Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Κατέθεσε στην εξεταστική ο Εφραίμ

Κανένα σκάνδαλο δεν είδε στην απίστευτη υπόθεση του Βατοπαιδίου ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος για δεύτερη φορά την Τετάρτη πέρασε το κατώφλι της Βουλής προκειμένου να καταθέσει ενώπιον εξεταστικής επιτροπής για τις ανταλλαγές της λίμνης Βιστωνίδας με ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου, αλλά και για τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα.

Για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο ο ηγούμενος Εφραίμ είπε στη μαραθώνια κατάθεσή του ότι δεν παρέστη η ανάγκη να βοηθήσει. Για τον Κώστα Καραμανλή δήλωσε ότι δεν συζητούσαν για το θέμα των ανταλλαγών όποτε ερχόταν στη μονή, ενώ για τον Γιάννη Αγγέλου ανέφερε ότι πήγαινε στη Μονή μόνο σαν επισκέπτης.

Όσο για τον ίδιο, ισχυρίστηκε ότι στο Μαξίμου πήγαινε "μόνο για να δώσει προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις της Μονής".

Ο Εφραίμ είπε ότι το θέμα των ανταλλαγών τέθηκε αρχικά από τον Σάββα Τσιτουρίδη και αργότερα από τον Ευάγγελο Μπασιάκο και ότι το μόνο που ενδιέφερε τον ίδιο, ως ηγούμενο, ήταν η λίμνη, η κυριότητα της οποίας ανήκει στη Μονή με βάση τα χρυσόβουλα.

Όπως υποστήριξε, η Μονή σύρθηκε στις ανταλλαγές διότι οι φορείς πίεζαν την κυβέρνηση να τους διώξουν από τη λίμνη.

Τόνισε, μάλιστα, ότι τα ακίνητα των ανταλλαγών τα επέλεξε το Δημόσιο.

Ο δικηγόρος του Εφραίμ αρνήθηκε οποιαδήποτε δήλωση όσο είναι σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία.

Ο ηγούμενος προσήλθε στη Βουλή μαζί με τον μοναχό Αρσένιο, η κατάθεση του οποίου ορίστηκε για την Πέμπτη.



Merkel: Κακώς η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη

Παρά τη βοήθεια που τελικά θα δώσει και η Γερμανία στη χώρα μας από την Παρασκευή όπου θα εγκριθεί το σχέδιο στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, υπό το φόβο του "ντόμινο", η Μέρκελ άφησε βαριές υπόνοιες για την Ελλάδα.

Με μια δήλωση-βόμβα η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, χαρακτήρισε σήμερα ως «λανθασμένη απόφαση» την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κατέστη φανερό ότι η απόφαση αυτή πιθανόν να μην ελέγχθηκε με τρόπο διεξοδικό», είπε χαρακτηριστικά η κ. Merkel, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με το γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Strauss-Kahn για την εμπλοκή του ΔΝΤ στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «αυτή είναι η σωστή πορεία δράσης (...) να συνενώνονται, έμπρακτα οι εμπειρίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του ΔΝΤ».

Με φωτιά θα διαλύσει την πετρελαιοκηλίδα, η ακτοφυλακή

Με φωτιά θα επιχειρήσει να διαλύσει την πετρελαιοκηλίδα, η αμερικανική ακτοφυλακή Με φωτιά, θα επιχειρήσει η αμερικανική ακτοφυλακή (US Guard) να περιορίσει την επέκταση της τεράστιας πετρελαιοκηλίδας, που συνεχίζει να τροφοδοτείται από τη βυθισμένη εξέδρα πετρελαίου.

Η ποσότητα πετρελαίου που αναβλύζει καθημερινά από την βυθισμένη εξέδρα, ισοδυναμεί με 1.000 βαρέλια πετρελαίου, και αν η πετρελαιοκηλίδα φτάσει στις ακτές της Λουιζιάνα, θα έχουμε να κάνουμε με τη χειρότερη καταστροφή στα αμερικανικά χρονικά.

Ανήσυχος για την Ελλάδα ο Ομπάμα

"Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι ανήσυχος για το χρέος της Ελλάδας και η διοίκησή του βρίσκεται σε επαφή με την Ευρώπη για το ζήτημα αυτό" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μπιλ Μπάρτον σε ανακοίνωση του. "Είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον πρόεδρο και το παρακολουθούμε πολύ στενά", ανέφερε ο και προσέθεσε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και άλλες υπηρεσίες βρίσκονται σε στενή επαφή με τους εταίρους στην Ευρώπη για το ζήτημα.

ΗΠΑ: Οι γερουσιαστές διαμαρτύρονται για το Facebook

Την ανησυχία τους σχετικά με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζει το Facebook, εκφράζουν Αμερικανοί γερουσιαστές, οι οποίοι φοβούνται ότι τρίτα μέρη επωφελούνται από τις πληροφορίες που ανεβάζουν οι χρήστες στο προφίλ τους. Σε επιστολή τους προς το διευθύνοντα σύμβουλο του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, οι τέσσερις γερουσιαστές διατυπώνουν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τις πρόσφατες τροποποιήσεις στις οποίες έχει προβεί η εταιρεία. Αυτές αφορούν στα στοιχεία της διαμονής, των ενδιαφερόντων και των φίλων, τα οποία είναι πλέον προσβάσιμα από όλους, ενώ παλιότερα μπορούσαν να τις δουν μόνο οι «φίλοι».

Οι γερουσιαστές διαμαρτύρονται για τη δυνατότητα που έχει παρασχεθεί στις ανεξάρτητες διαφημιστικές εταιρείες να αποθηκεύουν τα δεδομένα των χρηστών για περισσότερες από 24 ώρες, καθώς και για την προσθήκη του κουμπιού «like» (μου αρέσει) σε διαδικτυακές τοποθεσίες όπως οι CNN.com, Pandora και ESPN.

Οι γερουσιαστές ζητούν να εξεταστεί το εν λόγω ζήτημα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Νέα παρέμβαση Α.Βγενόπουλου: "Πείτε μας που είναι τα λεφτά κύριε Πρωθυπουργέ"

Νέα παρέμβαση του αντιπροέδρου της MIG, Ανδρέα Βγενόπουλου από την Κρήτη όπου βρέθηκε το πρωί, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό τώρα που βρίσκεται στην κυβέρνηση και έχει τα στοιχεία να πει που είναι τα λεφτά. «κύριε Παπανδρέου έχετε τα στοιχεία τώρα που είστε κυβέρνηση. Πέστε μας που είναι τα λεφτά. Πρέπει να υπάρξει κάθαρση διότι είναι εγγυημένη η κοινωνική κρίση και το πολιτικό χάος»Πρέπει να υπάρξει κάθαρση διότι είναι εγγυημένη η κοινωνική κρίση και το πολιτικό χάος» είπε ο κ. Βγενόπουλος και αφού για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να ασχοληθεί με την πολιτική, επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Φοβάμαι ότι από αυτή την κρίση θα έχουμε πολλά θύματα. Πρέπει να μην κοιτάζουμε το σήμερα χωρίς το ιστορικό πλαίσιο. Τα επίπεδα διαβίωσης και ποιότητας ζωής θα κατέβουν.

Πόση περίοδος θα περάσει μέχρι να ξεκινήσει η ανάπτυξη είναι θέμα επάρκειας του πολιτικού προσωπικού. Από αυτούς εξαρτάται το μέγεθος της επιδείνωσης και της μελλοντικής ανάπτυξης. Η χώρα έχει και άξιους ανθρώπους έχει και τεμπέληδες που είναι μειοψηφία και μας εκθέτουν».
 
Thebest

Συγκέντρωση Γερμανών ακροδεξιών κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ελληνικό Γενικό Προξενείο στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας, θα πραγματοποιήσει το ακροδεξιό γερμανικό κόμμα NPD, διαμαρτυρόμενο για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Με σύνθημα «τα γερμανικά χρήματα σε γερμανικές υποθέσεις-καμία οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα», το γερμανικό κόμμα, αναφέρει ότι οι Έλληνες χάρις σε πλαστογραφημένα στοιχεία που παρουσίαζαν, κατόρθωναν να ζουν επί χρόνια πάνω από τις πραγματικές δυνατότητές τους εις βάρος των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Έτσι, εναντίον αυτής αδικίας το κοινωνικό πατριωτικό κόμμα NPD καλεί τους οπαδούς του σε συγκέντρωση, μπρός από το ελληνικό Γενικό Προξενείο.

Thebest

Kalimera Deutschland - Συναυλία με Έλληνες καλλιτέχνες

Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου

Ήταν βραδιά ονείρου. Ήταν αγγελικές φωνές που σκορπούσαν το άρωμα της μουσικής σε αποδέκτες που νοσταλγούσαν τα τραγούδια της αγάπης που ομορφαίνουν την ζωή. Ήταν μια Ελλάδα με τις τέσσερις κόρες της και τον μονάκριβο της γιο. Ήταν η Μικρά Ασία, η Β. Ήπειρος, η Πελαγωνία, η Ανατολική Θράκη και ο γιος της Πόντος. Ήταν όλος ο Απόδημος Ελληνισμός που στολίζει την κοινωνία.

Γι' αυτόν και από αυτόν γίνονται οι εκδηλώσεις στη Γερμανία. Για τα 50 χρόνια μετανάστευσης, παρουσίας και δημιουργίας σε όλους τους κλάδους και τομείς της ζωής εδώ στο κέντρο της Ευρώπης που βέβαια δεν είναι μόνο η Στουτγάρδη αλλά και όλη η Βάδη Βυρτεμβέργη με τις 85.000 Ελλήνων που ζουν και εργάζονται σ' αυτή την όμορφη περιοχή της Ευρώπης.

Η εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα Musik und Darstellende Kunst της Στουτγάρδης στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια Ελλήνων στην Γερμανία με τίτλο KALIMERA DEUTSCHLAND με μουσικά ακούσματα Mozart, Bellini, Strauss και Χατζηδάκη, άφησε τα δικά της μηνύματα στις ευαίσθητες καρδιές εκείνων που οικοδόμησαν ένα καλύτερο αύριο στα καραβάνια των μεταναστών που ακολούθησαν και αναζήτησαν την τύχη τους στη Γερμανία.

Η συναυλία των σοπράνο Πηνελόπης Αργυροπούλου, Μαρίας Παλάσκα, Ναστάσιας Ντοκάλου, Ζωγραφίας - Μαρίας Μάδεση και του βαρύτονου Διονύση Τσαουσίδη που τους συνόδεψαν στο πιάνο η Δέσποινα Αποστόλου, ο Μιχαήλ - Μενέλαος Ζέκε και ο Μάρκος Κατσίας χάρισε στο πλούσιο ακροατήριο συγκινητικές στιγμές.

Στην μνήμη του Πολυχρόνη Καλαϊτζίδη. Αφιέρωμα σε έναν αγωνιστή Έλληνα στη Γερμανία...

Αγαπητέ Πολυχρόνη,

Γεννήθηκες πριν 73 χρόνια σε μια προσφυγική ακριτική γωνιά και γνώρισες τη ζωή από την σκληρή της πλευρά. Δεν μπόρεσες να χαρείς τα παιδικά σου χρόνια γιατί στερήθηκες τα πάντα. Στερήθηκες ακόμα και αυτή σου την ελευθερία. Όμως όπως και όλα τα προσφυγόπουλα της Νίψας και όλοι οι κάτοικοι της ξεπεράσατε όλα τα εμπόδια με πίστη στο Θεό με δύναμη ψυχής και πατριωτική καλλιέργεια.

Ανήσυχος όπως πάντα προσπάθησες να στηρίξεις ότι περνούσε από τα χέρια σου. Και τα κατάφερες. Κατόρθωσες να βάλεις μια ζηλευτή σειρά παρά τις δυσκολίες της εποχής. Και εκεί που όλα είχαν την ευλογία του Θεού ο δρόμος γέμισε από αγάπη, από συμπαράσταση, από χαρά.

Η Σοφία της καρδιάς σου έγινε από τότε πιστή σύζυγος και σύντροφός σου σε όλη τη ζωή. έγινε η μητέρα των τριών κοριτσιών σου, της Κυριακής, της Γεωργίας και της Ιωάννας, για να γίνεται ευτυχισμένοι παππούδες με οκτώ εγγόνια και έξι δισέγγονα. Έτσι γέμισε το σπιτικό σας με χαρούμενες φωνές, με ευτυχία, με δόξα Θεού.

Στην πολύπλευρη ζωή σου ήρθε να συμπληρωθεί και ο δρόμος της ξενιτιάς. Όταν τα πρώτα χρόνια της μετανάστευσης έφευγαν τα καραβάνια των νέων ανθρώπων από τα αγαπημένα τους πρόσωπα στην Γερμανία δοκίμασες και εσύ την τύχη σου εκεί. Εκεί όπου πέρασες τα περισσότερα χρόνια της ζωής σου. Εκεί όπου γεννήθηκαν τα παιδιά σου, εκεί όπου έκαναν οικογένειες τα παιδιά σου, εκεί όπου χάρηκες το κλάμα, το γέλιο και τα παιχνίδια των εγγονών και δισέγγονων σου.

Καταδίκες εφοριακών για διαφθορά

Θεσσαλονίκη

Μπαράζ καταδικών σε βάρος εφοριακών που κατηγορούνται για το σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, έχει ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη.

Ποινές κάθειρξης από 7 έως 15 χρόνια επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τέσσερις εφοριακούς της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης που κατηγορούνται ότι ενέκριναν την επιστροφή ΦΠΑ σε ιδιοκτήτες εταιρειών που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές προϊόντων.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο είναι και ο 58χρόνος λογιστής Νίκος Κασσιμάτης, πρώην συνεργάτης του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε, πρώτη φορά για κακούργημα, σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για "απλή συνέργεια σε απάτη" σε βάρος του Δημοσίου. .Μέχρι σήμερα έχουν καταδικαστεί 12 εφοριακοί, απ' τους οποίους οι 5 βρίσκονται στη φυλακή, καθώς και περισσότεροι από 10 ιδιώτες.

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Ρόδο

Ρόδος

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ρόδο, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό και Μεσογειακό Κέντρο Σεισμολογίας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 24χλμ βορειοδυτικά του χωριού Έμπωνας, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται σε 15χλμ..

Η Διεθνής Αμνηστία επικρίνει τη Γερμανία για μπλοκάρισμα της οδηγίας κατά των διακρίσεων

Εκστρατεία υπέρ της υιοθέτησης από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας Κατά των Διακρίσεων ξεκίνησε η Διεθνής Αμνηστία μέσω του γραφείου της στις Βρυξέλλες, εν όψει της επόμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις (EPSCO) στις 7 Ιουνίου 2010.

Διακρίσεις με βάση τη θρησκεία, την αναπηρία, την ηλικία, ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, απαγορεύει η ευρωπαϊκή οδηγία Κατά των Διακρίσεων, την οποία επίμονα μπλοκάρει η γερμανική κυβέρνηση.
Μέσω της εκστρατείας της η οργάνωση επικρίνει κυρίως την κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία μέχρι τώρα έχει επίμονα μπλοκάρει την υιοθέτηση της οδηγίας, παρά το ότι το θέμα είχε τεθεί σε προτεραιότητα από την προηγούμενη (σουηδική) ευρωπαϊκή προεδρία και επανατέθηκε και από την τρέχουσα ισπανική.

Κείμενο-πρόταση για μια νέα οδηγία που διατύπωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο του 2008, στοχεύει να θέσει σε εφαρμογή την αρχή της ίσης μεταχείρισης για όλους τους κατοίκους της Ε.Ε. πέρα από τον χώρο της εργασίας, συμπληρώνοντας βασικά κενά στο τρέχον νομοθετικό πλαίσιο της Ε.Ε. κατά των διακρίσεων. Απαγορεύει τις διακρίσεις με βάση τη θρησκεία και τις πεποιθήσεις, την αναπηρία, την ηλικία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, σε τομείς όπως η κοινωνική ασφάλεια, οι υπηρεσίες υγείας, η εκπαίδευση και η στέγαση.

Σε διαθεσιμότητα 74χρονος Βραζιλιάνος ιερέας για υποθέσεις παιδεραστίας

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε 74χρονος ιερέας, με απόφαση της επισκοπής, που κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά παιδιά της χορωδίας.

Ο 74χρονος που αρνείται τις κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος για παιδεραστία από την εισαγγελία του Σάο Πάολο για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος οκτώ αγοριών της χορωδίας, ηλικίας από 12 έως 16 ετών.

Τα παιδιά είχαν "χωρίς αμφιβολία παρενοχληθεί σεξουαλικά" από τον ιερέα, δήλωσε από την πλευρά της η επίτροπος Γκρασιέλα ντε Λούρδη Αμπρόσιο.

Η «γκάφα» του Μπράουν μπορεί να του κοστίσει τις εκλογές

Την ήττα του Γκόρντον Μπράουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου δείχνουν τα πρακτορεία στοιχημάτων στη Μ. Βρετανία ύστερα από την «γκάφα» του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας αποκάλεσε «φανατισμένη» μία ψηφοφόρο του.

Οι πιθανότητες νίκης των Εργατικών έπεσαν στις 46 προς 1, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο τους, λίγες ώρες αργότερα από τα υποτιμητικά σχόλια του Γκόρντον Μπράουν.

"Φανατισμένη" χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, ψηφοφόρο του με την οποία είχε μόλις συνομιλήσει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Μια "γκάφα" την οποία "τρέχει να καλύψει", σημειώνει ο βρετανικός Τύπος.

Η 65χρονη Γκίλιαν Ντάφι προκάλεσε τον Γκόρντον Μπράουν να της δώσει απαντήσεις σε σειρά θεμάτων, ανάμεσά τους η μετανάστευση και το έγκλημα.

Την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός έμπαινε στο αυτοκίνητό του, πιστεύοντας ότι το μικρόφωνό του ήταν κλειστό, απευθυνόμενος σε συνεργάτη του ακούστηκε να λέει ότι "αυτό ήταν σκέτη καταστροφή. Δεν έπρεπε να με είχαν βάλει με αυτή τη γυναίκα. Ποιανού ιδέα ήταν; Ήταν γελοίο. Είναι το είδος της φανατισμένης γυναίκας που λέει ότι συνήθιζε να ψηφίζει εργατικούς".

Εκτέλεση πρώην γιατρού για δολοφονία μαθητών στην Κίνα

Ο 41χρονος γιατρός είχε ομολογήσει ότι μαχαίρωσε οκτώ παιδιά και τραυμάτισε πέντε ακόμη στην πύλη σχολείου.

Πρώην γιατρός που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τις δολοφονίες οκτώ παιδιών που παρακολουθούσαν πρωτοβάθμια σχολεία εκτελέσθηκε σήμερα Τετάρτη από τις αρχές στη νοτιοανατολική επαρχία Φούτζιαν της Κίνας, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Ο Ζιενγκ Μίνσενγκ, 41 ετών, είχε ομολογήσει ότι μαχαίρωσε εκ προθέσεως οκτώ παιδιά μέχρι θανάτου και τραυμάτισε άλλα πέντε την 23η Μαρτίου, στην πύλη του πειραματικού πρωτοβάθμιου σχολείου Νάνπινγκ, στην ομώνυμη πόλη της επαρχίας Φούτζιαν.

Ο Ζιενγκ εκτελέστηκε δια τυφεκισμού από εκτελεστικό απόσπασμα μετά την επικύρωση της ποινής του από ανώτερο δικαστήριο στην επαρχία σε δίωρη διαδικασία εξέτασης της έφεσης που υπέβαλε την 20ή Απριλίου, σύμφωνα με ημιεπίσημη ειδησεογραφική υπηρεσία.

Δικαστήριο στη Νάνπινγκ είχε καταδικάσει το Ζιενγκ σε θάνατο την 8η Απριλίου μετά από 4ωρη διαδικασία που έγινε 16 ημέρες μετά τις δολοφονίες των παιδιών.

Αποφυλάκιση ενός εκ των δολοφόνων του Μάλκομ Χ

Αποφυλακίστηκε χθες ένας από τους καταδικασθέντες για την δολοφονία του Μάλκολμ Χ.

Ένας άνδρας ο οποίος είχε ομολογήσει ότι ενεχόταν στην δολοφονία του Malcolm X απελευθερώθηκε χθες Τρίτη οριστικά από τη φυλακή, ύστερα από 44 χρόνια πίσω από τα σίδερα μετά την καταδίκη του για το ρόλο του στο φόνο του συμβόλου του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ.

Ο Τόμας Χάγκαν βγήκε από τη φυλακή Λίνκολν στη Νέα Υόρκη μετά την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους μετά την έκτιση της ποινής 20 ετών ως ισόβια, επιβεβαίωσε ο Έρικ Κρις, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο Χάγκαν, 69 ετών σήμερα, ζούσε, στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος εργασίας κρατουμένων, πέντε ημέρες με την οικογένειά του με την προϋπόθεση ότι είχε απασχόληση κι επέστρεφε στη φυλακή τα Σαββατοκύριακα, είπε ο Κρις.

Ο Χάγκαν είχε ομολογήσει ότι ήταν ανάμεσα σε εκείνους που είχαν πάει στην αίθουσα Όντιουμπον στη Νέα Υόρκη την 21η Φεβρουαρίου του 1965 για να εκτελέσουν τον Μάλκολμ X. Ο ηγέτης του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων πέθανε από έναν καταιγισμό πυροβολισμών στη σκηνή ενώ ετοιμαζόταν να αρχίσει την ομιλία του. Η σύζυγος και οι τέσσερις νεαρές του κόρες βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν την ομιλία.

Ο Χάγκαν ήταν μέλος της οργάνωσης Έθνος του Ισλάμ την εποχή εκείνη. Ο Μάλκολμ X είχε αποχωρήσει από την οργάνωση και είχε προκαλέσει οργή στα μέλη της και στους υποστηρικτές της κατηγορώντας τον ηγέτη της, Ιλάιζα Μοχάμεντ, ότι εμπλεκόταν σε πράξεις απιστίας και ότι «έχει τρελαθεί». Κατόπιν, ο Μάλκολμ X προσηλυτίστηκε στο ορθόδοξο Ισλάμ.

Πρόσφατα, ο Χάγκαν δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για το ρόλο του στην δολοφονία

Υποβάθμιση Ισπανίας από S&P

Από το επίπεδο «ΑΑ+» σε «ΑΑ».

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s υποβάθμισε την δανειοληπτική ικανότητα της Ισπανίας από το επίπεδο «ΑΑ+» σε «ΑΑ», σύμφωνα με ανακοινωθέν της, μία ημέρα μετά τις αντίστοιχες υποβαθμίσεις της Ελλάδας και της Πορτογαλίας. Η S&P δικαιολόγησε την απόφασή της βάσει «της αναθεώρησης των μεσοπρόθεσμων μακροοικονομικών προβλέψεών της», καθώς η ισπανική οικονομία συναντά δυσκολίες για να ανακάμψει από τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει βυθισθεί από το 2008.

Οι άσχημες οικονομικές προοπτικές πρόκειται να επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά της Ισπανίας και είναι απαραίτητες επιπλέον μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανσή τους, τονίζει ο οίκος.

«Εκτιμούμε πως η πραγματική ανάπτυξη του ισπανικού ΑΕΠ θα είναι κατά μέσο όρο 0,7% κατ΄ έτος για το διάστημα 2010-16, αντίθετα με τις προηγούμενες προβλέψεις για ανάπτυξη ανώτερη του 1% κατ’ έτος’, υπογραμμίζει η Standard & Poor’s στο ανακοινωθέν.

Η υποβάθμιση της Πορτογαλίας βασίσθηκε στις ανησυχίες για τον προϋπολογισμό της χώρας.

Έρχεται ο Καλλικράτης

Το νομοσχέδιο με το όνομα «Καλλικράτης», το οποίο περιλαμβάνει τη χωροθέτηση των νέων δήμων, συζητήθηκε στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και με εισηγητή τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Στη συνέχεια ο κ. Ραγκούσης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας. Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» εκτιμάται ότι θα γίνει εξοικονόμηση πόρων τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ, ενώ οι 1.034 Δήμοι και Κοινότητες της χώρας μειώνονται σε λιγότερες από 370. Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καταργούνται και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης συγκροτείται σε 13 αιρετές Περιφέρειες.


Αλλαγές στη διάρθρωση των Δήμων

Τα δημοτικά νομικά πρόσωπα και οι δημοτικές επιχειρήσεις μειώνονται σε λιγότερα από 2.000 ενώ για το προσωπικό προβλέπονται μετατάξεις όπως και για το προσωπικό των υπηρεσιών των νομαρχιών η αρμοδιότητα των οποίων μεταφέρεται στους δήμους. Σε τουλάχιστον 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται η εξοικονόμηση πόρων από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ert.gr

Τριετές δάνειο προσφέρει η Μέρκελ

Το απόγευμα (στις 17:45 ώρα Ελλάδος) η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, θα προβεί σε δηλώσεις, όπως ανακοινώθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters την Τετάρτη, η Γερμανία σκοπεύει να διαθέσει δάνεια στην Ελλάδα όχι μόνο για φέτος, αλλά και για το 2011 και το 2012,

Η κ Ά. Μέρκελ, καταλήγει στην "έκτακτη" ομιλία, με θέμα τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αφού οι εξελίξεις στις ευρωπαϊκές αγορές, παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και απειλούν ευθέως την ευρωζών

Τρίτος δείχνει Αγγέλου

Τρίτος κατά σειρά μάρτυρας «δείχνει» τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, ως εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Ο εκ των δικηγόρων της ΚΕΔ Γ. Ζερβουδάκης κατέθεσε χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ότι «διοίκηση και μοναχοί τον πίεζαν να κάνει γρήγορα τα συμβόλαια των ανταλλαγών». Εκτίμησε δε ότι «τη διοίκηση την πίεζε προφανώς η πολιτική ηγεσία».

Κι ενώ ονόματα δεν ανέφερε προκειμένου να προσδιορίσει ποιον εννοούσε συγκεκριμένα, είπε πως «ο Αρσένιος φαινόταν να έχει πλάτες». Γι' αυτό και όταν ο ίδιος έφερε αντιρρήσεις για τη σύνταξη κάποιων συμβολαίων, ο Αρσένιος του είπε: «Δεν πάει άλλο, άσε να πάρω τηλέφωνο τον Αγγέλου. Πήρε κάποιον Γιάννη και μιλούσε, δεν ξέρω όμως ποιος ήταν».

Είχαν προηγηθεί

Δραματικοί τόνοι Παπανδρέου προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

«Συστράτευση για να σωθεί η χώρα» ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας την Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την δραματική κατάσταση της οικονομίας. «Πάμε να αναγεννήσουμε την πατρίδα. Ή τώρα ή ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι βρισκόμαστε υπό επιτήρηση αλλά και κηδεμονία. Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος προέβλεψε, ότι θα απαιτηθούν «πικρές θυσίες από τους αδύναμους».

Στην κατάμεστη αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «στόχος όλων μας είναι να φύγουμε από την επιτήρηση, να φύγουμε από την κηδεμονία. Η διαφορά μας όμως είναι θεμελιακή. Δεν θα φύγουν, όσοι σήμερα ουσιαστικά συναποφασίζουν για μας, με πέτρες, ούτε με βία οποιασδήποτε μορφής». Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ότι «περνάμε δυσκολίες, οι οποίες δεν οφείλονται βέβαια ολοκληρωτικά σε μας, αλλά σε πολλούς λόγους και αιτίες, όπως είναι η κερδοσκοπική μανία ορισμένων κύκλων» και πρόσθεσε ότι «είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα κερδίσουμε με πολλές θυσίες και -δυστυχώς- με πικρές θυσίες από τους αδύναμους. Αλλά είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα κερδίσουμε τη μάχη».

«Φωτιά» στην πολιτική αντιπαράθεση άναψε η επίθεση του Πρωθυπουργού στην προηγούμενη κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «άκουσα μια συγνώμη. Ήταν ομολογία αμαρτιών. Όμως, αφορούσε στο παρελθόν. Και εμείς θέλουμε να ξεχάσουμε το παρελθόν, για να πάμε μπροστά. Δεν αφορούσε όμως στο παρόν. Δεν αφορούσε στο τι μέλλει γενέσθαι». Η ΝΔ σήκωσε το «γάντι» δια του εκπροσώπου Τύπου Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι « Το ό,τι ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε την τόλμη να ζητήσει συγγνώμη για τα όποια λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι πράξη ευθύνης και δείγμα νέας πολιτικής συμπεριφοράς, που απαιτεί ολόκληρος ο Ελληνικός λαός. Αντίθετα, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει το θάρρος να ζητήσει συγνώμη για τα δεινά που έφερε στη χώρα επί δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ».