Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Η εκκλησιαστική περιουσία.. "Φυλάξτε την απ' τους Φύλακες ! " .

Δεν αντέχουμε.. πρέπει στο συγκεκριμένο θέμα να μιλήσουμε.. Από τα προχθές βγήκε ο σεβάσμιος Μητροπολίτης Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα για να υπερασπιστεί την "εκκλησιαστική περιουσία". Πρέπει, όμως, πρωτίστως να αναφέρουμε ότι ο Μητροπολίτης Άνθιμος, μαζί με τον Μεσογαίας Νικόλαο (εξάδερφο του γνωστού δημοσιογράφου Χ"Νικολάου, αλλά εξαίρετο Ποιμενάρχη), παραιτήθηκαν από το μισθό τους για να βοηθήσουν τα οικονομικά του Κράτους. Από την άλλη ο, αξιόλογος αυτός, ιεράρχης μίλησε για το "μεγάλο" φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, (παρέλειψε φυσικά να πει για την εξίσου "μεγάλη" της περιουσία..), κι ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων που αποκομίζει η εκκλησία από την εκμετάλλευση των ακινήτων της πάει στη συντήρηση των ναών..

Επειδή όμως, γνωρίζουμε εκ των έσω, αλλά ψάξαμε και μάθαμε μόνο για το ποίμνιο του Παναγιώτατου Άνθιμου, είμαστε σε θέση να πούμε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι ! Οι εκκλησίες του Έβρου συντηρούνται, χρόνια τώρα, με τα δικά τους χρήματα. Γνωρίζουμε περιπτώσεις ιερέων στον Έβρο που κάνουν τον "σουβατζή", το "βαφέα" , τον "πλακατζή" για να συντηρήσουν την εκκλησία τους, δίχως καμία απολύτως βοήθεια από την Μητρόπολη. Απεναντίας, πολλοί ιερείς παραπονούνται ότι κι όταν ακόμα μαζεύουν ακόμα, σε "φτωχές" ενορίες, κάποια χρήματα για έργα στην εκκλησία, η Μητρόπολη - σαν Νταβατζής - ζητά επιτακτικά το ποσοστό της (ακόμα κι όταν τα χρήματα δεν επαρκούν και βάζουν τη δουλειά οι ίδιοι οι ιερείς!). Οι "παλιότεροι" ιερείς που γνωρίζουν τα "κόλπα" δικαιολογούν τις εργασίες αυτές σαν "δωρεές για να μη πληρώσουν το δυσβάσταχτο "χαράτσι" στη Μητρόπολη και δεν γίνει το έργο !

Άλλες, πάλι, ενορίες με "πλούσιο" ποίμνιο πληρώνουν στη Μητρόπολη "Τριμηνιαία" (το εκκλησιαστικό "χαράτσι") και 15 και 20 χιλιάδες ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι τα έσοδα τριμήνου (από κεριά και δίσκο - σχεδόν αφορολόγητα !) ξεπέρασαν τις 75 χιλιάδες ευρώ ! Κι αυτό από μόνο μία ενορία της πόλης της Αλεξανδρουπόλεως ! Πού πάνε κύριε Άνθιμε όλα τούτα τα λεφτά ; Σε "Φιλανθρωπικό" έργο ;
Αυτά συμβαίνουν μόνο στον Έβρο ! Θα έλθει και η σειρά και άλλων Μητροπόλεων !

Στο εδώλιο 4 τράπεζες για " διακεκριμένη απάτη " !

Τέσσερις διεθνείς τράπεζες και 13 άτομα παραπέμπονται για «διακεκριμένη απάτη» στις αγορές των παραγόντων από μια δικαστή του Μιλάνου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Deutsche Bank, η JP Morgan, η UBS και η Depfa παραπλάνησαν τον Δήμο του Μιλάνου ωθώντας τον σε μια συναλλαγή swap (ανταλλαγή νόμιμων υποχρεώσεων) με 30ετή χρονικό ορίζοντα, η οποία ζημίωσε με τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ τον Δήμο .
Περισσότερα άρθρα...Σε νέα Ιντιφάντα καλεί η ΧαμάςΣκληραίνει τη στάση της η ΜέρκελΔιαγράφουν χρέη του ΑφγανιστάνΣεισμός 5 Ρίχτερ στη ΧιλήΣε δίνη ο Ν. ΣαρκοζίΚι άλλοι έχουν προβλήματαΗρθη ο αποκλεισμός, ο συναγερμός παραμένειΥστατη προσπάθεια Ομπάμα για το σύστημα ΥγείαςΔιχοτόμηση της Νιγηρίας πρότεινε ο ΚαντάφιΜυστήριο με το θάνατο 12χρονηςΔασκάλα κακοποίησε σεξουαλικά μαθήτρια τηςΚίνημα του Φίνι, απειλή για Μπερλουσκόνι«Δεν θα συλληφθεί ζωντανός ο Μπιν Λάντεν»Νεκρός αστυνομικός σε συμπλοκή με την ΕΤΑΑπειλή για βόμβα σε ρουμανικό αεροπλάνοΕισήγηση για βαριές ποινές σε στρατιωτικούςΔιαδήλωσαν πετώντας το... αίμα τουςΟργή για τους νέους εποικισμούςΚαταγγελία για Siemens και NokiaΑνεμος αλλαγής στη ΓαλλίαΕνώνεται η γαλλική Αριστερά ενόψει β' γύρουΓκ. Μπράουν: Μένω ακόμη κι αν χάσω...

Η επίδικη συναλλαγή έγινε το 2005 και αφορούσε σε ομόλογα του Δήμου του Μιλάνου συνολικής αξίας 1,68 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι ίδιες οι τράπεζες είχαν κέρδος 100 εκατ. από αυτήν. Οπως επισημαίνουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η δίκη -η οποία θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου- είναι η πρώτη του είδους.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΤΟΥΡΚΙΑ" ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ : "ΘΑ ΑΠΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ! " .

Περίπου έναν αιώνα μετά τη γενοκτονία 1,5 εκατ. Αρμενίων το 1915, ο Ερντογάν εξαγγέλλει την... απέλαση «100.000 Αρμενίων λαθρομεταναστών» από τη χώρα του. Ως αντίποινο, μάλιστα, για τη συμβολή της Αρμενικής Διασποράς στα πρόσφατα ψηφίσματα της αμερικανικής και της σουηδικής Βουλής! Σαν να μην πέρασε μία ημέρα από τους διωγμούς των Ελλήνων της Πόλης το 1955, το 1964 και το 1974 με αφορμή το Κυπριακό..

Γαλάζια στελέχη : "Παραιτηθείτε κύριε Λιάπη ! " .

«Γαλάζια» πυρά κατά των (πρώην) υπουργών Μεταφορών της ΝΔ εξαπέλυσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, ο άλλοτε ισχυρός συνδικαλιστικός παράγων της παράταξης και πρώην διευθύνων σύμβουλος και αιρετό μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ κ. Δ. Καραπάνος για την υπόθεση της σύμβασης του Οργανισμού με τη γερμανική εταιρεία σχετικά με την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου. Πρόκειται για το ολυμπιακό έργο που κατακυρώθηκε μετά το 2004 (στις 26.4.2005) επί υπουργίας του κ. Μ. Λιάπη, κατά του οποίου ο κ. Καραπάνος είχε στραφεί στο παρελθόν, ζητώντας την παραίτησή του.

Σε επιστολή του, η οποία είχε μοιραστεί στις θυρίδες των βουλευτών και είχε τον τίτλο «Αποτύχατε τραγικά, κ. Λιάπη. Παραιτηθείτε!», καταμαρτυρούσε στον τέως υπουργό ότι επί των ημερών του χάθηκε για τον ΟΣΕ «η τελευταία χρυσή ευκαιρία για την πραγματική εξυγίανσή του». Μάλιστα έκανε λόγο για «επενδυτική τραγωδία» και για «πολιτική “λευκής σημαίας”», ενώ είχε καταγγείλει «μηχανισμούς παραδιοίκησης, κοινώς “παράγκες”» εντός του ΟΣΕ. Καταθέτοντας χθες στην επιτροπή ο κ. Καραπάνος δεν έκρυψε ότι οι καταγγελίες του αυτές «ήταν η απαρχή των δεινών μου, διότι διεγράφην από την κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας», αν και «δεν ήταν η πρόθεσή μου να ζητήσω την παραίτησή του,αλλά να ταρακουνήσω το σύστημα» όπως είπε.

Άλλα λέει η Μέρκελ, άλλα ο Μπαρόζο, άλλα ο Σαρκοζί.. ! Αυτό δεν είναι "Ένωση", είναι το "Μεγάλο Παζάρι"..!

"Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγεί από την ευρωζώνη", τόνισε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Ζ.Μπαρόζο, αναφερόμενος σε δηλώσεις της Α.Μέρκελ για αποβολή χωρών από την ΟΝΕ. Σχετικά με την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ υπογράμμισε ότι "’ολες οι δυνατότητες είναι ανοιχτές, αλλά θα προτιμούσαμε ευρωπαϊκή λύση". Η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Συνεχίζει τις επαφές του στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Νωρίς το πρωί, θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Χρηματοπιστωτική, Οικονομική και Κοινωνική Κρίση, η οποία έχει θέμα την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση και τα Εργαλεία για την Οικονομική και Κοινωνική ανάκαμψη. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ .