Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Π. Μπεγλίτης: «Ή όλοι μαζί θα επιβιώσουμε ή όλοι μαζί θα πέσουμε»

«Ή όλοι μαζί θα επιβιώσουμε ή όλοι μαζί θα πέσουμε» αναφέρει σε συνέντευξη του στη Real News, o υπουργός αναπληρωτής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. «Κανείς δεν πρόκειται να σωθεί, γιατί ρητορικά, εμφανίζεται πιο ευαίσθητος από τον άλλον. Δεν χωρούν υποκρισίες και διγλωσσία. Όποιος διαφωνεί με την ακολουθούμενη στρατηγική, ας επιχειρηματολογήσει καθαρά και ανοιχτά στους πολίτες και ας καταψηφίσει την κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για τις εξελίξεις και για την προσφυγή τις κάλπες», συμπληρώνει ο κ. Μπεγλίτης.

Για τις πιέσεις που μπορεί να δέχεται ο πρωθυπουργός για οικουμενική κυβέρνηση ή πλαισίωση της με εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες, ο κ. Μπεγλίτης αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός δεν είναι και δεν θα γίνει όμηρος πιέσεων και σκοπιμοτήτων που υπονομεύουν την δημοκρατική νομιμότητα και αλλοιώνουν την λαϊκή βούληση.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας όσον αφορά το ενδεχόμενο συμμαχικών κυβερνήσεων τονίζει ότι οι πολίτες στις εκλογές θα πουν με την ψήφο τους πως θέλουν να κυβερνηθεί μια χώρα.
Όσον αφορά την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Φώτη Κουβέλη σε ερώτηση για το αν είναι σύμμαχοι της κυβέρνησης υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να μιλήσει μ’αυτές τις δυνάμεις του προοδευτικού εκσυγχρονισμού», ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «αδιέξοδη» την αντιπολιτευτική πολιτική του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον Αντώνη Σαμαρά δηλώνει ότι ο τέως πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, ήταν πιο ρεαλιστής από τον νυν πρόεδρο της ΝΔ, καθώς ο νύν πρόεδρος της ΝΔ “προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική ως αντικείμενο εσωτερικής αντιπαράθεσης”.

Σχετικά με το θέμα των εξοπλισμών και για τον αν έγινε πάρτυ... τα προηγούμενα χρόνια, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τονίζει ότι για πολλά χρόνια τεράστια ποσά δαπανήθηκαν για εξοπλισμούς, ορισμένες φορές με τρόπο ανορθολογικό και χωρίς η χώρα να σχεδιάζει με βάση πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες για την αντιμετώπιση των απειλών. Συμπληρωματικά ο κ. Μπεγλίτης αναφέρει «Υπήρξε σοβαρό έλλειμμα διαφάνειας, πολιτικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου στις διαδικασίες προμήθειας οπλικών συστημάτων».

Όσον αφορά τις κρατικές συγκρούσεις και τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα υποστηρίζει: «Το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε βαθιά κρίση δημοκρατικής νομιμοποίησης και αντιπροσώπευσης, εξαρτημένο και αναξιόπιστο στα μάτια της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων. Η γραφειοκρατική του συγκρότηση και οι δεσμοί πολιτικής εξάρτησης από τα κόμματα δεν του επιτρέπουν να αντιληφθεί και να διαχειρισθεί τις μεγάλες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Οι αλλαγές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στο κράτος θα φέρουν και ανατροπές σε ένα κρατικοδίαιτο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν βλέπω τα παραδοσιακά συνδικαλιστικά στελέχη να είναι προετοιμασμένα και να αντέχουν αυτές τις εξελίξεις».

Τέλος ο κ. Μπεγλίτης εκτιμά ότι ο κ. Β. Παπαχρήστος θα επιστρέψει στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ενώ τονίζει ότι «στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να διαμορφώσουμε έναν κώδικα πολιτικής ευθύνης και αλληλεγγύης δεσμευτικό για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου