Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Κατηγορούν τα αεροδρόμια για το χάος

Νέο πλαίσιο που θα επιβάλει πρόστιμα στα αεροδρόμια τα οποία δεν έχουν μεριμνήσει να αντιμετωπίζουν ειδικές καταστάσεις, όπως είναι η έντονη χιονόπτωση, μελετά η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sunday Times».

Έναυσμα αποτέλεσαν τα πρόσφατα σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των ταξιδιωτών πριν από τα Χριστούγεννα, όπου αποκλείστηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Χίθροου, χιλιάδες ταξιδιώτες όταν ματαιώθηκαν δεκάδες πτήσεις εξαιτίας του χιονιού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, είναι απαράδεκτο να μην επιβληθούν κυρώσεις στην BΑΑ, την εταιρεία που διαχειρίζεται το Χίθροου.

«Θα πρέπει να επιβληθεί ένα χρηματικό πρόστιμο επειδή δεν παρασχέθηκαν οι απαιτούμενες υπηρεσίες», τόνισε ο Χάμοντ τονίζοντας ότι «ο ταξιδιώτης πρέπει να μένει ικανοποιημένος και κάνοντας λόγο για πρόστιμο ύψους δεκάδων εκατομμυρίων λιρών».

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (CΑΑ) της Βρετανίας, κανένα πρόστιμο δεν μπορεί να επιβληθεί στο Χίθροου για το χάος που επικράτησε.

«Θα εξετάσουμε τι δε λειτούργησε στο Χίθροου και θα μελετήσουμε την ικανότητά μας να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΒΑΑ, Κόλιν Μάθιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου