Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

7.000 εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια της Μόσχας

Περισσότερες από 200 πτήσεις έχουν καθυστερήσει και χιλιάδες επιβάτες βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία καθώς το χάος παραμένει στα αεροδρόμια της Μόσχας.


Το χιόνι και ο πάγος εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία και η ρωσική πρωτεύουσα έχει παραλύσει.

Τουλάχιστον 7.000 επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της ρωσικής πρωτεύουσας αναμένοντας να αναχωρήσει η πτήση τους.
Συνολικά σε δύο από τα αεροδρόμια της Μόσχας, το Σερεμέτιεβο και το Ντομοντέντοβο όπου την Κυριακή διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, έχουν καθυστερήσει περισσότερες από 200 πτήσεις.

Η διάθεση των επιβατών που παραμένουν εγκλωβισμένοι χαρακτηρίστηκε «εκρηκτική» από έναν αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Ria Novosti.
Οι επιβάτες απείλησαν το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών και ζήτησαν να συναντηθούν με τη διεύθυνση τους αεροδρομίου, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Σερεμέτιεβο. Μία πύλη του αεροδρομίου έχει μπλοκαριστεί από οργισμένους επιβάτες.

Το τρίτο αεροδρόμιο της πόλης, το Βνούκοβο, δεν έχει αναφέρει κανένα πρόβλημα.

Παραιτήθηκε το ΔΣ της ΚΑΕ ΑΕΚ

Την παραίτηση τους από την ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσαν πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκτός του προέδρου Μπάμπη Καραμανλή, ο οποίος έμεινε μόνος.


Αναλυτικά η ανακοίνωση των Χρήστου Παπαδημητρίου, Μιχάλη Σταθόπουλου, Εδουάρδου Καρρέρ, Απόστολου Μπουρνά και Δημήτρη Σπανού:
 
Στην τελευταία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου είχαμε επισημάνει ότι δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι και συμμέτοχοι στο αγωνιστικό και οικονομικό δράμα της ΚΑΕ ΑΕΚ.
 
Επειδή λοιπόν, εκεί πάνε να μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια οι καταστάσεις, προς μεγάλη μας απογοήτευση υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας και ευχόμαστε στον κ. Καραμανλή καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.
 
Αποχωρώντας θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ο Π. Μαντούβαλος παραπέμφθηκε σε νέα δεύτερη δίκη για το παραδικαστικό

Ο Μαντούβαλος αθωώθηκε από το Εφετείο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Για δεύτερη φορά θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο τέως βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος, καθώς το Ε' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, συνταυτιζόμενο με τις θέσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, αναίρεσε την αθωωτική απόφαση για τον μη εκλεγέντα υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ασκήσει αναίρεση κατά του σκέλους της υπ' αριθμ. 1082/2010 αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που αθώωσε τον Μαντούβαλο από την εμπλοκή του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος που είχε πρωταγωνιστή τον φυγόδικο επιχειρηματία Ι. Μπολέτση.

Η υπόθεση αυτή αφορούσε την κατάθεση ποσού επτά εκατ. δραχμών, το 2000, σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην προέδρου Πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση, που συνδέθηκε με ευνοϊκό χειρισμό δικαστικών υποθέσεων του πελάτη του τέως βουλευτή, Μπολέτση...................

Την Τετάρτη κρίνονται όλα για τα φαρμακεία της χώρας

Το υπουργείο Υγείας αναμένει πρόταση από τους φαρμακοποιούς στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Από τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των Φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, θα εξαρτηθεί αν ο κλάδος θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Γενική Συνέλευση του κλάδου που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ εξουσιοδότησε τα προεδρεία των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, το ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία και την κληρονομικότητα της άδειας του φαρμακείου.

Οι φαρμακοποιοί που διαμαρτύρονται για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους και τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, αποφάσισαν να περιμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό Υγείας, και μετά, εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σήμερα το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ) συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη.

Λαβράκι του ΣΔΟΕ! Μοναχός του Αγίου Όρους βρέθηκε με 2,5 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του

Ο μοναχός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν είναι δικά του αλλά συγκεντρώνονται εδώ και χρόνια από πιστούς.

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών βρίσκεται τραπεζικός λογαριασμός μοναχού του Αγίου Όρους, με καταθέσεις ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής» ο λογαριασμός εντοπίστηκε από την αρμόδια αρχή για την αντιμετώπιση υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος), η υπόθεση ερευνάται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ενώ ενημερώθηκε και η εισαγγελία Βέροιας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο 45χρονος μοναχός εγκαταβιεί σε μοναστήρι του Αγίου Όρους και λειτουργεί ως πνευματικός γυναικείας αδελφότητας στον νομό Ημαθίας, ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών όταν διαπιστώθηκαν κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών στο λογαριασμό του.

Η εισαγγελία πρωτοδικών Βέροιας επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας τη δικογραφία η οποία θα εξεταστεί , ενώ ο μοναχός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν είναι δικά του αλλά συγκεντρώνονται εδώ και χρόνια από πιστούς, με μοναδικό σκοπό την ανέγερση μοναστηριού στην Ημαθία.

Κροατία: Προφυλακισμένος παραμένει ο Ίβο Σαναντέρ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, Ίβο Σαναντέρ, ο οποίος συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου στην Αυστρία, βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από την Κροατία σε βάρος του, θα παραμείνει προφυλακισμένος.

Ο Ίβο Σαναντέρ θα παραμείνει για ένα ακόμη μήνα στη φυλακή, δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Σάλτζμπουργκ, Μπάρμπαρα Φέχτινγκερ, και πρόσθεσε ότι νέα απόφαση θα ληφθεί στις 27 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, μετά από συστάσεις των συνηγόρων του δεν πήρε θέση, όσον αφορά στο αίτημα των κροατικών αρχών, για έκδοσή του στην Κροατία..................

Γαλλία: Απορρίπτει τις κατηγορίες Γκμπάγκμπό

Οι κατηγορίες του απερχόμενου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπάγκμπο για γαλλο-αμερικανική συνωμοσία που έχει στόχο να του στερήσει την εξουσία στερούνται βάσης, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Οι κατηγορίες αυτές στερούνται βάσης και δεν θα πρέπει να καλύπτουν τις θέσεις που έχει πάρει το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, ιδιαίτερα ο ΟΗΕ και η ECOWAS (Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής), η Αφρικανική Ένωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ", δήλωσε ο Μπερνάρ Βαλερό.

Όλοι αυτοί οι οργανισμοί και οι ενώσεις έχουν αναγνωρίσει τον αντίπαλο του Λοράν Γκμπάγκμπο Αλασάν Ουατάρα ως το νόμιμο πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού μετά τις προεδρικές εκλογές της 28ης Νοεμβρίου.

Σε συνεντεύξεις του που δημοσιεύονται σήμερα στις γαλλικές εφημερίδες "Λε Φιγκαρό" και "Λε Μοντ", ο απερχόμενος πρόεδρος καταδικάζει μια "συνωμοσία" της Γαλλίας και των ΗΠΑ για να ανέβει ο Ουατάρα στην εξουσία.....................

Γερμανία: Έρευνα για τη δηλητηρίαση Ρώσου πρώην πράκτορα

Οι εισαγγελικές αρχές του Βερολίνου ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα για τη δηλητηρίαση με υδράργυρο ενός Ρώσου αντιφρονούντα και της συζύγου του, οι οποίοι ζουν σήμερα στη Γερμανία.

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό Focus λέγοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα από την υπηρεσία που ασχολείται με αδικήματα με πολιτικά κίνητρα.

Ο Βίκτορ Καλάσνικοφ, πρώην αξιωματικός της KGB (των μυστικών υπηρεσιών της ΕΣΣΔ) και η ιστορικός σύζυγός του Μαρίνα έφτασαν στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο. Στο παρελθόν είχαν και οι δύο επικρίνει σφοδρά το Κρεμλίνο και τη στρατιωτική επέμβαση στην Τσετσενία. Λίγο μετά την άφιξή τους υποβλήθηκαν σε εξετάσεις σε γερμανικό νοσοκομείο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχαν στον οργανισμό τους ασυνήθιστα υψηλές συγκεντρώσεις υδραργύρου. Είχαν στο αίμα τους συγκεντρώσεις που ξεπερνούσαν τα 50 μικρογραμμάρια υδραργύρου ανά λίτρο ενώ οι φυσιολογικές τιμές κυμαίνονται μεταξύ 1-3 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο.

Το καλοκαίρι του 2009 ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος και εκδότης Αλεξάντερ Λεμπέντεφ --επίσης πρώην πράκτορας της KGB-- είχε δηλώσει σε βρετανικές εφημερίδες ότι ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για δηλητηρίαση από υδράργυρο. Τον Νοέμβριο του 2006 ο πρώην πράκτορας Αλεξάντερ Λιτβινένκο πέθανε στο Λονδίνο από δηλητηρίαση με πολώνιο.

Σαμπόταραν το τρένο με τα δώρα του νεότερου γιου του Κιμ Γιονγκ-ιλ.

Σε σαμποτάζ αποδίδει νοτιοκορεάτικος ραδιοφωνικός σταθμός, τον πρόσφατο εκτροχιασμό του τρένου που ήταν γεμάτο με δώρα γενεθλίων για τον Κιμ Γιονγκ-ουν, νεότερο γιο και θεωρούμενο ως διάδοχο του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ-ιλ.

Ο Ραδιοσταθμός «Ανοιχτό Ραδιόφωνο για τη Βόρεια Κορέα», ο οποίος δεν είναι κερδοσκοπικός, ακούγεται και από την άλλη πλευρά των συνόρων και έχει πηγές στο απομονωμένο και φτωχό βόρειο κράτος της κορεατικής χερσονήσου, μετέδωσε ότι το τρένο, φορτωμένο με δώρα, ανάμεσα στα οποία τηλεοράσεις και ρολόγια, εκτροχιάστηκε στις 11 Δεκεμβρίου, κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα.

«Η Υπηρεσία Ασφαλείας, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επειδή το τρένο που είχε αναχωρήσει από την Σινουιτζού, την εμπορική είσοδο της Βόρειας Κορέας με κατεύθυνση την Πιονγκγιανγκ, εκτροχιάστηκε στις 11 Δεκεμβρίου», ανέφερε ο σταθμός επικαλούμενος πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας................

Βρετανία: Παρατείνεται η κράτηση των 9 συλληφθέντων

Οι εννέα άνδρες που είχαν συλληφθεί στις 20 Δεκεμβρίου στη Βρετανία στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, κατηγορούνται για συνωμοσία με πρόθεση να προκαλέσουν μία ή και περισσότερες εκρήξεις και για συνέργια στη διάπραξη "τρομοκρατικών ενεργειών", όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Οι εκρήξεις αυτές θα ήταν τέτοιες που "θα έθεταν σε κίνδυνο ζωές ή θα προκαλούσαν σημαντικές υλικές ζημιές", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας από 19 έως 28 ετών, οδηγήθηκαν νωρίτερα ενώπιον δικαστή ο οποίος αποφάσισε την παράταση της κράτησής τους. Η υπόθεσή τους θα επανεξεταστεί στις 14 Ιανουαρίου.

Η εθνικότητα των συλληφθέντων δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι τουλάχιστον οι πέντε από αυτούς κατάγονται από το Μπαγκλαντές. Εκτός από τους εννέα, στη μεγάλη επιχείρηση που έγινε σε τέσσερις βρετανικές πόλεις (Λονδίνο, Κάρντιφ, Στόουκ-ον-Τρεντ και Μπέρμιγχαμ) είχαν συλληφθεί και άλλοι τρεις ύποπτοι οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Πακιστάν: Τρία χρόνια από το θάνατο της Μπούτο

Κάτω από πολύ έντονα μέτρα ασφάλειας, χιλιάδες Πακιστανών συρρέουν σήμερα στον τάφο της Μπεναζίρ Μπούτο στο νότιο Πακιστάν, τρία έτη από τη δολοφονία της, δήλωσαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες.

Ο τάφος είναι στο χωριό Γάρχι Χούντα Μπαχς και οι πολυπληθείς οπαδοί της Μπούτο χτυπούσαν με δύναμη το στήθος τους κραυγάζοντας "όπως και χθες, η Μπούτο ζει", ενώ επιτακτικά ζητούσαν οι δολοφόνοι της να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Ο χήρος της Μπούτο, Ασίφ Αλι Ζαρντάρι, που είναι μετά το 2008 πρόεδρος της ασιατικής χώρας, οι δύο κόρες τους και ο πρωθυπουργός Γιουσούφ Ράζα Γιλάνι άφησαν στεφάνια χθες Κυριακή στον τάφο.

"Θα καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό" (...) "για να ξαναβρεί την ειρήνη και την ευημερία του το Πακιστάν", τόνισε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος Ζαρντάρι, που υπολόγισε στις 100 χιλιάδες όσους συνέρευσαν στον τάφο της Μπεναζίρ Μπούτο..................

Διεθνείς αντιδράσεις για την καταδίκη Χοντορκόφσκι

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον υπενθύμισε σήμερα ότι η Μόσχα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο μετά την απόφαση του ρωσικού δικαστηρίου, να κρίνει ενόχους τον πρώην πολυεκατομμυριούχος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι και τον πρώην συνεργάτης του Πλάτον Λεμπέντεφ για την υπεξαίρεση εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου.

"Η ΕΕ περιμένει από τη Ρωσία να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου", δήλωσε η Αστον σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει "να παρακολουθεί στενά" τη συνέχεια της δίκης του πρώην επικεφαλής του πετρελαϊκού γίγαντα Ioukos και κυρίως την ποινή που θα επιβληθεί στον Χοντορκόφσκι και τον Λεμπέντεφ.

Νωρίτερα σήμερα ο ρώσος δικαστής είχε δώσει εντολή να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης από την αίθουσα του δικαστηρίου, χωρίς να δώσει εξηγήσεις, πριν από την έναρξη της ανάγνωσης της μακροσκελούς δικαστικής απόφασης για τον Χοντορκόφσκι και τον Λεμπέντεφ, αφού όμως είχε ανακοινωθεί ότι κρίθηκαν ένοχοι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ.

Παγώνουν τα μεγάλα έργα υποδομής στην Πολωνία λόγω περικοπών

Καθυστερήσεις στην εκτέλεση των μεγάλων έργων υποδομής και ιδιαιτέρως στην δημιουργία του νέου δικτύου αυτοκινητοδρόμων, αναμένονται στην Πολωνία λόγω των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες την προσεχή διετία, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

Ο Τσέζαρι Γκράμπαρτζικ δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση του προγράμματος για το νέο οδικό δίκτυο οφείλονται στις περικοπές στα σχετικά κονδύλια του προϋπολογισμού από τα 94 δισεκατομμύρια ζλότι, στα 78 δισεκατομμύρια, κατά την προσεχή διετία.

Ωστόσο ορισμένοι από τους νέους δρόμους υποτίθεται ότι θα πρέπει να έχουν κατασκευασθεί εγκαίρως για να είναι στη διάθεση των οδηγών ενόψει του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Εuro 2012, που θα φιλοξενήσουν από κοινού η Πολωνία και η Ουκρανία. Οι δύο χώρες έχουν ήδη δεχθεί επικρίσεις για σημαντικές καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων που παρουσίασαν όταν υπέβαλαν υποψηφιότητα για να αναλάβουν την αθλητική διοργάνωση.

Δικαστική απόφαση για την επιστροφή εξόδων φακέλου από τις τράπεζες στους δανειολήπτες

Νομολογία για την επιστροφή των εξόδων φακέλου από τις τράπεζες δημιουργείται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ) και της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών, με βάση την υπ' αρ. 233/2010 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας που εκδόθηκε, μετά από ομαδική αγωγή από την περιοχή της Θεσσαλίας, κατά της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο ενώσεις η συγκεκριμένη απόφαση είναι η πρώτη του είδους της και δημιουργήθηκε νομολογία για την επιστροφή των εξόδων φακέλου καθώς όπως αναφέρεται: ''Το δικαστήριο δέχτηκε ότι 20 έτη είναι ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων των δανειοληπτών, διότι δέχεται τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού (904 επ ΑΚ), επομένως μπορούν ν' αξιώσουν χρηματικά ποσά, όλοι οι δανειολήπτες που υπέγραψαν συμβάσεις δανείων από το 1990 έως σήμερα'' ενώ σημειώνεται ότι η απόφαση αφορά ''όλες τις μορφές δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών, επαγγελματικών, «όλα σε 1», διακοποδανείων, εορτοδανείων, αυτοκινήτου κ.α.''

Έως το 65ο έτος στο Σώμα οι ανθυπαστυνόμοι και οι αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 245/2010 γνωμοδότησή του το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το οποίο οι ανθυπαστυνόμοι και οι αρχιφύλακες, οι οποίοι έχουν επανακαταταγεί στην Ελληνική Αστυνομία, μπορούν να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, οι ανθυπαστυνόμοι οι οποίοι επανεκατετάγησαν στην Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1339/1983 και παρέμειναν στην ενέργεια, σύμφωνα με τις διατάξεις των Π.Δ. 377/2002 και 241/2007, μπορούν -με αίτησή τους που υποβάλλεται εντός του προτελευταίου μήνα από την αυτεπάγγελτη αποστρατεία τους- να ζητήσουν την παραμονή τους στην ενεργό υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.

Οι Γερμανοί κόβουν τους μισθούς στον ΟΤΕ

Μείωση μισθών και αλλαγές στο προσωπικό του ΟΤΕ προωθεί η Deutsche Telekom όπως υπογραμμίζει ο Γκίντο Κέρκχοφ, μέλος του Δ.Σ. του ομίλου, σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση των Financial Times.

Σύμφωνα με τον κ. Κέρκχοφ, που είναι ο υπεύθυνος του Δ.Σ, για τη συμμετοχή της Deutsche Telekom σε ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, στόχος της αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ είναι η μείωση των απολαβών των εργαζομένων και αλλαγές στο προσωπικό.

«Το κόστος προσωπικού αποτελεί συνολικά το 37% του τζίρου του ΟΤΕ, ενώ το αντίστοιχο κόστος για την Deutsche Telekom κινείται στο 20%» τόνισε, προσθέτοντας ότι ο γερμανικός όμιλος ήδη συζητά για το ζήτημα αυτό με την κυβέρνηση και τα συνδικάτα.

Όπως σημείωσε, «στο πεδίο της σταθερής τηλεφωνίας υπάρχουν ακόμη πολλά διαρθρωτικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν».

N.Δ: Ύφεση και ανεργία οι μεγάλες πληγές του 2011

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ύφεση και η ανεργία θα είναι οι μεγάλες πληγές του 2011. Τα μέτρα της Κυβέρνησης οδηγούν σε λουκέτα και ασφυξία την αγορά. Δεν χρειάζονται επιπλέον φόροι. Αντίθετα, χρειάζονται μέτρα ανάταξης της οικονομίας, μέτρα που η Ν.Δ. έχει έγκαιρα προτείνει».

Σεβασμιότατε... σεμνότερα !

“Η εκκλησία πρέπει να έχει άποψη στην κοινωνία, αλλά πρέπει να την εκφράζει με ένα σεμνό τρόπο”, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου αφήνοντας σαφή αιχμή για τον τρόπο με τον οποίο οι άγιοι πατέρες εξέφρασαν προσφάτως την αντίθεσή τους με το κράτος.

Ειδικά για την επίθεση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τους Εβραίους ο βουλευτής της ΝΔ δεν μάσησε τα λόγια του(ΝΕΤ 105,8) : Η λογική ότι οι κακοί Εβραίοι φτάνει για όλα κάπου πρέπει να τελειώσει γιατί ξέρουμε που οδήγησε, είπε. Άντε να δούμε τώρα πως θα ξεμπλέξει από την... αγιαστούρα.

“Παράκληση” στο Μαξίμου για να μην παραιτηθεί ο Δημαράς!

Το λογικό θα ήταν το Μαξίμου να περιμένει πως και πως την παραίτηση του Γιάννη Δημαρά για να αυξήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα σε 157. Αμ δε...

Πρώτος επιλαχών στην Β' Αθηνών είναι ο Στέφανος Τζουμάκας, γνωστός για τον αυθορμητισμό του και την “αθυροστομία” του. Με αυτό ως δεδομένο, στο Μαξίμου άρχισαν να... εύχονται να μην παραιτηθεί ο Γ. Δημαράς και να παραμείνει στη Βουλή, δίοντας τον μισθό του- όπως ακούγεται- σε κάποιο ίδρυμα. Φοβούνται βλέπετε ότι ο Τζουμάκας δεν θα μακροημερεύσει στη σημερινή Βουλή, προσθέτοντας προβλήματα... Τόσο καλά...

Aνταλλαγή τεχνογνωσίας Ελλάδας-Κίνας στη ναυτιλία

Η επιτάχυνση και η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, ως προς την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας στον χώρο της Ναυτιλίας, ήταν το συμπέρασμα σεμιναρίων, που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Από την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των σεμιναρίων με συμμετοχή επιλεγμένων στελεχών ναυτιλιακών επιχειρήσεων από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας αναμένεται να ωφεληθούν σημαντικά οι δύο χώρες.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε μετά την υπογραφή μνημονίου Ελληνο-Κινεζικής συνεργασίας τον Ιούνιο, και περιελάμβανε διαλέξεις καθηγητών του Πανεπιστημίου Πειραιά, υψηλόβαθμων στελεχών της Ναυτιλίας και εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών, καθώς και μία σειρά από εκπαιδευτικές επισκέψεις στον ΟΛΠ, σε Ναυπηγεία, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και σε Ναυτιλιακές εταιρείες, στο πλαίσιο της εναρμόνισης των σύγχρονων εξελίξεων με τις ισχύουσες καταξιωμένες πρακτικές.

Μεγάλο ενδιαφέρον για το γεγονός έδειξε και ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο οποίος παραβρέθηκε στην έναρξη του προγράμματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα κινεζικών εφημερίδων, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που υλοποιήθηκαν αυτή τη χρονιά μεταξύ των δύο χωρών, από το Hellas-China International Exchange Center και το State Administration of Foreign Experts Affairs της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Κρεμάστηκε από γέφυρα στην Ακράτα

Ένας 52χρονος άνδρας σήμερα το πρωί έδωσε τέλος στη ζωή του με αυτό τον τρόπο. To άψυχο κορμί του εντοπίστηκε από διερχόμενο.


Το άψυχο κορμί του 52χρονου εντοπίστηκε κρεμασμένο στη γέφυρα της Παλαιάς Εθνικής Οδού και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται σίγουρα για αυτοκτονία καθώς βρέθηκε στο σημείο και σημείωμα γραμμένο από τον ίδιο.

Η αστυνομία συνεπώς έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και μέχρι στιγγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt, ο 52χρονος έχει ξανακάνει απόπειρα κατά το παρελθόν.

Στο ιδιόχειρο σημειώμά του αποχαιρετούσε στενούς συγγενείς και φίλους ενώ δεν ήταν ανύπαντρος και το άψυχο σώμα του εντόπισε το πρωί ένα διερχόμενος.

Κατηγορούν τον Μπερίσα για εμπόριο όπλων στο Κόσοβο!

Οι έρευνες της σερβικής εισαγγελίας απέδειξαν ότι ο UCK προμηθευόταν οπλισμό από δίκτυο λαθρεμπορίας, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Σαλί Μπερίσα αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας.


Η σερβική εισαγγελία για τα εγκλήματα πολέμου διαθέτει στοιχεία που ενοχοποιούν το σημερινό πρωθυπουργό της Αλβανίας για παράνομη διακίνηση οπλισμού προς το Κόσοβο την περίοδο 1998 - 99, γράφει η εφημερίδα Politika του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, που ήταν μέλη του UCK και συμμετείχαν στη μεταφορά του οπλισμού προς το Κόσοβο, το πατρικό σπίτι του Μπερίσα, στο χωριό Πρίφτς στη βόρεια Αλβανία, αποτελούσε βάση συγκέντρωσης του οπλισμού, που προοριζόταν για τους Αλβανούς αντάρτες στο Κόσοβο.

Τέσσερις μάρτυρες κατέθεσαν ότι από τον Μάρτιο του 1998 οι αντάρτες του UCK, που βρισκόταν υπό τη διοίκηση του μελλοντικού πρωθυπουργού του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι, προμηθεύονταν οπλισμό από τη βόρεια Αλβανία. Στις καταθέσεις αναφέρεται ότι στο πατρικό σπίτι του Μπερίσα έφτανε οπλισμός από τη νότια Αλβανία και στη συνέχεια μεταφερόταν στο Κόσοβο. ............

Πέταξε το μωρό της από το παράθυρο, ανήμερα των Χριστουγέννων!

Γείτονες βρήκαν το άτυχο βρέφος, γυμνό, στο χιόνι. Το μετέφεραν στο νοσοκομείο, αλλά λίγες ώρες αργότερα ξεψύχησε.


Προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό η είδηση πως μια άσπλαχνη μάνα έφερε στον κόσμο ένα μωρό ανήμερα των Χριστουγέννων, αλλά επέλεξε να το σκοτώσει, πετώντας το παράθυρο!

Η είδηση αφήνει άφωνη ολόκληρη τη Γερμανία. Αργά το βράδυ της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων, γείτονες βρήκαν το άτυχο μωρό, γυμνό και μέσα στο χιόνι, στην πίσω αυλή του σπιτιού. Αμέσως, το μετέφεραν στο νοσοκομείο, αλλά δεν άντεξε και ξεψύχησε λίγες ώρες μετά.

Η αστυνομία συνέλαβε την 20χρονη γυναίκα, η οποία ομολόγησε το έγκλημά της και είπε ότι ήταν μόνη της όταν γέννησε, στο διαμέρισμά της στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν αν η γυναίκα υπέφερε από ψυχολογικές διαταραχές. Τώρα αναμένεται η απόφαση δικαστή όσον αφορά την κράτησή της με την υποψία της ανθρωποκτονίας.

Παρά την κρίση έλληνες πλημμύρισαν τα βουλγάρικα ξενοδοχεία για τις γιορτές

Αυξημένη κατά 20% ήταν τα Χριστούγεννα η διέλευση τουριστών από τις ελληνοβουλγαρικές συνοριακές διαβάσεις ενώ στα δημοφιλή χειμερινά θέρετρα στο Σμόλιαν και στο Παμπόροβο, το 10% των κρατήσεων για διανυκτερεύσεις την Πρωτοχρονιά έχουν γίνει από Έλληνες.

Από τα βουλγαροελληνικά σύνορα και προς τις δύο κατευθύνσεις πέρασαν 23.000 περισσότεροι επισκέπτες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009.

 
Οι Έλληνες που έφθασαν στη Βουλγαρία για Χριστούγεννα, υπερτερούν έναντι των Βούλγαρων που ταξίδεψαν στη Ελλάδα, είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής Τόντορ Γκεοργκίεφ.
 

Γεννήθηκαν δίδυμα αδέλφια από διαφορετικούς πατεράδες

Η μητέρα τους γέννησε το πρωί στην Πολωνία αποτελώντας την έβδομη τέτοια περίπτωση που έχει καταγραφεί στον κόσμο.

 


Η μητέρα των διδύμων έμεινε έγκυος όταν ακόμα ήταν παντρεμένη με τον πρώην σύζυγό της, ενώ είχε παράλληλη σχέση με έναν άλλο άνδρα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.
 
Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου αφού γέννησε τα δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.
 
Στη συνέχεια έκανε τεστ DNA για να αποδείξει στον πρώην σύζυγό της ότι δεν είναι ο πατέρας των παιδιών. Ομως το τεστ έδειξε ότι ο πρώην σύζυγός της είναι ο πατέρας του αγοριού, ενώ ο άνδρας με τον οποίο διατηρούσε σχέση είναι ο πατέρας του κοριτσιού.
 
Αυτό το σπάνιο φαινόμενο μπορεί να συμβεί αν η γυναίκα παράξει δύο ωάρια τα οποία γονιμοποιηθούν από δύο διαφορετικούς άνδρες.

Κάηκαν ζωντανά 15 ζώα του τσίρκου της Αγίας Πετρούπολης

Η φωτιά που προκάλεσε πανικό ξεκίνησε από ένα απλό βραχυκύκλωμα...

Δεκαπέντε ζώα κάηκαν σήμερα ζωντανά όταν έπιασαν φωτιά οι εγκαταστάσεις του μεγάλου τσίρκου της Αγίας Πετρούπολης, στα βορειοδυτικά της Ρωσίας ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους του τσίρκου και το τοπικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

"Η φωτιά ξεκίνησε από μια αίθουσα και σβήστηκε μετά από μια ώρα στο διάστημα της οποίας κάηκαν ζωντανά 15 ζώα", ανέφεραν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής που εικάζουν ότι η πυρκαγιά οφείλεται μάλλον σε βραχυκύκλωμα.

Τζόγος μέσω κινητού...σύντομα κοντά μας!

Η μέρα στην οποία θα κάθεστε σε ένα βαρετό meeting ή θα περιμένετε στην αποβάθρα του τρένου να φανεί η σύντροφός σας και θα κερδίζετε λίγα ευρώ παίζοντας σε ένα online καζίνο μέσω του iPhone σας ή κάποιου άλλου smartphone είναι πολύ πιο κοντά απ’ ότι φαντάζεστε. Η βιομηχανία παιχνιδιών και διασκέδασης έχει βάλει τα «δυνατά» της και πολύ σύντομα η παραπάνω πρόταση θα γίνει πραγματικότητα.

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Juniper Research που δημοσιεύτηκε στον ξένο τύπο έδειξε ότι η αξία του βιομηχανίας του online τζόγου ως το 2015 θα έχει φτάσει στα 48 δισ. αμερικάνικα δολάρια (περίπου 35 δισ. ευρώ), περιλαμβάνοντας όλες τις δραστηριότητες όπως το αθλητικό στοίχημα, τα παιχνίδια του καζίνο, το πόκερ κλπ. Τα σημερινά «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones) αποτελούν τις ιδανικές συσκευές για online παιχνίδι σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στις Η.Π.Α. όπου είναι απαγορευμένα, με διάφορους νόμιμους και παράνομους τρόπους....................

Αντίποινα από Τούρκους χάκερς σε κυπριακές ιστοσελίδες

Επιθέσεις από Τούρκους χάκερς δέχθηκαν ιστοσελίδες κυπριακών εταιρειών ως αντίποινα των επεισοδίων που σημειώθηκαν στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Πινάρ Καρσίκαγια στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων Eurochallenge.

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου, ύστερα από σχετικές πληροφορίες, διερευνά υπόθεση μη εξουσιοδοτημένης παρέμβασης σε ιστοσελίδες εταιρειών που εδρεύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία από Τούρκους χάκερς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μετά από διερεύνηση της πληροφορίας από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι περίπου 20 ιστοσελίδες εταιρειών που εδρεύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία δέχθηκαν μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση από Τούρκους χάκερς, οι οποίοι ανήρτησαν το έμβλημα της ομάδας Πινάρ Καρσίκαγια, παρουσίασαν την Κυπριακή Δημοκρατία με μισοφέγγαρο και έχουν αναγράψει το σύνθημα "όχι τρομοκρατία στον αθλητισμό"».

Η Αστυνομία, πρόσθεσε ο κ. Κατσουνωτός, προβαίνει στη διερεύνηση του θέματος, αλλά προτρέπει τις εταιρείες που διαπιστώνουν ότι οι ιστοσελίδες τους δέχθηκαν μη εξουσιοδοτημένες παρεμβάσεις να το καταγγέλλουν στην Αστυνομία και ειδικότερα στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 22808461 ή μέσω της Γραμμής του Πολίτη στο 1460.

Με κέρδος μέχρι και 1543% δουλεύουν οι "Μεσάζοντες" στα αγροτικά προιόντα

Σύμφωνα με έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ ολοένα και μεγαλώνει η ψαλίδα των τιμών στα αγροτικά προϊόντα ανάμεσα στο χωράφι και στο ράφι και ενώ οι τιμές παραγωγού σε μια σειρά προϊόντων παραμένουν στα περσινά επίπεδα, οι λιανικές τιμές συνεχώς αυξάνουν.

Το μεγαλύτερο ''καπέλο'' μπαίνει σε είδη με πολλά στάδια επεξεργασίας όπως για παράδειγμα το ψωμί, τα μακαρόνια και το κρασί.

Στο χωριάτικο ψωμί η διαφορά φτάνει στο 1.543%, έναντι 891% το 2008, για το χύμα κρασί στο 752% από 378% προ διετίας και για το ρύζι στο 658% από 324% το 2008.

Ενα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις φεύγει από τον παραγωγό προς 20 λεπτά το κιλό και φτάνει στο ράφι των σούπερ μάρκετ στα 99 λεπτά με τη διαφορά στο 495%.

Για ένα μαρούλι ο παραγωγός παίρνει 10 λεπτά αλλά ο καταναλωτής το βρίσκει στα 52 λεπτά, δηλαδή μεδιαφορά 520%.

Ενα κιλό ζάχαρη πωλείται στο ράφι προς 82 λεπτά, που σημαίνει διαφορά εως και 435% από την τιμή παραγωγού, ενώ στο μέλι η ψαλίδα ξεπερνάει το 429%.

ΛΑΟΣ: Προεκλογική χρονιά το 2011

Προεκλογική χρονιά χαρακτηρίζει το 2011 ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης και συμπληρώνει ότι οι προτεραιότητες του κόμματος θα είναι «εθνική ακεραιότητα, κοινωνική αλληλεγγύη και αγώνας κατά της φτώχειας και προστασία του πολίτη».

«Στο πλαίσιο αυτό», τονίζει, «θα συγκροτηθούν από τον Πρόεδρο κ. Καρατζαφέρη αντίστοιχες ομάδες εργασίας στις οποίες θα μετέχουν βουλευτές και στελέχη του Κόμματος».

Σφοδρή σύγκρουση "Τσάρου"-Τίνας γιά τα αυθαίρετα

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από την διαρροή μέσω εφημερίδων σκέψεων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την εφαρμογή του μοντέλου της περαίωσης και στην νομιμοποίηση χιλιάδων αυθαίρετων κατοικιών και η απάντηση της Τίνας Μπρμπίλη ήρθε να αδειάσει τον "τσάρο" της οικονομίας. Η υπουργός Περιβάλλοντος με συνέντευξη στα ΝΕΑ έβαλε φρένο στις σκέψεις Παπακωνσταντίνου γιά ρύθμιση η οποία σύμφωνα με το επιτελείο του υπουργείου οικονομικών θα πρόσθετε στα δημόσια έσοδα με ποσά ίσως και άνω των 600 εκατ. ευρώ έως το 2012.

 Η κ. Μπιρμπίλη στην συνένετευξή της ξεκαθαρίζει στο ερώτημα περί ρύθμισης των αυθαιρέτων: «Στο θέµα αυτό µία είναι η απάντηση. Η νοµιµοποίηση των αυθαιρέτων πουέγινε επί υπουργίας Αντώνη Τρίτση είναι η τελευταία νοµιµοποίηση που γίνεται από την Ελληνική Πολιτεία. Εξάλλου αυτό προβλέπει και το νοµικό θεσµικό πλαίσιο της χώρας».

