Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πως οι υπαίτιοι της κρίσης θησαύρισαν

Την ίδια ώρα τα θύματα τους εκδιώχτηκαν από τις δουλειές τους αλλά και από τα ίδια τους τα σπίτια.
 
2008 ήταν η χρονιά που η Αμερική γονάτιζε πρώτη από την ύφεση που λίγο μετά διαδόθηκε στην Ευρώπη υπερπηδώντας τον Ατλαντικό σαν να ήταν ένα μικρό ρυάκι.
 
Όλοι με σιγουριά έδειξαν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους τις τράπεζες για τα τοξικά ομόλογα και τη φούσκα των ακινήτων αλλά και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια.
 
Όλοι θυμόμαστε τις ατελείωτες ουρές των ανέργων αμερικανών για το επίδομα ενώ στα σπίτια τους τα πωλητήρια αντικαταστούσαν τα γραμματοκιβώτια.
 
Σήμερα αποκαλύπτεται από το πρακτορείο Bloomberg πως οι μεγαλύτεροι fund managers πέτυχαν κατά μέσο όρο κέρδη άνω του 30% μέσα στο 2010 και προσδοκούν σε ακόμα μεγαλύτερα στο 2011.
 
Διαβάστε τι λένε οι ίδιοι για τη συνταγή της επιτυχίας τους, όπως δηλαδή ο Jerome Dodson της Parnassus Investments που διαχειρίζεται 4,5 δισ. δολάρια και ο οποίος φέτος που όλοι δήλωναν απαισιόδοξοι, αυτός αγόραζε μετοχές : “ Όταν όλοι οι άλλοι είναι απαισιόδοξοι, τότε είναι μακράν η καλύτερη στιγμή για να αγοράσει κανείς μετοχές.Όλοι γκρίνιαζαν και παραπονιόνταν αυτό το καλοκαίρι. Σε μια τέτοια στιγμή, και αν μπορεί κανείς να ξεφύγει από τα συναισθήματά του και να αγοράσει μετοχές, θα ήταν ό,τι καλύτερο. Απλώς πρέπει να αγοράσεις, και εμείς αυτό κάναμε».
 
Οι καλύτεροι διαχειριστές κεφαλαίων αγόραζαν μετοχές και αν η ανεργία, η οποία βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 1983, έστειλε τον δείκτη S&P 500 στο χαμηλότερο επίπεδο του 2010, στις 1.022,58 μονάδες, στις 2 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου