Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Εκβιασμός γιατρού μέσω Facebook από 19χρονη και τον αδελφό της

Ξεκίνησε ως ένα απλό «αίτημα φιλίας» στο Facebook, όμως τα όσα επακολούθησαν την οδήγησαν από την καρέκλα του υπολογιστή σ' αυτήν του εδωλίου, αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη.

Εκείνος γύρω στα 40, γιατρός και ανύπαντρος. Αυτή 19 ετών, μαθήτρια Λυκείου και ιδιαίτερα όμορφη. Η διαδικτυακή τους «φιλία» μετατράπηκε με τον καιρό σε ερωτικά παιχνίδια, τόσο μέσω του τόπου κοινωνικής δικτύωσης όσο και από κοντά. Το «πλούσιο» αποδεικτικό υλικό της σχέσης τους όμως, που φέρεται να απέκτησε η νεαρή, γύρισε «μπούμερανγκ» για τον γιατρό, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι εκβιάζεται.

Η νεαρή και ο 18χρονος αδελφός της, αλβανικής υπηκοότητας, βρέθηκαν κατηγορούμενοι στο Αυτόφωρο Τριμελές Αθήνας για πλημμεληματική εκβίαση κατά συναυτουργία.

«Με πήρε τηλέφωνο ο αδελφός της κοπέλας και μου είπε ότι έχει έναν σκληρό δίσκο στην κατοχή του με επιλήψιμο υλικό. Ολοι -η οικογένεια και οι συνάδελφοί μου- θα μάθαιναν για την ερωτική μου ζωή, όλα μπορούσαν να καταστραφούν, εάν μέσα σε μία ώρα δεν έδινα 2.000 ευρώ», κατέθεσε ο γιατρός, ο οποίος δεν παρέστη ως πολιτικός ενάγων.

Τόσο η νεαρή κοπέλα όσο και ο 18χρονος αδελφός της υποστήριξαν κατά την απολογία τους ότι δεν διαθέτουν κανένα στιγμιότυπο με επιλήψιμο υλικό.

«Είχα συμφωνήσει με τον γιατρό», είπε η κατηγορούμενη, «να με φωτογραφήσει με τα εσώρουχα επί πληρωμή. Κάποια στιγμή αηδίασα, έσβησα το υλικό και σταμάτησα. Αυτός νόμιζε ότι είχα ακόμα φωτογραφίες και μου τις ζήτησε έναντι αμοιβής. Νόμιζα ότι έκανε πλάκα, δεν ήξερα ότι είχε μιλήσει με τον αδελφό μου».

Από την άλλη, ο νεαρός αποδέχθηκε ότι τηλεφώνησε στον γιατρό, χωρίς κανείς να το ξέρει, και δέχθηκε πρότασή του για 1.500 ευρώ. Το δικαστήριο, μετέτρεψε την κατηγορία σε απόπειρα εκβίασης -καθώς «η ζημία δεν επήλθε τελικώς»- κρίνοντάς τους ένοχους με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, σε ποινή φυλάκισης πέντε μήνες με τριετή αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου