Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Kalimera Deutschland - Συναυλία με Έλληνες καλλιτέχνες

Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου

Ήταν βραδιά ονείρου. Ήταν αγγελικές φωνές που σκορπούσαν το άρωμα της μουσικής σε αποδέκτες που νοσταλγούσαν τα τραγούδια της αγάπης που ομορφαίνουν την ζωή. Ήταν μια Ελλάδα με τις τέσσερις κόρες της και τον μονάκριβο της γιο. Ήταν η Μικρά Ασία, η Β. Ήπειρος, η Πελαγωνία, η Ανατολική Θράκη και ο γιος της Πόντος. Ήταν όλος ο Απόδημος Ελληνισμός που στολίζει την κοινωνία.

Γι' αυτόν και από αυτόν γίνονται οι εκδηλώσεις στη Γερμανία. Για τα 50 χρόνια μετανάστευσης, παρουσίας και δημιουργίας σε όλους τους κλάδους και τομείς της ζωής εδώ στο κέντρο της Ευρώπης που βέβαια δεν είναι μόνο η Στουτγάρδη αλλά και όλη η Βάδη Βυρτεμβέργη με τις 85.000 Ελλήνων που ζουν και εργάζονται σ' αυτή την όμορφη περιοχή της Ευρώπης.

Η εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα Musik und Darstellende Kunst της Στουτγάρδης στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια Ελλήνων στην Γερμανία με τίτλο KALIMERA DEUTSCHLAND με μουσικά ακούσματα Mozart, Bellini, Strauss και Χατζηδάκη, άφησε τα δικά της μηνύματα στις ευαίσθητες καρδιές εκείνων που οικοδόμησαν ένα καλύτερο αύριο στα καραβάνια των μεταναστών που ακολούθησαν και αναζήτησαν την τύχη τους στη Γερμανία.

Η συναυλία των σοπράνο Πηνελόπης Αργυροπούλου, Μαρίας Παλάσκα, Ναστάσιας Ντοκάλου, Ζωγραφίας - Μαρίας Μάδεση και του βαρύτονου Διονύση Τσαουσίδη που τους συνόδεψαν στο πιάνο η Δέσποινα Αποστόλου, ο Μιχαήλ - Μενέλαος Ζέκε και ο Μάρκος Κατσίας χάρισε στο πλούσιο ακροατήριο συγκινητικές στιγμές.

Η συναυλία που είχε εξαιρετική επιτυχία χάρις στις προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Νεοκαισαριωτών Στουτγάρδης που την διοργάνωσε ήταν ένα ακόμα θετικό στοιχείο στην παρουσία των Ελλήνων στην Γερμανία. Η Πρόεδρος του συλλόγου Νεοκαισαριωτών κ. Νατάσα - Χατζηπαυλίδου - Τσαουσίδου στον χαιρετισμό που απηύθυνε έδωσε έμφαση στις κατακτήσεις των Ελλήνων στη διασπορά και τόνισε ότι όλες οι προσπάθειες τους γίνονται με γνώμονα την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Αυτούς τους αγνούς και ανιδιοτελείς πρέσβεις του Ελληνισμού της διασποράς θα πρέπει κάποτε να προσέξει η μητροπολιτική Ελλάδα. Σε αυτή την Ελλάδα όπου συχνά ακούγονται από επίσημα χείλη ότι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι διπλά Έλληνες αλλά στην πράξη τους στερούν πολλά προνόμια συλλόγων που καρπούνται μόνο οι σύλλογοι του Ελλαδικού χώρου. Εκδήλωση όπως αυτή των Νεοκαισαριωτών θα μείνει αξέχαστη σε όσους είχαν την ευτυχία να την παρακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου