Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Βρετανία: Παρατείνεται η κράτηση των 9 συλληφθέντων

Οι εννέα άνδρες που είχαν συλληφθεί στις 20 Δεκεμβρίου στη Βρετανία στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, κατηγορούνται για συνωμοσία με πρόθεση να προκαλέσουν μία ή και περισσότερες εκρήξεις και για συνέργια στη διάπραξη "τρομοκρατικών ενεργειών", όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Οι εκρήξεις αυτές θα ήταν τέτοιες που "θα έθεταν σε κίνδυνο ζωές ή θα προκαλούσαν σημαντικές υλικές ζημιές", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας από 19 έως 28 ετών, οδηγήθηκαν νωρίτερα ενώπιον δικαστή ο οποίος αποφάσισε την παράταση της κράτησής τους. Η υπόθεσή τους θα επανεξεταστεί στις 14 Ιανουαρίου.

Η εθνικότητα των συλληφθέντων δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι τουλάχιστον οι πέντε από αυτούς κατάγονται από το Μπαγκλαντές. Εκτός από τους εννέα, στη μεγάλη επιχείρηση που έγινε σε τέσσερις βρετανικές πόλεις (Λονδίνο, Κάρντιφ, Στόουκ-ον-Τρεντ και Μπέρμιγχαμ) είχαν συλληφθεί και άλλοι τρεις ύποπτοι οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου