Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ αύριο στα Προπύλαια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει αύριο το απόγευμα στα Προπύλαια το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της, η συγκέντρωση γίνεται, προκειμένου να «ακυρωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης εναντίον της περικοπής μισθών συντάξεων» και για να εκφρασθεί η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και στο πρόγραμμα σταθερότητας.

Δ. Αβραμόπουλος: Η υφαλοκρηπίδα, μόνη "διαφορά" μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας

Την εκτίμηση ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία επιβάλλουν την καλλιέργεια κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης εξέφρασε σήμερα ο υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Τούρκου ΥΠΕΞ, Ahmet Davutoglu, στην εφημερίδα «Το Βήμα».

«Μία είναι η "διαφορά" μεταξύ των δύο χωρών. Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Όλα τα υπόλοιπα θέματα, στα οποία αναφέρεται ο κ. Νταβούτογλου, δεν αποτελούν "διαφορές" από άποψη Διεθνούς Δικαίου», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, επισήμανε ότι τον πρώτο λόγο έχουν οι δύο κοινότητες στην Κύπρο, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Η Ελλάδα συμπαραστέκεται σε κάθε προσπάθεια, που θα οδηγήσει το Κυπριακό σε λύση, με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο και σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ανώτατος μισθός στο δημόσιο τα 5.981 ευρώ

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών τίθεται πλαφόν 5.981 ευρώ (που είναι οι μεικτές αποδοχές των γενικών γραμματέων) για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, εκτός από τους δικαστικούς, για τους οποίους ισχύει ειδικό μισθολόγιο και οι περικοπές επιδομάτων θα είναι κατά πολύ υψηλότερες. Το αντίστοιχο ανώτατο όριο που ίσχυε από το 2008, ήταν τα 6.586 ευρώ.

Για τους γιατρούς του ΕΣΥ το πλαφόν μειώνεται σε 6.196,89 ευρώ, από 6.500,89 ευρώ.

Επειδή οι μειώσεις στις αποδοχές διενεργούνται από τον Μάρτιο και μετά, η διαφορά που προκύπτει για το διάστημα από την αρχή του έτους θα κρατηθεί το πολύ μέσα σε 8 μήνες αναλόγως του ποσού αυτής (αφορά τεις μικτές αποδοχές μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών κρατήσεων) και το αργότερο μέχρι τις 31/12/2010.

Αν ο δημόσιος υπάλληλος έτυχε και πήρε σύνταξη στο διάστημα αυτό, η διαφορά λόγω της μείωσης των αποδοχών θα παρακρατηθεί από τη σύνταξή του ή σε περίπτωση μεταβίβασης (λόγω θανάτου) από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του.

Αρνείται κατηγορηματικά τα περί παρακολούθησης η ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση Τύπου εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σχετικά με δημοσιεύματα που ήθελαν μάρτυρα – κλειδί στη δίκη Γρηγορόπουλου να παρακολουθείται από την Αστυνομία.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής φέρεται να ανέφερε ότι νεαρός μάρτυρας δυσκολεύεται να παραστεί στο δικαστήριο, γιατί παρακολουθείται από την Αστυνομία.

Η Ελληνική Αστυνομία διευκρινίζει ότι ο συγκεκριμένος ισχυρισμός είναι ανυπόστατος.

Η Ελληνική Αστυνομία ουδέποτε έθεσε σε παρακολούθηση τον συγκεκριμένο νεαρό ή άλλο άτομο που σχετίζεται με την υπόθεση.»

Nέα αγωγή του Σωκράτη Γκιόλα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η νέα αγωγή που έκανε ο Σωκράτης Γκιόλιας εναντίον του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από τον οποίο μάλιστα ζητά ως ηθική αποζημίωση το ποσό των 500.000 ευρώ. Αφορμή για τη νέα αυτή διαμάχη ανάμεσά τους, στάθηκε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Veto στην οποία είναι διευθυντής ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Όπως ο Σωκράτης Γκιόλιας αναφέρει στην αγωγή του: «παρουσιάστηκε το θέμα του άρθρου με τον τονισμένο τίτλο «troktiko 16-17 Το who is who του «πρίγκιπα» της λάσπης Τα αφεντικά, οι ιπποκόμοι και υπηρετικό προσωπικό της διαδικτυακής αυλής»». Αφού παρατίθεται στην αγωγή αυτούσιο το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Σωκράτης Γκιόλιας το σχολιάζει ως εξής μέσα από το δικόγραφο: «Το επίδικο δημοσίευμα περιέχει ψεύδη, παραπληροφόρηση, συκοφαντικούς, δυσφημιστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, που με θίγουν ως καταξιωμένο δημοσιογράφο, ως άνθρωπο με φίλαθλο πνεύμα και ως θρησκευόμενο άτομο. Διαπνέεται από παντελή έλλειψη σεβασμού και διάθεση ειρωνείας, μέχρις σημείου ευθείας εξύβρισης του προσώπου μου.

Επείγουσα μεταφορά 73χρονου για νοσηλεία

Με πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκε επειγόντως σήμερα από το λιμάνι της Ερεικούσας στο λιμάνι της Κέρκυρας ένας άνδρας 73 ετών ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Τη μεταφορά του ασθενούς συντόνισε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 kWp στο Διαβολίτσι

Την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 100 kWp στο Διαβολίτσι του Νομού Μεσσηνίας ολοκλήρωσε η Positive Energy σε συνεργασία με την τοπική εταιρεία «ΕΡΓΟΠΑΚ ΑΕΒΕ».

Ο σταθμός, o οποίος διασυνδέθηκε με το Εθνικό Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας, αναμένεται να παράγει σε ετήσια βάση τουλάχιστον 175.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο την έκλυση τουλάχιστον 175 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Μεσσηνία εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον, αν αναλογιστεί κανείς πως η λειτουργία του αποτρέπει κάθε χρόνο την έκλυση διοξειδίου του άνθρακα ποσότητας αντίστοιχης με αυτήν που επιτυγχάνεται από περίπου 260 στρέμματα δάσους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης του έργου και της εταιρείας Εργοπακ ΑΒΕΕ, κ. Βασίλης Χαρίτσης.

Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο 29χρονος που αυτοκτόνησε στο Άνω Καστρίτσι

Σοκ έχει προκαλέσει στο Άνω Καστρίτσι ο θάνατος του 29χρονου άνδρα που έδωσε τέλος στη ζωή του λίγο πριν τις δύο σήμερα το μεσημέρι.

Ο νεαρός άνδρας απαγχονίστηκε στο δωμάτιο του, κρεμόντας ένα σκοινί από ξύλινο δοκάρι που υπήρχε στην οροφή. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού ο 25χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε και στο παρελθόν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει, ωστόσο τον είχαν προλάβει οι γονείς του.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του (ο πατέρας του εργάζεται ως υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Πατρών) και τα δύο αδέλφια του.

thebest.gr

Βολές στο Ευρωκοινοβούλιο για τον «αναποτελεσματικό» μηχανισμό στήριξης

Επικρίσεις εξέφρασαν παρατάξεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας. Τη δυσαρέσκεια των Φιλελευθέρων εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Γκι Φερχόφσταντ, λέγοντας: “Ελπίζω να σφάλω, αλλά δεν νομίζω ότι ο μηχανισμός αυτός μπορεί να δουλέψει”, δήλωσε και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αλλάξει πορεία.

Για τη στήριξης της ελληνικής οικονομίας πρότεινε τη χορήγηση ευρωπαϊκού δανείου, εκτιμώντας ότι αποτελεί μονόδρομο αν θέλει η Ευρώπη να πετύχουν οι ελληνικές προσπάθειες. Παράλληλα, επέκρινε τους "27" επειδή επέλεξαν την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αντί ευρωπαϊκής λύσης.

Για το μέλλον, ζήτησε από την Κομισιόν να προχωρήσει σε θαρραλέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και ενός ευρωπαϊκού ομολογιακού δανείου, το συντομότερο δυνατό.

Η Ρεμπέκα Xάρμς, του κόμματος των Πρασίνων εκτίμησε ότι ο μηχανισμός δεν είναι αποτελεσματικός και άρα δεν αποτελεί δίχτυ ασφαλείας. Αποκάλεσε υποκριτές όσους μιλούν για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όταν τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων έχουν φτάσει στο 7%. Χαρακτήρισε αρνητική τη στάση της Γερμανίας και κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της πριν η κρίση επεκταθεί.

Εκ μέρους των Ευρωσκεπτικιστών, ο Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι η Ευρώπη απέτυχε πολιτικά στο πρώτο εμπόδιο, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Κηδεύθηκε ο Τζαννής Τζαννετάκης

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν τον πρώην πρωθυπουργό, Τζαννή Τζαννετάκη, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Στην κηδεία παρέστησαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης. Στεφάνια έστειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Στον επικήδειο που εκφώνησε, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ευπατρίδη της πολιτικής, σημειώνοντας ότι γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ αριστεράς και δεξιάς και κέρδισε το σεβασμό όλου του πολιτικού κόσμου.

Ο Τζαννής Τζαννετάκης κηδεύθηκε στο δημοτικό Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Επιδειξίας τρομοκρατεί τις γυναίκες στην Κω

Ανθρωποκυνηγητό με συνεχείς περιπολίες έχει εξαπολύσει η Αστυνομία στην Κω για να εντοπίσει έναν καλοντυμένο άνδρα μεταξύ 30 και 35 χρόνων, που έχει γίνει ο φόβος και τρόμος των γυναικών στο νησί, καθώς εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά τους και ξεγυμνώνεται αποκαλύπτοντας τα γεννητικά του όργανα!

Μέσα σε λίγη ώρα, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, τέσσερις νέες κοπέλες βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον σάτυρο σε διαφορετικές περιοχές, ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πριν από ένα μήνα έπιασε από τον λαιμό μια 18χρονη που επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο μαζί με μια φίλη της και της απηύθυνε ακατονόμαστες φράσεις!

Την Κυριακή του Πάσχα ο επιδειξίας «χτύπησε» πρώτα στην περιοχή του Αγίου Παύλου όπου άρχισε να βρίζει σε σπαστά ελληνικά δύο νεαρές 20 και 25 χρόνων και μετά κατέβασε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά τους! Οι γυναίκες τράπηκαν σε φυγή, αλλά ο άγνωστος εμφανίστηκε μισή ώρα αργότερα συνέβησαν στο σταθμό των λεωφορείων του ΚΤΕΛ και έκανε τα ίδια μπροστά σε δύο 20χρονες κοπέλες που έμπαιναν στο αυτοκίνητο τους επιστρέφοντας από παρακείμενο καφέ.

Πρώην καθολικός επίσκοπος παραδέχτηκε ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικο

Συγκλονισμένη είναι η Καθολική Εκκλησία στη Νορβηγία από την αποκάλυψη ότι ο πρώην επίσκοπος Μίλερ του Τροντχάιμ, παραδέχτηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά έναν ανήλικο και ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο αποχώρησε από τα καθήκοντά του πέρυσι.

Ο 58χρονος Μίλερ που γεννήθηκε κοντά στην πόλη Τρέβες της Γερμανίας αποχώρησε ξαφνικά από την επισκοπή της πόλης Τροντχάιμ πέρυσι τον Ιούνιο. Ο ίδιος ανακοίνωσε την παραίτηση του στη διάρκεια κηρύγματος, αλλά τότε τα αίτιά της αποδόθηκαν σε προβλήματα συνεργασίας με την αδελφότητα των κληρικών.

Σύμφωνα με τη νορβηγική εφημερίδα Adresseavisen που αποκάλυψε την υπόθεση, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν πριν από 20 χρόνια όταν ο Μίλερ ήταν ιερέας στο Τροντχάιμ.

Το θύμα, ένα αγόρι από την εκκλησιαστική χορωδία, σήμερα ηλικίας περίπου 30 ετών, έλαβε αποζημίωση 40.000 κορώνες Νορβηγίας (67.000 δολάρια) από την εκκλησία.

Το Βατικανό γνώριζε την υπόθεση από τον Ιανουάριο του 2009 και άρχισε τη διενέργεια έρευνας. Ο Μίλερ, αντιμέτωπος με τους ισχυρισμούς αυτούς, παραδέχτηκε την ενοχή του και έφυγε από τη Νορβηγία. Οι λεπτομέρειες της σοβαρής αυτής περίπτωσης δεν είχαν δημοσιοποιηθεί "ύστερα από αίτημα του θύματος", εξηγεί η εκκλησία στην ανακοίνωσή της.

Ο Μίλερ, ιερέας από το 1979 και επίσκοπος Τροντχάιμ από το 1997 έως το 2009, κατά την εξέτασή του ομολόγησε ότι το αγόρι της χορωδίας ήταν το μόνο που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και είπε ότι δεν υπήρξαν άλλα θύματα, σύμφωνα με την εκκλησία της Νορβηγίας.

Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο άνθρακα

Ένας άνδρας της υπηρεσίας ασφαλείας έχασε τη ζωή του και δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και μετά σημειώθηκε έκρηξη σε εργοστάσιο στην περιοχή Ζενεβιλιέρ, βορειοδυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ανάμεσα στους δέκα τραυματίες, είναι τέσσερις πυροσβέστες και τέσσερις αστυνομικοί οι τρεις από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πυρκαγιά που κατά τα φαινόμενα προκλήθηκε από ατύχημα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, σημειώθηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας άνθρακα του ομίλου Carbone-Lorraine. Ακολούθησε έκρηξη σε φούρνο άμεσης καύσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρις Ορτεφέ μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος.

Βάνδαλοι προκάλεσαν ζημιές σε σχολεία της Λάρισας

Στόχος άγνωστων βανδάλων που προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές και λίγο έλειψε να προκαλέσουν πυρκαγιά, έγιναν για μια ακόμη φορά τα κτίρια ενός σχολικού συγκροτήματος στη Λάρισα. Η νέα απρόκλητη επίθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Εμβρόντητη έμεινε η καθαρίστρια του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το 38ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και τα 12ο και 36ο Νηπιαγωγεία Λάρισας, πίσω από το σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ της πόλης, όταν πήγε να καθαρίσει τις σχολικές αίθουσες για να είναι έτοιμες όταν τελειώσουν οι διακοπές του Πάσχα.

Τα τζάμια των κτιρίων ήταν σπασμένα και τα μεταλλικά διαχωριστικά μεταξύ του δημοτικού και των νηπιαγωγείων κατεστραμμένα, ενώ η μοκέτα του δαπέδου είχε αρπάξει φωτιά σε αρκετά σημεία, η οποία ευτυχώς είχε σβήσει μόνη της! Όπως αποδείχθηκε, οι άγνωστοι δράστες είχαν σπάσει το τζάμι της εισόδου για να μπουν στο κτίριο όπου στεγάζεται το δημοτικό. Και δεν ήταν η πρώτη φορά καθώς, σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων και τους εκπαιδευτικούς, έχουν επανειλημμένα διαρρήξει το κτίριο και έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές.

Κάποιοι θα πούνε "Δρυός πεσούσης, πάς ανήρ..".. Εμείς λέμε " άνθρωπος αδούλευτος - που δεν έχει δουλέψει στη ζωή του - ξύλο απελέκυτο " !

Είδατε τις αναφορές του ΔΝΤ και την απογοητευτική διαπίστωση πως, εάν δεν έμεναν στα συρτάρια οι προτροπές του, πέντε χρόνια πριν, σήμερα η Ελλάδα δε θα ήταν σε μαύρο χάλι...

Οι αποκαλύψεις για τη "μαύρη" περίοδο Καραμανλή, "πλαστά" οικονομικά στοιχεία, σκάνδαλα, κτλ. διαδέχονται η μία την άλλη..

Για ποιόν χτυπά η "Καμπάνα" ;;;..

ΔΝΤ: "Αν μας είχατε ακούσει πριν 5 χρόνια"... Για ποιόν χτυπάει η Καμπάνα;;;

Την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι έμειναν στο συρτάρι οι υποδείξεις που υπέβαλαν στην τότε ελληνική κυβέρνηση προ πενταετίας εξέφρασαν εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ που είχαν συνάντηση σήμερα στην Αθήνα με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στη συνάντηση αυτή διευκρινίστηκε ότι στην παρούσα φάση, το ΔΝΤ θα προσφέρει στην Κυβέρνηση συμβουλές και τεχνογνωσία για το πώς θα εφαρμοστεί η νέα οικονομική πολιτική χωρίς όμως να τη διαμορφώνει ή να την ανατρέπει. Οι υποδείξεις του ΔΝΤ θα ληφθούν υπόψη στην επικείμενη αναμόρφωση του φορολογικού εισπρακτικού μηχανισμού του κράτους καθώς και τον νέο τρόπο κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού ώστε να γίνεται με διαφάνεια η διακίνηση του δημοσίου χρήματος.

Από την άλλη, θεωρείται βέβαιο ότι η συζήτηση θα επεκταθεί και στις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, καθώς μάλιστα η Eurostat ετοιμάζεται να αναθεωρήσει τον τρόπο υπολογισμού της «άσπρης τρύπας» στο δημόσιο έλλειμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών, το δημόσιο έλλειμμα αναμένεται να αναθεωρηθεί ξανά από 12,7% του ΑΕΠ σε 12,9% που εκτιμάται σήμερα σε μέχρι 13,5% μετά την αλλαγή του τρόπου αποτίμησης των οικονομικών αποτελεσμάτων των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων.

Παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, επιμένουν όμως ότι με τα μέτρα που έχει ήδη εξαγγείλει η Κυβέρνηση, η δημοσιονομική προσαρμογή που επιχειρείται για φέτος, ξεπερνά τις 6 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 4 που ήταν ο αρχικός στόχος, και συνεπώς το «handicap» υπερκαλύπτεται χωρίς να χρειαστούν πρόσθετα, πιο σκληρά νέα μέτρα.

Γκρίζα ζώνη όλο το Αιγαίο για το ΝΑΤΟ

Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο βλέπει το ΝΑΤΟ όπως παραδέχθηκε εμμέσως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Με σημερινή του δήλωση ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποκαλύπτει ότι «ο διοικητής του CCAIR Σμύρνης, στις 29 Μαρτίου 2010, επισύναψε σε επιστολή του προς τους διοικητές των CAOC και τους Αρχηγούς των ΓΕΑ της περιοχής, τεχνικό έγγραφο που μπορούσε να δημιουργήσει παρεξηγήσεις ως προς το Αιγαίο».

Παρά το γεγονός ότι το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε ο αμερικανός διοικητής του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου της Σμύρνης δεν έχει γίνει γνωστό, κατά πληροφορίες, αναφέρει ότι είναι αδιευκρίνιστο (!) ποια χώρα ασκεί τον επιχειρησιακό έλεγχο στο Αιγαίο. Με απλά λόγια, ο νεοτοποθετηθείς διοικητής του αεροπορικού στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη (CC-AIR Ismir) αμερικανός πτέραρχος Ραλφ Τζόντις υιοθετούσε πλήρως τις απόψεις της Τουρκίας.

Σύμφωνα με οδηγίες του κ. Βενιζέλου, ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας, σε συνεννόηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο, «ζήτησε, με επιστολή του από τον διοικητή του CC-AIR Σμύρνης, να ανακαλέσει το έγγραφό του αυτό, προς αποφυγή παρεξηγήσεων που θίγουν την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα της Ελλάδας». Με χθεσινό έγγραφό του, αμερικανός διοικητής του CC-AIR Σμύρνης, που απευθύνεται σε όλους τους παραλήπτες του αρχικού εγγράφου του της 29ης Μαρτίου 2010, ανακάλεσε το αρχικό αυτό έγγραφο, επί της ουσίας δηλαδή αποδέχτηκε το σφάλμα του.

Σε ισχύ η κατάργηση βίζας για τις ΗΠΑ

Χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης βίζας, μπορούν πλέον να ταξιδεύουν οι έλληνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε εφαρμογή της απόφασης που εξέδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, κατά την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Η απόφαση αυτή πρακτικά τέθηκε σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα, ενώ σήμερα ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ B. Σπέκχαρντ μετέβη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας και συνομίλησε με τους ταξιδιώτες που επρόκειτο να αναχωρήσουν για τις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε ότι η απόφαση για κατάργηση της βίζας, αποδεικνύει το άριστο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδος-Ηνωμένων Πολιτειών και πρόσθεσε ότι η απαλλαγή της χρονοβόρας αυτής διαδικασίας απλουστεύει τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ, ενισχύοντας την τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών.

Η κατάργηση της βίζας, απαλλάσσει τους έλληνες πολίτες από μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία, καθώς ο υποψήφιος ταξιδιώτης για τις ΗΠΑ εκτός από το παράβολο που κόστιζε 92 ευρώ θα έπρεπε να επιβαρυνθεί με το κόστος των ειδικών φωτογραφιών συν τα έξοδα ταχυδρομικών για την αποστολή του διαβατηρίου από την πρεσβεία στον κάτοχο.

Τώρα ο ταξιδιώτης για τις ΗΠΑ, δεν έχει παρά να συμπληρώσει, 72 ώρες πριν από το ταξίδι, μέσω Διαδικτύου, μια αίτηση, το λεγόμενο Electronic System Travel Authorization (ESTA), στο οποίο μεταξύ άλλων θα πρέπει να δηλώσει τον προορισμό του και μια ποια εταιρία πετάει. Η απάντηση έρχεται σε λίγες ώρες και με τον αριθμό του ΕSTA ανά χείρας, ο ταξιδιώτης πηγαίνει στο αεροδρόμιο για την αναχώρησή τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ταξιδιώτης να έχει στην κατοχή του έγκυρο Ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

Η κατάργηση της βίζας αφορά μόνο όσους ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους και η διάρκεια παραμονής στο Αμερικανικό έδαφος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 90 μέρες. Οι φοιτητές και όσοι επιθυμούν να εργαστούν στις ΗΠΑ για μεγάλα διαστήματα θα πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία έκδοσης της βίζας.

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί για απόδραση κρατουμένου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου που κατηγορούνται για απελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια. Πρόκειται για τρεις αστυφύλακες, σε βάρος των οποίων διατάχθηκε, επίσης, η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, τα ξημερώματα απέδρασε 33χρονος κρατούμενος για καταδικαστικές αποφάσεις κατά την έξοδό του από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου είχε μεταφερθεί, συνοδεία των τριών αστυνομικών, για παροχή πρώτων βοηθειών. Ύστερα από αναζητήσεις, ο 33χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα στη Λάρισα.

Συνελήφθη καμικάζι 10 ετών

Ένας καμικάζι ηλικίας μόλις 10 ετών, που είχε στρατολογηθεί από την Αλ Κάιντα για να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας, συνελήφθη από την αστυνομία στη δυτική Βαγδάτη ακριβώς λίγο πριν από την ανατίναξή του, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Άνας αλ Ισάουϊ.

"Το αγόρι των 10 ετών, που είχε χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την Αλ Κάιντα για την τοποθέτηση βομβών, είχε εξαφανιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες από το σπίτι της οικογένειάς του στην Αμαριγιάτ αλ-Φαλούτζα", που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, διευκρίνισε ο ίδιος.

"Τρεις άνδρες που επέβαιναν σε φορτηγάκι τον μετέφεραν σε απομονωμένο χωριό του Τσίτσερ (75 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης) για να τον προετοιμάσουν για επιχείρηση αυτοκτονίας", προσέθεσε.

Σήμερα το πρωί, του φόρεσαν ένα γιλέκο με εκρηκτικά κι ένα σακάκι, τον έφεραν στις 06:00 από ερημικό δρόμο κοντά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην είσοδο της Αμαριγιάτ αλ-Φαλούτζα και του έδωσαν οδηγίες να ανατιναχθεί σε ώρα αιχμής, συμπλήρωσε.

"Σύμφωνα με την ομολογία του, ακολουθούσε τις οδηγίες που του είχαν δώσει και όταν είδε κόσμο, πλησίασε, αλλά ένας αστυνομικός του φώναξε να απομακρυνθεί. Τότε πανικοβλήθηκε και έφυγε τρέχοντας, αλλά τον πρόλαβαν", προσέθεσε.

Το παιδί έδωσε στη συνέχεια πληροφορίες στην αστυνομία για το όχημα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Αλ Κάιντα και τρία από αυτά συνελήφθησαν.

Παρθενική πτήση αεροπλάνου που κινείται με ηλιακή ενέργεια

Από αεροδρόμιο της δυτικής Ελβετίας, απογειώθηκε για την πρώτη μεγάλη δοκιμαστική του πτήση, αεροπλάνο που κινείται με ηλιακή ενέργεια.

Η πτήση του αεροπλάνου, το οποίο ονομάστηκε Solar Impulse, πραγματοποιείται ενόψει των σχεδίων να χρησιμοποιηθεί ένα παρόμοιο αεροπλάνο που κινείται με ηλιακή ενέργεια για να πραγματοποιηθεί το 2012 μια πτήση γύρω από τον κόσμο.

"Θέλουμε να δείξουμε τι μπορεί να επιτευχθεί με ανανεώσιμη ενέργεια", δήλωσε ο Μπερτράν Πικάρ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα αυτό, στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.

Το αεροπλάνο έχει άνοιγμα πτερύγων ίδιο με αυτό ενός Airbus A340, το βάρος ενός μέσου αυτοκινήτου και η ενέργεια που το κινεί παράγεται από 12.000 ηλιακές κυψέλες.

Σύμφωνα με το Solar Impulse, το ίδιο όνομα έχει δοθεί και στο πρόγραμμα για την κατασκευή του αεροπλάνου, πρόκειται για "το πρώτο αεροσκάφος που είναι σχεδιασμένο να πετάει ημέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα ούτε εκπομπές που ρυπαίνουν".

Η πτήση, η οποία έχει στόχο να δοκιμαστεί το αεροπλάνο και να ανακαλυφθούν τα αδύνατα σημεία του, αναμένεται να διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα.

"Καθώς ποτέ ως τώρα δεν έχει πετάξει ένα τόσο μεγάλο και ελαφρύ αεροπλάνο, η πτητική συμπεριφορά του δεν έχει ακόμη εξερευνηθεί", ανακοινώθηκε πριν από την έναρξη της πτήσης.

Προηγούμενες δοκιμές του αεροπλάνου είχαν γίνει σε πολύ μικρότερη κλίμακα, για να διαπιστωθεί αν το αεροπλάνο μπορούσε να απογειωθεί. Όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί ως τώρα πτήση για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε σε σημαντικό ύψος.

Παραδόθηκαν οι δράστες της δολοφονίας

Στις αρχές παραδόθηκαν οικειοθελώς οι δύο δράστες της δολοφονίας του 62χρονου κτηνοτρόφου στα Ζωνιανά.

Πατέρας και γιος παρουσιάστηκαν σε αστυνομικό τμήμα του Ηρακλείου όπου και παρέδωσαν την κυνηγετική καραμπίνα, όπλο του στυγερού εγκλήματος.

Ο 51χρονος και ο 28χρονος γιος του αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι κτηματικές διαφορές ανάμεσα σε δυο συγχωριανούς προκάλεσαν και πάλι την αιματοχυσία, όταν ένας 62χρονος κάτοικος του χωριού έπεσε νεκρός από τις σφαίρες 51χρονου συγχωριανού του.

Ο 62χρονος Μιχάλης Κάββαλος και ο 51χρονος δράστης είχαν από χρόνια διαφορές σχετικά με ένα χωράφι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κόντρα να φτάσει στα άκρα χθες, όταν ο 62χρονος πήγε στο ποιμνιοστάσιο του 51χρονου.

Εκεί, όπως φαίνεται λογομάχησαν έντονα και ο δράστης σήκωσε ένα κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε το συγχωριανό του, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο, χτυπημένος με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Μετά από λίγα λεπτά ο δράστης τηλεφώνησε και ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για το στυγερό έγκλημα και για τον ακριβή τόπο, στον οποίο βρισκόταν νεκρός ο 62χρονος.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ... ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ.. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!!

Ποιός θα απολογηθεί κάποτε για την άθλια κατάστασης αυτής της χώρας ;...

Ποιός θα μας πει τί πήγε στραβά ; Πού πήγαν τα λεφτά ; Κι αν επιτέλους μπούνε κάποιοι φυλακή ;

Ο Πρωθυπουργός, πάντως, όπως δημοσίευσε και εφημερίδα ετοιμάζεται να στείλει κόσμο φυλακή...

Όμως, κάποιοι άλλοι μας χαιρετούν από τις διακοπές τους στη γείτονα Ιταλία με νόημα...

Άρον - Άρον επιστρέφουν από τας διακοπάς τους οι "θιγόμενοι"...

Ληστεία σε "Ίντερνετ - καφέ" στην Θεσσαλονίκη

Ληστεία σημειώθηκε στις 4.45 το απόγευμα σε «Ίντερνετ καφέ» στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, δύο άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο κατάστημα, που βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 34, και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Το χάος συνεχίζεται στο Κιργιστάν

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κιργιστάν, μετά και τις πληροφορίες που διέρρευσαν σε αμερικανικά μέσα σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός εσωτερικών της χώρας, Μολντομούσα Κονγκατίγιεφ έπεσε νεκρός σε κυβερνητικό κτήριο στα δυτικά της πόλης Ταλάς.


Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες ως τώρα πληροφορίες διαδηλωτές, επιτέθηκαν στον υπουργό εσωτερικών της χώρας χτυπώντας τον στο κεφάλι και αφήνοντάς τον νεκρό κοντά σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Τους τελευταίους μήνες οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν γίνει συχνό φαινόμενο καθώς ο πρόεδρος του Κιργιστάν Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ, κατηγορείται από την αντιπολίτευση για επίδειξη αυταρχισμού και για προσπάθειες λογοκρισίας των Μέσων Ενημέρωσης. Οι αντικυβερνητικές συγκρούσεις έγιναν ανεξέλεγκτες μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, Νουρλάν Τουρσουνκούλωφ την Τρίτη 6 Απριλίου, να καταδικάσει σε βαρύτατες ποινές σημαίνοντα στελέχη της αντιπολίτευσης. Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας κραδαίνοντας ρόπαλα και πετώντας πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας. Την Τετάρτη 7 Απριλίου η αστυνομία χρησιμοποίησε αληθινά πυρά, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα για να περιορίσει τις διαδηλώσεις.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 142 έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και τουλάχιστον 80 αξιωματικοί της αστυνομίας. Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν συλληφθεί από τις κυβερνητικές αρχές και βρίσκονται κρατούμενοι στα αρχηγεία της αστυνομίας στο Μπίσκεκ, ενώ ο πρόεδρος της χώρας τους χαρακτήρισε «κοινούς εγκληματίες».

Η πρώην Σοβιετική Δημοκρατία φιλοξενεί στα εδάφη της σημαντικές στρατιωτικές βάσεις τόσο της Ρωσίας όσο και των ΗΠΑ και οι διπλωματικές αρχές των δύο χωρών κάλεσαν και τις δύο πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Στον εισαγγελέα η Αλβανίδα τραγουδίστρια για ναρκωτικά

Η Σταρ του Αλβανικού πενταγράμμου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη - με ένταλμα των Ιταλικών αρχών για εμπόριο ναρκωτικών- έχει ήδη οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών, που ξεκίνησε τις διαδικασίες για την έκδοσή της. Εντός των προσεχών ημερών θα μπορέσει να αντικρούσει τους λόγους της έκδοσής της, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την 58χρονη Λιλιάνα Κονταξί, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί "ερυθρά αγγελία" (διεθνές ένταλμα σύλληψης) από την Ιντερπόλ για λογαριασμό των Ιταλικών διωκτικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκαλούμενη και "Μάμι" εντοπίσθηκε και συνελήφθη στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου διατηρεί δυο ιδιόκτητα σπίτια.

Η Λιλιάνα Κονταξί εξέτειε ποινή φυλάκισης τριών ετών στην Ιταλία για κατοχή δυο κιλών ηρωίνης, αλλά αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Μετά την αποφυλάκισή της ωστόσο, φέρεται ότι συνέχισε τις επαφές με τα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών της Ιταλίας, στα οποία είχε εμπλακεί.

Σύμφωνα, με τις Ιταλικές αρχές, έφτασε στο σημείο να διακινεί η ίδια ποσότητες ηρωίνης δίνοντας εντολές σε "βαποράκια" από το κινητό της τηλέφωνο, κίνηση που όμως, οδήγησε και στον εντοπισμό της. Τρεις μήνες αναζητούσε την Αλβανίδα τραγουδίστρια η ασφάλεια Θεσσαλονίκης και τελικά την συνέλαβε το περασμένο Σάββατο.

Βεγγαλικά του τρόμου

Τρεις νεκροί και πάνω από 10 τραυματίες (εκ των οποίων οι 8 είναι ημεδαποί) είναι ο φετινός απολογισμός των θυμάτων του βάρβαρου εθίμου της ρίψης βεγγαλικών.

Στην πλειονότητά τους, οι περισσότεροι είναι πολύ νέοι άνθρωποι, αλλά και ανήλικοι. Οσοι επέζησαν, θα κουβαλούν τα σημάδια του ακρωτηριασμού για όλη τους τη ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους επτά άτομα από την πασχαλιάτικη χρήση βεγγαλικών, ενώ 106 έχουν ακρωτηριαστεί. Φέτος θύματα των βεγγαλικών θρηνήσαμε στη Σαντορίνη, τη Μεσσηνία και το Ηράκλειο Κρήτης. Ενώ υπήρξε ένας νεκρός στα Γιαννιτσά, θύμα εκπυρσοκρότησης κυνηγετικής καραμπίνας.

Στο Μοσχοχώρι Μεσσηνίας, απόγευμα Μ. Σαββάτου σημειώθηκε έκρηξη σε Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός 25χρονου ημεδαπού, που μετέφερε μπαλόνια με οξυγόνο για να προκαλέσει εκρήξεις στην Ανάσταση, με αποτέλεσμα ο νεαρός να απανθρακωθεί, ενώ ένας Βρετανός τουρίστας τραυματίστηκε από αδέσποτο πυροβολισμό στην περιοχή του Ρεθύμνου την Κυριακή του Πάσχα.

Την επιστροφή των «κλεμμένων» αρχαιοτήτων διεκδικεί η Αίγυπτος

Η Αίγυπτος, που διεκδικεί την επιστροφή της προτομής της Νεφερτίτης από το Βερολίνο και την πέτρα του Ελ Ρασίντ από το Λονδίνο, διοργανώνει την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Κάιρο συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχουν χώρες που ζητούν να τους επιστραφούν αρχαιολογικά αντικείμενα διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο.

Συνολικά δεκαεπτά χώρες θα συμμετάσχουν στο συνέδριο "για την προστασία και την αποκατάσταση της πατρικής πολιτιστικής κληρονομιάς", σύμφωνα με το Ανώτατο Συμβούλιο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων.

Η Ελλάδα θα διευθύνει τη συζήτηση που θα είναι αφιερωμένη στην εξέταση "των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες στις προσπάθειές τους να τους επιστραφούν αντικείμενα της αρχαιολογικής τους κληρονομιάς".

Η Αίγυπτος μάχεται για την επιστροφή των αρχαιολογικών της θησαυρών που τους χαρακτηρίζει "κλεμμένους".

Ήδη από το 2002 έχουν επιστραφεί στην Αίγυπτο 31.000 αρχαιολογικά αντικείμενα.

Αντιπροσωπείες από τη Βολιβία, την Κίνα, την Κύπρο, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, την Ινδία, την Ιταλία, το Ιράκ, τη Λιβύη, το Μεξικό, τη Νιγηρία, τη Σρι Λάνκα και τη Συρία αναμένονται στο Κάιρο, ενώ αρχικά η Αίγυπτος υπολόγιζε στην συμμετοχή περίπου 30 χωρών.

Εκτός από την καταγραφή όλων των αρχαιολογικών αντικειμένων που κάθε χώρα ζητά να της επιστραφούν, σκοπός του συνεδρίου είναι, επίσης, η κατάρτιση ενός σχεδίου, που η Αίγυπτος θα προωθήσει κατόπιν στην Unesco, προκειμένου να επέλθουν οι απαραίτητες βελτιώσεις στη Συμφωνία για την επιστροφή των αρχαιοτήτων στη χώρα καταγωγής τους.

Η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. περνά από την Αρμενία

Η Τουρκία πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της προκειμένου να συμφιλιωθεί με την Αρμενία, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος της Ε.Ε. για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, συνδέοντας το ζήτημα με την ενταξιακή πορεία της γείτονος, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

"Οι καλές σχέσεις μεταξύ γειτονικών κρατών είναι πολύ σημαντικές, ειδικά όταν μια χώρα σκοπεύει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης", υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του σήμερα στην Αρμενία.

"Η Ε.Ε. υποχρεούται να συμβάλει από τη μεριά της στην επίλυση του συγκεκριμένου επίμαχου προβλήματος", προσέθεσε ο Στέφαν Φούλε.

Άγκυρα και Ερεβάν υπέγραψαν τον περασμένο Οκτώβριο δύο πρωτόκολλα που αποβλέπουν στην εξομάλυνση των σχέσεων τους, των οποίων, όμως, η επικύρωση καθυστερεί ιδιαιτέρως

Επανεκκίνηση για το πακέτο των 28 δισ. ευρώ

Δόθηκε από τον πρωθυπουργό και την ΤτΕ το πράσινο φως για την παροχή εγγυήσεων μέσω του πακέτου των 28 δις ευρώ σε τέσσερις τράπεζες.

Ο λόγος για το πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος. Μέχρι σήμερα περίπου 15 δισ. ευρώ παρέμεναν ανεκμετάλλευτα. Την προηγούμενη εβδομάδα τέσσερις τράπεζες, η Εθνική, η Εurobank, η Αlpha Βank και η Πειραιώς κατέθεσαν αίτημα στην υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδος για το ποσό αυτό.

Το αίτημα εγκρίθηκε ύστερα από συνάντηση που είχε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, την προηγούμενη εβδομάδα. Στελέχη της ΤτΕ αναφέρουν ότι διαθέσιμα είναι κεφάλαια από δύο σκέλη του πακέτου:

1. Μπορούν να αντληθούν έως 3,5 δις ευρώ από τα 8 δις ευρώ ειδικών ομολόγων του Δημοσίου. Οι τίτλοι μπορούν να κατατεθούν ως εγγύηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τη λήψη δανείων με πολύ χαμηλά επιτόκια. Σήμερα διαθέσιμα είναι 4,5 δις ευρώ.

2. Επίσης μπορούν να λάβουν εγγυήσεις αξίας έως 14 δις ευρώ (επί συνόλου 15 δισ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση των τραπεζών από τις αγορές.

Φόρο στο τζίρο των τραπεζών εξετάζει η Ε.Ε.

Ένας φόρος στον τζίρο των τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται υπό συζήτηση στα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν, θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων.

Η ιδέα αναφέρεται ότι ανήκει στους Σουηδούς, οι οποίοι φορολογούν τον τζίρο των τραπεζών τους με ποσοστό 0,036%.

Ο φόρος αυτός εκτιμάται ότι θα φέρει έως 50 δισ. ευρώ, σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 15, έτσι ώστε οι τράπεζες να πληρώσουν ένα μερίδιο του κοινωνικού "κόστους" της διεθνούς κρίσης.

Οι μορφές που θα μπορούσε να έχει ένας τέτοιος φόρος, σύμφωνα με την Ε.Ε. εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Αυτό ώστε ο φόρος να συζητηθεί από τους υπουργούς των Οικονομικών της ευρωζώνης στα μέσα Απριλίου στη Μαδρίτη και να υπάρξει μία κοινή ευρωπαϊκή θέση στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20), τον Ιούνιο στο Τορόντο.

"Βράζει" ο Β. Καύκασος

Νέα διπλή επίθεση καμικάζι συγκλόνισε την περιοχή της ρωσικής Ινγκουσετίας, στο Βόρειο Καύκασο.

Η επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας, στην πόλη Καραμπουλάκ, και είχε απολογισμό δύο αστυνομικούς νεκρούς και άλλους δύο τραυματίες.

Από τις εκρήξεις, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο αρχηγείο και σε παρακείμενα κτίρια.

Το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων εντείνει τις ανησυχίες του Κρεμλίνου για συντονισμένη επιχείρηση αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής από ισλαμιστές αντάρτες κι ενώ έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα μετά την πολύνεκρη επίθεση καμικάζι στο μετρό της Μόσχας, που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

Σαρκοζί - Ερντογάν στη Γαλλία

Στη Γαλλία βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο Τουρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, για να συναντήσει τον Νικολά Σαρκοζί και να συζητήσει -μεταξύ άλλων- και την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν και το επίμαχο ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα, τουρκικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Figaro" και αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι όχι μόνο μια Τουρκία στην ΕΕ δεν θα είναι βάρος για την Ευρώπη, αλλά θα συμβάλει και στην ενίσχυσή της.

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν περάσει από... πολλά κύματα. Άλλωστε, ο Νικολά Σαρκοζί αλλά και η Άγκελα Μέρκελ έχουν ταχθεί ανοιχτά εναντίον της ένταξης της Τουρκίας, με τον Τούρκο πρωθυπουργό πρόσφατα να επικρίνει τη στάση τους και να κατηγορεί Γερμανία και Γαλλία για διπροσωπία.

Επισήμως, αφορμή για την επίσκεψη Ερντογάν είναι η ολοκλήρωσης του πολιτιστικού προγράμματος σε 80 γαλλικές πόλεις "Εποχή τουρκική στη Γαλλία".

Αστυνομικός σκύλος επιτέθηκε σε 4χρονη

Σε ένα μικρό κορίτσι επιτέθηκε αστυνομικός σκύλος στη Μ. Βρετανία.

Το περιστατικό συνέβη σε πάρκο του Essex, όπου το κοριτσάκι, το οποίο είναι 4 ετών, είχε πάει βόλτα με τη μητέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκύλος ξέφυγε από τον εκπαιδευτή του, πλησίασε το κοριτσάκι και άρχισε να το σέρνει από το χέρι.

Αμέσως επενέβησαν οι περαστικοί, σώζοντας τη μικρή από τα δόντια του σκύλου.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε μόνο αμυχές και μώλωπες.

Η αστυνομία διεξάγει εσωτερική έρευνα για το περιστατικό.

Χρήστης ναρκωτικών ο Χ. Καρζάι;

Ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, Πίτερ Γκάλμπρεϊθ, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, αναφέρθηκε «στη διανοητική ισορροπία» του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, υποθέτοντας ότι ενδέχεται και ο ίδιος ο πρόεδρος να είναι τοξικομανής.

«Του αρέσει να βγάζει λογίδρια, είναι κατά κύριο λόγο ευσυγκίνητος, παρορμητικός και είναι αληθές ότι προσκείμενοι στο προεδρικό μέγαρο ισχυρίζονται ότι ο κ. Καρζάι έχει έφεση για ένα από τα πλέον προσοδοφόρα εξαγώγιμα προϊόντα του Αφγανιστάν», δήλωσε ο κ. Γκάλμπρεϊθ.

Υπενθυμίζεται ότι το Αφγανιστάν είναι η πρώτη στον κόσμο παραγωγός και εξαγωγός χώρα οπίου.

Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει όσα είπε, ο πρώην απεσταλμένος του ΟΗΕ απάντησε: «Υπάρχουν πληροφορίες αυτού του είδους. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ευσυγκίνητος».

Οι δηλώσεις του κ. Γκάλμπρεϊθ έγιναν σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ του κ. Καρζάι και της Ουάσινγκτον περνούν κρίση. Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν κατηγόρησε προσφάτως τις ΗΠΑ για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Αφγανιστάν, ενώ κατάγγειλε πως ξένοι μετείχαν στις εκλογικές ατασθαλίες του περασμένου χρόνου.

Απεβίωσε η γηραιότερη γυναίκα της Αμερικής

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 114 ετών η γηραιότερη γυναίκα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Αϊόβα, η υπέργηρη, Neva Morris, πέθανε σήμερα έχοντας ζήσει μια γεμάτη και θαυμάσια ζωή.

Η Neva Morris κατέκτησε τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας της Αμερικής τον Μάρτιο μετά το θάνατο της Josephine Rey, επίσης 114 ετών, όταν πέθανε σε γηροκομείο του Νιου Χαμπσάιρ.

Nα θυμίσουμε ότι η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου είναι η Kama Chinen από την Ιαπωνία που γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1895.

Lady GaGa: «Γελούσαν με την εμφάνισή μου»

Τι και αν τώρα ο Tύπος ασχολείται με κάθε της κίνηση, στο παρελθόν τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Η Lady GaGa σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Cosmopolitan» δεν δίστασε να αποκαλύψει πως την εποχή που ήταν μαθήτρια, οι συμμαθητές της την κορόιδευαν.

«Τα παιδιά στο σχολείο με πείραζαν εξαιτίας της μεγάλης μύτης μου, των πολύ σγουρών μαλλιών μου αλλά και για το γεγονός ότι ήμουν υπέρβαρη».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, και αυτό που είμαι τώρα το χρωστάω στη μουσική και φυσικά στους θαυμαστές μου».

Το καλοκαίρι θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας

Για λίγους μήνες ακόμα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα ανήκει στo club των πιο περιζήτητων εργένηδων, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση των Ανακτόρων του Buckingham θα παντρευτεί τον Ιούνιο.

Έπειτα από 7 χρόνια γνωριμίας λοιπόν ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η αγαπημένη του Κέιτ Μίντλετον θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας στις 3 ή 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, το μυστήριο θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του St. George στο Windsor, όπου έχουν πραγματοποιηθεί πολλοί βασιλικοί γάμοι ανάμεσα τους και ο γάμος του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα.

Έκοψαν το κάπνισμα στις φυλακές

Απέδωσε η ίδρυση Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος στις Φυλακές Κασσαβέτειας καθώς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009, ένα στους τρεις φυλακισμένους που το επισκέφθηκε, κατάφερε να κόψει το κάπνισμα.

Το ιατρείο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2008 μετά από πρόταση της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προς τη Διεύθυνση Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την Επίκουρη Καθηγήτρια Φυσιολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρύσα Χατζόγλου, το Ιατρείο έχουν επισκεφθεί 174 κρατούμενοι, με μέση ηλικία τα 34 έτη.

Από αυτούς, το 35% σταμάτησε το κάπνισμα 3 μήνες μετά την είσοδο στο πρόγραμμα και το 21% ένα χρόνο μετά την είσοδο στο πρόγραμμα.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και αφιερώνεται κάθε χρόνο σε κάποιο θέμα σχετικό με την υγεία. Το θέμα στο οποίο εστιάζεται ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας ημέρας είναι η επίδραση που έχει η αστικοποίηση στην ανθρώπινη υγεία συνολικά και ατομικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το θέμα «αστικοποίηση και υγεία» επιλέχτηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ως αναγνώριση της επίδρασης που έχει η αστικοποίηση στην ανθρώπινη υγεία συνολικά και ατομικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αστικοποίηση συνδέεται με πολλές από τις προκλήσεις για την υγεία που σχετίζονται με το νερό, το περιβάλλον, τη βία και τους τραυματισμούς και τα μη μεταδοτικά νοσήματα και τους παράγοντες κινδύνου, όπως είναι η κατανάλωση καπνού, η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η κατάχρηση αλκοόλ καθώς επίσης και με κινδύνους που σχετίζονται με επιδημική εμφάνιση ασθενειών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σκοπό έχει να επιστήσει την παγκόσμια προσοχή στο θέμα της υγείας και της αστικοποίησης και να εμπλέξει κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, επιχειρήσεις και κοινωνία των πολιτών σε μια κοινή προσπάθεια ώστε να τεθεί η υγεία στο επίκεντρο της αστικής πολιτικής.

Πυρκαγιά σε δικηγορικό γραφείο στο Kολωνάκι

Στις φλόγες τυλίχθηκε στις 02:20 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Βουκουρεστίου, στο Κολωνάκι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 18 άνδρες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να περιορίσουν την πυρκαγιά στον εσωτερικό χώρο του γραφείου.

Ωστόσο από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές.

zougla.gr

Ροζ συλλήψεις στην Καρδίτσα

Δύο αλλοδαπές συνέλαβαν οι άνδρες της Αστυνομίας Καρδίτσας, μετά από έφοδο σε έναν παράνομο οίκο ανοχής που βρίσκεται στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καρδίτσας – Νέου Μοναστηρίου, στα όρια του Δήμου Άρνης.

Πρόκειται για μια 57χρονη Ουκρανή, η οποία εργαζόταν χωρίς να έχει υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και μια 22χρονη Ρουμάνα.

Πλέον, η Αστυνομία αναζητά την 44χρονη ιδιοκτήτρια του οίκου.

zougla.gr

«Διαζύγιο» youtube- Beyonce

Aπoγοητευμένοι δηλώνουν οι θαυμαστές της Beyonce, καθώς έμειναν έκπληκτοι όταν θέλησαν να δουν κάποια video clip της αγαπημένης τους τραγουδίστριας στο youtube και ήρθαν αντιμέτωποι με το παρακάτω μήνυμα.

«Αυτό το video περιέχει περιεχόμενο από τη Sony Music Entertainment, που έχει μπλοκαριστεί, για λόγους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας».

Εγγυητής της ασφάλειας των συμμάχων τους οι ΗΠΑ

Την πεποίθησή της ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν έναν «σταθεροποιητικό ρόλο» για τους συμμάχους τους, παρά τους περιορισμούς που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον, ως προς τη χρήση των ατομικών της όπλων, εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σχετικά: «Ανέκαθεν, ο αποτρεπτικός ρόλος των αμερικανικών πυρηνικών όπλων συνέβαλε στο να αποτραπεί η διάδοσή τους, παρέχοντας εγγυήσεις για την ασφάλεια όσων συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, στον Ειρηνικό και αλλού, δεν διέθεταν ατομικό οπλοστάσιο».

Και πρόσθεσε: «Τα νέα μέτρα που εφαρμόσθηκαν θα μας επιτρέψουν να διατηρήσουμε αυτόν τον σταθεροποιητικό ρόλο. Η συνθήκη START δεν έχει καμία σχέση με την αντιπυραυλική άμυνα. Πρόκειται για τη μείωση των αντίστοιχων πυρηνικών οπλοστασίων και των επιθετικών στρατηγικών όπλων».

Αναγκαστική προσγείωση σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο

Από θαύμα γλύτωσε ο 18χρονος εκπαιδευόμενος πιλότος της Αυστραλιανής Αεροπορίας στην περιοχή New Town, στον κόλπο Cornelian, όταν σταμάτησε ο κινητήρας του μικρού αεροσκάφους που πιλοτάριζε μόνος του και αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο της περιοχής.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα, περίπου στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα), στον αυτοκινητόδρομο «Hobart's Brooker».

Ο 18χρονος Πάτρικ Χάμφριζ είδε το μονοκινητήριο αεροπλάνο του να διανύει εκτός ελέγχου μια απόσταση 100 μέτρων πάνω στον δρόμο, προτού καταλήξει ημι-κατεστραμμένο στην άκρη του οδοστρώματος.

Παρ' όλα αυτά, ο νεαρός βγήκε από τα συντρίμμια με λίγες μόνο αμυχές.

Οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας

Μετά από ένα τετραήμερο ησυχίας στο Αιγαίο, χθες οι Τούρκοι επανήλθαν με παραβιάσεις μαχητικών τους αεροσκαφών, τόσο το FIR Αθηνών, όσο και του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, 2 σχηματισμοί 16 συνολικά μαχητικών της Τουρκίας, προχώρησαν σε 2 παραβάσει του FIR Αθηνών και σε 4 παραβιάσεις του ΕΑΧ. Τα αεροσκάφη, -εκ των οποίων 8 ήταν οπλισμένα- αναχαιτίστηκαν από μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράσημο στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο έδωσαν οι Αλβανοί

Με το παράσημο «Σκεντέρμπεη» τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος και άλλοι τρεις πνευματικοί ηγέτες της Αλβανίας, από τον πρόεδρο της χώρας, Μπαμίρ Τόπι, «για την πολύτιμη συμβολή τους και τη δραστηριότητά τους στην ενδυνάμωση της πνευματικής πίστης και την περαιτέρω ενίσχυση και εμπλουτισμό της θρησκευτικής αρμονίας και συνύπαρξης του αλβανικού λαού».

Παρουσία πολιτικών προσωπικοτήτων, ξένων διπλωματών, ο Αλβανός πρόεδρος εξήρε το ρόλο των τεσσάρων πνευματικών ηγετών (του αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, του επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας Σελίμ Μούτσα, του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Ροκ Μιρντίτα και του επικεφαλής των Μπεκτασήδων Ντέντε Ρεσάτ Νάρντχι) και σημείωσε ότι "είναι υποχρέωση όλων μας να τροφοδοτήσουμε την αρμονία και τη συνύπαρξη".

Ο κ. Τόπι τόνισε, επίσης, πως «είναι απαράδεκτο η θρησκεία να χρησιμοποιείται για πολιτικές σκοπιμότητες και αν κάποια τέτοια τάση θρησκευτικών δραστηριοτήτων με πολιτικό υπόβαθρο εμφανιστεί, τότε πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά».

Ο Αλβανός πρόεδρος έκανε ακόμη αναφορά στα γεγονότα από το 1967, όταν το κομμουνιστικό καθεστώς κατέστρεψε όλα τα σύμβολα της πνευματικής λατρείας.

Ασπίς Πρόνοια: Επιστολή απόγνωσηςστον Κάρολο Παπούλια

Είμαι μία από τους χιλιάδες ασφαλισμένους της “Ασπίς Πρόνοια” που εδώ και έξι μήνες ζουν έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη…». Με τα λόγια αυτά η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Κ. Χαϊτίδου-Αδαμίδου από τη Θεσσαλονίκη περιγράφει το αδιέξοδο που βιώνουν περίπου 1.000.000 πολίτες που ζημιώθηκαν από τις ασφαλιστικές εταιρίες «Ασπίς Πρόνοια» και «Commercial Value», απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον τέως πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Βάσω Παπανδρέου.

Η κ. Χαϊτίδου απέστειλε από μία επιστολή στον καθέναν, προκειμένου να εξηγήσει τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η ασυνέχεια του κράτους, το οποίο το περασμένο φθινόπωρο υποσχόταν στους ζημιωθέντες ασφαλισμένους ότι τα συμβόλαιά τους τελούν υπό την εγγύησή του, ενώ σήμερα προωθεί σχέδιο νόμου που ορίζει πλαφόν ύψους 25.000 ευρώ.

«Εργαστήκαμε 30 και 35 χρόνια στο Δημόσιο ο εκλιπών από δεκαετίας σύζυγός μου και εγώ. Επένδυσα τα δύο εφάπαξ, λοιπόν, και λίγες ακόμη οικονομίες μας. Συνολικά 150.000 ευρώ. Συνεπώς, ποια αποκατάσταση και ποια προστασία μου προσφέρει η Πολιτεία, αν εισπράξω 25.000 ευρώ;», διερωτάται η συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Προσπάθησαν να περάσουν σε πτήση πτώμα για επιβάτη

Η αστυνομία συνέλαβε την μητέρα και την κόρη ενός 90χρονου στο αεροδρόμιο Τζον Λένον του Λίβερπουλ όταν διαπιστώθηκε ότι προσπάθησαν να περάσουν το πτώμα του σε πτήση για την Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 41 και 66 ετών, είχαν τοποθετήσει τον 90χρονο νεκρό σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, του είχαν φορέσει γυαλιά ηλίου και τον οδήγησαν στον γκισέ παράδοσης αποσκευών με την προφανή φιλοδοξία να τον περάσουν και από τους διαδοχικούς ελέγχους διαβατηρίων και χειραποσκευών ως το αεροπλάνο!

Το προσωπικό υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά και το σχέδιο ματαιώθηκε.

Ο άνδρας θεωρείται ότι είχε πεθάνει την προηγούμενη μέρα και γι’ αυτό το λόγω ήταν σε αναπηρική καρέκλα.

Το ζευγάρι, που είναι Γερμανοί υπήκοοι, ζούσε στο Όλντχαμ. Όπως δήλωσε αστυνομική πηγή, πιστεύεται ότι το πτώμα μεταφέρθηκε από την πόλη με ταξί ως το αεροδρόμιο.

Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες με εγγύηση, αφού τους απαγγέλθηκε κατηγορία της απόκρυψης θανάτου από τις αρμόδιες αρχές.

Ψάχνουν bloggers που έγραψαν ότι Νικολά, Κάρλα έχουν δεσμούς

H Γαλλική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των bloggers οι οποίοι είχαν γράψει ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η Κάρλα Μπρούνι, διατηρούσαν ταυτόχρονους δεσμούς και αντιμετώπιζαν κρίση στο γάμο τους.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν στις 9 Μαρτίου, το blog της διαδικτυακής έκδοσης του εβδομαδιαίου περιοδικού "Λε Ζουρνάλ ντε Ντιμάνς" αναδημοσίευσε την ιστορία για το γάμο του Νικολά Σαρκοζί.

Οι φήμες, μεταδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο και στη συνέχεια, οι εφημερίδες αναπαρήγαγαν την είδηση.

Οι φήμες ήθελαν τον Σαρκοζί να έχει συνάψει εξωσυζυγική σχέση με την υφυπουργό Σαντάλ Ζουανό και την Μπρούνι με τον τραγουδιστή Μπενζαμέν Μπιολέ.

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, το περιοδικό απομάκρυνε τον υπεύθυνο του blog και στη συνέχεια έστειλε μια απολογητική επιστολή στο προεδρικό μέγαρο και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για “εισαγωγή ψευδών στοιχείων σε σύστημα πληροφορικής”.