Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Αντ. Σαμαράς: Η αγορά ανεβαίνει τον γολγοθά της

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Την κατηγόρησε ότι με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί διαλύει τις επιχειρήσεις και στεγνώνει την αγορά. Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε για την επιβολή φόρου 8% στις επιχειρήσεις, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη.

Ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, την ώρα που αναχωρούσε από το γραφείο του στην Ρηγίλλης, τόνισε πως όπου πήγε τις ημέρες του Πάσχα υπήρξε έντονη αγανάκτηση για την πολιτική της κυβέρνησης. "Οι μικρομεσαίοι και η αγορά ανεβαίνουν τον Γολγοθά τους" , είπε και πρόσθεσε πως η ψυχολογία της αγοράς έχει καταρρεύσει.

Σχετικά με την επιβολή 8% φόρου στις επιχειρήσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μην βλέπει ότι θα διαλύσει τις επιχειρήσεις και επανέλαβε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα - ανάσα και όχι μέτρα που δημιουργούν ασφυξία.

Ταυτόχρονα, κάλεσε την Κυβέρνηση να αλλάξει νοοτροπία και πρόσθεσε πως με τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και δεν θα μπορέσουμε να μειώσουμε ούτε το έλλειμμα. "Με τα μέτρα που θα στεγνώσουν την αγορά από πού θα βρούμε έσοδα", διερωτήθηκε ο Αντ. Σαμαράς, και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για περισσότερη σοβαρότητα και ψυχραιμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου