Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Η χαμένη «Λογοδοσία», οι «αρμοδιότητες» και η «τρύπια» Ελληνική Δικαιοσύνη…

Ενώ ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει το Κοινοβούλιο ότι επανεγκαθίσταται η Δικαιοσύνη στη χώρα…

Το μεγάλο παράπονο όλων των τίμιων, τονίζω ξανά τίμιων και ευσυνείδητων δικαστικών, την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν, πως σε όλες τις υποθέσεις που ερευνούσαν με εμπλεκόμενους κρατικούς λειτουργούς, η υπόθεση «χανόταν» στην «αρμοδιότητα»…!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό ; Παραδείγματος χάριν, έστελνε ο Εισαγγελέας μια εισαγγελική παραγγελία ή ένα ερώτημα στον εκάστοτε Υπουργό, αυτός το διαβίβαζε στην «αρμόδια» υπηρεσία, η υπηρεσία στον «αρμόδιο» φορέα, ο φορέας σε «αρμόδια» επιτροπή, η επιτροπή σε «αρμόδιο» υπάλληλο και αφού περνούσαν κάνα δύο χρόνια, ο υπάλληλος αποφαινόταν ότι είναι «αναρμόδιος» !

Έτσι, λειτουργούσε το ελληνικό δημόσιο στα σχετικά αιτήματα ευσυνείδητων δικαστικών . Στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, σήμερα, τόνισε ότι εδραιώνεται το Κράτος Δικαίου κι ότι αυτά τα «φαινόμενα» θα παταχθούν !

Σήμερα, λάβαμε εκ νέου κοινοποίηση από το γραφείο του, κατά τα άλλα συμπαθέστατου και σιδεροκέφαλου εύχομαι, Υπουργού Εργασίας για υπόθεσή μας που εκκρεμεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, με «κατεπείγουσα» έρευνα από τον Εισαγγελέα και σχετική έρευνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αποστέλλει το θέμα στον «αρμόδιο» φορέα (ΙΚΑ) !

Δηλαδή, η πορεία που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα είναι : το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού έστειλε το θέμα στον «αρμόδιο» Υπουργό.. , ο Υπουργός, τρείς μήνες μετά, παραπέμπει το θέμα στον «αρμόδιο» φορέα.. , … από δω και πέρα τη διαδικασία τη γνωρίζουμε πριν ακόμα εκτελεστεί… ! Ο φορέας, λοιπόν σας λέγω, Διοίκηση ΙΚΑ θα στείλει το θέμα σε «αρμόδιο» ΙΚΑ, το οποίο, επειδή δε γνωρίζουν (λόγω βλακείας) είναι αναρμόδιο, θα αποστείλει το θέμα πίσω και τελικώς κάποιος υπάλληλος θα «αποφανθεί» «αναρμοδιότητα» και τέλος !

Δε βλέπω, έτσι, καμία διαφορά με την προηγούμενη διακυβέρνηση στον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής στη διευκόλυνση της Δικαιοσύνης.. ! Έτσι, ένα είναι σίγουρο, αυτοί όλοι οι αρμοδίως «αναρμόδιοι» δεν κοροϊδεύουν μόνο τον πολίτη.. , χλευάζουν τη Δικαιοσύνη και γελοιοποιούν το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού !

Ενός Πρωθυπουργού, που κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις και την προσπάθεια για το καλό της χώρας αφού, σε ένα εξάμηνο μόνο έχει ταξιδέψει, για χάρη της Ελλάδας, όσο ο προκάτοχός του σε όλη του τη ζωή.. ! Πόσο ακόμα θα αφήνουμε την «κρατική μαφία» να γελοιοποιεί και να ταλαιπωρεί πολίτες, πολιτικούς, δικαστές και διωκόμενους ;…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου