Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK....




«FACEBOOK» , ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ; ;.. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ;..


Η προηγούμενη δημοσίευση που αφορούσε τη φερόμενη «στάση πληρωμής» που ενδεχομένως κηρύξει η χώρα μας μεσοπρόθεσμα και αναρτήθηκε στο παρόν ιστολόγιο , αποτέλεσε σημείο «Λογοκρισίας» κατά την Κοινοποίησή του στο Facebook από τον «Διαχειριστή».

Συγκεκριμένα, το ιστολόγιο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) απέκρυψε το περιεχόμενο του κειμένου προς κοινοποίηση δημοσιεύοντας μόνο τον τίτλο του σχολίου με την σημείωση ότι : «..ο Διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα περικοπής και απόρριψης κειμένων που περιέχουν αναπόδεικτα στοιχεία ή έχουν υβριστικό περιεχόμενο…».

Το δημοσιευμένο αυτό κείμενο δεν περιείχε κανένα υβριστικό σχόλιο, παρά μόνο διαπιστώσεις από την ιστορική πραγματικότητα - καθημερινότητα και συμβουλές οικονομικού χαρακτήρα . Σε ότι αφορά δε την απόδειξη των πραγματικών γεγονότων σημειώνω ότι τα σχόλια για το περιεχόμενο του κειμένου αφορούσαν δημοσιευμένα κείμενα Κυριακάτικων ελληνικών εφημερίδων που είχαν εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα στις 24.01.2010. Ενώ από σήμερα στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών «παίζει» το θέμα του υπέρογκου δημοσίου χρέους που πρέπει τους μήνες Απρίλιο και Μάιο να αποπληρώσει η χώρα της τάξεως των 22 δις ευρώ και της ενδεχόμενης «δυσκολίας» αποπληρωμής του.

Κάτι που σημαίνει ότι ήδη, μαλακά – μαλακά και υποσυνείδητα αρχίζει να βομβαρδίζεται η κοινή γνώμη και η ελληνική κοινωνία με μηνύματα που αφορούν το Ενδεχόμενο Στάσης Πληρωμών. Κάτι που ισοδυναμεί με πτώχευση για τις χώρες που μετέχουν στην ΟΝΕ.

Επομένως, η «Λογοκρισία» που δεχθήκαμε για το κείμενο και την κοινοποίηση αυτή από τους «Διαχειριστές» του Facebook , μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανους. Κάτι που σημαίνει ότι τα σχόλιά μας για τα πραγματικά γεγονότα γίνονται για «κάποιους» ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ! Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν…

Ποιος Διαχειρίζεται, επιτέλους, τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ;

Ποιος αποφασίζει τη λογοκρισία κειμένων και σχολίων των μελών και πολιτών και με ποια κριτήρια στις κοινοποιήσεις ;

Εκτός από την Αμερικανική Κυβέρνηση, που λόγω έδρας και νομοθεσίας υπόκειται το δίκτυο νομικά, μετέχει με κάποιους τρόπους και η Ελληνική Κυβέρνηση στα Λογοκριμένα Κείμενα ;

ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ "ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ" - (ΠΤΩΧΕΥΣΗ) ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ - ΜΑΪΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ..


ΕΛΛΗΝΕΣ.., ΜΑΖΕΨΤΕ ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ...

ΒΑΛΤΕ ΤΑ Ή ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΞΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ή ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ...

Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ (ΠΤΩΧΕΥΣΗ)ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ - ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ"...

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ...

ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ.. ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...

ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ... ΕΝΔΕΚΑ (11) ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ..

υ.γ. όσοι έχετε οικόπεδα κάντε τα μπαχτσέδες, σπείρτε καμιά τομάτα, κάνα λάχανο, για τις δύσκολες μέρες..