Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και αφιερώνεται κάθε χρόνο σε κάποιο θέμα σχετικό με την υγεία. Το θέμα στο οποίο εστιάζεται ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας ημέρας είναι η επίδραση που έχει η αστικοποίηση στην ανθρώπινη υγεία συνολικά και ατομικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το θέμα «αστικοποίηση και υγεία» επιλέχτηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ως αναγνώριση της επίδρασης που έχει η αστικοποίηση στην ανθρώπινη υγεία συνολικά και ατομικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αστικοποίηση συνδέεται με πολλές από τις προκλήσεις για την υγεία που σχετίζονται με το νερό, το περιβάλλον, τη βία και τους τραυματισμούς και τα μη μεταδοτικά νοσήματα και τους παράγοντες κινδύνου, όπως είναι η κατανάλωση καπνού, η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η κατάχρηση αλκοόλ καθώς επίσης και με κινδύνους που σχετίζονται με επιδημική εμφάνιση ασθενειών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σκοπό έχει να επιστήσει την παγκόσμια προσοχή στο θέμα της υγείας και της αστικοποίησης και να εμπλέξει κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, επιχειρήσεις και κοινωνία των πολιτών σε μια κοινή προσπάθεια ώστε να τεθεί η υγεία στο επίκεντρο της αστικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου