Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ................

Από το ΕΣΡ στον Απολυτο Δημοσιογράφο...


Δέν τον έτσουξε το πρόστιμο ...
Τον 'Ετσουξε η... "Λογοκρισία"...


Αν είναι δυνατόν !!!


Το ΕΣΡ να ενοχλείται από την συνέντευξη του Χ.Ξηρού ...............................................

Του ανθρώπου που σκότωσε αυτούς που δεν του άρεσαν...


Που τους "Λογόκρινε" ΔΙΑΠΑΝΤΩΣ αφαιρώντας τους την ΖΩΗ...


Για τον Απολυτο Δημοσιογράφο βέβαια αυτά δεν είναι εγκλήματα αφού (όπως έκρινε αυτός ...) είναι πολιτικά και όχι ποινικά...


Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι πολίτες αναίσθητοι .



Κάτι που ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ έπρεπε να έχει κινήσει τις διαδικασίες χρειάστηκε την καταγγελία κάποιας κυρίας (Ελένης Λάμπρου) ώστε να ασχοληθεί το ΕΣΡ...


Μαθήματα και ΘΕΩΡΕΙΕΣ από αυτούς που δεν θεωρούν ΙΕΡΗ την ανθρώπινη ζωή  ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ...


Αμετανόητοι «θεριακλήδες» οι Έλληνες

Αμετανόητοι «θεριακλήδες» αποδεικνύονται οι Έλληνες εν μέσω… καπνοαπαγόρευσης. Όπως καταδεικνύει πρόσφατη έρευνα, η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος δεν πτόησε ιδιαίτερα τους καπνιστές στη χώρα μας, οι οποίοι, βοηθούντων και των ελαστικών μέτρων επιτήρησης του νόμου, συνέχισαν να επιδίδονται στην αγαπημένη τους επιβλαβή συνήθεια.

Μάλιστα, τα συγκριτικά στοιχεία από το 2006 έως το 2010  μαρτυρούν ότι αυξάνουν και πληθύνονται οι Ελληνίδες καπνίστριες, σε αντίθεση με τους άντρες, όπου καταγράφεται μείωση του καπνίσματος.

Η έρευνα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Αντώνη Δημόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΟΦ κ. Γιάννη Τούντα, με αφορμή το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο πραγματοποιείται από την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, στο Μαρούσι (Κηφισίας 39).

Στόχος του συνεδρίου -στη διάρκεια του οποίου θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων διακεκριμένοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Harvard- είναι να αναπτυχθούν νέα εκπαιδευτικά εργαλεία, που θα επιτρέψουν την ουσιαστική παρέμβαση εντός του σχολείου και θα μειώσουν δραστικά το ποσοστό των Ελλήνων μαθητών και νέων καπνιστών.

Εξ απαλών ονύχων αρχίζουν το κάπνισμα οι Έλληνες.................

Επέστρεψε στα χέρια του Πατριαρχείου το Ορφανοτροφείο Πριγκήπου

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο επέστρεψαν το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, καθώς οι τουρκικές αρχές παρέδωσαν τον τίτλο ιδιοκτησίας του.

Η σχετική απόφαση ελήφθη τον περασμένο Ιούνιο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στις 3 Νοεμβρίου εφαρμόσθηκε από το Πρωτοδικείο Πριγκήπου.
Τον τίτλο παρέλαβε από το τμήμα κτηματολογίου του γραφείου Επάρχου στην Πρίγκηπο, ο δικηγόρος του Πατριαρχείου και λέκτορας του Πανεπιστημίου Θράκης Γιάννης Κτιστάκις με τον συνεργάτη του, Τούρκο δικηγόρο Τζεμ Μουράτ Σοφούογλου.

Στη συνέχεια οι δικηγόροι παρέδωσαν τον τίτλο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι. Όπως είχε δηλώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο παρελθόν, το κτίριο πρόκειται να επισκευαστεί και να τεθεί σε λειτουργία ως διεθνές οικολογικό κέντρο.

"Η επανεγγραφή, σε εφαρμογή απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του κτηρίου του Ορφανοτροφείου Πριγκήπου στο όνομα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έχει βαρύνουσα σημασία και γίνεται δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

"Η εξέλιξη αυτή, για την οποία είχε άλλωστε δεσμευθεί και πολιτικά η Τουρκία, δικαιώνει τον άοκνο και μακρόχρονο αγώνα του Οικουμενικού Πατριάρχη και ενισχύει τα επιχειρήματα για την απόδοση νομικής προσωπικότητας στον μακραίωνο θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο για την ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού αυτού αρχιτεκτονικού μνημείου", πρόσθεσε.

Κατανομή του πακέτου των 25 δισ. αποφάσισαν υπουργείο Οικονομικών και ΤτΕ

Τις λεπτομέρειες για την κατανομή του πακέτου των κρατικών εγγυήσεων ύψους 25 δισ. ευρώ αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατανομή έχει ήδη σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών για την τελική έγκριση και προβλέπει λήψη εγγυήσεων αναλόγως με το μέγεθος της κάθε τράπεζας και το μερίδιο αγοράς που κατέχουν.

Με βάση τα παραπάνω, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αναλογία 3 έως 4 δισ. ευρώ σε κάθε μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες.

Λ. Κατσέλη: Ο ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχιας

"Ο ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχιας". Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη ανοίγοντας το πρωί σήμερα τις εργασίες της ημερίδας "Μαζί ενάντια στη φτώχια" που οργάνωσε στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, το υπουργείο Εργασίας και στα πλαίσια του "ευρωπαϊκού έτους για την καταπολέμηση της φτώχιας". Η κ. Κατσέλη ανέφερε επίσης ότι το όριο της φτώχιας υπολογίζεται στα 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ανά άτομο και στα 13.608 ευρώ ετήσιο εισόδημα όταν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια. Το 22% των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας ανήκουν στην Τρίτη ηλικίας το 23% είναι κάτω από 17 ετών και το 42% είναι άνεργοι.

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στους τρεις παράλληλους άξονες στους οποίους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ασκεί την πολιτική του, την στήριξη της απασχόλησης, την ανάσχεση της ανεργίας και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. "Για να πετύχουμε τους στόχους μας υλοποιούμε προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δις ευρώ που αφορούν 668.000 πολίτες" είπε η κ. Κατσέλη και εκτίμησε ότι με τις δράσεις αυτές θα μειωθούν οι φτωχοί στην Ελλάδα κατά 450.000 άτομα ως το 2020. "Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα που δεν έχει κοινωνική συνοχή ούτε να λειτουργήσει αποτελεσματικά η δημοκρατία και η οικονομία σε μια κοινωνία κομμένη στα δυο" τόνισε η κ. Λούκα Κατσέλη.

Καστανίδης: Υποκινούμενες οι κινητοποιήσεις στις φυλακές

Οι κινητοποιήσεις στις φυλακές είναι υποκινούμενες, άφησε σήμερα να εννοηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Χάρης Καστανίδης επέρριψε ευθύνες σε πρόσωπα εντός και εκτός των φυλακών και έκανε λόγο για κάποιους που δημιουργούν συνθήκες κρίσης προκειμένου να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ποινικής δικαιοσύνης που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τα 33 καταστήματα κράτησης που λειτουργούν στη χώρα, μόνο στις φυλακές Κέρκυρας, Γρεβενών, Πάτρας και Κορυδαλλού ένα μέρος των κρατουμένων απέχει από το συσσίτιο.

«Ορισμένοι ενδιαφέρονται τα πράγματα στις φυλακές να μένουν στάσιμα, ακίνητα, γιατί αν παραμείνουν στάσιμα και ακίνητα θα έχουν συμμάχους που να μπορούν να τους κινητοποιούν. Ας αναρωτηθούμε, λοιπόν, την ώρα που γίνεται συστηματική και αγωνιώδης προσπάθεια εξανθρωπισμού και κοινωνικού ελέγχου του συστήματος κράτησης και των φυλακών, ποιοι έχουν το ενδιαφέρον από το να στρέψουν τις φυλακές και τους κρατουμένους απέναντι στο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε και στα κείμενα που κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες στις φυλακές, τα οποία καλούν τους κρατούμενους σε κινητοποιήσεις.

«Δεν χρειάζεται ονοματολογία. Μπορείτε να διαβάσετε στις ανακοινώσεις ποιοι δικηγόροι υπογράφουν αυτά τα κείμενα που κυκλοφορούν στις φυλακές για λογαριασμό της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας», σχολίασε.

ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΙΑ

Βατοπέδι, Siemens, Ομόλογα, Διαφθορά, Μνημόνιο, Οικονομια, Εξεταστικές....

Τσοχατζόπουλοι, Τσουκάτοι, Χριστοφοράκος και Σια (πολιτικοί "φίλοι"...), Ζαχόπουλος, ερωτικά σκάνδαλα και προτιμήσεις πολιτικών που εκβιάζονται και εκβιάζουν...

ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ....

Εχουμέ την ΕΛΛΑΔΑ που αναλογεί στους Έλληνες ;

Ή

Είμαστε οι "χειρότεροι" Έλληνες για την ΕΛΛΑΔΑ ;

Μεγάλα ζητήματα στις νέες διαρροές του WikiLeaks . Τι λέει για τα Ελληνοτουρκικά

Συνοπτικό σημείωμα για τη συνομιλία Μπερνς-Σινιρλίογλου στις 18 Φεβρουαρίου

Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και η εναντίωση χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Αυστρία και η Κύπρος, στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ, οι συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Ουίλιαμ Μπερνς και του Τούρκου ομολόγου του Φεριντούν Σινιρλίογλου στις 18 Φεβρουαρίου 2010 στην Άγκυρα, σύμφωνα με το συνοπτικό σημείωμα που συντάχθηκε σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας του για ευρύ φάσμα περιφερειακών θεμάτων και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks, μαζί με άλλα 250.000 διπλωματικά σημειώματα.

Ο Φεριντούν Σινιρλίογλου δήλωσε στον Αμερικανό απεσταλμένο ότι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εναντιώνονται η Αυστρία, η Γαλλία και η Κύπρος. Αναφέρθηκε ειδικότερα στη στάση της Γαλλίας και προειδοποίησε ότι η αντίθεσή της στην ένταξη της Τουρκίας «βαθαίνει το πολιτιστικό χάσμα» ανάμεσα στην χριστιανική Ευρώπη και τον μουσουλμανικό κόσμο.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου, ο Τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για αυτό που χαρακτηρίζει «αδιαφορία» των Ελληνοκυπρίων για τη διαδικασία. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση «καθιστά τους Ελληνοκύπριους άτρωτους». «Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να ξεχάσει ο κόσμος την πρόοδο που επιτεύχθηκε με το σχέδιο Ανάν το 2004. Ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων αποτελούν εσωτερική υπόθεση, αν και, βάσει συνθηκών, αποτελούν διεθνές θέμα εδώ και 50 χρόνια», είπε. Σύμφωνα με τον Σινιρλίογλου, η πρόταση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για κοινή ψηφοφορία θα έπρεπε να αποτελέσει σημείο καμπής, αλλά οι Ελληνοκύπριοι δεν ανταποκρίθηκαν. Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών προέβλεψε ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα εκφράσει την απογοήτευσή της καταψηφίζοντας τον Ταλάτ στις εκλογές του Απριλίου και επανέλαβε την έκκληση για άμεση και σε υψηλότερο επίπεδο αμερικανική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Στην ίδια συνάντηση, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε την απάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου στην επιστολή που τού είχε αποστείλει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 30 Οκτωβρίου ζητώντας νέες και ειλικρινείς συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με μία σειρά μακροχρόνιων διαφορών. Ο Φεριντούν Σινιρλίογλου χαρακτήρισε κατανοητή την καθυστέρηση της απάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού εξαιτίας της ενασχόλησής του με την οξεία οικονομική κρίση. Βασιζόμενος στην απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Σινιρλίογλου λέει ότι η Τουρκία αναμένει σύντομα την έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα.

Καθημερινη

Πήγαμε πίσω 25 χρόνια στους μισθούς!


“Ελλάς, Ελλήνων και φτωχών”, θα μπορούσε να είναι η παράφραση του αλήστου μνήμης σλόγκαν μιας εποχής που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε για μια εποχή που, όπως φαίνεται, θα την ζήσουμε για αρκετά χρόνια.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, πραγματικά σοκάρουν, αφού δείχνουν ότι η κρίση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου θα φέρουν κάτω από τα επίπεδα του 1984 τον κατώτατο μισθό των εργαζομένων.

Και να πει κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με ένα καινούργιο και περαστικό φαινόμενο… Το αντίθετο, καθώς οι επιστημονικοί συνεργάτες των Συνδικάτων τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει διαχρονικά διπλάσιο ποσοστό φτώχειας από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς φτάνει στο 14% περίπου.

Την ίδια ώρα, μπορεί ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να βάζει στο στόχαστρο για την καταπολέμηση της ακρίβειας τις πολυεθνικές και τις πρακτικές τους, ωστόσο για έναν ακόμη μήνα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αναδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός δεν είναι εισαγόμενο “φρούτο” αλλά έχει τις ρίζες του στην εγχώρια παραγωγή, η οποία βεβαίως είναι αντιμέτωπη με τα υπέρογκα κόστη που δημιουργούν οι φόροι.

Τον Οκτώβριο, ο γενικός δείκτης τιμών στην βιομηχανία παρουσίασε αύξηση της τάξης του 5% σε ετήσια βάση και έχει πια εκτοξευθεί σε προ της κρίσης επίπεδα. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι τιμές στην παραγωγή “τσιμπάνε”, έστω και οριακά, κάθε μήνα, αφού ο δείκτης ανεβαίνει συνεχώς από τον Ιούλιο και μετά!

Τα στοιχεία αυτά παραπέμπουν σε διαδοχικά κύματα ακρίβειας που θα εκδηλωθούν στην αγορά, πλήττοντας περαιτέρω το εισόδημα των καταναλωτών, με πλέον ανησυχητικό ότι από τους επιμέρους δείκτες χαρακτηρίζεται από άνοδο αυτός της βιομηχανίας τροφίμων, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό…


karakaxadra

Ελπίδες για το ελιξήριο νεότητας – Ειδικοί αντιστρέφουν τη διαδικασία γήρανσης!

Προσθήκη λεζάντας
Επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ κατάφεραν όχι απλώς να επιβραδύνουν τη γήρανση σε ποντίκια, αλλά να την αντιστρέψουν, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για την καταπολέμηση της φθοράς των κυττάρων με το πέρασμα του χρόνου.
Ο απώτερος στόχος βέβαια είναι ένας, περισσότερα χρόνια ζωής με υγεία μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ,καθοδηγούμενοι από τον γενετιστή Ρόναλντ ντε Πίνιο κατάφεραν να μετατρέψουν αδύναμα ζώα σε υγιή, αναγεννώντας τα όργανα του σώματός τους με μια πειραματική διαδικασία, η οποία μια μέρα μπορεί να εφαρμοστεί και στην αναζωογόνηση των ανθρωπίνων οργάνων, αντιστρέφοντας τη διαδικασία γήρανσης.
«Αυτό που είδαμε σε αυτά τα ζώα δεν ήταν η επιβράδυνση ή η σταθεροποίηση της διαδικασίας γήρανσης. Είδαμε μια δραματική αντιστροφή της και αυτό ήταν απρόσμενο», δήλωσε ο Ντε Πίνιο. «Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατηγικές που θα βελτιώνουν τη δυνατότητα αναγέννησης των οργάνων, καθώς οι άνθρωποι γερνάνε, κι έτσι να αυξηθεί η ποιότητα της ζωής τους. Κατά πόσο θα μπορούσε να αυξηθεί και η διάρκεια ζωής, είναι ένα ερώτημα που ακόμα δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Ντε Πίνιο, «σε ανθρώπινους όρους, είναι σαν να έχεις ένα 40χρονο που δείχνει πια 80χρονος και καταφέρνεις να αντιστρέψεις τη διαδικασία, ώστε να γίνεται ξανά 50χρονος. Φαίνεται πως υπάρχει ένα σημείο επιστροφής για τα γηράσκοντα όργανα, το οποίο δεν είχαμε ως τώρα εκτιμήσει σωστά».

Karakaxadra

Έξοχος ο Μπουτάρης, έδωσε θετικά μηνύματα. Ανθρώπινος και απλός

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, έβγαλε τον αληθινό εαυτό του Γιάννη Μπουτάρη, αψεγάδιαστο, χωρίς την πίεση των ανόητων δημοσιογράφων "να κινηθεί σε θέματα που προκαλούν". Ήταν απολύτως ειλικρινής, διέψευσε ότι θα επιχειρήσει να στήσει μνημείο Νεοτούρκων και έδειξε ότι ξέρει το "Μακεδονικό" πρόβλημα αφού είναι από τους ελάχιστους που είπε τη λέξη Σλαβομακεδόνες "αυτό είναι το όνομα που τους ταιριάζει" -χρειάζεται βέβαια πολύ διάβασμα ακόμη για το θέμα...).
Είπε επίσης την αλήθεια για το πρόβλημα των μεταναστών "πεπερασμένη ικανότητα της χώρας να συσωρεύει δυστυχία") και την αλήθεια για την καθυστέρηση στο μετρό ("δεν είχαν τα λεφτά") και γενικά έδειξε ότι μπορεί να είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος, που θα μείνει στην ιστορία, αν ζει για τα οράματά του κι όχι τα οράματα μερικών γελοίων, κολαούζων δημοσιογράφων, που θέλουν να δημιουργούν ανύπαρκτες κόντρες, στηριζόμενοι σε ανύπαρκτους μύθους και ανύπαρκτους "συντηρητισμούς".

Βεβαίως τα περί "συντηρητικής Θεσσαλονίκης" εκπορεύονται από ηλίθιους, για τον εξής απλούστατο λόγο:
"Οι Θεσσαλονικείς είναι συντηρητικοί γιατί επί 24 χρόνια ψηφίζουν ελεκτούς της ΝΔ." λένε.
Δηλαδή ρε βλάκα δημοσιογράφε, αυτοί που μένουν στα "μονά" της Θεμ.Σοφούλη (δήμος Θεσσαλονίκης, 24 χρόνια ΝΔ) είναι "συντηρητικοί" κι αυτοί που μένουν στα "ζυγά" (δήμος Καλαμαριάς, 24 χρόνια ΠΑΣΟΚ) είναι "προοδευτικοί";
Δηλαδή ρε βλάκα δημοσιογράφε, οι Θεσσαλονικείς που μένουν στο κάτω μέρος της Αγ.Δημητρίου (δήμος Θεσσαλονίκης) είναι συντηρητικοί, ενώ αυτοί που μένουν στο επάνω (δήμος Συκεών, 400 χρόνια ΠΑΣΟΚ!!!) είναι "προοδευτικοί";;;;

Τέλος, ο Γ.Μπουτάρης, αποκάλυψε ότι το "αγόρι μου" στη φράση "βγάλε τα ράσα αγόρι μου" για τον Άνθιμο, ήταν "του δημοσιογράφου" (!!! αυτά λέμε τόσες μέρες) και είπε ότι "πιστεύει στο Θεό" και είναι Χριστιανός Ορθόδοξος.
Απολαύστε τον (εμείς θα τον κρίνουμε με βάση αυτά που ακούμε από τον ίδιο κι όχι αυτά που λένε οι άλλοι για αυτόν!)
 
Taxalia

"Ένας κλέφτης, μια πουτάνα και ο... Μίμης!"

Εμφανίζεται, όχι όταν έχει κάτι ουσιαστικό να πει, μια ουσιαστική πρόταση για το καλό του τόπου να προτείνει, αλλά τότε -μόνο- που έχει ένα καινούριο βιβλίο του να προωθήσει
Eίναι πολυγραφότατος, αλλά αν αναλογιστείς ότι είναι βουλευτής και δεν εκλέχτηκε για να αναλώνεται σε μερικές ατάκες που προκαλούν αίσθηση, τον κατατάσσεις αυτόματα στους άεργους της πολιτικής. 
Αν σκεφτείς ότι δεν επιλέχθηκε για να...
δημοσιεύει την λυρική καταγραφή των ενοχών του που οι επιλογές του του φόρτωσαν, τον βλέπεις πια με συμπόνοια και όχι τόσο με θυμό ή εκνευρισμό. 
Και μοιάζει τελικά να επιζητά την συγχώρεση

Οι ηγεμονικές στρατηγικές της Γερμανίας

Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ Συγγραφέα, καθηγητή του
Πανεπιστημίου Πειραιώς  
nkotzias@otenet.gr.

Οποιαδήποτε πρόταση γίνεται στη Γερμανία προκειμένου να συμβάλλει στην ισορροπία του παγκόσμιου συστήματος, ακόμα και από τον Ομπάμα στη σύνοδο των G20 στη Σεούλ, χαρακτηρίζεται από το Βερολίνο σταλινική, που αρμόζει σε σχεδιασμένες οικονομίες.
Το Βερολίνο θεωρεί ότι οι προτάσεις για περισσότερη ισορροπία στη διεθνή οικονομία στοχεύουν «στην τιμωρία της Γερμανίας» ως πρωταθλήτριας στις εξαγωγές. Ως «μέτρο σε βάρος των πετυχημένων» που πορεύονται σε έναν οικονομικά ορθό δρόμο.

Στην πραγματικότητα βέβαια, αυτό που προτείνεται στη Γερμανία, είναι να κατανοήσει ότι τα πλεονάσματα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα επιτυχημένων στρατηγικών εξωτερικού εμπορίου, αλλά συνδέονται με μια ιδιόμορφη πολιτική προστατευτισμού που συνίσταται στην καθήλωση της εσωτερικής αγοράς. Η Γερμανία, λοιπόν, ψεύδεται όταν εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη να «κόψει τις εξαγωγές της». Αυτό που της τονίζει η άλλη πλευρά, είναι ότι οφείλει να στηρίξει την εσωτερική ζήτηση, ώστε να μπορούν οι μέχρι τώρα ελλειμματικοί εταίροι της να εξάγουν σ' αυτήν.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου δεν αποσκοπεί, πρώτον, να εφαρμόσει εισοδηματικές και φορολογικές πολιτικές ενίσχυσης της εσωτερικής αγοράς, εκτός αν πιεστεί. Δεν επιθυμεί, δηλαδή, μια μεγάλη αύξηση μισθών και συντάξεων, στοιχείο ενίσχυσης της εσωτερικής αγοράς. Αν κινηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση θα το κάνει περιορισμένα και κάτω από την πίεση των κινημάτων. Δεύτερον, η Γερμανία έχει καταληφθεί από τη φαντασίωση της μετεξέλιξής της σε αυστηρό ηγεμόνα της Ε.Ε. του οποίου η ισχύς στο παγκόσμιο στερέωμα θα ενισχύεται διαρκώς. Νομίζει δε, ότι ο καλύτερος τρόπος επίτευξης αυτής της φαντασίωσης θα ήταν η ανεξαρτητοποίησή της από τα όποια δεσμά της ευρωζώνης.

ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝ' ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΥΤΟ..............

Πώς λένε έναν πολιτικό που πάση θυσία θέλει να :

-κυβερνήσει τη χώρα του;
-κυβερνήσει στη χειρότερη στιγμή της ακόμα κι αν αυτό αποβεί σε βάρος της υστεροφημίας του;
-κυβερνήσει την ώρα που κανένας άλλος δεν θέλει να είναι στη θέση του;
-νομίζει ότι κάνει το σωστό έργο, αφήνοντας την πολιτική και διοικητική κρατική μαφία να οργιάζει, δίνοντάς μας την εντύπωση πως ενώ τον "φτύνουν" αυτός νομίζει ότι βρέχει;

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: O συγγραφέας Λ. Μαζόχ και η σχέση του με τη λέξη μαζοχισμό

Παρουσίαση με λίγα λόγια: Ο Αυστριακός Λεοπόλδος Μαζόχ (Leopold von Sacher-Masoch, 1836 - 1895) έγραψε νουβέλες και μυθιστορήματα. Ανάμεσα στους θαυμαστές του συγκαταλέγονταν ο Εμίλ Ζολά, ο Ερρίκος Ίψεν και ο Βίκτωρ Ουγκό. Ο όρος “μαζοχισμός” καθιερώθηκε, εν αγνοία του συγγραφέα, από τον αυστριακό ψυχίατρο Κραφτ-Έμπινγκ (Richard von Krafft-Ebing), για να δηλώσει τη σεξουαλική διαταραχή κατά την οποία ο άνθρωπος νοιώθει ηδονή από τον πόνο. Ο ψυχίατρος Έμπινγκ, μάλλον, αδίκησε και κατέστρεψε την υστεροφημία του υπερευαίσθητου συγγραφέα Μαζόχ, που, ίσως, να του άρεσε να παίζει το ρόλο του θύματος στις ερωτικές σχέσεις, αλλά δεν ήταν μια διαταραγμένη προσωπικότητα για το βιογραφικό του Μαζόχ: 24grammata.com. Έργα του Μαζόχ είναι τα : “η Αφροδίτη με τη γούνα” εκδ. Ερατώ, “ο έρωτας του Πλάτωνα”, εκδ. Αστάρτη, “σκληροί έρωτες” εκδ. Ηριδανός. (Γιώργος Δαμιανός).

Το σωστό, λοιπόν, μήπως θα ήταν ένα Ελληνικό επώνυμο πολιτικού για τον όρο;;;