Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ποιός έδωσε "εντολή" να σταματήσει η παρακολούθηση Μαζιώτη ;

Οι πρώτες πληροφορίες από το πρωί αναφέρονταν στον πρώην υπουργό εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο ότι είχε δώσει, σε ανύποπτο χρόνο, εντολή παύσης της παρακολούθησης Μαζιώτη. Ωστόσο, αργότερα σήμερα, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ είπε ότι την εντολή παύσης της παρακολούθησης Μαζιώτη από την ΕΥΠ την έδωσε ο Βύρωνας Πολύδωρας !

Αργότερα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη μιας τέτοιας "εντολή" είναι απαράδεκτη και ευθεία παρέμβαση στο έργο των Αρχών ! Σε κάθε περίπτωση η "εντολή" δώθηκε επί κυβερνήσεως ΝΔ . 

Σύσταση του ΕΣΡ για τα SMS σε τηλεπαιχνίδια

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με σύστασή του προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, υποδεικνύει να συνοδεύουν τις αναφορές στη χρήση των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιακών μέσων πρόσθετης χρέωσης (SMS)με απεικόνιση ή ανακοίνωση, είτε της τιμής χρέωσης ανά λεπτό της ώρας, είτε του συνολικού κόστους χρήσης, έτσι ώστε να καθίσταται δυνατός ο υπολογισμός του τελικού κόστους από τον εκάστοτε χρήστη.

Κατά τα λοιπά, πρόστιμο 20.000 ευρώ επέβαλε Συμβούλιο στο τηλεοπτικό κανάλι «Αλτερ» για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου (27/11/2009). Αντίστοιχο πρόστιμο επέβαλε στον σταθμό «Αντέννα» για συγκεκαλυμένη διαφήμιση εταιρίας καλλυντικών στις 2/11/2009 στην εκπομπή «Next top model». Μειοψήφισαν οι Κωνσταντίνος Τσουράκης και Κωνσταντίνος Αποστολάς, που πρότειναν πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Επίσης, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον «Αντέννα FM» για συγκεκαλυμένη διαφήμιση της κάρτας Diners (5-6 /11/2009). Μειοψήφισαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας, που πρότειναν πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι «Εψιλον tv» του νομού Βοιωτίας, επειδή, παρά τη δήλωσή του ότι είναι ψυχαγωγικός σταθμός, εξέπεμπε διαρκώς ενημερωτικό πρόγραμμα.

Στο τηλεοπτικό κανάλι «Αντέννα» θα επιδοθεί σύσταση για παράλειψη οπτικού σήματος διαφημίσεων στις 18/10/2009. Μειοψήφισε η Εύη Δεμπιρη, που πρότεινε πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Άλλη μία σύσταση αποφάσισε το ΕΣΡ να δώσει στον «Αντέννα» για συγκεκαλυμένη διαφήμιση ξενοδοχείου στις 17/11/2009 και στην εκπομπή «Next top Model». Μειοψήφισε η Εύη Δεμίρη, που πρότεινε πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Απορρίφθηκε η χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αλφα και Ωμέγα» και «Ορθοδοξία FM» του νομού Κορινθίας. Τέλος, απορρίφθηκε η χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τον ραδιοφωνικό σταθμο «Club FM» του νομού Χαλκιδικής και «Village FM» του νομού Χανίων.

Τα "Starbucks" κάνουν επέκταση στην Κίνα

Περιθώριο περαιτέρω εξάπλωσης με τη δημιουργία χιλιάδων καταστημάτων στην ευρύτερη Κίνα «βλέπει» η πολυεθνική αλυσίδα Starbucks, η οποία έχει ήδη παρουσία στη χώρα με 700 καταστήματα, σύμφωνα με το Reuters. «Έχουμε ήδη ανοίξει 700 καταστήματα στην ευρύτερη Κίνα τα τελευταία δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι ακόμη καλύτερη», σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Χάουαρντ Σαλτζ. Οι δηλώσεις του κ. Σαλτζ έρχονται να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα για συγχώνευση της Starbucks με την Jubilant Foodworks για την επέκταση στην Ινδία. «Κάποια στιγμή στο μέλλον θα κάνουμε την κατάλληλη ανακοίνωση αφού θα έχουμε βρει τον κατάλληλο συνεργάτη στην Ινδία», τόνισε.

Thebest.gr

Ένας έλληνας σκηνοθετεί τον Keanu Reeves, ως Δρ. Τζέκυλ

Όλο και περισσότεροι έλληνες αναγνωρίζονται από την χολιγουντιανή κοινότητα. Μετά τον Λόυη Ψυχογιό, που απέσπασε Όσκαρ φέτος με το ντοκιμαντέρ του, ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Ντένης Ηλιάδης ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει τον Keanu Reeves στην ταινία «Jekyll», που αποτελεί μια σύγχρονη μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Robert Louis Stevenson «Η Παράξενη Υπόθεση Του Δρ.Τζέκυλ Και Του Κ.Χάιντ».

Ο Ντένης Ηλιάδης πέρυσι έκανε το επιτυχημένο ντεμπούτο του στο Hollywood με το remake του «Last House On The Left» του Wes Craven και η ταινία με Reeves αποτελεί την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του στο Χόλιγουντ. Υπενθυμίζουμε ότι μαζί με τον Αλεξάντερ Πέιν αποτελούν αυτή τη στιγμή τους πιο επιτυχημένους ελληνοαμερικούς σκηνοθέτες της κινηματογραφικής κοινότητας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δυο μέρες κράτησε η χαρά - Το spread ξανατραβά την ανηφόρα...

Δύο μέρες κράτησε η χαρά για την πτωτική πορεία του spread καθώς σήμερα έχει αρχίσει να ξανατραβά την ανηφόρα. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς κρατικού ομολόγου με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο διερύνθηκε μέχρι τις 385 μονάδες βάσης ενώ άνοιξε στις 367. Την Τρίτη είχε κλείσει στις 377, ενώ την Δευτέρα, μια μέρα μετά την ανακοίνωση τυο μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομικάς στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, το spread είχε διολισθήσει μέχρι τις 322 μονάδες, έπειτα από μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε εκτοξευθεί στις 463 μονάδες, στο πιο υψηλό σημείο που είχε βρεθεί τα τελευταία 12 χρόνια, σκορπώντας πανικό στην αγορά.

Ως αποτέλεσμα της σημερινής ανόδου στο spread ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών πριν λίγο ήταν στις 1.986,82 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,43%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 57,140 εκατ. ευρώ.

Άγνωστος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε περιοχή της Ζακύνθου

Νεκρός εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες νεαρός άνδρας στο χωριό Λιθακιά, νότια από την πόλη της Ζακύνθου.

Τα στοιχεία του άτυχου άντρα παραμένουν άγνωστα καθώς δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό έγγραφο πάνω του.

Το θύμα φέρει τραύματα, πιθανόν από σφαίρα, στο μπροστινό και πίσω μέρος του κεφαλιού.

Μετωπική με δύο νεκρούς στη Φιλιππιάδα

Σήμερα το πρωί, στο 50ο χλμ. Ε.Ο Ιωαννίνων – Αντιρρίου,κοντά στη Φιλιππιάδα σε μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων τραυματίστηκαν θανάσιμα ο οδηγός και ο συνοδηγός του ενός οχήματος (Έλληνες, ετών 66 και 33 αντίστοιχα) και σοβαρά ο οδηγός του άλλου οχήματος.

Προανάκριση για το τροχαίο διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας

Παιχνίδι του Facebook απειλεί τον υπολογιστή σας

Ένα παιχνίδι στο Facebook έγινε στόχος απατεώνων, σύμφωνα με εκατοντάδες χρήστες και την εταιρεία που το κατασκευάζει. Το παιχνίδι είναι το Farm Town που έχει κοντά στους 10 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Εμφανίστηκε μια διαφήμιση μέσα στο παιχνίδι, η οποία έλεγε στο χρήστη ότι ο υπολογιστής του έχει ιό και πρέπει να κατεβάσει οπωσδήποτε ένα antivirus για να καθαρίσει το σύστημά του. Αυτό είναι μια απο τις πιο γνωστές απάτες που αντί για antivirus κατεβάζει ιο στον υπολογιστή. Η εταιρεία SlashKey που κατασκεύασε το παιχνίδι ανακοίνωσε στους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αγνοήσουν όποια προειδοποίηση τους εμφανιστεί.

Η ασπιρίνη μειώνει τις ημικρανίες στο 50% των ασθενών

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, η λήψη ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τους πόνους ημικρανίας μέσα σε δύο ώρες σε ποσοστό πάνω από το 50% των ασθενών.

Τα αποτελέσματα προέρχονται από συστηματική ανασκόπηση Cochrane χρησιμοποιώντας στοιχεία από 13 μελέτες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια μεγάλη δόση ασπιρίνης μειώνει, επίσης, τη ναυτία, τον εμετό και την φωτοευαισθησία - συμπτώματα που προκαλούν οι ημικρανίες.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι η ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες γι αυτό οι ασθενείς θα στηρίζονται σε ειδική φαρμακευτική αγωγή για ημικρανίες.



Το αλκοόλ προστατεύει από το εγκεφαλικό, αρκεί να μην καπνίζεις

Η λογική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά μόνο αν δεν το απολαμβάνετε με ένα τσιγάρο την ίδια στιγμή, λέει μία έρευνα. Η μελέτη που έγινε σε πάνω από 20.000 άνθρωπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι οι μη καπνιστές που έπιναν μέτριες ποσότητες είχαν σχεδόν 40% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο από αυτούς που δεν έπιναν, αρκεί να μην κάπνιζαν συγχρόνως. Τα στοιχεία της έρευνας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας στο Τορόντο.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, εξέτασε 22.254 ανθρώπους σε 12 χρόνια, στους 900 από τους οποίους σημειώθηκαν εγκεφαλικά επεισόδια.

Όσοι έπιναν μέτριες ποσότητες αλκοόλ - ένα ή δύο μικρά ποτήρια κρασί την ημέρα για μια γυναίκα και λίγο περισσότερο για έναν άνδρα - παρατήρησαν 37% μείωση του κινδύνου ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Μόνο που αυτό ίσχυε αν δεν κάπνιζαν συγχρόνως.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι γνωστό ότι αυξάνει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου γιατί αυξάνει την αρτηριακή πίεση, που αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου.



Συνελήφθη Βούλγαρος που μετέφερε με τη νταλίκα του λαθρομετανάστες

Στο 37ο χλμ. του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων - Αθηνών, στη θέση Πλατανάκια, συνελήφθη Βούλγαρος να μεταφέρει με την νταλίκα του τρεις Αφγανούς λαθρομετανάστες.

Ο συλληφθείς και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Στο μεταξύ, 131 Αλβανοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν μέσω Κακαβιάς στη χώρα τους.

Βιβλική η καταστροφή στην Κίνα

Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε τη δυτική Κίνα. Περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχουν, πάντως, ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια, σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το ποσό των 29,3 εκατ. δολαρίων για την αρωγή των πληγέντων.

Στους 400 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και στους 10.000 των τραυματιών από το σεισμό που συγκλόνισε την επαρχία Κινγκάι στη νοτιοδυτική Κίνα. Εικόνες βιβλικής καταστροφής μεταδίδει από το πρωί η κινεζική τηλεόραση.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να βρουν ζωντανούς κάτω από τα συντρίμμια, καθώς στην περιοχή επικρατούν αυτή την εποχή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το έργο τους καθίσταται ακόμη πιο δύσκολο επειδή έχουν καταρρεύσει τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Κι όμως, μέχρι τώρα περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με το σημερινό σεισμό, κατέρρευσαν σχολεία και κυβερνητικά κτίρια, με αποτέλεσμα μαθητές του Δημοτικού να έχουν παγιδευτεί στα ερείπια, γεγονός που ξυπνά μνήμες από τον ισχυρό σεισμό 2008. Η κατάρρευση των σχολικών κτηρίων τότε, όταν τα υπόλοιπα κτίρια που τα περιέβαλαν έμειναν όρθια, είχε προκαλέσει την οργή της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Η κινεζική κυβέρνηση είχε κατηγορηθεί τότε για διαφθορά και συγκεκριμένα ότι τα χρήματα που προορίζονταν για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων κατασπαταλήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις στα σχολικά κτίρια.

Εντοπίστηκαν δύο αποθήκες με παπούτσια «μαϊμού» στο κέντρο της Αθήνας

Δύο αποθήκες με προϊόντα απομίμησης επώνυμων υποδημάτων, τα οποία διακινούνταν παράνομα στο κέντρο της Αθήνας εντόπισαν οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και την ΥΠΕΕ.

Η πρώτη αποθήκη εντοπίστηκε στην οδό Ζήνωνος και η δεύτερη στην οδό Ευριπίδου.

Κολλημένα στα αεροδρόμια τα αεροσκάφη την επόμενη Πέμπτη

Σε απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 22 Απριλίου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Κατά συνέπεια από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις από τους συλληφθέντες

Στη φυλακή οδηγούνται οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος, που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Το ζευγάρι Νίκος Μαζιώτης και Παναγιώτα Ρούπα δήλωσαν ενώπιον του ανακριτή ότι δεν θα απολογηθούν για να μην νομιμοποιήσουν τη διαδικασία, καθώς, όπως είπαν, η δίωξή τους είναι πολιτική.

Από την πλευρά του, ο Σαράντος Νικητόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι είχε μια γνωριμία και κοινωνική επαφή με το νεκρό Λάμπρο Φούντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε δε, ότι μετά το θάνατό του συμμετείχε σε ομιλία στο Πάντειο και γι' αυτό θεωρεί ότι στοχοποιήθηκε από την αστυνομία. Όσον αφορά το αποτύπωμά του που σύμφωνα με τις αρχές εντοπίστηκε σε κινητό αντικείμενο στο διαμέρισμα του Λάμπρου Φούντα, ο Νικητόπουλος δήλωσε ότι βρέθηκε πάνω σε ψήφισμα που κυκλοφορούσε σε όλη την Ελλάδα, σχετικά με μία δίκη.

Αύριο, αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση.

Aξιόπιστα θεωρούν τα blogs οι αναγνώστες τους

Θεσσαλονίκη

Πολύ ή αρκετά αξιόπιστη θεωρεί το 71% των ερωτηθέντων την ενημέρωση, που λαμβάνει από τα blogs, ενώ μόνο το 22% τη θεωρεί λίγο ή καθόλου αξιόπιστη. Το 79% θεωρεί ότι τα blogs αποτελούν ευκαιρία για τη συμβατική δημοσιογραφία και μόνο το 15% απειλή. Δηλαδή, οι ερωτώμενοι πιστεύουν πως τα «blogs» βοηθούν και αναπτύσσουν τη δημοσιογραφία παρά την υπονομεύουν. Το 55% συμφωνεί με την εφαρμογή των κωδίκων δεοντολογίας και από τα ενημερωτικά blogs, ενώ το 38% διαφωνεί.

Πρόκειται για αποτέλεσμα έρευνας, η οποία όμως διενεργήθηκε με αποστολή ερωτηματολογίου μέσω e-mail, και δεν καταγράφει ηλικία ή μορφωτικό επίπεδο των ερωτηθέντων.

"Σκοπός ήταν να καταγραφεί η άποψη της κοινής γνώμης, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η άποψη του μέσου χρήστη του ίντερνετ για τα blogs, λέει ο εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων "Interview".

Η έρευνα διενεργήθηκε πανελλαδικά τον προηγούμενο μήνα, σε δείγμα 514 ατόμων και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.

Όπως προκύπτει, το 77% ενημερώνεται καθημερινά από τα blogs, το 56% επισκέπτεται blogs με ειδησεογραφική θεματολογία πολλές φορές τη μέρα, το 23% μία φορά την ημέρα, το 17% δύο-τρεις φορές την εβδομάδα, το 3% δύο-τρεις φορές το μήνα και μόνο το 1% σπανιότερα. Το 47% εκτιμά ότι τα blogs είναι το πιο αξιόπιστο μέσο, το 27% οι εφημερίδες και το 18% θεωρεί ότι κανένα μέσο δεν είναι αξιόπιστο, το 5% θεωρεί αξιόπιστο το ραδιόφωνο και μόλις το 1% θεωρεία αξιόπιστη την τηλεόραση. Το 74% θεωρεί ότι τα blogs παρέχουν πιο άμεση πληροφόρηση, δεύτερη με 12% έρχεται η τηλεόραση, ακολουθεί το ραδιόφωνο με 11% και τέλος οι εφημερίδες με 2%.

Το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα blogs πλήττουν περισσότερο τις εφημερίδες, το 25% την τηλεόραση, το 5% το ραδιόφωνο και το 19% ότι σε κανέναν δεν προκαλούν ζημιά.

Δεν ξέρει από που τον "βαραίνει" ο Καρατζαφέρης.. Τι μια λέει έτσι και την άλλη αλλιώς !

Τη μια στηρίζει την Κυβέρνηση το ΛΑΟΣ, για το "καλό" της πατρίδας και την άλλη μιλά για "λαίλαπα" Πασοκ.. Τη μια στηρίζει το Πασόκ και την άλλη ζητά να την "ρίξουνε"...

Τα ίδια λέγει αυτή την ώρα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αυτή την ώρα στο δελτίο ειδήσεων του Alter, κ. Πασναγιωτόπουλος, ο οποίος διαψεύδει ευθέως τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ..

Μεγάλο ρεζίλι...

Του έκλεψαν τα λεφτά μέσα στο Νοσοκομείο

Βόλος

Φτερά έκαναν 485 ευρώ από το προσκέφαλο 80χρονου ασθενούς, ο οποίος νοσηλευόταν σε δωμάτιο της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, όμως δεν καταγγέλθηκε από τους οικείους του, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος η Ασφάλεια.

Ο 80χρονος νοσηλευόταν στο δωμάτιο 416 της Χειρουργικής Κλινικής με σοβαρά εγκαύματα. Όλες τις ημέρες της νοσηλείας του ο ηλικιωμένος είχε στο προσκέφαλό του το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε 485 ευρώ, που ήταν το υπόλοιπο της σύνταξής του, την ταυτότητά του και το βιβλιάριο με το οποίο λάμβανε τη σύνταξη.

Προχθές μετά το μεσημέρι, όπως κατήγγειλε φιλικό του πρόσωπο, ζητήθηκε από τους συνοδούς και τους συγγενείς να εξέλθουν του δωματίου για να αλλαχθούν τα σεντόνια των κρεβατιών του δωματίου. Μόλις επέστρεψαν όμως τα χρήματα που είχε ο 80χρονος στο πορτοφόλι του δεν υπήρχαν κι αυτό ήταν άδειο.

Η αδελφή του ασθενούς έτρεξε να ειδοποιήσει κάποιους υπευθύνους, ωστόσο δεν φάνηκε τυχερή και το γεγονός δεν καταγγέλθηκε στην προϊσταμένη του τμήματος.

Ο 80χρονος κρατούσε αυτά τα χρήματα ως κόρη οφθαλμού, προκειμένου να πληρώσει κάποια έξοδα που θα προέκυπταν, καθώς είχε κανονιστεί για χθες η μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

53χρονη τραυμάτισε με τσεκούρι την 78χρονη μάνα της

Κομοτηνή

Πενηντατριάχρονη γυναίκα που έπασχε από ψυχική νόσο χτύπησε με τσεκούρι και τραυμάτισε σοβαρά την 78χρονη μητέρα της, σήμερα το πρωί στον οικισμό του Σώστη Ροδόπης.

Η αδελφή της δράστιδας ειδοποίησε με καθυστέρηση περίπου 6 ωρών, υπάλληλο του οικείου Δήμου, ο οποίος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και με ασθενοφόρο, το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η 53χρονη συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Την προανάκριση κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Κομοτηνής.

Το Ιράν μπορεί να φτιάχνει μια πυρηνική βόμβα το χρόνο, υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

Στην εκτίμηση ότι το Ιράν διαθέτει εξοπλισμό που θα του επέτρεπε να κατασκευάζει μια πυρηνική βόμβα κάθε χρόνο προχώρησε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Εν τω μεταξύ, η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μισέλ Φλορνόϊ, επανέλαβε ότι όλες οι επιλογές για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βρίσκονται στο τραπέζι. Διευκρίνισε όμως, ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν προκρίνει τη στρατιωτική λύση. "Ππιστεύουμε ότι η πλέον αποτελεσματική προσέγγιση του προβλήματος αυτή τη στιγμή είναι ένας συνδυασμός διπλωματίας και άσκησης πιέσεων", διευκρίνισε.

Enet.gr

Ποινική δίωξη σε τρεις γιατρούς για το θάνατο του Ν. Κακαουνάκη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Θεοδώρα Μπότσα, σε βάρος τριών γιατρών του «Ευαγγελισμού» για το θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου, Νίκου Κακαουνάκη.

Η υπόθεση θα διερευνηθεί από πταισματοδίκη, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους τρεις γιατρούς.



Αντ. Σαμαράς: Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί «με το κατάλληλο μείγμα οικονομικής πολιτικής» να τα βγάλει πέρα μόνη της, προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ενημέρωση που έλαβε από τον πρωθυπουργό για τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

"Ενημερώθηκα, ενημέρωσα, συζητήσαμε σε βάθος τις κρίσιμες πτυχές της οικονομικής κρίσης", δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σημειώνοντας ότι "όσο λιγότερο μιλάμε τόσο το καλύτερο για την οικονομία".

Σημειώνεται, ότι στο παρελθόν και επανειλημμένα, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς προσωπικά έχουν κάνει λογο για ανάγκη αλλαγής του μείγματος της οικονομικής πολιτικής.

Ε.Ε.: Καμία χώρα δεν μπορεί να εμποδίσει την βοήθεια προς την Ελλάδα

Καμία χώρα δεν μπορεί να εμποδίσει την χορήγηση βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο Iσπανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ντιέγκο Λόπεθ Γκαρίδο.

Ξεκαθάρισε πως όλες οι χώρες – μέλη που μετέχουν στο σχέδιο στήριξης είναι υποχρεωμένες να προβούν στις "συνταγματικές τους διαδικασίες για την έγκριση της απόφασης" αλλά κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τη βοήθεια σε περίπτωση που ζητηθεί από την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, οι τρεις σύνοδοι των χωρών της Ευρωζώνης που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι αρκετές και έχουν καθορίσει επακριβώς τους όρους του πακέτου στήριξης για την Ελλάδα.

"Η πολιτική απόφαση ελήφθη, θα υπάρχουν 30 δισεκατομμύρια στη διάθεση της Ελλάδας, εάν η ελληνική κυβέρνηση χρειαστεί αυτό το ποσό", τόνισε ο Γκαρίδο.

Η χαμένη «Λογοδοσία», οι «αρμοδιότητες» και η «τρύπια» Ελληνική Δικαιοσύνη…

Ενώ ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει το Κοινοβούλιο ότι επανεγκαθίσταται η Δικαιοσύνη στη χώρα…

Το μεγάλο παράπονο όλων των τίμιων, τονίζω ξανά τίμιων και ευσυνείδητων δικαστικών, την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν, πως σε όλες τις υποθέσεις που ερευνούσαν με εμπλεκόμενους κρατικούς λειτουργούς, η υπόθεση «χανόταν» στην «αρμοδιότητα»…!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό ; Παραδείγματος χάριν, έστελνε ο Εισαγγελέας μια εισαγγελική παραγγελία ή ένα ερώτημα στον εκάστοτε Υπουργό, αυτός το διαβίβαζε στην «αρμόδια» υπηρεσία, η υπηρεσία στον «αρμόδιο» φορέα, ο φορέας σε «αρμόδια» επιτροπή, η επιτροπή σε «αρμόδιο» υπάλληλο και αφού περνούσαν κάνα δύο χρόνια, ο υπάλληλος αποφαινόταν ότι είναι «αναρμόδιος» !

Έτσι, λειτουργούσε το ελληνικό δημόσιο στα σχετικά αιτήματα ευσυνείδητων δικαστικών . Στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, σήμερα, τόνισε ότι εδραιώνεται το Κράτος Δικαίου κι ότι αυτά τα «φαινόμενα» θα παταχθούν !

Σήμερα, λάβαμε εκ νέου κοινοποίηση από το γραφείο του, κατά τα άλλα συμπαθέστατου και σιδεροκέφαλου εύχομαι, Υπουργού Εργασίας για υπόθεσή μας που εκκρεμεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, με «κατεπείγουσα» έρευνα από τον Εισαγγελέα και σχετική έρευνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αποστέλλει το θέμα στον «αρμόδιο» φορέα (ΙΚΑ) !

Δηλαδή, η πορεία που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα είναι : το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού έστειλε το θέμα στον «αρμόδιο» Υπουργό.. , ο Υπουργός, τρείς μήνες μετά, παραπέμπει το θέμα στον «αρμόδιο» φορέα.. , … από δω και πέρα τη διαδικασία τη γνωρίζουμε πριν ακόμα εκτελεστεί… ! Ο φορέας, λοιπόν σας λέγω, Διοίκηση ΙΚΑ θα στείλει το θέμα σε «αρμόδιο» ΙΚΑ, το οποίο, επειδή δε γνωρίζουν (λόγω βλακείας) είναι αναρμόδιο, θα αποστείλει το θέμα πίσω και τελικώς κάποιος υπάλληλος θα «αποφανθεί» «αναρμοδιότητα» και τέλος !

Δε βλέπω, έτσι, καμία διαφορά με την προηγούμενη διακυβέρνηση στον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής στη διευκόλυνση της Δικαιοσύνης.. ! Έτσι, ένα είναι σίγουρο, αυτοί όλοι οι αρμοδίως «αναρμόδιοι» δεν κοροϊδεύουν μόνο τον πολίτη.. , χλευάζουν τη Δικαιοσύνη και γελοιοποιούν το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού !

Ενός Πρωθυπουργού, που κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις και την προσπάθεια για το καλό της χώρας αφού, σε ένα εξάμηνο μόνο έχει ταξιδέψει, για χάρη της Ελλάδας, όσο ο προκάτοχός του σε όλη του τη ζωή.. ! Πόσο ακόμα θα αφήνουμε την «κρατική μαφία» να γελοιοποιεί και να ταλαιπωρεί πολίτες, πολιτικούς, δικαστές και διωκόμενους ;…

Δεν τίθεται σε προσωρινή αργία ο Ζαγοριανός

Το αίτημα του του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη δεν έγινε δεκτό από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο πρώην ανακριτής στην υπόθεση της Siemens Νίκος Ζαγοριανός.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με ψήφους 48 υπέρ και 19 κατά (ένας Αρεοπαγίτης τάχθηκε υπέρ της αναβολής) δεν έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη, ο οποίος ζητούσε να τεθεί σε αργία ο Νίκος Ζαγοριανός.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιώργου Καλαμίδα, είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματική και εσφαλμένη την απόφαση του 11μελούς Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο κατά πλειοψηφία είχε αποφασίσει ότι δεν πρέπει να τεθεί σε αργία ο Νίκος Ζαγοριανός.

Για το λόγο αυτό ο υπουργός ζήτησε να επιληφθεί του θέματος η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία και συνήλθε σήμερα για το θέμα αυτό.

Κατά του κ. Ζαγοριανού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, επειδή δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου για την υπόθεση του C-41, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, λόγω μη χορηγήσεως αντιγράφων της δικογραφίας της υπόθεσης της Siemens στους δικηγόρους των εμπλεκομένων.

Έως και 90 δισ. ευρώ η βοήθεια προς Ελλάδα, υποστηρίζει η Ευρωζώνη

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν αποκλείουν την ανάγκη χρηματοδότησης συνολικού ύψους 90 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα χρόνια για να βοηθηθεί η Ελλάδα, ποσό κατά πολύ υψηλότερο των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε την Κυριακή, γράφει σήμερα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ δεν αποτελούν παρά «ένα πρώτο βήμα», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη μέλος του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου, καθώς το τελικό ποσό μπορεί να είναι «τουλάχιστον δύο φορές πιο υψηλό», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το συνολικό ύψος της πίστωσης να φτάσει τα 90 δισ. ευρώ «, προσθέτει η Handelsblatt, επικαλούμενη αυτή τη φορά πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε περίπτωση παρατεταμένης βοήθειας προς την Ελλάδα, ο λογαριασμός για τη Γερμανία, η οποία θα καταβάλει τα περισσότερα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι κατά πολύ υψηλότερος των 8,4 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Βαρύς ο φόρος αίματος στον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» στο Μεξικό

Τουλάχιστον 22.743 νεκροί στο λεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» από το 2006, κατά επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στα μέλη της Βουλής.

Τουλάχιστον 22.743 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο από ενέργειες που αποδίδονται στα καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό από τα τέλη του 2006 και την έναρξη της προσπάθειας της κυβέρνησης του προέδρου Φελίπε Καλδερόν να πατάξει την δράση τους, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή.

Ο νέος απολογισμός δόθηκε στους βουλευτές την Δευτέρα, στην διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο για την – αμφιλεγόμενη - ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων ανδρών του στρατού σε αστυνομικό ρόλο εναντίον των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που απέφυγε να κατονομαστεί.

Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 7.000 σε σύγκριση με τις προηγούμενες επίσημες εκτιμήσεις• συμπεριλαμβάνει 3.365 δολοφονίες από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο εφέτος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάνδο Γκόμες Μοντ επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες Τρίτη ότι δόθηκαν στους βουλευτές νέα στοιχεία χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Οι βαρύτερα πληγείσες περιοχές είναι αυτές στο βόρειο τμήμα της χώρας, κατά μήκος της μεθορίου 3.200 χλμ. με τις ΗΠΑ, που αποτελούν σημεία-κλειδιά του λαθρεμπορίου των ναρκωτικών που κατευθύνονται στη βορειοαμερικάνικη αγορά.

Καταδίκη Γάλλου στρατηγού για παιδική πορνογραφία

Ο στρατιωτικός καταδικάστηκε για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σε δεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε σήμερα η γαλλική δικαιοσύνη ανώτατο αξιωματούχο του γαλλικού στρατού, ο οποίος προμηθευόταν μέσω διαδικτύου χιλιάδες φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Ο 69χρονος στρατηγός Ρεϊμόν Ζερμανό, που φέρει τον υψηλότερο βαθμό που μπορεί να φτάσει κάποιος στο γαλλικό στρατό και έχει μάλιστα διατελέσει επικεφαλής του επιτελικού γραφείου δύο υπουργών Άμυνας της Γαλλίας, κατηγορείτο ότι επί τέσσερα χρόνια και μέχρι τον Ιούνιο του 2008, προμηθευόταν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου με παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως 12 ετών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρί-Φρανσουάζ Γκιντολέν, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του στρατηγού, οι αστυνομικοί εντόπισαν περισσότερες από 3.000 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, αλλά και σε φορητή μονάδα μνήμης USB.

Οι φωτογραφίες αυτές «είναι από τις σκληρότερες που έχει αντικρύσει ποτέ το δικαστήριο», με παιδιά «εξαιρετικά μικρής ηλικίας» τα οποία υφίστανται «αχαρακτήριστες πράξεις», δήλωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο στρατηγός, που έχει μάλιστα διατελέσει και διευθυντής του περίφημου Ινστιτούτου Ανωτάτων Σπουδών Εθνικής Άμυνας (IHEDN), παραδέχθηκε ότι έβλεπε, αλλά όχι και ότι αποθήκευε το πορνογραφικό υλικό. «Μόλις τις έβλεπα, τις έσβηνα», δήλωσε ο στρατηγός, προσθέτοντας ότι τον ίδιο υπολογιστή χρησιμοποιούσαν επίσης η σύντροφος και η εγγονή του.

Ο κατηγορούμενος πρόσθεσε επίσης ότι την περίοδο εκείνη ήταν «εξαιρετικά διαταραγμένος εξαιτίας προβλημάτων υγείας», και επικαλέσθηκε όγκο στον εγκέφαλο.

Η γαλλική αστυνομία είχε ειδοποιηθεί από το 2006 μέσω της Ιντερπόλ, από την αυστριακή αστυνομία η οποία είχε εντοπίσει την ηλεκτρονική διεύθυνση του στρατηγού, στην οποία «φορτώνονταν» βίντεο παιδικής πορνογραφίας από μία αυστριακή ιστοσελίδα.

Δασκάλα λήστεψε τράπεζα με την απειλή πλαστικού όπλου στη Βουλγαρία

Η βουλγαρική αστυνομία συνέλαβε, χθες, 37χρονη δασκάλα ως ύποπτη για διάπραξη ληστείας, σε υποκατάστημα της Pokredit Banka, στην πόλη Πλέβεν, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Πλέβεν, Σβέτοζαρ Ιλίεφ, δήλωσε ότι, στη διάρκεια της ληστείας η γυναίκα χρησιμοποίησε πλαστικό, παιδικό πιστόλι, με το οποίο απείλησε τους υπαλλήλους της τράπεζας και κατόρθωσε να αφαιρέσει το ποσό των 10.000 ευρώ (20.000 λέβα).

Η καθηγήτρια βουλγαρικής γλώσσας και λογοτεχνίας από την πόλη Σλαβιάνοβο εντοπίστηκε, έπειτα από την ανάλυση του βίντεο, που είχε καταγράψει η κάμερα της τράπεζας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προετοίμαζε τη ληστεία μία εβδομάδα πριν και καθημερινά παρακολουθούσε τι συνέβαινε στο υποκατάστημα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι, αποφάσισε να ληστέψει την τράπεζα, λόγω οικονομικών χρεών.

Φονική καταιγίδα στην Ινδία

Πενήντα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι 25 στο κρατίδιο Μπιχάρ, από την τροπική καταιγίδα που έπληξε χθες τη νύχτα πολλά ινδικά κρατίδια, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ινδικές αρχές.

Προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν ότι 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο της Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία. Οι περισσότεροι από αυτούς καταπλακώθηκαν από σπίτια τα οποία κατέρρευσαν.

Χιλιάδες κατοικίες καταστράφηκαν, εκατοντάδες δέντρα ξεριζώθηκαν και το δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς και οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν σε πολλά κρατίδια της χώρας.

Ματαιώθηκε η συνάντηση Έβερτ – Καρατζαφέρη

Δεν πραγματοποιήθηκε, τελικά, η συνάντηση, που επρόκειτο να γίνει μεταξύ του πρώην προέδρου της ΝΔ, Μιλτιάδη Εβερτ, και του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η συνάντηση ματαιώθηκε, λόγω αδιαθεσίας του κ. Εβερτ.

Τρία Ελληνόπουλα στη NASA και στο Πεκίνο

Τρεις μαθητές Λυκείου από την Αθήνα, τα Τρίκαλα και τη Δράμα, η Δέσποινα Παζούλη, ο Γιώργος Λιούτας και ο Ορφέας Βουτυράς, που διακρίθηκαν στον ετήσιο διαγωνισμό Αστρονομίας «Ιππαρχος», τον οποίο διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι στη NASA, ενώ το φθινόπωρο θα συμμετάσχουν με άλλους δύο διακριθέντες στον διαγωνισμό, στην 4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο.





Προσοχή στους υπαλλήλους που διεκπεραιώνουν τις αιτήσεις... Δεν είναι "άγιοι"..!

Είπαμε από προχθές για την προκήρυξη του Υπουργείου Πολιτισμού για την πρόσληψη φυλάκων, της οποίας μάλιστα η προθεσμία λήγει αύριο..

Να επισημάνουμε μόνον, να το γνωρίζει το ΥΠΠΟΤ και το ΑΣΕΠ, ότι ενώ παλαιότερα οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων συρράπτοντο, τώρα τα "συνδέουν" με συνδετήρες..! Κι επειδή, ακριβώς ζούμε στην Ελλάδα, εφιστούμε την προσοχή των υπευθύνων του Υπουργείου και του ΑΣΕΠ, αν αρχίσουν να φτάνουν αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά ή αναγράφονται στις αιτήσεις και λείπουν τότε, ανατρέξτε στους υπαλλήλους των Μουσείων και των ΕΠΚΑ γιατί θα έχει γίνει "όργιο" απάτης..

Προσοχή λοιπόν στα συνημμένα και στις μουτζούρες...

Από το 2012, διορισμοί θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω του ΑΣΕΠ

Ριζικές αλλαγές στο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών φέρνει το νομοσχέδιο. Από το 2012 οι διορισμοί θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ, ενώ κλείνουν οι πίνακες αναπληρωτών με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Οι αλλαγές προκάλεσαν την αντίδραση της ΟΛΜΕ, η οποία έχει προγραμματίσει για αύριο το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας (η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.) μαζί με την Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και το Συντονιστικό Ωρομισθίων. Επίσης, την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και ήδη παρατάξεις προτείνουν απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Ειδικότερα, το σ/ν προβλέπει:

Σε πλήρη αστοχία οι εφορίες

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει η πορεία είσπραξης εσόδων από τις εφορίες το α΄τρίμηνο της χρονιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ, από τις 67 Εφορίες της Αττικής, μόλις τρεις έχουν πιάσει το στόχο.

Οι υπόλοιπες καταγράφουν απόκλιση του στόχου κατά 10% με 20%, ενώ 23 δεν έχουν στείλει καν στατιστικά στοιχεία. "Αν το λεκανοπέδιο δεν πιάσει τους στόχους, δε μπορούμε να μιλάμε για εκτέλεση του προϋπολογισμού", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε μέχρι τέλος του Απριλίου να έχει επιτευχθεί ο μηνιαίος στόχος και να έχουν καλυφθεί και οι απώλειες του α΄τριμήνου.

Κάλεσε επίσης τους εφοριακούς να τηλεφωνούν σε έναν προς έναν τους φορολογούμενους, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση εισοδήματος ή ΦΠΑ και να τους προτρέπουν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών προθεσμιών που έχει δώσει το ΥΠΟΙΚ.

Ζήτησε ακόμα, την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία πρόσληψη σε εφορίες και ζήτησε αυστηρό έλεγχο των αδικαιολόγητων απουσιών των υπαλλήλων.

Λεωφόρος Νίκης – Θεσσαλονίκη σήμερα το πρωί...

Έψαχνα να βρω το Γερμανικό Προξενείο κι από παλιά γνώριζα ότι αυτό βρίσκεται στα στενά πάνω από τον Λευκό Πύργο.. Από το Θεαγένειο με τα πόδια, παραλιακά σα βόλτα , από την πανέμορφη παραλία της πόλης, για όσους γνωρίζουν από Θεσσαλονίκη…

Δυστυχώς για μένα, το Προξενείο είχε από καιρό φύγει από εκεί, μετακομίζοντας σε κτίριο επί του ύψους της Αμαλίας Φλέμινγκ, για όσους γνωρίζουν από Θεσσαλονίκη, λίγα μέτρα πιο κάτω από το Θεαγένειο.. Έτσι, πρωί – πρωί είχα κάνει μια υπέροχη βόλτα στην όμορφη Θεσσαλονίκη και μάλιστα παραλιακά.. !

Στο δρόμο προς την επιστροφή για το Γερμανικό Προξενείο, σε όλη σχεδόν τη Λεωφόρο Νίκης είχε παρκαρισμένα αυτοκίνητα από τα οποία έλειπαν οι πινακίδες και με το γνωστό ροζ χαρτάκι πάνω στο παρμπρίζ.. Ήτανε φανερό ότι τους είχε γράψει η τροχαία ή η δημοτική αστυνομία και τους είχε αφαιρέσει, πέραν του προστίμου, τις πινακίδες.

«Δε θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη», σκέφτηκα.. Παρά το γεγονός ότι τα ελληνικά δικαστήρια με σωρεία αποφάσεων απαγορεύουν την αφαίρεση των πινακίδων από το 1995.. Παρά το ότι το ΕΔΑΔ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναγνωρίζει ότι οι πινακίδες αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του ιδιοκτήτη – πολίτη και συνεπώς απαγορεύεται η αφαίρεσή τους.. Παρά το ότι το ίδιο ισχύει και από τις κοινοτικές οδηγίες, που υπερισχύουν τις εθνικής νομοθεσίας.. Και μάλιστα, το θέμα αυτό, της «αφαίρεσης» των πινακίδων των οχημάτων έχει τεθεί κατ’ επανάληψη και από την Ε. Ε. και το Ευρωκοινοβούλιο σα «σύσταση» προς την Ελληνική Πολιτεία περί «συμμόρφωσης» και εναρμονισμού με το κοινοτικό δίκαιο..

Το Ελληνικό Κράτος συνεχίζει απτόητο να παρανομεί σε βάρος του πολίτη !

«Θέλουμε και Ευρωπαϊκή Ένωση», ξανασκέφτηκα και τελείωσα το συλλογισμό μου με τη διαπίστωση : «Οθωμανικό Δίκαιο και Ζυγός και πολύ μας είναι..!» .

Κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας κατηγορούνται ότι έκαναν τρεις Τούρκοι

Τρεις Τούρκοι παραδέχτηκαν ότι πουλούσαν στρατιωτικές πληροφορίες στην Ελλάδα, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires επικαλούμενο το πρακτορείο Anatolia. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι τρεις άντρες αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως 20 ετών.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι παρακολουθούσαν στρατιωτικές βάσεις, τις μετακινήσεις στρατιωτικών μονάδων και ναυτικές ασκήσεις στη δυτική Τουρκία και μετέφεραν τις πληροφορίες αυτές στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, όπως αναφέρει το Anatolia.

Οι τρεις άνδρες παραδέχτηκαν την ενοχή τους, ενώ δήλωσαν ότι δέχονταν πληρωμές από 700 έως 2.000 ευρώ για τις πληροφορίες που έδιναν.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει ποινές φυλάκισης από 15 έως 20 χρόνια για κατασκοπεία.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τους τρεις άντρες τον περασμένο Δεκέμβριο στη Σμύρνη και το παραθαλάσσιο θέρετρο του Bodrum.

Στην κηδεία του Πολωνού Προέδρου ο Ομπάμα

Στην κηδεία του Πολωνού προέδρου Λεχ Καζίνσκι, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στη δυτική Ρωσία, θα παραστεί την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η κηδεία του Πολωνού προέδρου και της συζύγου του, η οποία επίσης σκοτώθηκε στο αεροπορικό διστύχημα, θα γίνει στην Κρακοβία.

Eίχε κρύψει τα ναρκωτικά στο πόδι μιας καρέκλας


Ένας 26χρονος –πανέξυπνος όπως λέει η αστυνομία- Αφγανός, είχε βρει έναν πολύ πονηρό τρόπο να κρύψει τις ναρκωτικές ουσίες τις οποίες διακινούσε και έπειτα από πληροφορίες είχε κινήσει τις υποψίες Των διωκτικών αρχών.

Ο νεαρός Αφγανός, είχε κρύψει 66 σακουλάκια ηρωίνη στο μεταλλικό πόδι μιας καρέκλας, στο σπίτι του. .Κατά την έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν εκτός από τα ναρκωτικά, μία ζυγαριά ακριβείας με την οποία μετρούσε τις δόσεις και 140.000 ευρώ. Ο Αφγανός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Συνάντηση Παπανδρέου με τον Θανάση Λερούνη

Στις 3:30 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον καθηγητή Θανάση Λερούνη, που πλεόν βρίσκεται ελέυθερος στην Ελλάδα, μετά από πολύμηνη ομηρία στα χέρια των Ταλιμπάν. Ως γνωστόν, η κυβέρνηση κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για την απελευθέρωση του Καλαβρυτινού καθηγητή.

Στάση εργασίας αύριο οι καθηγητές

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, αύριο Πέμπτη, αποφάσισε η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Η Ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, στις 12 το μεσημέρι, ενώ αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με την υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου.

Αναγκαστική προσγείωση Βoeing 767 με 145 επιβάτες

Αεροσκάφος ττύπου Μπόινγκ 767 ων Αμερικανικών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Ντάλας έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, λόγω καπνού που υπήρχε στην καμπίνα των επιβατών.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό το Ντάλας των ΗΠΑ και μετέφερε 145 επιβάτες. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιον τραυματία ή σοβαρά άρρωστο.

Το Μπόινγκ 767 προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγο μετά τις 15:45 ώρα Ελλάδας, ενώ στον αεροδιάδρομο το περίμεναν οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων του αεροδρομίου.

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ τρόμαξε τη Ρόδο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 18:18 ώρα Ελλάδος στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου.

Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται βορειοδυτικά της Ρόδου.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 χιλιόμετρα, γεγονός που κατατάσσει τον σεισμό στους επιφανειακούς.

Δεν μας χρειάζεστε λέει η Α. Μέρκελ

Η επιτυχής έκδοση εντόκων γραμματίων από την Ελλάδα έδειξε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή την ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό Δημόσιο άντλησε σήμερα συνολικό ποσό ύψους 1,56 δισ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 και 26 εβδομάδων.

Ολομέλεια εφετών για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Τη σύγκληση της ολομέλειας εφετών ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Τέντες, προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή και η υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».

Υπενθυμίζεται ότι εφέτες ανακριτές είχαν αναλάβει και την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Πότε επιτρέπονται οι κάμερες στο δρόμο

Η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επιτήρησης με κάμερες επιτρέπεται μόνο για τη διαφύλαξη της εθνικής άμυνας, τη διαφύλαξη της κρατικής ασφάλειας, την αποτροπή και την καταστολή σοβαρών αξιόποινων πράξεων κατά προσώπων και περιουσιακών αγαθών καθώς και για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κομβικά και επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου. Τη συγκεκριμένη απόφαση έλαβε σήμερα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

«Η εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων επιτήρησης σε δημόσιους χώρους γίνεται μόνο από δημόσιες αρχές με σεβασμό στην αρχή της αναλογικότητας, αναφέρει η Αρχή».

Παράλληλα, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, δημόσιοι χώροι νοούνται:

α) οι κατά την κείμενη νομοθεσία και τα σχέδια πόλεων προοριζόμενοι για κοινή χρήση, β) οι ελευθέρως προσβάσιμοι σε απροσδιόριστο αριθμό προσώπων ανοικτοί χώροι (περιφραγμένοι ή μη) που τίθενται σε κοινή χρήση με νόμιμο τρόπο και γ) οι σταθμοί διακίνησης επιβατών με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στη γνωμοδότηση, η χρήση των καμερών θα πρέπει να επιτρέπεται μόνον όταν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία βάσει των οποίων προβλέπεται η τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης σε συγκεκριμένο χώρο.

Ακόμη, αναφέρει η Αρχή ότι επιτρέπεται η λειτουργία των καμερών στους αθλητικούς χώρους (γήπεδα, στάδια κ.λπ.), ενώ δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους που για την είσοδο απαιτείται η έκδοση εισιτηρίου (θέατρα κ.λπ.).

Επίθεση Πάγκαλου στο ΚΚΕ για «μαύρο χρήμα»

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου και του εισηγητή του ΚΚΕ Άγγελου Τζέκη, κατά τη συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ενώ ΝΔ και ΛΑΟΣ προτίθενται, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί με το μηχανισμό στήριξης «να τρομοκρατήσει το λαό για να δεχθεί αδιαμαρτύρητα τις ρυθμίσεις που προωθεί και με τις οποίες κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε αυτή την τοποθέτηση «βαρύτατη ύβρη», και επιτέθηκε στο ΚΚΕ για τα "ανεξέλεγκτα οικονομικά του, τα οποία δεν επιτρέπει να έρθουν σε γνώση της Βουλής".

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο αίτημα του κυρίου Πάγκαλου να ανακληθεί η δήλωση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος υπεραμύνθηκε της δήλωσης περί "μαύρου χρήματος" αναφερόμενος όμως αυτή τη φορά στο νομοσχέδιο και όχι στην Κυβέρνηση.

Θεωρώντας την παραπάνω ανασκευή, ως μεταμέλεια ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης απάντησε ότι: "κατανοήσατε το ολίσθημά σας και το αποσύρατε, άλλο είναι να αναφέρεστε στο νομοσχέδιο, κι άλλο στην Κυβέρνηση".

14χρονος σκότωσε τον πατέρα του επειδή του πήρε το βιντεοπαιχνιδι

Τραγωδία στη Ρωσία. Ένας 14χρονος έφηβος σκότωσε τον πατέρα του με πολλαπλά χτυπήματα με τσεκούρι στο πρόσωπο και το κρανίο, επειδή του απαγόρευσε να χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική «κονσόλα» βιντεοπαιχνιδιών που είχε.

Η εισαγγελία στο Κρασνοντάρ, στη Νοτιοδυτική Ρωσία, ανακοίνωσε ότι το απίστευτο περιστατικό συνέβη περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, στο σπίτι της οικογένειας, στην πόλη Τουπσέ.

Ο 14χρονος επιτέθηκε με το τσεκούρι στον πατέρα του, ενώ αυτός κοιμόταν. Η μητέρα του νεαρού, τρομαγμένη από την άγρια δολοφονία του συζύγου της, παρέδωσε την κονσόλα στο παιδί της, που χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τι είχε κάνει, είχε την ψυχραιμία να παίξει κάποιες ώρες, πριν να πάει να κοιμηθεί!

Τότε, η σοκαρισμένη γυναίκα βρήκε την ευκαιρία να καλέσει την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, ο νεαρός είχε συμπληρώσει μία εβδομάδα με δεκάδες ώρες παιχνιδιού κάθε μέρα στην κονσόλα.

Δεν θα επιτραπούν θέσεις ορθίων στα αεροπλάνα της Ryanair

Αντίθετες είναι οι αμερικανικές Αρχές στο ενδεχόμενο να επιτραπεί στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair, να χρεώνει τους επιβάτες της για τη χρήση της τουαλέτας των αεροσκαφών της κατά τη διάρκεια της πτήσης και να υπάρχουν εισιτήρια για όρθιους, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Μάικλ Ο’ Λίρι.

Ο τελευταίος παραδέχτηκε ότι η Ryanair εξετάζει την προοπτική κατάργησης των δύο από τις τρεις τουαλέτες των αεροσκαφών της και τη δημιουργία έξι επιπλέον θέσεων.

Επίσης το σχέδιο προβλέπει ότι όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την εναπομείνασα τουαλέτα θα πρέπει να πληρώνουν, ενώ θα υπάρχουν και μερικές θέσεις για όρθιους, όπου το εισιτήριο θα είναι μειωμένο.

Οι αλλαγές στην εσωτερική δομή των αεροσκαφών θα πρέπει να εγκριθούν από την Μπόινγκ, -κύριο προμηθευτή του στόλου της Ryanair- και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, όπου εδρεύει η Μπόινγκ. Ο Ο’ Λίρι παραπονέθηκε για τις αντιρρήσεις που εκφράζονται, με γνώμονα τα πιθανά ζητήματα ασφαλείας.

Κατασχέθηκαν 1,3 τόνοι κοκαΐνη στο λιμάνι του Αμβούργου

Τεράστια χαρακτηρίζεται από τις γερμανικές διωκτικές αρχές η ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο λιμάνι του Αμβούργου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει κατασχεθεί από τις γερμανικές Αρχές και η αξία της ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια Ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία συνελήφθησαν επτά άτομα, ηλικίας 27 έως 35 ετών, για συμμετοχή στο δίκτυο των λαθρεμπόρων.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν όταν οι τελωνειακές Αρχές έκαναν έλεγχο σε φορτίο τούβλων και ξύλων, που προερχόταν από την Παραγουάη.

Από τον έλεγχο «διαπιστώθηκε ότι 31 από τις 32 παλέτες δεν περιείχαν μόνο τούβλα και ξύλα, αλλά και κιβώτια με κοκαΐνη».