδικό Time ξεκινά το άρθρο του για τον πρωθυπουργό και την κατάσταση στην σύγχρονη Ελλάδα με τίτλο «Γιώργος Παπανδρέου: Ο Έλληνας στοχαστής».

Απαγωγή- μυστήριο Πακιστανού από το σταθμό Λαρίσης

Έναν Πακιστανό άρπαξαν άγνωστοι από τον σταθμό Λαρίσης τα ξημερώματα.



Το θύμα περίμεναν να παραλάβουν δύο ομοεθνείς του, όταν ξαφνικά δώδεκα άτομα, πιθανότατα κουρδικής καταγωγής, τους πλησίασαν και άρχισαν να τους ξυλοκοπούν.


Στη συνέχεια άρπαξαν τον έναν από αυτούς και τον επιβίβασαν με τη βία σε ένα αυτοκίνητο.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες προχώρησαν στην αρπαγή του Πακιστανού, προκειμένου να ζητήσουν λύτρα.

Εφιαλτική νύχτα για επιχειρηματία

Στιγμές αγωνίας πέρασε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, η σύζυγός του και ένας υπάλληλός του, οι οποίοι δέχθηκαν την επίθεση τριών ληστών το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι δράστες πρόλαβαν τον επιχειρηματία και τον υπάλληλο έξω από το σπίτι του πρώτου και υπό την απειλή όπλων τους ανάγκασαν να μπουν στο σπίτι.

Εκεί, έδεσαν τον ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του, έψαξαν το σπίτι και πήραν 2.300 ευρώ. Στη συνέχεια ένας από τους ληστές πήρε τον υπάλληλο όμηρο και με το αυτοκίνητο του τελευταίου, πήγε στο ξενοδοχείο του επιχειρηματία με σκοπό να πάρει περισσότερα χρήματα.

Για άγνωστους λόγους όμως δεν κατάφερε να μπει στο κτίριο. Έβαλε τον υπάλληλο και πάλι στο
αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν στον Βοτανικό. Εκεί τον κατέβασε, έκλεψε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

Οι δράστες της οργανωμένης, αλλά και περίεργης αυτής υπόθεσης αναζητούνται, ενώ η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Ανασύρθηκε το πτώμα ενός από τους 46 ναυτικούς σε ναυάγιο πολεμικού πλοίου της Ν.Κορέας

Το πτώμα ενός από τους 46 ναυτικούς που αγνοούνται, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στις 26 Μαρτίου σε πολεμικό πλοίο της Νότιας Κορέας, βρέθηκε στην Κίτρινη Θάλασσα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap.

Δύτες ανέσυραν το πτώμα του αξιωματικού Ναμ Κι-Χουν μέσα από το πλοίο Cheonan, επισήμανε το πρακτορείο, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

Οι έρευνες στο πλοίο συνεχίζονται, καθώς μία εβδομάδα μετά την έκρηξη, οι αρχές της Νότιας Κορέας προσπαθούν ακόμα να καθορίσουν τα αίτια του ναυαγίου.

Οι αρχές πάντως απέκλεισαν την πιθανότητα, που είχαν αναφέρει τα ΜΜΕ, το Cheonan να καταδιώκονταν από βορειοκορεάτικα υποβρύχια την ώρα της έκρηξης.

Η Σεούλ δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις μίας ενδεχόμενης εμπλοκής της Βόρειας Κορέας.

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε, λίγο μετά τις 19:20 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η τελετή υποδοχής για το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Η συγκέντρωση των πιστών έγινε έξω από την Πύλη 9 και λίγα λεπτά πριν την προσγείωση του αεροπλάνου, αφού πέρασαν από το σχετικό έλεγχο ασφαλείας, τους επιτράπηκε η είσοδος σε ειδικά περιφραγμένο χώρο γιανα παρακολουθήσουν την τελετή.

Στη συνέχεια, με άλλες πτήσεις της Aegean Airlines και της Olympic Air, καθώς και με αεροσκάφη C-130 και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, το Αγιο Φως θα ταξιδέψει και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, μέσα σε μικρές ειδικά κατασκευασμένες λυχνίες.

Εν τω μεταξύ, σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Μ.Σαββάτου η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα.

Εκεί βρέθηκε και η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη. Μαζί ο αρχιμανδρίτης Μιχαήλ, ως εκπρόσωπος της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου στην αποστολή συμμετέχει ο μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης Παντελεήμων.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης, εκ μέρους των κομμάτων, οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ), Μιχάλης Χαλκίδης (ΝΔ) και Ουρανία Παπανδρέου (ΛΑΟΣ).

Κέρμα αξίας… 2 εκατομμυρίων δολαρίων

Στο Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στη Βιέννη φιλοξενείται το μεγαλύτερο κέρμα του κόσμου, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια.


Πρόκειται για το ένα εκ των τεσσάρων κερμάτων «Canadian Μaple Leaf», το οποίο είναι φτιαγμένο από χρυσό και ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ… 100 κιλά.


Στην επιφάνειά του είναι χαραγμένη η μορφή της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ Β΄.

Τα «έβαλε» με τους ληστές

Είναι νέος, όμορφος και ταλαντούχος ηθοποιός. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εδώ και λίγες ημέρες μια νέα του ιδιότητα ήρθε στο φως, για να μας εκπλήξει ευχάριστα: αυτή του φύλακα-αγγέλου μιας καλής του φίλης και συναδέλφου.

Ο Όθωνας Μεταξάς δεν δίστασε να τα βάλει με επίδοξο ληστή για να σώσει την πολύ γνωστή ηθοποιό και φίλη του.

Ο νεαρός ηθοποιός, μόλις αντιλήφθηκε την ύπαρξη του κακοποιού, έπραξε ως... τζέντλεμαν. Άρπαξε την τσάντα από τον επίδοξο τσαντάκια, την οποία αυτός μόλις είχε βουτήξει από την γνωστή ηθοποιό, και την επέστρεψε στην γυναίκα. Μάλιστα, η επέμβασή του συνοδεύτηκε με μπόλικο «ξύλο», αφού ήρθε κυριολεκτικά στα χέρια με τον θρασύτατο κλέφτη.

Ο τσαντάκιας, βέβαια, τράπηκε σε άτακτη φυγή...

zougla.gr

Στα σύννεφα η Carla Bruni

Την ώρα που ο σύζυγός της, Nicolas Sarkozy βλέπει τη δημοτικότητά του να παρουσιάζει φθίνουσα πορεία, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας επισκέφτηκε τη βάση των αεροσκαφών της γαλλικής αεροπορίας, γνωστά και ως «ακροβατικό» σμήνος.



Η σύντροφος του προέδρου παρακολούθησε την αεροπορική επίδειξη στο Salon de Provence, ενώ φωτογραφήθηκε, με καμάρι, μπροστά στα «καμάρια» της γαλλικής αεροπορίας.

zougla.gr

Χωρίζει τελικά η Σάντρα Μπούλοκ

Προχωρά στην έκδοση διαζυγίου τελικά η Sandra Bullock. Η ηθοποιός, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις ότι μία από τις 4 ερωμένες του συζύγου της είχε μείνει έγκυος, αποφάσισε τελικά να διαλύσει τον γάμο της.

Σύμφωνα με άτομο του περιβάλλοντός της, η Bullock πληγώθηκε πολύ από την συμπεριφορά του Jesse James και αποφάσισε να τον βγάλει για πάντα από την ζωή της. Μάλιστα, μιλά με τον δικηγόρο της για να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι διαδικασίες.

zougla.gr

Έκοψαν 40 πλατάνια στην Πιερία

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της Κονταριώτισσας Πιερίας, όταν αντίκρισαν υπαλλήλους του Δήμου Δίου να κόβουν περισσότερα από 40 πλατάνια, αφήνοντας μόνον τους κορμούς και ορισμένα κλαδιά.

Για δεκαετίες ολόκληρες τα πλατάνια βρίσκονταν λίγο έξω από το χωριό, κοντά στον χώρο της αερολέσχης και στο σημείο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το Λύκειο της περιοχής, αποτελώντας σημαντικό πνεύμονα πρασίνου.

Το θέαμα εξόργισε τους κατοίκους της περιοχής, με τους υπεύθυνους της κοινότητας να υποστηρίζουν ότι έλαβαν άδεια από το δασαρχείο.

Ο πρώην κοινοτάρχης, Διονύσης Πισαλίδης, κατήγγειλε το γεγονός στη Διεύθυνση Δασών και με αίτησή του ζήτησε να ενημερωθεί για το αν δόθηκε άδεια για την κοπή των πλατανιών.

Η μόνη απάντηση που έλαβε ήταν ότι ξεκίνησε σχετική έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: lefteria.blogspot.com

Νέο δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο της Κίνας

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 24 παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ορυχείο της επαρχίας Χενάν στην Κίνα, ύστερα από δυνατή έκρηξη που σημειώθηκε εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, 51 εργάτες κατόρθωσαν να βγουν σώοι από τα συντρίμμια του ορυχείου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων.

Το συγκεκριμένο ορυχείο είχε σφραγιστεί τον Μάιο του 2009 εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου, αλλά λειτουργούσε παρανόμως.

Γερμανοί στρατιώτες νεκροί στο Αφγανιστάν

Τρεις Γερμανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά, σήμερα, στο Βόρειο Αφγανιστάν ύστερα από βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν με τους Ταλιμπάν στα βορειοδυτικά της περιφέρειας Κουντούζ.

Σύμφωνα με αναφορές, μαχητές των Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε γερμανική αυτοκινητοπομπή, τα μέλη της οποίας απάντησαν στα πυρά.

Ο Αμπντούλ Γουαχίντ Ομαχέλ, διοικητής της περιφέρειας, δήλωσε ότι «σοβαρές συγκρούσεις σημειώθηκαν γύρω από το χωριό Αϊσαχέλ, και δεν σταμάτησαν μέχρι που οι Ταλιμπάν αποχώρησαν από την περιοχή».

Κήρυξε «πόλεμο» κατά της τρομοκρατίας

Περισσότερες δυνάμεις υποσχέθηκε να ρίξει στη μάχη για την πάταξη της τρομοκρατίας, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Vladimir Putin.

Ο κ Putin διαβεβαίωσε, από το Καράκας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι η Μόσχα θα καταπολεμήσει και θα πατάξει την τρομοκρατία.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Bενεζουέλας, Hugo Chavez, ο οποίος καταδίκασε τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας τη Δευτέρα στη Μόσχα, που στοίχισαν τη ζωή 40 ανθρώπων.

Προσπάθησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ

Το ΑΤΜ που είναι τοποθετημένο στο Δημαρχιακό Μέγαρο στα Αρριανά Ροδόπης αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δύο άνδρες τα ξημερώματα.



Οι δύο άνδρες προσπάθησαν να διαρρήξουν το ΑΤΜ και να πάρουν τα χρήματα, έγιναν όμως αντιληπτοί.


Αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από αυτούς, ενώ αναζητείται ο δεύτερος.

Επίσκεψη «εξπρές» του Πούτιν στην Βενεζουέλα

Μια 24ωρη στάση στη Βενεζουέλα έκανε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, προτού μεταβεί στη Βολιβία, στο πλαίσιο των επίσημων επαφών που θα έχει στην Λατινική Αμερική.

Στο Καράκας ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, με τον οποίο συζήτησαν κυρίως για θέματα που αφορούν στην αμυντική βιομηχανία και την ενέργεια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πολιτικούς αναλυτές, ο ρωσικός κολοσσός της ενέργειας «Γκάζπρομ» και η εταιρεία «Ρόζνεφτ» θα εμπλακούν στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην πλούσια ζώνη στο Ορινόκο.

Στον αμυντικό τομέα, κατά την τριετία 2005-2007, η Βενεζουέλα αγόρασε από τη Ρωσία πολεμικό υλικό αξίας περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην Ελλάδα σήμερα το απόγευμα το Άγιο Φως

Με ειδική κυβερνητική πτήση θα φτάσει από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα στις 18:30 σήμερα το απόγευμα το Άγιο Φως.

Κατά την άφιξη του στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους.

Το αεροσκάφος προβλέπεται να προσγειωθεί περίπου στις 18:30 και θα σταθμεύσει στη θέση VIP Β 17. Θα ακολουθήσει με κάθε επισημότητα η τελετή υποδοχής. Όσοι πιστοί επιθυμούν να παρευρεθούν στην τελετή, θα συγκεντρωθούν έξω από την Πύλη 9 του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και μετά από έλεγχο ασφαλείας θα τους επιτραπεί η είσοδος σε ειδικά περιφραγμένο χώρο, από όπου θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν.

Στη συνέχεια, με άλλες πτήσεις της Aegean Airlines και της Olympic Air, καθώς και με αεροσκάφη τύπου C 130 και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, το Άγιο Φως θα "ταξιδέψει" και στο πιο απόμακρο χωριό της Ελλάδας.

Ο δολοφόνος του γιατρού των αμβλώσεων

Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη σήμερα τον άνθρωπο, που είχε δολοφονήσει έναν από τους ελάχιστους γιατρούς στις ΗΠΑ που έκαναν αμβλώσεις σε γυναίκες ακόμη και όταν η κύηση ήταν προχωρημένη.

Πρόκειται για τον Σκοτ Ρέντερ ο όποιος είχε πυροβολήσει τον 67χρονο γιατρό Τζορτζ Τίλερ, σε μια εκκλησία στη Γουίτσιτα του Κάνσας για να σώσει, όπως είπε, τη ζωή των αγέννητων μωρών.

Ο δικαστής της κομητείας Σέτζγουικ, Γουόρεν Γουίλμπερτ, ανακοινώνοντας την απόφαση, είπε ότι ο 52χρονος κατηγορούμενος, Σκοτ Ρέντερ, θα έχει δικαίωμα για έφεση μετά από 50 χρόνια.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 52χρονο για την ανθρωποκτονία του γιατρού.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο Ρέντερ είπε ότι δεν λυπάται που δολοφόνησε τον γιατρό. "Τον σταμάτησα. Δεν μπορέσει να τεμαχίσει άλλα αθώα παιδία", δήλωσε ο δράστης .

"Η Γουίτσιτα είναι ασφαλέστερη για τα αγέννητα μωρά χωρίς τον Τίλερ" πρόσθεσε

Ο Τίλερ ήταν ένας από τους λίγους γυναικολόγους που δέχονταν να κάνουν αμβλώσεις σε έμβρυα άνω των 20 εβδομάδων. Ο Ρέντερ παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε το γιατρό επί μήνες, προτού τον πυροβολήσει στο πρόσωπο ενώ παρακολουθούσε τη λειτουργία σε μια εκκλησία, τον περασμένο Μάιο. Υποστήριξε ότι έπρεπε να τον σκοτώσει για να σώσει τα αγέννητα μωρά.

Νέα μέτρα ασφαλείας στις αερομεταφορές

Τα νέα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για τις αερομεταφορές, τα οποία εστιάζουν κυρίως στην παρακολούθηση των επιβατών που εισέρχονται σε αμερικανικό έδαφος με βάση το «προφίλ» τους, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS).

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζάνετ Ναπολιτάνο, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση ότι τα νέα μέτρα ασφαλείας που θα θεσπιστούν θα ισχύουν «για όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν πτήσεις προς τις ΗΠΑ».

Και πρόσθεσε: «Αυτά τα νέα μέτρα χρησιμοποιούν πληροφορίες που παίρνουμε σε πραγματικό χρόνο, βασισμένες σε συγκεκριμένες απειλές, ταυτόχρονα με πολλά φίλτρα ασφαλείας, ορατά και μη, προκειμένου να μειωθεί η τρομοκρατική απειλή».

Η αμερικανική "μαύρη λίστα" με ύποπτους για τρομοκρατία ταξιδιώτες θα εξακολουθήσει να ισχύει, αλλά θα συμπληρωθεί με διασταυρωμένες πληροφορίες για άλλους ταξιδιώτες που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή των Αρχών.

Σκοπός είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια όλων των επιβατών, μετά την αποτυχημένη απόπειρα επίθεσης στην πτήση Άμστερνταμ - Ντιτρόιτ τα Χριστούγεννα.

Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν για όλους τους επιβάτες, ακόμα και τους Αμερικανούς, που ταξιδεύουν με προορισμό τις ΗΠΑ.

Διαθέτουν πισίνα αλλά πήραν ... επίδομα φτώχειας!

Απίστευτα στοιχεία μη δικαιούχων που όμως πήραν το επίδομα αλληλεγγύης βλέπουν το φως της δημοσιότητας! Αυτό προέκυψε από τις διασταυρώσεις που έκαναν οι εργαζόμενοι στο κέντρο πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών.

Περίπου πέντε έως δέκα χιλιάδες άτομα δήλωσαν μέσω διαδικτύου πλαστά ΑΦΜ, με χαμηλά εισοδήματα, δεν έγινε διασταύρωση από τις Εφορίες και τον περασμένο Δεκέμβριο πήραν την πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης, από 150 ως 650 ευρώ.

Εξάλλου, 2.000 άτομα πήραν το επίδομα παρότι είχαν υψηλά εισοδήματα, καθώς βρέθηκε να είχαν βίλες με πισίνες! Υπάρχουν δε και περιπτώσεις που πήραν το επίδομα διπλά!

Μετά το Πάσχα θα υπάρξει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα ζητά πίσω το επίδομα από τους μη δικαιούχους, ενώ φυσικά δε θα τους καταβληθεί το δεύτερο μέρος. Εκείνοι που δε θα πειθαρχήσουν απειλούνται με κυρώσεις, όπως η κατάσχεση.

Ανοίγουν άρον-αρον τα κλειστά επαγγέλματα

Σε διυπουργική επιτροπή αμέσως μετά το Πάσχα θα τεθεί το ζήτημα των κλειστών επαγγελμάτων με στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να ψηφιστεί το καλοκαίρι, έναντι του φθινοπώρου που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Όπως αναφέρεται στα Νέα η αρχή θα γίνει με τα φορτηγά ΔΧ. Ήδη με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και
βυτιοφόρων η κυβέρνηση έχει αρχίσει διάλογο με στόχο, όπως είπε ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας, «να ανοίξουν οι αγορές και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός».

Πάντως, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί η δυνατότητα απόσβεσης του κόστους των αδειών που έχουν αγοράσει στο παρελθόν οι ιδιοκτήτες φορτηγών.

Όσον αφορά τα ταξί, η κυβέρνηση έχει στόχο κυρίως να εκσυγχρονίσει τον κανονισμό λειτουργίας του κλάδου ώστε να προωθηθεί η δημιουργία εταιρειών και να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει, αυτή τη φορά, βεβαιότητα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είναι ότι το επιβάλλουν οι υποχρεώσεις της χώρας έναντι των Βρυξελλών.

Οι βίλλες της Μυκόνου προκαλούν το ΣΔΟΕ

Απίστευτους τρόπους σκαρφίζονται οι έχοντες για να γλυτώσουν την τσιμπίδα της εφορίας με το υπουργείο Οικονομικών να αναζητά τρόπους για να τους πιάσει στη φάκα και να τους αποτρέψει να στήνουν off shore εταιρείες μέσα στις οποίες κρύβουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha.

Στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι σήμερα βαφτίζουν αγροτικό όχημα πχ ένα ακριβο τζιπ των 5.200 κυβικών, το οποίο στα χαρτιά δεν είναι δικό τους αλλά ανήκει στην εταιρεία. Στο μικροσκόπιο και όσοι βαφτίζουν την οικιακή βοηθό ως προσωπικό υπεύθυνο για την καθαριότητα των γραφείων τους.

Οι οικονομικές υπηρεσίες ψάχνουν και όσους έχουν για παράδειγμα σκάφη αναψυχής 20 μέτρων για τς εξορμήσεις στα ελληνικά νησιά και τα εμφανίζουν ως τουριστικά για να εφοδιάζονται με αφορόλογητα καύσιμα και προμήθειες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα φοροδιαφυγής μέσω off shore είναι η περίπτωση ενός επιχειρηματία, χονδρέμπορου πατάτας όπου έχει στην κατοχή του μια τεράστια βίλα στη Μύκονο 500 τετραγωνικών μέτρων, η οποία δεν είναι ωστόσο στο όνομά του.

Η βίλα αυτή ανήκει σε off shore εταιρεία με έδρα τα νησιά Κέϊμαν, τα οποία είναι γνωστός φορολογικός παράδεισος.

Το παράδοξο με τον συγκεκριμένο χονδρέμπορο είναι πως δηλώνει εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο που είναι στα 12.000 ευρώ. Μάλιστα, εκτός από το ότι χρησιμοποιεί ο ίδιος τη βίλα, τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου την νοίκιαζε σε πρόσωπα διεθνής εμβέλειας για να έχει έξτρα εισοδήματα. Μάλιστα, ο χονδρέμπορος φέρεται να έχει γνωριμίες με πολλές γνωστές διεθνείς προσωπικότητες.

Πιστολίδι σε μπαρ στην Κυπαρισσία

Άγριο πιστολίδι σημειώθηκε τα ξημερώματα χθες στην Κυπαρισσία με δράστη ένα αλλοδαπό Αλβανό και θύμα ένα νέο παλλικάρι εγείροντας πολλά ερωτηματικά στην κοινή γνώμη που συγκλονίστηκε. Πιο αναλυτικά στις 04.20 το πρωί σε παραλιακό κέντρο της παραλίας Αη Λαγούδη ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας έξω απο κατάστημα Καφέ-μπάρ της παραλίας, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε ελαφρά στο αριστερό του πόδι και στην κοιλιακή χώρα έναν νεαρό 29χρονο ημεδαπό κάτοικο του Δήμου Αυλώνος ύστερα απο διαπληκτισμό που είχε προηγηθεί μεταξύ τους για άγνωστη αιτία εντός του καταστήματος.

Ο δράστης σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο διέφυγε πεζός και αναζητείται και το ρεπορτάζ του 936 αναφέρει ότι ο δράστης μετά την πράξη του έγινε αντιληπτός και καταδιώχθηκε απο αστυνομικό που με περιπολικό μετέβη στην περιοχή αλλά και απο πολίτες χωρίς να καταφέρουν να τον πιάσουν. Ο άτυχος 29χρονος παθών νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ενώ προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Κυπαρισσίας και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η Αστυνομία γνωρίζει πλέον τα στοιχεία του δράστη και αναζητείται.
thebest.gr

Η Μεγάλη Εβδομάδα στον κόσμο

Ισπανία - Σεβίλη: Μετανοημένοι με κουκούλες από την αδελφότητα ''La Candelaria" σχηματίζουν μια γραμμή ενώ φεύγουν από την εκκλησία για να λάβουν μέρος σε μια πομπή στην Σεβίλη, νότια Ισπανία, Τρίτη 30 Μαρτίου 2010. Εκατοντάδες πομπές πραγματοποιούνται σε όλη την Ισπανία κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα.

Φιλιππίνες -Άνχελες Σίτι: Ένας άνδρας χτυπά έναν αυτομαστιγωνόμενο με έναν κορμό μπανανιάς ενώ κείτεται μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο, μιμούμενος τις θυσίες του Ιησού Χριστού, στα πλαίσια της Μεγάλης Εβδομάδας ενώ περπατούν σε έναν δρόμο, Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010, στο Άνχελες Σίτι στην επαρχία Παμπάνγκα, βόρεια της Μανίλα, Φιλιππίνες. Αξιωματούχοι της τοπικής εκκλησίας αποδοκιμάζουν αυτήν την πρακτική αλλά οι πιστοί συνεχίζουν πιστεύοντας ότι θα εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους και ζητούν θεϊκή παρέμβαση για κάθε είδους προβλήματος, όπως ασθένειες και ακόμα και οικονομικές δυσκολίες.

Εκουαδόρ-Ριομπάμπα: Χριστιανοί συμμετέχουν σε μια πομπή της Μεγάλης Εβδομάδας στο Ριομπάμπα, Εκουαδόρ, Τρίτη 30 Μαρτίου 2010.

Η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών

Με λαμπρότητα έγινε η περιφορά του Επιταφίου, χθες Μεγάλη Παρασκευή και στις κοινότητες των Ελλήνων Καθολικών, στην Πάτρα, την Κέρκυρα, τις Κυκλάδες και τα υπόλοιπα μέρη της χώρας. Στην Κέρκυρα, ο Επιτάφιος ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και στην περιφορά συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί, μεταξύ των οποίων και η Υφυπουργός Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία είναι βουλευτής του νησιού.

Οι αστυνομικοί τον είπαν «κοπρίτη»

Επειδή η μητέρα του δεν ήθελε να μεταφερθεί με το ίδιο περιπολικό με τους Ρουμάνους που πήγαν να τη ληστέψουν

Αστυνομικοί αποκάλεσαν κοπρίτη τον γιό μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην οποία πρώτα είχαν επιτεθεί Ρουμάνοι για να την ληστέψουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού της Πάτρας Αchaia Channel.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του σταθμού, ο γιος της 82χρονης αρνήθηκε να μεταφερθεί η μητέρα του στο ίδιο περιπολικό με τους Ρουμάνους στην ασφάλεια και όπως καταγγέλλει, μόλις ζήτησε τα στοιχεία των αστυνομικών τον αποκάλεσαν κοπρίτη και του μιλούσαν άκρως προκλητικά. Η ηλικιωμένη γυναίκα πήγαινε στην εκκλησία για να παρακολουθήσει την ακολουθία της αποκαθήλωσης και οι δράστες της επιτέθηκαν αφού νόμιζαν πως σε μία σακούλα κρατούσε στα χέρια της είχε το πορτοφόλι της.
Thebest.gr

Η ελληνική συμμετοχή στη βοήθεια προς την Αϊτή

«Η Ελλάδα, αντιδρώντας άμεσα στην καταστροφή που έπληξε την Αϊτή, έλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες για να ανταποκριθεί στην ανθρωπιστική κρίση», τονίζει με ανακοίνωσή της η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Αφορμή έδωσε η διεξαγωγή της διάσκεψης δωρητών για την Αϊτή, στην οποία συμπροέδρευσαν η Βραζιλία, ο Καναδάς, η ΕΕ, η Γαλλία και η Ισπανία.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση προσέφερε από τις πρώτες ημέρες που ακολούθησαν την καταστροφή, ποσό των 200.000 ευρώ στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα για την κάλυψη των αναγκών του λαού της Αϊτής σε τρόφιμα.

Επιπλέον, προστίθεται στην ανακοίνωση, δόθηκε στη UNICEF ποσό 3.000.000 ευρώ, το οποίο συγκεντρώθηκε σε τηλεμαραθώνιο, για να χρηματοδοτηθούν ανθρωπιστικά και αναπτυξιακά προγράμματα στην Αϊτή. Επίσης, η Ελλάδα έστειλε αεροσκάφος στην Αϊτή, με το οποίο μεταφέρθηκαν 50 τόνοι τροφίμων και φαρμάκων αξίας 440.000 ευρώ, όπως επίσης και μέλη ελληνικών ΜΚΟ.

Η Άντα αθόρυβα, στην μικρή Αφγανή

Το διαβάσαμε στο troktiko: "Η μοναδική γυναίκα που πήγε χωρίς κάμερες στο νοσοκομείο "Παίδων" για να δει την 11χρονη αδεΛή του Αφγανού που δολοφονήθηκε στα Πατήσια από τους βομβιστές είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού Άντα Παπανδρέου. Αθόρυβα πήγε και έτσι έφυγε. Με πραγματικό ενδιαφέρον και όχι για να την πάρουν τα πλάνα της τηλεόρασης".

Στο στρατόπεδο της Σκύρου θα κάνει Πάσχα ο Κάρολος Παπούλιας

Πάσχα με φαντάρους θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και συγκεκριμένα θα παρευρεθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σκύρου όπου και θα ανταλλάξει ευχές με τους στρατιώτες της Πολεμικής Αεροπορίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο που κάθε μέρα αποδεικνύει ότι είναι από τους Μεγαλύτερους Έλληνες που διαθέτει σήμερα η χώρα.

Ηράκλειο: Μικρές ζημιές σε κτίριο από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού

Άγνωστοι τοποθέτησαν τα ξημερώματα εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο κτιρίου στα Καμίνια, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου «Αλληλεγγύης και Ειρήνης των Αράβων» και χρησιμοποιείται ως λατρευτικός χώρος.

Οι δράστες ενεργοποίησαν το μηχανισμό, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο κτίριο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα γκαζάκι, καθώς και ένα πλαστικό δοχείο βενζίνης.

Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το δημαρχείο Αρκαλοχωρίου

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε αργά χθες το βράδυ στα σκαλιά του δημαρχείου Αρκαλοχωρίου, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας.

Αμέσως έφτασαν στο χώρο πυροτεχνουργοί και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μηχανισμό με ένα δεκάλιτρο βαρέλι με πέτρες, 5,5 κιλά εκρηκτικής ύλης, η οποία είχε συλλεγεί από παλιά βλήματα, δύο κοινούς πυροκροτητές με βραδύκαυστες θρυαλλίδες και ένα ψηφιακό ρολόι, χωρίς μπαταρία.

Στο ίδιο τηλεφώνημα, ο άγνωστος ανέφερε ότι σε παγκάκι της πλατείας Ελευθερίας στο Ηράκλειο, υπήρχε προκήρυξη, που στη συνέχεια εντοπίστηκε και η οποία είχε υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο σε βάρος οικογένειας της περιοχής.

Μέχρι την Κύπρο έφτασαν τα καμώματα της Τζούλιας Αλεξανδράτου

Η αποδοκιμασία και τα άσχημα σχόλια φαίνεται να ακολουθούν τον τελευταίο καιρό την Τζούλια Αλεξανδράτου. Η χορεύτρια - τραγουδίστρια - "ηθοποιός" κτλ, σε πρόσφατη επίσκεψή της στην Κύπρο και ενώ οι δημοσιογράφοι την περίμεναν ανυπόμονοι, τους έστησε προκαλώντας την αγανάκτηση τους. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, ο μάνατζέρ της επικοινώνησε με γνωστό εστιάτορα ζητώντας του 500€ για να "έχει την τιμή" να φάει στο μαγαζί του η Τζούλια Αλεξανδράτου. Ήταν αρκετά αυτά λοιπόν ώστε οι Κύπριοι να χάσουν την όποια εκτίμηση έτρεφαν στο πρόσωπο της ξανθιάς καλλονής.
Thebest.gr

Τρομοκράτης ξεφεύγει λόγω έλλειψης στοιχείων

Tου David Ignatius - Aρθρογράφου της Washington Post

Τον περασμένο Οκτώβριο, η κυβέρνηση της Υεμένης πλησίασε τη CIA με συγκεκριμένο αίτημα: μήπως η αμερικανική υπηρεσία θα μπορούσε να συλλέξει πληροφορίες με στόχο τον εντοπισμό δικτύου υπό τον έλεγχο του γεννημένου στις ΗΠΑ στρατολογητή της Αλ Κάιντα, Ανουάρ αλ Αουλακί;

Οι μετέπειτα εξελίξεις είναι απογοητευτικές και ανησυχητικές: η CIA αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει τους Υεμενίτες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αουλακί. Πρωταρχικός λόγος της απόφασης αυτής ήταν η έλλειψη συγκεκριμένων πληροφοριών, που αποδείκνυαν ότι ο Αουλακί είχε στο στόχαστρό του Αμερικανούς πολίτες, που αποτελεί τη λυδία λίθο για κάθε επιχείρηση εντοπισμού ή εξόντωσης με στόχο Αμερικανό πολίτη. Η κυβέρνηση της Υεμένης ζήτησε επίσης τη συμβολή ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ επί υεμενικού εδάφους για την καταδίωξη και σύλληψη του Αουλακί. Και αυτό το αίτημα απορρίφθηκε.

Ακόμη και εάν η CIA είχε εξασφαλίσει αξιόπιστες πληροφορίες τον Οκτώβριο, που θα απεδείκνυαν ότι ο Αουλακί αποτελούσε απειλή για Αμερικανούς πολίτες και είχε εξασφαλιστεί η συμμετοχή ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ για επιχείρηση σύλληψης, αναγκαία θα ήταν ακόμη η έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ για την πραγματοποίηση τέτοιας επιχείρησης. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε χρήση θανατηφόρας βίας εναντίον «φυσικού προσώπου των ΗΠΑ», όπως του Αουλακί, απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη του Λευκού Οίκου.

Αποκαλύψεις για την προμήθεια των υποβρυχίων

Νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας.

Έντεκα στελέχη της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal κατηγορούνται από την εισαγγελία του Μονάχου για σειρά συμβάσεων που αφορούν στην κατασκευή υποβρυχίων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, προβλήματα δεν υπήρχαν μόνο στην ανάληψη της σύμβασης με τις παράνομες πληρωμές, αλλά και στην εκτέλεσή της, καθώς οι Γερμανοί για να υπολογίζεται υψηλότερο το ποσοστό της ελληνικής προστιθέμενης αξίας, συμπεριελάμβαναν στην κατασκευή των υποβρυχίων τιμολόγια άσχετα με αυτή την σύμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εταιρεία FERROSTAL AG, με παρουσία σε πάνω από 60 χώρες και 4.500 εργαζομένους, «λάδωσε» για να αναλάβει την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα. Μόνο για το «Παπανικολής», σύμφωνα με τις καταθέσεις που έγιναν στην Εισαγγελία του Μονάχου, δόθηκαν 10-12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ γενικά οι προμήθειες - ρεκόρ που καταβάλλονταν από τους Γερμανούς ξεπερνούσαν το 5% του κόστους της παραγγελίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, από το 1999 και μετά στις δωροδοκίες μεσολαβούσε δικηγορικό γραφείο της Ζυρίχης που έπαιρνε ποσοστά 10% και είχε συγκροτήσει δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών.

Τα πολλά «όχι» της Μέρκελ στον Ερντογάν

Κατά την επίσκεψή της

Πολλά «nein» εισέπραξε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν από τη Σιδηρά Κυρία του Βερολίνου, Αγκελα Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στην Αγκυρα στις αρχές της εβδομάδας: «όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, «όχι» στην ίδρυση τουρκικών γυμνασίων στη Γερμανία, «όχι» στην άρση της βίζας για τη μετακίνηση Τούρκων πολιτών προς τη Γερμανία. «Καλά πήγε η επίσκεψη της καγκελαρίου, αλλά κανένα από τα βασικά τουρκικά αιτήματα δεν ικανοποιήθηκε», έγραφε χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Ζαμάν».

Τα θύματα από τον σεισμό

Η νέα κυβέρνηση της Χιλής ανακοίνωσε χθες ότι οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου μήνα ανέρχονται σε 432 και οι αγνοούμενοι σε 98. Ο αριθμός των θυμάτων έχει αλλάξει τρεις, τουλάχιστον, φορές από τον Φεβρουάριο, καθώς οι αρχές της χώρας συναντούν δυσκολίες στην προσπάθεια να ανακαλύψουν, να αναγνωρίσουν και να καταμετρήσουν τα θύματα. Μία εβδομάδα μετά τον σεισμό της 27ης Φεβρουαρίου, ο επίσημος αριθμός των νεκρών ήταν 800. Η απερχόμενη κυβέρνηση –η ορκωμοσία της νέας έγινε στις 11 Μαρτίου– έσπευσε δύο ημέρες αργότερα να διορθώσει τον αριθμό σε 500, κάνοντας λόγο για σφάλματα στην καταμέτρηση.

Εκτιμάται ότι και ο αριθμός που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα θα τροποποιηθεί εκ νέου τις επόμενες εβδομάδες.

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 10,2% της ΝΔ

«Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο και θα βγούμε από την κρίση πιο δυνατοί και πιο αξιόπιστοι», δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που τα spread εξακολουθούν να είναι ανοδικά κυρίως λόγω της ασάφειας για τον ρόλο του ΔΝΤ στο πακέτο ευρω-στήριξης. Την ερχόμενη Τετάρτη, κλιμάκιο του Ταμείου έρχεται στην Αθήνα για επαφές με στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

«Τα χειρότερα πέρασαν, αλλά έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμα», τονίζει ο πρωθυπουργός στο αμερικάνικο περιοδικό «Time». Παράλληλα, αφήνει αιχμές για την πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και προσθέτει: «πιστεύω πως σε λίγα χρόνια θα είμαστε περήφανοι να λέμε πως καταφέραμε να περάσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να δημιουργήσουμε μια διαφορετική Ελλάδα».

Στέλνοντας νέο μήνυμα στις αγορές, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο, υπογραμμίζοντας πως σειρά έχουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. «Αυτό που λένε οι αγορές είναι ‘’σας ακούμε αλλά δεν σας πιστεύουμε’’. Η Ελλάδα έχασε την αξιοπιστία της. Αυτό που λέω εγώ είναι πως πρέπει να κερδίσουμε και πάλι την αξιοπιστία μας».

Το όπιο στο Αφγανιστάν . Να γιατί οι Αμερικανοί "ελευθερώνουν" τη χώρα !

Οι ποσότητες οπίου που κατασχέθηκαν πέρυσι στο Αφγανιστάν αυξήθηκαν κατά 924%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε την περασμένη Πέμπτη στη δημοσιότητα η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA). Σύμφωνα με τους επιτελείς της Υπηρεσίας, η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των 96 αξιωματικών της που έχουν αποσταλεί στο Αφγανιστάν, των τοπικών αρχών και της Πολυεθνικής Δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF). Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων από τις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Συμμαχίας, γεγονός που είχε αποτέλεσμα να επεκταθούν οι επιχειρήσεις της ISAF σε περισσότερες περιοχές της αφγανικής επικράτειας. Πάντως, ερευνητικά κέντρα και διεθνείς φορείς για την καταπολέμηση των ναρκωτικών εκτιμούν ότι μόλις το 2% της συνολικής παραγόμενης ποσότητας οπίου στο Αφγανιστάν κατάσχεται κάθε χρόνο από τις διωκτικές αρχές. Το υπόλοιπο 98% περνάει τα σύνορα και μεταπωλείται σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελώντας τη βασική πηγή χρηματοδότησης του αντάρτικου των Ταλιμπάν. Συνολικά το 90% του οπίου που καταναλώνεται κάθε χρόνο στον πλανήτη έχει παραχθεί στο Αφγανιστάν.

Ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ με λεία 4.000 ευρώ

Ένα πρακτορείο ΠΡΟ–ΠΟ στην Καλαμάτα, στην οδό Μαυρομιχάλη, χτύπησαν χθες αργά το βράδυ δύο άγνωστοι δράστες.

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη, ο ένας από τους δράστες ζήτησε από τον ιδιοκτήτη τα χρήματα από το ταμείο, ενώ ο δεύτερος ακινητοποίησε τους πελάτες με μαχαίρι.

Ο ιδιοκτήτης, με την κάνη του όπλου να τον σημαδεύει, έδωσε άμεσα όλες τις εισπράξεις, οι οποίες έφταναν τα 4.000 ευρώ.

Οι δράστες πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.

ΗΠΑ, διχάζουν οι υπερεξουσίες του Ομπάμα

Για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

The New York Times

Επιφανή στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα διαφωνούν ριζικά για μερικές από τις εξουσίες σχετικές με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, που κληρονόμησαν από τον πρώην πρόεδρο, Τζορτζ Μπους. Το ρήγμα είναι πιο εμφανές μεταξύ κορυφαίων δικηγόρων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου, αλλά έχει προκαλέσει συγκρούσεις και μεταξύ δικηγόρων του υπουργείου Δικαιοσύνης και υπαλλήλων των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας. Η συζήτηση εστιάζεται στο πόσο ευρύς είναι ο ορισμός «των τύπων» υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίοι μπορούν να κρατηθούν χωρίς δίκη ως αιχμάλωτοι πολέμου. Το αποτέλεσμα της διαμάχης, που μαίνεται εδώ κι έναν χρόνο, αναμένεται να επηρεάσει την εθνική πολιτική για την ασφάλεια, σε θέματα όπως ο αριθμός των συλληφθέντων στις ΗΠΑ ή η νομιμότητα των επιδρομών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Στα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Μπους διεκδίκησε απεριόριστες εξουσίες ως αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, επιτρέποντας τη σύλληψη όσων είχαν θεωρηθεί απειλή - μια άποψη τόσο ευρεία που το υπουργείο Δικαιοσύνης επί προεδρίας του δήλωσε κάποτε στις δικαστικές αρχές ότι εναπόκειται στη νόμιμη διακριτικότητα του προέδρου να φυλακίζει εχθρούς μαχητές ακόμη και «μια μικρή γριά κυρία στην Ελβετία, που δώρησε άθελά της στην Αλ Κάιντα». Το επιτελείο Ομπάμα, ωστόσο, απορρίπτοντας αυτού του είδους τους ισχυρισμούς ως υπερβολικούς, προσπαθεί να αποδείξει ότι η εκτελεστική εξουσία μπορεί πράγματι να διενεργεί πολέμους, αλλά και να σέβεται τα όρια που επιβάλλει στον πρόεδρο ο νόμος.

Τον Μάρτιο του 2009, το νομικό επιτελείο του Ομπάμα υιοθέτησε νέα θέση για το ποιος μπορεί να φυλακιστεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, θέση που σεβόταν περισσότερο τη διεθνή νομοθεσία, περιλαμβανομένης της Συνθήκης της Γενεύης, απ’ ό, τι η πολιτική Μπους. Εκείνο, όμως, που δεν έγινε γνωστό είναι ότι η κυβέρνηση ενεπλάκη σε διαμάχες για το πώς τελικά θα εφαρμοστεί η νομοθεσία, που αναπτύχθηκε από συμβατικούς στρατούς στους πολέμους κατά της τρομοκρατίας.

Η ανάλυση αυτής της διαμάχης προσφέρει πολλές εκ των έσω πληροφορίες για το πώς το επιτελείο πρώην καθηγητών της Νομικής και δικηγόρων εν ενεργεία, οι οποίοι όλοι τους σχεδόν είναι βετεράνοι της κυβέρνησης Κλίντον, διαμορφώνει τώρα σημαντικές πτυχές της πολιτικής Ομπάμα.

Επικίνδυνοι οι τεράστιοι αναπτήρες

Σύμφωνα με το υπουργείο έχουν μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου απ' το επιτρεπτό και δεν έχουν μηχανισμό αντίστασης στα παιδιά.

Σύμφωνα με την γ.γ. Καταναλωτή στις 4 Μαρτίου 2010, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου βρήκαν σε κατάστημα στην οδό Σωκράτους στην Αθήνα της επιχείρησης «LI JUN HUANG ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΙΔΗ», 2.000 αναπτήρες ακατάλληλους για χ΄ρηση.

Οι αναπτήρες έχουν κατασκευασθεί στην Κίνα και η επιχείρηση, που τους διέθεσε στην ελληνική αγορά, τους προμηθεύτηκε, από την εταιρεία GROUPO ZITONGRUI S.R.L., με έδρα τη Ρώμη Ιταλίας.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνιστά στους καταναλωτές να μην αγοράζουν αναπτήρες ανάλογου μεγέθους, που περιέχουν μεγάλη ποσότητα καυσίμου και στερούνται μηχανισμού αντίστασης στα παιδιά, αφού υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να προκληθεί ατύχημα ή υλική ζημιά σε περίπτωση που υπερθερμανθούν, με παρατεταμένη έκθεσή τους στον ήλιο ή άλλη πηγή θερμότητας, ή σε περίπτωση μη ασφαλούς χρήσης τους από μικρά παιδιά.