Την ίδια ώρα η Τίνα Μπιρμπίλη δέχεται τα επικριτικά σχόλια τεσσάρων ακόμη υπουργών της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο περιβάλλοντος αντιμετωπίζει επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες. Έντονα ενοχλημένοι με την τακτική της κ.Μπιρμπίλη εμφανίζονται οι ύριοι Ρέππας, Λοβέρδος, Παμπούκης και Σκανδαλίδης που εκτιμούν ότι με τα "περιβαλλοντικά" εμπόδια που βάζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου της Τίνας Μπιρμπίλη χάνεται πολύτιμος χρόνος στην έγκριση σημαντικών επενδύσεων.

Στη Λευκωσία η Αγκελα Μέρκελ τον Ιανουάριο

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 11 Ιανουαρίου η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφια, για το κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Μέρκελ θα ανακοινωθεί τις παραμονές της άφιξης της στην Κύπρο.

Δύο χωριά μετακομίζουν λόγω της ΔΕΗ

Επιχειρησιακό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση των οικισμών Ακρινής του Νομού Κοζάνης και Αγίων Αναργύρων του Νομού Φλώρινας, που γειτνιάζουν με λιγνιτικά κοιτάσματα, προωθείται με ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η διάταξη συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη Βιοποικιλότητα, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα η ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ προβλέπει ότι η ΔΕΗ σε εύλογο χρονικό διάστημα (όχι μεγαλύτερο των οκτώ ετών) θα έχει προχωρήσει σε επιχειρησιακό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση των δύο οικισμών, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες, τις τεχνικές λύσεις και τον προϋπολογισμό του έργου.

Το κόστος της μετεγκατάστασης θα βαρύνει σε ποσοστό 50% τη ΔΕΗ, μέρος της οποίας θα προέρχεται από τον τοπικό πόρο (τέλος λιγνίτη) και το υπόλοιπο ποσοστό 50% της δαπάνης θα προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οπως διευκρινίζεται, οι εκτάσεις που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγκατάστασης των οικισμών, μεταβιβάζονται ιδιοκτησιακά κατά 50% στη ΔΕΗ Α.Ε. και κατά 50% στο ελληνικό Δημόσιο.

Συμπλοκές Ιρανών με ΜΑΤ στην Κηφισίας

Επεισόδια σημειώνονται από το πρωί μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αιτούντων πολιτικό άσυλο, έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο Παλαιό Ψυχικό.

Η δυσλειτουργία, που καταγράφεται στη διαχείριση χορήγησης πολιτικού ασύλου, είχε ως αποτέλεσμα τις συμπλοκές μεταξύ διαμαρτυρόμενων αλλοδαπών με αστυνομικούς, εξαιτίας των οποίων εξετράπη από το συγκεκριμένο σημείο της Κηφισίας η κυκλοφορία των οχημάτων.

Για περισσότερους από τρεις μήνες, περίπου 100 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έχουν στήσει αντίσκηνα έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη λειτουργία των Επιτροπών Πολιτικού Ασύλου. Στόχος των επιτροπών είναι να αποσαφηνισθεί ποιοι δικαιούνται διεθνή προστασία και ποιοι όχι..........

Υποθηκευμένο το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2017

Δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με υποθήκες στις τράπεζες τις κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι το 2017 έχει λάβει το κυβερνών κόμμα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καινούργιο κτίριο στην οδό Ιπποκράτους, με αποτέλεσμα μέχρι και την προηγούμενη Πέμπτη στα ταμεία του κόμματος να μη υπήρχε "σάλιο".
 
Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε βαθύ προβληματισμό για το τι θα γίνει, αφού χρήματα στο ταμείο δεν υπάρχουν αλλά υπάρχει βαθιά πεποίθηση ότι χρειάζονται αλλαγές και εξορθολογισμός των οικονομικών.

Η Ιπποκράτους διατηρεί, περίπου 105 αποσπασμένους υπαλλήλους, στους οποίους ανήκουν και επαγγελματικά στελέχη, άλλους 190 εργαζόμενους, και καμιά 25αριά μετακλητούς υπαλλήλους. Καθημερινά δεν εμφανίζονται από τους εργαζόμενους όλοι.

Το βιβλίο παρουσίας που υπογράφουν - κάτι σαν κάρτα δηλαδή- οι εργαζόμενοι κάθε πρωί που πάνε στην εργασία τους, φτάνει μέχρι τους 42 ενώ οι άλλοι 150 αναζητούνται. .............

117 νεκρούς μετρά η Πολωνία λόγω των πολικών θερμοκρασιών

Τους 117 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Πολωνία λόγω των πολικών θερμοκρασιώνπου επικρατούν στη χώρα από το Νοέμβριο.

Τον περασμένο χειμώνα το ψύχος σκότωσε 298 ανθρώπους στην Πολωνία, εκ των οποίων τους 119 τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα θύματα είναι κυρίως άνδρες, ηλικίας από 35 έως 60 ετών, χωρίς μόνιμη κατοικία, συνήθως αλκοολικοί, διευκρίνισε η αστυνομία που καλεί τον πληθυσμό να μην μένει αδρανής όταν βλέπει ανθρώπους, κάτω από τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, να έχουν αποκοιμηθεί στα παγκάκια ή να περιπλανώνται τη νύχτα στους δρόμους.

Ύστερα από μια σύντομης διάρκειας άνοδο της θερμοκρασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο υδράργυρος έπεσε στους - 10 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Αρκετές εκατοντάδες νοικοκυριά στη βόρεια περιοχή του Γκντάνσκ δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για τρίτη συνεχή ημέρα σήμερα, καθώς τα ηλεκτρικά καλώδια κόπηκαν από το βάρος του χιονιού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ένα πρόωρο κύμα ψύχους που έπληξε τις αρχές Δεκεμβρίου την κεντρική Ευρώπη είχε προκαλέσει το θάνατο 50 ανθρώπων μέσα σε μια εβδομάδα και στην Τσεχία και τη Λιθουανία.............

Μία Μελβουρνιώτισσα έκλεψε την καρδιά του Νιάρχου

Ένα μοντέλο από τη Μελβούρνη φαίνεται ότι έκλεψε τελευταία την καρδιά του γυναικοκατακτητή Σταύρου Νιάρχου.
 
Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο πρόκειται για την Τζες Χαρτ που κάνει καριέρα στην Ευρώπη.
Όπως γράφουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, η Τζες και ο Σταύρος εθεάθησαν μαζί σε τρυφερές στιγμές στη Νέα Υόρκη.

Η Τζες είχε δεσμό έξι ετών με τον Νίκολας Ποτς, του συγκροτήματος Tamarama, αλλά ανακοίνωσε πρόσφατα ότι «η σχέση εκείνη τελείωσε» και ξεκινά «μια μεγάλη αλλαγή» στην ζωή της.
Μετά τον χωρισμό της με τον Ποτς, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι έχει σχέση με τον ζάμπλουτο Έλληνα πλέϊ-μπόϊ.

Η ίδια, όταν βρέθηκε πρόσφατα στη Μελβούρνη, διέψευσε τις φήμες αυτές και είπε ότι «με τον Σταύρο είμαστε απλά καλοί φίλοι».

Οι Αυστραλοί δημοσιογράφοι λένε όμως ότι «το ειδύλλιο έχει ανάψει για τα καλά στη Νέα Υόρκη» ενώ αναφέρουν και τις προηγούμενες κατακτήσεις του Νιάρχου ξεκινώντας από την Πάρις Χίλτον και σημειώνοντας πως όλες έληξαν σχετικά σύντομα.
Νέος Κόσμος Αυστραλίας

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την προεδρία της ΚΕΔΚΕ

Μάχες χαρακωμάτων λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο αναφορικά με το δήμαρχο εκείνο που θα καταφέρει να πάρει το χρίσμα της Ιπποκράτους για να τεθεί επικεφαλής στην ΚΕΔΚΕ.

Αμέσως μετά τις εκλογές είχαν πέσει ως προτάσεις στο τραπέζι των συζητήσεων πολλά πρόσωπα. Από δημάρχους που κατάφεραν να εκλεγούν επιτυγχάνοντας ευρύτερες συναινέσεις όπως ο κ. Φίλιος στα Γιάννενα, ο κ. Καμίνης στην Αθήνα και ο κ. Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη μέχρι ακραιφνής κομματικοί όπως ο Γιάννης Κουράκης στο Ηράκλειο.

Ο τελευταίος φαίνεται να είναι και ο εκλεκτός του Μιχάλη Καρχιμάκη, όχι μόνο εξαιτίας του γεγονότος πως είναι και οι δύο κρητικοί.

Μένει να φανεί ποιες είναι οι σκέψεις του Γιάννη Ραγκούση, του οποίου όπως και να το κάνουμε η γνώμη έχει βαρύνουσα σημασία.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βορίδη στην "Βιβλιοθήκη" στο Κολωνάκι

Τυχαία συνάντηση είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην «Βιβλιοθήκη» της πλατείας Κολωνακίου ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο γιος του Κυριάκος, με τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκη Βορίδη.

Ο Ψηλός είχε βγει για το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο (οικογενειακό) γεύμα, με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Δίπλα του, καθόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και απέναντί του, η κόρη του Αλεξάνδρα με τον γιο της.

Στο διπλανό τραπέζι βρισκόταν η Κατερίνα Μητσοτάκη με τον σύζυγό της. Κάποια στιγμή, εισήλθε στο χώρο ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης, με την σύζυγό του Δανάη.

Μόλις είδε τους Μητσοτάκηδες κατευθύνθηκε προ το μέρος τους. Αφού αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές, έγινε και μια ολιγόλεπτη κουβέντα για τις εξελίξεις.

Ο Ψηλός έδειχνε απαισιόδοξος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βορίδης. Κάποια στιγμή στην παρέα προστέθηκε και ο πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Νίκος Καραχάλιος.

Δεν είναι μόνος

Στην πρώτη γραμμή του εσωκομματικού μετώπου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Φλωρίδης ο οποίος φαίνεται ότι κινητοποιεί σημαντικό αριθμό βουλευτών ενόψει των νομοσχεδίων για τις σαρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τις περαιτέρω μειώσεις μισθών.

Στο Μαξίμου παρακολουθούν τις κινήσεις του και παρεμβαίνουν διαρκώς, αλλά δεν αντιλαμβάνονται καλά το παιχνίδι του.

Ο Φλωρίδης δεν είναι μόνος και δεν αναλαμβάνει μόνο αυτός τέτοιες πρωτοβουλίες.

Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ

Το χάος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ φοβάται η ....ΝΔ ,καθώς ο Πρωθυπουργός μπροστά στο ενδεχόμενο να μην ελέγξει τους βουλευτές του μπορεί να προβεί σε εκλογικό αιφνιδιασμό .
 
Έτσι στην Ρηγίλλης εμφανίζονται έτοιμοι για μάχη βάζοντας στην ατζέντα από αρχές του χρόνου και νέα ορολογία όπως είναι η «συνενοχή» και εστιάζοντας πλέον τον αντιπολιτευτικό λόγο καθαρά στην οικονομία.

Στην ΝΔ έχουν καταλάβει την ευκαιρία που υπάρχει μπροστά τους και ετοιμάζονται να την αρπάξουν από τα μαλλιά..

Η Τουρκία παραγγέλει μαχητικά αεροσκάφη αξίας 10 δις δολλαρίων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος είπε την περσμένη εβδοιμάδα ότι «Η Τουρκία παραμένει μια απειλή για την Ελλάδα», σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η γειτονική χώρα προκειμένιου να υλοποιήσει την μακρόπνοη εξωτερική πολιτική της και να επιβεβαιώσει ότι αποτελεί περιφερειακή δύναμη, παραγγέλει μαχητικά αεροσκάφη αξίας 10 δις δολλαρίων! 

Όμως ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου όσο και υπουργοί του, όπως για παράδειγμα ο υπ. Εξωτερικών, Δημ. Δρούτσας εξακολουθούν να ομιλούν για τη «φίλη Τουρκία» ή τους «φίλους τους, τούρκους υπουργούς»!

Άλλο πράγμα η διακηρυξη καθαρών θέσεων και προθέσεων κι άλλο πράγμα η διπλωματική μάχη για την υπερασπισή τους ή την κατακτησή τους. Η Άγκυρα έχει ξεκάθαρους στόχους. Διεκδικεί νησιά και θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Διεκδικεί το δικαίωμα να επιβάλλει στην Ελλάδα πολιτικές πρακτικές και αποφάσεις που δεν συνάδουν , ούτε με το Διεθνές Δίκαιο αλλά ούτε και με τις ισχύουσες ως σήμερα συνθήκες. .............

«Εδώ θα μείνω»

«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω» φέρεται να απαντά ο Παπανδρέου στα περί μετακίνησής του το επόμενο διάστημα σε διεθνή οργανισμό.

Τα «παπαγαλάκια» του διαρρέουν ότι ο Παπανδρέου θα μείνει , θα εξαντλήσει την τετραετία και θα πάει για δεύτερη σε τρία χρόνια.

Τις επόμενες μέρες μάλιστα αναμένεται ότι θα διαψεύσει και επίσημα τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Κομοτηνή: Έσφαξαν και τεμάχισαν μοσχαράκι σε στάνη!

Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν σε στάβλο 70χρονου...


Ένα μοσχαράκι 80 περίπου κιλών ήταν η λεία των κλεφτών που εισέβαλαν προπαραμονή Xριστουγέννων σε στάβλο στην Κομοτηνή, όχι για να κλέψουν, όπως απέδειξαν τα γεγονότα, αλλά για να φάνε. Η κλειδωμένη με λουκέτο σιδερένια πόρτα δεν ήταν αρκετή για να εμποδίσει τους κλέφτες.

Έσπασαν την κλειδαριά με κάποιο εργαλείο και μπήκαν στην αποθήκη όπου υπήρχαν έξι μοσχάρια. Διάλεξαν το μικρότερο μοσχαράκι, 80 περίπου κιλών, το οποίο δεν έκλεψαν, αλλά έσφαξαν επιτόπου με μαχαίρι που είχαν μαζί τους.

Οι δράστες τεμάχισαν το ζώο, το έγδαραν και πήραν μαζί τους το κρέας και το δέρμα. Άφησαν όμως πίσω τους τα υπολείμματα και ένα καροτσάκι, με το οποίο προφανώς μετέφεραν το μοσχαράκι. Ο ιδιοκτήτης διαπίστωσε την επόμενη μέρα το πρωί την απουσία του μικρού ζωντανού και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Ηράκλειο: H ηρωίνη στέρησε τη ζωή σε 2 νέους τα Χριστούγεννα!

Αβάσταχτος πόνος για συγγενείς και φίλους των δύο παλικαριών...


Δύο ακόμη νέοι άνθρωποι , μόλις 26 ετών και 30 ετών έχασαν την μάχη με την ζωή στον άθλιο κόσμο των ναρκωτικών. Και τα δύο περιστατικά συνέβησαν στην περιοχή των Πατελών του Ηρακλείου. Mόλις πριν από λίγες μέρες στην ίδια περιοχή έχασε τη ζωή της από χρήση ναρκωτικών μία 26χρονη, ενώ προχθές το ΕΚΑΒ παρέλαβε σε κωματώδη κατάσταση έναν 35χρονο χρήστη, που βρέθηκε αναίσθητος σε σπίτι των Πατελών.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις με κοινή ωστόσο αφετηρία, διαδρομή και κατάληξη. Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι δύο νέοι ήταν γνωστοί χρήστες, ενώ την υπηρεσία είχαν απασχολήσει χρόνια πριν και στενά συγγενικά τους πρόσωπα, που επίσης δεν κατάφεραν να γλυτώσουν από την κατάρα των ναρκωτικών............

Πήρε φωτιά εν κινήσει κλούβα με κρατούμενους

Λαχτάρισαν οι αστυνομικοί που μετέφεραν περίπου δέκα κρατούμενους από την Πάτρα στην Αθήνα.

Στο ύψος του 70ου χιλιομέτρου από μια μηχανική βλάβη άρχισαν να βγαίνουν φλόγες από τη μηχανή.
Ευτυχώς ο οδηγός της κλούβας και οι υπόλοιποι τέσσερις αστυνομικοί κράτησαν την ψυχραιμία τους. Κατάφεραν μέσα σε ελάχιστη ώρα να ακινητοποιήσουν το βαρύ όχημα και να κατεβάσουν με ασφάλεια τους κρατούμενους πριν κινδυνέψει η ζωή κανενός.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο δεύτερη κλούβα που παρέλαβε τους κρατούμενους και τους μετέφερε στην Αθήνα.

Έκρηξη σε τράπεζα

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι στην Αγίου Μελετίου λίγο μετά τις δύο τα χαράματα. Οι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει τρία γκαζάκια

στην είσοδο της τράπεζας στη γωνία με την οδό Αντιοχείας. Η έκρηξη κατέστρεψε τη τζαμαρία της τράπεζας ενώ από τη φωτιά που προκλήθηκε καταστράφηκε και μια μοτοσικλέτα που ήταν παρκαρισμένη μπροστά στο υποκατάστημα.

Μια γυναίκα είναι το “αφεντικό” στο Μέγαρο Μαξίμου

Μην πάει ο νους σας στην Άντα, εκείνη κατά την ελληνική παράδοση είναι “αφεντικό” στο... Καστρί.

Στο Λευκό Οίκο θα είχε τη θέση “προσωπάρχη”, με ελληνικούς (και λίγο παλιότερους όρους) θα είχε τη θέση “στρατηγού”.

Με βάση τη νέα δομή του Μεγάρου Μαξίμου έχει τη “επιτελάρχη” και είναι το... αφεντικό 150 ανθρώπων.

Ο λόγος για τη Ρεγκίνα Βάρτζελη που λόγω ονόματος θα μπορούσε να είναι και η “βασίλισσα” του Μεγάρου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκεται υπό αναδιάρθρωση και στη νέα του δομή επικεφαλής της γενικής γραμματείας παρά τω Πρωθυπουργώ αναλαμβάνει η κ. Βάρτζελη.

Το μεγαλύτερο μέρος του νέου στρατηγείου λέγεται ότι θα έχει έδρα το υπουργείο Εσωτερικών. Θα συγκροτείται από επτά μονάδες: Παραγωγικής Πολιτικής, Επικοινωνιακού σχεδιασμού, Παρακολούθησης Κυβερνητικού έργου, Καινοτόμων πολιτικών, Συντονισμού Ειδικών Προτεραιοτήτων και σχέσεων με την κοινωνία.

Γέμισε παντού... κροκόδειλους!

Τι γυρεύει ένας κροκόδειλος στην ξηρά; Σίγουρα δεν βγήκε για ψώνια αλλά καλού κακού προσέχετε και που κυκλοφορείτε.


Όχι εδώ, αλλά στην Αυστραλία όπου τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα. Οι κάτοικοι στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας ειδοποιήθηκαν να προσέχουν για έναν κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερο από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στους ήδη φουσκωμένους ποταμούς.
Οι κάτοικοι στο Ίνγκαμ, μία πόλη στη βόρεια επαρχία του Κουΐνσλαντ, που ήδη έχει αποκοπεί λόγω των πλημμυρών, ειδοποιήθηκαν ότι κροκόδειλοι έχουν ξεχυθεί στην περιοχή λόγω της ανόδου των υδάτων στα ποτάμια.
«Ο κόσμος έχει αρχίσει να βλέπει παντού κροκόδειλους. Ίσως όχι τόσους, όσους είχαμε δει το 2009, όταν είχαμε παρατηρήσει αρκετούς τότε», τόνισε ο δήμαρχος του Ίνγκαμ Άντριου Λουσίνι.
Τα Κεντρικά Χάιλαντς και το Κόλφιλντς αντιμετώπισαν μία από τις πυκνότερες βροχοπτώσεις για ένα 24ωρο, καταγράφοντας 190 χιλιοστά, ενώ σε μία άλλη περιοχή, στο Σπρίνγκσουρ, μία κάτοικος κατέγραψε στην ιδιοκτησία της 230 χιλιοστά.

Ρωσία: Ένοχος κρίθηκε ο πολυεκατομμυριούχος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι

Ο Μ.Χοντορκόφσκι και οι συνεργάτες του κατηγορούνταν για υπεξαίρεση-μαμούθ 218 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου, σε μια δίκη που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και είχε προσελκύσει τη διεθνή προσοχή.

 

Μάλιστα σύμβουλος του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η αθώωση του Χοντορκόφσκι θα ήταν δίκαιη και θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα σύμφωνα με τη εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από τη ρωσική δικαιοσύνη.
 
''Μόνο η απαλλαγή του από τις κατηγορίες θα ήταν μια δίκαιη απόφαση, όχι μόνο στα πλαίσια της δικαιοσύνης, αλλά θα ανταποκρινόταν πλήρως στην πραγματικότητα και στη λογική από κάθε άποψη'' δήλωσε ο Ιγκορ Ιουργκουένς, διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ανάπτυξης του Συμβουλίου, στο οποίο προεδρεύει ο Μεντβέντεφ.
 
Η απόφαση πρακτικά σημαίνει ότι ο Χοντορκόφσκι είχε υπεξαιρέσει ποσότητες πετρελαίου από την χρεοκοπημένη εταιρία Yukos, τον πάλαι ποτέ πετρελαϊκό γίγαντα της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα που το δικαστήριο αποφάσιζε την ενοχή του πολυεκαττομυριούχου η αστυνομία προχωρούσε σε 20 συλλήψεις διαδηλωτών που εκδήλωναν την συμπαράσταση τους στον Χοντορκόφσκι.