Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Αντικείμενο παγκόσμιου λαθρεμπορίου η ...άμμος

Δεν είναι μόνο οι τουρίστες που δίνουν σημασία στην άμμο, όταν επισκέπτονται μια παραλία, αλλά και οι βιομηχανίες και οι προμηθευτές οικοδομικών υλικών. Τα πολυπόθητα προσβάσιμα αποθέματα άμμου είναι περιορισμένα σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να ανθεί το λαθρεμπόριό της, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες καλούνται σήμερα να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση και να καλύψουν τις ανάγκες σε οικοδομικά υλικά παγκοσμίως. Οι νόμιμες και προσβάσιμες πηγές είναι περιορισμένες, όπως και τα αποθέματα και οι προμήθειες.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν σήμερα άμμο και χαλίκι κι ενώ η πλειοψηφία ακολουθεί τη νόμιμη οδό, ορισμένοι καταφεύγουν στο λαθρεμπόριο. "Λεία" τους η άμμος των ελεύθερων ακτών.

Οργανωμένες συμμορίες που "κλέβουν" άμμο από τις παραλίες δρουν στο Μεξικό, στη Τζαμάικα και σε νησιά του Ειρηνικού. Στο Μαρόκο, φορτηγά ολόκληρα λαθρεμπόρων άμμου εντοπίστηκαν από τις αρχές, σε παραλίες κοντά στη Ταγγέρη και την Καζαμπλάνκα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Η πιο πρόσφατη περίπτωση κλοπής άμμου σε ευρωπαϊκό έδαφος σημειώθηκε στη Σκωτία.

Οι συνέπειες από την απομάκρυνση της άμμου από τις ακτές είναι τεράστιες, επηρεάζεται ανεπανόρθωτα η θαλάσσια ζωή. Επίσης, η διάβρωση του εδάφους των ακτών αποτελεί το μεγαλύτερο φόβο των κατοίκων στις περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κλοπές άμμου από τις παραλίες.

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση γιατρών - Ξενογιαννακοπούλου

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των νοσοκομειακών γιατρών με την υπουργό Υγείας, καθώς δεν υπήρξε τίποτα νεώτερο από την καταβολή των δεδουλευμένων από τις εφημερίες του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταλόγισαν στην κυβέρνηση "μίζερη" αντιμετώπιση του συστήματος υγείας και θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας, ενώ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μίλησε για την αναγκαιότητα ενός ασφαλούς συστήματος εφημεριών.

Η υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι σταθερή η επιλογή της κυβέρνησης η στήριξη των λειτουργών του ΕΣΥ και επισήμανε ότι βασικός στόχος είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών ανέφεραν ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει με μικρολογιστική αντίληψη το θέμα των εφημεριών και σημείωσε ότι το πρόσθετο κονδύλι 11 εκ. ευρώ, που υπεγράφη αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.

Εξέφρασαν, δε, την ανησυχία ότι με αυτό τον τρόπο θα πρέπει κάθε δύο μήνες να προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Moody's: Υποβάθμισε 5 ελληνικές τράπεζες

Η Moody’s υποβάθμισε την Τετάρτη την πιστοληπτική αξιολόγηση των πέντε μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, καθώς εκτιμά ότι η οικονομική ύφεση που θα είναι μεγαλύτερη του αρχικώς εκτιμώμενου θα πλήξει την ποιότητα του χαρτοφυλακίου τους και τις προοπτικές της κερδοφορίας τους.

Η βαθμολογία της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώνεται στο Α2 (από Α1 προηγουμένως), των Alpha, Εurobank και Emporiki στο Α3 (από Α2) και της Πειραιώς στο Baa1 (από A2). Η προοπτική της αξιολόγησης και για τα πέντε ιδρύματα παραμένει «αρνητική», κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης τους επόμενους μήνες.

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης της κυβέρνησης θα έχουν μεν θετικό αντίκτυπο μακροπρόθεσμα, βραχυπρόθεσμα όμως θα πλήξουν την οικονομική δραστηριότητα.

Προβλέπει ότι η αυξητική τάση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα συνεχιστεί φέτος και πιθανότατα και το 2011, ενώ κάνει λόγο και για αύξηση του μέσου κόστους χρηματοδότησης των τραπεζών, με αρνητικές επιπτώσεις στο καθαρό επιτοκιακό τους περιθώριο.

Η Moody’s αξιολογεί πάντως θετικά το ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παραμείνει αξιόπιστη πηγή ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες μέχρι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, καθώς και το ότι μεγάλο μέρος της χρηματοδότησής τους προέρχεται από τις καταθέσεις των αποταμιευτών.

Τα πρώτα 400 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ πέφτουν στην αγορά. ....

Ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα του ΕΣΠΑ θα μοιραστεί σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναμένεται να ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, ενεργοποιούνται τέσσερα προγράμματα που παρέχουν κοινοτικές ενισχύσεις.

Το φεγγάρι ...«Pac Man».....

Μοιάζει με πάκμαν αλλά δεν είναι. Τι είναι; Είναι ο Μίμας, μικρός δορυφόρος του Κρόνου, που, στη συγκεκριμένη όψη, θυμίζει πολύ τη δημοφιλή φιγούρα των βίντεο γκέιμς της δεκαετίας του 1980. Το διαστημικό όχημα Cassini που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, μέτρησε τις διάφορες θερμοκρασίες στην επιφάνεια του δορυφόρου και, με βάση τις τιμές τους...παρήγαγε έναν χάρτη που θυμίζει... πάκμαν.

Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι γιατί ο συγκεκριμένος δορυφόρος παρουσιάζει τέτοιες διαφοροποιήσεις στη θερμοκρασία του. Δεν αποκλείουν όμως το ενδεχόμενο αυτό να συνδέεται με την σύσταση των υλικών στην επιφάνεια του δορυφόρου. Οι ίδιοι εξηγούν ότι ορισμένα συστατικά μπορεί να συγκρατούν τη θερμότητα καλύτερα σε σύγκριση με άλλα.

Το Σικάγο και η Καμπούλ μπροστά στην Αθήνα είναι παιδική χαρά...192 ληστείες σε 12 ημέρες

Δεκαέξι ληστείες κάθε 24 ώρες σημειώνονται κατά μέσο όρο στην επικράτεια τις τελευταίες μέρες, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στην Αττική, όπου οι ληστείες φτάνουν μερικές φορές και τις 15 ημερησίως. Ο μεγαλύτερος αριθμός ληστειών καταγράφεται στους δρόμους, με θύματα κυρίως...

(πηγή http://www.karakaxadra.blogspot.com/)

Λήστεψαν την Alpha Bank στις Σέρρες!

Δύο οι δράστες που έφυγαν με τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία...

Η ληστεία έγινε λίγο μετά τις 11.00, στο κεντρικό υποκατάστημα της Alpha Bank στην πόλη. Δύο ένοπλοι μπήκαν από την είσοδο και απείλησαν πελάτες και υπαλλήλους, πως αν κουνηθούν θα πυροβολήσουν. Οι δράστες προχώρησαν, άρπαξαν από τα ταμεία τα χρήματα που υπήρχαν μέσα και έγιναν καπνός...

Σταμάτησαν πακετά και του έκλεψαν… τα αναψυκτικά!

Από ότι φαίνεται στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης φαινόμενα όπως αυτό θα αρχίσουν να μας απασχολούν από εδώ και πέρα. Έχουμε ακούσει να σταματάνε πακετά και να του κλέβουν το μηχανάκι ή ακόμα και χρήματα που έχει πάνω του… όμως να σταματάνε τον πακετά για να του πάρουν τα αναψυκτικά αυτό δεν ξανά συνέβη!

Λίγο πριν τελειώσει την παράδοση μιας παραγγελίας νεαρός πακιστανός που εργάζεται σε σουβλατζίδικο της πρωτεύουσας ήρθε αντιμέτωπος με κάτι πρωτόγνωρο. Τέσσερα άτομα τον σταμάτησαν τον έριξαν κάτω και... του πήραν τρία κουτάκια αναψυκτικά!

Ο άτυχος νεαρός μην ξέροντας πώς να ειδοποίησε την αστυνομία, οι άνδρες της οποίας δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν αυτό που έγινε. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ο νεαρός δεν τραυματίσθηκε. Το κακό.. η συγκεκριμένη παραγγελία δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της!

Φορτηγό γεμάτο πυρομαχικά στα σύνορα στον Έβρο!

Μεγάλη αναστάτωση το πρωί στο τελωνείο των Κήπων...

Αιτία ένα φορτηγό προερχόμενο από Τουρκία. Σε έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν 3 καραμπίνες, 500 σφαίρες, αλλά και ένας μηχανισμός για ηλεκτροσόκ, που μπορεί να ακινητοποιήσει κάποιον χωρίς να τον σκοτώσει.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα πυρομαχικά είχαν φορτωθεί από την Κωνσταντινούπολη και ο τελικός τους προορισμός ήταν να φτάσουν μέσω της χώρας μας στην γειτονική Αλβανία, για να χρησιμοποιηθούν.

Οι τελωνειακοί εκτιμούν ότι πρόκειται για κυκλώματα που δρουν στην γειτονική χώρα και κυρίως για ανθρώπους των νυχτερινών κέντρων και διαρρηκτών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή ηλεκτροσόκ.

Τα όπλα και τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν. ενώ ο οδηγός του φορτηγού οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης...

Τέσσερα νέα προγράμματα για ανέργους

Προγράμματα για την πρόσληψη 115.000 ανέργων και προγράμματα ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και γυναικών ύψους 816 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Μέσω του λογαριασμού ΙΚΑ-ΟΑΕΔ προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων θα επιχορηγούνται για τέσσερα χρόνια οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και ασφαλισμένων μέχρι του ποσού του βασικού μισθού κατά 100% τον πρώτο χρόνο, 75% το δεύτερο, 50% τον τρότο και 25% τον τέταρτο χρόνο.

Για τους νέους ανέργους έως 30 ετών, για όσους είναι κοντά στη σύνταξη, τις άνεργες γυναίκες άνω των 45 ετών, πολύτεκνους-τρίτεκνους και αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών η επιχορήγηση θα είναι 100% τα δύο πρώτα χρόνια και 50% για το δεύτερο και το τρίτο έτος.

Άλλα 170 ευρώ θα δοθούν μέσω ΕΣΠΑ για την πρόσληψη 25.000 ανέργων με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών από 60 ως 80%.

96 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν μέσω ΕΣΠΑ ως επιχορήγηση (24.000 ευρώ) σε 4.000 ελεύθερους επαγγελματίες από 22 ως 64ων ετών με διάρκεια 36 μήνες.

Θεσσαλονίκη: Αγροτικό μπλόκο στην Εγνατία!

Έκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στην Καβάλα...

Οι αγρότες του Λαγκαδά απέκλεισαν λίγο μετά τις 10.00 την Εγνατία, στο ύψος του Προφήτη Λαγκαδά και την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Διαμαρτύρονται γιατί όπως λένε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τους έχει αποκλείσει από τη διαχείριση κοινοτικών πόρων.

Όπως λένε το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί δραματικά και απαιτούν εδώ και τώρα λύσεις και απαντήσεις από το υπουργείο. Το πιθανότερο είναι να κρατήσουν κλειστούς τους δρόμους μέχρι το μεσημέρι, αν και κάποιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι αργά το απόγευμα...
Παράταση λειτουργίας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Παρατείνεται έως 30 Απριλίου το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων και των μνημείων του κράτους.

Κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι , τα Μουσεία και τα Μνημεία θα είναι επισκέψιμα κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

- Μ. Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010 : Από 12.00 -17.00

-Μ. Σάββατο, 3 Απριλίου: Από 08.30 - 15.00

-Κυριακή του Πάσχα, 4 Απριλίου 2010: Θα παραμείνουν κλειστά

-Δευτέρα του Πάσχα, 5 Απριλίου 2010: Από 08.30-15.00

-1η Μαΐου 2010: Θα παραμείνουν κλειστά

Όσα Μουσεία παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα λόγω καθαρισμού, κατά τις ανωτέρω ημέρες θα λειτουργούν κανονικά.

Τουριστική προβολή...

Με ψήφους εννέα έναντι οκτώ καταψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαρτίου, η πρόταση της Νομαρχιακής Αρχής Δράμας για την τουριστική προβολή.

Πρόκειται για τις πιστώσεις που αφορούν στις δράσεις του έργου «Πολιτιστική-Τουριστική προβολή και συμμετοχή της ΝΑ Δράμας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ευρείας απήχησης στο Νομό-Εκθέσεις-Συνέδρια, έτους 2010».

Τα αυγά θα τα βάφουμε κόκκινα για να τιμήσουμε την θυσία του Χριστού μας.......

Όπως λέει η παράδοση, όταν είχε αναστηθεί ο Χριστός, μια γυναίκα περπατούσε στον δρόμο κρατώντας ένα καλάθι με αυγά. Της είπαν, τότε κάποιοι περαστικοί, ότι ο Χριστός αναστήθηκε αλλά εκείνη δεν το πίστεψε. Τους απάντησε ότι αν είχε στα αλήθεια αναστηθεί, να γίνουν τα αυγά της στο καλάθι κόκκινα, και τότε μόνο θα το πιστέψει. Έτσι και έγινε. Την ίδια στιγμή, τα αυγά που είχε στο καλάθι της έγιναν κόκκινα».

Ανάκληση Opel Antara

Πρόγραμμα ανάκλησης 554 οχημάτων Opel Antara, παραγωγής 2007 - 2008, εκτελεί η γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων OPEL στην Ελλάδα, GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Στα συγκεκριμένα οχήματα ενδέχεται υπό ορισμένες συνθήκες να παρουσιαστεί δυσλειτουργία στη συνδεσμολογία του ενδιάμεσου άξονα τιμονιού, με αντίστοιχες συνέπειες στη λειτουργικότητα του τιμονιού. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί στην Ελλάδα τέτοιες περιπτώσεις.

Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που εμπλέκονται στην ανάκληση θα αποσταλεί σχετική συστημένη ενημερωτική επιστολή, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου OPEL, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.

Εκβιασμός γιατρού μέσω Facebook από 19χρονη και τον αδελφό της

Ξεκίνησε ως ένα απλό «αίτημα φιλίας» στο Facebook, όμως τα όσα επακολούθησαν την οδήγησαν από την καρέκλα του υπολογιστή σ' αυτήν του εδωλίου, αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη.

Εκείνος γύρω στα 40, γιατρός και ανύπαντρος. Αυτή 19 ετών, μαθήτρια Λυκείου και ιδιαίτερα όμορφη. Η διαδικτυακή τους «φιλία» μετατράπηκε με τον καιρό σε ερωτικά παιχνίδια, τόσο μέσω του τόπου κοινωνικής δικτύωσης όσο και από κοντά. Το «πλούσιο» αποδεικτικό υλικό της σχέσης τους όμως, που φέρεται να απέκτησε η νεαρή, γύρισε «μπούμερανγκ» για τον γιατρό, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι εκβιάζεται.

Η νεαρή και ο 18χρονος αδελφός της, αλβανικής υπηκοότητας, βρέθηκαν κατηγορούμενοι στο Αυτόφωρο Τριμελές Αθήνας για πλημμεληματική εκβίαση κατά συναυτουργία.

«Με πήρε τηλέφωνο ο αδελφός της κοπέλας και μου είπε ότι έχει έναν σκληρό δίσκο στην κατοχή του με επιλήψιμο υλικό. Ολοι -η οικογένεια και οι συνάδελφοί μου- θα μάθαιναν για την ερωτική μου ζωή, όλα μπορούσαν να καταστραφούν, εάν μέσα σε μία ώρα δεν έδινα 2.000 ευρώ», κατέθεσε ο γιατρός, ο οποίος δεν παρέστη ως πολιτικός ενάγων.

Τόσο η νεαρή κοπέλα όσο και ο 18χρονος αδελφός της υποστήριξαν κατά την απολογία τους ότι δεν διαθέτουν κανένα στιγμιότυπο με επιλήψιμο υλικό.

«Είχα συμφωνήσει με τον γιατρό», είπε η κατηγορούμενη, «να με φωτογραφήσει με τα εσώρουχα επί πληρωμή. Κάποια στιγμή αηδίασα, έσβησα το υλικό και σταμάτησα. Αυτός νόμιζε ότι είχα ακόμα φωτογραφίες και μου τις ζήτησε έναντι αμοιβής. Νόμιζα ότι έκανε πλάκα, δεν ήξερα ότι είχε μιλήσει με τον αδελφό μου».

Από την άλλη, ο νεαρός αποδέχθηκε ότι τηλεφώνησε στον γιατρό, χωρίς κανείς να το ξέρει, και δέχθηκε πρότασή του για 1.500 ευρώ. Το δικαστήριο, μετέτρεψε την κατηγορία σε απόπειρα εκβίασης -καθώς «η ζημία δεν επήλθε τελικώς»- κρίνοντάς τους ένοχους με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, σε ποινή φυλάκισης πέντε μήνες με τριετή αναστολή.

Τσετσένοι αυτονομιστές ανέλαβαν τις επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας

Ο αρχηγός των Τσετσένων αυτονομιστών, Ντόκου Ουμάροφ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας, που σκότωσαν τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στην ανεπίσημη ιστοσελίδα ισλαμιστών αυτονομιστών www.kavkazcenter.com.

Ο Ουμάροφ που αυτοαποκαλείται "Εμίρης του Εμιράτου του Καυκάσου" δήλωσε ότι διέταξε προσωπικά τις επιθέσεις και απείλησε ότι η επιθέσεις στη Ρωσία θα συνεχιστούν.

Επιχείρησαν να περάσουν 709 αρνιά χωρίς σφραγίδα προέλευσης

Πίσω στην ΠΓΔΜ έστειλε 709 αρνιά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όταν εντοπίστηκαν χωρίς σφραγίδες για τη χώρα προέλευσης. Ακόμη πλήθος παραβιάσεων έδειξαν οι έλεγχοι σε 710 σημεία πώλησης τροφίμων.

Ειδικότερα, στους Ευζώνους εντοπίστηκε φορτηγό με 709 αρνιά από την ΠΓΔΜ και προορισμό ελληνική εταιρεία, χωρίς αυτά να φέρουν σφραγίδες για τη χώρα προέλευσης. Το φορτηγό αναγκάστηκε να επιστρέψει στην ΠΓΔΜ και σύμφωνα με το υπουργείο θα επιβληθούν κυρώσεις στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Επίσης οι έλεγχοι του υπουργείου μέχρι σήμερα έδειξαν 35 κρεοπωλεία που διέθεταν κρέατα με λανθασμένη αναγραφή της χώρας προέλευσης.

Και νέο χειρουργείο για τη μικρή Αφγανή

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη επέμβαση, στο δεξιό οφθαλμό της 11χρονης που τραυματίστηκε από την έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Γεώργιος Γεννηματάς. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν θα ακολουθήσει και δεύτερο χειρουργείο για άλλο το μάτι.

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει νέα «υπόθεση Κούνεβα»

Στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) έχει αναθέσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την εξέταση της πρόσφατης απόλυσης εργαζομένης από αλυσίδα cafe-ταχυφαγίων στο κέντρο της Αθήνας και τα θλιβερά γεγονότα που ακολούθησαν.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, παράλληλα, η αστυνομία διερευνά το ποινικό μέρος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του Σ.ΕΠ.Ε. το 2009 το 21% των συνολικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στον κλάδο που ανήκουν τα επισιτιστικά επαγγέλματα.

Σε επίπεδο κυρώσεων, ο εν λόγω επαγγελματικός κλάδος βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Ωστόσο, το Σ.ΕΠ.Ε. όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, "δεν επαναπαύεται και συνεχίζει τους ελέγχους με στόχο την προστασία των εργαζομένων".

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι για το λόγο αυτό, ο ειδικός γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. Μιχάλης Χάλαρης, "βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία" με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού - Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, Λεωνίδα Καραθανάση.

Ιντερνετ: «Προσοχή σε ό,τι ανεβάζουμε»

Το καλό για τους Ελληνες χρήστες του Διαδικτύου είναι ότι, αν και δεν υπάρχει «ειδική» ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης (social media), η χώρα μας έχει ενσωματώσει άλλες σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη προστασία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Βασ. Σωτηρόπουλο, η Ελλάδα έχει εναρμονιστεί με τις Οδηγίες 95/46 σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων (Ν. 2472/1997) και 2002/58 για την προστασία της ιδιωτικότητας στα δημόσια τηλεπικοινωνιακά δίκτυα (Ν. 3471/2006), ενώ σε μεγάλο μέρος έχει καλυφθεί και το θέμα της ασφάλειας. «Υπάρχει βέβαια η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κυβερνοέγκλημα (2001), την οποία έχουμε υπογράψει ως χώρα, αλλά δεν την έχουμε ενσωματώσει με νόμο», αναφέρει και προσθέτει, «ωστόσο, μεγάλο μέρος της Σύμβασης (λ.χ. απάτη με υπολογιστή) έχει περιληφθεί προ πολλού στο ελληνικό δίκαιο. Εξάλλου, η Σύμβαση αυτή έχει επικριθεί έντονα για τη συμβατότητά της με τα ανθρώπινα δικαιώματα». Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι ώστε οι χρήστες να προστατευθούν από τέτοια φαινόμενα. Κύριο και σημαντικότερο είναι, όπως λέει και ο κ. Σωτηρόπουλος, «να προσέχει πρώτα απ' όλα τι ανεβάζει ο ίδιος». Σε περίπτωση πάντως που υποστεί κάποια προσβολή, μπορεί να προστατευθεί απευθυνόμενος στην ίδια την εταιρεία που φιλοξενεί το παράνομο υλικό, όπως άλλωστε αναγράφεται και στους Ορους Χρήσης, στους οποίους προβλέπουν τρόπους για να επικοινωνήσει ο θιγόμενος μαζί τους και να υποβάλει καταγγελία. «Συνήθως ανταποκρίνονται εύκολα σε περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας (όταν κάποιος έχει φτιάξει πλαστό προφίλ) ή σε περιπτώσεις χρήσης φωτογραφιών τρίτων», λέει ο δικηγόρος, επισημαίνοντας ότι «πολύ δύσκολα συμμορφώνονται όταν πρόκειται για περιπτώσεις ποινικού ενδιαφέροντος (λ.χ. συκοφαντική δυσφήμηση), στις οποίες συνήθως ζητούν δικαστική απόφαση. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο ο χρήστης να απευθύνεται σε δικηγόρο».

Περιστατικό αστυνομικής βίας καταγγέλλει το ΚΚΕ

Τη σύλληψη ενός στελέχους του επειδή διαμαρτυρήθηκε για περιστατικό αστυνομικής βίας κατά μεταναστών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

Όπως τονίζει το ΚΚΕ, "σήμερα, 31/3/2010, το μεσημέρι, κοντά στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας στην οδό Κολωνού, ένα άτομο με πολιτικά, που εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι ήταν αστυνομικός, χτυπούσε με γκλομπ και έβριζε τρεις ακινητοποιημένους μετανάστες".

Ο Περισσός αναφέρει ότι "ο Δημήτρης Κυπραίος, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ, μαζί με άλλους συντρόφους διαμαρτυρήθηκαν για τη βίαιη αυτή συμπεριφορά. Ο σύντροφος Δημήτρης Κυπραίος γι’ αυτή τη διαμαρτυρία του δέχτηκε επίθεση από δύναμη 30 αστυνομικών και με χειροπέδες οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ομόνοιας μαζί με τους τρεις μετανάστες.

"Η Κ.Ο.Α. καταγγέλλει τη βάρβαρη αυτή επίθεση που εντάσσεται μέσα στο συνολικότερο κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας, που συνεχώς αυξάνεται με στόχο να φοβίσει, να τρομοκρατήσει για να περάσουν πιο εύκολα τα νέα μέτρα καταστολής και όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.", σημειώνει το ΚΚΕ και "καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία να αντισταθούν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής".

Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα απατεώνων

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή της Πεύκης πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι εμφανίζονταν ως μέλη της θεραπευτικής κοινότητας «18 και άνω» και ζητούσαν χρήματα από πολίτες και εταιρείες.

Στην κατοχή των "εξαρτημένων" απατεώνων βρέθηκαν πλαστά μπλοκ της θεραπευτικής κοινότητας, αρκετά χρήματα, ενώ κατασχέθηκαν και τα δύο αυτοκίνητα με τα οποία μετακινούνταν. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ΕΛΑΣ, έχουν εξαπατήσει κυρίως ηλικιωμένα άτομα, στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

«Καμπανάκι» στους οδηγούς κρατικών αυτοκινήτων

Τις ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες για τις περιπτώσεις που οι οδηγοί κρατικών αυτοκινήτων υποπίπτουν σε παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, αλλά και σε παραβάσεις που αφορούν αδικαιολόγητες δαπάνες, υπενθυμίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται σχετικά η εγκύκλιος εκδόθηκε μετά από επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες πολιτών και φορέων, από τις οποίες προκύπτει ότι διαπράττονται σοβαρές παραβάσεις από τους οδηγούς και όσους έχουν δικαίωμα να οδηγούν κρατικά αυτοκίνητα.

Το μήνυμα που φιλοδοξεί να περάσει η κυβέρνηση, μέσω της εγκυκλίου, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου είναι απολύτως σαφές: "Τέλος εποχής για την ασυδοσία και την ατιμωρησία κρατικών λειτουργών, ακόμη και αν χρειάζεται να υπενθυμίζονται τα αυτονόητα".

Προκαταρκτική για τις νέες μίζες

Τη διενέργεια δύο προκαταρκτικών ερευνών, με τη μορφή του κατεπείγοντος, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ιω. Σακελλάκος, ύστερα από τα δημοσιεύματα σχετικά με δωροδοκίες των γερμανικών εταιρειών Daimler AG και Ferrostaal και την εμπλοκή Ελλήνων αξιωματούχων σ' αυτές.

Οι έρευνες ανατέθηκαν στους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, Πόπη Παπανδρέου και Παρ. Αδάμη, οι οποίοι αναμένεται αρχικά να εξετάσουν διεξοδικά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για «λαδώματα πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων και στην Ελλάδα, με αντίκρισμα μεγάλα συμβόλαια».

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Μ. Ανδρουλάκης σχετικά το σκάνδαλο της Daimler, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «θα ανταποκριθεί άμεσα στην ενδεχόμενη περίπτωση υποβολής αιτημάτων δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, κατά τη διάρκεια της έρευνας».

Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές πιθανότερο είναι να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς στη διερεύνηση της υπόθεσης. Και αυτό γιατί ορισμένες από τις επίμαχες συμβάσεις αφορούν την προηγούμενη δεκαετία, με αποτέλεσμα να υπάρχει ζήτημα παραγραφής, ενώ η ελληνική Δικαιοσύνη έχει ήδη «περάσει» από το «σκάνδαλο Siemens» και όλες τις δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν από τη διερεύνηση μιας υπόθεσης πολύπλοκης και ιδιαίτερα χρονοβόρας, λόγω των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής και του όγκου της δικογραφίας.

Αυστηρότερα τεκμήρια για πολυτελή διαβίωση

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ακόμη ότι θα επανεξεταστεί η χρονική ισχύς της διάταξης για την παρακράτηση 8% επί των τιμολογίων άνω των 300 ευρώ που εκδίδουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Στην τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του φορολογικού νομοσχεδίου, χωρίς να θίγεται η δομή και η φιλοσοφία του, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Στις τροποποιήσεις περιλαμβάνονται αλλαγές και επέκταση των τεκμηρίων και σε ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων, με στοιχεία προσδιορισμού και την ηλικία τους, αλλά και το ύψος του εισοδήματός τους, αλλά και αυστηροποίηση των τεκμηρίων για πολυτελή αυτοκίνητα, πισίνες κ.λπ. και αντίστοιχη ελάφρυνση για περιπτώσεις που λόγω αντικειμενικών συνθηκών θα μπορούσαν να «γεννήσουν» αδικίες.

"Οι εξελίξεις στον δανεισμό επιβεβαιώνουν τον προβληματισμό μας"

Ο χθεσινός δανεισμός της χώρας επιβεβαιώνει τις πρώτες εκτιμήσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μιλήσει για ώρες περισυλλογής και είχε τονίσει ότι το ανακοινωθέν της Συνόδου δεν μπορεί να οδηγεί σε θριαμβολογία αλλά σε προβληματισμό.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε επίσης ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι θα είναι καλό για τη χώρα να μη χρειαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό, αφού, αν τελικά χρειαστεί κάτι τέτοιο το ΔΝΤ θα επιβάλλει τους δικούς του όρους, οι οποίοι, όπου εφαρμόστηκαν, δημιούργησαν προβλήματα στην κοινωνική συνοχή.

Τέλος ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, που θα δώσουν αναπτυξιακές ανάσες στην αγορά.

Δέκα ακόμα αεροπορικές εταιρίες στη ¨μαύρη λίστα¨της ΕΕ

H Ε.Ε. αποφάσισε χθες να βάλει στη "μαύρη λίστα" δέκα αεροπορικές εταιρείες, δεκαεπτά κράτη, και όλες τις αεροπορικές εταιρείες του Σουδάν και των Φιλιππίνων για λόγους ασφαλείας πτήσεων.

Ο επίτροπος Μεταφορών της E.E., Σιμ Καλάς τόνισε πως "Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα. Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε εκείνες τις χώρες που θέλουν να αναπτύξουν τις τεχνικές και διοικητικές δυνατότητες τους, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων που δεν σέβονται και δεν τηρούν τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας".

Η επιτροπή αποφάσισε, επίσης, ότι για να μπορεί η Iran Air να πετά προς την Ευρώπη θα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο αεροσκάφη τύπου 32 Airbus και Boeing για τις πτήσεις της. Τους επομένους μήνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει σειρά ελέγχων στο Ιράν, με σκοπό να σχηματίσει πλήρη εικόνα της κατάστασης της εταιρείας, κυρίως σε ό,τι αφορά στα θέματα ασφάλειας.

«ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ» ! ! !

Αν δεν ακούγεται βλακώδες, είναι σίγουρα προβοκάτσια ! Ποιος εξυπηρετείται από τη συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια από τα προχθές με θύματα μια ολόκληρη Αφγανική οικογένεια κι ένα νεκρό παιδί ; Η λογική λέει, σε τούτες τις περιπτώσεις, δες ποιος ωφελείται για να κατανοήσεις και τα κίνητρα του δράστη. Σα χθες θυμούμαι ακόμα γεγονότα από το ’90, που για να «καταπνίξουν» οι αρχές τότε τον αγώνα του λαού, έβαζαν προβοκατόρικα, οδηγούς – αστυνομικούς Υπουργών να τα «σπάνε» για να στρέψουν την κοινωνία κατά τους..

Μήπως, να θυμηθούμε ότι ο περίφημος Κουφοντίνας της 17 Νοέμβρη «μπαινόβγαινε» για «άγνωστους» λόγους στην ΕΥΠ, πριν συλληφθεί η οργάνωση ; Κάποιοι τότε το είπαν, οι περισσότεροι το θάψανε.. δε συνέφερε !

Μόλις, στα Δεκεμβριανά πριν από δύο περίπου χρόνια, με αφορμή τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, όταν πάλι οι διαδηλώσεις του κόσμου λάμβαναν τη μορφή «εξέγερσης», ξανά είδαμε παρακρατικούς, άνδρες με ρόπαλα που συναναστρέφονταν την αστυνομία, «να τα σπάνε» για να στραφεί η κοινωνία κατά των διαδηλωτών, (υπό το φόβο περαιτέρω αναταραχών). Κάποιοι, όπως ο Λαζόπουλος τα δείξανε, οι περισσότεροι το «θάψανε» το θέμα.. Όταν, οποιοσδήποτε «ρίχνει» στο τραπέζι της σκέψης την αλήθεια ότι το ίδιο το Κράτος, σε πολλές περιπτώσεις αποδεδειγμένα, λειτουργεί σα τον χείριστο Τρομοκράτη, αμέσως όλοι λένε πως «..αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα..», «..οδηγούν σε επικίνδυνους δρόμους..» και άλλα τέτοια ηλίθια.

Υπάρχει μια ολόκληρη μυστική υπηρεσία, η περίφημη ΕΥΠ, της οποίας, μεταξύ των άλλων, η δουλειά είναι αυτή.. να «διαίρει» την κοινή γνώμη υπέρ των σκοπών του Κράτους . Και υπάρχει, σίγουρα, αρκετή βρώμικη δουλειά που κάνει αυτή η υπηρεσία, λόγω του σκοπού της ύπαρξής της. Αυτός είναι για μένα ο χειρότερος Τρομοκράτης, σήμερα, στην Ελλάδα.. η πηγή και η μάνα όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων : Το ίδιο το Κράτος !

Ένα βήμα πριν το θάνατο ο Dennis Hopper

Ο γνωστός ηθοποιός Dennis Hopper βρίσκεται «ένα βήμα πριν το θάνατο» και αδυνατεί πλέον να υποβληθεί ακόμη και σε χημειοθεραπεία στην οποία κατά του καρκίνου του προστάτη από τον οποίο πάσχει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ως εκ τούτου ο Joseph Mannis δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν βρίσκεται σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις των δικηγόρων της συζύγου του επί 14 έτη, Victoria Hopper, (με την οποία έχουν αποκτήσει ένα 6χρονο κοριτσάκι), στο πλαίσιο των διαδικασιών διαζυγίου που ο ίδιος ζήτησε τον Ιανουάριο.

Σε προηγούμενα δικαστικά έγγραφα, ο 73χρονος Hopper -ο οποίος έχει παντρευτεί πέντε φορές- είχε δηλώσει πως ήλπιζε ότι η χημειοθεραπεία θα έχει επιτυχή αποτελέσματα και ενδεχομένως να θεραπευτεί από τον καρκίνο.

Νέο «ιερό» σκάνδαλο στη Βόρεια Ιρλανδία

Νέο «ιερό» σκάνδαλο, αυτή τη φορά στη Βόρεια Ιρλανδία. Καθολικός ιερέας τέθηκε σε αναγκαστική άδεια, καθώς κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών της ενορίας του.

Την είδηση ανακοίνωσε ο καρδινάλιος Σον Μπρέιντι, επικεφαλής της Ιρλανδικής Εκκλησίας, κατά τη διάρκεια κηρύγματός του σε λειτουργία στο Άρμα. Ούτε το όνομα του ιερέα ούτε η περιοχή στην οποία λειτουργούσε αποκαλύφτηκαν ώστε να προστατευθεί η ασφάλεια των παιδιών και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έρευνα.

«Η πολιτική της Αρχιεπισκοπής του Άρμα είναι ότι για όλα τα θέματα που αφορούν στην προστασία των παιδιών, η ασφάλεια και η ευημερία των παιδιών πρέπει να είναι η κυρίαρχη προτεραιότητά μας», είπε ο Μπρέιντι. Πρόσθεσε ότι ο ιερέας έχει το δικαίωμα να θεωρείται αθώος έως την ολοκλήρωση της έρευνας, και ακόμα κάλεσε οποιονδήποτε έχει κακοποιηθεί από ιερέα να το καταγγείλει.

Αλλεπάλληλα σκάνδαλα παιδοφιλίας πλήττουν την Καθολική Εκκλησία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού, γεγονός που εξώθησε τον Πάπα να δημοσιεύσει μια επιστολή συγγνώμης στις αρχές του μήνα. Η επιστολή έγινε δεκτή με απογοήτευση στην Ιρλανδία, όπου οργανώσεις θυμάτων κάλεσαν τον Μπρέιντι να παραιτηθεί εξ’ αιτίας του ρόλου του στη συγκάλυψη μιας υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν ιερέας, το 1975.

Έλλη Κοκκίνου: Ένα διαζύγιο όχι τόσο "συναινετικό "

Μπορεί μέχρι πριν από λίγο να μην είχαμε πάρει μυρωδιά για τον χωρισμό της Έλλης Κοκκίνου με τον Παναγιώτη Βασιλειάδη, τώρα όμως ανοίγουν τα χαρτιά τους και οι δύο για όλο το παρασκήνιο του χωρισμού, δίνοντας συνεντεύξεις σε διαφορετικά έντυπα με πολλές αιχμές.

Η Έλλη Κοκκίνου στο παρθενικό τεύχος του People μιλά ανοιχτά για το διαζύγιό της και δηλώνει: «Από κάποιο σημείο και μετά δεν μπορούσαμε να είμαστε ευτυχισμένοι ούτε εγώ ούτε εκείνος και δεν θα ήθελα αυτό να το εισπράξει ο γιος μας».

Μάλιστα σπάει τη σιωπή της και μιλά για μια απόφαση την οποία είχαν πάρει από καιρό. «Όταν μία απόφαση είναι ειλημμένη και ανακοινωμένη, τότε έχει έρθει η ώρα να φύγεις», λέει με νόημα η γλυκιά τραγουδίστρια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξαν προβλήματα που βασάνιζαν και τους δύο εδώ και καιρό.

Κι ενώ η Έλλη Κοκκίνου δεν ρίχνει το φταίξιμο στην άλλη πλευρά, αλλά τονίζει ότι σ’ έναν χωρισμό φταίνε και οι δύο, παραδεχόμενη και τα δικά της λάθη, ο πρώην πλέον σύντροφός της Παναγιώτης Βασιλειάδης είναι πιο αιχμηρός και φωτογραφίζει ανθρώπους από το περιβάλλον της Έλλης που την επηρέαζαν αρνητικά.

«Η Έλλη δεχόταν επιρροές από τρίτα πρόσωπα, που αυτά λειτουργούσαν εις βάρος του γάμου μας», λέει χωρίς περιστροφές σε συνέντευξή του στο περιοδικό Ciao, αφήνοντας υπονοούμενα και για στενούς συγγενείς της συζύγου του.

Μόνοι θα προπονούνται ο Λούα Λούα και ο Ντάτολο

Μόνοι τους θα προπονούνται στο εξής ο Λούα Λούα και ο Ντάτολο, οι οποίοι τιμωρήθηκαν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα πειθαρχικά παραπτώματα που υπέπεσαν. Η απόφαση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» πάρθηκε από κοινού από τη διοίκηση και τον προπονητή της ομάδας, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει:

«Μετά από απόφαση της Διοίκησης και του προπονητή της ομάδας μας Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, οι ποδοσφαιριστές Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα και Χεσούς Αλμπέρτο Ντάτολο, οι οποίοι υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα, θα προπονούνται μέχρι νεωτέρας υπό την επίβλεψη του γυμναστή, σε διαφορετική ώρα από την ομάδα».

Ξένη εμπλοκή βλέπει η Μόσχα στο μακελειό

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εμπλοκής ξένων στην φονική επίθεση στο μετρό της Μόσχας, σύμφωνα με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβεντεφ, του εξέφρασε τα συλλυπητήρια των Αμερικανών για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση και πρόσφερε κάθε βοήθεια εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τη Ρωσία, ώστε να βοηθήσουν στο να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι οργάνωσαν αυτή την επίθεση», αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο δανεισμός από το ΔΝΤ έφερε απολύσεις

Αρκετοί Ρουμάνοι θα χάσουν τις δουλειές τους το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντόμινικ Στρος-Καν, που επισκέπτεται το Βουκουρέστι.

Το ΔΝΤ έχει παράσχει πρόσφατα δάνειο στη Ρουμανία, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, και στους όρους που έθεσε ήταν η απόλυση περίπου 150.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Ήδη η χώρα απορροφά τις δόσεις του δανείου, συνολικού ύψους 20 δις ευρώ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους οργανισμούς.

Δηλαδή, σχεδόν ό,τι συμφωνήθηκε και για την Ελλάδα, με τη μόνη διαφορά ότι η χώρα μας είναι μέλος της Ευρωζώνης. Η πρόβλεψη του Στρος- Καν για νέους ανέργους δεν αφορά, προφανώς, στους ήδη απολυθέντες αλλά σε νέα στρατιά ανέργων.

Μάλιστα, το ΔΝΤ που θέτει τους όρους -δηλαδή τις απολύσεις- «ρίχνει το μπαλάκι» στην τοπική κυβέρνηση, λέγοντας ότι αυτή πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα και να δώσει λύσεις, δημιουργώντας ταυτόχρονα κλίμα εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενίσχυση της εμπιστοσύνης θα πρέπει να έχει ως κινητήριο δύναμη την πορεία της οικονομίας, η οποία το 2010 θα παρουσιάσει αύξηση.

Μιλώντας στην Ακαδημία Οικονομικών Σπουδών του Βουκουρεστίου, ο Στρος- Καν τόνισε πως η ανεργία διαμορφώθηκε στο 8,3% στη χώρα, η οποία επηρεάζεται από την ύφεση. «Η ρουμανική κυβέρνηση πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να δηλώσει: Το 2009 η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 7%, αλλά το 2010 θα σημειώσει ανάπτυξη» είπε ο κ. Καν.

Το Άγιο Φως θα έρθει με κυβερνητικό αεροσκάφος

Στις 6:30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως, το οποίο θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα -μέσω Τελ Αβίβ- με την ειδική Κυβερνητική πτήση ΗAF 209.

Κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αποδοθούν τιμές αρχηγού Κράτους, ενώ θα ακολουθήσει η τελετή υποδοχής, στην οποία μπορούν να παρευρίσκονται όσοι το επιθυμούν.

Η συγκέντρωση των πιστών θα γίνει έξω από την Πύλη 9, και λίγα λεπτά πριν την προσγείωση του αεροπλάνου, αφού περάσουν από τον σχετικό έλεγχο ασφαλείας, θα τους επιτραπεί η είσοδος σε ειδικά περιφραγμένο χώρο, από όπου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την τελετή.

Στη συνέχεια, με άλλες πτήσεις της Aegean και της Olympic Air, καθώς και με αεροσκάφη τύπου C 130 και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει και στο πιο απόμακρο χωριό ή νησί της Ελλάδας, μέσα σε μικρές, ειδικά κατασκευασμένες, λυχνί

Ο ΛΑ.ΟΣ "δικαιώθηκε" για το επιτόκιο

«Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων της Συνόδου Κορυφής θα φανεί στα επιτόκια δανεισμού» τονίζει ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του για το υψηλό επιτόκιο (περίπου 6%) με το οποίο δανείσθηκε και πάλι η χώρα μας.

«Το επιτόκιο του «έξι παρά κάτι» που πετύχαμε στη χθεσινή δημοπρασία -και αυτό με πλασματικές πρακτικές- δεν αποτελεί αισιόδοξο και σταθερό «βατήρα» για το αύριο» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του ΛΑΟΣ. Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι «η ευθύνη των κυβερνητικών χειρισμών, τόσο σε μεθόδους όσο και σε ανθρώπινο στελεχιακό δυναμικό, βαραίνει από δω και μπρος αποκλειστικά τον κ. Παπανδρέου».

Στο νοσοκομείο ο Μαραντόνα από δάγκωμα σκύλου!

Στην κλινική του Λος Άρλος, στο Μπουένος Άιρες, διακομίσθηκε εσπευσμένα ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας της Αργεντινής δέχθηκε επίθεση από ένα σκύλο του, ο οποίος τον δάγκωσε στο πρόσωπο.

Ο «Ντιεγκίτο» υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

Νέα ένταση μεταξύ Google και κινεζικής κυβέρνησης

Kαι νέα ένταση μεταξύ Google και κινεζικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal οι διαδικτυακές αναζητήσεις στην Κίνα παραμένουν περιορισμένες και οι χρήστες του διαδικτύου διαμαρτύρονται ότι κάθε φορά που προσπαθούν να δουν την ιστοσελίδα της Google στο Χονγκ Κονγκ, καθώς και την παγκόσμια Google.com λαμβάνουν μόνο ένα μήνυμα σφάλματος.

Μέχρι τώρα η ιστοσελίδα google.com.hk λειτουργούσε χωρίς λογοκρισία. Παράλληλα από την Κυριακή δεν λειτουργούν στην Κίνα οι υπηρεσίες της Google για τα κινητά.

Οι αξιωματούχοι στο Πεκίνο έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι δεν θα ανέχονται τις δράσεις της Google.

Εντυπωσιασμένη η Μέρκελ από την Αγία Σοφία

Εντυπωσιασμένη έμεινε η Γερμανίδα καγκελάριος από την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρέθηκε χθες, στο πλαίσιο της επίσημης διήμερης επίσκεψής της στην Τουρκία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έγραψε χαρακτηριστικά στο βιβλίο των επισκεπτών του μουσείου της Αγίας Σοφίας: «Ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό αριστούργημα σε μία μητρόπολη που υπήρξε ανέκαθεν το σπίτι πολλών θρησκειών».

Η Άνγκελα Μέρκελ, που βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί και το Μπλε Τζαμί, ξεναγήθηκε στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010 από τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας, Ερτουγκρούλ Γκιουνάι, και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Εγκεμέν Μπαγκίς.

Τα πέντε μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης

Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που συγκαλείται με στόχο να καθοριστούν εκ νέου οι προτεραιότητες ανά τομέα έτσι ώστε να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος και να πειστούν οι Βρυξέλλες για τις αγαστές προθέσεις περί άμεσης εξυγίανσης της οικονομίας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ξεκαθαρίσει ότι από εδώ και πέρα θα παρακολουθεί προσωπικά και αδιάλειπτα την υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης και Σταθερότητας και πως δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν τις γιορτές του Πάσχα. Αλλωστε, είναι η πρώτη φορά που μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας θα παραμείνει ανοιχτή η Βουλή καθώς από χθες συζητείται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι Έλληνες πρωταθλητές του... καναπέ!

Οι Ελληνες συγκαταλέγονται στους ευρωπαίους πολίτες που αθλούνται λιγότερο στους «27»,σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα,σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, μόνο το 3% των Ελλήνων,των Ιταλών και των Βουλγάρων, δηλώνουν ότι αθλούνται «τακτικά», το 15% των συμπολιτών μας δηλώνει ότι αθλείται «κάπως συχνά», το 15% «σπάνια» και το 67% «ποτέ».

Υψηλά ποσοστά πολιτών που δηλώνουν ότι δεν αθλούνται ποτέ παρατηρούνται ακόμη στη Βουλγαρία (58%), την Πορτογαλία και την Ιταλία (55%) ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στον κοινοτικό Βορά : Σουηδία (6%), Φιλανδία (7%) και Δανία (18%). Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 39%.

Σε ό,τι αφορά τον τόπο άσκησης, το 63% των Ελλήνων δηλώνουν ότι αθλούνται κάπου μεταξύ σπιτιού και σχολείου,χώρου εργασίας ή καταστημάτων (31% στην ΕΕ), το 27% σε κάποιο πάρκο ή έξω στη φύση (48% στην ΕΕ) και το 13% σε γυμναστήριο (11% στην ΕΕ).

Εξ άλλου,σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 13% των Ελλήνων δηλώνουν ότι είναι μέλη κάποιου γυμναστηρίου, αθλητικού συλλόγου ή ενός συλλόγου με δυνατότητα άθλησης, ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος είναι 25%.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους λόγους που τους εμποδίζουν να αθληθούν , οι Ελληνες σε ποσοστό 51% επικαλούνται ως βασικότερη αιτία την έλλειψη χρόνου. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 45%.

Πτώματα 21 βρεφών σε ποταμό της Κίνας

Ένα αποκρουστικό θέαμα αντίκρισαν τα μέλη των τοπικών Αρχών της πόλης Τζίνινγκ στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας, όταν κλήθηκαν να ερευνήσουν δεκάδες ύποπτες κίτρινες πλαστικές σακούλες, που ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού Γκουανφού.

Μέσα σε κάθε μία από τις σακούλες υπήρχε και το πτώμα ενός βρέφους, σε προχωρημένη σήψη. Συνολικά 21 πτώματα βρεφών ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού.

Κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν τη Δευτέρα τις σακούλες κάτω από μια γέφυρα του ποταμού και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Δεν προσδιορίστηκε ο αριθμός αρσενικών και θηλυκών βρεφών.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τουλάχιστον τρία από τα πτώματα είχαν εισαχθεί σε κρίσιμη κατάσταση μερικές ημέρες νωρίτερα σε νοσοκομείο, ενώ μερικές από τις σακούλες έφεραν την επιγραφή «Νοσοκομειακά απορρίμματα».

Μερικά από τα ταμπελάκια που βάζει το νοσοκομείο στα βρέφη για να αναγνωρίζονται ήταν ακόμα μέσα στις σακούλες. Ένα από αυτά έγραφε ότι το βρέφος γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2009.

Το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua ανέφερε ότι, μετά τη μακάβρια ανακάλυψη, αρκετά μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου από το οποίο προέρχονταν οι σακούλες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

Στην Κίνα είναι συχνό το φαινόμενο της δολοφονίας θηλυκών βρεφών, επειδή σε πολλές περιοχές της χώρας επικρατεί η άποψη ότι οι αρσενικοί απόγονοι φέρνουν τύχη.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη Γρηγορόπουλου

«Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς έβγαλε το όπλο, τέντωσε και τα δύο χέρια έχοντας το περίστροφο ευθεία μπροστά στο ύψος του στήθους και πυροβόλησε δύο φορές προς την μεριά των παιδιών που βρισκόταν στην οδό Τζαβέλα» είπε ο μάρτυρας.

Ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας για την υπόθεση της δολοφονίας του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 7 Απριλίου.

Ο 33χρονος Ευάγγελος Ζέρβας κατέθεσε ότι βρισκόταν σε καφετέρια με φίλους του από την οποία είχε οπτική επαφή με τον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλα, όταν είδε ένα περιπολικό να κάνει απότομα όπισθεν στην Ζωοδόχου Πηγής, αφού προηγουμένως άκουσε έναν κρότο χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, αμέσως μετά είδε δύο αστυνομικούς πεζούς να κατευθύνονται στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλα στη μέση της οποίας στάθηκαν και άρχισαν να διαπληκτίζονται με τα παιδιά που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του πεζόδρομου.

«Προς το βάθος της Τζαβέλα είδα ένα σώμα πεσμένο στο έδαφος και ένα παιδί να προσπαθεί να το τραβήξει. Άκουγα φωνές και ουρλιαχτά πανικού. Κάποιοι από την καφετέρια που βρισκόμουν, φώναζαν 'σκότωσαν το παιδί' και ένας φώναξε 'δολοφόνοι'» πρόσθεσε.

Μπακογιάννη: "Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σκοτώνει παιδιά"

Συλλαλητήριο για την τρομοκρατία ζήτησε να πραγματοποιηθεί η Ντόρα Μπακογιάννη, αμέσως μετά την επίσκεψή της σήμερα στην τραυματισμένη 10χρονη από το Αφγανιστάν, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων, μετά την έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια.

«Ήρθα και είδα ένα κοριτσάκι δέκα ετών, που κινδυνεύει να χάσει τα μάτια του, που έχασε τον αδερφό του 15 ετών, που ήταν και προστάτης του, από μία βόμβα που έβαλαν κάποιοι άθλιοι, που πιστεύουν ότι μπορούν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία στο χάος» δήλωσε για την επίσκεψή της η κ. Μπακογιάννη.

Για το συλλαλητήριο που προτείνει να διοργανωθεί, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε: «Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα να κάνουμε μια διαφορετική διαδήλωση, μια διαδήλωση με κεριά, λέγοντας: "Φτάνει πια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πιστεύει ότι μπορεί, στην Αθήνα του 2010, να σκοτώνει παιδιά", γιατί έτσι επιβεβαιώνεται μια παράλογη ψυχολογία».

Ευνοϊκή ρύθμιση για τις εισφορές στο ΙΚΑ

Η δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους με το νέο σύστημα πάγιων διατάξεων ρύθμισης οφειλών παρέχεται με τις διατάξεις του άρθρου 19 ν. 3833/2010 (ΦΕΚ. 40/τ.Α΄/15-03-2010). Ειδικότερα, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα:

Α) Εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών με έκπτωση 40% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών).

Β) Ρύθμιση με τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 20% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών). Το ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προκειμένου οι εργοδότες να τύχουν της προαναφερόμενης ευνοϊκής ρύθμισης, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση για ρύθμιση στο αρμόδιο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να προσδιορισθεί το ύψος της συνολικής οφειλής τους, η οποία θα εξοφληθεί ή θα ρυθμισθεί στο αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης Εσόδων ή Ταμειακή Υπηρεσία του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η ΕΕ θα προσφέρει 1,2 δισ. ευρώ στην Αϊτή

Κατά τη σύνοδο για την ανοικοδόμηση της Αϊτής που θα γίνει στη Νέα Υόρκη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε να προσφέρει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση της Αϊτής στη διάρκεια διεθνούς συνόδου για την κατεστραμμένη αυτή χώρα από τον ισχυρό σεισμό του Ιανουαρίου, που θα γίνει στη Νέα Υόρκη αύριο Τετάρτη, ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από εισφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ, ανέφερε η Μάγια Κοσίγιαντσικ, εκπρόσωπος της αρμόδιας για τις εξωτερικές υποθέσεις της ΕΕ, Κάθριν Αστον.

Στη σύνοδο θα συζητηθούν θέματα που θα αφορούν την χρονική περίοδο 2010-2013, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πάνω από εκατό χώρες και οργανισμοί θα μετάσχουν στη σύνοδο της Νέας Υόρκης που θα διεξαχθεί στην έδρα του ΟΗΕ .

Μέχρι στιγμής έχουν ζητηθεί 3,8 δισ. δολάρια για την ανοικοδόμηση της χώρας σε σύνολο 11,5 δισ δολάρια που εκτιμάται ότι θα χρειαστούν για να ξαναγίνει η χώρα, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, όπως ήταν πριν την καταστροφή.

Απαγόρευση της μαντίλας σε δημόσιους χώρους στο Βέλγιο

Σε αποφασιστικό στάδιο για την απαγόρευση της χρήσης της ισλαμικής μαντίλας στους «δημόσιους χώρους», συμπεριλαμβανομένων των δρόμων, βρίσκεται το Βέλγιο.

Η επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει αύριο (Τετάρτη) το μεσημέρι ένα νομοσχέδιο το οποίο θα απαγορεύει τη χρήση της μαντίλας σε δημόσιους χώρους και το οποίο κατατέθηκε από το κόμμα των Φιλελεύθερων για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με το νόμο, τα άτομα που εμφανίζονται σε δημόσιο χώρο με ολόκληρο ή ένα μέρος του προσώπου τους καλυμμένο ή κρυμμένο από ένδυμα με τρόπο ώστε να μην μπορεί να αναγνωριστεί, θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή ακόμη και με ποινή φυλάκισης από μία έως επτά ημέρες.

Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο σε εορταστικές εκδηλώσεις, όπως το καρναβάλι, οι οποίες έχουν εγκριθεί με δημοτική απόφαση. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο στον όρο «δημόσιος χώρος» θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλοι οι δρόμοι, οι δημόσιοι κήποι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις ή τα κτίρια δημόσιας χρήσης.

Η πρόταση έχει λάβει την υποστήριξη των πέντε κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού δήλωσε ένας εκπρόσωπος του φιλελεύθερου Μεταρρυθμιστικού Κινήματος (MR), συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Εσωτερικών και έπειτα πιθανότατα στις 22 Απριλίου από την Ολομέλεια της Βουλής. Το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα απαγορεύσει τη χρήση της μαντίλας στο δρόμο.

G8: Το Ιράν δεν πρέπει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα

Σε κοινή ανακοίνωσή τους εχθές από την Οτάβα του Καναδά, μετά το τέλος της συνόδου των πολύ ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών αυτών αναφέρουν ότι είναι μη αποδεκτό να διαθέτει το Ιράν πυρηνικά όπλα. Σημειώνεται ότι η Ρωσία αρνήθηκε να αποδεχτεί σκληρότερη στάση κατά της Τεχεράνης.

Στη σύνοδο τη Δευτέρα οι υπουργοί θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη του Αφγανιστάν καθώς και με τη διπλή βομβιστική επίθεση στο μετρό της Μόσχας. Υπενθυμίζεται ότι φέτος ο Καναδάς προεδρεύει των συνόδων της G8 στην οποία μετέχουν εκτός του Καναδά, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Ιταλία και η Ρωσία.

14χρονος σκότωσε τον θετό πατέρα του

Νεκρός από τα πυρά του θετού γιού του έπεσε χθές τα ξημερώματα στη Σητεία, ένας 39χρονος.

Το έγκλημα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε για ασήμαντη αφορμή σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή Γκέλας στη Σητεία, όταν δεκατετράχρονος αθίγγανος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τον 39χρονο θετό πατέρα του, την ώρα που κοιμόταν σε ξύλινο παράπηγμα.

Το θύμα είχε κάνει νωρίτερα παρατήρηση στον θετό γιο του, με αποτέλεσμα να λογοφέρουν.