Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Έτοιμος για τη διακαναλική

Στο Μέγαρο Μαξίμου, και όχι στο Ζάππειο ή στο στούντιο της ΕΡΤ, θα δοθεί τελικά η διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου το βράδυ της Δευτέρας.

Μέχρι το «παρά πέντε» θα συνεχίζεται η πρωθυπουργική προετοιμασία, καθώς από την Κυριακή ο κ. Παπανδρέου και οι στενοί του συνεργάτες ξεκίνησαν... εντατικό «φροντιστήριο» στο Καστρί, μελετώντας τις πιθανές ερωτήσεις που θα δεχθεί.

Το διακύβευμα θα είναι «η σταθερότητα στη χώρα» η οποία θα εξαρτηθεί από το εάν συντριβεί ή αντέξει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές κάλπες. Μέχρι στιγμής το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει καταλήξει στην άποψη να μην τεθεί ευθέως το δίλημμα «ψηφίστε υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ αλλιώς πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές», καθώς εκτιμήθηκε πως θα φανεί «εκβιαστικό» στους πολίτες και θα οδηγήσει, ενδεχομένως, σε αντίθετα αποτελέσματα. Η τελική μορφή της απάντησης, πάντως, θα εξαρτηθεί από τις ερωτήσεις.

Ήδη, το «βαρύ πυροβολικό» του κυβερνώντος κόμματος διοχετεύει την άποψη ότι εάν το ΠΑΣΟΚ συντριβεί στις τοπικές κάλπες, θα έχει χάσει, ουσιαστικά, τη «δεδηλωμένη» και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά εάν δεν ανανεώσει τη λαϊκή εντολή.

Οι εν λόγω διαρροές, βεβαίως, αφήνουν να αιωρείται η απειλή της χρεοκοπίας της χώρας, καθώς αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι εθνικές κάλπες δεν θα «βγάλουν» αυτοδυναμία αλλά ακυβερνησία, η οποία, με τη σειρά της, θα οδηγήσει σε επαναληπτικές εκλογές ή σε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης...

Τακτική που κάνει την αντιπολίτευση να μιλά για «εκβιασμό» στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο οποίος, όπως λένε, αποδεικνύει τη μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη χώρα – δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ζητούν, με τη σειρά τους, να παραχωρήσουν κι αυτοί διακαναλική συνέντευξη.

Θυμίζουμε ότι η συνέντευξη του Πρωθυπουργού θα δοθεί στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας, θα μετέχουν επτά δημοσιογράφοι από ισάριθμους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν τρεις ερωτήσεις έκαστος και από μία διευκρινιστική.

πηγή capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου