Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Με νέες επιθέσεις απειλεί το Ισραήλ

Με νέα εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση απείλησε σήμερα το Ισραήλ την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, σε περίπτωση που δεν σταματήσουν άμεσα οι ρίψεις ρουκετών προς τα εδάφη του.

Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Σιλβάν Σαλόμ, δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ: «Αν η ρίψη ρουκετών κατά του Ισραήλ δεν σταματήσει, φαίνεται ότι θα αναγκαστούμε να ενισχύσουμε τη δράση μας κατά της Χαμάς. Δεν θα επιτρέψουμε να δούμε εκ νέου τρομοκρατημένα παιδιά στα καταφύγια, και αυτό, τελικά, θα μας αναγκάσει να εξαπολύσουμε μία νέα στρατιωτική επιχείρηση. Ελπίζω να μπορέσουμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, αλλά είναι μία από τις επιλογές που έχουμε, κι αν δεν έχουμε άλλη λύση θα την χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον».

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τουλάχιστον έξι πυραύλους έπληξε στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, τραυματίζοντας τρία παιδιά, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου