Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Η «γκάφα» του Μπράουν μπορεί να του κοστίσει τις εκλογές

Την ήττα του Γκόρντον Μπράουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου δείχνουν τα πρακτορεία στοιχημάτων στη Μ. Βρετανία ύστερα από την «γκάφα» του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας αποκάλεσε «φανατισμένη» μία ψηφοφόρο του.

Οι πιθανότητες νίκης των Εργατικών έπεσαν στις 46 προς 1, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο τους, λίγες ώρες αργότερα από τα υποτιμητικά σχόλια του Γκόρντον Μπράουν.

"Φανατισμένη" χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, ψηφοφόρο του με την οποία είχε μόλις συνομιλήσει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Μια "γκάφα" την οποία "τρέχει να καλύψει", σημειώνει ο βρετανικός Τύπος.

Η 65χρονη Γκίλιαν Ντάφι προκάλεσε τον Γκόρντον Μπράουν να της δώσει απαντήσεις σε σειρά θεμάτων, ανάμεσά τους η μετανάστευση και το έγκλημα.

Την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός έμπαινε στο αυτοκίνητό του, πιστεύοντας ότι το μικρόφωνό του ήταν κλειστό, απευθυνόμενος σε συνεργάτη του ακούστηκε να λέει ότι "αυτό ήταν σκέτη καταστροφή. Δεν έπρεπε να με είχαν βάλει με αυτή τη γυναίκα. Ποιανού ιδέα ήταν; Ήταν γελοίο. Είναι το είδος της φανατισμένης γυναίκας που λέει ότι συνήθιζε να ψηφίζει εργατικούς".

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός, ζήτησε δημόσια συγγνώμη στη γυναίκα, ενώ πρόσθεσε ότι της τηλεφώνησε, προκειμένου να απολογηθεί και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο Νικ Ρόμπινσον, σχολιαστής του BBC, ωστόσο, εκτίμησε ότι το περιστατικό αυτό δεν αποκλείεται να κοστίσει στον Βρετανό πρωθυπουργό στις εκλογές.

Οι Τόρις έσπευσαν να σχολιάσουν το γεγονός, λέγοντας ότι "οι πράξεις του Βρετανού πρωθυπουργού μιλούν από μόνες τους". Ανέβασαν, μάλιστα, τις πιθανότητες να κερδίσει μία πλειοψηφία των πέντε ποσοστιαίων μονάδων από 2 προς 1 σε 13 προς 8.

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου