Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Στο εδώλιο 4 τράπεζες για " διακεκριμένη απάτη " !

Τέσσερις διεθνείς τράπεζες και 13 άτομα παραπέμπονται για «διακεκριμένη απάτη» στις αγορές των παραγόντων από μια δικαστή του Μιλάνου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Deutsche Bank, η JP Morgan, η UBS και η Depfa παραπλάνησαν τον Δήμο του Μιλάνου ωθώντας τον σε μια συναλλαγή swap (ανταλλαγή νόμιμων υποχρεώσεων) με 30ετή χρονικό ορίζοντα, η οποία ζημίωσε με τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ τον Δήμο .
Περισσότερα άρθρα...Σε νέα Ιντιφάντα καλεί η ΧαμάςΣκληραίνει τη στάση της η ΜέρκελΔιαγράφουν χρέη του ΑφγανιστάνΣεισμός 5 Ρίχτερ στη ΧιλήΣε δίνη ο Ν. ΣαρκοζίΚι άλλοι έχουν προβλήματαΗρθη ο αποκλεισμός, ο συναγερμός παραμένειΥστατη προσπάθεια Ομπάμα για το σύστημα ΥγείαςΔιχοτόμηση της Νιγηρίας πρότεινε ο ΚαντάφιΜυστήριο με το θάνατο 12χρονηςΔασκάλα κακοποίησε σεξουαλικά μαθήτρια τηςΚίνημα του Φίνι, απειλή για Μπερλουσκόνι«Δεν θα συλληφθεί ζωντανός ο Μπιν Λάντεν»Νεκρός αστυνομικός σε συμπλοκή με την ΕΤΑΑπειλή για βόμβα σε ρουμανικό αεροπλάνοΕισήγηση για βαριές ποινές σε στρατιωτικούςΔιαδήλωσαν πετώντας το... αίμα τουςΟργή για τους νέους εποικισμούςΚαταγγελία για Siemens και NokiaΑνεμος αλλαγής στη ΓαλλίαΕνώνεται η γαλλική Αριστερά ενόψει β' γύρουΓκ. Μπράουν: Μένω ακόμη κι αν χάσω...

Η επίδικη συναλλαγή έγινε το 2005 και αφορούσε σε ομόλογα του Δήμου του Μιλάνου συνολικής αξίας 1,68 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι ίδιες οι τράπεζες είχαν κέρδος 100 εκατ. από αυτήν. Οπως επισημαίνουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η δίκη -η οποία θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου- είναι η πρώτη του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου