Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Λ. Οίκος: Δεν αλλάζει η αποχώρηση του στρατού από το Ιράκ

Το νέο κύμα επιθέσεων στο Ιράκ δεν θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης του συνόλου των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

'Έξι βόμβες εξερράγησαν στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 35 άνθρωποι στο δεύτερο κύμα αιματηρών επιθέσεων μέσα σε τρεις ημέρες, γεγονός που ενισχύει τους φόβους ότι οι αντάρτες ανακτούν τις δυνάμεις τους επωφελούμενοι από το πολιτικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές.

«Πολλοί φοβούνται ότι οι αντάρτες θα εκμεταλλευτούν την περίοδο αυτή για να πλήξουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί, πολιτικά και στρατιωτικά, στο Ιράκ», τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.

Ο Γκιμπς πρόσθεσε πως ο Λευκός Οίκος βρίσκεται σε επαφή με τον αμερικανό πρεσβευτή στη Βαγδάτη Κρίστοφερ Χιλ και με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγό Ρέι Οντιέρνο.

Ο τελευταίος «πιστεύει πως αυτή η κατάσταση δεν απειλεί την δυνατότητά μας να μειώσουμε την στρατιωτική μας παρουσία στη διάρκεια της χρονιάς», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η Ουάσιγκτον δίνει μεγάλη σημασία στις προσπάθειες των ιρακινών ηγετών να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου