Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ, ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ, ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ... Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ .

Με χορηγό τη Eurostat οι Ελληνικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές... Το διάβασα σε άρθρο από blog και συμφωνώ απόλυτα.

Είναι ή δεν είναι κοροϊδία και ξεφτίλα να ανακοινώνουν τα ελλείμματα του 2009 για όλα τα κράτη-μέλη της Ε. Ε. πλην Ελλάδας λόγω εκλογών ; Η ΕΕ έχει βαρύτατες ευθύνες απέναντι στον Ευρωπαίο πολίτη όταν παίζει τα πολιτικά παιχνίδια των Εθνικών Κυβερνήσεων.. .

Για πόσο ηλίθιους μας έχουν τελικά; Ή μήπως νομίζουν ότι δε  γνωρίζουμε τι γίνεται; Και φυσικά όλοι οι "μεγαλοκαραγκιόζηδες-δημοσιογράφοι" γνωρίζουν από τώρα το "μαγικό" νούμερο που θα ανακοινώσει η Eurostat την επομένη των εκλογών αλλά, το κρατούν κρυφό... Θα μας πλασάρουν ένα ωραιότατο "16" με "18" τοις εκατό στα μούτρα...

Κι έτσι, θα μας φερμάρουνε τα "Νέα Μέτρα" , που η Κυβέρνηση ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ότι δεν θα λάβει για το 2011.. Μα την απάντησή τους / δικαιολογία για τα "Νέα Μέτρα" μας την είπανε και την πρώτη φορά... :

"..δε γνωρίζαμε το πραγματικό έλλειμμα, η Κυβέρνηση μας το έκρυβε ! Τώρα που το ξέρουμε, πρέπει να εφαρμόσουμε "άλλη" πολιτική..." !

Έτσι, θα μας πούνε πάλι... με την παραλλαγή πως στη θέση της "Κυβέρνησης" θα είναι η "ΕΕ".. Διότι, τώρα εν' όψει εκλογών είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.. .

ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Σήμερα πήγαμε μια βόλτα στον Ο.Α.Ε.Δ και συναντήσαμε μερικούς ανέργους και ζητήσαμε να μας πουν μερικά πράγματα, ακούστε λοιπόν:

Τα νέα προγράμματα που εξήγγειλε ο κ.Πρωθυπουργός για την ώρα είναι μούφα.
Δηλαδή πρώτα θα εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματίες κάνοντας αιτήσεις για να επιδοτηθούν οι μισοί τους εργαζόμενοι,ώστε να μην τους απολύσουν.

Εμείς είμαστε τρίτοι στις προτεραιότητες γιατί οι επόμενοι που θα εξυπηρετηθούν είναι οι κάτω από 24 ετών όπου ο Ο.Α.Ε.Δ θα επιδοτεί τους νεαρούς εργαζόμενους με 454,25 ευρώ που θα είναι ο μισθός τους για να αποκτήσουν εμπειρία.

Αίσχος,Ντροπή γιατί μας χωρίζουν σε κατηγορίες?
Αυτοί μας έφτασαν ώς εδώ και όχι εμείς.
Ψήφους θέλουν όλοι τους μέσα στην βουλή, θα τους πάρουν σε λίγες μέρες.
Πέρσι έδωσαν σε χαμηλόμισθους και σε ανέργους ΕΚΑΣ 200 ευρώ αλλά επειδή τα πήρε και οι κουτσή Μαρία μας το έκοψαν και τώρα με τα δικά μας χρήματα δίνουν ένα μέρος αυτών στους χαμηλοσυνταξιούχους με προϋπόθεση να είναι πάνω από 60ετών,με ''ξένα'' χρήματα και εμείς μάγκες γινόμαστε.
Δώστε λίγοι σημασία και σε μας.Όσο αυξάνονται τα όρια ηλικίας δύο πράγματα θα συμβούν:
-εμείς δεν θα πάρουμε ποτέ σύνταξη γιατί δεν βρίσκουμε δουλειά και
-όσοι φτάνουν σε ηλικία να πάρουν σύνταξη θα τους απολύουν για να πάρουν φθηνότερα χέρια
Τι άλλο να πούμε?
Είμαστε τόσες χιλιάδες άτομα πώς θα τους φαινόταν μείον τόσους ψήφους?
Φωνάζουν κάποιοι και λένε ή μας ψηφίζεται ή βουλίαζουμε,φωνάζουν οι άλλοι και λένε ψηφίστε μας γιατί θα παρθούν νέα μέτρα όπου και αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα μέτρα αυτά,έχουμε τους άλλους που λένε ότι είναι κοντά στους εργαζόμενους αλλά δεν βλέπω να φωνάζουν για εμάς αλλά ψάχνουν ψήφους.
Ντροπή πρέπει να βγούμε ειρηνικά στους δρόμους να διαδηλώσουμε κι εμείς για να δούνε την δύναμή μας, και θα την δουν
Τέλος ποιος από αυτούς έχει δουλέψει ή έχει μείνει άνεργος?
πηγή  http://mantatanews.blogspot.com/

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ.. (Αν και δεν θεωρούμε τον Καραμανλή "θύμα"...) .

Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!!!
Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran



η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν). Το άρθρο βρίσκεται
εδώ

Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!).................
 Ο κύριος που βλέπετε παρακάτω, είναι ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Matthew Bryza
Στις 29 Ιουνίου 2007, ο κ. Μπράιζα, ρίχνει τη δεύτερη προειδοποιητική βολή, με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ, προς Καραμανλή: “μην προχωράς με τον αγωγό

Βρε μπας και μετακόμισε η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Κανείς δε σηκώνει τα τηλέφωνα!

Υπάρχει κάτι που λειτουργεί σ' αυτή τη χώρα; Νεκρά τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού εδώ και μία ώρα. Εάν σκέφτεται κανείς να επικοινωνήσει με το πρωθυπουργικό γραφείο ας το αφήσει καλύτερα για άλλη μέρα γιατί μάλλον σήμερα έχουν πάρει όλοι οι τηλεφωνητές άδεια. Εδώ και μία ώρα δε σηκώνει κανείς τα παρακάτω τηλέφωνα:


210 6711000 Μέγαρο Μαξίμου, Τηλέφωνο επικοινωνίας με τον πολίτη

210 3385491 Μέγαρο Μαξίμου Γραφείο Πρωθυπουργού
210 7298497
210 3385231

210 3636406 Πολιτικό Γραφείο Πρωθυπουργού

Κι αν μας πάρουν από τα ξένα για να μας πούνε ότι πτωχεύσαμε πως θα το μάθουμε κύριε Πρωθυπουργέ;


Σημείωση: ..αφού δε λειτουργούν αυτά που δώσατε στη δημοσιότητα.. δοκιμάστε τα παρακάτω,
2106717059 και 21067177070.. Αν δεν σηκώσουν κι αυτά τότε, ο Παπανδρέου την "έκανε" για Νέα Υόρκη νωρίς, νωρίς... !

Η Μαρία Μιχαηλίδη υποψήφια δημοτ. σύμβουλος Γαλατσίου...


...απαντώντας στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ, αποκλειστικά στο PRESS-GR, καταδεικνύει ότι η πολιτική άποψη και το δικαίωμα στο εκλέγεσθαι δεν υπαγορεύεται από ηλικιακά όρια!

(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

Γεννήθηκα στο Γαλάτσι, στις 22 Μαρτίου το 1992. Φοίτησα διαδοχικά στο 11ο Δημοτικό σχολείο Γαλατσίου, στο 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου και τελείωσα τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Γαλατσίου το 2010. Πλέον είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καλαμάτα (ΤΕ.ΤΡΟ.).
Οι γονείς μου Μιχαηλίδης Γεώργιος, συνταξιούχος (πρώην δημόσιος υπάλληλος) και Παπαλεξοπούλου Χρυσούλα, ιδιωτικός υπάλληλος ζουν στο Γαλάτσι από το 1985. Πέραν από τους γονείς μου, έχω μια μικρότερη αδερφή, την Μιχαηλίδη Αγγελική, η οποία φοιτά στο τελευταίο έτος του Λυκείου.
Υπήρξα Ενωμοτάρχης για 2 χρόνια στους Προσκόπους του 1ου Συστήματος Γαλατσίου. Είμαι πτυχιούχος της Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας.
Είμαι 18 χρονών και συζητώντας με τους συνομήλικούς μου, διαπίστωσα κοινές ανησυχίες για τα προβλήματα της πόλης μας. Έτσι, με στόχο να αγωνιστώ για...
 τα προβλήματα που απασχολούν εμάς τους νέους, αποφάσισα να κατέβω Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό Πράσινο Γαλάτσι με επικεφαλής την Υποψήφια Δήμαρχο την Έλενα Ζέρβα.
.........διαβάστε τη συνέντευξη παρακάτω....

Προτροπή προς εκλογείς...

Αυτή τη φορά όλοι μας έχουμε και από κάποιον φίλο ή συγγενή που κατέρχεται υποψήφιος σε δήμο ή περιφέρεια και ζητά τη στήριξή μας.. Κάποιοι στρατευόμαστε, για πολλούς λόγους, δίπλα σε υποψηφίους και κόμματα προσδοκώντας το καλύτερο για τον εκλεκτό/ή μας.

Στους περισσότερους νέους "Καλλικρατικούς" δήμους και περιφέρειες οι εκλογείς θα έχουν τη δυνατότητα της "σταυροδοσίας" δύο, τριών και περισσοτέρων υποψηφίων, ανάλογα με τα πληθυσμιακά όρια της περιοχής. Όλοι όσοι παλεύουν δίπλα σε υποψηφίους προτιμούν τη λεγόμενη "μονοσταυρία" του εκλεκτού τους και είναι λογικό, αυτό να θελήσουν να προωθήσουν στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον που επηρεάζουν.  Υπολογίζουν, όμως, λάθος....

Όσοι έχουν μετάσχει στο παρελθόν σε καταμετρήσεις εκλογικών αποτελεσμάτων γνωρίζουν αρκετά καλά πώς οι "ειδικοί" των κομμάτων και των "εκλεκτών" μαγειρεύουν τα αποτελέσματα και βγάζουν αυτά της αρεσκείας τους.. Ακόμα και σήμερα, στο 2010...

Αν οι "ειδικοί" εκλογομάγειρες του κόμματος επιθυμούν να προωθήσουν σε "πρωτιά" και τον έσχατο υποψήφιο τότε, ως εκ θαύματος, στα ψηφοδέλτια που φέρουν "μονοσταυρία" ή "δισταυρία" και έχουν χώρο για επιπλέον σταυρό, εμφανίζεται -από ένα αόρατο χέρι- ο σταυρός δίπλα στο όνομα του "εκλεκτού" τους...

Κι επειδή, λοιπόν, αυτά συμβαίνουν ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα - τη διεφθαρμένη Ελλάδα, όπως λέει κι ο πρωθυπουργός- καλό θα είναι όσοι εκλογείς επιθυμούν να ψηφίσουν, ας εξαντλήσουν τουλάχιστον τη σταυροδοσία στα ψηφοδέλτια για να μην αλλοιωθεί αργότερα η επιθυμία τους.. .

Έτοιμος για τη διακαναλική

Στο Μέγαρο Μαξίμου, και όχι στο Ζάππειο ή στο στούντιο της ΕΡΤ, θα δοθεί τελικά η διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου το βράδυ της Δευτέρας.

Μέχρι το «παρά πέντε» θα συνεχίζεται η πρωθυπουργική προετοιμασία, καθώς από την Κυριακή ο κ. Παπανδρέου και οι στενοί του συνεργάτες ξεκίνησαν... εντατικό «φροντιστήριο» στο Καστρί, μελετώντας τις πιθανές ερωτήσεις που θα δεχθεί.

Το διακύβευμα θα είναι «η σταθερότητα στη χώρα» η οποία θα εξαρτηθεί από το εάν συντριβεί ή αντέξει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές κάλπες. Μέχρι στιγμής το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει καταλήξει στην άποψη να μην τεθεί ευθέως το δίλημμα «ψηφίστε υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ αλλιώς πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές», καθώς εκτιμήθηκε πως θα φανεί «εκβιαστικό» στους πολίτες και θα οδηγήσει, ενδεχομένως, σε αντίθετα αποτελέσματα. Η τελική μορφή της απάντησης, πάντως, θα εξαρτηθεί από τις ερωτήσεις.

Ήδη, το «βαρύ πυροβολικό» του κυβερνώντος κόμματος διοχετεύει την άποψη ότι εάν το ΠΑΣΟΚ συντριβεί στις τοπικές κάλπες, θα έχει χάσει, ουσιαστικά, τη «δεδηλωμένη» και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά εάν δεν ανανεώσει τη λαϊκή εντολή.

Οι εν λόγω διαρροές, βεβαίως, αφήνουν να αιωρείται η απειλή της χρεοκοπίας της χώρας, καθώς αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι εθνικές κάλπες δεν θα «βγάλουν» αυτοδυναμία αλλά ακυβερνησία, η οποία, με τη σειρά της, θα οδηγήσει σε επαναληπτικές εκλογές ή σε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης...

Τακτική που κάνει την αντιπολίτευση να μιλά για «εκβιασμό» στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο οποίος, όπως λένε, αποδεικνύει τη μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη χώρα – δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ζητούν, με τη σειρά τους, να παραχωρήσουν κι αυτοί διακαναλική συνέντευξη.

Θυμίζουμε ότι η συνέντευξη του Πρωθυπουργού θα δοθεί στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας, θα μετέχουν επτά δημοσιογράφοι από ισάριθμους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν τρεις ερωτήσεις έκαστος και από μία διευκρινιστική.

πηγή capital.gr