Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Σε επιφυλακή οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν κινητοποιηθεί ιδιαιτέρως για την πρόληψη επιθέσεων σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα ή τρένα, ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη επίθεση κατά ενός αεροσκάφους αμερικανικών αερογραμμών, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

"Η κατάσταση είναι συνολικά καλύτερη απ'ό,τι πριν από έναν χρόνο, κυρίως στον αεροπορικό τομέα. Αλλά προσπαθούμε επίσης να μας απασχολούν κι άλλοι τομείς", δήλωσε η Ναπολιτάνο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

"Εξετάζουμε τους στόχους" στους οποίους μπορούν να σκοτωθούν εύκολα πολλοί άμαχοι, όπως "τα ξενοδοχεία, τα εμπορικά κέντρα, με τα οποία εργαστήκαμε μάλιστα φέτος για την εκπαίδευση των υπαλλήλων τους", εξήγησε, για να συνεχίσει μετά:

"Εξετάζουμε ποιους άλλους τρόπους σκέφτονται για να κάνουν μια επίθεση, καθώς το καθήκον μας δεν περιορίζεται στην αντίδραση, αλλά αφορά και την πρόληψη αυτού που μπορεί να συμβεί", σημείωσε.

"Ως εκ τούτου ενισχύσαμε τα μέτρα ασφαλείας μας στις σιδηροδρομικές μεταφορές", όπως τα τρένα και τα μετρό, τα οποία βρέθηκαν στο στόχαστρο επιθέσεων "στο Λονδίνο ή τη Μαδρίτη", μολονότι "δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή".

Να σημειωθεί πως την Τετάρτη, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, Τζον Μπρέναν, δήλωσε από την Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές αρχές κάνουν ο,τιδήποτε μπορούν για να αποφευχθούν επιθέσεις στις ΗΠΑ στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Είχε υπογραμμίσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Αλ Κάιντα συνεχίζει να προσπαθεί να επιτεθεί στις ΗΠΑ και ότι οι αρχές επαγρυπνούν ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου