Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Έσπασαν τον σκληρό δίσκο της γραμματέα του Χριστοφοράκου - Περιέχει 41.000 έγγραφα φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα αναμένεται να γίνεται ξεχωριστή μνεία στη χρηματοδότηση των κομμάτων...

Νέα, μικρή, παράταση αναμένεται να λάβει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens, μετά την ανάκτηση που υπήρξε στα στοιχεία του σκληρού δίσκου της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου.

Τα στοιχεία αυτά περιήλθαν στα χέρια της Εξεταστικής, η οποία με τη σειρά της τα απέστειλε για αξιολόγηση στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, εκτιμά πως μέχρι την προσεχή Παρασκευή δύναται να υπάρξει μια εικόνα από τα 41.000 έγγραφα που υπήρξαν στο σκληρό δίσκο της κ. Τσακάλου, κι όπως όλα δείχνουν η Εξεταστική θα λάβει μια ολιγοήμερη παράταση (πιθανώς μέχρι τη Δευτέρα) προκειμένου να τα αξιολογήσει κα να παραδώσει το πόρισμα της στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκληρό δίσκο της γραμματέως του πρώην ισχυρού άντρα της Γερμανικής εταιρείας εντοπίστηκε – μεταξύ άλλων - αλληλογραφία της Siemens Hellas με τη μητρική Siemens Γερμανίας που αναφέρεται στις συνέπειες που μπορούν να υπάρξουν – με βάση το Ελληνικό δίκαιο – σε μια εταιρεία που κατηγορείται για διαφθορά και οργανωμένο έγκλημα. Επίσης εντοπίστηκε και μία νομική εκτίμηση του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου και πρώην υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Σπύρου Φλογαΐτη, σχετικά με ζητήματα και σκοπέλους που μπορεί να αποφύγει νομικά η Siemens.

Την ανάκτηση του σκληρού δίσκου της κ. Τσακάλου επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής , Μανώλης Σφακιανάκης, και σύμφωνα με τους βουλευτές – μέλη της Εξεταστικής, πρόκειται για «σοβαρά» στοιχεία.

Στο μεταξύ η Εξεταστική δουλεύει με πυρετώδεις ρυθμούς για τη σύνταξη του πορίσματος.  Τις επόμενες ημέρες ο Σ. Βαλυράκης αναμένεται να καταθέσει στην Επιτροπή κείμενο που θα συνοψίζει τα στοιχεία που προέκυψαν από την πολύμηνη εξέταση του σκανδάλου από την Εξεταστική. Πάντως το ΚΚΕ προανήγγειλε πως σε κάθε περίπτωση θα καταθέσει δικό του πόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα αναμένεται να γίνεται ξεχωριστή μνεία στη χρηματοδότηση των κομμάτων, κάτι που δεν υπάρχει στο κείμενο των συμπερασμάτων που έχει ήδη διανείμει ο Βαλυράκης στους βουλευτές - μέλη της Εξεταστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου