Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Σε πλήρη αστοχία οι εφορίες

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει η πορεία είσπραξης εσόδων από τις εφορίες το α΄τρίμηνο της χρονιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ, από τις 67 Εφορίες της Αττικής, μόλις τρεις έχουν πιάσει το στόχο.

Οι υπόλοιπες καταγράφουν απόκλιση του στόχου κατά 10% με 20%, ενώ 23 δεν έχουν στείλει καν στατιστικά στοιχεία. "Αν το λεκανοπέδιο δεν πιάσει τους στόχους, δε μπορούμε να μιλάμε για εκτέλεση του προϋπολογισμού", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε μέχρι τέλος του Απριλίου να έχει επιτευχθεί ο μηνιαίος στόχος και να έχουν καλυφθεί και οι απώλειες του α΄τριμήνου.

Κάλεσε επίσης τους εφοριακούς να τηλεφωνούν σε έναν προς έναν τους φορολογούμενους, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση εισοδήματος ή ΦΠΑ και να τους προτρέπουν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών προθεσμιών που έχει δώσει το ΥΠΟΙΚ.

Ζήτησε ακόμα, την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία πρόσληψη σε εφορίες και ζήτησε αυστηρό έλεγχο των αδικαιολόγητων απουσιών των υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου