Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η Βραζιλία άναψε δέντρο 520 τόνων πάνω στο νερό!

Ενώ η αστυνομία κυνηγά ναρκεμπόρους στις φαβέλες ο λαός στο Ρίο ντε Τζανέιρο συγκεντρώθηκε στην παραλία για να δει το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου -σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες- να... επιπλέει. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ


Τα φωτάκια άναψαν προσφέροντας εικόνες φαντασμαγορίας ενώ τα χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτιζαν πρόσωπα που ξέφυγαν για λίγο από τη μιζέρια. Με τραγούδι και ποτά, η Βραζιλία μπηκε και επίσημα σε εορταστικό κλίμα ενώ μεγάλο πάρτι ετοιμάζεται για το νέο έτος.

Το δέντρο που έχει ύψος 85 μέτρων στολίστηκε με 2,9 εκ. λαμπάκια και 1.600 στολίδια. Το δέντρο που ζυγίζει 520 τόνους βρίσκεται ήδη από πέρυσι – το είχαν ανάψει και το 2009 – στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Θεσσαλονίκη: Περιπέτεια εν πλω για τους επιβάτες του ''Θεόφιλος''

Έπαθε βλάβη η δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου...


Απαγορεύθηκε ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Θεόφιλος" μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε στη δεξιά κύρια μηχανή του, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Λήμνο με 152 επιβάτες.

Το πλοίο μπήκε με μειωμένη ταχύτητα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου αποβίβασε του επιβάτες του.

Αχαϊα: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε μία γυναίκα

Έχασε την ζωή της όταν προσπάθησε να διασχίσει την σιδηροδρομική γραμμή πεζή.


Μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων έχασε την ζωή της, το πρωί στην προσπάθειά της να περάσει την σιδηροδρομική γραμμή με τα πόδια, στην Αγιά Αχαϊας.

Το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Άγιος Ανδρέας - Ρίο παρέσυρε την άτυχη γυναίκα και την τραυμάτισε θανάσιμα. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προέβη σε άμμεση ανακοίνωση κατά την οποία εκφράζει την βαθιά της λύπη στην οικογένεια της γυναίκας αλλά και εφιστά την προσοχή των πεζών και των οδηγών που διασχίζουν την σιδηροδρομική γραμμή.

Αυτό κι αν είναι Είδηση !

Παρά το γεγονός ότι το δημοφιλέστερο μπλοκ της χώρας , το Troktiko, παραμένει κλειστό από τις 24 Ιουλίου και ουσιαστικά από τον άδικο χαμό του διαχειριστή του Σωκράτη Γκιόλια, υπάρχουν ακόμα και σήμερα άνθρωποι που το επισκέπτονται !

Είκοσι χιλιάδες (20000) περίπου άτομα κατά μέσο όρο, την τελυταία εβδομάδα, επισκέπτονται ακόμα και σήμερα το δημοφιλές μπλοκ. Ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός επισκεπτών αφού, επισκιάζει ακόμη και μπλοκς που λειτουργούν με "υψηλή" δημοφιλία στη χώρα.

Αυτό κι αν είναι είδηση !

περισσότερα στοιχεία : http://bizplirofories.gr/www.troktiko.blogspot.com 

Καρδίτσα: Η κλοπή που άφησε καθηλωμένα τα απορριμματοφόρα!

Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν το αμαξοστάσιο της πόλης...


Οι διαρρήκτες, όπως έγινε γνωστό από το δήμο Καρδίτσας, αφαίρεσαν 6 μπαταρίες από ισάριθμα απορριμματοφόρα του δήμου και περίπου 100 λίτρα πετρελαίου κίνησης! Όπως ήταν φυσικό τα σκουπιδιάρικα έμειναν καθηλωμένα στο αμαξοστάσιο και η αποκομιδή των σκουπιδιών καθυστέρησε για ώρες.

Ο δήμος ενημέρωσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων...

Τίρυνθα: Άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο του δημαρχείου!

Οι άγνωστοι δράστες βούτηξαν 4.100€...


Η διάρρηξη έγινε την Κυριακή (05-12-2010). Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα του δημαρχείου και μπαίνοντας στο ισόγειο κατευθύνθηκαν στο γραφείο που υπήρχε το χρηματοκιβώτιο. Το διέρρηξαν με βαριοπούλα και πήραν το ποσό των 4.100 ευρώ περίπου, που περιείχε.

Οι δράστες δεν πήραν έγγραφα ενώ η Ασφάλεια διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους...

Σπάρτη: Κουκουλοφόροι άφησαν στη μέση τη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ!

Πριν το βάλουν στα πόδια, τραυμάτισαν έναν υπάλληλο με όπλο...


Όλα έγιναν γύρω στις 10.00 το πρωί. Τρεις άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες στα πρόσωπά τους, μπήκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, που βρίσκεται στην οδό Ορθίας Αρτέμιδος. Προχώρησαν στα ενδότερα και ο ένας από τους τρεις, χτύπησε έναν υπάλληλο στο πρόσωπο με την λαβή του όπλου. Οι κουκουλοφόροι απαίτησαν όλα τα χρήματα που υπήρχαν στα ΕΛ.ΤΑ. και απειλούσαν τους υπαλλήλους, πως αν καθυστερήσουν θα αρχίσουν να πυροβολούν.

Από εκεί όμως που έδειχναν αποφασισμένοι για όλα, ξαφνικά, κοιτάχτηκαν και άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο. Μπήκαν στο αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει έξω ακριβώς και κινήθηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, προς την Τρίπολη.

Η αστυνομία προσπαθεί να τους εντοπίσει και θεωρεί ότι αυτό που τους έκανε να αφήσουν τη ληστεία στη μέση, ήταν ο φόβος για πιθανή ενεργοποίηση του συναγερμού, από υπαλλήλους που βρίσκονταν σε άλλο σημείο των ΕΛ.ΤΑ.

Ρόδος: Εμπρησμός σε γραφεία του ΚΚΕ!

Οι εμπρηστές χτύπησαν τα γραφεία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης του ΚΚΕ...


Οι άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά τα ξημερώματα, στην κεντρική είσοδο του κτιρίου και έγραψαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του ΚΚΕ. Ευτυχώς η φωτιά έγινε εγκαίρως αντιληπτή και σβήστηκε χωρίς να επεκταθεί στο υπόλοιπο κτίριο το οποίο κατοικείται από οικογένειες .

Με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή του ΚΚΕ καταγγέλλει το περιστατικό το οποίο αποδίδει σε ακροδεξιές οργανώσεις επισημαίνοντας ότι σκοπός ήταν να τρομοκρατηθούν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος.

Ρέθυμνο: Γάζωσαν τα γραφεία της Αγροτικής Ασφαλιστικής!

Τρόμος τα ξημερώματα όταν άγνωστοι ανοιξαν πυρ με πυροβόλο όπλο...


Όλα έγιναν στα γραφεία της Αγροτικής Ασφαλιστικής στο Πέραμα Μυλοποτάμου, λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα. Αυτοκίνητο, με άγνωστο αριθμό ατόμων, σταμάτησε μπροστά στην Αγροτική Ασφαλιστική και με πυροβόλο όπλο γάζωσαν στην κυριολεξία την πρόσοψη των γραφείων.

Από τους πυροβολισμούς προκλήθηκαν ζημιές στις τζαμαρίες και στο εσωτερικό των γραφείων. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρόλαβαν να συγκρατήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Η αστυνομία βρήκε στο σημείο 9 κάλυκες των 7,62 χ 39mm, 2 βολίδες και θραύσματα βολίδων.

Μίλησε το usb - Περιείχε manual του "καλού τρομοκράτη" και πολλές πλαστές ταυτότητες

Πολλά στοιχεία για πλαστές ταυτότητες αλλά ακόμα και για το πως λειτουργεί μια ένοπλη οργάνωση, από το πως κινείται ιδεολογικά μέχρι το πως χρησιμοποιεί κανείς όπλα και εκρηκτικά περιέχονται συμφωνα με πληροφορίες στο ένα usb που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων Κωνσταντίνου Σακκά και Αλέξη Μητρούσια και κατασχέθηκε από την ΕΛΑΣ.

Αργά το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης από τα όπλα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο Αγρίνιο. Υπενθυμίζεται ότι εκεί εντοπίστηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο άνευ ενδείξεων και ένα περίστροφο τύπου Ζάσταβα.

Επίσης αργά το βράδυ αναμένεται να προκύψουν τα αποτελέσματα από την εργαστηριακή εξέταση ενός τουλάχιστον εκ των ηλεκτρονικών υπολογιστών που βρέθηκαν στις γιάφκες στην Αθήνα. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι μέσα στους υπολογιστές «κρύβονται» προκηρύξεις και σχεδιαγράμματα ή λίστες από προηγούμενα και ενδεχόμενα μελλοντικά χτυπήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί συνεχίζουν την αναζήτηση για την ανεύρεση τουλάχιστον πέντε ατόμων για συμμετοχή στις οργανώσεις «Σέχτα Επαναστατών» και «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» όπως και τους χώρους όπου βρίσκονται τα όπλα - ταυτότητες της «Σέχτας Επαναστατών».

Υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3280 δολ.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3290 δολάρια από το επίπεδο των 1,3414 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Οι πιέσεις που δέχεται το ευρωπαϊκό νόμισμα αποδίδονται στη διχογνωμία που επικρατεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφορικά με τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση Χρέους. Αντικρουόμενες απόψεις φαίνεται να υπάρχουν ακόμη και για το ενδεχόμενο αύξησης των κεφαλαίων που θα πρέπει να έχει στη διάθεση του το Ταμείο Διάσωσης ( Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας / European Financial Stability Fund).

Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ε.Ε οφείλει να διαθέσει περισσότερα κεφάλαια για την πιο αποτελεσματική λειτουργία του Ταμείου. Η άποψη αυτή όμως ως γνωστόν, συναντά την κατηγορηματική άρνηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στη σύνοδο υπουργών Οικονομικών που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3280δολ.

Στο μεταξύ υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου τάσσονται σήμερα με κοινό τους άρθρο που δημοσιεύεται στους Financial Times οι υπουργοί του Λουξεμβούργου και της Ιταλίας Γιούνκερ και Τρεμόντι. Οι δύο υπουργοί προτείνουν να δημιουργηθεί ένας Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Χρέους ο οποίος θα μπορεί να εκδίδει α ευρωομόλογα χρηματοδοτώντας έως και το 50% των δανειακών αναγκών των κρατών μελών. Την αντίθεση της στην ιδέα αυτή έχει ήδη εκφράσει η Ανγκελα Μερκελ.

Από την άλλη πλευρά το κλίμα για το δολάριο βελτιώνεται σταδιακά μετά και τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Fed Ben Bernanke, περί απομάκρυνσης του ενδεχόμενου διολίσθησης της οικονομίας σε νέα ύφεση.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ) η αξία των συναλλαγών ήταν απειροελάχιστη, περιοριζόμενη στα 5 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα περισσότερα, ύψους 3 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε πράξεις πώλησης, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου οι επενδυτές στράφηκαν σε φυγή από την αγορά κρατικών τίτλων.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο λήξεως 20.07.2017 και ο 5ετής λήξεως 20.08.2015 με αξία συναλλαγών 2 εκατ. ευρώ έκαστος και ακολούθησε ο 10ετής λήξεως 19.07.2019 με αξία συναλλαγών 1 εκατ. ευρώ. Ετσι η απόδοση του δεκαετούς αναφοράς λήξεως 2020 διευρύνθηκε στο 11,74% έναντι 11,68% την περασμένη Παρασκευή, αλλά η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα το spread να μειωθεί στο 8,84%.

Στη διατραπεζική αγορά το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,52% στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,39%, στο εξάμηνο στο 1,25% ,στο τρίμηνο στο 1,02%., και στο 0,81% ο μήνας.
newsit

Γ. Τσιμιτσέλης: ''Ως σωστός... Έλληνας χρωστάω σε δάνεια"

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη ο Γιάννης Τσιμιτσέλης μιλάει για την τηλεόραση, τις εκπομπές μαγειρικής, αλλά και για το ενδεχόμενο να γίνει μπαμπάς.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη ο Γιάννης Τσιμιτσέλης μιλάει για την τηλεόραση, τις εκπομπές μαγειρικής, αλλά και για το ενδεχόμενο να γίνει μπαμπάς.

Ο Γιάννης δεν δίστασε να πει ότι φοβάται μην μείνει άνεργος. ''Ναι, φοβάμαι μην μείνω άνεργος. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, πιο πιθανό είναι να 'σαι άνεργος παρά να δουλεύεις'', είπε χαρακτηριστικά. Όσο για το αν έχει κάπιο μπακ απ πλάνο σε μια τέτοια περίπτωση είπε: ''Δεν έχω μπακ απ πλάνο γιατί ως σωστός ΄Ελληνας χρωστάω σε δάνεια. Οπότε ό,τι μπακ απ κι αν έχω, το στεγαστικό δάνειο το υπερκαλύπτει''.

Σε παλιά του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι δεν έχει καβαλήσει το καλάμι. ''Αυτό είναι σχετικό. Και να 'χα καβαλήσει το καλάμι δεν νομίζω ότι και ο πιο καβαλημένος θα σου πει ''Ναι, έχω καβαλήσει το καλάμι''. Οπότε είναι το τι βλέπουν οι άλλοι σε σένα και πιο πολύ αυτοί που σε ξέρουν'', εξηγεί στο περιοδικό TV ΕΘΝΟΣ.

Για το ενδεχόμενο να γίνει σύντομα μπαμπάς είπε: ''Κάποια στιγμή θα ήθελα. Αλλά δεν είναι βάσει προγράμματος, πρέπει να έρθει η κατάλληλη στιγμή''. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εαν σνομπάρει την τηλέοραση απάντησε: ''Και για τα χρήματα να είναι δεν μπορώ να σνομπάρω αυτό που με ταΐζει. Δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει. Στον ελεύθερο μου χρόνο αν κάτσω να δω τηλεόραση θα δω τα πάντα''.
newsit

Έπεφταν μεταλλικά κομμάτια από αεροπλάνο πάνω από τη Λισσαβώνα

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο SIC πρόκειται για ένα αεροπλάνο της εταιρείας TAAG της Αγκόλας.

Ένα αεροπλάνο έχασε αρκετά μεταλλικά κομμάτια του την ώρα που πετούσε πάνω από ένα προάστιο της Λισαβόνας, προκαλώντας υλικές ζημιές σε τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο, όπως δήλωσαν οι πυροσβέστες της πόλης Αλμάντα, στα νότια της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Το συμβάν, που σημειώθηκε στις 11:45 τοπική ώρα (13:45 ώρα Ελλάδας), δεν προκάλεσε τραυματισμούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βίτορ Εσπιρίτο Σάντο, επικεφαλής των πυροσβεστών αυτής της πόλης.

"Βρήκαμε μεταλλικά κομμάτια μεγέθους περίπου 5 επί 10 εκατοστών σε πολλά σημεία" της Αλμάντα, εξήγησε.

"Ένα από τα αντικείμενα χτύπησε ένα αυτοκίνητο και την σκεπή μίας πολυκατοικίας", πρόσθεσε ο Εσπιρίτο Σάντο.

Παπανδρέου: «Είμαστε σε φάση ιστορικών αλλαγών»

Λίγο μετά τις 18:30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το μέγα θέμα των τελευταίων ημερών για την Ευρωζώνη, το ενδεχόμενο της έκδοσης του ευρω-ομολόγου, ακόμη ένα «αγκάθι» στα πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης αλλά και του ελληνικού λαού για να βγει η χώρα από την κρίση. Σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση δύσκολων και ιστορικών αλλαγών αλλά πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια με συνέπεια.

«Όσα κάνουμε είναι ακριβώς για να μπούμε σε τροχιά εξόδου από την κρίση και το 2013 να βρεθούμε εκτός μνημονίου και εκτός επιτήρησης», τόνισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ιδιαίτερα τη μείωση του ελλείμματος στο 6%, αντί για 5,5% που ήταν ο αρχικός στόχος.

Έσπασαν τον σκληρό δίσκο της γραμματέα του Χριστοφοράκου - Περιέχει 41.000 έγγραφα φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα αναμένεται να γίνεται ξεχωριστή μνεία στη χρηματοδότηση των κομμάτων...

Νέα, μικρή, παράταση αναμένεται να λάβει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens, μετά την ανάκτηση που υπήρξε στα στοιχεία του σκληρού δίσκου της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου.

Τα στοιχεία αυτά περιήλθαν στα χέρια της Εξεταστικής, η οποία με τη σειρά της τα απέστειλε για αξιολόγηση στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, εκτιμά πως μέχρι την προσεχή Παρασκευή δύναται να υπάρξει μια εικόνα από τα 41.000 έγγραφα που υπήρξαν στο σκληρό δίσκο της κ. Τσακάλου, κι όπως όλα δείχνουν η Εξεταστική θα λάβει μια ολιγοήμερη παράταση (πιθανώς μέχρι τη Δευτέρα) προκειμένου να τα αξιολογήσει κα να παραδώσει το πόρισμα της στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Κέρκυρα: Ερωτικά παιχνίδια, όπλα, ναρκωτικά και... κρυφές κάμερες!

Σε μεγάλο μπαρ του νησιού είχε εγκατασταθεί ένα δίκτυο παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος...


Η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Ένα από τα πιο γνωστά μπαρ, στα βόρεια του νησιού, ήταν... παγιδευμένο με κρυφές κάμερες! Έτσι ενώ οι πελάτες πλήρωναν αδρά για να περάσουν λίγες στιγμές με τις αλλοδαπές γυναίκες, όλες τους οι κινήσεις καταγράφονταν και έφταναν στο 61χρονο ιδιοκτήτη.

Οι άνδρες της Ασφαλείας Κέρκυρας έκαναν αιφνιδιαστική έφοδο στο μπαρ, επειδή είχαν πληροφορίες ότι ο 61χρονος έφερνε παράνομα στη χώρα μας αλλοδαπές και τις εξέδιδε στο μαγαζί του. Ένας από τους αστυνομικούς παρουσιάστηκε ως πελάτης και λίγο αργότερα άρχισαν οι συλλήψεις.

Στην κατοχή του επιχειρηματία, στο σπίτι του και το μπαρ, βρέθηκαν ένα πιστόλι, δύο σπρέι πιπεριού, ένα όπλο ηλεκτρονικής εκκένωσης, ένας ασύρματος, ένα στιλέτο, ένας σιγαστήρας, 14 φυσίγγια, 26 γραμμάρια χασίς και 375€.

Λίγο αργότερα όμως, οι αστυνομικοί διαπίστωναν ότι στο μπαρ είχε εγκατασταθεί ένα δίκτυο παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος, που αποτελούνταν από ένα μόνιτορ, μία κάμερα που παρακολουθούσε τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και άλλη μία ασύρματη μικροκάμερα που κατέγραφε τον εσωτερικό χώρο, χωρίς φυσικά οι πελάτες να γνωρίζουν το παραμικρό...
newsit

To iPhone είναι ο αγαπημένος φίλος των γυναικών!

Έρευνα έδειξε οτι το iPhone είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο ασθενές φύλλο.

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου ερευνών αγοράς Nielsen το 30.9% των γυναικών που θέλουν να αγοράσουν κάποιο κινητό στις ΗΠΑ καταλήγουν στην αγορά του δημοφιλούς smartphone της Apple ενώ δεύτερο σε προτίμηση έρχεται μία Android συσκευή με 28.6% και τρίτο στις προτιμήσεις των γυναικών έρχονται τα Blackberry.

Αντίθετα με το 32,6% των ανδρών που απ’ οτι φαίνεται έχει μια προτίμηση προς τα Android κινητά ενώ στη δεύτερη των προτιμήσεων των αντρών έρχονται οι iOS συσκευές με 22.8% και στην τρίτη θέση και πάλι έρχονται τα Blackberry.
Τέλος όπως δείχνει η έρευνα, συνολικά ένα οι iOS και οι Android συσκευές είναι πρώτες στην προτίμηση των Αμερικάνων που έχουν ήδη κάποιο smartphone αλλά και σε όσους θέλουν να αγοράσουν ένα καινούριο.
newsit

13 νεκροί από τις κατολισθήσεις στην Κολομβία - Δεκάδες θαμμένοι στα ερείπια

Ένας πρώτος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα χθες το βράδυ γνωστοποιούσε ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονταν σε 150 με 200.


Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν στη διάρκεια της νύχτας τα πτώματα 13 ανθρώπων που θάφτηκαν στα ερείπια των σπιτιών τους, όπως και 132 άλλοι, από τη χθεσινή κατολίσθηση που κάλυψε δεκάδες κατοικίες σε προάστιο του Μεντεγίν, στο βορειοδυτική Κολομβία, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

"Βρήκαμε ένα νέο θύμα, έναν 13χρονο. Με αυτόν ανέρχεται σε 13 ο αριθμός των πτωμάτων που έχουν ανασυρθεί", δήλωσε σήμερα ο Τζον Φρέντι Ρέντον, διευθυντής του τοπικού οργανισμού διαχείρισης καταστροφών.

Ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος αναθεώρησε προς τα πάνω τον απολογισμό των 10 νεκρών που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Ερυθρός Σταυρός, διευκρίνισε ότι τα σωστικά συνεργεία επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στους τομείς αυτούς στα ερείπια των σπιτιών που επισημαίνουν οι εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Σύμφωνα με καταμέτρηση που έκανε στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς σήμερα Δευτέρα ο Ερυθρός Σταυρός, οι άνθρωποι που έχουν θαφτεί στα ερείπια περίπου τριάντα κατοικιών στο Μπέγιο, προάστιο του Μεντεγίν, ανέρχονται σε 145.

Έκρηξη με έναν νεκρό στην Ολλανδία

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην πόλη Αλπεν αν ντεν Ριν της Ολλανδίας.


Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετάδωσαν ότι έχουν χάσει τη ζωή τους πολλά άτομα, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κοντινά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, τζάμια σε παρακείμενα διαμερίσματα έχουν σπάσει, ενώ έχουν εκκενωθεί 84 σπίτια.

Η πυροσβεστική εκφράζει φόβους για κατάρρευση του κτιρίου. Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά δεν έχουν γίνει γνωστά. Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Προχωρούν σε απεργία πείνας οι κρατούμενοι των φυλακών

Επίσης, από τους συνολικά 12.600 κρατούμενους 227 δήλωσαν ότι προχωρούν σε απεργία πείνας.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, από τα 33 Καταστήματα Κράτησης της χώρας, μέρος των κρατούμενων σε 16 από αυτά, απέχουν από το συσσίτιο.

Οι εισαγγελείς που είναι επιφορτισμένοι με την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών είναι σε επιφυλακή,αφού σύμφωνα με το υπουργείο δικαιοσύνης κυκλοφορεί και επιστολή από οργάνωση που παρακινεί τους κρατούμενους σε κινητοποιήσεις.

Χαλκίδα: ''Με βίαζαν για 4 ώρες 7 Πακιστανοί''!

Την έπεισαν να έρθει στην Ελλάδα με τα παιδιά της και όταν ήρθε την φυλάκισαν και την εξέδιδαν καθημερινά - Τα παιδιά τα ανάγκαζαν να ζητιανεύουν...


Όπως είπε η 35χρονη στους άνδρες της Ασφάλειας Χαλκίδας, για 4 ώρες την παρέδωσαν σε 7 Πακιστανούς για να έρθει σε σεξουαλική επαφή. Τα 2 μικρά παιδιά τα έβγαζαν να ζητιανεύουν στα φανάρια, παίρνοντάς τους φυσικά όλα τα χρήματα που κέρδιζαν.

Οι Ρουμάνοι κακοποιοί, σύμφωνα με το lamiareport, απειλούσαν την 35χρονη για τη ζωή της ίδιας και των παιδιών της. Το μαρτύριο έλαβε τέλος όταν η Ασφάλεια Χαλκίδας, από πληροφορίες που είχε, συνέλαβε το ζευγάρι των Ρουμάνων, 45 ετών ο άνδρας και 42 ετών γυναίκα, που την έφερε στην Ελλάδας, ενώ αναζητά άλλο ένα ζευγάρι Ρουμάνων συνεργών.

Συνελήφθησαν επίσης και δυο ακόμη Ρουμάνοι ηλικίας 21 και 19 ετών, στους οποίους είχαν παραχωρήσει τα παιδιά για την επαιτεία, που όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια οι ίδιοι εκμεταλλεύονταν και άλλα ανήλικα παιδιά.

Πως οι υπαίτιοι της κρίσης θησαύρισαν

Την ίδια ώρα τα θύματα τους εκδιώχτηκαν από τις δουλειές τους αλλά και από τα ίδια τους τα σπίτια.
 
2008 ήταν η χρονιά που η Αμερική γονάτιζε πρώτη από την ύφεση που λίγο μετά διαδόθηκε στην Ευρώπη υπερπηδώντας τον Ατλαντικό σαν να ήταν ένα μικρό ρυάκι.
 
Όλοι με σιγουριά έδειξαν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους τις τράπεζες για τα τοξικά ομόλογα και τη φούσκα των ακινήτων αλλά και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια.
 
Όλοι θυμόμαστε τις ατελείωτες ουρές των ανέργων αμερικανών για το επίδομα ενώ στα σπίτια τους τα πωλητήρια αντικαταστούσαν τα γραμματοκιβώτια.
 
Σήμερα αποκαλύπτεται από το πρακτορείο Bloomberg πως οι μεγαλύτεροι fund managers πέτυχαν κατά μέσο όρο κέρδη άνω του 30% μέσα στο 2010 και προσδοκούν σε ακόμα μεγαλύτερα στο 2011.
 
Διαβάστε τι λένε οι ίδιοι για τη συνταγή της επιτυχίας τους, όπως δηλαδή ο Jerome Dodson της Parnassus Investments που διαχειρίζεται 4,5 δισ. δολάρια και ο οποίος φέτος που όλοι δήλωναν απαισιόδοξοι, αυτός αγόραζε μετοχές : “ Όταν όλοι οι άλλοι είναι απαισιόδοξοι, τότε είναι μακράν η καλύτερη στιγμή για να αγοράσει κανείς μετοχές.Όλοι γκρίνιαζαν και παραπονιόνταν αυτό το καλοκαίρι. Σε μια τέτοια στιγμή, και αν μπορεί κανείς να ξεφύγει από τα συναισθήματά του και να αγοράσει μετοχές, θα ήταν ό,τι καλύτερο. Απλώς πρέπει να αγοράσεις, και εμείς αυτό κάναμε».
 
Οι καλύτεροι διαχειριστές κεφαλαίων αγόραζαν μετοχές και αν η ανεργία, η οποία βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 1983, έστειλε τον δείκτη S&P 500 στο χαμηλότερο επίπεδο του 2010, στις 1.022,58 μονάδες, στις 2 Ιουλίου.

"Πιθανή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους"

Τάδε έφη ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ κ. Κένεθ Ρόγκοφ.

Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας θα είναι η πιθανή κατάληξη της κρίσης χρέους της Ευρώπης, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ κ. Κένεθ Ρόγκοφ.

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg, ο κ. Ρόγκοφ είπε ότι "θα είμαστε πολύ τυχεροί να αποφύγουμε την αναδιάρθρωση" σε χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Αναφερόμενος στην πρόταση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κυρίας Άνγκελα Μέρκελ για το νέο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων στην Ευρωζώνη, ο κ. Ρόγκοφ είπε ότι ουσιαστικά η Καγκελάριος υπονόησε ότι "πρέπει να δούμε το τέλος του παιχνιδιού και πώς θα αντιμετωπίσουμε την αναδιάρθρωση που πρόκειται να γίνει".

Ωστόσο, "κανείς άλλος δεν θέλει να μιλήσει για αυτό", πρόσθεσε. Ο κ. Ρόγκοφ ήταν επικριτικός και για τις ασκήσεις αντοχής (stress tests) των ευρωπαϊκών τραπεζών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, τις οποίες χαρακτήρισε "πραγματικά τρομακτικές" και "παθητικές", προσθέτοντας ότι τώρα "η αξιοπιστία τους είναι μικρότερη από ποτέ".

Για τις οικονομικές προοπτικές το επόμενο έτος, ο καθηγητής είπε ότι ελπίζει να υπάρξει περαιτέρω θεραπεία της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ για την Ευρώπη είπε ότι "δούμε το "παιχνίδι" χρέους να εξελίσσεται για μακρά περίοδο, αλλά ελπίζουμε στο πλαίσιο πιο σταθερής ανάκαμψης της οικονομίας".

Δωρεάν ασύρματο internet στο Γαλάτσι

Σε δώδεκα σημεία του Γαλατσίου, σε πάρκα και κεντρικές πλατείες ο δήμος προχωράει στην εγκατάσταση κόμβων

και άμεσα θα είναι σε θέση να παρέχει δωρεάν ασύρματο internet σε όλους. Ταυτόχρονα οργανώνονται προγράμματα ενημέρωσης σε κεντρικά σημεία της πόλης:
Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010: Παλαιό Τέρμα
Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010: Πλατεία Μανδηλαρά ( Σκύρου και Βεΐκου )
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010: Πλατεία Κύπρου
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010: Άλσος Βεΐκου (Κεντρική Πύλη)
Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 Πλατεία Ελευθερίας
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010: Πλατεία Κουντουριώτου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Ευρωπαικών προγραμμάτων, τηλ : 210 2143386 και στο www.galatsi.gov.gr

Στον εισαγγελέα 2 περιπτώσεις προμήθειας υλικών νοσοκομείων - Σύριγγες μιας χρήσης και πλάκες ακτινογραφίας από χρυσάφι!

Στην μια περίπτωση το δημόσιο ζημιώθηκε 600.000 ευρώ και στην άλλη πάνω από 550.000 ευρώ!


Πάνω από 600.000 ευρώ στοίχισαν επιπλέον στο ελληνικό δημόσιο ακτινογραφικές πλάκες για το νοσοκομείο Παπανικολάου. 

Οπως αναφέρεται: Με σύμβαση της 23-06-2010, ανετέθη η προμήθεια ακτινογραφικών πλακών για τις ανάγκες διαφόρων νοσοκομείων της χώρας, μετά από διαγωνισμό, που ξεκίνησε το έτος 2006 και ολοκληρώθηκε με έκδοση κατακυρωτικής απόφασης, την 20-01-2010.
Στις 24-08-2010, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσ/κης "Γ. Παπανικολάου" ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ότι για τα ίδια υλικά επέτυχε σε δικό του διαγωνισμό τιμές κατά 33% περίπου χαμηλότερες και μάλιστα από την ίδια προμηθεύτρια εταιρία. Λαμβανομένης υπόψη της συνολικής ποσότητας της προμήθειας, η διαφορά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου υπολογίζεται σε ποσό άνω των 600.000 ευρώ.

Η απάντηση της ΝΔ στα "δωρεάν" κινητά του ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας........

Η ΝΔ απαντά δυνατά και θαρραλέα στην προσφορά του νέου κόμματος της Ντόρας... Κάθε νέο μέλος του κόμματος θα λαμβάνει εντελώς δωρεάν το DVD εκπαιδευτικού περιεχομένου του κ.Ζαχόπουλου, ένθερμου υποστηρικτή και στυλοβάτη του τ. Αρχηγού της..

Σε καιρούς αυστηρής "Μνημονιακής" λιτότητας η ΝΔ πράττει έργα και όχι λόγια.. τηρεί το ρητό "..φάτε μάτια ψάρια και..." . Στα παλαιότερα στελέχη του κόμματος θα δοθεί δώρο, σαν αντιστάθμισμα, ένα παιχνίδι Playstation τιμής ένεκεν στον τ.Αρχηγό και για να θυμίζει τις "παλιές καλές ημέρες δόξης" ...

Σύνθημα: "Η ΝΔ έχει τη λύση στο Μνημόνιο, 20 ευρώ το DVD" !

Εκτεταμένα επεισόδια νωρίτερα σε Σύνταγμα και Προπύλαια

 Μικροσυμπλοκές στην Ακαδημίας - Μολότωφ στην πλατεία Συντάγματος
- Με χημικά και κρότου λάμψης απάντησαν τα ΜΑΤ
- Συμπλοκές στην Φιλελλήνων και στην Ερμού - Στις φλόγες περίπτερο στην Κοραή
- Τρείς τραυματίες - Κλειστό έως αύριο στις 7 το πρωι το κέντρο της Αθήνας
 
Προσπάθησαν και το μεσημέρι ανεπιτυχώς να διαλύσουν και να αμαυρώσουν την ειρηνική πορεία μαθητών και δημοσίων υπαλλήλων στη μνημη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Τώρα όμως φαίνεται να τα καταφέρνουν. Μολότωφ στο Σύνταγμα. Οδοφράγματα στην Πανεπιστημίου. Εκαψαν ένα περίπτερο στην Κοραή.
Πετροπόλεμος νωρίτερα στα Προπύλαια μεταξύ των γνωστών κουκουλοφόρων και ανδρών της αστυνομίας.

Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν φύλακα της ΔΕΗ

Ολόκληρη ομάδα τουλάχιστον δέκα ατόμων επιτέθηκε εναντίον του άτυχου φύλακα στον Ασπρόπυργο

Οι δράστες σύμφωνα με το φύλακα ήταν αρκετά οργανωμένοι. Έφτασαν με αυτοκίνητα και κατέβηκαν κρατώντας καραμπίνες στα χέρια.
Τον είχαν περικυκλώσει πριν προλάβει να αντιδράσει. Όταν το προσπάθησε ο ένας από αυτούς δεν δίστασε να τραβήξει τη σκανδάλη της καραμπίνας και να τον πυροβολήσει.
Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο ο φύλακας τραυματίστηκε πολύ ελαφρά στο πόδι και δεν κινδυνεύει
Φαίνεται το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν έκανε τους δράστες να τραπούν σε φυγή υπό τον φόβο των αστυνομικών.

Ποιος ηθοποιός από το ''Νησί'' έπεσε σε κατάθλιψη μετά τα γυρίσματα;

Ένας ηθοποιός που παίζει στη σειρά το ''Νησί'' είδε την ζωή του να αλλάζει προς το χειρότερο μετά το εν λόγω σίριαλ. Κι αυτό γιατί ο κόσμος τον ταύτισε με τον ρόλο που υποδύεται και του φέρεται άσχημα. Ποιος είναι;

Το ''Νησί'' έχει καταφέρει να καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές στους καναπέδες τους κάθε Δευτέρα βράδυ. Η μεγάλη επιτυχία του σίριαλ δεν οφείλεται μόνο στο σενάριο και στη σκηνοθεσία αλλά και στους ηθοποιούς οι οποίοι παίζουν πολύ παραστατικά τους ρόλους τους.

Νέα μέθοδος - Καίνε τον καρκίνο

Βρετανοί επιστήμονες άρχισαν να εφαρμόζουν μια νέα πολλά υποσχόμενη τεχνική, που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, "καίγοντας" τα με μαγνητικούς παλμούς.

Η νέα μέθοδος, που ονομάζεται υπερθερμία, επειδή αυξάνει την θερμοκρασία των κακοήθων κυττάρων μέχρι αυτά να πεθάνουν, έχει δοκιμαστεί προς το παρόν σε πειραματόζωα (ποντίκια).

Οι ερευνητές περιβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα με μικροσκοπικά σωματίδια οξειδίου του σιδήρου, τα οποία δονούνται σε ένα μαγνητικό πεδίο, αναγκάζοντας τα κύτταρα του όγκου να υπερθερμανθούν και τελικά να καταστραφούν.Τα τεστ έδειξαν, ότι όταν η θερμοκρασία των καρκινικών κυττάρων αυξηθεί κατά έξι βαθμούς σε σχέση με την θερμοκρασία του υπολοίπου σώματος, οι όγκοι αρχίζουν να καταστρέφονται.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν την θεραπεία της υπερθερμίας στους ανθρώπους, ώστε να στοχεύουν τα καρκινικά κύτταρα και να τα σκοτώνουν, χωρίς παράλληλα να καταστρέφουν τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα, κάτι που οδηγεί στις γνωστές παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της θεραπείας με ακτινοβολίες.

Nέες 3D τηλεοράσεις της Toshiba!

Η Toshiba ανακοίνωσε τη κυκλοφορία τριών νέων μοντέλων 3D τηλεοράσεων με τεχνολογία Edge LED οπίσθιου φωτισμού τα οποία προσφέρουν πραγματικά κινηματογραφική ποιότητα εικόνας, χάρη σε μια σειρά νέων τεχνολογιών.


Τα νέα μοντέλα συνδυάζουν άψογα την κορυφαία τεχνολογία με τον κομψό και ελκυστικό σχεδιασμό, με αποτέλεσμα όλες οι τηλεοράσεις της σειράς WL768 να είναι το επίκεντρο κάθε σαλονιού.

Οι σχεδιαστές δημιούργησαν μια μοντέρνα, κομψή και εξαιρετικά λεπτή (μόλις 2,89 εκ.) συσκευή με υψηλής ποιότητας υλικά, όπως γυαλί και μέταλλο, σε ένα συνδυασμό πλήρους αρμονίας, εμφάνισης και λειτουργικότητας.

Γιατί επισκέφθηκαν μαζί Μενεγάκη - Παντζόπουλος κοσμηματοπωλείο στο Κολωνάκι;

Η Ελένη Μενεγάκη και ο Ματέο Παντζόπουλος επισκέφθηκαν γνωστό κοσμηματοπωλείο στο Κολωνάκι. Ποιος ήταν όμως ο λόγος της επισκεψής τους;

Η Ελένη Μενεγάκη και ο Ματεό Παντζόπουλος εθεάθησαν την Τρίτη απόγευμα σε κεντρικό δρόμο του Κολωνακίου. Περπατώντας έκαναν μία στάση σε ένα πολύ γνωστό κοσμηματοπωλείο και αφού χάζεψαν για λίγο την βιτρίνα, μπήκαν μέσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής TV Weekend το ζευγάρι παρέμεινε στο κατάστημα για περίπου 20 με 25 λεπτά. Υπάρχουν και φωτογραφίες οι οποίες όμως θα δημοσιευθούν μέσα στην εβδομάδα.

Για ποιο λόγο όμως επισκέφθηκαν το εν λόγω κοσμηματοπωλείο; Ήθελαν να πάρουν σε κάποιον φίλο τους δώρο τώρα που είναι οι γιορτές; Ήθελε η Ελένη να αγοράσει γούρια για τους συνεργάτες της; Μήπως ήθελαν να αγοράσουν κάτι ο ένας στον άλλον; Κάποιοι πάντως υποστηρίζουν πως το ζευγάρι πήγε για να αγοράσει βέρες.

Θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες...

Ο πρωθυπουργός κόβει τα πολυτεκνικά επιδόματα

Το μαχαίρι όπως ανακοίνωσε θα αφορά όσους έχουν εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Κόβει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου τα επιδόματα πολυτέκνων για όσουν έχουν εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ, καθώς όπως είπε διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πολύτεκνοι οι οποίοι λάμβαναν το συγκεκριμένο επίδομα ενώ τα εισοδήματά τους ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ.

Πριν την ανακοίνωση αυτή, ο κ. Παπανδρέου  ζήτησε πάλι συναίνεση από του εταίρους για τα εργασιακά χωρίς όμως να παίρνει θέση για την αναστάτωση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο θέμα της διαφαινόμενης περικοπής μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Mιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο είπε:

Ν.Κορέα: Νέες ασκήσεις με πραγματικά πυρά!

Ο νοτιοκορεατικός στρατός ξεκίνησε νέες στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, παρά την ένταση με τη Β.Κορέα.


Ο νοτιοκορεατικός στρατός ξεκίνησε σήμερα νέα μεγάλης κλίμακος στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά, εν μέσω κλίματος έντασης με τη Βόρειο Κορέα, όπως ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.
 
Οι στρατιωτικές ασκήσεις, που αναμένεται να διαρκέσουν πέντε ημέρες, ξεκίνησαν σε 29 διαφορετικά σημεία, περιλαμβανομένων και των νήσων στην Κίτρινη Θάλασσα κοντά στη διαφιλονικούμενη μεταξύ των δύο χωρών μεθόριο, τόνισε το γενικό επιτελείο στρατού.
 
Τα γυμνάσια περιλαμβάνουν πυρά από πολεμικά πλοία και συστοιχίες πυροβολικού, προσθέτει.
 
Η Νότιος Κορέα έχει ενισχύσει τις αμυντικές της δυνάμεις στις πέντε νήσους που βρίσκονται στη ζώνη αυτή, μεταφέροντας στρατιώτες, εκτοξευτήρες ρουκετών και αντιαεροπορικούς πυραύλους.
 
Η Βόρειος Κορέα είχε βομβαρδίσει στις 23 Νοεμβρίου τη νήσο Γιεονπγιεόνγκ, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων κατοίκων και ξεσήκωσε διεθνείς διαμαρτυρίες. Έκτοτε η Νότιος Κορέα αναμένει και νέες επιθέσεις από την Πιονγκγιάνγκ.

Διαβάστε στο OnAlert.gr: 15.000 απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Όπως γράφει σήμερα το OnAlert.gr έρχονται απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις που αναμένεται να φτάσουν τις 15.000!


Απολύσεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις! Περίπου 15000 Επαγγελματίες Οπλίτες κινδυνεύουν να δουν τη πόρτα της εξόδου από τις ΕΔ,με αφορμή την μείωση της δύναμης του Στρατού Ξηράς από τις 90.000 που είναι σήμερα,στις 73.000 που προβλέπει η νέα δομή.

Το πόρισμα κόλαφος για την ΕΡΤ

Τι αποκαλύπτει το πόρισμα των ελεγκτών. Ένα “πανηγύρι” σπατάλης. Που πήγαιναν τα λεφτά και ποιες ήταν οι “γκρίζες ζώνες”. Δείτε πόσο κόστιζε κανονικά ένα επεισόδιο εκπομπής και πόσο πληρώναμε στο τέλος.


Η σκανδαλώδης σπατάλη του δηµόσιου χρήµατος στην ΕΡΤ είναι χαρακτηρισµός που δεν αρκεί για να περιγράψει το εύρος των αποκαλύψεων του πορίσµατος του Σώµατος Επιθεωρητών - Ελεγκτών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης (ΣΕΕ∆∆) το οποίο εστάλη ήδη στον εισαγγελέα από τον αρµόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο.
 
Το πόρισµα, οι γενικές διαπιστώσεις του οποίου έχουν ήδη δηµοσιοποιηθεί, αφορά έλεγχο που διενεργήθηκε την περίοδο 2006-2010 και τα ευρήµατά του αποτυπώνουν ένα θολό τοπίο κανόνων και µηχανισµών ελέγχου που συντηρούσε νοοτροπία αποµύζησης της δηµόσιας τηλεόρασης,.
 
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Τα Νέᔨαυτό που διαπιστώνεται από τη µελέτη του αυθεντικού και πλήρους κειµένου, είναι η ύπαρξη γκρίζων ζωνών µεταξύ των νόµων και του τρόπου εφαρµογής τους σε συγκεκριµένους τοµείς λειτουργίας της ΕΡΤ, όπως για παράδειγµα στις µεικτές παραγωγές, που έδιναν την ευκαιρία σε ορισµένες περιπτώσεις να στήνεται ολόκληρο πανηγύρι σπατάλης και διαφυγόντων κερδών από έµµεσες διαφηµίσεις...............................................

Έκαναν "αναλήψεις" από ΑΤΜ

Οι δυο ληστείες σε Ωρωπό και Περιστέρι δεν είχαν... τίποτε το εντυπωσιακό, ούτε μπουλντόζες, ούτε γερανούς, όμως οι ληστές ήξεραν τι έκαναν

Και στις δύο περιπτώσεις κατάφεραν να διαρρήξουν τα μηχανήματα και να αρπάξουν χιλιάδες ευρώ που είχαν αποθηκευτεί λόγω σαββατοκύριακου.