Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ιαπωνία: Άνοδος 45,3% στις εξαγωγές Φεβρουαρίου

Με τον ταχύτερο ρυθμό 30 ετών ενισχύθηκαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Φεβρουάριο, στηρίζοντας τις ελπίδες για την ανάκαμψη τόσο του διεθνούς εμπορίου όσο και της οικονομίας της χώρας.

Οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 45,3% φθάνοντας στο επίπεδο των 5,1 τρισ. γεν (57 δισ. δολάρια). Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 29,5%, δηλαδή με τον ταχύτερο ρυθμό 3 ετών, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας έφθασε στα 651 δισ. γεν, δηλαδή υψηλότερα από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που το τοποθετούσαν στα 560,6 δισ. γεν.

Ειδική εταιρική σχέση της Τουρκίας με την Ε.Ε. προωθεί η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέργκελ, σύμφωνα με δηλώσεις της στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη εβδομάδα, θα ταχθεί υπέρ μιας προνομιακής συνεργασίας της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. προφανώς και συνεχίζονται, αλλά η έκβαση των διαπραγματεύσεων παραμένει άγνωστη, η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. δεν αποτελεί υποχρέωση", υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη της που δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία στις 29 και 30 Μαρτίου, όπου, όμως, σύμφωνα με έγκυρη γερμανική διπλωματική πηγή, θα επαναλάβει τη θέση της, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της σχετικά με την πλήρη ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

Από τα 35 θεματικά κεφάλαια που θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης της Τουρκίας πριν από μια πιθανή ένταξή της στην Ε.Ε., "η Άγκυρα θα πρέπει να διαπραγματευτεί επί των 27 ή 28, για να εξασφαλίσει μια ειδική εταιρική σχέση με την Ε.Ε.", τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν πάει Τουρκία ο Χρυσοχοίδης .

Μετά τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέβαλλε την προγραμματισμένη για την Παρασκευή επίσκεψή του στην Τουρκία, όπου θα είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του για θέματα παράνομης μετανάστευσης, επικαλούμενος έκτακτες υποχρεώσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε μία τέτοια απόφαση, μετά το μπαράζ τουρκικών παρενοχλήσεων σε ελληνικά εναέρια μέσα του λιμενικού σώματος που έχουν ενταχθεί στη δύναμη της FRONTEX.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι κρίθηκε πως οι συνθήκες για την επίσκεψη του Μ.Χρυσοχοΐδη στην Τουρκία δεν είναι ώριμες και η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του για τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον.

"Πόλεμος" Κίνας - Google .

Ωρα- μηδέν για τις σχέσεις Google - Κίνας μετά την ανακοίνωση- βόμβα του αμερικανικού κολοσσού ότι σταματά να λογοκρίνει τα αποτελέσματα της κινεζικής μηχανής αναζήτησης (παρακάμπτοντας με τον τρόπο αυτό τις αρχές του Πεκίνου) και καλεί τους κυβερνοναύτες να χρησιμοποιούν πλέον την ιστοσελίδα του στο Χονγκ Κονγκ.

«Απολύτως εσφαλμένη» χαρακτήρισε την απόφαση η κυβέρνηση του Πεκίνου, κατηγορώντας την Google ότι παραβιάζει γραπτή δέσμευσή της, όταν εισερχόταν στην κινεζική αγορά.

Δυσαρέσκεια για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο Λευκός Οίκος, ενώ υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαιρέτισαν την απόφαση. Σε ανακοίνωσή τους, οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» επισημαίνουν πως «οι κινεζικές αρχές επέλεξαν τη λογοκρισία και όχι το άνοιγμα».

Η Κίνα εκτιμά πως η απόφαση δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις Πεκίνου - Ουάσινγκτον από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει πρόθεση να πολιτικοποιηθεί το θέμα και εφόσον πρόκειται για μεμονωμένη πράξη μιας εμπορικής εταιρείας.

Με το... τρικ που εφήρμοσε η Google, οι χρήστες της θα εκτρέπονται στο Google.com.hk με βάση το Χονγκ Κονγκ, όπου τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται χωρίς το «φίλτρο» που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της Κίνας. Ο αμερικανικός κολοσσός εκμεταλλεύτηκε το πολύπλοκο status quo που θέλει το Χονγκ Κονγκ να ανήκει μεν στην Κίνα, διατηρώντας ωστόσο πολιτική και οικονομική αυτονομία. Ολοι οι κάτοικοι της Κίνας θα μπορούν να αναζητούν ό,τι θέλουν στο Ιντερνετ ακόμα και απαγορευμένα -σύμφωνα με το κινεζικό καθεστώς- θέματα.

Βέβαια, το γεγονός ότι τα αποτελέσματα επιστρέφονται από το Χονγκ Κονγκ στην κινεζική ενδοχώρα σημαίνει ότι το Πεκίνο μπορεί να ελέγξει ποιες πληροφορίες εισέρχονται στη χώρα.

Λίγες ώρες μετά την εφαρμογή της απόφασης, η μηχανή αναζήτησης εξακολουθούσε να μην επιστρέφει αποτελέσματα για τον Δαλάι Λάμα, έδινε όμως κανονικά πληροφορίες για την Τιανανμέν.

Τα καρύδια προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη !

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ Τα καρύδια ίσως αποτελούν ένα σημαντικό προληπτικό «όπλο» ενάντια στον καρκίνο του προστάτη. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν πειράματα σε ποντίκια τα οποία διεξήχθησαν από ειδικούς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις. Οι ερευνητές ανακάλυψαν, όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών στο Σαν Φρανσίσκο, ότι η υιοθέτηση διατροφής πλούσιας σε καρύδια μείωσε το μέγεθος και τον ρυθμό ανάπτυξης όγκων στον προστάτη των πειραματοζώων. Εκτιμούν ότι το μυστικό κρύβεται στο ότι τα καρύδια μειώνουν τα επίπεδα της ενδοθηλίνης, μιας ουσίας που προάγει τις φλεγμονές στα αιμοφόρα αγγεία.

Οι αμερικανοί επιστήμονες αποφάσισαν να μελετήσουν την επίδραση των καρυδιών στον προστάτη καθώς έχει φανεί ότι οι ασθενείς με καρκίνο του συγκεκριμένου αδένα εμφανίζουν υψηλά επίπεδα ενδοθηλίνης. Είδαν ότι ποντίκια που έτρωγαν καρύδια ανέπτυξαν όγκους στον προστάτη κατά 50% μικρότερους σε σύγκριση με άλλα πειραματόζωα που κατανάλωναν έλαιο σόγιας. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι οι ερευνητές επέλεξαν να δίνουν στα ζώα μια χούφτα καρύδια. «Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρα τα καρύδια στη μελέτη καθώς κάθε φορά που δοκιμάζεται ένα μόνο συστατικό μιας τροφής σε μορφή συμπληρώματος ενάντια στον καρκίνοτα οφέλη εξαφανίζονται στις περισσότερες περιπτώσεις» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης δρ Πολ Ντέιβις.

Π.Ο.Υ: Παραμένει απειλή ο ιός της γρίπης των πτηνών .

Εστίες γρίπης των πτηνών που προκάλεσαν το θάνατο 7 ανθρώπων μέχρι σήμερα, φέτος, σε αρκετές χώρες, δείχνουν ότι ο ιός παραμένει απειλή για τους ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους και ζώα μας θυμίζουν ότι ο ιός αποτελεί πραγματική και συνεχιζόμενη απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Ένας κίνδυνος είναι ότι η γρίπη των πτηνών, ο ιός H5N1, μπορεί ενδεχομένως να μεταλλαχτεί, προειδοποίησε ο Takeshia Sakai, του Π.Ο.Υ.

Ο Sakai δήλωσε ότι ο ιός της γρίπης είναι απρόβλεπτος και πως υπάρχει διαρκής κίνδυνος πως ο H5N1 θα συνδυαστεί με άλλο στέλεχος γρίπης. Μέχρι σήμερα φέτος, οι αρχές παρακολούθησαν 21 περιστατικά γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους, στην Αίγυπτο, το Βιετνάμ και την Ινδονησία, στα οποία περιλαμβάνονταν 7 θάνατοι, ανακοίνωσε ο Π.Ο.Υ.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για εστίες του ιού στα πουλερικά και σε κοπάδια άγριων ζώων σε άλλες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς και στο Μπαγκλαντές, το Μπουτάν, την Ινδία, το Ισραήλ και το Νεπάλ.

Την περασμένη εβδομάδα ένα τρίχρονο κορίτσι από το Βιετνάμ που μολύνθηκε από τον ιό πέθανε από πνευμονική λοίμωξη.

Τα ανθρώπινα περιστατικά της γρίπης των πτηνών κορυφώθηκαν το 2006, φθάνοντας στα 115, με 79 θανάτους. Ο αριθμός έχει μειωθεί από τότε, με 73 ανθρώπινα περιστατικά και 32 θανάτους το 2009, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Ωστόσο, το ποσοστό θνησιμότητας των ανθρώπων που μολύνονται από τον ιό της γρίπης των πτηνών παραμένει υψηλός, στο 59%.

Νέα έρευνα αμφισβητεί τις μαστογραφίες .

Δεν υπάρχουν απτά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι όντως ο έλεγχος του στήθους των γυναικών με τις μαστογραφίες έχει οποιαδήποτε θετική επίπτωση στη θνησιμότητα, σύμφωνα με μια νέα δανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να "ρίξει λάδι στη φωτιά" στην εντεινόμενη διεθνή διαμάχη κατά πόσον ωφελούν οι τακτικές μαστογραφίες.

Η έρευνα των επιστημόνων, υπό την Κάρστεν Γιόργκενσεν, από το Σκανδιναβικό Κέντρο Κοχρέιν του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης και από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, η οποία δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τους "Τάιμς του Λονδίνου", διαπίστωσε ότι οι μειώσεις στους θανάτους από καρκίνο του μαστού στις περιοχές εκείνες όπου γίνονταν τακτικές μαστογραφίες, είναι ίδιες ή και μικρότερες σε σχέση με τις περιοχές όπου καμία γυναίκα δεν έκανε ποτέ μαστογραφία.

Οι σκανδιναβοί ερευνητές υπογράμμισαν ότι η έρευνά τους καταλήγει ουσιαστικά σε παρόμοια συμπεράσματα με αυτά που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες χώρες. "Είναι καιρός να αναρωτηθούμε κατά πόσο η μαστογραφία έχει όντως προσφέρει τις ωφέλειες που υποσχέθηκε σε επίπεδο μείωσης της θνησιμότητας από τον καρκίνο του μαστού".

Στην ιστοσελίδα της Βουλής όλα τα νομοσχέδια

Από την ώρα της κατάθεσής τους, όλα τα νομοσχέδια θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική σελίδα της Βουλής των Ελλήνων παρέχοντας πρόσβαση σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ο διαδικτυακός τόπος της Βουλής, www.parliament.gr, θα φιλοξενεί τα σχέδια νόμου στην αρχική τους μορφή, όπως κατατίθενται από τα αρμόδια Υπουργεία, πριν υποβληθούν σε νομοτεχνικό έλεγχο. Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται για τα νομοσχέδια που κατατίθενται προς ψήφιση στη Βουλή μπορούν να τα μελετούν και να ενημερώνονται αναλυτικά για το περιεχόμενό τους στην ιστοσελίδα της.

Η νέα υπηρεσία είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Διευθύνσεων Νομοθετικού Έργου της Βουλής και Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.

Με απεργίες μέσα στο Πάσχα απειλούν οι ναυτικοί .

Πειραιάς

Ακινητοποιημένα κινδυνεύουν να μείνουν τα πλοία στα λιμάνια μέσα στις πασχαλινές διακοπές, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα, εάν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την απόφασή της για μεγάλη αύξηση της ειδικής φορολογίας των ναυτικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η ΠΝΟ με εξώδικό της καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα νέα μέτρα που αυξάνουν την ειδική φορολόγηση των ναυτικών σε 6% (από 1%) για τα κατώτερα πληρώματα και σε 9% (από 3%) για τους αξιωματικούς.

Αν δεν αλλάξει η ρύθμιση, η ΠΝΟ ενημερώνει την κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ακινητοποιώντας τα πλοία της ακτοπλοΐας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο για τις κυβερνητικές αποφάσεις όσο και για την άρνηση της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας να υπογράψει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους ναυτικούς.

Συνομιλίες Ομπάμα-Μεντβέντεφ για τη συνθήκη START

Ο Ομπάμα και ο Μεντβέντεφ θα έχουν σύντομα συνομιλίες για τη συνθήκη START σύμφωνα με πηγές από το Λευκό Οίκο.

Ο Λευκός Οίκος επέμεινε σήμερα ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει σε μια νέα συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών όπλων και δήλωσε ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα έχουν συνομιλία για το θέμα αυτό τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να επεξεργαστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκίμπς στην καθημερινή του ενημέρωση.

«Προσδοκώ ότι όταν θα έχουμε κάτι για να υπογράψουμε αυτό θα γίνει στην Πράγα», δήλωσε ο Γκιμπς.

ΩΡΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ !

Το Σάββατο 27 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30, σβήνουμε τα φώτα και αντιστεκόμαστε στην κλιματική αλλαγή εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, συμμετέχοντας ενεργά στην «Ώρα της Γης».

Αυτήν την παγκόσμια ενέργεια της WWF υποστηρίζει μαζί με εμάς και η ΙΚΕΑ, η οποία θα σβήσει τα φώτα στα καταστήματα της σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εταιρία συνεργάζεται με το WWF από το 2002, σε μια σειρά παγκόσμιων ενεργειών με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών ενάντια στην κλιματική αλλαγή από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, έως και τις 27 Μαρτίου τα καταστήματα ΙΚΕΑ θα προσφέρουν όλους τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας SPARSAM με έκπτωση 20%, ενώ στις 26 και 27 Μαρτίου θα προσφέρει σε όλους τους πελάτες και το προσωπικό της κεράκια

Εφιαλτική πρόβέψη του ΟΟΣΑ . Στο 28% φέτος η ανεργία των νέων!

Πρωτοφανείς διαστάσεις προσλαμβάνει η μάστιγα της ανεργίας για τους νέους στην χώρα μας, με τον Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) να προβλέπει ότι θα φτάσει σε ποσοστό το 28% φέτος! 



«Ακόμη και πριν την κρίση, το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα ήταν από τα υψηλότερα των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ», αναφέρει ο οργανισμός σε σημερινή του ανακοίνωση, σύμφωνα με το Dow Jones Newsswires.



Η Ελλάδα πρέπει να δράσει άμεσα για να αποκαταστήσει την απασχόληση των νέων, καθώς η ανεργία στις νέες ηλικίες είναι πιθανό να αυξηθεί δραματικά τους επόμενους μήνες λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτιμά ο ΟΟΣΑ.

Νέα έρευνα του οργανισμού δείχνει ότι η ήδη υψηλή ανεργία των νέων ενδέχεται να φτάσει το 28% έως το τέλος του 2010, ενώ ο ΟΟΣΑ προτρέπει την Αθήνα να εστιάσει στη βελτίωση του επαγγελματικού προσανατολισμού και στη μείωση των επιδομάτων για τους μακροχρόνια ανέργους.



«Οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στο να παραμείνουν οι νέοι σε επαφή με την αγορά εργασίας για να αποφευχθεί η δημιουργία μακροχρόνιων τραυμάτων σε μία ολόκληρη γενιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Angel Gurria, ο οποίος είχε βρεθεί πρόσφατα στην χώρα μας, στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης του Οργανισμού για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της Ελλάδας.

Γερμανία: Μόνο με την ανάμειξη του ΔΝΤ βοήθεια στην Ελλάδα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones)— Η συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα αποφέρει καμία απόφαση για βοήθεια στην Ελλάδα και οποιαδήποτε βοήθεια προς αυτή θα είναι «το τελευταίο καταφύγιο» και θα πρέπει να περιλαμβάνει μια «σημαντική» συνεισφορά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης.


Το κυβερνητικό στέλεχος, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμο, ανέφερε πως στη Σύνοδο Κορυφής στις 25-26 Μαρτίου στις Βρυξέλλες η Ελλάδα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα.

«Δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα», δήλωσε. «Δεν θα υπάρξει καμία απόφαση για πιθανή βοήθεια για την Ελλάδα».

Επιπλέον, επεσήμανε πως δεν έχει υπάρξει συμφωνία για ενδεχόμενη συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης πριν τη Σύνοδο Κορυφής και πως μια τέτοια συνάντηση θα είχε λόγο μόνο αν ήταν να ληφθεί κάποια απόφαση, κάτι που προς το παρόν, δεν προβλέπεται.

Ο ίδιος είπε ότι η Γερμανία υποστηρίζει έντονα ότι το ΔΝΤ πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο σε οποιουδήποτε είδους βοήθεια για την Ελλάδα.

Ο Ευρωπαίος πρόεδρος Jose Manuel Barroso έχει ασκήσει πιέσεις στους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο για πιθανή βοήθεια στην Ελλάδα. Ωστόσο, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, επιμένει πως καμία απόφαση δεν θα ληφθεί στη Σύνοδο.

Ολλανδία: «Παρακινδυνευμένη» μια ειδική σύνοδος για την Ελλάδα

«Παρακινδυνευμένη» χαρακτήρισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε, τη διενέργεια της προτεινόμενης από Γαλλία και Ισπανία ειδικής έκτακτης συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης, πριν τη Σύνοδο Κορυφής.


Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας μιλώντας στο κοινοβούλιο ανέφερε ότι θέλει περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους που βρίσκονται πίσω από τη σύνοδο, που προσπαθεί να διοργανώσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε επανέλαβε ότι η Ολλανδία προτιμά η Ελλάδα να ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε περίπτωση ανάγκης.

Επίσκεψη Παπανδρέου στον ΟΚΑΝΑ


Το κέντρο χορήγησης μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή της Ομόνοιας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός.

Συνοδευόμενος από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε από το προσωπικό της δεύτερης μονάδας μακράς διάρκειας του Οργανισμού για τη λειτουργία της, αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από το έργο που γίνεται και συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει.

Επιπλέον, δεσμεύθηκε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν μειωθεί σημαντικά οι λίστες αναμονής για την ένταξη χρηστών σε προγράμματα απεξάρτησης.

"Σε μια εποχή οικονομικής στενότητας, είναι ακόμα μεγαλύτερης σημασίας η πολιτεία να δείξει κοινωνική αλληλεγγύη. Να σταθούμε, δηλαδή, δίπλα στον αδύναμο, σε αυτόν που έχει ανάγκη, σε αυτόν που έχει προβλήματα. Πόσο μάλλον και στους χρήστες ναρκωτικών, κάτι που αφορά τόσες οικογένειες" δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Η συγκεκριμένη μονάδα του ΟΚΑΝΑ χορηγεί καθημερινά μεθαδόνη σε τουλάχιστον 750 χρήστες.

Πλήρωσε για να σκοτώσουν τον πατέρα της !

Μια 19χρονη Ιταλίδα συνελήφθη όταν ο πληρωμένος δολοφόνος που είχε προσλάβει για να σκοτώσει τον πατέρα της άλλαξε γνώμη και ομολόγησε στην αστυνομία τί επρόκειτο να συμβεί, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές πηγές.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Ιλένια Μορέτι, από την κωμόπολη Λουτσάρα έξω από το Μιλάνο, ζήτησε από τον πατέρα της Ροντόλφο 5.000 ευρώ για να κάνει ένα ταξίδι στην Αμερική.

Οταν όμως πήρε τα χρήματα έσπευσε να τα δώσει σε έναν Βορειοαφρικανό, στον οποίο ανέθεσε να βγάλει από τη μέση τον πατέρα της, απ' ό,τι φαίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας της.

Εκείνος όμως, αφού εισέπραξε τα χρήματα πήγε κατευθείαν στην αστυνομία και τα είπε όλα. Η κατάθεσή του οδήγησε την αστυνομία να επανεξετάσει τις λεπτομέρειες μιας προηγούμενης επίθεσης που είχε δεχθεί ο Μορέτι, ένας 42χρονος κλητήρας.

Μετά τη σύλληψή της η 19χρονη ομολόγησε στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να υποφέρει άλλο τον δεσποτικό χαρακτήρα του πατέρα της.

"Είπε πως ήθελε να βάλει τέλος σε μια ζωή γεμάτη τρομοκρατία εις βάρος τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της", αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκτός από την ίδια συνελήφθη και η μητέρα της, η Ρομπέρτα, και ανακρίνεται για πιθανή συμμετοτοχή στις απόπειρες εξόντωσης του Μορέτι

Στο ΔΝΤ μας στέλνει η Ε. Ε. !

Δραματικές για τον ελληνικό λαό είναι οι εξελίξεις εν όψει της κρισιμότατης για τη χώρα μας αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ. Η λυσσαλέα ανθελληνική στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ κυριάρχησε εκβιαστικά καθώς απείλησε ευθέως τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ότι θα προκαλέσει ρήξη στις γαλλογερμανικές σχέσεις, αν συνεχίσει να υποστηρίζει την παροχή βοήθειας από την ΕΕ προς την Ελλάδα! Το Παρίσι υποχώρησε φυσικά υπό το βάρος αυτού του εκβιασμού και ήδη επεξεργάζεται από κοινού με το Βερολίνο σχέδιο παραπομπής της Ελλάδας στο... ΔΝΤ!

«Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έχουν ήδη προφανώς συμφωνήσει επί της αρχής να παραπέμψουν κατ’ αρχάς την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» έγραψε στην ηλεκτρονική έκδοσή της χθες η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» και αφού υπογράμμιζε ότι «η Μέρκελ παραμένει σταθερή στο «όχι» της σε ένα σύστημα διμερών δανείων της ευρωζώνης για την Ελλάδα», συνέχιζε αναλύοντας τους άξονες του γαλλογερμανικού σχεδίου:

«Σε περίπτωση ανάγκης μπορεί το ΔΝΤ να κάνει μια δανειακή ένεση στους Ελληνες, είπε η Μέρκελ ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (CDU - CSU) σύμφωνα με πληροφορίες συμμετασχόντων στη συνεδρίαση. Αυτή η δανειακή ένεση θα μπορεί να συμπληρωθεί από εθελοντικά διμερή δάνεια μερικών κρατών της ΕΕ», τόνιζε η γερμανική εφημερίδα. Η σημαντικότατη αυτή πληροφορία επιβεβαιωνόταν πλήρως και από αξιόπιστες γαλλικές πηγές του προεδρικού περιβάλλοντος. Παρίσι και Βερολίνο επιθυμούν να έχουν έτοιμη την πρότασή τους πριν από την αυριανή έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ, έχοντας φυσικά εξασφαλίσει και τη συμφωνία του ΔΝΤ.

Μήνυση κατά της Daimler για δωροδοκία αξιωματούχων σε τουλάχιστον 22 χώρες .

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler είναι έτοιμη να πληρώσει 180 εκατομμύρια δολάρια ως πρόστιμο στο πλαίσιο συμφωνίας με την αμερικανική δικαιοσύνη για να κλείσει έρευνα σχετική με κατηγορίες για διαφθορά, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Η συμφωνία έχει ως στόχο τον τερματισμό τη ποινικής έρευνας της αμερικανικής δικαιοσύνης, καθώς και της παράλληλης έρευνας των χρηματιστηριακών αρχών, για τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέβαλε μίζες σε 22 χώρες, δήλωσε η πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Τόσο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και η Daimler αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Η μήνυση η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον κατηγορεί την Daimler ότι επιδόθηκε σε μία "πρακτική δωροδοκιών" αξιωματούχων ξένων χωρών μέσω διαφόρων μηχανισμών.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Daimler μοίρασε σε εκατοντάδες ξένους αξιωματούχους μίζες ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε τουλάχιστον 22 χώρες για να εξασφαλίσει κυβερνητικά συμβόλαια.

Στη μήνυση αναφέρεται επίσης ότι μίζες δόθηκαν μεταξύ άλλων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Κίνα, την Κροατία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ινδονησία, το Ιράκ, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Λιθουανία, την Νιγηρία, τη Ρωσία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Τουρκία.
ΑΠΕ

" Αρση τηλεφωνικού απορρήτου " στη δίκη του Αλέξη .

Αναταράξεις και εκρηκτικές δικονομικές... εκπλήξεις από τον εισαγγελέα που έφτασε στο σημείο να ζητήσει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για έναν αστυνομικό καθώς και για μία αυτόπτη μάρτυρα προκάλεσαν χθες στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου οι αντιφατικές τους καταθέσεις.

Η κατάθεση του αστυνομικού Δήμου Μηνούδη που ήταν παρών στη διάρκεια της αυτοψίας που είχε κάνει ο ανακριτής στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση, ο οποίος έκανε λόγο για αντιφάσεις του μάρτυρα σε σχέση με όσα είχε καταθέσει η γυναίκα αυτόπτης.

Δημοσιονομική επιδείνωση για Πορτογαλία βλέπει η Fitch. Ξεκινά ο "χορός", που φοβάται η Γερμανία, στην Ευρώπη.

Η διεθνής εταιρία πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε πως υποβάθμισε το κρατικό χρέος της Πορτογαλίας εξαιτίας των ανησυχιών της όσον αφορά την ικανότητα της κυβέρνησης της χώρας να εξυπηρετήσει ομαλά τις υποχρεώσεις της.

Η Fitch, μία από τις τρεις σημαντικότερες διεθνώς εταιρίες πιστοληπτικής αξιολόγησης εταιριών, τραπεζών και κρατών, δήλωσε πως οι προοπτικές ανάκαμψης της Πορτογαλίας είναι πιο αδύναμες συγκριτικά με τις άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης, γεγονός που θα ασκήσει πίεση στα δημόσια οικονομικά της μεσοπρόθεσμα.

Σαν αποτέλεσμα αυτού, η Fitch μείωσε τη διαβάθμιση της χώρας κατά έναν βαθμό σε ΑΑ-. Παρά την υποβάθμιση αυτή, το χρέος της Πορτογαλίας εξακολουθεί να θεωρείται επενδυτικά αξιόπιστο, αν και η Fitch αναφέρει πως η πρόβλεψη για το μέλλον είναι αρνητική. Τονίζει, δε, πως η πορτογαλική κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει ‘μεγάλης εμβέλειας΄ δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να πιάσει τον στόχο της για μείωση του δημοσίου ελλείμματος σε 3% του ΑΕΠ έως το 2013.

Opel: Περικοπές 900 θέσεων στην Ισπανία ! Όχι, όμως και στη Γερμανία.. εκεί η Opel προσλαμβάνει !

Τα συνδικάτα και η διεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel (General Motors) στην Ισπανία υπέγραψαν συμφωνία αναδιάρθρωσης της επιχείρησης που θα προκαλέσει απώλεια 900 θέσεων εργασίας σε σύνολο επτά χιλιάδων εργαζομένων στο εργοστάσιο της Φιγκουερουέλας (βόρεια Ισπανία) από τώρα έως το 2013, ανακοινώθηκε σήμερα από εκπροσώπους του συνδικάτου.

Το σχέδιο εγκρίθηκε κατ' αρχήν από την θυγατρική της General Motors και τα συνδικάτα. Πήρε μάλιστα 65% των θετικών ψήφων στη διάρκεια εσωτερικού δημοψηφίσματος στο ισπανικό εργοστάσιο της Opel που έγινε στις 12 Μαρτίου. Με βάση τη συμφωνία η πλειοψηφία των υπαλλήλων που πρόκειται να αποχωρήσουν θα το κάνουν οικειοθελώς ενώ δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί ότι θα αποχωρήσουν οικειοθελώς από την πρώτη Απριλίου 272 υπάλληλοι, ενώ από τις 3 Απριλίου άλλοι 353 θα απολυθούν με την υπόσχεση ότι θα επαναπροσληφθούν σε χρονική διάρκεια 7 έως 22 μηνών.

Σημειώνεται ότι η General Motors ανακοίνωσε προσφάτως ότι θα τριπλασιάσει τις προσπάθειες χρηματοδότησης ώστε να αναδιοργανωθεί η θυγατρική της Opel με την ελπίδα μάλιστα ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα απελευθερώσουν την οικονομική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις.

Μη παροχή βοήθειας από την ΕΕ στην Ελλάδα δεν θα επηρεάσει την αξιολόγηση, λέει η Fitch .

H Fitch Ratings αμφιβάλλει για την επίτευξη συμφωνίας παροχής βοήθειας στην Ελλάδα κατά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, εκτιμά ότι κάτι τέτοιο δεν θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας, όσο μένει ανοικτό το ενδεχόμενο του ΔΝΤ, είπε αναλυτής του οίκου, όπως αναφέρει το Reuters.

Αν κλείσει και η πόρτα του ΔΝΤ ... τότε η υποβάθμιση εξαρτάται εξ' ολοκλήρου από τις αντιδράσεις των αγορών.

«Έχει γίνει σαφές ότι η Γερμανία δεν θα παίξει μπάλα», είπε ο Chris Pryce, διευθυντής της Fitch Ratings.

«Δεν πιστεύω ότι είναι τώρα πιθανό ένα σχέδιο διάσωσης από την ΕΕ, με την μορφή παροχής χρημάτων ή εγγυήσεων προς την Ελλάδα».

Σε ερώτηση για τον έαν ο οίκος θα υποβαθμίσει την χώρα σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή βοήθεια, ο αναλυτής απάντησε: «Όχι, όσο υπάρχει το ενδεχόμενο του ΔΝΤ και υπάρχει η πιθανότητα ή επιδιώκεται ενεργά».

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα κινδυνεύει με υποβάθμιση αν δεν υπάρξει βοήθεια ούτε από την ΕΕ, ούτε από το ΔΝΤ, ο Ch.Pryce είπε ότι αυτό εξαρτάται από τις αγορές.

«Όσο η αγορά είναι έτοιμη να διαθέσει χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση σε λογική τιμή - τα τρέχοντα επιτόκια είναι λογικά, δεδομένων των συνθηκών, αν και μη επιθυμητά - δεν θα υπήρχε άμεσα λόγος για αλλαγή της αξιολόγησης» εξήγησε.

Η Fitch αξιολογεί την Ελλάδα με BBB+ και δίνει αρνητικές προοπτικές.

ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ !

Αργησαν, αλλά επιτέλους το κατάλαβαν! Τις τελευταίες 48 ώρες η Γερμανία χάνει τον πόλεμο που ξεκίνησε όχι εναντίον της Ελλάδας, αλλά εναντίον του σκληρού πυρήνα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει αύριο με το ελληνικό θέμα, ένα πολύ σημαντικό, φαινομενικά ετερόκλητο, κοινό μέτωπο δημιουργείται. Τι βρίσκεται όμως πίσω από αυτό το μέτωπο; Ο φόβος. Ο φόβος ότι η αλαζονική Γερμανία στρέφεται πλέον κατά της Ευρώπης.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει την εποχή της γερμανικής επανένωσηςαπλώς τότε δεν υπήρχε ακόμη ούτε ευρώ ούτε, πολύ περισσότερο, «χώρα-στόχος» για να φανεί αυτό τόσο παραστατικά. Τότε το σχήμα Βόννη/ Βερολίνο με τον βρώμικο πόλεμο των επιτοκίων είχε περίπου ερημώσει την Ευρώπη μαζεύοντας όλη τη ρευστότητα. Ο άγγλος υπουργός Οικονομικών είχε παραιτηθεί για αυτόν τον λόγο. Η επανένωση της Γερμανίας χρηματοδοτήθηκε από όλες τις υπόλοιπες χώρες, χωρίς ποτέ να ερωτηθούν γι΄ αυτό.

Η Ευρώπη ολόκληρη χρωστάει χάρη στην κυρία Μέρκελ. Εστω και αργά, έστω και βίαια, την έκανε να ξυπνήσει. Της θύμισε ότι το Βερολίνο πρέπει πάντα να το φοβάται.

Η Γερμανία μεγαλύτερος αγοραστής ελληνικών προϊόντων

Την κατιούσα έχουν πάρει οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Γερμανία την τελευταία διετία. Ωστόσο, ο ρυθμός πτώσης ήταν χαμηλότερος από τον μέσο όρο (12,34% έναντι 17,5% το 2008), κι έτσι πέρσι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επανήλθε στη θέση του καλύτερου αγοραστή ελληνικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας στη 2η θέση την Ιταλία, η οποία το 2008 την είχε υποσκελίσει.

Σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Πρεσβείας του Βερολίνου, το 2009 οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Γερμανία υποχώρησαν στα 1,6 δισ. ευρώ έναντι 1,82 δισ. το 2008 και 1,98 δισ. το 2007. Πέρσι σε σχέση με το 2008 καταγράφηκε πτώση 12,34%, ενώ σε σχέση με το 2007 το ποσοστό πτώσης ξεπέρασε το 19%. Οι γερμανικές εξαγωγές προς τη χώρα μας υποχώρησαν σε μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τις ελληνικές εξαγωγές προς τη Γερμανία. Το 2009 μειώθηκαν κατά 18,85%, σε 7,78 δισ. ευρώ, έναντι 7,24 δισ. το 2008 και 7,11 δισ. το 2007.

Λόγω της μεγαλύτερης πτώσης των γερμανικών εξαγωγών, το έλλειμμα σε βάρος της χώρας μας μειώθηκε πέρσι κατά 21% και διαμορφώθηκε στα 4,28 δισ. ευρώ, από 5,42 δισ. ευρώ το 2008. Όμως, η σχέση μεταξύ των δύο εταίρων παραμένει εξαιρετικά δυσμενής για την Ελλάδα, αφού οι ελληνικές εξαγωγές καλύπτουν μόλις το 27% των εισαγωγών από τη Γερμανία. Δηλαδή, για κάθε ένα ευρώ που εισπράττουμε από πωλήσεις προϊόντων μας στη Γερμανία, πληρώνουμε σχεδόν 4 ευρώ για εισαγωγές γερμανικών προϊόντων.

Απαγωγείς ηλικίας 80 ετών!

Τέσσερις γηραιοί Γερμανοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης διότι απήγαγαν τον οικονομικό τους σύμβουλο και τον κράτησαν ως όμηρο κλειδώνοντας τον σε ένα υπόγειο.

Και όλα αυτά σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τον αναγκάσουν να τους επιστρέψει τις χαμένες τους οικονομίες, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δύο άνδρες και οι δύο γυναίκες, μεταξύ 61 και 80 ετών, απήγαγαν τον τραπεζικό έξω από το διαμέρισμά του στην πόλη Σπέγιερ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, τον έδεσαν, τον φίμωσαν, τον ανάγκασαν να μπει στο χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου, και οδήγησαν περίπου 500 χλμ., σε άλλη περιοχή της χώρας, όπου τον φυλάκισαν.

Οι δράστες, που απέκτησαν το προσωνύμιο "συνταξιούχοι γκάνγκστερ" από τα Γερμανικά ΜΜΕ, κράτησαν όμηρο τον 57χρονο στο υπόγειο για τέσσερις ημέρες, απαιτώντας να μεταφέρει μεγάλα ποσά στους λογαριασμούς τους.

Σε μια εντολή που έστειλε όμως, ο τραπεζικός συμπεριέλαβε το μήνυμα "τηλεφώνησε στην αστυνομία σήμερα παρακαλώ", και υπάλληλος της τράπεζας ειδοποίησε τις αρχές. Ο όμηρος απελευθερώθηκε από ειδική μονάδα της αστυνομίας.

"Ο πελάτης μου μετανιώνει πολύ, ειδικά το γεγονός ότι παρέσυρε τη σύζυγό του και τους άλλους σε αυτή την ιστορία", δήλωσε ο συνήγορος Ούντο Κράουζε για τον 74χρονο Ρόλαντ Κ., που κατονομάστηκε ως επικεφαλής της ομάδας,

Το δικαστήριο της πόλης Τράουνσταϊν καταδίκασε τους δύο άνδρες σε ποινές κάθειρξης 6 ετών και φυλάκισης τεσσάρων ετών αντίστοιχα, ενώ καταδίκασε τις γυναίκες σε ποινές φυλάκισης 21 και 18 μηνών με αναστολή. Ομολόγησαν την ενοχή τους στην κατηγορία της απαγωγής.

"Η σχέση μας με τον τραπεζικό είχε εξελιχθεί σε φιλία με την πάροδο των χρόνων κι έτσι ένοιωσα ότι πρέπει να του ζητήσω συγγνώμη", φέρεται να είπε ο Ρόλαντ Κ., μετά την ανακοίνωση της ποινής του.

Άρχισαν οι απελάσεις για το Ντουμπάιγκεϊτ

Στα ύψη ανέβηκε η προεκλογική θερμοκρασία στη Βρετανία μετά τη διαγραφή τεσσάρων βουλευτών των Εργατικών- οι τρεις είναι πρώην υπουργοί- που «συνελήφθησαν» να πωλούν υπηρεσίες σε λομπίστες. Ένταση όμως δεν επικρατεί μόνο στην εσωτερική πολιτική σκηνή εφόσον η Βρετανία άνοιξε χθες μέτωπο και με το Ισραήλ, απελαύνοντας Ισραηλινό διπλωμάτη.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός πως το CΝΝ διέκοψε τη μετάδοση της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν από την ιστορική υπογραφή του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της υγείας, προκειμένου να μεταδώσει την ομιλία του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ στο Βρετανικό Κοινοβούλιο. Ο Μίλιμπαντ δεν αποκάλυψε το όνομα του πρώτου Ισραηλινού διπλωμάτη που απελαύνει η Βρετανία εδώ και 20 χρόνια- πληροφορίες θέλουν να είναι ο σταθμάρχης της Μοσάντ στο Λονδίνο- επιβεβαίωσε όμως τον λόγο της απέλασης. Βάσει της έρευνας των βρετανικών αρχών, «υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύουμε πως το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο», όπως είπε, για τα 12 κλωνοποιημένα βρετανικά διαβατήρια που χρησιμοποιήθηκαν (μαζί με 15 άλλα, ευρωπαϊκά και αυστραλιανά) στην κινηματογραφική δολοφονία του διοικητή της Χαμάς Μαχμούντ αλ-Μαμπούχ τον Ιανουάριο στο Ντουμπάι. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι πλέον η Βρετανία συνδέει επισήμως το Ισραήλ, και δη την Μοσάντ, με τη δολοφονία του αλ-Μαμπούχ.

Να "γυρίσουν" το "Νονό στην Ελλάδα"... !

Ήμασταν που ήμασταν, τώρα πια έχουμε καταντήσει οι "επαίτες" όλης της Ευρώπης.. Τη χώρα μας συγκρίνουν μόνο με τη Νότια Ιταλία και δη την περιοχή της Σικελίας στα εξωτερικά.. Κάποιοι, τόσο καιρό τρώγανε με χρυσά κουτάλια ακόμα και τη μακαρονάδα.. Καιρός, λοιπόν, να βοηθήσουν κι αυτοί, κατά τα πρότυπα της Ελληνικής Εκκλησίας, κι ο καθείς με το "ταλέντο" του ας συνεισφέρει στις δύσκολες ώρες της πατρίδας..

Αυτοί οι "πολιτικοί", που αν μη τί άλλο είναι ιδιαιτέρως "ταλαντούχοι" ηθοποιοί, ας γυρίσουνε το νέο "Νονό" και προτείνουμε τα έσοδα να διατεθούν στο : " Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας " . (Σαν ασφαλιστικό ταμείο ακούγεται.. μήπως βγήκαμε νωρίς στη "σύνταξη" ; ; ).

Βρετανική ενίσχυση ύψους 150 εκατ. λιρών στην Αϊτή


Ο υπουργός αρμόδιος για την διεθνή ανάπτυξη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου Μάικ Φόστερ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι η Βρετανία βοηθά την Αϊτή να κτίσει ξανά και να βελτιώσει τις φυλακές οι οποίες είχαν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές εξ αιτίας του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της συνολικής βοήθειας που παρέχει το Λονδίνο στη χώρα της Καραϊβικής, συνολικού ύψους 150 εκατ. λιρών [224 εκατ. δολάρια].

Ο Φόστερ, σε επίσκεψή του στο Πορτ-ο-Πρενς, δήλωσε ότι το ποσό περιλαμβάνει 91 εκατ. λίρες από τις δωρεές Βρετανών πολιτών.

Η Βρετανική κυβέρνηση παρέχει 20 εκατ. λίρες ως άμεση βοήθεια για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών της Αϊτής ενώ το υπόλοιπο ποσό διοχετεύεται μέσω θεσμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, είπε ο Φόστερ σε συνέντευξη Τύπου.

Το ΗΒ έστειλε μια ομάδα «σταθεροποίησης» της χώρας μετά το σεισμό στην πρωτεύουσα και στο προσωπικό της περιλαμβάνονται ειδικοί σε σωφρονιστικά ζητήματα οι οποίοι θα συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση του δικτύου των φυλακών, πολλές από τις οποίες υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς από την ισχυρή δόνηση.

Πάνω από 5.000 κρατούμενοι απέδρασαν. Πολλοί παραμένουν ασύλληπτοι.

«Θα συνεργαστούμε με τις αρχές για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο σωφρονιστικό σύστημα», είπε ο Φόστερ.

Οι Βρετανοί ειδικοί θα παράσχουν συμβουλές για την ανοικοδόμηση των φυλακών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αντιμετώπιση των ανηλίκων κακοποιών, πρόσθεσε.

Οι ειδικοί αυτοί έχουν επιτελέσει στο παρελθόν ανάλογο έργο στο Κόσοβο, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Υποχωρεί στο 3% ο πληθωρισμός της Βρετανίας


Πτώση κατά 0,5% κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Βρετανία το Φεβρουάριο και διαμορφώθηκε στο 3%, παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα από τον ετήσιο κρατικό στόχο του 2%, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS).

Τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός βρισκόταν στο υψηλό 14 μηνών του 3,5%. Τα ανακοινωθέντα στοιχεία εμφανίζουν πτώση στις τιμές των παιχνιδιών, της τιμής της βενζίνης και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και αυξήσεις στις τιμές των ενδυμάτων και υποδημάτων. Ο δείκτης λιανικών τιμών παρέμεινε αμετάβλητος στο 3,7%.

Ο πληθωρισμός των λιανικών τιμών, χωρίς τις πληρωμές υποθηκών, διαμορφώθηκε στο 4,2%, από 4,6% τον Ιανουάριο.

Ιερουσαλήμ: Κατασκευή 20 κατοικιών σε θέση παλαιστινιακού ξενοδοχείου

Η ισραηλινή δημαρχία της Ιερουσαλήμ έδωσε την τελική της έγκριση για την κατασκευή 20 κατοικιών στη θέση ενός παλαιστινιακού ξενοδοχείου στην ανατολική Ιερουσαλήμ, μετέδωσαν αργά χθες Τρίτη ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση αυτή δημοσιοποιήθηκε τη στιγμή που ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντούσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα Ynet, ο δήμος της Ιερουσαλήμ έδωσε όλες τις απαραίτητες άδειες για την κατεδάφιση του ξενοδοχείου Shepherd στην παλαιστινιακή συνοικία Σέιχ Τζάρα, ώστε να επιτρέψει την κατασκευή 20 κατοικιών στις οποίες θα διαμείνουν οικογένειες εβραίων εποίκων.

Τριπλή πρόκληση στο Αιγαίο

Τριπλή αεροναυτική δραστηριότητα με σαφώς επιθετικές διαθέσεις εκδηλώθηκε χτες από την Τουρκία στο Αιγαίο.

Για πολλοστή φορά χτες το πρωί τουρκικό ραντάρ αξίωσε από το ελικόπτερο του Λιμενικού να αποχωρήσει από την περιοχή του Φαρμακονησίου, ισχυριζόμενο ότι πετάει εντός τουρκικού εναερίου χώρου!

Λίγη ώρα αργότερα τουρκικά μαχητικά που συμμετείχαν σε «συμμαχική» άσκηση COMAO μεταξύ Χίου και Ψαρών, με την ανοχή του ΝΑΤΟ επιχείρησαν στην πράξη να καταργήσουν τον εθνικό εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο. Ενώ για 7η φορά μέσα σε δύο μήνες τουρκικό πολεμικό πλοίο βγήκε στο Αιγαίο και «έκοβε» βόλτες στις Κυκλάδες.


Τα «παρατράγουδα» στο Αιγαίο άρχισαν χτες στις 9.11 π.μ. όταν παρενοχλήθηκε φραστικά το ελικόπτερο του Λιμενικού τη στιγμή που πετούσε βορείως του Φαρμακονησίου και εκτελούσε αποστολή της FRONTEX.

Από τον ασύρματο του τουρκικού ραντάρ DATCA δέχτηκε κλήση να απομακρυνθεί αμέσως από την περιοχή. Το ελικόπτερο επέστρεψε στη βάση του στην Κω μετά από 47’.

Εν συνεχεία ακολούθησε εντονότατη αεροπορική δραστηριότητα εκ μέρους της Τουρκίας μεταξύ Χίου και Ψαρών στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης COMAO. Πέντε τουρκικοί σχηματισμοί αποτελούμενοι από 16 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα, έκαναν 6 παραβιάσεις.

Προς πώληση το 40% της Telekom Srbija .

Στην πώληση του 40% της Telekom Srbija επιθυμεί να προχωρήσει η σερβική κυβέρνηση και εντός της εβδομάδας σχεδιάζει να συζητήσει το θέμα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

«Η κυβέρνηση θα συζητήσει την απόφαση για την πώληση του 40% της Telekom Srbija μέσω διεθνούς διαγωνισμού στην επόμενη συνεδρίασή της (την Παρασκευή)», αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν.

Το 20% της εταιρείας ανήκει στον ΟΤΕ, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ελέγχεται από τη σερβική κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση γνωστοποιείται πως το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αν και δεν γνωστοποιείται η ακριβής ημερομηνία συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η κυβέρνηση θα σχηματίσει μια ειδική «μορφή» προϋπολογισμού, από την οποία, ποσά που θα προέλθουν από την πώληση του πακέτου των μετοχών του Δημοσίου στην τηλεπικοινωνιακή εταιρία, θα διατίθενται για επενδύσεις σε σημαντικά έργα υποδομών.

Μεταφορά κρατουμένων του Γκουαντάναμο στη Γεωργία

Τρεις κρατούμενοι του Γκουαντάναμο εστάλησαν στη Γεωργία την οποία ευχαρίστησε θερμά η Ουάσιγκτον.


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα την αποστολή στη Γεωργία τριών κρατουμένων στο Γκουαντάναμο μειώνοντας σε 183 τον αριθμό όσων φυλακισμένων εξακολουθούν να παραμένουν στην αμφιλεγόμενη αυτή αμερικανική φυλακή.

«Ο Γεωργιανός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την άφιξη στη Γεωργία τριών κρατουμένων του Γουαντάναμο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

Οι ΗΠΑ είναι «ευγνώμονες» προς τη Γεωργία για τη βοήθειά της να κλείσει η φυλακή, πρόσθεσε ο κ. Κρόουλι που επισήμανε ότι τώρα παραμένουν στο Γκουαντάναμο ακόμα 183 κρατούμενοι.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν σιγά σιγά να κλείσουν το Γκουαντάναμο που λειτούργησε στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» επί προέδρου Μπους, ενώ από την πλευρά του σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 θα έκλεινε η φυλακή, κάτι που δεν επιτεύχθηκε λόγω προβλημάτων που άφησε πίσω της η προηγούμενη αμερικανική διοίκηση του κ. Μπους.

Το κλείσιμο του Γκουαντάναμο «θα πάρει περισσότερο καιρό απ’ ότι είχε προβλεφθεί αλλά παραμένει η θέλησή μας να κλείσει», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζάνετ Ναπολιτάνο.

Καταφύγιο στο Κατάρ ζητά γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ένας γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν ζήτησε από το Κατάρ και τα ΗΑΕ να φιλοξενήσουν είκοσι μέλη της οικογένειάς του που κρατούνται στο Ιράν από το 2001.


Ένας από τους γιους του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Όμαρ, κάλεσε σήμερα με ανακοίνωση τύπου χώρες όπως το Κατάρ και τα ΗΑΕ να φιλοξενήσουν στην επικράτειά τους είκοσι μέλη της οικογένειάς του που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό στο Ιράν από το 2001.

Η Τεχεράνη άφησε ελεύθερη τους τελευταίους μήνες μία από τις αδελφές του και έναν αδελφό του, που μετέβησαν στη Συρία, όπου ζει η μητέρα τους η οποία έχει τη συριακή υπηκοότητα.

«Η ιρανική κυβέρνηση δεν ξέρει πού να στείλει τους άλλους αδελφούς και τις αδελφές μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ομαρ και η βρετανή συζυγός του Ζάινα, που χαρακτηρίζουν τους συγγενείς τους «αθώα θύματα».

«Ζητούμε από οποιαδήποτε χώρα να μας βοηθήσει, είτε είναι στην Ανατολή ή τη Δύση ζητούμε κυρίως από τα ΗΑΕ και το Κατάρ να θελήσουν να τους βοηθήσουν», δηλώνει το ζεύγος Μπιν Λάντεν, αναφερόμενο στις δύο πλούσιες πετρελαιοπαραγωγούς αραβικές χώρες του Κόλπου.

Το έγγραφο που απαριθμεί τα ονόματα των 23 ατόμων που διαμένουν σε ένα κτιριακό συγκρότημα στην Τεχεράνη, όπου η οικογένεια κρατείται μετά την φυγή της από το Αφγανιστάν, το 2001, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η Αλ Κάιντα.

Η ομάδα περιλαμβάνει τους γιους του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τις συζύγους και τα παιδιά τους, ορισμένα από τα οποία έχουν γεννηθεί στο Αφγανιστάν και κάποια άλλα αργότερα στην Τεχεράνη.

Ο αριθμός τους υπερβαίνει τους 30, αν συμπεριλάβουμε και κάποια πεθερικά, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Συντριβή ελικοπτέρου νοτιοδυτικά της Καμπούλ

Ένας Τούρκος στρατιώτης της ISAF σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν.


Ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα νοτιοδυτικά της Καμπούλ, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Μαϊντάν Ουαρντάκ δήλωσε πως το ελικόπτερο μετέφερε προμήθειες για λογαριασμό των τουρκικών στρατευμάτων της ISAF, τα οποία έχουν τη βάση τους στην επαρχία αυτή.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν όταν το ελικόπτερο συνετρίβη σε βουνό της περιοχής.

Μέχρι τώρα η ISAF δεν έχει επιβεβαιώσει το συμβάν.

Επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ στο Σαράγεβο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν και μέλη του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου πραγματοποιούν επίσκεψη στο Σαράγεβο για τη συνέχιση του στρατηγικού πολιτικού διαλόγου, ενόψει της υπουργικής συνόδου των χωρών-μελών της Συμμαχίας, στο Ταλίν, στις 22 Απριλίου, στην οποία θα εξεταστεί η αίτηση της Βοσνίας για το Σχέδιο Δράσης για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί με τα μέλη της συλλογικής προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου υπουργών, Νίκολα Σπίριτς και υπουργούς και θα έχει συνομιλίες με εκπροσώπους των πέντε πολιτικών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρα.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη κατέθεσε αίτηση για το Σχέδιο Δράσης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, το 2008

Κύκλωμα απάτης μέσω email εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .

Κύκλωμα εξαπάτησης πολιτών μέσω του διαδικτύου εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο αποσπούσε χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες ως έξοδα για την πληρωμή σε αυτούς χρημάτων που δήθεν είχαν κερδίσει σε διεθνή λοταρίες.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι επικοινωνούσαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με τα θύματα τους, στα οποία ανέφεραν ότι είχαν κερδίσει χρηματικά ποσά σε λοταρία χώρας του εξωτερικού και ζητούσαν κάποια χρήματα για να πληρώσουν δήθεν τα έξοδα και να τους στείλουν τα χρήματα.

Η συμμορία αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία ενός πολίτη, που δήλωσε ότι ενημερώθηκε ηλεκτρονικά πως κέρδισε σε διεθνή Λοταρία δύο εκατομμύρια δολάρια. Όπως ανέφερε, του ζητήθηκαν να αποστείλει 400 ευρώ σε άτομο στο εξωτερικό για να εκταμιευθούν και να του αποσταλεί η επιταγή. Η ανάλυση των δεδομένων οδήγησε τη ΔΗΕ σε ομάδα ατόμων που αποσπούσε χρήματα με αυτό τον τρόπο από πολίτες που ήλπιζαν ότι κέρδισαν στους δήθεν διαγωνισμούς.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν μέλος της ομάδας έστειλε email , δήθεν από την εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου και ζητούσε 3.500 δολάρια ΗΠΑ ως φόρο, για να εκταμιευθεί το ποσόν των δύο εκατομμυρίων που κέρδισε ο πολίτης. Μέλος της ομάδας που βρισκόταν στην Ελλάδα, προθυμοποιήθηκε να συναντηθεί με τον πολίτη και να του δώσει την επιταγή αφού έπαιρνε τα 3.500 δολάρια με συνέπεια να συλληφθεί σε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αθήνας.

Οι συνεργοί του αναζητούνται μέσω της ΙΝΤΕΡΠΟΛ. ενώ σημειώνεται πως διενεργούνται έρευνες για να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν και άλλα θύματα της παραπάνω ομάδας.

ΟΗΕ:«Μύθος» τα περί πλημμυρίδας των αιτούντων άσυλο στις πλούσιες χώρες .

Ενημέρωση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες.


Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαρακτήρισε σήμερα «μύθο» που καλλιεργούν στις βιομηχανικές χώρες «ορισμένοι λαϊκιστές» τη διαπίστωση ότι τα άτομα που ζητούν άσυλο συνεχίζουν να εισρέουν στο έδαφός τους.

«Η ιδέα ότι υπάρχει μία πλημμυρίδα ατόμων που ζητούν άσυλο στις πλούσιες χώρες αποτελεί μύθο», τόνισε ο Αντόνιο Γκουτέρες και πρόσθεσε ότι «παρά τα όσα διαδίδουν ορισμένοι λαϊκιστές, τα δεδομένα δείχνουν ότι οι αριθμοί έχουν παραμείνει στάσιμοι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2009 ζήτησαν πολιτικό άσυλο περίπου 377.000 άτομα σε 44 βιομηχανικές χώρες, αριθμός αντίστοιχος με εκείνον που καταγράφηκε το 2008, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η οποία σημειώνει ότι το ένα τρίτο των αιτήσεων αυτών υποβλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τον Καναδά.

Το μισό περίπου των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση ασύλου προέρχονται από την Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής και τα τρία τέταρτα από αυτούς υπέβαλε τις αιτήσεις του στην Ευρώπη.

Οι Αφγανοί υπερισχύουν αριθμητικά (26.800), σημειώνοντας μία αύξηση 45% μέσα σε ένα χρόνο, ενώ οι Ιρακινοί, που το 2008 βρίσκονταν στην πρώτη θέση, το 2009 πέρασαν στη δεύτερη με 24.000 κατατεθειμένες αιτήσεις. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Σομαλοί με 22.600 αιτήσεις και ακολουθούν οι υπήκοοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι Κινέζοι.

Στις 14 Απριλίου η απόφαση του Αρείου Πάγου για το Νίκο Ζαγοριανό .

Στις 14 Απριλίου θα εξετασθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη που αφορά τον χειριστή της υπόθεσης Siemens, ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ζητήσει να ανακληθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, η οποία έκρινε ότι δεν έπρεπε να τεθεί σε αργία o Νίκος Ζαγοριανός.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συγκληθεί στις 14 Απριλίου και εισηγητής έχει ορισθεί ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δ. Δαλιάνης.

Ανακύκλωση: πρώτη η Θέρμη, δεύτερη η Καλαμαριά!

Ο δεύτερος κατά σειρά δήμος της Θεσσαλονίκης, με τη μεγαλύτερη ανακύκλωση, μετά την πρωτοπόρα Θέρμη, είναι ο δήμος Καλαμαριάς, με 45 κιλά ανά κάτοικο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Τα εν λόγω στοιχεία προέκυψαν, από μελέτη που έγινε από την ομάδα εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), αποτελούμενη από τους Σταύρο Γιαννόπουλο, καθηγητή Α.Π.Θ., Ειρήνη Δημούδη, πολιτικό μηχανικό και Κωνσταντίνο Πλάκα, χημικό μηχανικό, με αντικείμενο «τη Διαχείριση των Αστικών Αποβλήτων στο νομό Θεσσαλονίκης».

Τα αποτελέσματά της μελέτης, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Οι πιο ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης, βρίσκονται είναι στο δήμο Θέρμης.

Κάθε κάτοικος του εν λόγω δήμου ανακυκλώνει ετησίως, κατά μέσο όρο, 65 κιλά απορριμμάτων.

Έξτρα θητεία με αμοιβή . Το ΓΕΣ δίνει στους στρατιώτες δυνατότητα εργασίας για έξι μήνες .

Νέο μοντέλο πρόσθετης εθελοντικής θητείας με μισθό και εξάμηνη διάρκεια - μετά όμως την ολοκλήρωση της εννεάμηνης υποχρεωτικής στράτευσηςεξετάζει το Γενικό Επιτελείο Στρατού με αφορμή και την... οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τους βασικούς άξονες του μοντέλου που έχουν δοθεί για επιτελική μελέτη και αξιολόγηση, προβλέπεται η επανακατάταξη των ενδιαφερομένων να γίνεται αμέσως μετά τη λήξη της κανονικής θητείας και υποχρεωτική παραμονή ή μετάθεση σε μονάδες πρώτης γραμμής των συνόρων με την ίδια ειδικότητα. Ένας εκ των περιορισμών που θα τεθεί- βάσει των αρχικών οδηγιών - είναι ότι δεκτοί θα γίνονται μόνο στρατευμένοι που είναι Σωματικής Ικανότητας «Ι1».

Ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών δεν καταργείται, ούτε και η κατηγορία των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)- άλλωστε το υπό εξέταση μοντέλο αποτελεί μια αρκετά πιο ευέλικτη εφαρμογή του τελευταίου που όμως δεν «τράβηξε» πολύ: οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης προσλαμβάνονται για 1-3 χρόνια με αποδοχές περίπου ίδιες με αυτές των Επαγγελματιών Οπλιτών.

Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες την αντισύλληψη .

Επιφυλακτικές παραμένουν οι Ελληνίδες στα αντισυλληπτικά χάπια. Είναι ενδεικτικό πως 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου χαπιού, στην Ευρώπη μόλις το 30% των γυναικών κάνουν χρήση της συγκεκριμένης αντισυλληπτικής μεθόδου, ενώ στην χώρα μας το αντίστοιχο ποσοστό είναι ακόμη πιο χαμηλό αφού δεν υπερβαίνει το 4%!

Οι ειδικοί ωστόσο, υπογραμμίζουν πως στην Ευρώπη οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ξεπερνούν τις 9 εκατομμύρια το χρόνο και αφορούν το σύνολο των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας.

Μοιραία, δύο στις τρεις γυναίκες επιλέγουν ως λύση ανάγκης την διακοπή της εγκυμοσύνης με έκτρωση, πράξη που ωστόσο όπως σημειώνουν οι γυναικολόγοι βάζει σε κίνδυνο όχι μόνον την ίδια την αναπαραγωγική τους ικανότητα αλλά και την ίδια τους την ζωή.

Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας και διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Κρεατσάς, οι νέες αντισυλληπτικές μέθοδοι με βάση φυσική ορμόνη έρχονται να βάλουν «φρένο» στην προκατάληψη που φαίνεται να έχουν οι Ελληνίδες.

ΣΥΝ: Η κυβέρνηση - όμηρος των αγορών .

Στο μόνο σημείο όπου ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σταθερός είναι στην επιδίωξή του να μειώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των οικονομικά ασθενέστερων, σχολίασε ο ΣΥΝ, καταλογίζοντας στον Γιώργο Παπανδρέου "αντιφατικές δηλώσεις" και "απουσία διάθεσης αμφισβήτησης της πρωτοκαθεδρίας των αγορών και του σημερινού νεοφιλελεύθερου πλαισίου της Ε.Ε.".

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι "απέναντι στον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση μ' αυτούς που χάνουν τη δουλειά και τον μισθό τους, μ' αυτούς που κλείνουν τα μαγαζιά τους από τα δυσβάστακτα χρέη, η μόνη διέξοδος είναι οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής της".

Προσελκύει Τουρίστες η Ελλάδα .

Η Ελλάδα πρώτη, ως θερινός προορισμός, στις προτιμήσεις των Φινλανδών, σύμφωνα με ψηφοφορία στο Διαδίκτυο


Την πρώτη θέση κατέλαβε η χώρα μας σε έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα η φινλανδική εταιρία τηλεπικοινωνιών Sonera στη διαδικτυακή της πύλη με θέμα "Ψηφίστε τη χώρα επιλογής σας για διακοπές". Η Ελλάδα συγκέντρωσε το 30,45% των προτιμήσεων, ακολουθούμενη από τις Κανάριες Νήσους με 13,82%, την Ιταλία με 11,45%, την Ισπανία με 10,58% και την Τουρκία με 8,86%. Η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Φινλανδών μεταξύ των θερινών προορισμών με μερίδιο αγοράς ύψους 30%. Το 2009 η κίνηση ναυλωμένων πτήσεων από τη Φινλανδία προς τη χώρα μας παρουσίασε αύξηση κατά 2,3% με 165.000 αφίξεις, ενώ η συνολική κίνηση μειώθηκε κατά 2,8%. Για την τρέχουσα θερινή περίοδο οι "τουρ οπερέιτορ" εκτιμούν ότι η κίνηση προς τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα. Η Ελλάδα πρώτη επιλογή για διακοπές, σύμφωνα με έρευνα φιλανδικής εταιρίας

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τεράστια μεταρρύθμιση το φορολογικό λέει ο πρωθυπουργός .

Τη δέσμευσή του ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα αλλάξει εκ βάθρων το φορολογικό σύστημα εξέφρασε κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Δεν θα κάνουμε μερεμέτια» τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι απαιτείται ακόμη «πολύ δουλειά» στην εφαρμογή του φορολογικού συστήματος.

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο "τεράστια μεταρρύθμιση με πάρα πολλές πτυχές". Στάθηκε στο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τους απλούς πολίτες ενώ συνεχάρη το υπουργείο Οικονομικών για τη συμβολή του στο εγχείρημα.

Υπογράμμισε ότι "δεν έχουμε την αυταπάτη πως λύσαμε όλα τα προβλήματα του φορολογικού συστήματος με τη μία". Και συμπλήρωσε: "Θα χρειαστούν διορθώσεις στην πορεία. Όλο και κάτι θα μας έχει ξεφύγει. Όλο και κάποιο «παραθυράκι» θα υπάρχει ακόμη ή θα δημιουργηθεί που θα πρέπει στην πορεία να κλείσουμε".

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ακόμη ότι το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φορολογικού συστήματος "είναι μια από τις μεγάλες τομές" του κυβερνητικού προγράμματος "αλλά και του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης".

Έλλη Κοκκίνου: Ουδέν σχόλιο για το διαζύγιό της.

Η είδηση έχει φθάσει από Δευτέρα βράδυ στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά η ίδια Έλλη Κοκκίνου δεν έχει κάνει καμία απολύτως δήλωση μέχρι αυτήν την στιγμή για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την είδηση του διαζυγίου της.

Η γνωστή τραγουδίστρια και ο Παναγιώτης Βασιλειάδης μετά από 7 χρόνια συμβίωσης, 3 χρόνια γάμου και την απόκτηση του δίχρονου Αλέξανδρου, πρόκειται να χωρίσουν. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί τίποτα, αν και ο χωρισμός του λαμπερού ζευγαριού ουσιαστικά έχει οριστικοποιηθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες. Μάλιστα, η Έλλη Κοκκίνου έχει μετακομίσει εδώ και καιρό σε σπίτι στα νότια προάστια, έχοντας πάντα στο πλευρό της την μητέρα της και τον κουμπάρο της Παύλο Σταματόπουλο, γεγονός που αποδυκνείει ότι όλα περί διαζυγίου αληθέυουν.

«Κρουαζιέρα» στις Κυκλάδες έκανε... τουρκική κορβέτα .

Ανοικτά του Σουνίου κόντεψε να φτάσει τουρκική κορβέτα, η οποία, ακολουθούμενη από ελληνική κανονιοφόρο, έφτασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή μεταξύ Φαλκονέρας και Αντιμήλου κινούμενη βόρεια...

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, η τουρκική κορβέτα Bafra είχε εξέλθει από τη Δευτέρα, το πρωί από τον κόλπο της Σμύρνης. Αρχικά ακολούθησε βόρεια πορεία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και στη συνέχεια κινήθηκε νότια κατά μήκος των τουρκικών ακτών.

Στη συνέχεια ακολούθησε δυτική πορεία πλέοντας στο νότιο Αιγαίο και το μεσημέρι βρέθηκε βορειοδυτικά της Σαντορίνης. Τις κινήσεις της τουρκικής κορβέτας παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή η ελληνική κανονιοφόρος «Ναυμάχος».

Θεραπεύουν τις φοβίες με μία ένεση

Ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι με μία απλή ένεση ο εγκέφαλος δυνητικά μπορεί να αναπρογραμματιστεί και να ξεπεράσει κάποιες από τις πιο συχνές φοβίες, όπως είναι η υψοφοβία, ο φόβος για το αεροπλάνο ή για κάποια ζώα όπως αράχνη, καρχαρίας και φίδι.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως επειδή ο φόβος εντάσσεται στο πλαίσιο των μαθησιακών λειτουργιών, θα μπορούσαν να διακόψουν τη λειτουργία στο σημείο του εγκεφάλου που προκαλεί το αίσθημα του φόβου.

Στο πλαίσιο πρωίμων πειραμάτων που έγιναν σε χρυσόψαρα, τους χορηγήθηκε μία δόση λιδοκαΐνης. Το φάρμακο «δούλεψε» και τα ψάρια δεν τρόμαζαν όταν τα προσέγγιζε ένα φως που τα τρόμαζε.

Η λιδοκαΐνη είναι ένα απλό αναισθητικό που χρησιμοποιείται αρκετά χρόνια στην ιατρική και οδοντιατρική.

Ιάπωνες ερευνητές λένε πως τα ευρήματα της μελέτης θα μπορούσαν να βελτιώσουν δραματικά την ποιότητα ζωής ανθρώπων που υποφέρουν από χρόνιες μορφές φοβίας.

Θύμα ληστείας έπεσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Μαρούσι

Ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σήμερα το πρωί από αγνώστους οι οποίοι ήθελαν να την ληστέψουν.

Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι της άτυχης γυναίκας και όταν εκείνη έκανε το λάθος και τους άνοιξε τότε ξεκίνησε το μαρτύριό της. Άρχισαν να την χτυπούν, με αποτέλεσμα να βάλει τις φωνές. Γείτονες που άκουσαν τις φωνές της ειδοποίησαν την αστυνομία. Άμεσα έφθασαν άνδρες της ασφάλειας, που εκείνη την ώρα έκαναν πεζή περιπολία, αλλά και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ωστόσο, οι δράστες έφυγαν πριν φθάσει η αστυνομία. Ακολούθησε καταδίωξη, αλλά ακόμα αγνοούνται.

Εκρήξεις ηφαιστείων το μυστικό της κυριαρχίας των δεινοσαύρων

Τρομερές ηφαιστειακές εκρήξεις προκάλεσαν μεταβολή του κλίματος, οι οποίες οδήγησαν σε αφανισμό όλων των βασικών «ανταγωνιστών» των δεινοσαύρων.

Αυτό στο οποίο έχουν καταλήξει οι επιστήμονες είναι ότι αιτία αφανισμού των δεινοσαύρων πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια ήταν η πρόσκρουση ενός μεγάλου ουράνιου σώματος (αστεροειδή ή κομήτη) στη Γη. Αυτό που παρέμενε άγνωστο μέχρι σήμερα ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι δεινόσαυροι εμφανίστηκαν στη Γη, καταφέρνοντας μάλιστα να κυριαρχήσουν για σχεδόν 160 εκατομμύρια χρόνια.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, τα γιγάντια ερπετά «ήρθαν στο προσκήνιο» και κατόρθωσαν να παραμείνουν το κυρίαρχο είδος του πλανήτη χάρη σε διαδοχικές τεράστιες εκρήξεις ηφαιστείων.

Σύμφωνα με μελέτη της παλαιοντολόγου και καθηγήτριας γεωλογικών επιστημών, Τζέσικα Γουαϊτσάιντ, από το Πανεπιστήμιο Μπράουν –η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ– τρομερές ηφαιστειακές εκρήξεις προκάλεσαν μεταβολή του κλίματος, οι οποίες οδήγησαν σε αφανισμό όλων των βασικών «ανταγωνιστών» των δεινοσαύρων.