Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΝΔ: Απέρριψε τη πρόταση συνεργασίας του ΛΑ.ΟΣ

Το ενδιαφέρον του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργου Καρατζαφέρη για συνεργασία με τη Ν.Δ. είναι δεδομένο εδώ και καιρό. Από χθες το ενδιαφέρον αυτό έχει αρχίσει και λαμβάνει σάρκα και οστά με μια συγκεκριμένη πρόταση για κοινή κάθοδο Ν.Δ. και ΛΑΟΣ στις δημοτικές εκλογές. Πρόταση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διά του εκπροσώπου Τύπου, απέρριψε.

Ειδικότερα, ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ετοιμάζει επιστολή προς όλα τα μεγάλα στελέχη της Ν.Δ. προκειμένου να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε πως εάν δεν υπάρξει τέτοιου είδους συνεργασία εν όψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου είναι πολύ πιθανό το ΠΑΣΟΚ να πάρει και τις 13 περιφέρειες με τον «Καλλικράτη», καθώς με βάση τις τελευταίες εθνικές εκλογές διατηρεί σε όλες ξεκάθαρο προβάδισμα.

Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης εμφανίστηκε ανοικτός σε ένα διάλογο για την ανασύνθεση της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, με στόχο μια ενιαία έκφραση, ενώ αναφέρθηκε και σε βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι βολιδοσκοπούν τον ΛΑΟΣ, καθώς, όπως τόνισε, δεν καλύπτονται από τους χειρισμούς Σαμαρά. Ακόμη, εκτίμησε ότι δεν είναι κατάλληλη περίοδος να ξεκινήσουν διαδικασίες που θα επιφέρουν φθορά στα κόμματα, ενώ ξεκαθάρισε πως η διαφορά του με την Ντόρα Μπακογιάννη αφορούσε την περίοδο που εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών, καθώς διαφωνούσε με τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα.

Στην πρόταση Καρατζαφέρη απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που η Ν.Δ. πιστεύει ότι για τις εκλογές αυτές τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι τοπικές κοινωνίες, τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν νόημα».

Σήμερα το μεσημέρι, τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης θα συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Μιλτιάδη Εβερτ, με τον οποίο θα συζητήσει ευρύτερα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου