Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

48ωρη απεργία υπαλλήλων ΥΠΕΞ

Να μη φορολογείται η αποζημίωση εξωτερικού ως εισόδημα ζητούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα όλοι οι κλάδοι των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, που υπηρετούν στην κεντρική υπηρεσία και στο εξωτερικό, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με το υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο.

Κύριο αίτημα των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, που αριθμούν γύρω στα 2.200 άτομα, είναι να μην φορολογείται η αποζημίωση εξωτερικού - η οποία καταβάλλεται για την κάλυψη των εξόδων κατά την εκτέλεση της αποστολής - ως εισόδημα.

Η κινητοποίηση των διπλωματικών υπαλλήλων θα συνεχιστεί με στάση εργασίας τη Δευτέρα 12 Απριλίου, τις ώρες 9-1 και στο ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας.

Δεν λειτουργεί καμία υπηρεσία, παρά μόνον με προσωπικό ασφαλείας για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, δήλωσε ο κ. Γ. Αϋφαντής, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων και τόνισε ότι «πρέπει να καταργηθεί η παράγραφος 4 του άρθρου 4 του φορολογικού νομοσχεδίου».

Η παράγραφος αυτή καταργεί προϋπάρχον διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο, η αποζημίωση εξωτερικού δεν θεωρείται εισόδημα, αλλά αποζημίωση που καλύπτει αναπόφευκτα έξοδα για την εκτέλεση της αποστολής, πρόσθεσε.

Στην απεργιακή κινητοποίηση δεν μετέχει ο κλάδος των εμπειρογνωμόνων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ερωτηθείς πρόσφατα, στην εκπομπή της ΝΕΤ Πρωινή Ενημέρωση, για το θέμα, απάντησε αφενός ότι υπάρχει ξεκάθαρο μήνυμα από την κυβέρνηση να μην υπάρχουν εξαιρέσεις, αφετέρου ότι σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση θα βρει τρόπους ώστε η εργασία των συνεργατών μας να γίνεται αποτελεσματικά.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου