Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Παραλίγο να σκοτωθεί ξανά αρκούδα στην Εγνατία

Μία μεγαλόσωμη αρκούδα προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα, τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, όταν ήρθε αντιμέτωπη με διερχόμενο όχημα, που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στο επαρχιακό δίκτυο του Δημοτικού Διαμερίσματος Φελλίου Γρεβενών, κοντά σε δασική περιοχή.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού, η αρκούδα διέσχιζε το δρόμο όταν ο ίδιος την αντιλήφθηκε και την τελευταία στιγμή κατάφερε να ρίξει το όχημα στο πρανές του δρόμου, παρασύροντας ένα δέντρο.

Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του ενώ η αρκούδα δεν φέρει σημάδια τραυματισμού.

Με αφορμή το συμβάν, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα «Καλλιστώ», μέλη της οποίας βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της ότι η άφιξη της άνοιξης και το ξύπνημα των αρκούδων από το χειμέριο ύπνο ξαναθέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Το 2009 σημειώθηκαν δέκα τροχαία περιστατικά με θύματα αρκούδες, ενώ το παραπάνω περιστατικό είναι το τρίτο για το 2010.

Η Οργάνωση επαναφέρει συνεχώς το ζήτημα τόσο της κατάλληλης περίφραξης των αυτοκινητοδρόμων (Εγνατία οδός), σε περιοχές παρουσίας αρκούδας, όσο και την ανάγκη τοποθέτησης κατάλληλης σήμανσης στο παλιό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ώστε οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.
zoygla.gr

Αγωγή Ε. Βενιζέλου κατά Θέμου Αναστασιάδη

Αποζημίωση ζητά με αγωγή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τους δημοσιογράφους Θέμο Αναστασιάδη και Μάκη Πολλάτο, αλλά και από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 98.9 FM, γιατί, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός, «κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής που μεταδόθηκε από τον παραπάνω σταθμό χθες, την Τετάρτη, 7 Απριλίου στις 11.30 πμ, διατύπωσαν σχόλια και ισχυρισμούς που προσβάλουν την πολιτική και κοινωνική μου προσωπικότητα και βασίζονται στη συνειδητή, σκόπιμη και επαγγελματικά οργανωμένη παραποίηση των πραγματικών δεδομένων με σκοπό να αποκομίσουν όφελος».

Οι δύο δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τον υπουργό, υποστήριξαν ότι τίθεται ζήτημα «πολιτικής απάτης» και «ηθικού ατοπήματος», σχετικά με τη σύμβαση-πλαίσιο για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το πρόγραμμα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού με την εταιρεία Ferrostaal και την επιστολή του υπουργού στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.

zougla.gr

Να πάρουν από τη Τζούλια Αλεξανδράτουτο το σκυλάκι της

Οι φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν να πάρουν από τη Τζούλια Αλεξανδράτουτο μικρό σκυλάκι της γιατί του φέρεται άσχημα. Σύμφωνα με την διευθύντρια της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, Λιάνα Αλεξανδρή η σταρ και ο μάνατζερ της κακομεταχειρίζονται το ζώο.

Κατά τις ημέρες του Πάσχα, η Τζούλια βρέθηκε στη Μύκονο και διασκέδασε τρώγοντας τζατζίκι και πίνοντας ούζο, το οποίο θεώρησε σωστό να προσφέρει και στον Ρομπέρτο, όπως αποκαλεί το μικρό σκυλάκι της. "Αυτό είναι βασανισμός και κακοποίηση ζώου. Θεωρούμε ότι πρέπει να αφαιρεθεί το σκυλί από τα χέρια της", υποστηρίζει η κα Αλεξανδρή στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Φυσικά η Τζούλια δεν άφησε ασχολίαστο το θέμα αυτό: "Κάποιους άλλους θα έπρεπε να κυνηγάνε οι φιλοζωικές, κάτι ζώα που είναι έξω". Κι όλα αυτά, γίνονται λίγο πριν κυκλοφορήσει το δεύτερο ερωτικό DVD, την έλευση του οποίου ανακοίνωσε η ίδια πρόσφατα.

«Υιοθέτησε έναν ηλικιωμένο»

Εκστρατεία με κεντρικό σύνθημα «Υιοθέτησε έναν ηλικιωμένο» εγκαινιάζει ο δήμος του Μιλάνου με στόχο την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη. Ο δήμος θα ενισχύει με 200 ευρώ μηνιαίως τις οικογένειες που θα «υιοθετήσουν» έναν ηλικιωμένο.

Δεν πρόκειται για συγκατοίκηση, αλλά για οικογένειες που θα δεχθούν να μοιρασθούν σημαντικές στιγμές της καθημερινότητας, το μεσημεριανό ή το βραδινό φαγητό, περιπάτους τις ημέρες των γιορτών, εξόδους για κινηματογράφο ή για θέατρο, φαγητό σε παραδοσιακά εστιατόρια και άλλα.

Οι ενδιαφερόμενες οικογένειες θα πρέπει να απαντούν σε σειρά ερωτήσεων και να υποβάλονται σε ειδικά τέστ από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Θα ακολουθεί η συνάντηση με τον ηλικιωμένο και αν η «χημεία» είναι καλή, θα ξεκινά η συναναστροφή.

Το πιλοτικό σχέδιο αυτής της ιδιαίτερης «υιοθεσίας», ακριβέστερα ανάθεσης (affido, στα ιταλικά), άρχισε πριν από δέκα χρόνια. Ο δήμος του Μιλάνου στοχεύει τώρα στην εξάπλωση της πρωτοβουλίας.

«Τα επίσημα στοιχεία, που διαθέτουμε, μάς λένε ξεκάθαρα ότι τα άτομα άνω των 65 χρόνων που συνεχίζουν να μένουν στο σπίτι τους ζουν καλύτερα και περισσότερα χρόνια» δηλώνει η σύμβουλος για την Κοινωνική Πολιτική Μαριολίνα Μογιόλι.

Απίθανο στήθος, χωρίς σιλικόνη


Μπορεί η Jane Selma να σώθηκε από του Χάρου τα δόντια, με αλεξίσφαιρο τις σιλικόνες στο στήθος της, όταν πυροβολήθηκε στο Ριο Ντε Τζανέιρο, όμως το «πλαστικό» αποτέλεσμα, δεν περνάει απαρατήρητο ακόμη και από το πιο άπειρο μάτι.

Μια νέα μέθοδος αυξητικής μαστών έκανε την εμφάνισή της, χωρίς παρενέργειες, με φυσικά αποτελέσματα και χωρίς ημερομηνία λήξης.

Το κλειδί στην νέα μέθοδο είναι ο μαστικός ιστός που μεταφέρεται από το κάτω μέρος του στήθους στο επάνω, με αποτέλεσμα να αυξάνει τον όγκο του, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται και ανόρθωση των μαστών.

Σύμφωνα με τον Βρετανό επιστήμονα Dr Κίρουαν η μέθοδος δεν ενδείκνυται για περιπτώσεις όπου ο μαστικός ιστός είναι αρκετά πεσμένος. Κι αν ανησυχείτε για την ευαισθητοποίηση των θηλών που επιφέρει μια τέτοιου είδους επέμβαση, ο Kίρουαν υπόσχεται ότι μπορεί να επέμβει στην αισθητική των θηλών, διατηρώντας ανέπαφη την αίσθησή τους.

Ισραήλ: Δημοσιογράφος κατηγορείται για κατασκοπεία

Μία ισραηλινή δημοσιογράφος βρίσκεται υπό κατ'οίκον περιορισμό για πέντε μήνες με τις κατηγορίες της κατασκοπείας και θέσης σε κίνδυνο της κρατικής ασφάλειας,ανέφεραν σήμερα πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.

Η Ανάτ Καμ,23 ετών,φέρεται να παρέδωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτς απόρρητα έγγραφα τα οποία είχε βγάλει σε φωτοαντίγραφα όταν υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό.

Φήμες για την υπόθεση είχαν κυκλοφορήσει στο Ισραήλ για εβδομάδες πριν αλλά οι αρχές δεν επέτρεπαν στα μέσα ενημέρωσης να αναφερθούν στο θέμα επικαλούμενες ότι πρόκειται για εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα.Σήμερα αυτή η απαγόρευση ήρθη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες,τα έγγραφα τα οποια η Καμ παρέδωσε στην εφημερίδα,μεταξύ άλλων αποκάλυπταν ότι ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε καταζητούμενους Παλαιστίνιους χωρίς προηγούμενα να προσπαθήσει να τους συλλάβει.

Αυξάνει ο αριθμός των νεκρών στη Βραζιλία

Έως και 60 άνθρωποι ενδεχομένως βρίσκονται στα συντρίμμια 45 σπιτιών που καταπλακώθηκαν χθες Τετάρτη από κατολίσθηση στην πόλη Νιτερόι, στην περιφέρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο, ανέφερε το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globo, επικαλούμενο τις δημοτικές αρχές.

Με περίπου 70 νεκρούς, η Νιτερόι είναι η περιοχή όπου καταγράφηκε ο χειρότερος απολογισμός από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που άρχισαν την Δευτέρα, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στην Πολιτεία του Ρίο, που σύμφωνα με μετεωρολόγους ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 48 ετών.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός που δόθηκε στην δημοσιότητα το απόγευμα χθες Τετάρτη έκανε λόγο για τουλάχιστον 200 νεκρούς στην Πολιτεία, όμως οι αριθμοί εκτιμάται ότι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Από την Δευτέρα, σημειώθηκαν τουλάχιστον 180 κατολισθήσεις, καταπλακώνοντας και καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια.

Οι αρχές ανέφεραν επίσης ότι 135 άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία.

Ο δήμαρχος του Ρίο, Εδουάρδου Πάες κάλεσε τους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου να μην καταλύσουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, τουλάχιστον 10.000 σπίτια αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης.

Δεν πάει στη Κεντρική Επιτροπή η Ντόρα

Η κ Μπακογιάννη θεωρεί ότι το κόμμα έχει πρόβλημα εσωστρέφειας, ενώ η χώρα περνά δύσκολες ώρες.

Με την απουσία της θα σφραγίσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ -την Κυριακή- η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να προχωρήσουν οι αλλαγές που έχει προτείνει.

Συνεργάτες της πρώην υπουργού τόνιζαν ότι η οικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη και δεν χωρά κλίμα εσωστρέφειας από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στα εσωτερικά της ΝΔ αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι σήμερα «ελέγχει μόνο ένα μέρος του κόμματος και πρέπει να είμαστε ανεκτικοί μέχρι το συνέδριο για να δούμε αν θα ελέγξει το σύνολο του».

Την Κυριακή, η Κεντρική Επιτροπή θα κληθεί, πρώτον, να εγκρίνει τις προτάσεις που παρουσίασε στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης ο κ. Σαμαράς και, δεύτερον,να εισηγηθεί προς το Συνέδριο τις σχετικές αλλαγές στο γαλάζιο καταστατικό.

Επικυρώθηκε νόμος για "μίνι ασυλία" στον Μπερλουσκόνι

Τον νόμο που «παγώνει» για 18 μήνες όλες τις δίκες σε βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επικύρωσε και με τη δική του υπογραφή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο νόμος είχε εγκριθεί στις 10 Μαρτίου με ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο της Ρώμης και τη στήριξη των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης «Λέγκα του Βορρά» και «Λαός της Ελευθερίας», στο πλαίσιο του «εύλογου κωλύματος» (del legittimo impedimento), στη λογική, δηλαδή, ότι ο πρωθυπουργός έχει υψηλές ευθύνες και δεν μπορεί να παραμελεί τη διακυβέρνηση της χώρας για να παρακολουθεί τις διάφορες δικασίμους. To μέτρο ισχύει, τόσο για τον πρωθυπουργό, όσο και για τους υπουργούς του.

«Τώρα, θα μπορέσουμε να εργασθούμε αποδοτικά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την υπογραφή του, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμμία αντισυνταγματική σκιά», δήλωσε ο Σ. Μπερλουσκόνι.

Βιασμός 11χρονης με γνωριμία μέσω Facebook

Σοκ στην κυπριακή κοινή γνώμη προκάλεσε υπόθεση βιασμού από 38χρονο 11χρονης, την οποία γνώρισε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, ο οποίος υπηρετεί στην Εθνική Φρουρά ως Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την πενθήμερη κράτησή του. Ο δράστης αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, διαφθορά νεαρής κάτω των 13 ετών και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην Αστυνομία, η ανήλικη κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 38χρονο σε άγνωστη τοποθεσία στη Λεμεσό, στις 15 Μαρτίου. Μία βδομάδα μετά, το κορίτσι ανέφερε στη μητέρα του τι είχε συμβεί.

Εξομολογήθηκε ότι γνώρισε τον άνδρα στο Facebook. Εκεί αντάλλαξαν τηλέφωνα και είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες. Στη συνέχεια, συμφώνησαν να συναντηθούν και με την πρώτη γνωριμία, ο 38χρονος τη βίασε.

Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του, αλλά ισχυρίστηκε πως δεν είχε αντιληφθεί ότι το κορίτσι ήταν μόλις 11 ετών. Ο 38χρονος είναι διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αρχαία Κόρινθο

Ληστεία πρατηρίου υγρών καυσίμων σημειώθηκε χθες στις 10 παρά 25 το βράδυ στα Φανάρια Αρχαίας Κορίνθου. Δύο άτομα με κουκούλες εισήλθαν στο βενζινάδικο και με την απειλή κοντόκαννων όπλων, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσόν και διέφυγαν. Τους δράστες αναζητά η αστυνομία.

Thebest.gr

Η British Airways και η Iberia υπέγραψαν συμφωνία συγχώνευσης

Η British Airways και η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia υπέγραψαν συμφωνία συγχώνευσης και δημιουργίας μίας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο.

Η συγχώνευση, η οποία είχε προσωρινά συμφωνηθεί το Νοέμβριο του περασμένου έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Σε μια δήλωση οι δύο εταιρείες είπαν ότι η συγχώνευση θα ωφελήσει τους μετόχους, τους εργαζόμενους και τους πελάτες.

Αναμένεται να γλιτώσει τις αεροπορικές εταιρείες 400 εκ. ευρώ το χρόνο.

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται International Airlines Group, αλλά το brand των BA και Iberia θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Η εταιρεία θα έχει την έδρα του στο Λονδίνο, με τους μέτοχους της ΒΑ να διατηρούν το 55% της ιδιοκτησία της εταιρείας.

Συνολικά, ο όμιλος θα λειτουργήσει 408 αεροσκάφη και θα μεταφέρουν περισσότερους από 58 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Απέσυρε η κυβέρνηση την παρακράτηση του 8%

Απέδωσαν οι σκληρές αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου για την παρακράτηση φόρου 8% στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναγκάστηκε να αποσύρει την διάταξη.


Συνολικά, 23 αλλαγές έκανε στο φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή.

Επίσης η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε χαμηλότερα τεκμήρια για τα ακίνητα έως 80 τμ, αντιθέτως κάνει ακόμη πιο αυστηρά τα τεκμήρια για τα ακριβά αυτοκίνητα και τα ακίνητα άνω των 300 τμ. Τέλος δεν θα φορολογείται η αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, η απόφαση να αποσύρει τη διάταξη για την παρακράτηση του 8% προέκυψε από ως αποτέλεσμα της πρόβλεψης ότι η αγορά θα επιβαρυνόταν υπέρμετρα. Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της τόνισε σχετικά ότι θα μπορούσε να γίνει η διασταύρωση στοιχείων για την αποκάλυψη πλαστών τιμολογίων, μέσω του ελέγχου ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για τις γυναίκες

Τρία νέα προγράμματα για την προώθηση της απασχόλησης και την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Το πρώτο, διάρκειας τεσσάρων ετών, αφορά στην πρόσληψη 40.000 ανέργων και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.

Το δεύτερο πρόγραμμα, που προβλέπει την πρόσληψη 25.000 ανέργων, είναι διετές και συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση 4.000 γυναικών, ηλικίας 22-64 ετών, οι οποίες δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις ηλεκτρονικά στο www.oaed.gr από την Παρασκευή 9 Απριλίου. Την ίδια ημέρα και στον ίδιο ιστότοπο θα ανακοινωθούν και όλες οι λεπτομέρειες για τα προγράμματα.

Παγώνουν οι χρηματοδοτήσεις στα ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου αναστέλλονται για το τρέχον έτος οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών της χώρας.

Ενημερώνοντας σχετικά τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, η Υπουργός τονίζει σε επιστολή της πως «σήμερα, ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε σκληρές οικονομικές θυσίες» και η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει αποδεκτή «όχι μόνον ως αναγκαία, αλλά και ως συμβατή προς τους σκοπούς των Ιδρυμάτων σας, ενέργεια».

Αποδέκτες της σχετικής επιστολής είναι το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, το Πνευματικό Ίδρυμα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, το Ίδρυμα ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.

Αεροσκάφος της United Airlines που εκτελούσε την πτήση 663 από την Ουάσινγκτον στο Ντένβερ προσγειώθηκε με ασφάλεια μετά από επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη ενός επιβάτη αλλά το περιστατικό πιθανότατα δεν αποτέλεσε σοβαρή απειλή.

"Φαίνεται ότι το εν λόγω άτομο μάλλον κάπνιζε στην τουαλέτα και έκανε ένα ατυχές σχόλιο" όταν ρωτήθηκε τι συνέβη από μέλος του πληρώματος, δήλωσε αξιωματούχος.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 757 προσγειώθηκε στο Ντένβερ στις 04:00 ώρα Ελλάδας έχοντας προηγουμένως συνοδευτεί από δυο μαχητικά F-16, σύμφωνα με την διοίκηση αεράμυνας βόρειας Αμερικής.

Το ABC News, επικαλούμενο στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, μετέδωσαν νωρίτερα ότι οι αστυνομικοί συνοδοί της πτήσης συνέλαβαν έναν άνδρα, υπήκοο Κατάρ, διότι "προσπάθησε να βάλει φωτιά στα παπούτσια του" εν πτήσει. Το CNN ανέφερε ότι ο άνδρας ήταν ένας μεσαίου επιπέδου διπλωμάτης, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε γιατί παρέμεινε τόση ώρα στην τουαλέτα του αεροσκάφους απάντησε "κάτι για το ότι προσπάθησε να βάλει φωτιά στο παπούτσι του".

Την Δευτέρα κυκλοφορεί το δεύτερο dvd της Τζούλιας

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα αναμένεται να κυκλοφορήσει στα περίπτερα το καινούριο dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Σύμφωνα με το star.gr πρόκειται για ένα dvd 22 λεπτών. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί στο facebook μια σελίδα, η οποία υπόσχεται στα μέλη της ότι θα δουν το dvd μέσω διαδικτύου πριν την κυκλοφορία του. Γίνεσαι μέλος και ακολουθώντας μια σειρά από οδηγίες, σου έρχονται κάποιοι μυστικοί κωδικοί στο κινητό. Φυσικά dvd δεν είδαν και ούτε θα δουν πριν από την κυκλοφορία του. Απλώς καταχρεώθηκαν!

Η Τζούλια Αλεξανδράτου πάντως ανακοίνωσε και επισήμως την επικείμενη κυκλοφορία του 2ου DVD της. Σύμφωνα με τον μάνατζέρ της Μένιο Φουρθιώτη: "Θα έχει backstage υλικό από το πρώτο DVD αλλά και δύο συνεντεύξεις-φωτιά που γυρίστηκαν λίγες μέρες μετά τη μαγνητοσκόπηση της πρώτης ταινίας ερωτικού περιεχομένου"

Τρισέ: "Δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας"

Ανακούφιση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος πριν από λίγο ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας που συμφώνησαν οι ηγέτες της ΕΕ τον προηγούμενο μήνα.

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ χαιρετίζει τη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωζώνης στις 25 Μαρτίου για την Ελλάδα. Στηρίζουμε πλήρως την πρόθεση στενότερης παρακολούθησης των οικονομικών και δημοσιονομικών κινδύνων και τα μέτρα αποτροπής τους», είπε μεταξύ άλλων ο Τρισέ και παράλληλα ζήτησε την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.

Ένας κρεοπώλης και ένας μανάβης έβρασαν 16χρονη με πατάτες και την έφαγαν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη ενός κρεοπώλη και ενός μανάβη από την Ρωσία που τεμάχισαν ένα 16χρονο κορίτσι, το έβρασαν στην κατσαρόλα με πατάτες και το έφαγαν.

Το τραγικό περιστατικό αποκαλύφθηκε κατά τις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό μιας 16χρονης μαθήτριας, που είχε εξαφανιστεί τον Ιανουάριο του 2009.

Μετά από εντατικές έρευνες διαπιστώθηκε, προκαλώντας σοκ σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι ένας κρεοπώλης και ένας μανάβης είχαν αρπάξει το κορίτσι, το σκότωσαν με φρικιαστικό τρόπο, τεμάχισαν το σώμα της και το έβρασαν στην κατσαρόλα να το φάνε.

Ο κανιβαλισμός αυτών των δύο σάτυρων έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών, αφού η διαστροφή τους είναι τόσο μεγάλη που ανάγκασαν την φίλη του θύματος να δοκιμάσει το φαγητό, χωρίς να ξέρει φυσικά περί τίνος πρόκειται.

Ο δικαστής πάντως δεν άντεξε τις φρικιαστικές φωτογραφίες και ζήτησε να διακοπεί η δίκη.

Στο νοσοκομείο «Νίμιτς» ο Γιώργος Παπανδρέου

Στο νοσοκομείο «Νίμιτς» βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να ευχηθεί και από κοντά τα «περαστικά» στον Ανδρέα Λοβέρδο, που νοσηλεύεται από το πρωί της Δευτέρας.

Η κατάσταση της υγείας του υπουργού Εργασίας βελτιώνεται καθημερινά, ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης

Σύμφωνα και το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Λοβέρδος εργάζεται κανονικά από την Τετάρτη και δέχεται τους συνεργάτες του.

Όπως έγινε γνωστό, οι επαφές του υπουργού επικεντρώνονται στο «καυτό» θέμα του ασφαλιστικού, ενόψει και της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Εγκατέλειψε το μοναστήρι η ηθοποιός

Στο τέλος του φτάνει σιγά, σιγά το θρίλερ με την εξαφάνιση της γνωστής ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη η οποία είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να κλειστεί σε Μοναστήρι.

Όπως έγινε γνωστό η Ναταλία επέστρεψε οριστικά στο σπίτι της και απ’ ότι όλα δείχνουν επιχειρεί τώρα να χτίσει μία καινούργια ζωή.

Μόνο στήριγμά της αυτές τις ώρες είναι η μητέρα της Τζενη η οποία της κρατάει συντροφιά και την βοηθάει να προσαρμοστεί στην καινούργια της ζωή.

Πάντως σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Espresso», η γνωστή ηθοποιός είναι ιδιαίτερα διστακτική να βγει έξω από το σπίτι και αποφεύγει να επικοινωνήσει ακόμα και με τις φίλες της που εμπιστευόταν την περίοδο του μοναχισμού.

Μάλιστα όπως γράφει η εφημερίδα η μητέρα της την παροτρύνει να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό ο οποίος μπορεί να την βοηθήσει αυτές τις δύσκολες ώρες.

Σύμφωνα με το στενό της περιβάλλον η Ναταλία βγήκε από το σπίτι μόνο τη Μ. Παρασκευή και αυτό για να προσκυνήσει τον Επιτάφιο σε εκκλησάκι που βρίσκεται στην Παλλήνη.

Πλέον είναι κατανοητό ακόμα στη μονή Μοίρας στην Κρήτη όπου φιλοξενήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου ότι η γνωστή ηθοποιός δεν πρόκειται να επιστρέψει. Το μόνο που μένει τώρα είναι να βρει τη δύναμη να κάνει μία καινούργια αρχή στη νέα της ζωή.

Star.gr

Περισσότερα από 35.000 κατασχεμένα Ι.Χ σε δημοπρασίες

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι τράπεζες στο χώρο του αυτοκινήτου, μετά την ανθηρή περίοδο χρηματοδότησης της αγοράς, , καθώς πληροφορίες αναφέρουν, ότι ήδη περισσότερα από 35.000 κατασχεμένα Ι.Χ. έχουν ενταχθεί στον αχανή στόλο των πιστωτικών ιδρυμάτων!

Τραπεζικά στελέχη που παρακολουθούν τον κλάδο κάνουν λόγο για εικόνα «καμένης γης», ή ορθότερα «νεκροταφείου οχημάτων», καθώς:

Στις τράπεζες έχουν περιέλθει πλέον πολύ περισσότερα οχήματα από όσα θα φανταζόταν και ο πιο απαισιόδοξος , ενώ την ίδια ώρα η κατάρρευση της ζήτησης μεταχειρισμένων οχημάτων, ιδιαίτερα στην κατηγορία των πολυτελών Ι.Χ. και των αυτοκινήτων γενικά μεγάλου κυβισμού μετατρέπει κάθε όχημα που καταλήγει σε γκαράζ τράπεζας σε πηγή μεγάλων ζημιών.

Οι καταθέτες απέσυραν 10 δις ευρώ από τις τράπεζες

Με σημερινό δημοσίευμα των FT, το οποίο επικαλείται στοιχεία απο την ΤτΕ, οι Έλληνες καταθέτες κατά τους 2 πρώτους μήνες του 2010, μετέφεραν στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους 10 δις. ευρώ, ποσό το οποίο ισούται με το 4,5% του συνόλου του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζίτη, οι μεταφορές καταθέσεων προκαλούν ανησυχία, ανάμεσα σε εύπορους Έλληνες, αναφορικά με την διατήρηση των στοιχείων του ενεργητικού στη χώρα, δεδομένης της αυξανόμενης αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πολλοί αποταμιευτές επέλεξαν να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στις θυγατρικές των τραπεζών τους εκτός Ελλάδα, σε περιοχές όπως η Κύπρος και το Λουξεμβούργο, αντί να στραφούν σε ιδρύματα του εξωτερικού.

Άλλοι μετέφεραν, σύμφωνα με τον τραπεζίτη, καταθέσεις σε τοπικές θυγατρικές ξένων τραπεζών. "Αναμένουμε τα κεφάλαια αυτά να επιστρέψουν γρήγορα όταν η κρίση θα έχει επιλυθεί", πρόσθεσε.

Πάντως διαψεύδεται η φημολογία περί απόσυρσης η μεγάλης ονομαστικής αξίας νομισμάτων όπως € 200 και € 500 για να τα τοποθετήσουν σε χρηματοκιβώτια ή να τα κατέχουν σε μετρητά κάτω από το στρώμα.

Το πρώτο πλωτό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας

Στις βόρειες ακτές της Ρωσίας πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του τον επόμενο χρόνο ένα κάπως ιδιαίτερο πλοίο: είναι το Ακαντέμικ Λομονόσοφ, o πρώτος πλωτός πυρηνικός σταθμός από τους επτά που θα έχουν κατασκευαστεί έως το 2015 στα ναυπηγεία της Βαλτικής. Το Ακαντέμικ Λομονόσοφ, όπως και τα υπόλοιπα έξι πλοία, θα έχει στο κατάστρωμά του δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες τύπου KLT 40, οι οποίοι θα παράγουν 70 μεγαβάτ ηλεκτρισμού -ποσότητα αρκετή για την τροφοδοσία μιας πόλης 200.000 κατοίκων. Ο στόλος των πυρηνικών σταθμών θα πλέει κυρίως στη ρωσική Αρκτική Θάλασσα. Κάποια από αυτά τα πλοία θα χρησιμοποιηθούν για τη τροφοδοσία των υπεράκτιων εγκαταστάσεων της εταιρίας πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου Gazprom.

Αυτή είναι μια από τις θεαματικές πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται σε διεθνές επίπεδο για τους πυρηνικούς σταθμούς μικρού και μεσαίου μεγέθους. Σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 15 τέτοιες εγκαταστάσεις σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής σε διάφορες χώρες: Από τη Νότια Κορέα έως την Ιαπωνία και από τη Νότια Αφρική έως την Αργεντινή και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μπαράκ Ομπάμα διακήρυξε την επιστροφή των ΗΠΑ στην πυρηνική ενέργεια με ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή νέων μονάδων «κάθε μια από τις οποίες - όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός πρόεδρος - θα απαλλάξει την ατμόσφαιρα από 16 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα».

Επιστημονική έρευνα για τις επιθανάτιες εμπειρίες

Οι επιθανάτιες εμπειρίες (near-death) πιθανόν να οφείλονται στα αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα των ασθενών, σύμφωνα με μια νέα σλοβενική επιστημονική έρευνα, που έρχεται μάλλον να απομυθοποιήσει τις εν λόγω καταστάσεις. Οι άνθρωποι που έχουν τέτοιες εμπειρίες, είναι φώτα που αναβοσβήνουν στο βάθος ενός τούνελ, μυστικιστικά αισθήματα γαλήνης, συναντήσεις με αγγελικές οντότητες ή απλώς βλέπουν τον εαυτό τους από ψηλά στη διάρκεια ενός εμφράγματος και μέχρι να αποκτήσουν ξανά τη συνείδησή τους. Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάριμπορ, υπό την Ζαλίκα Κλέμεντς- Κέτις, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Critical Care", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.

Οι επιθανάτιες εμπειρίες αναφέρονται από πολλούς ανθρώπους (σε ποσοστό 11 έως 23%) που επέζησαν μετά από ένα έμφραγμα, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα.

Η αιτία για αυτές τις εμπειρίες αποτελεί πεδίο έντονης διαμάχης. Μερικοί τις αποδίδουν σε καθαρά φυσιολογικούς μηχανισμούς, ενώ άλλοι βλέπουν υπερβατικό δάχτυλο!

Ό,τι και να συμβαίνει πάντως, πολλοί που βίωσαν τέτοιες εμπειρίες, δήλωσαν εκ των υστέρων ότι άλλαξε η ζωή τους.

Οι Σλοβένοι ερευνητές μελέτησαν 52 περιστατικά εμφραγμάτων σε τρία μεγάλα νοσοκομεία, εκ των οποίων 42 ήσαν άνδρες.

Η μέση ηλικία των ασθενών ήταν 53 ετών και 11 από αυτούς είχαν επιθανάτιες εμπειρίες. Αν και δεν υπήρχε κάποιος άλλος κοινός παρονομαστής, διαπιστώθηκε ότι σε όλες τις περιπτώσεις επιθανάτιας εμπειρίας, υπήρχαν υψηλά επίπεδα διοξειδίου στο αίμα του ασθενούς και, σε μικρότερο βαθμό, καλίου.

Έρευνες απαιτούνται για να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω ευρήματα, σε μεγαλύτερο δείγμα ασθενών.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις παρόμοιες με αυτές που αναφέρονται στις επιθανάτιες εμπειρίες. Παραμένει όμως ασαφές, από τη νέα σλοβενική έρευνα, σε ποιο βαθμό οι αυξημένες ποσότητες διοξειδίου υπήρχαν πριν το έμφραγμα ή προκλήθηκαν από αυτό.

Για "άλλη μια ψηφίδα στο παζλ" έκανε λόγο η υπεύθυνη της έρευνας, κ. Ζαλίκα Κλέμεντς-Κέτις.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη έρευνα, υπό τον δρ. Σαμ Πάρνια του βρετανικού πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, η οποία είναι η μεγαλύτερη του είδους της διεθνώς και ελπίζεται ότι, όταν ολοκληρωθεί, θα ρίξει περισσότερο φως στο ζήτημα των εξωσωματικών και επιθανάτιων εμπειριών.

Πηγή: ΑΠΕΜΠΕ

Η Αλ Κάιντα απειλεί το Μουντιάλ!

Εμείς, πριν από κάνα μήνα περίπου, είχαμε γράψει ότι "εκφράζονται" έντονοι φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στο Μουντιάλ.. με σκοπό την πώληση υψηλότατων συμβαλαίων και συστημάτων ασφάλειας Ελληνικού τύπου "C4I" ! Ιδού λοιπόν η επιβεβαίωση...

Ο μεγαλύτερος φόβος των διοργανωτών σε διεθνή γεγονότα, έχει να κάνει με κάποιο πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα και η Αλ Κάιντα με απειλητικό μήνυμα μέσω του διαδικτύου, φρόντισε να βάλει στην... πρίζα, όσους ασχολούνται με το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Συγκεκριμένα, η αραβική τρομοκρατική οργάνωση απειλεί για χτύπημα στον αγώνα των ΗΠΑ με την Αγγλία, προειδοποιώντας για εκατοντάδες νεκρούς!

"Πόσο φανταστικό θα ήταν αν στη διάρκεια του αγώνα των ΗΠΑ με την Αγγλία (12/6), που θα μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση, ένα κατάμεστο στάδιο γινόταν άνω κάτω από την έκρηξη μίας βόμβας και ο αριθμός των νεκρών θα έφτανε τις εκατοντάδες, αν το ήθελε και ο Αλάχ;", αναφέρει το απίστευτο μήνυμα των μελών της Αλ Κάιντα σε ιστοσελίδα στο Internet!

Στη λίστα των στόχων της Αλ Κάιντα είναι και οι εθνικές ομάδες της Ιταλίας, της Γαλλίας αλλά της Γερμανίας, των οποίων οι αρχηγοί των κρατών θεωρούνται από τους άραβες σταυροφόροι κατά του Ισλάμ!

Με ανάλογο τρόπο κλείνει το μήνυμα των τρομοκρατών, απευθυνόμενο μάλιστα στον ίδιο τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, τονίζοντας πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που θα μπουν στο γήπεδο θα είναι αδύνατο να ανιχνευθούν από την ασφάλεια των γηπέδων.

"Ολοι μηχανισμοί ανίχνευσης που θα στείλουν οι Αμερικανοί αφού διαβάσουν αυτό το κείμενο, δεν θα είναι αρκετοί για να βρουν πώς μπήκαν τα εκρηκτικά μέσα στο στάδιο και αυτό για ένα λόγο που θα ανακοινώσουμε σύντομα. Ετσι οι προετοιμασίες σας για το Μουντιάλ πρέπει να αρχίσουν από το μηδέν, έτσι κύριε Μπλάτερ;".

sport.gr

Επικίνδυνη η τροποποιημένη πατάτα, λέει τώρα η ΕΕ

Επικίνδυνη για την υγεία μπορεί να είναι η γενετικά τροποποιημένη πατάτα Amflora, που πρόσφατα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως διευκρίνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας Τζον Ντάλι, η πατάτα αυξάνει την αντίσταση στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη, ο κ. Ντάλι τόνισε ότι οι επιστήμονες δεν αποκλείουν τη μεταφορά στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα του γονίδιου nptll που περιέχεται στην πατάτα Amflora κι ευθύνεται για την αλλαγή της αντίδρασης του οργανισμού στα αντιβιοτικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή πρόσφατα ενέκρινε την καλλιέργεια αλλά και τη χρήση για την παραγωγή ζωοτρόφων της πατάτας Amflora, ο σπόρος της οποίας παρασκευάζεται από την γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BASF.

Ο επίτροπος παραδέχτηκε ότι σύμφωνα με την τρίτη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), που έλαβε υπόψη της η Επιτροπή, δεν αποκλείονται δυσμενείς επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου και των ζώων, καθώς και στο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα από τη διάθεση στην αγορά της συγκεκριμένης πατάτας.

Μάλιστα, ο επίτροπος δεν απέρριψε τις κατηγορίες για επιστημονικές ανακολουθίες στις γνωμοδοτήσεις της EFSA σχετικά με τις επιπτώσεις από τη διάθεση της μεταλλαγμένης πατάτας.

Με αφορμή την απάντηση της επιτροπής ο κ. Αρσένης δήλωσε ότι «η επιτροπή με τη στάση της δημιουργεί υπόνοιες ότι δεν αποφασίζει με γνώμονα τη δημόσια υγεία και τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία. Δίνει την εικόνα ότι από τη στιγμή που και ευρωπαϊκές εταιρείες άρχισαν να παράγουν μεταλλαγμένα προϊόντα, προσπαθεί πάση θυσία να εγκρίνει την καλλιέργεια των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη. Μάλιστα, απαντώντας ότι η απόφασή της στηρίζεται στις στατιστικά πιο πιθανές επιπτώσεις και όχι στις επιστημονικά βεβαιωμένες, δείχνει ότι πειραματίζεται με τη δημόσια υγεία για να προστατεύσει τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών διάθεσης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών».

29χρονος συνελήφθη στο Κιάτο με μισό κιλό ηρωίνης

Στο Κιάτο χθες το μεσημέρι, συνελήφθη, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης ανδρών του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ένας 29χρονος, για κατοχή σημαντικής ποσότητας ηρωίνης, προοριζόμενη για εμπορία.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν, ηρωίνη βάρους 530 γραμμαρίων, μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας κι ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο χρησιμοποιούμενο για μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο 29χρονος κατά τη στιγμή της επέμβασης της αστυνομίας, προσπάθησε να διαφύγει, προκαλώντας τροχαίο ατύχημα, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης του προέβαλε αντίσταση.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κιάτου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Επίσης, στην Μελιγού Κυνουρίας, αστυνομικοί του τμήματος Παραλίου Άστρους συνέλαβαν έναν κάτοικο της περιοχής, γιατί στην κατοχή του βρήκαν και κατάσχεσαν μια αυτοσχέδια συσκευασία με χασίς βάρους 23 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ναυπλίου αργότερα σήμερα.

Ο Κινέζος που κοιμόταν με 500 γυναίκες!

Μια μέρα χωρίς σεξ ήταν μια μέρα χαμένη για τον 47χρονο Κινέζο αξιωματούχο. Αυτό δείχνουν τα ημερολόγια που έπεσαν στην αντίληψη της γυναίκας του, και στα οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις συναντήσεις που είχε με γυναίκες τα τελευταία χρόνια.

Ο πρώην κρατικός αξιωματούχος από την πόλη Ανκινγκ στην κεντρική Κίνα είναι ο τελευταίος των μανδαρίνων του κομμουνιστικού κόμματος που πέφτει σε δυσμένεια, και αντιμετωπίζει φυλάκιση για τις σεξουαλικές του περιπέτειες.

Όπως γράφει η Xinan Evening News, ο αξιωματούχος είχε μετακομίσει πρόσφατα στην πόλη από την επαρχία, και είχε ό,τι είχε επιθυμήσει στη ζωή του: καλή δουλειά με προοπτικές, ένα παιδί στο πανεπιστήμιο και μια καλή γυναίκα που επίσης εργαζόταν.
Τα προβλήματα άρχισαν όταν ο 47χρονος αποφάσισε να μένει πιο πολλές ώρες στο γραφείο. Έλεγε τότε στη γυναίκα του ότι έπρεπε να συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όλα πήγαιναν καλά. Όταν όμως άρχισε να περνά ολόκληρη τη νύχτα εκτός σπιτιού, τα πράγματα άλλαξαν.

Σε μια επίσκεψή της στα πεθερικά της η ανήσυχη σύζυγος ανακάλυψε ένα σημείωμα που αποδείκνυε ότι ο σύζυγός της είχε δεχτεί περίπου 66.000 δολάρια από μια γυναίκα καθώς και ημερολόγια.

Διαβάζοντας τα ημερολόγια βρήκε λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές «αποδράσεις» του συζύγου της, καθώς και αναφορές για βιντεοσκοπημένες συναντήσεις με τις ερωμένες του. Ιδιαίτερα ενοχλημένη η σύζυγος, είπε όσα έμαθε σε ένα φίλο, ο οποίος και ενημέρωσε σχετικά τις αρχές πειθαρχικού ελέγχου. Ο ίδιος λίγο αργότερα ομολόγησε πως τοπικοί επιχειρηματίες του έδιναν χρήματα με αντάλλαγμα τη βοήθειά του σε υποθέσεις τους, και, με τα χρήματα αυτά, πλήρωνε τις γυναίκες.

«Ηταν απασχολημένος 8 ώρες ψάχνοντας χρήματα και 8 ώρες ως χούλιγκαν που αναζητούσε σεξ», φέρεται να είπε ο εισαγγελέας της υπόθεσης.

Στην πρώτη σελίδα του ημερολογίου του γράφει: «Το 2003 θέλω να κάνω σεξ με τουλάχιστον 56 γυναίκες και να έχω δύο ερωμένες από αξιότιμες οικογένειες».

Καθώς φαίνεται, εκπλήρωσε τους στόχους του και με το παραπάνω. Τα τρία ημερολόγιά του δείχνουν ότι έκανε σεξ με περίπου 500 γυναίκες...

Παρά τους κανονισμούς που υιοθετήθηκαν στην Κίνα από το 1988 για την αποτροπή σεξουαλικών «παραπτωμάτων» από αξιωματούχους, αρκετοί τους παραβίασαν και βρέθηκαν κατηγορούμενοι.

ΗΠΑ: Ανδρας αποπειράθηκε να πυρποληθεί εν πτήσει

Ένας άνδρας, εργαζόμενος στην πρεσβεία του Κατάρ στην Ουάσινγκτον, συνελήφθη χθες, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να βάλει φωτιά στα παπούτσια του ενώ ταξίδευε με αεροσκάφος της United Airlines προς το Ντένβερ.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και το περιστατικό πιθανότατα οφείλεται σε ...παρεξήγηση, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, το παράπτωμα του Μοχάμεντ αλ Μοντάντι ήταν ότι κάπνιζε στην τουαλέτα του αεροσκάφους.

«Φαίνεται ότι το εν λόγω άτομο μάλλον κάπνιζε στην τουαλέτα και έκανε ένα ατυχές σχόλιο» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 757, συνοδεία δύο μαχητικών F-16, προσγειώθηκε στο Ντένβερ στις 9 το βράδυ τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας).

Το ABC News, επικαλούμενο στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, μετέδωσαν νωρίτερα ότι οι αστυνομικοί συνοδοί της πτήσης συνέλαβαν έναν άνδρα, υπήκοο Κατάρ, διότι «προσπάθησε να βάλει φωτιά στα παπούτσια του» εν πτήσει.

Κατά το ABC News ο διπλωμάτης ονομάζεται Μοχάμεντ αλ Μοντάντι και είναι τρίτος γραμματέας και υποπρόξενος στην πρεσβεία του Κατάρ στην Ουάσινγκτον.

Στην Αθήνα τον Μάιο ο Ερντογάν

Την εντατικοποίηση των διερευνητικών επαφών για το Αιγαίο και τη συγκρότηση Συμβουλίου Υψηλής Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας αποφάσισαν ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Δρούτσας και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου στη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Άγκυρα.

Όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί την Αθήνα στα μέσα Μαΐου. Τότε θα υπογραφεί και το σύμφωνο για το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας, που θα προβλέπει τη διμερή συνεργασία μεταξύ δέκα υπουργείων, σε τομείς όπως η Ενέργεια, οι Μεταφορές και το Περιβάλλον.

Ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν «ιστορικής σημασίας» και δήλωσε ότι πρόθεση της τουρκικής πλευράς είναι να συναντώνται οι δύο πρωθυπουργοί τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

Άμεσα, ακόμη και πριν από την επίσκεψη Ερντογάν, θα αναθερμανθούν οι διερευνητικές επαφές για το Αιγαίο, των οποίων, από ελληνικής πλευράς θα προΐσταται ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης. Παράλληλα, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην υιοθέτηση πέντε νέων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Η σχέση διατροφής - καρκίνου

Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών έχει μόνο μια μέτρια επίδραση στην προστασία από τον καρκίνο, όπως προκύπτει από νέα μελέτη στην οποία εξετάστηκε η σύνδεση μεταξύ της διατροφής και της ασθένειας. Στη μελέτη, που συμμετείχαν 500.000 Ευρωπαίοι εθελοντές, διαπιστώθηκε ότι η προτροπή διαφόρων οργανισμών, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που συνιστούν να τρώμε δύο σαλάτες και τρία φρούτα την ημέρα για να προστατευτούμε από τον καρκίνο, ουσιαστικά καταρρέει.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Πάολο Μποφέτα από την Ιατρική Σχολή Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, έλαβαν υπόψη όλους τους παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα και τη γυμναστική, για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους. Οπως προκύπτει από τη μελέτη που πραγματοποίησαν, στην καλύτερη περίπτωση δύο πρόσθετες μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα μπορεί να αποτρέψουν το 2,6% των καρκίνων στους άντρες και το 2,3% των καρκίνων στις γυναίκες, ποσοστά πολύ μικρότερα από το 30% που πιστευόταν μέχρι πρότινος.

Ας προσέχει ο Παπανδρέου γιατί, εκτός από τους "κερδοσκόπους" μάλλον, κερδίζουν και "κυβερνητικοί" σε βάρος της Ελλάδας..

Τα Spreads έπιασαν τις 456 μονάδες βάσεις.. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα είναι η χώρα των "ρεκόρ" και δη των αρνητικών.. Αιτία ; η φημολογούμενη "ανώνυμη" κυβερνητική πηγή που έσπειρε τον πανικό σε άτυπες συνομιλίες - παροχή πληροφοριών σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης..

Καλά θα κάνει ο Πρωθυπουργός να επανεξετάσει "ποιούς" έχει γύρω του και να δει αν "κάποιοι" τριγύρω του κερδίζουν από τούτη την κατάσταση.. Το λέγω τούτο, με πλήρη γνώση διότι, όταν έκανε την περίφημη υποτίμηση ο Σημίτης για να μπει η χώρα στην ΟΝΕ, το γνωρίζανε μόνο ο Υπουργός Οικονομικών, ο Καρατζάς σαν Διοικητής της ΤτΕ και ο Πρωθυπουργός.. Κι όμως, κάποιοι κερδίσαν τότε 33δις δραχμές σε μια βδομάδα.. Ποιός από τους τρεις μίλησε ;;; Ποιός "έβγαλε" γρήγορο χρήμα ;;

Πρόσθετη αποζημίωση για απενεργοποίηση του Κοζλοντούι

Έγκριση αναφοράς για πρόσθετη αποζημίωση 300 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Κοζλοντούι.

Αναφορά για πρόσθετη αποζημίωση 300 εκατ. ευρώ για την απενεργοποίηση των αντιδραστήρων 1 και 4 του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι στη Βουλγαρία, ενέκρινε η επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως ανακοινώθηκε, η ευρωπαϊκή συμβολή στο σχετικό πρόγραμμα για το Κοζλοντούι στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην οικονομική στήριξη για την περιβαλλοντική συμμόρφωση του σταθμού με τα διεθνή πρότυπα και τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών εγκαταστάσεων.

Αυτές οι εξελίξεις, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ίδια ανακοίνωση, θα έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση των συνθηκών στην παραγωγή ενέργειας, τη μεταφορά και τη διανομή, καθώς και τη διασφάλιση της προμήθειας ενέργειας στη χώρα.

Θάνατος 13χρονης πέντε μέρες μετά το γάμο της με 30χρονο

Ένα 13χρονο κορίτσι πέθανε από κολπική αιμορραγία πέντε ημέρες μετά το γάμο που την ανάγκασαν να κάνει με 30χρονο.

Ένα 13χρονο κορίτσι στην Υεμένη πέθανε από κολπική αιμορραγία πέντε ημέρες μετά το γάμο που το υποχρέωσαν να κάνει με έναν 30χρονο, ανακοίνωσε σήμερα μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαναά.

Ο θάνατος του κοριτσιού σημειώνεται τη στιγμή που ένας νέος νόμος, ο οποίος ορίζει τα 17 χρόνια ως κατώτερη ηλικία γάμου για ένα κορίτσι, αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης στην Υεμένη, με τις γυναικείες οργανώσεις να τον υποστηρίζουν και τους ισλαμιστές και τους συντηρητικούς να είναι αντίθετοι.

Σε ανακοίνωσή της, η μη κυβερνητική οργάνωση Αλ-Σακάεκ, τονίζει ότι βάσει του ιατροδικαστικού πορίσματος, η μικρή Ελάμ Μάχντι αλ-Ασι, από την επαρχία Χάτζα, βορειοδυτικά της Σαναά, πέθανε στις 2 Απριλίου εξαιτίας «κολπικής αιμορραγίας»

Ο γάμος της 13χρονης με τον 30χρονο έγινε στις 29 Μαρτίου στο πλαίσιο του «γάμου με ανταλλαγή» που ισχύει στην Υεμένη βάσει του οποίου οικογένειες ανταλλάσσουν νεαρά κορίτσια για γάμο. Δηλαδή, η αδελφή του γαμπρού δίδεται από την οικογένειά της για να παντρευτεί έναν άνδρα από την οικογένεια της νύφης.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση, «το κοριτσάκι ήταν θύμα αυτών που παίζουν με τη ζωή των παιδιών στην Υεμένη».

Ο γάμος μικρών κοριτσιών είναι σύνηθες φαινόμενο στην Υεμένη. Ο νόμος που ορίζει την κατώτερη
ηλικία για γάμο στα 17 χρόνια για τα κορίτσια και στα 18 για τα αγόρια ψηφίστηκε πέρυσι. Ομως βουλευτές πολλών πολιτικών κομμάτων ζήτησαν από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου την επανεξέτασή του, γεγονός που εμποδίζει την εφαρμογή του.

Τον Σεπτέμβριο, ένα κοριτσάκι 12 ετών πέθανε ενώ έφερνε στον κόσμο το πρώτο του παιδί. Ηταν μια από τις πολλές «νύφες του θανάτου», που εξαναγκάζονται να παντρευτούν πριν καν μπουν στην ήβη.

Δωρεάν παζάρι μεταχειρισμένων από τον δήμο Συκεών

Αύξηση των απόρων στο δήμο Συκεών.

Τα ρούχα και τα παπούτσια που έχουν φύγει από τη μόδα, τα παλιά παιδικά παιχνίδια, τα χιλιοδιαβασμένα βιβλία και οι μεταχειρισμένες μικροσυσκευές δεν είναι για πέταμα … Με το σκεπτικό αυτό, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Συκεών στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει, για πρώτη φορά, δωρεάν παζάρι με τίτλο «Πάρε - δώσε», το Σάββατο 17 Απριλίου, σε χώρο που βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο.

Στόχος του παζαριού είναι να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες ορισμένων πολιτών, όχι όμως με τη μορφή της ελεημοσύνης. Άλλωστε, τα παλιά για κάποιους αντικείμενα, που βρίσκονται στα πατάρια ή στοιβαγμένα στις ντουλάπες, μπορεί για κάποιους άλλους να αποδειχτούν χρήσιμα και πολύτιμα, ιδιαίτερα σ' αυτή την περίοδο κρίσης.

«Ο στόχος της εκδήλωσης είναι διπλός: θέλουμε κατ' αρχήν να αναπτύξουμε το αίσθημα του εθελοντικού και της αλληλεγγύης των πολιτών μας και από την άλλη, σ' ένα περιβάλλον αξιοπρέπειας και σεβασμού, ορισμένοι άνθρωποι να βρουν πράγματα που έχουν πραγματικά ανάγκη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Συκεών, κ. Δημήτρης Απατσίδης.

Όσοι θα επισκεφτούν το παζάρι, που θα γίνει στο γήπεδο μπάσκετ του παιδικού σταθμού του δημαρχείου Συκεών, θα έχουν τη δυνατότητα, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, να αφήσουν τα παλιά τους αντικείμενα και παράλληλα να δουν, εάν κάτι άλλο, που θα βρίσκεται στο χώρο, τους είναι χρήσιμο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα ρούχα και τα παπούτσια που θα διατεθούν στο παζάρι θα πρέπει να είναι καθαρά, τα παιχνίδια και τα βιβλία να είναι σε καλή κατάσταση, οι μικροσυσκευές να λειτουργούν και τα μικροέπιπλα να μην είναι ελαττωματικά. Το bazaar του δήμου Συκεών γίνεται με τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ και της ομάδας εθελοντών Θεμέλιο, ενώ μπορούν να προσφέρουν πολίτες και από όμορους δήμους.

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για ρυθμίσεις οφειλόμενων εισφορών

Με τις διατάξεις του άρθρου 19 ν. 3833/2010 παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους με το νέο σύστημα πάγιων διατάξεων ρύθμισης οφειλών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα:

Α) Εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών με έκπτωση 40% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών).

Β) Ρύθμιση με τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 20% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών). Το ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200,00 ευρώ.

Προκειμένου οι εργοδότες να τύχουν της προαναφερόμενης ευνοϊκής ρύθμισης, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση για ρύθμιση στο αρμόδιο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να προσδιορισθεί το ύψος της συνολικής οφειλής τους, η οποία θα εξοφληθεί ή θα ρυθμισθεί στο αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης Εσόδων ή Ταμειακή Υπηρεσία του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

48ωρη απεργία υπαλλήλων ΥΠΕΞ

Να μη φορολογείται η αποζημίωση εξωτερικού ως εισόδημα ζητούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα όλοι οι κλάδοι των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, που υπηρετούν στην κεντρική υπηρεσία και στο εξωτερικό, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με το υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο.

Κύριο αίτημα των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, που αριθμούν γύρω στα 2.200 άτομα, είναι να μην φορολογείται η αποζημίωση εξωτερικού - η οποία καταβάλλεται για την κάλυψη των εξόδων κατά την εκτέλεση της αποστολής - ως εισόδημα.

Η κινητοποίηση των διπλωματικών υπαλλήλων θα συνεχιστεί με στάση εργασίας τη Δευτέρα 12 Απριλίου, τις ώρες 9-1 και στο ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας.

Δεν λειτουργεί καμία υπηρεσία, παρά μόνον με προσωπικό ασφαλείας για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, δήλωσε ο κ. Γ. Αϋφαντής, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων και τόνισε ότι «πρέπει να καταργηθεί η παράγραφος 4 του άρθρου 4 του φορολογικού νομοσχεδίου».

Η παράγραφος αυτή καταργεί προϋπάρχον διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο, η αποζημίωση εξωτερικού δεν θεωρείται εισόδημα, αλλά αποζημίωση που καλύπτει αναπόφευκτα έξοδα για την εκτέλεση της αποστολής, πρόσθεσε.

Στην απεργιακή κινητοποίηση δεν μετέχει ο κλάδος των εμπειρογνωμόνων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ερωτηθείς πρόσφατα, στην εκπομπή της ΝΕΤ Πρωινή Ενημέρωση, για το θέμα, απάντησε αφενός ότι υπάρχει ξεκάθαρο μήνυμα από την κυβέρνηση να μην υπάρχουν εξαιρέσεις, αφετέρου ότι σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση θα βρει τρόπους ώστε η εργασία των συνεργατών μας να γίνεται αποτελεσματικά.-

Βέτο Βενιζέλου σε Τούρκο διοικητή

Διπλό «μπλόκο» του Ευ. Βενιζέλου στο ΝΑΤΟ για να μην εγκατασταθεί Τούρκος διοικητής στη Λάρισα, όπως είχε αποδεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς επίσης να αποσυρθεί πάραυτα το τεχνικό έγγραφο του ΝΑΤΟϊκού διοικητή της Σμύρνης, με το οποίο χαρακτηρίζεται «τυφλός τομέας» για το ΝΑΤΟ το Αιγαίο, μέχρι να αποσαφηνιστούν οι ελληνοτουρκικές εκκρεμότητες.

Επί της ουσίας βάσει του εν λόγω εγγράφου αφαιρούνταν από τον νέο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου από το Στρατηγείο της Λάρισας.

Το ζήτημα της νέας δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ εκκρεμεί από το 2007. Μια κρίσιμη πτυχή της νέας αυτής δομής αφορά τον αριθμό και τη διοίκηση των αεροπορικών στρατηγείων (CCAIR) και υποστρατηγείων (CAOC).

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση ΝΔ είχε συμφωνήσει, τον Φεβρουάριο του 2009, στην εναλλαγή Ελληνα και Τούρκου διοικητή και τον Μάιο 2009 στην εναλλαγή Ελληνα και Τούρκου υποδιοικητή στο CAOC Λάρισας.

Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε χθες: «Μια τέτοια διευθέτηση δημιουργούσε προφανή ανισορροπία σε σχέση με τη στελέχωση του CCAIR Σμύρνης και την παρουσία Ελληνα ανώτατου αξιωματικού στο επιτελείο του. Επιπλέον, τέθηκαν, από τουρκικής πλευράς, κρίσιμα ζητήματα διασυνδεσιμότητας των ραντάρ μεταξύ των χωρών της περιοχής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα -σύμφωνα με τις οδηγίες μου και σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών- η Ελλάδα να ζητήσει να μην εφαρμοστεί η νέα δομή διοίκησης στην ευρύτερη περιοχή».

Συνεπώς, το CAOC Λάρισας παραμένει υπό τη διοίκηση του Ελληνα αντιπτέραρχου - αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, χωρίς εναλλαγή με Τούρκο ανώτατο αξιωματικό και χωρίς νέες ρυθμίσεις ως προς τη διασυνδεσιμότητα των ραντάρ.

Ρομπάι: Θα χρηματοδοτήσουμε την Ελλάδα εάν δεν μπορεί να δανειστεί

Επανέλαβε την υπόσχεση της Ε.Ε. για χρηματική βοήθεια προς την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε ομιλία του στην ευρωβουλή.

Όπως τόνισε οι χώρες της Ε.Ε. είναι “έτοιμες” να δώσουν διμερή δάνεια. Σχολιάζοντας ενδεχόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ στα δάνεια ανέφερε πως “θα ήταν περίεργο να μην χρησιμοποιηθεί στα δάνεια καθώς το ταμείο χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την Ε.Ε.