Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Κύκλωμα απάτης μέσω email εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .

Κύκλωμα εξαπάτησης πολιτών μέσω του διαδικτύου εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο αποσπούσε χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες ως έξοδα για την πληρωμή σε αυτούς χρημάτων που δήθεν είχαν κερδίσει σε διεθνή λοταρίες.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι επικοινωνούσαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με τα θύματα τους, στα οποία ανέφεραν ότι είχαν κερδίσει χρηματικά ποσά σε λοταρία χώρας του εξωτερικού και ζητούσαν κάποια χρήματα για να πληρώσουν δήθεν τα έξοδα και να τους στείλουν τα χρήματα.

Η συμμορία αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία ενός πολίτη, που δήλωσε ότι ενημερώθηκε ηλεκτρονικά πως κέρδισε σε διεθνή Λοταρία δύο εκατομμύρια δολάρια. Όπως ανέφερε, του ζητήθηκαν να αποστείλει 400 ευρώ σε άτομο στο εξωτερικό για να εκταμιευθούν και να του αποσταλεί η επιταγή. Η ανάλυση των δεδομένων οδήγησε τη ΔΗΕ σε ομάδα ατόμων που αποσπούσε χρήματα με αυτό τον τρόπο από πολίτες που ήλπιζαν ότι κέρδισαν στους δήθεν διαγωνισμούς.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν μέλος της ομάδας έστειλε email , δήθεν από την εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου και ζητούσε 3.500 δολάρια ΗΠΑ ως φόρο, για να εκταμιευθεί το ποσόν των δύο εκατομμυρίων που κέρδισε ο πολίτης. Μέλος της ομάδας που βρισκόταν στην Ελλάδα, προθυμοποιήθηκε να συναντηθεί με τον πολίτη και να του δώσει την επιταγή αφού έπαιρνε τα 3.500 δολάρια με συνέπεια να συλληφθεί σε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αθήνας.

Οι συνεργοί του αναζητούνται μέσω της ΙΝΤΕΡΠΟΛ. ενώ σημειώνεται πως διενεργούνται έρευνες για να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν και άλλα θύματα της παραπάνω ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου